Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 27.03.06, 21:38 Witam, pogoda zgotowała nam miłą niespodziankę...Jest ciepło chociaz bardzo niestabilnie. Od rana Łódź spowiła gęsta mgła ograniczjąca miejscami widzialność do 50 metrów. Około południa zaczęło się ocieplać co spowodowało szybkie parowanie wody..Efekty??Duchota, trudnośći w oddychaniu i uczucie ogólnego gorąca.Na niebie niestetymało widoczne były chmury burzowe typu Cumulonimbus które od czasu do czasu przynosiły nam przelotne chociaż intensywne opady deszczu. Nad Wroclawiem przeszła pierwsza w tym roku burza. Jutro będzie chociaż wieczorem wytargną do nas chmury z południowego zachodu, które przyniosą bardzo intensywne opady deszczu i...lokalne burze. Bedzie znów cieplo do 13 kresek powyżej zera, no i ..może pojawić się mgła podobna do dzisiejszej...Poniżej przedstawiam zdjatka zrobione w chwili między opadami img154.imageshack.us/my.php?image=00035494uv.jpg img146.imageshack.us/my.php?image=00035539yd.jpg img154.imageshack.us/my.php?image=00035579vr.jpg img232.imageshack.us/my.php?image=00035616gk.jpg img143.imageshack.us/my.php?image=00035637vg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:23 s1.bitefight.pl/c.php?uid=63778 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.03.06, 12:20 Co za przyjemna aura, lekko przebijające się słonko i powyżej 10 stopni. Chociaż i tak nieźle się ochłodziło ...rano bylo +16 a teraz raptem dyszka...:) narazie mglisto, zobacze mapki i powiem na co nalezy liczyc w noc z czwartku na piatek - PIERWSZE LĄDOWANIE CENTRALA NA EPLL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Storm Chasers IP: 80.51.47.* 29.03.06, 12:40 Zapewne większość z nas z utęsknieniem czeka na chwile kiedy słupek rtęci powędruje powyżej dziesiątej kreski, jednak są wśród nas osoby którym wcale nie w głowie temperatura czy słońce. Wręcz przeciwnie . W głowach tych ludzi kłębią się tylko myśli meteo o ...pierwszej tegorocznej burzy. Dla tych ludzi burza jest pięknym zjawiskiem, które robi naprawdę piorunujące wrażenie. Podczas gdy inni ludzie chowają sie do swych domów oni wychodzą na zewnątrz, obserwują, zapisują a niejednokrotnie fotografują dynamiczny spektakl natury. Niestety zdarza się, że amatorzy podniebnych fajerwerków nie zachowują dostatecznej ostrożności i niejednokrotnie taka osoba trafia do szpitala lub niestety umiera z powodu porażenia piorunem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.03.06, 20:41 Dzisiaj po raz drugi co prawda moglśmy podziwiać chmury burzowe, ale...z nich padało.W województwie łódzkim zanotowano parę wyładowań, tak więc łowcy burz (których jest sporo,ale nie działają oficjalnie) mieli co robić :) Jutro troszke łądniejsza pogoda, front za nami, nawet jest szansa na słoneczko, dopiero pod sam koniec miesiąca znów zawita deszcz. Ciepło ale chłodniej 10 stopni :)(dzisiaj mieliśmy niezłe skoki - raz 15 a raz 9 ) Wiaterek słaby.:) W piątek może byc (przynajmniej narazie tak widac) deszczowy, przy niesprzyjającej temperaturze znów spotterzy obejdą się smakiem gdyż mogą wystąpić mgły :(, ale nie przesądzajmy, jutro zobaczymy co mapy meteo pokaża:) Poniżej parę zdjęć z dzisiaj :) img55.imageshack.us/my.php?image=00036260ur.jpg img55.imageshack.us/my.php?image=00036406lv.jpg img208.imageshack.us/my.php?image=00036416zg.jpg img55.imageshack.us/my.php?image=000b36303il.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.03.06, 20:31 Jeśli ktoś myśli, że jutro ujrzy słonko to sie myli. Niestety przed nami pogoda frontowa, pochmurna, deszczowa i wietrzna. Opady będa chwilami dośc intensywne, będzie ciepło i narazie nic nie wskazuje na to, że wrócą przymrozki, ale jak wiecie pogoda płata figle. Maksymalnie 12 stopni ujrzymy...Wiatr chwilamy silny. Niestety dzisiaj bez zdjęć.:) Lądowania Centrala jak i Startu nic nie powinno zakłócić....więc do roboty Spotterzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 16:24 > Jeśli ktoś myśli, że jutro ujrzy słonko to sie myli. Ja myslałem, ze ujrze, i nie myliłem sie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 00:32 Pogoda dostepna trylko na e-mail....Bo przecież są tu więksi eksperci - PROTZ + JEGO PIES - GAZETA.PL. Niech sobie prognozują buraczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 17:07 Rozumiem,że to miałabyć docinka pod moim adresem. Zastanawia mnie czy Ty wiesz na czym polega prognozowanie pogody? Nigdy nie da sie przewidzieć co i jak w 100%.No ale skoro mamy wiekszego experta zapraszam do prognozowania. Jeszcze jedno, skoro jesteś aż taki dokładny w takim razie może pan expert opisze nam zjawiska oraz chmury które widział. Działo się wiele,a może pan expert zauważył wiecej ode mnie...Czekamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 17:57 Nie wiem czy wiesz kim jest Pan Protz z zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 18:15 nie wiem a co??Muszę??Jeśli jest w czymś lepszy czy to znaczy ze inni nie mają prawa głosu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 18:44 > nie wiem a co??Muszę??Jeśli jest w czymś lepszy czy to znaczy ze inni nie mają > prawa głosu ?? Nic nie musisz. Miałem tylko czelność napisac, ze widziałem dzisiaj słońce. Cała reszta to Twoja radosna nadinterpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 19:30 Jak się tak wymądrzasz to chyba powinieneś. Bo to Pan Protz mógłby cie meteorologii nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:41 Czy pan Protz jest w jakiejś dziedzinie słaby?? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:47 > Czy pan Protz jest w jakiejś dziedzinie słaby?? Oczywiscie! W zbieraniu korniszonów, grze w softball, w posługiwaniu się językiem mongolskim i okazywaniu empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:52 Nesamowite :).Skoro tak to czego mógłby mnie pan nauczyć jeśli chodzi o meteo (poważnie pytam).Chetnie nauczę się jak niezawodnie przpowiadac pogode :D, wszak cżłowiek uczy się całe życie a już napewno od najlepszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:54 Gość portalu: METEO_EXPERT napisał(a): > Nesamowite :).Skoro tak to czego mógłby mnie pan nauczyć jeśli chodzi o meteo > (poważnie pytam).Chetnie nauczę się jak niezawodnie przpowiadac pogode :D A wiec tak: niezawodne przepowiadanie pogody nie jest możliwe. Efekt motyla... > wszak cżłowiek uczy się całe życie a już napewno od najlepszych :) Tez tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 19:49 Gość portalu: gazeta.pl napisał(a): > Bo to Pan Protz mógłby cie > meteorologii nauczyć. Protz, a nie Pan Protz. A w ogóle to nieśmiało protestuję! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 19:55 Ponawiam prośbe o dodatkowe lekcje meteorologii :) Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 20:02 Gość portalu: METEO_EXPERT napisał(a): > Ponawiam prośbe o dodatkowe lekcje meteorologii :) A gdzie ja, tak na serio, stwierdziłem, ze znam sie na meteorologii? Chyba czas na EOT, bo to nie temat na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 20:09 Ty nie,ale z tego co czytam, to Jesteś w te klocki dobry, ponieważ tak jak napisałem chcę się uczyć od najlepszych więc po prostu mnie naucz... Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Kilka słów o pogodzie 31.03.06, 20:31 Gość portalu: METEO_EXPERT napisał(a): > Ty nie,ale z tego co czytam, to Jesteś w te klocki dobry, Strasznie łatwowierny jesteś. Gdybyś przeczytał na tym Forum, że Elvis żyje, albo że Hitler był bogiem, też byś uwierzył? > ponieważ tak jak > napisałem chcę się uczyć od najlepszych więc po prostu mnie naucz... Oj, nie tak szybko. A co będzie z czesnym? Żyjemy wszak w twardych, kapitalistycznych czasach, o wilczm obliczu. Wrzuć na luz i podchodź do dyskusji z większym dysnasem. Sprawdziłem, dobrze robi na trawienie. :-) M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZACHO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 23:45 Brawo M..M! Bueheh zgadzamy się;)) Tak trzymać. default_user napisał: [...] > Oj, nie tak szybko. A co będzie z czesnym? Żyjemy wszak w twardych, > kapitalistycznych czasach, o wilczm obliczu. > > Wrzuć na luz i podchodź do dyskusji z większym dysnasem. Sprawdziłem, dobrze > robi na trawienie. > :-) > M..M > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.03.06, 20:31 > A gdzie ja, tak na serio, stwierdziłem, ze znam sie na meteorologii? Ach ta skromność-godne podziwu.Podziwiam Pana Panie Protz. Za wiedzę (zwłaszcza tak szeroką jaką posiada Pan Protz) się płaci i to gruuuube pieniądze. Powiem tak troche szacunku Meteo "Expercie" . Jesteś młodym i wyrywnym człowiekem cos niecoś wiesz o pogodzie - trzymaj tak dalej (ucz się), ale przestań się zachowywać jak bufon i przyjmij do wiadomości że czasem inni wiedzą więcej i nietaktem jest "uczyć ojca dzieci robić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 20:46 Wiesz więcej?Napisz.:) Szacunku???Przecież nikogo nie obraziłem. "uczyć"?? Kogo i co??Nie rozumiem Twej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.03.06, 21:13 Po dzisiejszych lokalnych dynamicznych - burzowych chwilach czas odpoczac.Jutro więcej przejaśnień,może chwilami może pokropić.Będzie ciepło +11 stopni. Przynajmniej narazie nie widać przymrozków, ale pogoda potrafi spłatać figla.Narazie w pogodzie nic specjalnego...Dzisiaj znów na niebie piękno chmur Typu Cb :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 05.04.06, 00:33 No i mamy ochłodzenie. No i...00:28 - Opad ŚNIEGU!!!co prawda z deszczem,ale śnieg. To ostatni powiew zimy, już niedługo ubierzemy się w tylko w...T- shirt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 05.04.06, 23:20 Ktos powiedzial kiedyś że zjawiskiem które może się podobać jest tecza albo burza. A jednak nie, otórz 2 dni temu na niebie można było zaobserwować zjawisko Fal Kelvina Heimholtza, zjawisko wyjaśnię póxniej, co do pogody, mnóstwo wilgoci nad Polską a w dodatku niezbyt ciepło, w dodatku w nocy padał śnieg i na chwile zrobiło się bialo. Dzisiaj na przykład Małopolskę nawiedziły opady śniegu, spadło 5 cm puchu :) Jutro powoli będzie się ocieplać ale na krótkie rękawy jeszcze za wcześnie, jutro wrzuce foty które udało mi się zrobić dzisiaj i parę dni temu. Narazuie w pogodzie ogólny spokój :) Bez niespodzianek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 06.04.06, 22:53 Zaczne od dnia dzisiejszego, na niebie cuda...po prostu cuda Chmury Cumulus Cobgestus i.....zjawisko towarzyszące Pileus, coś pięknego ale trwające tylko chwilkę. W tej chwili mamy mróz, nie zazdroszczę ludziom wybierającym się na lądowanie Centrala z Dublina.Jutro pogodniej zachmurzenie umiarkowane i małe, wieć RNAV jak najbardziej na miejscu.Cieplej max 10 kresek, ale noc nastepna jeszcze chłodna. Poniżej foty Cu con + Pil img418.imageshack.us/my.php?image=00038450ym.jpg img368.imageshack.us/my.php?image=00038443rt.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:55 Prognoza długoterminowa na lato : maj - słoneczny, ciepły ale nie upalny; czerwiec - pochmurny, chłodny i deszczowy; lipiec i czerwiec - słoneczne i suche / zapowiada się w tych miesiącach super pogoda na środkowym i wschodnim wybrzeżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 09.04.06, 00:28 Dzisiejszy dzień był piekny, jutro już niestety się zachmurzy może powiem że powinno bo pogoda lubi płatac figle, spadnie przelotny kwietniowy deszczyk a miejscami zagrzmi.Tempka (temperatura) około 10-12 stopni :D W przerwie między opadami cudna chwila na spacer:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:04 Pytanie do forumowiczów,jak widzą lublinkowe świeta Wielkanocne? Tylko bez jaj bi znając tutejszy ch bywalców potrafią walnac coś zupełnie bez sensu,pytam sie poważnie, jaką przewidujecie aurę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Prognozowanie nie jest takie łatwe IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:13 Witam,każdy kto odwiedza forum i widzi, że prognoia pogody nie zgadza się z tą za oknem od razu wątpi w umiejętności meteo tego który tę prognozę napisał.Prognozowanie pogody jest bardzo trudne, nie da się w 100% przewidzieć co będzie jutro a już napewno nie da się powiedzieć w kwietniu co będzie w lipcu, są to tylko przypuszczenia...Przykład prognozy codziennej To było w lipcu, każde media informowały jak to nie bedzie pięknie i cudnie, aura szykowala już solidą niespodziankę.Podczas gdy w TV trąbili o pięknej pogodzie w wielu rejonach przechodzily silne burze termiczne, połączone z gradobiciem i silnym wiatrem. Dlatego trza zawsze brac margines do prognoz bo nigdy nic w naturze nie jest przesądzone w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 11:34 Obrazkowe wyjaśnienie fal Kelvina-Heimholtza img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu14cg.png img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu26bw.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 21:50 > Obrazkowe wyjaśnienie fal Kelvina-Heimholtza > > img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu14cg.png > img137.imageshack.us/my.php?image=beztytuu26bw.png Bardzo mi się nie podoba że korzystasz z czyjejś prezentacji i nie wymieniasz nazwiska jej autora. To chyba pod paragraf podpada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 21:52 Rób swoje i nie szukaj tekstu do zaczepki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 21:54 A może jej autor powinien się dowiedzieć o tej "publikacji". Nie wiem jak on ale ja bym się wkurzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 10.04.06, 21:57 No to leć mu powiedz:)Na co jeszcze czekasz, kompa pod pache i przedstaw autorowi stronke:) Nie no co jak co ale rozwalaja mnie takie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:14 Powiedz mi tylko M_E jak ty wykorzystujesz fale K-H do prognozowania pogody w mieście Łodzi. Podana przeze mnie prognoza długoterminowa na lato 2006 pochodzi z poważnego ośrodka naukowego w Europie z moją analizą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 11.04.06, 19:11 Nic takiego nie miało miejsca, fale K-H raczej nie mają nic wspólnego z prognozowaniem pogody, po prostu to zjawisko pojawiło się w regionie stad ten post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Pogoda w Wielkanoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:39 Zgodnie z twoim zyczeniem M_Eprzedstawiamprognozę pogody w Wielkanoc dla miasta Łodzi: Wielka Sobota : zachmurzenie umiarkowane,okresowo duże bez opadów,popołudniu,wieczorem i w nocy rozpogodzenia do bezchmurnego nieba . Temperatura maksymalna 11 stopni, minimalna w nocy -1 stopień. Niedziela : słonecznie,po południu i wieczorem zachmurzenie małe. Temperatura maksymalna 15 stopni, minimalna 3 stopnie Lany Poniedziałek : zachmurzenie małe, po 14.00 wzrastające stopniowo do dużego z przelotnymi opadami deszczu, możliwa burza. Temperatura maksymalna 18 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:48 Drogi M_E nie twierdź że fale K-H nie mają wpływu na prognozowanie pogody. Jeżeli masz wiedzę / dokładną /gdzie i kiedy w naszym regionie wystąpiły chmury o charakterze falowym K-H to się nią podziel / może są zdjęcia / dla dobra polskiej nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 12.04.06, 13:26 Co do zjawiska fal K-H wystapiły...niestety nie miałem apartu,w ten dzien wiele było chmurek typu Ac len.Co do występowania zjawiska ja jako obserwator widziałem je ze Zgierza, natomiast gdzie ono występowało naprawde hmm, było widoczne na płd-wsch stronie nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:35 mimo wyjazdu do Radomia postanowiłem że wyjazd wyjazdem a pogodę trza obserwować , natura mimo deszczu, burz, tornad, potrafi pokazac swe piękno poprzez chmury. Wczorajsze kolejne fotki chmur :) w blasku zachodzącego słońca. img92.imageshack.us/my.php?image=obraz0012cb.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=obraz0025yx.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=obraz0036ej.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Kilka słów o pogodzie 20.04.06, 19:11 Przeglądając forum znalazłem to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=37687543&a=37759465 Zatem wynika z tego, że najładniejszy tego lata będzie czerwiec, chociaż lipiec i sierpień zbytnio mu też nie będą ustępować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 21.04.06, 19:43 Już dzisiejszy dzień pokazał, jak to wiosną potrafi być ciepło i słonecznie, chociaż na niebie po południu zachmurzyło się nieco ale nie padało. Jutro będzie piękna słoneczna pogoda z ta różnicą że mogą wystąpić lokalne burze termiczne czyli coś w stylu idzie chmura będzie deszcz a w dodoatku burza :) Cieplutko, około 18 stopni ale w słoneczku powyżej 20. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 26.05.06, 16:53 Witam ponownie. No cóż,teraz dopiero na własnej skórze możemy poczuć powiew chłodu z płn-zach, raniuteńko froncik przyniósł nam dość silne opady deszczu, pogoda pofrontowa także nie zapowaiada się dobrze,jest i będzie pochmurno z chwilowymi większymi przejaśnieniami, okresamo spadnie przelotny deszcz. Chłoooodno zaledwie +17 stopni, wiaterek słaby do umiarkowanego 8-11 m/s. Jutro wieczorkiem ponownie spodziewamy się opadów większych które obecnie przesuwają się do Polski znad Niemiec. Niemiłą atmosfere mieli spotterzy z EPRZ gdyż wtargnęło tam cieplutkie powietrze z płd i na czole frontu uformowały się chmury burzowe z których porządnie lało i grzmiało.U nas aż tak dynamicznie nie będzie ale silnych opadów jutrzejszego wieczora i nocy można się spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 26.05.06, 17:08 Wczoraj po krótkotrwałym opadzie udało się uwiecznić coś takiego :) img65.imageshack.us/my.php?image=00053559yc.jpg img148.imageshack.us/my.php?image=00053561zy.jpg img148.imageshack.us/my.php?image=00053580hq.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 29.05.06, 18:55 Troszkę fotek z wczoraj... img78.imageshack.us/my.php?image=00053620um.jpg img69.imageshack.us/my.php?image=00053646ih.jpg img150.imageshack.us/my.php?image=00053681cf.jpg img150.imageshack.us/my.php?image=00053786ar.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=00053822ol.jpg img285.imageshack.us/my.php?image=00053837wr.jpg img285.imageshack.us/my.php?image=00053859pd.jpg img152.imageshack.us/my.php?image=00053862av.jpg img152.imageshack.us/my.php?image=00053925ob.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=00053939cp.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=00053952ln.jpg img56.imageshack.us/my.php?image=00054192dg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Urbańska Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 29.05.06, 21:30 Czy mogę zapytać czym się zajmujesz-gdzie pracujesz?Twoje zdjęcia, prognozy i cała osobowość robią na mnie tak duże wrażenie, że to pytanie męczy mnie od dłuższego czasu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 07:50 Nie ma co wrzuciłem zdjęcia bez krótkiego opisu :( ale już to nadrabiam 1.Cumulus Congestus + Pojedyncze Cumulus Fractus 2.Cumulus Congestus + Cumulus Fractus. W oddali widoczny fragment kowadła (Incus) nadchodzącej chmury burzowej. 3.Południowa strona nieba - Cumulus Congestus (kłębiasta) powoli przekształcający się w Cumulonimbus (kłebiasta-burzowa) 4.W oddali Chmura Burzowa typu Cumulonimbus, bliżej Altostratus (As) 5.Problem z załadowaniem :( 6.Szkody po przejsćiu burzy 7.Efekt tęczy po przejściu kolejnej komórki burzowej 8.W oddali widoczna smuga opadowa (preacipitatio), niestety to już 5 tak silny opad tego dnia. 9.Kolejny napływ od płn-zach chmur burzowych typu Cumulonimbus, z tej akurat nie grzmiało ale szósty już opad był znów bardzo silny. Niestety pozostałe foty nie ładują mi się :(. W odpowiedzi na zadane pytanie, pogoda to moja pasja podobnie jak lotnictwo.Zajmuję się nią już 11 rok czysto amatorsko,ale nie było by tu tego gdyby nie nauki u mojego bliskiego znajomego, który kończy Meteorologie i Klimatologie,naprawde sporo mnie nauczył, a na codzien zajmuje sie ratowaniem istnien (no może nie codziennie). Pozdrawiamn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Urbańska Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 10:28 Dzieki za odpowiedź a gdzie mogłabym Cie spotkać?Tylko proszę nie przy płocie lotniska bo tam straszne błoto jest a ja nie mam butów na takie wertepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 12:16 Chetnie sie spotkam....pogadam,.Kiedy masz czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 30.05.06, 13:00 Bede we czwartek na lądowaniu Bena z EMA - Nottingham:)Nie pa problemu chetnie siue spotkam, bede na EPLL cały dzien do nocy,:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 12:49 Hmmm, jak myślicie? Jaka pogoda będzie w lecie? Jutro jestem na 25 :) od około 8 rano :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 12:51 Pewnie ta Ania to jest jak zwykle Lipa :D no ale zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 31.05.06, 18:35 Przyjdzie w ręku pranie zrobić, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew - Starowicz Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:21 > Pewnie ta Ania to jest jak zwykle Lipa :D no ale zobaczymy :) Proszę sie nie przejmowac sercowymi niepowodzeniami, kiedys znajdzie Pan tę jedyną prawdziwą, ktora ten jeden raz nie okaże sie lipą. Pozdrawiam i życze powodzenia w łóżku i za obiektywem! SEKS_EXPERT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 20:34 O moje zycie płciowe nmie musisz się martwić. Nie traktuje każdej napotkanej kobiety jako koleżankę do łóżka :) Chociaż ostatnio nadziałem się na kłamliwą kobietę. Trudno :) Zycie toczy sie dalej :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 31.05.06, 21:35 Wygląda na to, że też....Przykład że nikomu dzisiaj nie mozna ufać:) P.S.Dobrze że to prezynajmniej ktoś się za kobiete podał...a jak by to był Hubercik ??hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:30 Astronomiczne lato się zaczeło a wątek pogodowy umilkł, wyczerpał sie zapał i chęć prognozowania pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 00:35 Wieści meteo dostępne tylko na e-mail....Niech PROTZ I JEGO PIESEK GAZETA.PL wezmą się za prognozy. Niech pokażą swoją klase :)Panowie macie pole do popisu Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 10:30 > Wieści meteo dostępne tylko na e-mail....Niech PROTZ I JEGO PIESEK GAZETA.PL Zaczynasz mnie już irytowac. A moj owczarek niemiecki nie nazywa sie gazeta.pl. I ponawiam pytanie, o co ci chodzi w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xopl Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.devs.futuro.pl 22.06.06, 11:25 owczarek niemiecki nie nazywa sie gazeta.pl. Niezłe imię dla psa-gazeta.pl. Można by jeszcze hajs od Agory za reklamę pociągnąć. Poza tym stwierdzenie Meteo Experta względem psów ma definitywnie wydźwięk pejoratywny.Psy to bardzo miłe zwirzęta.Nie rób tego więcej Expercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 11:25 "irytować" ?? Dobre...uważaj bo ci zaczną włosy wypadać z jakże mądrej i myślicielskiej łepetynki.Moglbys sie popisac wiedzą i doświadczeniem w prognozowaniu pogody i wogóle a nie tylko pisać komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 11:39 Po raz ostatni pytam: w czym masz problem? A skoro krytyka Twoich prognoz Cie denerwuje, nie prognozuj, bo jesli poszesz cos na forum to komentarze zawsze będą, taka specyfika tego medium. Jak mozna nie skomentowac na przyklad faktu, ze przewidywałes upalną wiosne? A dla rozładowania emocji mam dla ciebie fotke RNAV: img213.imageshack.us/my.php?image=rnav1ns.jpg To chyba Uzbek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 11:50 Tak...napewno :) 757 - Uzbekistan Żarcik bardzo prymitwny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Kret Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.toya.net.pl 22.06.06, 12:08 ooo taaakiego okazu to meteo będzie Ci zazdrościł przez wiele lat!!! podobno już stoi w oknie i czeka na jakiegoś Uzbeka! a wracając do pogody to coś mi się obiło o uszy, że upały zaczną się w połowie grudnia. Tak mi Zubi powiedział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 16:20 Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku a nie tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 16:39 Gość portalu: ANMONIMOWYGość napisał(a): > Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku a nie > tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 16:49 Gość portalu: ANMONIMOWYGość napisał(a): > Macie jakiś problem?! Jak wam się nie podoba to nie czytajcie tego wątku > a nie > tak komentować. Nie prognozujecie a tylko krytykować potraficie. jak się na czymś nie znam to bzdur nie piszę, a samozwańczy expert meteo pisze a z tymi prognozami jest jak jest, nie zawsze mu wychodzi, każdy miałby takie szanse. bądźmy konsekwentni chcesz poznać moją próbkę prognoz? w tym tygodniu temp do 30 stp, przelotne burze do soboty, nastepny tydzień początkowo ładny temp do 27st, pod koniec bydzie lać temp w okolicach 24. mam taką samą szansę co expert? żeby nie było: istrefa.net/lmgl. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Kilka słów o pogodzie 22.06.06, 17:11 > Macie jakiś problem?! Mamy. Po raz kolejny zostalem przywolany do tablicy, mimo ze dawno nic nie pisalem w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 21.06.06, 09:56 Pogoda zacznie nam po prostu dokuczać, od czasu do czasu upały przeplatane z burzami :) które mogą być silne:) Dzisiaj ma egzamin wiec do jutra nie skupiam sie na meteo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 22.06.06, 12:12 Nie czekam bo są chmury na niebie, ale gdyby było bezchmuyrnie napewno bym czekał nie koniecznie na Uzbeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kilka słów o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:59 Meteo Expert ma dobre chęci nie to co wy tylko krytyka wam w głowie a przez tyle czasu to nic nie napisaliście. Tacy z was profesjonaliści że brak słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METEO_EXPERT Re: Kilka słów o pogodzie IP: 80.51.47.* 28.06.06, 21:12 Piękny efekt słupów światła przez Chmurkę Cumulus :) img201.imageshack.us/my.php?image=00062584am.jpg Odpowiedz Link Zgłoś