Dodaj do ulubionych

Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:58
Tak ..tak to prawda! urodziłem się tu i nienawidzę tej wiochy (Nie mylić z
wsią)! Codziennie kiedy się budzę to odrazu dostaję szczękoscisku! Zapytacie
dlaczego ? Bo to miasto jest umarłe! Tu się nic nie dzieje ! I co z tego iż
mamy tu duzo knajpek i knajpeczek Cwaniaki którzy czekają w swoich pubach aż
wydacie na marne piwo swoje ciężko zarobione grosze ! ..na dyskotekach wciąż
te same twarze...w sklepach obojętność i złośliwość na ulicy agresja .Cała
Polska się z nas smieje !Afery za aferą - łowcy skór ,osmiornica, i
skorumpowani politycy w samorządach a każdy z nich patrzy coby tu jeszcze
ukraść ! Większa częśc młodzieży pije z nudów.
Pwenie powiecie że to zagłębie wytwórców AGD -że to miasto ma przyszłość !
Nieee to guzik prawda! Bezrobocie nie zmienia się od miesięcy! Jednych
przyjmują do Gilette innych zwalniają z Gilette ! Tu cwaniacy mają najtajszą
siłę roboczą ! I z czego się cieszycie ? To miasto skazane jest na zagładę i
mieszkancy tegoż miasta też ! Smierdzące bramy, ochydne napisy na
murach,szaro brudno, woda leje się na głowy z kamienic i te stada kretynów
jeżdżacych do roboty i z roboty z piwem w tramwaju i petami w gębie! Taka
jest wizytówka tej wiochy ! (Nie wsi!) Lotnisko nam budują! Ale sukces ! Może
i jest to jedyne wyjscie dla tych ,którzy raz na zawsze stąd wyjadą Pewnie o
to chodzi....tylko komu tak zalezy na tym ? To miasto zostało zgnojone i
upodlone ! Wstydzę sie przyznać przed innymi że jestem łodzianinem....te
porozumiewawcze spojrzenia i głupie usmieszki....Wstyd! Na temat Łodzi krążą
kawały w całej Polsce jak niegdyś o Wąchocku....Spójrzcie na siebie !
czekacie tylko na piąteczek i imprezkę na którą juz żeście się
umówili..Większośc z Was to alkoholicy którzy boją się przyznać do tego ! To
tak zwany alkoholizm tygodniowy zaczyna sie w piątek i kończy w poniedziałek
a potem czekamy na następny wekend i zabawa zaczyna się od nowa ....żałosne!
Ale własnie na tym polega życie Łodzian ..może nie wszystkich ale tak srednio
80 %!Jesteście z siebie dumni? ..bo ja nie....to jest właśnie Wasza ZIEMIA
OBIECANA ten film i ta opowieść wciąż trwa ! Zmieniło się tylko pokolenie ale
te które jest teraz, niczym nie różni się od tej biedoty która była
kilkadziesiąt lat temu. W tamtych czasach nie było może komórek i komputerów
ale byli tacy, którzy swietnie liczyli swoje zyski w rublach na liczydle a
wyzysk pozostał ten sam ! Znacie powiedzenie "Nasze kamienice! wasze ulice!"
i co ? nie jest tak? Obudzcie sie! nie śpijcie! Bez Waszego zangażowania to
miasto zdechnie a Wy razem z nim ! Nara !
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 14:59
      Gość portalu: Łodzianin napisał(a):
      > Codziennie kiedy się budzę to odrazu dostaję szczękoscisku!

To się powieś. Albo wyprowadź.

Lepiej powieś.
      • bajkers Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienawidzą! 06.01.06, 20:05
        Jako prawdziwy i rodowity Łodzianin ...
        ( o czym w przeciwieństwie do was mówie z dumą)

Wyjaśniam:
        Sprawa jest prosta ...proponuje sie wyprowadzić
        ...nikt tu was siłą nie trzyma ...
        ( a może wygodnie jest tak, siedzieć i biadolić- to takie inteligentne: wytykać
        komuś[czemuś] wiecznie błędy....
        wyżywac się za swoje niepowodzenia , marne życie...na tym miejscu jakim jest
        Miasto Łódz)....
        ...i jeszcze jedno nikt ,za wami tu nie bedzie płakał....
        Droga wolna ...żegnam
        • Gość: Łodzianin Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:32
          Tobie ten smród odpowiada? Jesteś pewien że w tym mieście nie może być inaczej?
          czyściej,ładniej ,schludniej ? Byłeś kiedyś w Wiedniu? zabudowa jest identyczna!
          Ale to wszystko zależy od ludzi....od tego czy to pokolenie potrafi coś zmienić
          Jeżeli Tobie ten syf odpowiada to Twoja sprawa .....mnie nie .....Najlepiej jest
          powiedzieć "Spakuj walizki i spadaj....." To nie jest wyjście.....
          • bajkers Re: Do "Łodzianina" ..ha ha ha 07.01.06, 21:47

• bajkers Re: Do "Łodzianina" 07.01.06, 21:55
            Prowokacja udana!

Mam do przekazania ...""jeśli komuś nie odpowiada"" ..to zamiast
            narzekać ...może szukać szczęścia w innym miejscu na świecie ....

A jak nie, to niech zamilczy zamiast przeszkadzać innym w realizowaniu
            przyyszłości ...w tym miejscu na ziemi....(też chce zmian ...- na lepsze)
            • r.bla Re: Do "Łodzianina" 08.01.06, 15:49
              bajkers napisał:

> Prowokacja udana!
              >
              > Mam do przekazania ...""jeśli komuś nie odpowiada"" ..to zamiast
              > narzekać ...może szukać szczęścia w innym miejscu na świecie ....
              >
              > A jak nie, to niech zamilczy zamiast przeszkadzać innym w realizowaniu
              > przyyszłości ...w tym miejscu na ziemi....(też chce zmian ...- na lepsze)
              Dzięki za dobrą radę ! Wielu mi "życzy" abym spakował się i
              spadał....rozumiem ,że Ty realizujesz swoją przyszłość w tym mieście?
              Łodzianin vel r.bla

• Gość: obcy lodzianin Re: Do "Łodzianina" IP: *.lodz.mm.pl 08.01.06, 23:11
                cieszy mnie Twoja odwaga. I mnie leży na sercu rozwój tego miasta, które jest
                naprawdę piękne i naprawdę ma co pokazać. Ale niestety to miasto ma pecha
                (cholernego) do gospodarzy (jeśli Kropa proponuje obcym spacer po Krupówkach -
                to chyba o czyms swiadczy). Przykre jest to ale jedynym dobrym gospodarzem dla
                tego miasta był Prezydent Grzegorz Palka. Przykre jest to że to miasto jest
                traktowane jako przystanek do kariery w Warszawie....
                • bajkers Re: Do "Łodzianina" 08.01.06, 23:20
                  I tu sie z toba zgadzam...
                • Gość: Łodzianin Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:24
                  Obserwuję te wypowiedzi i zastanawiam się czy czy jest tu jeszcze ktoś kto
                  pamieta czasy Łodzi jaka była naprawdę....
                  Jako kilkuletni chłopak pamiętam różnego rodzaju festyny na Zdrowiu, czasy
                  kiedy wyprawa z Rodzicami do przyjezdnego cyrku o międzynarodowej sławie była
                  punktem obowiązkowym...czasy kiedy powstawał Lunapark i jego rozkwit....Smak
                  pieczonych kiełbasek lub gorącej kaszanki i też było sprzedawane piwo w małych
                  pękatych buteleczkach 0.33 Łódzkie Jasne....
                  Kto dzisiaj pamięta wyprawy na Baseny Fali i całodzienne kąpieli na 6ciu!
                  basenach
                  Zresztą odwiedzałem nie tylko te baseny ale czynna była "Brukowa" "Olimpia" czy
                  też "Start" ...Odbywały się przeglądy filmów które niektóre z nich do dzisiaj
                  można oglądać w TV jako klasykę filmu światowego.Wykupywało się całe karnety do
                  Teatru Wielkiego gdzie przedstawienia ściągały całą śmietankę towarzyską....
                  ..Kto pamięta pierwsze kroki Olgi Jackowskiej której koncerty ściągały młodzież
                  z całej Łodzi....na "Zdrowie"..Oczywiście były koncerty innych grup i zespołów
                  Całymi dniami uganiałem sie z kolegami na rowerach po wszystkich scieżkach i
                  ścieżynkach i nie bałem sie że ktoś mi rower zabierze czy też ukradnie....Kto
                  pamięta czasy gdzie w soboty odbywały się Bazary na których można było kupić to
                  co było chodliwe i niedostępne....
                  ..Działały fabryki, zakłady..,95 % ludzi miało zatrudnienie...i nikt nie myślał
                  o migracji do innego miasta...
                  ..Na obozy i kolonie młodzież umawiała sie wcześniej bo wiadomo było iż stać
                  będzie każdego rodzica ..Jechało się z rodzicami na zakładowe wycieczki na
                  grzyby i a turystyka kwitła..w każdym zakątku Polski...Budowało sie całe
                  osiedla ale nikt uwcześnie nie myślał o blokersach....i dewastacji tych osiedli
                  ..I kto wreście pamięta czasy to kiedy Widzew gościł u siebie
                  Juventus,Menchester United kiedy na mecze przychodziło 45 -50 tyś ludzi.Boniek
                  Smolarek ,Tłokinski Surlity, Młynarczyk, czy mam jeszcze wymieniać?...Nie było
                  bandyctwa takiego jak teraz ...nie chodzę na mecze...nie ma po co ...ŁKS
                  (stadion)zamienił sie w bazar aby sie utrzymać...baseny na Fali nie ma kto nam
                  odbudować...Kino "Iwanowo" straszy na ul. Limanowskiego....szkoda bo było w nim
                  bardzo nowocześnie.....Owszem to czasy Komuny..ale liczyłem że będzie jeszcze
                  lepiej, nowocześniej a współczesna terażniejsza Łódź będzie naprawdę coś
                  znaczyła Dzisiaj- to zawiodłem się i moja gorycz jest wielka ...Dewastacja
                  Miasta trwa...dzisiejsze "małolaty" smarują po nim wszystko co im ślina na
                  język przyniesie...Na ulicach grupki szczeniaków...czekają na frajera którego
                  można oskubać....i dokopać...
                  ..Owszem jest to pocieszenie..iż powstają nowe miejsca pracy...dla młodych ale
                  jaka to praca? Gdzie tu liczy się wykształcenie techniczne? Większośc z Was
                  cieszy sie bo dostała w Łodzi pracę ...no i będą kolejne wolne miejsca w
                  Manofakturze...jako sprzedawca -to po co kończyć studia?...Żenada!
                  ...Przypomniałem Wam jak było kiedyś...czyściej,bezpiecznie,schludniej,
                  weselej, a uśmiech gościł na ulicy i w sklepach....Stabilizacja....
                  ..Nie dziwcie się że dzisiaj dostaję szczękościsku.....bo spędziłem tu ładnych
                  kilka lat....i byłem dumny ! że stąd pochodzę i tu się urodziłem....
                  P.S większośc z Was nie ma zapewne pojęcia o czym piszę...ale pozostało mi
                  uwierzyć - Łódź jeszcze nie tak dawno BYŁA piękna....a dzisiaj to "wiocha" nie
                  mylić z Wsią..... Pozdrawiam Wszystkich Łodzian!
                  • bubot Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 09.01.06, 14:26
                    otóz to, dokładnie mam te same myśli. wpradzie nie pamiętam tego, co Pan, ale
                    zgadzam się z obecna twarza miasta, która nie podoba mi się, mimo że nie mam
                    porównania.
                    szkoda, że 150 postów jest atakujących
                    • r.bla Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 09.01.06, 14:50
                      bubot napisał:

> otóz to, dokładnie mam te same myśli. wpradzie nie pamiętam tego, co Pan, ale
                      > zgadzam się z obecna twarza miasta, która nie podoba mi się, mimo że nie mam
                      > porównania.
                      > szkoda, że 150 postów jest atakujących
                      ..
                      Bubot! To ja już taki stary jestem? :-) Jak ten czas leci ...a wydawało mi
                      się że jakby to wczoraj było....Żartuję!... 150 postów atakujących ! Masz
                      rację ! Ale ja sie cieszę! Cieszę się że wsród Was są ludzie którzy bronią tego
                      Miasta...że zależy im na tym ..Ja też lubię to miasto ..wreście się tu
                      urodziłem..i wcześniej czy póżniej każdy patrzy z nostalgią...Dziwię się tylko
                      tym co mi każą do Warszawy się wyprowadzić...i dlaczego do Warszawy? :-)
                      przecież ja nigdy nie lubiłem Warszawy.....Jestem w końcu Łodzianinem ! :-)
                      • bubot Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 09.01.06, 14:56
                        no jak dla mnie to świadczy własnie na niekorzyść łodzi i jest zasmucające, że
                        ludzie nie chca widzieć pewnych rzeczy.
                        przez to moze nic się nie zmieniać.
                        • r.bla Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 09.01.06, 15:17
                          bubot napisał:

> no jak dla mnie to świadczy własnie na niekorzyść łodzi i jest zasmucające,
                          że
                          > ludzie nie chca widzieć pewnych rzeczy.
                          > przez to moze nic się nie zmieniać.
                          ... Tiaaaaa ..obserwuję. "chodze" po róznych forach, i widzę że ludzie
                          chcieliby coś zmienić, chcieliby działać, chcą to robić ! ale kończy się to
                          tylko na dyskusjach (najczęściej). Uczestniczyłem w forach ale
                          Trójmiejskich...bo też związany jestem z tym miastem ...Tak naprawdę decyzje
                          zapadają na wyższych szczeblach..często dla nas nieosiągalnych..Kto nie ma
                          pleców to będzie jak zawsze w mur walił.Widziałem dużo .może nie wszystko...ale
                          sporo...Fundacje które były powołane miały na celu jedno..wyciągnąć od
                          sponsorów Kasę...owszem nie wszystkie..ale większość..Ale nie można się
                          poddawać..trzeba walczyć ...jak to w życiu..Pozdrawiam!
                          • bubot Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 09.01.06, 15:25
                            właśnie problemy czesto leza na tych wyższych szczeblach. ojciec mojego
                            bliskiego znajomego był radnym przez jakis czas w radzie miasta jednego z
                            miasteczek ościennych Łodzi. i zostawił to w diabły, stwierdzając, że jesli
                            takie rzeczy i przekręty maja miejsce w radzie takiego małego miasta, to strach
                            sie bac, co sie dzieje w takiej odzi czy Wawce.
                            poza tym jesli o wawce mowa, to juz chyba pisałem, że to, że Łódź jest (sorry
                            za wyrazenie) dupą Warszawy jest właścicielce tej dupy na rękę ;) troche
                            medycznie, ale to przez Olę (:*)
                            mnie poruszył twój post, bo sie zwracasz nie gdzies tam do wymimaginowanego
                            podmiotu tylko do Łodzian, bo tutaj lezy problem.
                            ktos mi otworzył oczy jakiś czas temu; ilu z Was było u lokalnego posła żeby
                            zgłosić coś od siebie?
                  • Gość: gosc Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! IP: *.leom.ec-lyon.fr 09.01.06, 18:43
                    Przytlaczajaca wiekszosc twoich przeciwnikow przyjmuje postawe "o klopotach nie
                    meldowac". Nienawidza cie, bo powiedziales pare slow gorzkiej prawdy, a oni
                    nadal chieliby zamiatac smieci pod dywan. Nawet nie zauwazyli, ze smieci juz
                    sie nie mieszcza... Nie przeczytalem ANI JEDNEGO postu, gdzie ktos probowalby
                    uzyc jakichkolwiek rzeczowych argumentow - wszystko jest na poziomie "jak ci
                    sie nie podoba to spadaj, nie potrzebujemy tu ciebie itp." Ja tez pamietam
                    Lodz, o jakiej piszesz, te sprzed lat. W tej wspolczesnej Lodzi wcale nie razi
                    mnie bieda - mozna byc biednym i miec godnosc. Ale kiedy widze POWSZECHNY obraz
                    dewastacji, kiedy widze np. przejscie podziemne kompletnie zniszczone kilka
                    tygodni po remoncie - to to jest tragedia. Jaka moze byc przyszlosc miasta,
                    ktore jest tak dewastowane przez jego mieszkancow?! A co maja w tej sprawie do
                    powiedzenie lokalni "patrioci"? Tylko bunczuczne pokrzykiwanie "a ja kocham
                    Lodz!" Ja kochalem MIASTO Lodz. Teraz zamienia sie w SLUMSY - a banda oszolomow
                    nie widzi w tym nic zlego. No skoro tak, to beze mnie...
                    • r.bla Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! 10.01.06, 07:53
                      ..."Zamiatanie smieci pod dywan" a i te śmieci się już nie mieszczą Strzał w
                      dziesiątkę....Właśnie zamiatamy śmieći pod dywan i mówimy że jest O.K. Wiem że
                      większość mnie tu nie lubi- nie musi dzisiaj to wolny kraj a forum to miejsce
                      gdzie każdy może się wypowiedzieć....Ja też!
                      .. Nie dziwię się tym, którzy mając w miarę przyzwoitą pracę twierdzą iż to
                      miejsce to raj dla duszy i oczu!
                      ..Ja też mam przyzwoitą pracę i nie narzekam....ale widocznie mam inne
                      spojrzenie..a może zauważam to czego faktycznie inni nie chcą widziec?
                      ..Czy tak trudno zauważyć jest ilość wieszanych ogłoszeń po klatkach
                      schodowych, na słupach, i tam gdzie sie da..... To ogłoszenia często Zarówno są
                      to usługi ale tych których jest najwięcej to -"Pożyczki" Dla kogo One są ?
                      Lichwa kwitnie u nas aż miło! Kiedyś ludzie wstydzili się "WEJŚĆ" do LOMBARDU!
                      aby ktoś ze znajomych czy Rodziny nie zobaczył...a dzisiaj to normalka...bieda
                      zmusza i taka jest prawda! Nikt się już nie wstydzi- bo lepszym rozwiązaniem
                      jest pozyczyć forsę pod ukochaną obrączkę Żony niż nic nie jeść...To daje do
                      myślenia !Wystarczy przejrzeć w gazecie ile jest ofert dla tych co szukają
                      pracy i tych co nam mieszkańcom oferują....a jakość tych "stanowisk" nie będę
                      komentował...
                      W żadnej innej dostępnej gazecie w kraju nie widziałem tyle ogłoszeń agencji
                      towarzyskich co w Dzienniku Łódzkim...wiem to wolny kraj a Kobiety w naszym
                      mieście widocznie lubią swoją profesję...a może "muszą" ją lubić? Bo nie mają
                      innego wyjścia? Tyle ile ludzi "grzebie" grzebie po śmietnikach..Pewnie Oni to
                      lubią ?? Bo można się na tym dorobić ?? Na puszkach z aluminium po piwie? I
                      co ? każdy z nich w niedzielę (jak się ogoli i umyje )to BMW 7 jeżdzi...tylko
                      jakoś nie chce mi się w to wierzyć....Widzę w sklepie co ludzie kupują i w
                      aptece ..Czy Wy sądzicie że ja nie mam znajomych i nie wiem czym się zajmują?
                      Porozmawiajcie naprzykład z tymi, co prowadzą usługi remontowe,to powiedzą Wam
                      co sądzą...o Łodzi..Ci, co prowadzą sklepy i sklepiki..Porozmawiajcie z tymi co
                      na czarno handlują na ulicy...i płacą codziennie kary...Długo mógłbym tu
                      wymieniać....ale lepiej założyć jest fioletowe okularki (już nawet nie różowe)
                      i "dalej zamiatać smieci pod dywan! " - Pozdrawiam ! Łodzianin
                      • bajkers Głos rozsądku..Nareście??? 10.01.06, 15:15
                        Zastanawiam sie o co wam tak na prawde chodzi ...."Zamiatanie śmieci pod dywan "

A CZY WY "ZNIESMACZENI ŁODZANIE" prubujecie coś zmieniać ...czy macie ochote
                        tylko gadać , i odbierać zapał do pracy innym...

Myślicie że mi sie podoba to co widze nacodzień... a widze to o czym
                        piszecie ...zgadza sie nie jestem ślepy..

Ale w przeciwienstwie do was staram sie to zmieniać...nawet przez małe
                        kroki ...

Zdziweini obecnym stanem sytuacji.... w mieśćie , mieście które w przeciągu
                        kilku lat poszło na "bezrobotne" ....piszą zniesmaczeni Łodzianie

Pokazcie mi "O Wielcy" ...gdzie jest to miejsce na ziemi ,pozbawione wad...
                        Gdzie nie ma: biedy, bezrobocia, są same luksusy, Czyste wszystkie przejścia
                        podziemne,itd....
                        Nie lepiej tak zacząć zmieniać świat od siebie ( ja juz dawno zacząłem bez
                        oglądania sie na innych)...

Zawsze jednak można być "ODKRYWCZYM"... I stwierdzić jaki jest obecny stan
                        sytuacji....
                        • r.bla Re: Głos rozsądku..Nareście??? 10.01.06, 15:52
                          Chodzę wcześnie spać, myję ząbki, kasuję bilety ,przechodzę przez skrzyżowanie
                          na zielonym świetle,nie śmiecę,nie blużnię na ulicy, jeżdżę prawidłowo
                          samochodem, płacę czynsz,rozliczam się z urzędem skarbowym, zwracam uwagę innym
                          jeżeli jest taka potrzeba,...jestem grzecznym obywatelem tego miasta..Zawsze
                          taki byłem....
                          ..i tak robię od ładnych paaaaru lat. Czy coś pominąłem? Bajkers! Ty tak
                          robisz ,ja tak robię,inni też... jest jescze jedno wyjscie! Nie narzekać i nic
                          nie mówić..i udawać .Masz konkretniejsze propozycje? Pozdrawiam ! :-)
                        • Gość: gosc Re: Głos rozsądku..Nareście??? IP: *.leom.ec-lyon.fr 11.01.06, 10:20
                          Chodzi tylko o to, zeby przestac uprawiac nachalna propagande sukcesu, bo to
                          prowadzi do przekonania, ze wszystko jest w porzadeczku. Ze mamy lotnisko, wiec
                          o dziurach w jezdniach mozna zapomniec. Taka wlasnie gierkowska propaganda
                          sukcesu skonczyla sie krachem gospodarczym. I to mialem na mysli mowiac o
                          zamiataniu smieci pod dywan. Przyklady? Wszak to wlasnie lodzka GW trabila
                          o "parkach technologicznych", "fabryce swiatlowodow Corning Cables" itp. Gdzie
                          to wszystko jest? Nie ma i nie bedzie w najblizszej przyszlosci. A GW caly czas
                          opowiada swoje bajdy o "nowych technologiach".
                          • Gość: zzz Re: Głos rozsądku..Nareście??? IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 10:13
                            > o "parkach technologicznych", "fabryce swiatlowodow Corning Cables" itp. Gdzie
                            > to wszystko jest?

fabryka Corning Cables jest na stokach, obok M1 ;>
                        • Gość: kaczor Re: Głos rozsądku..Nareście??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:34
                          ...bo to jest tak: ludzie w życiu idą na łatwiznę - a od pójścia na łatwiznę do
                          rozboju już niedaleka droga - ludziom wydaje się proste tekst w stylu "wyskakuj
                          z komóry" i już ma 100zł w kieszeni, a jak gó..arze to widza zaczynaja takiego
                          bandziora uznawać za swojego idola - wymiar kary w polsce nie jest żadnym
                          ratunkiem - nawet jak ktoś zostanie złapany to po więzieniu wyjdzie jeszcze
                          gorszym bandytą - jak zabijesz kogoś to dostaniesz 20 lat wyjdziesz najwyżej po
                          15 i nawet choć byś chciał się poprawić to i tak bedziesz mendą który kradnie
                          bije wyłudza...
                          a jak ty prawy obywatel bedziesz chciał to zmienić - wymierzyć samemu
                          sprawiedliwość to staniesz się wrogiem bublicznym i sensacją mediów

dlaczego łódź jest taka jaka jest: to kara za solidarność - przecierz całe
                          miasto to była niegdyś jedna wielka fabryka która w przeciągu niezwykle
                          krótkiego czasu przestała być potrzebna (inne miasta nie opierały się aż tak na
                          jednej gałęzi przemysłu jak nasz)
                          za komuny ludzie pracowali w tej "wielkij fabryce" i im było dobrze -mieli swoja
                          fale i rowerek - nie odczówali potrzeby zmaian, rozwoju, a jesli nawet to nie
                          mieli na to środków - i ta swiadomość, a raczej jej brak, pozostał w ludziach -
                          teraz mają swoje śmietniki, swoje puszki z aluminium...

ci z góry też nie zamierzają tego zmienić - my wyborcy jesteśmy dla nich tylko
                          droga do stołka i leżącej na niej sakiewki - a to dlaczego wygrał pis i inni
                          populiści - bo oni nawet nie starali sie pozyskać głosów ludzi wykrztałconych,
                          madrych, z własnymi poglądami - wkońcu ciemniaków zawsze bedzie więcej (a swoją
                          droga ciekaw jeste ile osób sprawdziło programy wyborcze różnych partii).

kolejnym problemem to warszawa - jej bliskość uznawana za jeden z naszych atutów
                          w sensie gospodarczym staje się też najgorszym minusem - to ona wysysa z naszego
                          miasta ludzi wartościowych, nie przyznaje nam funduszy które dalsze miasta
                          poprostu dostają...
                          • r.bla Re: Głos rozsądku..Nareście??? 12.01.06, 07:26
                            Uważam że Twoja wypowiedź jest bardzo trafna! Zgadzam się z tą opinia w 100 %
                            Nie wszystkim się pewno spodoba, ale w końcu jest to forum na którym każdy może
                            sie wypowiedzieć.. Wiemy już co sie stałoz Łodzią tylko nie wiemy jak tą
                            sytuację uzdrowić..Piszę My mieszkańcy..bo to My jesteśmy za to miasto
                            odpowiedzialni, nikt inny ...Może masz jakąś receptę na uzdrowienie tej
                            sytuacji? Pozdrawiam ! Łodzianin
                  • Gość: Łodzianka Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! IP: *.retsat1.com.pl 10.01.06, 19:46
                    W 100% ZGADZAM SIĘ, WSZYSTKO PAMIĘTAM POZDROWIENIA :-)
                    • bajkers Re: Do tych ciekawych ludzi.... 11.01.06, 17:45
                      Ale konkrety prosze....
                      Wciąż czakam na odpowiedz ...

"Gdzie jest to idealne miejsce na ziemi ....pokażcie mi takie które nie ma tych
                      wszystkich "Łódzkich" wad!!!"

Zaczynając temat ...o coś wam chodziło....Chyba że mieliscie tylko ochote
                      nawtykać miastu Łodzi....za kolejny nieudany dzień życia...

Najgorsze jest to ze przez takie postawy, naprawde po mimo szczerych checi
                      mamy coraz mniejsze szanse na pozytywne zminay .
                      To już dawno udowodniono ,sukces innych Miast leży nie w : wyremontowanych
                      drogach , ślicznych zabytkach ,itd ....ale w samych ludziach i to jak
                      postrzegaja miejsce w ktorym mieszkają...
                      • r.bla Re: Do tych ciekawych ludzi.... 11.01.06, 18:31
                        ..Odpowiem - wiadomą rzeczą jest iż nie ma idealnego miejsca w Polsce
                        pozbawionego patologii .W każdym mieście znajdziemy to czy owo..Ale odpowiedz
                        mi proszę skąd w Łodzi jest tyle bandyctwa? więcej niż gdzie indziej? W każdym
                        większm mieście ( w Amsterdamie też przestrzegają aby nie wychodzić wieczorem
                        na ulice)są dzielnice spokojniejsze i bandyckie.. U nas nie czujesz sie
                        spokojnie (zapytaj starszych mieszkańców).Owszem to patologia jest w każdym
                        miejscu..proponuję walkę ale kto się odważy przeciwstawić? powiedziałeś iż
                        sukces innych miast nie leży w wyremontowanych drogach,ślicznych zabytkach itd
                        ale w samych ludziach....Powtarzam jeszcze raz:MOIM ZDANIEM na obraz Łodzi
                        składa się wszystko! wizerunek! czystośc! postawa mieszkańców! iwszystko co
                        związane z Miastem! Inni nie postrzegają Łódzi jako zabudowę i ale patrzą na to
                        co się w tym mieście dzieje...a dzieje sie dużo! Inni walą prosto z mostu cyt,,
                        No tak ! znowu TA Łódź....albo "Wiadomo to znowu Ci z Łodzi!" Wiem że Tobie
                        zależy...mnie (wbrew pozorom) też! a innym? Co zrobić ? aby reszta Polski
                        zmieniła o nas zdanie? O.K zacznijmy od siebie ....i co dalej? Nakręci sie
                        samo? Pozdrawiam! :-)
                      • r.bla Re: Do tych ciekawych ludzi.... 12.01.06, 10:12
                        Bajkers! ..Dzięki ! :-)
                  • pegazx Na szczęście są wyspy:) 15.01.06, 09:50
                    Cześć. Też jestem Łodziakiem. I pamiętam te czasy, o których pisałeś (może
                    oprócz meczy, bo nie lubię:) ) Rzeczywiście tak było- z tym, ze nie
                    idealizowałbym az tak bardzo tego obrazu. Na szczęście mam spora galerię
                    fotografii. Widac jak wyglądała Piotrkowska, jak wyglądały łódzkie parki i
                    zabytki. Zmieniało sie to wraz ze zmianami zachodzącymi w mieście. Był czas
                    świetności i upadku-jak to w prawie większości miast-nierozerwalnie związany
                    proces z historią i przemianami. To jakby patrzeć na kilka różnych odsłon. Ja
                    pamiętam przecież ponurą ciemną Piotrkowską i okoliczne kwartały w które strach
                    było się zapuścić, Zapijaczony Park Śledzia upodabniający się do miejskiej
                    dżungli-ale i tętniące w tym czasie praca wielkie zabytkowe zakłady. Dzisiaj
                    zmiany są nierównomierne-ale zauważmy też pozytywy: W Nerze pojawiły się ryby
                    (podobno), parki miejskie maja oświetlenie, są czyste i miło do nich wejść,
                    coraz więcej zabytków jest remontowanych, okolice Piotrkowskiej powoli zmieniają
                    swój wygląd na korzyść, a sama ulica to nie to samo co na szczęście co w latach
                    80-tych, Fabryki zaczynaja żyć drugim życiem, niekiedy piekniejszym niż kiedyś
                    (straż pożarna przy Księżym Młynie). Owszem-całe mnóstwo rzeczy jest do
                    zrobienia- i błędy naszych władz widać gołym okiem-ale w końcu kto tych ludzi
                    wybrał? Marsjanie? Pozdrawiam. Dobrosław
                    • r.bla Re: Na szczęście są wyspy:) 15.01.06, 10:00
                      ...o jak się miło zrobiło :-) No cóż zmiany są na pewno na lepsze tylko
                      dlaczego to tak długo trwa? Pewnie lata upłyną kiedy przestaniemy się wstydzić
                      własnego miasta....Oczywiście związane jest to nierozerwalnie z kasą i budżetem
                      Ale bądźmy dobrej myśli..
                  • Gość: Moni Re: Do "Łodzianina" ....Głos rozsądku..Nareście! IP: *.toya.net.pl 16.01.06, 09:45
                    Hmmm...zakladowe wycieczki i 95%ludzi zatrudnionych?Zgadzam się z tym co
                    napisałes, ale zapominasz o jednej istotnej rzeczy - zmienił się ustrój!!!Nie
                    możemy porównywac komuny z demokracją. "Ryba psuje się od głowy" - nieudolna
                    władza to początek końca, ale o czy my tu mówimy skoro na wybory idzie 23%
                    mieszkańców i głosują na Kropę. Jeśli Łódź zginie to na własne życzenie jej
                    mieszkańców. A jeśli Ty chcesz cos zrobić dla naszego miasta to zapraszam na I
                    Warszataty Łódzkie, które odbędą się w Łodzi Kaliskiej w środę 18.01 o godz.19.
                    Organizowane są one przez Fundację Ulicy Piotrkoweskiej i przez nasze
                    Stowarzyszenie INTRO - INTegracja i Rozwój. Jesli jesteś zainetresowany
                    aktywnym wplywaniem na losy Łodzi to zapraszamy w szeregi INTRO - nasz mail:
                    intro@intro.org.pl
                    Pozdrawiam serdecznie!
                • Gość: Łodzianin Re: Do "Łodzianina" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:42
                  :-)....dzięki!
          • Gość: Tomasz Pyrzanowski Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:23
            W kwestii czystości - patrzcie wszyscy najpierw na Siebie na to co robicie i jak
            się zachowujecie a dopiero potem zastanówcie się czy już możecie oceniać i
            osądzać innych.

HOWGH!!!
          • Gość: Łodzianka Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 08:19
            Zabudowa w Wiedniu jest zupełnie inna, ponieważ w Wiedniu jest prawdziwa
            secesja , a w Łodzi jej niestety nie ma . Trzeba trochę czytać na ten
            temat "Łodzianinie" !!!!
            • r.bla Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 08:31
              Gość portalu: Łodzianka napisał(a):

> Zabudowa w Wiedniu jest zupełnie inna, ponieważ w Wiedniu jest prawdziwa
              > secesja , a w Łodzi jej niestety nie ma . Trzeba trochę czytać na ten
              > temat "Łodzianinie" !!!!
              A tu jest fałszywa??? :-) jeżeli uda sie odnowić Łodź ( w całości!) to
              zobaczysz podobieństwo ! Nie powiedziałem że jest taka sama.....
              • marrgos Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 09:33
                Łódzka secesja jest inna od wiedeńskiej. Obfituje w motywy floralne,jest duzo
                bardziej dekoracyjna, choć niekiedy w większym stopniu sprowadza się do
                kształtowania fasad niż bryły budynków. Secesja wiedeńska,uważana za jedną z
                głównych szkół tego okresu, jest bardziej geometryczna.
                Polecam książki nieżyjącej już niestety prof. Ireny Popławskiej
                • r.bla Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 09:41
                  marrgos napisała:

> Łódzka secesja jest inna od wiedeńskiej. Obfituje w motywy floralne,jest duzo
                  > bardziej dekoracyjna, choć niekiedy w większym stopniu sprowadza się do
                  > kształtowania fasad niż bryły budynków. Secesja wiedeńska,uważana za jedną z
                  > głównych szkół tego okresu, jest bardziej geometryczna.
                  > Polecam książki nieżyjącej już niestety prof. Ireny Popławskiej
                  Marrgos ! Nie będę się spierał z "Wykładowcą"....skoro tak mówisz to pewnie
                  tak jest... To było przekonujące ! :-) Pozdrawiam! Łodzianin
                  >
                  >
                  • marrgos Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 09:46
                    czasem trzeba wyprostować..
                    no i chyba nie ze wszystkim trzeba się spierać ;-)
                    • r.bla Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 10:02
                      marrgos napisała:

> czasem trzeba wyprostować..
                      > no i chyba nie ze wszystkim trzeba się spierać ;-)
                      >
                      Wdzę, że trochę mnie polubiłaś... :-)
            • r.bla Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 10.01.06, 08:39
              Łodzianko! Google wyszuka Ci setki stron na temat "secesyjnej" Łodzi!
              Wystarczy kliknąć....Miłego dnia !
              • xingxing Re: Do "Łodzianina" i innych kórzy ŁODZI . nienaw 19.02.22, 16:00
                A mnie się w ogóle nie podoba secesja i uważam, że przez nią Łódź jest właśnie brzydka.
    • cassani wypraszam sobie 06.01.06, 14:59
      ja jestem alkoholikiem pełnotygodniowym! Tak zwanym "pełną gębą"!
      • nowa_wersja_anki Re: wypraszam sobie 06.01.06, 20:44
        moge sie przyłączyc ??
    • azael11 jakbyś był zaangażowany to byś to miasto kochał 06.01.06, 15:01
      a jak się nie podoba miasto i jego mieszkańcy
      to czas zmienić
      nikt cię tu nie trzyma
      • trishika Re: jakbyś był zaangażowany to byś to miasto koch 06.01.06, 15:06
        Przecież jest tyyyle cudnych miast w całej Polsce, ba! co ja mówię! nawet na
        świecie!
        Pakuj się i jedź. Niech zostaną ci którym zależy na tym mieście i nie mają rano
        szczękościsku.
      • Gość: Łodzianin Re: jakbyś był zaangażowany to byś to miasto koch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:07
        Ech.... Wy lokalni Patrioci! z czego się cieszycie ? :-)
        • azael11 z tego że jak wyjedzieś będzie mniej 06.01.06, 15:08
          jednego co tylko biadolić potrafi
          • cassani Re: z tego że jak wyjedzieś będzie mniej 06.01.06, 15:09
            on tak tylko żartował pewnie. pewnie kocha Łódź i codziennie rano pali mape W-
            wy!
            • azael11 na tak w-wa to misto ludzi miłych czystych 06.01.06, 15:10
              i uprzejmych (inaczej)
              • yavorius khm khm 06.01.06, 15:12
                Odbiegamy od tematu :-p
                • cassani odbiegamy od tematu? 06.01.06, 15:16
                  co Ty ku.. wiesz o odbieganiu :)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=34477789&a=34526089
                  • marta_night Re: odbiegamy od tematu? 06.01.06, 15:17
                    Ano ano...czekamy po 16.30 ha ha ha
                    • cassani ok, sama chcesz 06.01.06, 15:20
                      spytam się wprost - jesteś niedoje..na czy to tylko chwilowa niedyspozycja?
                      • marta_night Re: ok, sama chcesz 06.01.06, 15:40
                        oj i tutaj jestes znów przekreowany, jak to ty. Moje zycie seksulane jest
                        uregulowane. Nie onanizuje się tak jak ty, nie miewam klopotow z erekcja, nie
                        musze udawac kogos innego niz jestem, tak jak ty!
                        • keridwen cassani 06.01.06, 15:44
                          mam prosbe jedna.
                          spasuj.
                          z gownem nie warto sie bic.
                          szkoda twojego czasu.
                          • marta_night Re: cassani 06.01.06, 15:46
                            keridwen napisała:
                            > mam prosbe jedna.
                            > spasuj.
                            > z gownem nie warto sie bic.
                            > szkoda twojego czasu.
                            I to napisała kobieta?? Super, łodzianki to jednak mają klase...podstawową!
                            • keridwen Re: cassani 06.01.06, 15:53
                              tak maja.
                              tobie jej brakuje.
                              • iluminacja256 Re: cassani 06.01.06, 17:27
                                Heh, może zróbmy operę naten temat:)))))Taką jak "Tańcząc w ciemnościach " :)))))
                                Partie solowe- była , bezrobotna szwaczka i pracownik hipermarketu , bez
                                uprawniń na wózki widłowe , pracujący 13 godzin an dobę . Partie solowe poboczne
                                - złomiarz skutecznie Wynoszący co sie da z byłego Textilimpexu i młodzieniec
                                lat 18, słuchacz hip-hopu, który cała "Zbrodnię i karę " przepiuje w zimalskiej
                                nawijce nocami.
                                W roli złych - pogotowie i dr Śmierć(tu widzę arię - ten pavulon stary, ma 10
                                lat, lecz zdoła jeszcze zgładzić was), szef Biedronki Rodrigez Fernandes oraz
                                firma pogrzebowa "Always look onthe bright side of death". W roli chóru-
                                mieszkańcy Ksiezego Młyna. Balet - goście zbierajacey złom i bezdomni.
                                Akcje rozpoczyna pobicie hip-hopowca na Abramowskiego przez dwóch członków
                                Młodzierzy Wszechpolskiej i tak powoli dochodzimy do rewolucji w miescie:)))))
                                • iluminacja256 Re: cassani 06.01.06, 17:30
                                  A zpomniałam. Jeszcze koniecznie musi być scena podpalenia hipermarketu , gdyż
                                  gość na wózkach nie miał uprawnień i zmiażdzyło mu nogę.
                                  • brite :) 06.01.06, 17:32
                                    Czy mogę wystąpić w jakimś chórku?
                                • Gość: Łodzianin Re: cassani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:32
                                  To jest Bossskieee! Swietnie ujety obraz tegoż miejsca. Udał Ci sie opis
                                  Usmiałem sie okrutnie (ale to jest w rezultacie k.. a smutne ) Masz rację ktoś
                                  kto by zrobił tę Opere wygrałby na tym ....B Dobre... Moje Gratulacje za błysk
                                  w oku....
                                  • iluminacja256 Re: cassani 06.01.06, 17:43
                                    Ale ja to napisałam prawie poważnie :) sporo pomysłów tak powywalalam na rózne
                                    fora, pewnie któryś sobie ktoś wziął. Ja tam za nic sie nie wezmę, bo jestem
                                    chora, niestety. Ale fakt jest taki, że tematy leżą po ulicach , tylko
                                    brać.:)))))) Nikt tego jeszcze nie zrobił, a to aż sie prosi samo o zrobienie ,
                                    w kontekście czarnego humoru rozwinietego dość dobzre w Łodzi i tego jak Łódż
                                    jest znana w Polsce:))))
                                    • Gość: Łodzianin Re: cassani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:50
                                      jeżeli bedziesz chciała to wyreżyserować to weż mnie na pomocnika tego co
                                      ciągnie kabel od kamery ....Bardzo mi się podoba epilog....Tiaaaaa Czasami
                                      myślałem o tym żeby robić zdjęcia najgorszych miejsc i robić z tego pocztówki z
                                      napisem "Łódź w Unii Europejskiej" ..Cieszę się że opisujesz to samo co ja ale
                                      innymi słowami...;-)
                                • octopus33 Re: cassani 15.01.06, 13:12
                                  Jestem pod wrazeniem prosze o drugi akt
                          • cassani ok /nt 06.01.06, 15:57

• Gość: Łodzianin Re: z tego że jak wyjedzieś będzie mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:14
              To mi sie podobało..... ale prawda jest taka, że chcę obudzic te spiące
              pokolenie. nara ! :-)
              • azael11 część nie śpi i patrzy co się dzieje 06.01.06, 15:15
                a jeszcze co niektórzy działaja
    • brite słaba prowokacja 06.01.06, 15:10
      Tak Cię naszło akurat w czwartek?

> na dyskotekach wciąż te same twarze

No cóż, skoro nie znasz ciekawszych sposobów na spędzenie wolnego czasu (a Tobie
      jest wielu podobnych), to się nie dziw, że weekendy są przepite.
      • brite Re: słaba prowokacja 06.01.06, 15:11
        > Tak Cię naszło akurat w czwartek?

Tfu, piątek dziś - co się dzieje z tym czasem? Zachrzania jak szalony.
        • Gość: Łodzianin Re: słaba prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:15
          oooo dni Ci się mieszają ! od nadmiaru piwka? :-)
      • marta_night Re: słaba prowokacja 06.01.06, 15:12
        Brite ty na dyskoteki nie chodzisz z powodu watpliwej urody?
        • Gość: kopfschmerz Re: słaba prowokacja IP: 217.153.187.* 06.01.06, 15:14
          moze z powodu watpliwej urody innych uzytkownikow tych przybytkow :)
        • brite Re: słaba prowokacja 06.01.06, 15:18
          > Brite ty na dyskoteki nie chodzisz z powodu watpliwej urody?

Z powodu wątpliwej urody dyskotek, owszem.
        • cassani jednak 06.01.06, 15:29
          niedoje..a
          • brite Cassani, chamie! 06.01.06, 15:35
            Niedopchana się mówi! :P
            • keridwen a nie 06.01.06, 15:38
              cnotka niewydymka?

[bo ja to sie nie znam (; ]
            • marta_night Re: Cassani, chamie! 06.01.06, 15:45
              niedopchana to jest twoja dlon. tylko tak mozesz sie spelniac
              • marta_night Re: Cassani, chamie! 06.01.06, 15:53
                Prawdziwy mezczyzna :) Jezu...to chyba lepiej juz zostac lesbijką!
                cafe.gazeta.pl/cafe/cafe/682/682819/z239807.jpg
                • keridwen Re: Cassani, chamie! 06.01.06, 15:54
                  a co ci sie znow nie podoba?
                  • brite ROTFL 06.01.06, 15:58
                    Nocna Marto, przyznaj się, jaką krzywdę Ci wyrządzono?
                    • marta_night Re: ROTFL 06.01.06, 15:59
                      mnie, jak dotad zadnej. Cassani wie, jaką mógł wyrządzić.
                      Cassani...czekam, po 16.30 :)
                      • keridwen Re: ROTFL 06.01.06, 16:01
                        a, juz wiem.

widac lecialas na cassaniego, a on jednak wolala zone.

ladne kwiatki (;
                        • marta_night Re: ROTFL 06.01.06, 16:03
                          No blisko. Tylko, ze bylam zapewniana, ze nie ma zony. A o jej istnieniu
                          dowiedzialam się, na szczescie za piec dwunasta, a nie piec po 12.00
                          Cassani czekam...
                          • keridwen Re: ROTFL 06.01.06, 16:06
                            nie badz smieszna.
                            widzisz, tak sie sklada, ze czesc z nas zna cassaniego takze spoza forum (;
                            • cassani keri 06.01.06, 16:08
                              daj jej spokój. ona musi to w sobie nosić, bo wyleczyć się tego nie da.
                              • marta_night Re: keri 06.01.06, 16:08
                                16.30 grzecznie czekam...
                              • keridwen no dobrze, dobrze... 06.01.06, 16:09
                                przemysle.
                                a poki co masz maila ode mnie (;
                              • marta_night Re: keri 06.01.06, 16:09
                                a swoja drogą, zona juz wie? Czy moze pomoc jej w poznaniu twojego prawdziwego
                                oblicza?
                                • keridwen Re: keri 06.01.06, 16:11
                                  sluchaj no, panienko malowana, cassani to jeden z porzadniejszych facetow jakich
                                  znam, wiec badz laskawa odpuscic swoje marne prowokacje, bo tego typu pomowienia
                                  wg kodeksu karnego sa przestepstwem.

tyle w temacie.
                                  • cassani hoho! nawet 06.01.06, 16:15
                                    ja sam nie mam takiego dobrego zdania o sobie!
                                    • keridwen to tak 06.01.06, 16:16
                                      po znajomosci (;
                                      w swinksie nie bylam za rozmowna, to sie odwdzieczam :P
                                      • cassani merci 06.01.06, 16:18
                                        w sfinxie to i ja nie byłem za rozmowny bo działałem w lekkim szoku :)
                                        myślałem że to tylko litery - a tu sie okazało że to ludzie!
                            • marta_night Re: ROTFL 06.01.06, 16:08
                              Ja takze sadzilam, ze go znam.
                      • marekwojciechowski Re: ROTFL 06.01.06, 16:01
                        W sumie to nie mój biznes ale jaki jest sens w takim słownym naparzaniu się.
                        Czasami lepiej spuścić zasłonę milczenia.
                        Poszczeka, poszczeka i pójdzie...jak to pies, jak to suka!
                      • brite Re: ROTFL 06.01.06, 16:02
                        Ty mi się tu Cassanim nie zasłaniaj.

Jaka tragedia Ci się przydarzyła, że zioniesz wobec wszystkich taką nienawiścią?
                        Toyota nie chciała dziś zapalić?
                        • marta_night Re: ROTFL 06.01.06, 16:03
                          zazdroscisz? rower zimą nie chce zapalic? podwioze.
                          • brite Re: ROTFL 06.01.06, 16:12
                            > rower zimą nie chce zapalic? podwioze.

O dzięki! Jeżdżę tramwajem, ale chętnie co jakiś czas urozmaicę sobie podróż do
                            pracy. Przy okazji będziemy mogli kontynuować sobie naszą kulturalną pogawędkę.
                            Jeździsz gdzieś z Widzewa?

> zazdroscisz?

Nie bardzo. Ale ale, nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. Co się stało Toyocie?
                            Mam nadzieję, że nie ma problemów z zapłonem, bo nie lubię się spóźniać do pracy
                            (Bo wiesz, ja jestem pracownikiem najemnym).
                            • keridwen Re: ROTFL 06.01.06, 16:13
                              alez ja cie moge podwiezc (;
                              o ile zamiast toyoty moze byc ford mondeo (;
                              • brite Re: ROTFL 06.01.06, 16:37
                                Jak dla mnie mogłaby być nawet Syrena 105.

Tylko że ja właściwie wykorzystuję te 20 minut jazdy tramwajem (40 w obie
                                strony) na czytanie książki - najczęściej to jedyne czytanie książki w ciągu
                                dnia (ech, ten wredny czasożerny Internet), nie wiem, czy kalkuluje mi się
                                poświęcenie tramwajowej czytelni na krótką wygodę ;)

Ale dziękuję ślicznie za propozycję.
                                • keridwen Re: ROTFL 06.01.06, 17:16
                                  prosze, zawsze do uslug.

sluze takoz biografia warhola, ktora kupilam sobie na gwiazdke (;
              • brite Re: Cassani, chamie! 06.01.06, 15:56
                Wybacz, powinno być "niedopchnięta".

I widzisz, czym owocują bezpardonowe niczym nieumotywowane niemerytoryczne
                personalne ataki?
                • marta_night Re: Cassani, chamie! 06.01.06, 15:57
                  załosny jestes...rudy szczylu!
                  • keridwen lol [nt] 06.01.06, 15:58

• brite Rudy? 06.01.06, 16:06
                    Nie no, kochanie, nie przeginaj, włosy mam ciemny blond.
                    • cassani jak jesteś rudy 06.01.06, 16:10
                      to nici z UPSa!
                      :)
                      • brite Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:14
                        > to nici z UPSa!

Na szczęście nie jestem, ale na razie i tak nici (dzięki za pamięć), bo
                        priorytetem jest dysk (Bo wiesz, ja mało zarabiam, tylko nie mów nic tej od
                        Toyoty, bo się będzie ze mnie śmiać).
                        • cassani Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:17
                          mam tego UPSa - nie sprawdziłem go tylko czy działa - jak chcesz możemy sie
                          zgadać na privie i Ci go dam - jak będzie w porządku to i ci będzie pasował to
                          ok - jak nie to mi oddasz. chcesz tak?
                          • brite Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:20
                            Nie nie, tak to się nie dam, nie lubię nic dostawać zdarma. Zaraz puszczę maila.
                            • cassani Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:24
                              dobra, dobra, nie chodzi zdarma, tylko żebyś sobie podłączył, popatrzył dzień
                              czy dwa czy dobrze (lub w ogóle) trzyma prąd, a potem się dogadamy. przecież do
                              Torunia mi z powodu UPSa nie uciekniesz!
                              • brite Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:29
                                > do Torunia mi z powodu UPSa nie uciekniesz!

Kto wie, może redemptoryści dadzą zaciszny azyl za radiomaryjnymi wrotami?
                                • cassani Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 16:34
                                  rudego na pewno nie przyjmą!
                                  :)
                                  • marta_night Re: jak jesteś rudy 06.01.06, 19:16
                                    Cassani niech zgadnę dlaczego cie tutaj nie ma ? Biznesmen. Phi.
                                    • cassani Re: jak jesteś rudy 07.01.06, 14:41
                                      pie..się głupia cipo.
                                      w odróżnieniu od ciebie mam jeszcze inne pozanetowe życie , które staram się
                                      spędzić z rodziną w inny sposób niz przekomarzając sie z takimi idiotkami jak
                                      ty. włóż sobie palca w dupe i wąchaj. i tak az ci się nie znudzi.
                                  • orientman Cassani! A jednak! ;) 07.01.06, 17:37
                                    Re: jak jesteś rudy
                                    Autor: cassani
                                    Data: 06.01.06, 16:34
                                    ^^^^^
    • gentleman28 Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 15:19
      Ponoć z depresji da się wyjść więc nie trać nadziei. A do tego czasu staraj się
      nie pisać tutaj, nikogo przynajmniej nie urazisz.

Mam nadzieję że kiedyś spostrzeżesz szklankę w połowie pełną...
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:23
        Ja nikogo nie chcę urazić ! Sorry jeżeli ktoś się czuje urażony to
        przepraszam ! Ale niech każdy popatrzy z uwagą i rozsądkiem na to, co sie tu
        dzieje....choreee! Nara:-)
        • gentleman28 A mnie tam dobrze... 06.01.06, 15:29
          ...mam pracę, dach nad głową i parę innych drobiazgów i kocham to miasto ponad
          wszystko. Alkoholu nie pijam, na dyskoteki nie chodzę, po bramach też nie
          wypatruję łobuzów. Myślę że to na tyle duże miasto że można sobie znaleźć same
          pozytywne jak i tyleż negatywnych bodźców - wszystko zależy od upodobań.
          PS
          Niewiasty nie znalazłem ale to chyba nie wina miasta? ;-)
          • Gość: Łodzianin Re: A mnie tam dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:51
            taaaa..masz rację to że nie masz Kobiety u boku to nie wina miasta...:-)
            A moze tu nie ma Kobiet?
    • keridwen wiesz, to swietnie sie sklada 06.01.06, 15:28
      mam propozycje: spakuj walizeczki, wsiadz do pociagu i jedz w swiat. zwolnisz
      posade dla kogos, ktos inny zamieszka w ruinie, ktora zajmujesz. dla nas same plusy.
      moze nawet mniej holoty bedzie sie przez puby przewijac. nikt cie tu nie trzyma,
      ani nie zmusza do mieszkania w lodzi.

jak juz dotrzesz do jakiejs republiki bananowej, ktora bedzie odpowiadala twoim
      wymaganiom - daj nam, prosze, znac... z checia podazymy za toba do arkadii.
      • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:34
        Widzę, że Tobie to obojętne po czym chodzisz w co sie ubierasz,gdzie pracujesz
        i ile w tym mieście zarabisz. Ty spisz ! To właśnie Tobie jest wszystko jedno!
        Nara :-)
        • keridwen Re: wiesz, to swietnie sie sklada 06.01.06, 15:37
          robie to co lubie i to jest glowny priorytet dla mnie.

skoro ty sie meczysz i nie wyjezdzasz z lodzi to jestes masochista gawedziarzem.
          powies sie albo ucieknij.
          • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:44
            Żadna nowość ....każdy robi to co lubi...Pewnie każdy z nas lubi te rzeczy
            z "górnej półki" a nie tandetę - a To miasto to tandeta! Ja też STARAM się być
            profesjonalistą i właśnie dlatego nienawdzę tandety Pozdrawiam :-)
        • trishika Re: wiesz, to swietnie sie sklada 06.01.06, 15:38
          a dużo jeszcze tego NARA będziesz powtarzał? Bo rozumiem że to ma znaczyć
          narazie! i to może być oznaką, że właśnie się pakujesz i lecisz na dworzec czy
          lotnisko (a widzisz! jednak dobrze że je mamy bo inaczej byś tak szybko nie
          uciekł)
          To PAPATKI!
          • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:47
            chm..też mi dworzec !Mówisz o Kaliskim który się sypie czy Fabrycznym na
            którym smierdzi i to bardziej od strony dworca autobusowego a własciwie to
            smród jest wszędzie na tym dworcu ..Baw się dobrze!
            • Gość: janulodz Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:13
              Chyba Cię Łodzianin nie lubię, ale czy lubi się ludzi, którzy walą prawdą po oczach.
              • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:21
                możesz mnie nie lubić! to wolny kraj, Prawda w oczy kole! ale nie udawajmy że
                wszystko jest o.k. jak wiemy że nie jest .Za to widzę że Ty przytomnie
                patrzysz ...czas na przebudzenie? Oby więcej takich ludzi ...
                • Gość: bubot Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.mnc.pl 06.01.06, 20:30
                  mam bardzo podobne zdanie do Ciebie, łodzianinie, choć ostatnio zostało
                  zweryfikowane. powiedzmy, że mniej mi to ciąży, ale wnioski podobne bardzo. a
                  reakcja wszystkich mnie absolutnie nie dziwi.

niestety kulturowo jestem zawieszony w tym mieście i ciężko stąd się ruszyć.
                  jeśli już, to za granicę, więc prosze resztę towarzystwa o niedawanie dobrych
                  rad, zresztą teksty niektórych tylko o nich świadczą
                  • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:34
                    Cieszę się że jest tu ktoś kto ma takie same odczucia co ja.... Więcej nas by
                    się przydało...Witamy na pokładzie!
            • lennart.a Re: wiesz, to swietnie sie sklada 06.01.06, 16:22
              Łodzianin, wyrzucili Cię z Gilette, czy przyjęli? Jak zdecydujesz się na
              wyjazd, zabierz z sobą Cassaniego. To będzie, jak mniemam, jedyny dobry uczynek
              dla Łodzi w Twoim życiu.
              • Gość: Łodzianin Re: wiesz, to swietnie sie sklada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:41
                Ja tylko słyszę od innych którzy pracowali lub pracują w Gilette czy też w
                Indesit choć nigdy nie miałem okazji pracować w tych i tym podobnych firmach..
                Kto chce -niech jedzie ze mną ...np do Trójmiasta? To wcale nie głupi pomysł....
    • mag.gie Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 16:13
      A ja uwielbiam Forum Łódź, za te kwiatki co tu dziś mają miejsce!
    • gray poluzuj warkoczyk, ok? [nt] 06.01.06, 16:16

• aga.p.p Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 16:19
      Najsmutniejsze jest to, że facet ma sporo racji. Jesteśmy miastem z ogromym potencjałem i fantastyczną historią, a wszystko u nas takie tandetne (np. fajny front Bałtyku zasłonięty beznadziejną filharmonią). Jest brudno, jest niebezpiecznie (sorry, ale jak wracam wieczorem do domu to nie ma dnia, żebym nie trafiła na dresa albo agresywnego pijaczka - policjanów i straży za to nie widać).
      Niby jest OK - lotnisko się rozwija, inwestorzy przychodzą - ale to trochę tak jakby malować zagrzybione ściany. Fajnie to wygląda, ale syf w końcu spod spodu wyłazi; zupełnie jak dziury w asfalcie spod śniegu.
      Nie jestem jeszcze na etapie znienawidzenia tego miasta, ale ze smutkiem stwierdzam, że jest mi tu gorzej niż było 5 lat temu. I nie piszcie, że mogę się spakować i spadać - wiem, że mogę, ale nie chcę. Bo nie chcę, żeby to miasto zostało w rękach meneli. Na szczęście jak sobie czytam te nasze lokalne fora, to widzę, że są tu jeszcze ludzie, którym się chce. I fajnie, bo to oznacza, że może już niedługo znowu poczuję się tu świetnie.

pzdr,
      A.
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:30
        Bravo ! Oklaski dla tej Damy ! Słyszycie ! Właśnie o to chodzi ! Nie udawajcie
        idiotów! Nie mówcie że jest pięknie ! Bo nie jest ! Nie mówcie mi że
        jesteście "trzeżwi" bo śpicie ! Ta dama powiedziała jedno mądre zdanie żyjemy w
        brudzie i gorzej nam się żyje ..Taaak gorzej! wcale nie lepiej ! Takich nam
        potrzeba a nas jest niewielu...garstka ..- Aga .szeroko otwieraj oczy, każdego
        dnia! Inni będą patrzeć i będą wciąż slepi....
      • Gość: bubot Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.mnc.pl 06.01.06, 20:32
        jeśli chodzi o inwestycje to wielu ma interes w tym, żeby łodź sie nie
        rozwinęła bardziej, żeby tkwiła w tym dołku i była sypialnia Wawki
    • mag.gie no i co? no i co? co się okazało? już po 16.30! 06.01.06, 16:50
      Kaszani jest kobietą?!
      • rozmowy_kontrolowane godzina 16.30 06.01.06, 16:54
        Okazuje się na tym forum godziną "C" jak cassani?
        <rotfl>
        • brite Re: godzina 16.30 06.01.06, 16:56
          chciałem zauważyć, że nie widać też marty_night. Czyżby również była pracownicą
          najemną?
          *werble*
          • rozmowy_kontrolowane Re: godzina 16.30 06.01.06, 16:58
            Ja się przyznaję, ja nie jestem najemną pracownicą, ja czekam na telefon z
            firmy i być może będę najemną. Czy to grzech?

BTW: Czy "najemna pracownica" może być po prostu "najemnicą" ?
            • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:11
              Nie to nie grzech. Ja nie jestem pracownikiem najemnym. Zatrudniam takich i
              potrafię docenić dobrego pracownika.
              Dziekuje za troskę, Toyota spisuje się na medal.
              Cassani, minęła 16.30, i jest tak jak sądziłam.
              A Ty, lalu, puszczałaś się z Cassanim w Sphinxie, ciekawe czy jego żona o tym
              wiedziała? Czy tobie takze wciskał takie kity jak mnie?
              • keridwen Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:17
                pozostawie to bez komentarza kochana (;
                • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:25
                  keridwen napisała:

> pozostawie to bez komentarza kochana (;
                  Uderz w stół a nożyce się odezwą. Jednak miałaś na niego apetycik:)
                  • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:27
                    Gdzie jest Cassani...??? Zamknął biureczko i pobiegł do domciu. Zalosny synek
                    za 800 zł miesiecznie. Kreator biznesmen. Phi
                    • brite Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:31
                      Ja tam nie chcę się wtrącać, ale pierz swoje brudy na privie, okidoki?
                      • cassani Re: godzina 16.30 07.01.06, 14:43
                        tylko proszę nie myśl iż ta idiotka ma cos wspólnego ze mna czy z keri. to
                        jakiś zapryszczony smarkacz sobie robi jaja. po prostu ignoruj.
                  • keridwen Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:27
                    ba, no pewnie.
                    byc moze nawet udalo mi sie to, czego ty nie dokonalas ;>

rotfl.
                    • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:49
                      Ja to miałam w zasięgu ręki! Zorientowałam się tylko, ze Cassani ściemnia, że
                      nie jest tak jak mówi, zapewnia, że po prostu kłamię i usłyszał ode mnie, ze
                      jest żałosny gnojek. Na szczęscie to wszystko przed a nie po. Jak czytam Ciebie
                      nabrał, przykre, ze myslisz dolną czescia ciała. Tez kiedys taka byłam. Ale nie
                      martw się wyrosniesz z tego i wtedy kupisz sobie takie autko jak moje.
                      • keridwen Re: godzina 16.30 06.01.06, 17:59
                        user nocna marta napisal byl w przyplywie naglego oswiecenia co nastepuje:

>zapewnia, że po prostu kłamię

nie mam wiecej pytan,
                        milego dnia (;
                      • brite LOL 06.01.06, 18:00
                        ach, zakończenie przednie.
                      • Gość: leslaw_m Re: godzina 16.30 IP: *.lodz.msk.pl 06.01.06, 18:38
                        marta_night napisała:

> Ja to miałam w zasięgu ręki! Zorientowałam się tylko, ze Cassani ściemnia, że
                        > nie jest tak jak mówi, zapewnia, że po prostu kłamię i usłyszał ode mnie, ze
                        > jest żałosny gnojek. Na szczęscie to wszystko przed a nie po. Jak czytam
                        Ciebie
                        >
                        > nabrał, przykre, ze myslisz dolną czescia ciała. Tez kiedys taka byłam. Ale
                        nie
                        >
                        > martw się wyrosniesz z tego i wtedy kupisz sobie takie autko jak moje.

ooooooo,to wiele tłumaczy,kiedys robiłas to z przyjemnosci,dzis dajesz tylko za
                        pieniądze?
                        moze to jest zdroworozsądkowe podejscie,ale czy uważasz,ze wszyscy powinni
                        postępować tak samo?
                        a toyota przepiękna aż strach(niech zgadnę yaris?) :))))
                        • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 18:47
                          Nie, nie daję za pieniądze. Nie oceniaj wszystkich kobiet przez pryzmat własnej
                          matki. Sam jestes yarris. To Toyota RAV4. Nie stać cię na taką!
                          • Gość: leslaw_m Re: godzina 16.30 IP: *.lodz.msk.pl 06.01.06, 19:01
                            sama napisałaś którymi częsciami ciała myslałaś kiedyś("dolnymi"),
                            i że nie miałaś z tego żadnych profitów,a odkąd myslisz zdroworozsądkowo
                            zarobiłaś na toyotę,wnioski nasuwaja się same.
                            pochwal sie jeszcze co masz,bo auto ,to akurat zaden wyznacznik dochodów,w
                            polsce przynajmniej,zresztą sztruclowatą rav4 moze byle menel z niemiec od
                            araba przywieżć, na kredyt z prowidenta:))
                            pomijam juz sam model,to klasyk dla pustogłowych blondyn i wyżelowanych
                            chłopców z przykrótką męskoscią:))
                            • marrgos Re: godzina 16.30 06.01.06, 19:03
                              hmmm..
                              zaczyna być ciekawie
                              czy teraz będziecie rozważać długości?
                              a może rodzaje żelu?
                              • Gość: leslaw_m Re: godzina 16.30 IP: *.lodz.msk.pl 06.01.06, 19:19
                                wybacz.przeczytałem cały wątek i postanowiłem się kosztem marty-night zabawić.
                                a wyszło niesmacznie.
                                niestety trollik nie złapał haczyka,ale za kilka dni juz go tu nie będzie,tak
                                jak nie ma juz trolla o nicku koleszlodzi i paru innych;)
                            • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 19:13
                              Czyli dla takich chłopców jak ty! Co robisz z kobietami, pokazujesz im znaczki,
                              bo nic innego nie mozesz. Phi
                              • Gość: leslaw_m Re: godzina 16.30 IP: *.lodz.msk.pl 06.01.06, 19:28
                                jestes monotematyczna,a raczej monotematyczny,
                                panie 13-latku z marzeniami o toyocie rav4.
                                • marta_night Re: godzina 16.30 06.01.06, 19:50
                                  Ulżyło ci? głowo rodziny za 800 brutto ??
                                  • brite Brudno się tu zrobiło 06.01.06, 20:10
                                    tinyurl.com/c4cbc
                      • cassani Re: godzina 16.30 07.01.06, 14:45
                        weź się odpie..ode mnie. po prostu.
                        a wszystkich innych prosze żeby ani mnie nie bronili ani się nie wypowiadali.
                        jakiś zapryszczony smarkacz robi sobie z was jaja, a wy dajecie się prowadzić
                        jak cielęta na pasku. po prostu ignorujcie.
                        • rozmowy_kontrolowane Re: godzina 16.30 07.01.06, 14:53
                          Czy to nareszcie koniec show?
                          Uff.

On topic:
                          A mi się Łódź podoba i mam nadzieję polubić ją jeszcze bardziej.
                          • cassani Re: godzina 16.30 07.01.06, 15:54
                            I hope so.
                            • r.bla Re: Łodzianin czyli r.bla ! 07.01.06, 16:00
                              Nie ukrywam się .... "Łodzianin" czy "r.bla" to jedno i to samo......
                              • r.bla Re: Łodzianin czyli r.bla ! 07.01.06, 16:27
                                Nie ukrywam się ! - Łodzianin vel r.bla
                        • marta_night Re: godzina 16.30 07.01.06, 18:12
                          cassani napisał:

> weź się odpie..ode mnie. po prostu.
                          > a wszystkich innych prosze żeby ani mnie nie bronili ani się nie wypowiadali.
                          > jakiś zapryszczony smarkacz robi sobie z was jaja, a wy dajecie się prowadzić
                          > jak cielęta na pasku. po prostu ignorujcie.

Zastanawiam się czy aby nie pokazać wszystkim twojej dwulicowości. Opublikuję
                          na tym forum Twoje maile do mnie. Z całą ich jednoznaczną treścią! Ciekawe co
                          na to twoja żona i jak bedziesz wyglądał z tą buzią pełną frazesów o moralności
                          kiedy każdy pozna twoje listy do mnie. Chcesz tego...? Jeśli nie to mnie
                          przeproś za te wszystkie wulgarne słowa, które wypisywałeś pod moim adresem od
                          wczoraj! Czekam do jutra do 20.00!
                          • Gość: bubot Re: godzina 16.30 IP: *.mnc.pl 07.01.06, 21:44
                            naprawdę jestem bardzo ciekaw, jaki będzie finał tego przedstawienia.
                            • cassani Re: godzina 16.30 09.01.06, 09:27
                              sraki będzie finał. to jakis idiota robi sobie z was jaja a wy zaciskacie
                              pięści z rumieńcami na twarzy. powodzenia.
                              • bubot Re: godzina 16.30 09.01.06, 10:27
                                to czemu sie tak oburzasz?
                          • Gość: cassani Re: godzina 16.30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:09
                            termin chyba minął. skoro nie publikujesz emaili to może opublikuj chociaż
                            wyniki testu na inteligencję.
                        • Gość: Ja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:10
                          Szalenie emocjonalnie reagujesz... To zastanawiające... Podobno to jaja i
                          bzdury - to czemu tak się irytujesz?
    • Gość: lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 06.01.06, 16:57
      Swoją drogą, gratuluje! W ciągu 2 godzin ponad 80 wpisów. Wzbudziłeś emocje.
      Pewnie coś jest na rzeczy. W większości lokalny patriotyzm, ale też po części
      nie na temat. Zostań, proszę....
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:07
        Nigdzie nie uciekam ! czekam i ciekaw jestem,ile tu jest osób które wiedzą o
        co mi chodzi... Obserwuję i gotów jestem stanąć do kazdej polemiki bo ilez
        można razy pieprzyć o miejscach którymi już rzygam Myślę tu ławeczce z
        Tuwimem .i całą Piotrkowską Co tu promować? Ja wiem jacy to cwaniacy
        wypromowali ulicę Piotrkowską i Festiwal czterech kultur Nie rozliczykli się
        jeszcze do dzisiaj z 200 tyś złotych...A młodzi wierzą w jakąś ideologię która
        nie istnieje...Miasto zarasta bruda tereny które jeszcze zostały zostaną
        sprzedanę pod kolejne Hiper- makro - markety.To miasto zostało sprzedane!
        Dzięki za wsparcie! :-)
      • iluminacja256 Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 17:12
        4web to też złodzieje:P Nic w tej firmie nie gra:)))))))))))

Nikt by niczego może i nie zauważył
        Że nierealny akt miłości tam się zdarzył
        Lecz się niestety tak kochali czule
        Że ich nad ranem znalazł rybak w mule
    • Gość: beel Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.toya.net.pl 06.01.06, 17:08
      Moim zdaniem, paradoksalnie, Łodź ucierpiała na tym, że w nikłym stopniu
      została zniszczona w czasie II wojny. O bliskim sąsiedztwie stolicy nie
      wspomnę;)Wszystkie ówczesne inwestycje szły do Warszawy, przypomnijcie sobie
      sprawe metra w naszym mieście (nie wiem czy to prawda, ale w latach 80-tych
      chodziła plotka, że metra w Łodzi nie będzie dopóty, dopóki nie dokończą w W-
      wie). Idąc dalej: górnicy rzucali srubami przed sejmem, za naszymi włokniarkami
      nikt sie nie ujął.... Taaak, fajne miasto, ale tylko na jeden dzień...
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:13
        Moi znajomi z Gdańska proszą mnie jak jadą na narty do Zakopca abym dał im
        aktualną mapę dziur i wybojów na Al. Włókniarzy albo żebym ich popilotował do
        Piotrkowa Tryb.a dalej to już trafią ....taaaa smieją się z nas..Ha Ha ha jakie
        to śmieszne....ale mają sporo racji. Przykre.....
        • Gość: beel Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.toya.net.pl 06.01.06, 17:21
          Gdy przyjechali do mnie znajomi z 3miasta, spytałam ich, czy chca mocnych
          wrażen, odpowiedzieli, że owszem tak. Weszliśmy w jedno z podwórek na Ogrodowej
          na wprost Manufaktury in spe. Reakcja była taka: O k..., ja się nie dziwię, że
          ci ludzie chleją non stop... NO COMMENTS
          P.S. W famułach mieszkają normalni ludzie, pozbawieni srodków do życia, nie
          tylko menele...
          • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:42
            Ja wiem, zdaję sobie sprawe z tego iż częśc i to spora mieszka w mieszkaniach
            które dawno powinny zostać rozebrane (nie chcę nikogo obrażac....chyba że ktoś
            się tego domaga) współczuje mieszkańcom takich miejsc gdzie za ścianą spi
            menel...ale kiedys ten menel był człowiekiem..miał dom ,stałą prace ...ale
            bezrobocie w tym mieście jest takie jakie jest ....Wyczuwam w Tobie bratnią
            duszę.....:-)
    • Gość: jut Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.toya.net.pl 06.01.06, 17:18
      wynoś się więc, najlepoej do Warszawy
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:22
        Smieszny jesteś człowieczku! Ja nie zamierzam nigdzie uciekać...A już najmniej
        do W-wy .Musisz mniej pić piwa to zaczniesz ogarniac moje myśli ... A teraz idź
        i kup sobie cztery następne buteleczki ...Pa!
        • marrgos Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 06.01.06, 17:58
          a mnie się chce spać...
    • Gość: lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 06.01.06, 18:14
      Nie przesadzajcie, proszę, z tą krytyką naszego miasta. W ostatnich latach
      często jeźdżę do Gdańska, samochodem, lub pociągiem. A dalej na prom do jednego
      z krajów skandynawskich. Dojazd do portu, to jeden wielki koszmar!!! Wąskie
      ulice z tramwajami po środku i odcinkami z tzw. "kocimi łbami". Tak jest w
      większości miast polskich. Każde miasto ma coś, czym można się pochwalić, ale
      peryferie są właściwie wszędzie zaniedbane. Jeżdżę do skandynawii i do
      beneluxu. Tam jest też różnie. Jeżdże: bo jedno dziecko wyjechało na północ, a
      drugie na zachód. Skandynawom podoba się Polska(byli juz tutaj 6 razy) i wiem,
      że to nie kurtuazja, ale samochodem-czyli promem tylko raz, pierwszy i ostatni.
      Pokonanie drogi z Gdańska do Łodzi zapamiętali, jako koszmar z powodu: jakość
      dróg i kultura kierowców. Ale ul. Piotrkowską, jej architekturą byli i są
      zauroczeni. Może z zewnątrz łatwiej dostrzec piękno? Pozdr.
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:33
        Tak się składa że wiem o czym mówisz A droga o której mówisz w Gdańsku to ul
        Marynarki Polskiej która idzie do Nowego Portu....i tam jest prom. Helsinki
        (Zresztą przez 15 lat mieszkałem w Gdańsku w Brzeżnie właściwie to nadal tam
        mieszkam....jedną nogą Ja tez nim pływam...Masz rację tam są jeszcze kocie
        łby.... ale problem tego odcinka był poruszany od wielu lat.....Wejdę kiedyś na
        forum gdańskie i zapytam sie jakie maja plany....u nich zmiany są szybsze to
        widać..a tu oprócz kolejnej Manofaktury ...Pozdrawiam...pewnie mijamy się
        gdzieś w drodze np..k. Świecia? albo Nowego? lub Dolnej Grupy .. :-)
    • Gość: lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 06.01.06, 19:34
      W drodze do Gdańka z sentymentem patrzę na Włocławek, ponieważ mieszkałam tam 5
      lat (kontrakt: budowa drugiego etapu azotów}. Mijam powoli(jeśli samochodem) i
      przyglądam się, jak się zmienił.Może brzmi to nostalgicznie, ale chętnie wracam
      do miejsc z przeszłości (nie tylko do Włocławka). Choć biednie, ale dobrze się
      tam czuję. Moja córka z zięciem skandynawem przyjechała urodzić dzidziusia do
      Polski. Wiedziała, że już tam na stałe będzie mieszkać, więc uzgodnili, że
      dzidziuś urodzi się w Polsce (jeden Polak więcej)! Tęskni za ŁODZIĄ, choć tam,
      gdzie mieszka jest pięknie. Ale Łódź to Jej korzenie.Tak mówi..
      • rozmowy_kontrolowane Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 07.01.06, 08:00
        Gość portalu: lennart.a napisał(a):

>W drodze do Gdańka z sentymentem patrzę na Włocławek, ponieważ mieszkałam tam
        5 lat (kontrakt: budowa drugiego etapu azotów}. Mijam powoli(jeśli samochodem)
        i przyglądam się, jak się zmienił.

Włocławek bardzo się zmienił, niestety, głównie na gorsze. Zlikwidowano duże
        zakłady pracy, ludzie poszli na bruk, miasto przysypia, inwestycji jest mało.
        A to przecież ładne miasto.
        Miało potencjał.
        • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:19
          Przez cały czas się zastanawiam ..czy Oni kiedyś zrobią tę drogę przejazdową we
          Włocławku prawym pasem sie nie da jechać lewy jak cię mogę ale to biedny
          rejon...zgadzam się z twoją opinią..:-)
    • Gość: lennert.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 06.01.06, 19:46
      A jak dojeżdża się do Świecia w nocy, to zawsze żartuję, że to jest
      najpiękniesze mijsce na Świecie.Pozdr.
    • Gość: Marek Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:36
      Koleś wyjedź jak najszybciej, i ty i my będziemy szczęśliwi!
      • Gość: bubot Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.mnc.pl 06.01.06, 20:42
        czemu będziesz szczesliwy? bo nikt Ci nie będzie przypominał o czym Ty chcesz
        zapomnieć? o syfie, niebezpieczeństwie, zawieszeniu w próżni?
        sam sie przekonałem, że ludzie często nie zauważają pewnych rzeczy, bo sie z
        nimi nie stykają. z przemoca w tramwaju cięzko się spotkac jeżdżąc samochodem
        itd.
        a nawet ludzie z Aleksandrowa mówią, że staraja się jak najmniej jeździć do
        łodzi, bo nie lybua tego miasta.
        ale jak się tu żyje tyle lat, to mozna przywyknąć, stad pewnie takie podejście
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:37
        Tobie by to odpowiadało....Będziesz mógł do końca Łodzi zrobić smietnik
    • Gość: lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 06.01.06, 21:28
      Lodzianin, życzę kolorowych snów.Proszę, spójrz jutro inaczej na Łódź. Może nie
      jest ładna, może mieszkańcy, których spotykasz, nie ciekawi. Pewnie z Łodzi nie
      wyjedziesz. Wkurzasz się na nią! Tylko dlatego, że Ci na niej (Łodzi) zależy.
      • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:46
        Właśnie ..zależy mi na Łodzi mam wielu znajomych w całym kraju
        ..przyzwyczaiłem się do teko że z nas robią kretynów....Nigdy do tej pory nie
        zabierałem tutaj głosu..na forum łodzkim... Kilka miesięcy temu włączyłem sie do
        forum gdańskiego Tam z kolei narzekali że to ich miasto się nie rozwija ..wątek
        pod tytułem "co się dzieje z tą prowincją" ja przerwałem ich dyskusję wątkiem "O
        co wy się kłócicie" zalogowany jako r.bla Zaproponowałem im aby się
        przeprowadzili do Łodzi skoro w Trójmieście jest im nie dobrze ..Wiesz ilu
        chciało ? NIKT! każde inne miasto ale nie to....Dlaczego?
        • zdanka1 Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 07.01.06, 14:52
          heh, czyżby chodziło o pogotowie?:)
    • Gość: lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.4web.pl 07.01.06, 09:38
      "A gdyby tak zacząć człowiekiem w wolnych chwilach być?"
    • beers No dobra 07.01.06, 11:09
      Pogadalismy sobie, ale teraz weźcie już przestańcie komentować wynurzenia
      kolejnego frustrata.
      Miłego weekendu :)
      • Gość: FREAK MARTA NIGHT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:08
        Bardzo mi Ciebie szkoda- widzisz tylko pieniądz, całe zycie wydajesz sie
        oglądać przez pryzmat forsy. "Was nie stac na toyote rav4, cassani pracuje za
        800 miesiecznie, itp itd" no i ch*j ze mnie nie stac. Liczy sie to zeby nie byc
        taką jak Ty. Za jakis czas obudzisz sie sama, bez nikogo wokol siebie (jesli
        juz sie nie obudzilas) Takiej ilości jadu jak walącej od ciebie dawno u nikogo
        nie widzialem. Idz dalej pracowac na nowa toyote ale swoje przemyslenia
        wku**ionego pracoholika zostaw dla siebie.
      • Gość: Łodzianin Re: No dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:20
        powiadasz frustrat.....to wszystko na Cię stać?
        • Gość: beel Re: No dobra IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 15:27
          No dobra, to teraz powiedzcie jak skomentować wypowiedx znajomej z 3miasta, a
          propos imprezy sylwestrowej: "Tylko nie wzywajcie pogotowia i uwajcie na
          niebieskie beczki...
          Jak nasze miasto jest postrzegane przez innych? Tylko jakieś nekroafery i i
          inne tego typu historie.
          Pokażcie mi jakies pozytywy, ktore pozwolą na CHWALENIE SIĘ naszym miastem, a
          nie na NARZEKANIA...
          • Gość: Łodzianin Re: No dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:34
            Zanim przejdę do pozytywów to przypomnę iż niejaka Pani Skrzydlewska została
            posłem w wyborach a firma jej zamieszana jest w aferę " łowców skór" Sami
            Łodzianie żeście sobie tą osobę wybierali..no to jak może byc dobrze w tym
            mieście?
            • Gość: beel Re: No dobra IP: *.toya.net.pl 07.01.06, 17:14
              Zostawmy Skrzydlewską, nie ma to jak się urodzić w dobrej rodzinie ;(. Pokaż mi
              te pozytywy...
              • r.bla Re: No dobra 07.01.06, 17:43
                ławeczka z Tuwimem! i jego noskiem ! :-)
                a tak naprawdę...to cięzko tu o zmiany ..może kogoś ciesza nowe budowy i wciąż
                widzimy jak budują nam Manofakturę która z kolei wykończy Galerię ,ponieważ pół
                Łodzi będzie " biegało" na lody i przesiadywało w niedziele wraz całymi
                rodzinami...chyba raczej nie takiego rozwiązania potrzebujemy...jeszcze jeden
                wielki sklep! .Nie można mówić o rozwijaniu się mając na mysli
                Manofakturę...... Pozytywem największym to jest to,że mieszkańcy tego rejonu
                nie wszystko widzą w czarnych barwach.... nie załamują się , ale inni w duzych
                miastach mają ciut a może i więcej -lepiej. Ktoś tu powiedział już, że 5 lat
                temu było lepiej....Wszystkie targi które odbywają sie w Łodzi oprócz wystawców
                ściągają tabuny złodzieji.. Kolejna wizytówka Miasta Łodzi ... ...to tylko
                ludzie tworzą klimaty i wierz mi- większość woli jak najszybciej przejechać
                Łódź kierując się na Północ lub Południe...Czy w ciągu ostatnich 10 lat odbył
                sie tu jakiś koncert zagranicznej kapeli? Mamy gdzie ich przyjąć ? Pozytywem są
                tylko mieszkańcy ...tylko Oni ..... oczywiście Ci porządniejsi .....
                • Gość: kontroler 2 r.bla IP: *.toya.net.pl 09.01.06, 11:56
                  możesz i gadać pierdoły o swojej nieenawiści do Łodzi, mówisz że to wiocha (
                  nie mylić z wiochą) może w twojej mózgownicy zrodziła się taka wizja tego
                  miasta ale jesteś zaślepiony swoją nienawiścią - pytasz jakie zagraniczne
                  kapele tu zagrały przez ostatnie lata???? jeżeli czekasz na Britney albo o
                  zgrozo inny szit tego rodzaju to się nie doczekasz !!! Porcupine Tree, Ten
                  Years After, The Legendary Pink Dots... chuba ze czekasz na jakąś chałturke w
                  hali sportowej zamiast??? Krawczyk może DoDa!!! wystarczy się rozejrzeć żeby
                  dostrzec piękno.... wystarczy chcieć!!!!
                  • r.bla Re: 2 r.bla odpowiadam.... 09.01.06, 12:31
                    Gość portalu: kontroler napisał(a):

> możesz i gadać pierdoły o swojej nieenawiści do Łodzi, mówisz że to wiocha (
                    > nie mylić z wiochą) może w twojej mózgownicy zrodziła się taka wizja tego
                    > miasta ale jesteś zaślepiony swoją nienawiścią - pytasz jakie zagraniczne
                    > kapele tu zagrały przez ostatnie lata???? jeżeli czekasz na Britney albo o
                    > zgrozo inny szit tego rodzaju to się nie doczekasz !!! Porcupine Tree, Ten
                    > Years After, The Legendary Pink Dots... chuba ze czekasz na jakąś chałturke
                    w
                    > hali sportowej zamiast??? Krawczyk może DoDa!!! wystarczy się rozejrzeć żeby
                    > dostrzec piękno.... wystarczy chcieć!!!!

... Chyba masz zły dzień.... Poniedziałek ? Wyluzuj! ....Nie czekam na
                    Britney ,Krzysio też mnie nie interesuje....Doda najmniej....Widziałeś ile
                    ludzi było na koncercie Jasia Misia z okazji obchodów Solidarności w Gdansku?
                    Pamietam też jak pojechałem wcześniej na koncert Babci Tiny do Sopotu To samo
                    tyczyło się ZZ TOP też Gdańsk....tyle że to ja musiałem jechać....Mogę wymienić
                    jeszcze parę innych w innych miastach....ale to nie o to chodzi...
                    W ciągu jednego sezonu przewija się przez Trójmiasto więcej kapel rodzimych i
                    gościnnych niż u nas przez 10 lat...Rozumiem że to charakter i specyfika
                    miasta...wakacje ,pogoda, ale czy ktoś nam zabronił do Łodzi ściągać Mega
                    gwiazdy bez względu na rodzaj muzyki? ...Czyż Miasto by na tym nie zyskało?
                    tylko gdzie zorganizować koncert dla 100 000 ludzi? A co się tyczy mojej
                    nienawiści to jesteś w błędzie...Żal mi tego Miasta i nie sądzę aby się
                    odbudowało,oczyściło,i nabrało uroku..Miasto jest urokliwe i to bardzo !
                    gdybyśmy posprzątali oczyścili zewnętrzne elewacje i karali tych którzy je
                    niszczą łącznie z komunikacją miejską... z Dzisiejszych wiadomości mam
                    najświeższe dotyczące kradzieży wiat z przystanków tramwajowych ..Były
                    przystanki i ich nie ma ...ukradli.... Pozdrawiam - Łodzianin

• beers Re: No dobra 07.01.06, 17:28
          Gość portalu: Łodzianin napisał(a):

> powiadasz frustrat.....to wszystko na Cię stać?

Stać nie stać, nie o to chodzi. Po prostu takie hurtowe wyrzucanie z siebie
          negatywnych emocji świadczy zazwyczaj o frustracji, w dodatku połączonej z
          niskim poziomem intelektualnym, zaburzoną samooceną, zakompleksieniem na
          punkcie pochodzenia i miejsca zamieszkania, no i ....pewno jeszcze psycholog by
          się dopatrzył paru innych zaburzeń, ale oni je widzą u wszystkich więc się nie
          przejmuj za bardzo ;-))))

A tak na poważnie: to znasz pewnie powiedzenie "wszędzie dobrze gdzie nas nie
          ma" i problem nie leży tu w miejscu zamieszkania, ale w "ogólnym" spojrzeniu na
          świat i życie. To spojrzenie jest oczywiście pochodną warunków życiowych,
          materialnych, społecznych itd., ale tylko w części i to - moim zdaniem -
          niewielkiej.
          Tak więc staraj się dostrzegać raczej pozytywy, a nie negatywy, będziesz
          zdrowszy i nie dorobisz się za wcześnie wrzodów ;-)

A najlepszym lekarstwem na niezadowolenie z istneijącego stanu rzeczy jest
          zakasanie rękawó i próba jego zmiany...

Pozdrawiam i ..... naprawdę proszę zakończmy tę dyskusję bo temat nie jest wart
          podbijania wątku.
    • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:16
      to do mnie? ze niby ja mam zamknąć mordę?......
      • lennart.a Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 07.01.06, 13:53
        Łodzianin, to było do mnie (wpis z 6.01). Stąd moja odp.: A gdyby tak
        człowiekiem.... Pogodnej niedzieli
        • Gość: Łodzianin Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 14:12
          ...a to Przepraszam... :-))
    • Gość: kolo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: bubot Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.mnc.pl 07.01.06, 21:43
        oto chluba naszego miasta! ktoś szukał powodów do chwalenia się? oto i one!
        • r.bla Re: Nienawidzę Miasta Łodzi ! r.bla vel Łodzianin 08.01.06, 15:44
          Tiaaaaaa ...Nie przejmuj się debilem ! Takich kretynów jak ten smieszny
          chłopczyk jest tu wielu.Potrafią tylko szczekać i dużo jazgotu robic ale tak
          naprawdę to poziom ich wypowiedzi jest poniżej miernej...
    • Gość: Tomasz Pyrzanowski Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:21
      Słoneczko to jakim jawi Ci się Nasze miasto jest tylko twoją sprawa jak również
      fakt zmiany jego postrzegania.
      Taki twierdzenie , że wszędzie jest lepiej a u nas szaro brudno i złowieszczo to
      kompletna bzdura.
      Przykład Łowców skór może byc tylko potwierdzeniem takiej tezy.
      Pracowałem wtej branży na początku lat 90-tych i stwierdzam kategorycznie ,że
      handel zwłokami odbywa się wszędzie nie tylko w Łodzi nie tylko w Polsce ale
      wszędzie na świecie a my możemy byc własciwie dumni ,że to właśnie u nas
      dopatrzono się takiego procederu wyciągając go na światło dzienne.
      A w kwestii zmiany postrzegania otaczającego cię świata : ile ty masz lat
      dziecko weź sie za siebie zrób coś żeby otaczający Cię świat nie był szary
      zadziałaj coś a nie dołączaj to tej zgraji ciągłych narzekaczy .
      Świat jest kolorowy a od nas zależy jakie kolory dostrzeżemy.

CZARNY (wieloletni mieszkaniec urodzony w tym mieście - pracowałem i żyłem
      rownież w innych miastach w Polsce i w Europie)
      • r.bla Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 09.01.06, 12:40
        Gość portalu: Tomasz Pyrzanowski napisał(a):

> Słoneczko to jakim jawi Ci się Nasze miasto jest tylko twoją sprawa jak
        również
        > fakt zmiany jego postrzegania.
        > Taki twierdzenie , że wszędzie jest lepiej a u nas szaro brudno i złowieszczo
        t
        > o
        > kompletna bzdura.
        > Przykład Łowców skór może byc tylko potwierdzeniem takiej tezy.
        > Pracowałem wtej branży na początku lat 90-tych i stwierdzam kategorycznie ,że
        > handel zwłokami odbywa się wszędzie nie tylko w Łodzi nie tylko w Polsce ale
        > wszędzie na świecie a my możemy byc własciwie dumni ,że to właśnie u nas
        > dopatrzono się takiego procederu wyciągając go na światło dzienne.
        > A w kwestii zmiany postrzegania otaczającego cię świata : ile ty masz lat
        > dziecko weź sie za siebie zrób coś żeby otaczający Cię świat nie był szary
        > zadziałaj coś a nie dołączaj to tej zgraji ciągłych narzekaczy .
        > Świat jest kolorowy a od nas zależy jakie kolory dostrzeżemy.
        >
        > CZARNY (wieloletni mieszkaniec urodzony w tym mieście - pracowałem i żyłem
        > rownież w innych miastach w Polsce i w Europie)

...Jakbyś uważnie czytał moje wypowiedzi to byś wiedział ile mam lat..Na mecze
        ŁKS i Widzewa chodziłem jeszcze jak Tomaszewski stał na bramce ...a apropos
        zmian w Łodzi to byłem bardzo blisko przy organizowaniu Festiwalu Czterech
        Kultur w pierwszym roku jej działalności...Napatrzyłem się jak "ludzie" biją
        sie o kasę! a nie o rozwój tego miasta....Europę też zwiedziłem ...pracowałem i
        podziwiałem ...Chcesz podyskutować o czystości w Niemczech czy też w Austrii?
        Łodzianin
    • Gość: ala Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 09.01.06, 13:26
      a co my mamy powiedzieć o tomaszowie maz.hy
      • r.bla Re: Nienawidzę Miasta Łodzi !!!!!! 09.01.06, 14:15
        Gość portalu: ala napisał(a):

> a co my mamy powiedzieć o tomaszowie maz.hy

Witam ! A co byś chciała powiedziec o Tomaszowie Maz. ? :-) Łodzianin

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka