Dodaj do ulubionych

Quo vadis Europo

30.01.06, 01:07
interesujacy artykul a American Conservative pokazuje niezyt ciekawe oblicze
tzw.demokratycznej Europy. poniewaz paru z was przewaznie atakuje USA chwalac
sie jak to dobrze w Europie,musze was zmartwic kochani,robicie sie
nietolerancyjni,zasciankowi, ba az do bolu politycznie poprawni. oczywiscie
skrecacie mocno w lewa strone potepiajac wszystko co konserwatywne i
tradycyjne. robicie to jednak w sposob absolutnie despotyczny,a metody
zapozyczacie z ustroju,ktory niedawno zostal glosno okrzykniety bandyckim.
Europo obudz sie zanim znowu jakies sztandary beda musialy lopotac na kazdym
rogu,aby ktos kto ich nie wywiesi nie mial problemow z wladzami.

"Does freedom of speech mean freedom of views we find acceptable or the views
we find convenient? Is selective free speech free? Is free speech confined to
causes with which we agree? As someone wrote, “the unpopular and odious have
their rights as well.”

www.amconmag.com/2006/2006_01_30/taki.html
Obserwuj wątek
    • i-love-2-ski Re: Quo vadis Europo 30.01.06, 16:33
      up no i powiedzcie mi gdzie ta wolnosc slowa i demokracja europejska sie podziala?
    • grzegorz1948 Re: Rachelciu1 30.01.06, 16:55
      A powiedz czy to nie bylo ladnie,okna postrojone czerwone flagi na zewnatrz
      jedne z sierpem i mlotem drugie z swastyka i ci dzielni chlopcy w mundurkach z
      zadzierzysta geba i ci rodzice wpatrzeni w swoje dzielne latorosle. I pare lat
      pozniej ten placz i skamlanie "Mysmy nic nie wiedzieli, mysmy tylko bili brava.
      Czy to nie bylo pouczajace??
      • i-love-2-ski Re: Rachelciu1 30.01.06, 17:00
        grzegorz1948 napisał:

> A powiedz czy to nie bylo ladnie,okna postrojone czerwone flagi na zewnatrz
        > jedne z sierpem i mlotem drugie z swastyka i ci dzielni chlopcy w mundurkach z
        > zadzierzysta geba i ci rodzice wpatrzeni w swoje dzielne latorosle. I pare lat
        > pozniej ten placz i skamlanie "Mysmy nic nie wiedzieli, mysmy tylko bili brava.
        > Czy to nie bylo pouczajace??

no artykul troche przeraza. przypomina slawetne "kto nie z nami ten przeciwko
        nam". na forum mamy dokladnie to samo. ludzie,ktorym nie podobaja sie nasze
        poglady robia wszystko,aby przeciwnika zniszczyc. tu nie chodzi o wymiane
        pogladow,czy podzielenie sie swoimi spostrzezeniami,tu chodzi o slepa
        dominacje,szykanowanie przeciwnika,ktory nie mysli jak ty i komusza nagonke na
        "wrogow ludu". przy czym kazdy argument,nawet najbardziej idiotyczny jest przy
        tym uzywany a odwracanie kota ogonem, to specjalnosc kuchni.
        • grzegorz1948 Re: Rachelciu1 30.01.06, 17:08
          Chyba mnie o to nie posadzasz? A co do kuchni pozostaje przy slaskiej:rolady
          kluski i modro kapusta!W tygodniu zur, golabki karmynadle,bigos albo zupa z
          nudlami. Zawsze bylem soba i dobrze na tym wychodzilem.Do flag zawsze sie
          dorywalem ale nie dawali mi do reki bo mialem za krotkie palce i wypadaly z rak.
          • i-love-2-ski Re: Rachelciu1 30.01.06, 17:11
            grzegorz1948 napisał:

> Chyba mnie o to nie posadzasz? A co do kuchni pozostaje przy slaskiej:rolady
            > kluski i modro kapusta!W tygodniu zur, golabki karmynadle,bigos albo zupa z
            > nudlami. Zawsze bylem soba i dobrze na tym wychodzilem.Do flag zawsze sie
            > dorywalem ale nie dawali mi do reki bo mialem za krotkie palce i wypadaly z rak
            > .

ciebie nie posadzam o to bo jesz krupniok,ale inni maja problemy ze zrozumieniem
            "wolnosci slowa i wypowiedzi". chyba wiesz o kogo mi chodzi:)
            • grzegorz1948 Re: Rachelciu1 30.01.06, 17:58
              Alez Rachelciu to sa ludzie zagubieni,szarpani przez zycie ktorzy za kromke
              chleba sa zdolni sprzedac swoja matke.Jednak wracajac do tematu wiele ludzi
              szuka swoich idoli a ci sa przeciez na trybunach pod flagami i glosno i duzo
              mowia. Ludziom tresc jest obojetna czy to sa winni Zydzi czy Moslemy czy
              Chinczycy obojetnie jest wskazany winny a wiec kierunek jest okreslony i mozna
              maszerowac.Na takich roznych sloganach mielismy juz w Europie rewolucje
              jacobinska, komunistyczna no i faszyzm i co to ludzi nauczyloß Na przyklad
              obecni komunisci niemieccy twierdza ze w bloku wschodnim nie bylo komunizmu i
              oni to maja recepte na ten dobry komunizm i ich wzorcami to Stalin i Mao.
              Ja zawsze pytam sie tych oszolomow jaka jest roznica miedzy faszyzmem a
              komunizmem to wtedy otwieraja pyski i nie wiedza co powiedziec.
              Ale tak popatrz na Busha czy on jest lepszy? Bog na ustach i karabin w rece to
              chyba tak samo nie psuje jak moslem czy Zyd z karabinem na przeciwko innego
              czlowieka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka