Dodaj do ulubionych

Kilka słów o pogodzie

• Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 27.03.06, 21:38
      Witam, pogoda zgotowała nam miłą niespodziankę...Jest ciepło chociaz bardzo
      niestabilnie. Od rana Łódź spowiła gęsta mgła ograniczjąca miejscami
      widzialność do 50 metrów. Około południa zaczęło się ocieplać co spowodowało
      szybkie parowanie wody..Efekty??Duchota, trudnośći w oddychaniu i uczucie
      ogólnego gorąca.Na niebie niestetymało widoczne były chmury burzowe typu
      Cumulonimbus które od czasu do czasu przynosiły nam przelotne chociaż
      intensywne opady deszczu. Nad Wroclawiem przeszła pierwsza w tym roku burza.
      Jutro będzie chociaż wieczorem wytargną do nas chmury z południowego zachodu,
      które przyniosą bardzo intensywne opady deszczu i...lokalne burze. Bedzie znów
      cieplo do 13 kresek powyżej zera, no i ..może pojawić się mgła podobna do
      dzisiejszej...Poniżej przedstawiam zdjatka zrobione w chwili między opadami

img154.imageshack.us/my.php?image=00035494uv.jpg
      img146.imageshack.us/my.php?image=00035539yd.jpg
      img154.imageshack.us/my.php?image=00035579vr.jpg
      img232.imageshack.us/my.php?image=00035616gk.jpg
      img143.imageshack.us/my.php?image=00035637vg.jpg
      • Gość: moto Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:23
        s1.bitefight.pl/c.php?uid=63778
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.03.06, 12:20
      Co za przyjemna aura, lekko przebijające się słonko i powyżej 10 stopni.
      Chociaż i tak nieźle się ochłodziło ...rano bylo +16 a teraz raptem
      dyszka...:) narazie mglisto, zobacze mapki i powiem na co nalezy liczyc w noc z
      czwartku na piatek - PIERWSZE LĄDOWANIE CENTRALA NA EPLL
    • Gość: METEO_EXPERT Storm Chasers IP: 80.51.47.* 29.03.06, 12:40
      Zapewne większość z nas z utęsknieniem czeka na chwile kiedy słupek rtęci
      powędruje powyżej dziesiątej kreski, jednak są wśród nas osoby którym wcale nie
      w głowie temperatura czy słońce. Wręcz przeciwnie . W głowach tych ludzi kłębią
      się tylko myśli meteo o ...pierwszej tegorocznej burzy. Dla tych ludzi burza
      jest pięknym zjawiskiem, które robi naprawdę piorunujące wrażenie. Podczas gdy
      inni ludzie chowają sie do swych domów oni wychodzą na zewnątrz, obserwują,
      zapisują a niejednokrotnie fotografują dynamiczny spektakl natury. Niestety
      zdarza się, że amatorzy podniebnych fajerwerków nie zachowują dostatecznej
      ostrożności i niejednokrotnie taka osoba trafia do szpitala lub niestety umiera
      z powodu porażenia piorunem.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.03.06, 20:41
      Dzisiaj po raz drugi co prawda moglśmy podziwiać chmury burzowe, ale...z nich
      padało.W województwie łódzkim zanotowano parę wyładowań, tak więc łowcy burz
      (których jest sporo,ale nie działają oficjalnie) mieli co robić :) Jutro
      troszke łądniejsza pogoda, front za nami, nawet jest szansa na słoneczko,
      dopiero pod sam koniec miesiąca znów zawita deszcz. Ciepło ale chłodniej 10
      stopni :)(dzisiaj mieliśmy niezłe skoki - raz 15 a raz 9 ) Wiaterek słaby.:) W
      piątek może byc (przynajmniej narazie tak widac) deszczowy, przy
      niesprzyjającej temperaturze znów spotterzy obejdą się smakiem gdyż mogą
      wystąpić mgły :(, ale nie przesądzajmy, jutro zobaczymy co mapy meteo pokaża:)
      Poniżej parę zdjęć z dzisiaj :)

img55.imageshack.us/my.php?image=00036260ur.jpg
      img55.imageshack.us/my.php?image=00036406lv.jpg
      img208.imageshack.us/my.php?image=00036416zg.jpg
      img55.imageshack.us/my.php?image=000b36303il.jpg
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.03.06, 20:31
      Jeśli ktoś myśli, że jutro ujrzy słonko to sie myli. Niestety przed nami pogoda
      frontowa, pochmurna, deszczowa i wietrzna. Opady będa chwilami dośc intensywne,
      będzie ciepło i narazie nic nie wskazuje na to, że wrócą przymrozki, ale jak
      wiecie pogoda płata figle. Maksymalnie 12 stopni ujrzymy...Wiatr chwilamy
      silny. Niestety dzisiaj bez zdjęć.:) Lądowania Centrala jak i Startu nic nie
      powinno zakłócić....więc do roboty Spotterzy :D
      • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 16:24
        > Jeśli ktoś myśli, że jutro ujrzy słonko to sie myli.

Ja myslałem, ze ujrze, i nie myliłem sie. :)
        • Gość: m Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 00:32
          Pogoda dostepna trylko na e-mail....Bo przecież są tu więksi eksperci - PROTZ +
          JEGO PIES - GAZETA.PL. Niech sobie prognozują buraczki :)
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 17:07
      Rozumiem,że to miałabyć docinka pod moim adresem. Zastanawia mnie czy Ty wiesz
      na czym polega prognozowanie pogody? Nigdy nie da sie przewidzieć co i jak w
      100%.No ale skoro mamy wiekszego experta zapraszam do prognozowania. Jeszcze
      jedno, skoro jesteś aż taki dokładny w takim razie może pan expert opisze nam
      zjawiska oraz chmury które widział. Działo się wiele,a może pan expert zauważył
      wiecej ode mnie...Czekamy :D
      • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 17:57
        Nie wiem czy wiesz kim jest Pan Protz z zawodu.
        • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 18:15
          nie wiem a co??Muszę??Jeśli jest w czymś lepszy czy to znaczy ze inni nie mają
          prawa głosu ??
          • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 18:44
            > nie wiem a co??Muszę??Jeśli jest w czymś lepszy czy to znaczy ze inni nie mają
            > prawa głosu ??

Nic nie musisz. Miałem tylko czelność napisac, ze widziałem dzisiaj słońce.
            Cała reszta to Twoja radosna nadinterpretacja.
            • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 18:47
              OK
          • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 19:30
            Jak się tak wymądrzasz to chyba powinieneś. Bo to Pan Protz mógłby cie
            meteorologii nauczyć.
            • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:41
              Czy pan Protz jest w jakiejś dziedzinie słaby??
              • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:47
                > Czy pan Protz jest w jakiejś dziedzinie słaby??

Oczywiscie! W zbieraniu korniszonów, grze w softball, w posługiwaniu się
                językiem mongolskim i okazywaniu empatii.
                • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:52
                  Nesamowite :).Skoro tak to czego mógłby mnie pan nauczyć jeśli chodzi o meteo
                  (poważnie pytam).Chetnie nauczę się jak niezawodnie przpowiadac pogode :D,
                  wszak cżłowiek uczy się całe życie a już napewno od najlepszych :)
                  • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:54
                    Gość portalu: METEO_EXPERT napisał(a):

> Nesamowite :).Skoro tak to czego mógłby mnie pan nauczyć jeśli chodzi o meteo
                    > (poważnie pytam).Chetnie nauczę się jak niezawodnie przpowiadac pogode :D

A wiec tak: niezawodne przepowiadanie pogody nie jest możliwe. Efekt motyla...

> wszak cżłowiek uczy się całe życie a już napewno od najlepszych :)

Tez tak uważam.
            • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:49
              Gość portalu: gazeta.pl napisał(a):

> Bo to Pan Protz mógłby cie
              > meteorologii nauczyć.

Protz, a nie Pan Protz. A w ogóle to nieśmiało protestuję! ;)
              • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:55
                Ponawiam prośbe o dodatkowe lekcje meteorologii :)
                • protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 20:02

> Ponawiam prośbe o dodatkowe lekcje meteorologii :)

A gdzie ja, tak na serio, stwierdziłem, ze znam sie na meteorologii?
                  Chyba czas na EOT, bo to nie temat na to forum.
                  • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 20:09
                    Ty nie,ale z tego co czytam, to Jesteś w te klocki dobry, ponieważ tak jak
                    napisałem chcę się uczyć od najlepszych więc po prostu mnie naucz...
                    • default_user Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 20:31

> Ty nie,ale z tego co czytam, to Jesteś w te klocki dobry,

Strasznie łatwowierny jesteś. Gdybyś przeczytał na tym Forum, że Elvis żyje,
                      albo że Hitler był bogiem, też byś uwierzył?

> ponieważ tak jak
                      > napisałem chcę się uczyć od najlepszych więc po prostu mnie naucz...

Oj, nie tak szybko. A co będzie z czesnym? Żyjemy wszak w twardych,
                      kapitalistycznych czasach, o wilczm obliczu.

Wrzuć na luz i podchodź do dyskusji z większym dysnasem. Sprawdziłem, dobrze
                      robi na trawienie.
                      :-)
                      M..M
                      • Gość: SZACHO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 23:45
                        Brawo M..M! Bueheh zgadzamy się;)) Tak trzymać.

default_user napisał:

[...]
                        > Oj, nie tak szybko. A co będzie z czesnym? Żyjemy wszak w twardych,
                        > kapitalistycznych czasach, o wilczm obliczu.
                        >
                        > Wrzuć na luz i podchodź do dyskusji z większym dysnasem. Sprawdziłem, dobrze
                        > robi na trawienie.
                        > :-)
                        > M..M
                        >
                        >
                  • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 20:31
                    > A gdzie ja, tak na serio, stwierdziłem, ze znam sie na meteorologii?
                    Ach ta skromność-godne podziwu.Podziwiam Pana Panie Protz.
                    Za wiedzę (zwłaszcza tak szeroką jaką posiada Pan Protz) się płaci i to
                    gruuuube pieniądze.
                    Powiem tak troche szacunku Meteo "Expercie" . Jesteś młodym i wyrywnym
                    człowiekem cos niecoś wiesz o pogodzie - trzymaj tak dalej (ucz się), ale
                    przestań się zachowywać jak bufon i przyjmij do wiadomości że czasem inni
                    wiedzą więcej i nietaktem jest "uczyć ojca dzieci robić".
                    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 20:46
                      Wiesz więcej?Napisz.:) Szacunku???Przecież nikogo nie obraziłem. "uczyć"?? Kogo
                      i co??Nie rozumiem Twej wypowiedzi
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 21:13
      Po dzisiejszych lokalnych dynamicznych - burzowych chwilach czas odpoczac.Jutro
      więcej przejaśnień,może chwilami może pokropić.Będzie ciepło +11 stopni.
      Przynajmniej narazie nie widać przymrozków, ale pogoda potrafi spłatać
      figla.Narazie w pogodzie nic specjalnego...Dzisiaj znów na niebie piękno chmur
      Typu Cb :)
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 05.04.06, 00:33
      No i mamy ochłodzenie. No i...00:28 - Opad ŚNIEGU!!!co prawda z deszczem,ale
      śnieg. To ostatni powiew zimy, już niedługo ubierzemy się w tylko w...T-
      shirt :)
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 05.04.06, 23:20
      Ktos powiedzial kiedyś że zjawiskiem które może się podobać jest tecza albo
      burza. A jednak nie, otórz 2 dni temu na niebie można było zaobserwować
      zjawisko Fal Kelvina Heimholtza, zjawisko wyjaśnię póxniej, co do pogody,
      mnóstwo wilgoci nad Polską a w dodatku niezbyt ciepło, w dodatku w nocy padał
      śnieg i na chwile zrobiło się bialo. Dzisiaj na przykład Małopolskę nawiedziły
      opady śniegu, spadło 5 cm puchu :) Jutro powoli będzie się ocieplać ale na
      krótkie rękawy jeszcze za wcześnie, jutro wrzuce foty które udało mi się
      zrobić dzisiaj i parę dni temu. Narazuie w pogodzie ogólny spokój :) Bez
      niespodzianek
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 06.04.06, 22:53
      Zaczne od dnia dzisiejszego, na niebie cuda...po prostu cuda
      Chmury Cumulus Cobgestus i.....zjawisko towarzyszące Pileus, coś pięknego ale
      trwające tylko chwilkę. W tej chwili mamy mróz, nie zazdroszczę ludziom
      wybierającym się na lądowanie Centrala z Dublina.Jutro pogodniej zachmurzenie
      umiarkowane i małe, wieć RNAV jak najbardziej na miejscu.Cieplej max 10 kresek,
      ale noc nastepna jeszcze chłodna. Poniżej foty Cu con + Pil

img418.imageshack.us/my.php?image=00038450ym.jpg
      img368.imageshack.us/my.php?image=00038443rt.jpg
      • Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:55
        Prognoza długoterminowa na lato :
        maj - słoneczny, ciepły ale nie upalny;
        czerwiec - pochmurny, chłodny i deszczowy;
        lipiec i czerwiec - słoneczne i suche / zapowiada się w tych miesiącach super
        pogoda na środkowym i wschodnim wybrzeżu.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 09.04.06, 00:28
      Dzisiejszy dzień był piekny, jutro już niestety się zachmurzy może powiem że
      powinno bo pogoda lubi płatac figle, spadnie przelotny kwietniowy deszczyk a
      miejscami zagrzmi.Tempka (temperatura) około 10-12 stopni :D W przerwie między
      opadami cudna chwila na spacer:D
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:04
      Pytanie do forumowiczów,jak widzą lublinkowe świeta Wielkanocne? Tylko bez jaj
      bi znając tutejszy ch bywalców potrafią walnac coś zupełnie bez sensu,pytam sie
      poważnie, jaką przewidujecie aurę?
    • Gość: METEO_EXPERT Prognozowanie nie jest takie łatwe IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:13
      Witam,każdy kto odwiedza forum i widzi, że prognoia pogody nie zgadza się z tą
      za oknem od razu wątpi w umiejętności meteo tego który tę prognozę
      napisał.Prognozowanie pogody jest bardzo trudne, nie da się w 100% przewidzieć
      co będzie jutro a już napewno nie da się powiedzieć w kwietniu co będzie w
      lipcu, są to tylko przypuszczenia...Przykład prognozy codziennej

To było w lipcu, każde media informowały jak to nie bedzie pięknie i cudnie,
      aura szykowala już solidą niespodziankę.Podczas gdy w TV trąbili o pięknej
      pogodzie w wielu rejonach przechodzily silne burze termiczne, połączone z
      gradobiciem i silnym wiatrem. Dlatego trza zawsze brac margines do prognoz bo
      nigdy nic w naturze nie jest przesądzone w 100%.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:34
      Obrazkowe wyjaśnienie fal Kelvina-Heimholtza

img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu14cg.png
      img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu26bw.png
      • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 21:50
        > Obrazkowe wyjaśnienie fal Kelvina-Heimholtza
        >
        > img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu14cg.png
        > img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu26bw.png

Bardzo mi się nie podoba że korzystasz z czyjejś prezentacji i nie wymieniasz
        nazwiska jej autora. To chyba pod paragraf podpada?
        • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 21:52
          Rób swoje i nie szukaj tekstu do zaczepki
          • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 21:54
            A może jej autor powinien się dowiedzieć o tej "publikacji". Nie wiem jak on
            ale ja bym się wkurzył.
            • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 21:57
              No to leć mu powiedz:)Na co jeszcze czekasz, kompa pod pache i przedstaw
              autorowi stronke:) Nie no co jak co ale rozwalaja mnie takie wypowiedzi
              • Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:14
                Powiedz mi tylko M_E jak ty wykorzystujesz fale K-H do prognozowania pogody w
                mieście Łodzi. Podana przeze mnie prognoza długoterminowa na lato 2006 pochodzi
                z poważnego ośrodka naukowego w Europie z moją analizą
                • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 11.04.06, 19:11
                  Nic takiego nie miało miejsca, fale K-H raczej nie mają nic wspólnego z
                  prognozowaniem pogody, po prostu to zjawisko pojawiło się w regionie stad ten
                  • Gość: kuba Pogoda w Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:39
                    Zgodnie z twoim zyczeniem M_Eprzedstawiamprognozę pogody w Wielkanoc dla miasta
                    Łodzi:
                    Wielka Sobota : zachmurzenie umiarkowane,okresowo duże bez
                    opadów,popołudniu,wieczorem i w nocy rozpogodzenia do bezchmurnego nieba .
                    Temperatura maksymalna 11 stopni, minimalna w nocy -1 stopień.

Niedziela : słonecznie,po południu i wieczorem zachmurzenie małe. Temperatura
                    maksymalna 15 stopni, minimalna 3 stopnie

Lany Poniedziałek : zachmurzenie małe, po 14.00 wzrastające stopniowo do dużego
                    z przelotnymi opadami deszczu, możliwa burza. Temperatura maksymalna 18 stopni.
                  • Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:48
                    Drogi M_E nie twierdź że fale K-H nie mają wpływu na prognozowanie pogody.
                    Jeżeli masz wiedzę / dokładną /gdzie i kiedy w naszym regionie wystąpiły chmury
                    o charakterze falowym K-H to się nią podziel / może są zdjęcia / dla dobra
                    polskiej nauki?
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 12.04.06, 13:26
      Co do zjawiska fal K-H wystapiły...niestety nie miałem apartu,w ten dzien wiele
      było chmurek typu Ac len.Co do występowania zjawiska ja jako obserwator
      widziałem je ze Zgierza, natomiast gdzie ono występowało naprawde hmm, było
      widoczne na płd-wsch stronie nieba
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:35
      mimo wyjazdu do Radomia postanowiłem że wyjazd wyjazdem a pogodę trza
      obserwować , natura mimo deszczu, burz, tornad, potrafi pokazac swe piękno
      poprzez chmury. Wczorajsze kolejne fotki chmur :) w blasku zachodzącego słońca.

img92.imageshack.us/my.php?image=obraz0012cb.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=obraz0025yx.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=obraz0036ej.jpg
      • kilovolt Re: Kilka słów o pogodzie 20.04.06, 19:11
        Przeglądając forum znalazłem to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=37687543&a=37759465
        Zatem wynika z tego, że najładniejszy tego lata będzie czerwiec, chociaż lipiec
        i sierpień zbytnio mu też nie będą ustępować.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 21.04.06, 19:43
      Już dzisiejszy dzień pokazał, jak to wiosną potrafi być ciepło i słonecznie,
      chociaż na niebie po południu zachmurzyło się nieco ale nie padało. Jutro
      będzie piękna słoneczna pogoda z ta różnicą że mogą wystąpić lokalne burze
      termiczne czyli coś w stylu idzie chmura będzie deszcz a w dodoatku burza :)
      Cieplutko, około 18 stopni ale w słoneczku powyżej 20. Pozdrawiam
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 26.05.06, 16:53
      Witam ponownie. No cóż,teraz dopiero na własnej skórze możemy poczuć powiew
      chłodu z płn-zach, raniuteńko froncik przyniósł nam dość silne opady deszczu,
      pogoda pofrontowa także nie zapowaiada się dobrze,jest i będzie pochmurno z
      chwilowymi większymi przejaśnieniami, okresamo spadnie przelotny deszcz.
      Chłoooodno zaledwie +17 stopni, wiaterek słaby do umiarkowanego 8-11 m/s. Jutro
      wieczorkiem ponownie spodziewamy się opadów większych które obecnie przesuwają
      się do Polski znad Niemiec. Niemiłą atmosfere mieli spotterzy z EPRZ gdyż
      wtargnęło tam cieplutkie powietrze z płd i na czole frontu uformowały się
      chmury burzowe z których porządnie lało i grzmiało.U nas aż tak dynamicznie nie
      będzie ale silnych opadów jutrzejszego wieczora i nocy można się spodziewac
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 26.05.06, 17:08
      Wczoraj po krótkotrwałym opadzie udało się uwiecznić coś takiego :)

img65.imageshack.us/my.php?image=00053559yc.jpg
      img148.imageshack.us/my.php?image=00053561zy.jpg
      img148.imageshack.us/my.php?image=00053580hq.jpg
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.05.06, 18:55
      Troszkę fotek z wczoraj...
      img78.imageshack.us/my.php?image=00053620um.jpg
      img69.imageshack.us/my.php?image=00053646ih.jpg
      img150.imageshack.us/my.php?image=00053681cf.jpg
      img150.imageshack.us/my.php?image=00053786ar.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=00053822ol.jpg
      img285.imageshack.us/my.php?image=00053837wr.jpg
      img285.imageshack.us/my.php?image=00053859pd.jpg
      img152.imageshack.us/my.php?image=00053862av.jpg
      img152.imageshack.us/my.php?image=00053925ob.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=00053939cp.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=00053952ln.jpg
      img56.imageshack.us/my.php?image=00054192dg.jpg
      • Gość: Anna Urbańska Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 29.05.06, 21:30
        Czy mogę zapytać czym się zajmujesz-gdzie pracujesz?Twoje zdjęcia, prognozy i
        cała osobowość robią na mnie tak duże wrażenie, że to pytanie męczy mnie od
        dłuższego czasu.
        Ania
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 07:50
        Nie ma co wrzuciłem zdjęcia bez krótkiego opisu :( ale już to nadrabiam

1.Cumulus Congestus + Pojedyncze Cumulus Fractus
        2.Cumulus Congestus + Cumulus Fractus. W oddali widoczny fragment kowadła
        (Incus) nadchodzącej chmury burzowej.
        3.Południowa strona nieba - Cumulus Congestus (kłębiasta) powoli
        przekształcający się w Cumulonimbus (kłebiasta-burzowa)
        4.W oddali Chmura Burzowa typu Cumulonimbus, bliżej Altostratus (As)
        5.Problem z załadowaniem :(
        6.Szkody po przejsćiu burzy
        7.Efekt tęczy po przejściu kolejnej komórki burzowej
        8.W oddali widoczna smuga opadowa (preacipitatio), niestety to już 5 tak silny
        opad tego dnia.
        9.Kolejny napływ od płn-zach chmur burzowych typu Cumulonimbus, z tej akurat
        nie grzmiało ale szósty już opad był znów bardzo silny.
        Niestety pozostałe foty nie ładują mi się :(.
        W odpowiedzi na zadane pytanie, pogoda to moja pasja podobnie jak
        lotnictwo.Zajmuję się nią już 11 rok czysto amatorsko,ale nie było by tu tego
        gdyby nie nauki u mojego bliskiego znajomego, który kończy Meteorologie i
        Klimatologie,naprawde sporo mnie nauczył, a na codzien zajmuje sie ratowaniem
        istnien (no może nie codziennie). Pozdrawiamn
        • Gość: Anna Urbańska Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 10:28
          Dzieki za odpowiedź a gdzie mogłabym Cie spotkać?Tylko proszę nie przy płocie
          lotniska bo tam straszne błoto jest a ja nie mam butów na takie wertepy.
          • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 12:16
            Chetnie sie spotkam....pogadam,.Kiedy masz czas?
            • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 13:00
              Bede we czwartek na lądowaniu Bena z EMA - Nottingham:)Nie pa problemu chetnie
              siue spotkam, bede na EPLL cały dzien do nocy,:)
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 12:49
      Hmmm, jak myślicie? Jaka pogoda będzie w lecie? Jutro jestem na 25 :) od około
      8 rano :) Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 12:51
      Pewnie ta Ania to jest jak zwykle Lipa :D no ale zobaczymy :)
      • Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.05.06, 18:35
        Przyjdzie w ręku pranie zrobić, co?
      • Gość: Lew - Starowicz Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:21
        > Pewnie ta Ania to jest jak zwykle Lipa :D no ale zobaczymy :)

Proszę sie nie przejmowac sercowymi niepowodzeniami, kiedys znajdzie Pan tę
        jedyną prawdziwą, ktora ten jeden raz nie okaże sie lipą.

Pozdrawiam i życze powodzenia w łóżku i za obiektywem!

SEKS_EXPERT
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 20:34
      O moje zycie płciowe nmie musisz się martwić. Nie traktuje każdej napotkanej
      kobiety jako koleżankę do łóżka :) Chociaż ostatnio nadziałem się na kłamliwą
      kobietę. Trudno :) Zycie toczy sie dalej :D:D
      • centralwings1 Re: Kilka słów o pogodzie 31.05.06, 21:07
        Ania Urbańska?
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 21:35
        Wygląda na to, że też....Przykład że nikomu dzisiaj nie mozna ufać:)
        P.S.Dobrze że to prezynajmniej ktoś się za kobiete podał...a jak by to był
        Hubercik ??hihi
        • Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:30
          Astronomiczne lato się zaczeło a wątek pogodowy umilkł, wyczerpał sie zapał i
          chęć prognozowania pogody.
          • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 00:35
            Wieści meteo dostępne tylko na e-mail....Niech PROTZ I JEGO PIESEK GAZETA.PL
            wezmą się za prognozy. Niech pokażą swoją klase :)Panowie macie pole do popisu
            • protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 10:30
              > Wieści meteo dostępne tylko na e-mail....Niech PROTZ I JEGO PIESEK GAZETA.PL

Zaczynasz mnie już irytowac. A moj owczarek niemiecki nie nazywa sie gazeta.pl.
              I ponawiam pytanie, o co ci chodzi w ogole?
              • Gość: xopl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.devs.futuro.pl 22.06.06, 11:25
                owczarek niemiecki nie nazywa sie gazeta.pl.

Niezłe imię dla psa-gazeta.pl. Można by jeszcze hajs od Agory za reklamę
                pociągnąć.
                Poza tym stwierdzenie Meteo Experta względem psów ma definitywnie wydźwięk
                pejoratywny.Psy to bardzo miłe zwirzęta.Nie rób tego więcej Expercie.

• Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 11:25
                "irytować" ?? Dobre...uważaj bo ci zaczną włosy wypadać z jakże mądrej i
                myślicielskiej łepetynki.Moglbys sie popisac wiedzą i doświadczeniem w
                prognozowaniu pogody i wogóle a nie tylko pisać komentarze
                • protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 11:39
                  Po raz ostatni pytam: w czym masz problem?

A skoro krytyka Twoich prognoz Cie denerwuje, nie prognozuj, bo jesli poszesz
                  cos na forum to komentarze zawsze będą, taka specyfika tego medium.
                  Jak mozna nie skomentowac na przyklad faktu, ze przewidywałes upalną wiosne?

A dla rozładowania emocji mam dla ciebie fotke RNAV:
                  img213.imageshack.us/my.php?image=rnav1ns.jpg
                  To chyba Uzbek?
                  • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 11:50
                    Tak...napewno :) 757 - Uzbekistan Żarcik bardzo prymitwny .
                  • Gość: Jarosław Kret Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 22.06.06, 12:08
                    ooo taaakiego okazu to meteo będzie Ci zazdrościł przez wiele lat!!! podobno już
                    stoi w oknie i czeka na jakiegoś Uzbeka!

a wracając do pogody to coś mi się obiło o uszy, że upały zaczną się w połowie
                    grudnia. Tak mi Zubi powiedział!
                    • Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:20
                      Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku a nie
                      tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie.
                      • kriku Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 16:39
                        Gość portalu: ANMONIMOWYGość napisał(a):

> Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku a nie
                        > tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie.
                        • kriku Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 16:49
                          Gość portalu: ANMONIMOWYGość napisał(a):
                          > Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku
                          > a nie
                          > tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie.

jak się na czymś nie znam to bzdur nie piszę, a samozwańczy expert meteo pisze a
                          z tymi prognozami jest jak jest, nie zawsze mu wychodzi, każdy miałby takie szanse.
                          bądźmy konsekwentni

chcesz poznać moją próbkę prognoz? w tym tygodniu temp do 30 stp, przelotne
                          burze do soboty, nastepny tydzień początkowo ładny temp do 27st, pod koniec
                          bydzie lać temp w okolicach 24.
                          mam taką samą szansę co expert?

żeby nie było:
                          istrefa.net/lmgl.
                          • kriku link 22.06.06, 16:52
                            istrefa.net/lmgl
                      • protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 17:11
                        > Macie jakiś problem?!

Mamy. Po raz kolejny zostalem przywolany do tablicy, mimo ze dawno nic nie
                        pisalem w tym watku.
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 21.06.06, 09:56
      Pogoda zacznie nam po prostu dokuczać, od czasu do czasu upały przeplatane z
      burzami :) które mogą być silne:) Dzisiaj ma egzamin wiec do jutra nie skupiam
      sie na meteo
    • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 12:12
      Nie czekam bo są chmury na niebie, ale gdyby było bezchmuyrnie napewno bym
      czekał nie koniecznie na Uzbeka
      • Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:59
        Meteo Expert ma dobre chęci nie to co wy tylko krytyka wam w głowie a przez tyle
        czasu to nic nie napisaliście. Tacy z was profesjonaliści że brak słów!
        • Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 28.06.06, 21:12
          Piękny efekt słupów światła przez Chmurkę Cumulus :)
          img201.imageshack.us/my.php?image=00062584am.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka