Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie pa...

• Gość: pysiak Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:51
      obejrzalam te obrazki i wcale to nie jest taki e straszne!!!!
      moim zdaniem to dobrze ze chociaz na jednej parafi potrafia miec zdroowe
      podejscie do tego co robia!!!
      nie sobie wszystkie babcie w beretach to ogladna;)
    • Gość: adam81w smieszne . mnie to rozbawilo . upsss hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:22
      robicie tania sensacje wyborcza . co to juz nie mozna sie posmiac ?
      • Gość: adam81w Re: smieszne . mnie to rozbawilo . upsss hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:25
        A jeśli uważał, że to, co robi, jest śmieszne, to potrzebuje Bożej pomocy i
        powinien o nia prosic

pomocy napewno potrzebujesz ty ksieze
    • Gość: nemo Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.mnc.pl 19.01.06, 16:34
      No i bardzo dobrze. Boga należy "odpomniczyć' i przywrócic mu człowieczeństwo,
      takie jakim cieszyli się bogowie starozytnej Grecji.
      Brawo Parafia
      Nemo
    • Gość: anty_klecha Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 16:59
      Ten o "trzech osobach na krzyż" jest zajefajny ....

Szkoda, że nie dali więcej :(
    • Gość: abhaod od dzisiaj prawde nazywamy wpadka IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 17:03
    • kol.3 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 17:04
      Dowcipy raczej są delikatne. Księża z poczuciem humoru i dystansem należą do
      rzadkości. Po co ich tępić? Moherowe berety w Wyborczej?!
    • Gość: zgred Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.telpol.net.pl 19.01.06, 17:49
      ludzie śmiertelnie powazni-bez dystansu do zycia żyją krócej.Oby tylko takie
      rzeczy bulwersowały... bo ja znam znacznie powazniejsze powody do troski o jutro
      • Gość: makierfakier Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.ds13.agh.edu.pl 19.01.06, 18:00
        kolejny skandalizujacy artykul, tania sensacja, moim zdaniem nie warto
        ekscytowac sie
    • Gość: Misiak Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:15
      Imho, strona bardzo fajnie zrobiona :) Z poczuciem humoru, ale jak zwykle GW
      równa w dół

Rozmawia dwóch dziennikarzy:
      -Widziałeś nowy brukowiec Agory?
      -Wyborcza?
      -Ten drugi...

:) z jakiegoś komiksu internetowego zaczerpnięte, ale zapomniełem jakiego :)
    • Gość: nie.jestem Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:18
      Jako autor strony parafialnej (na dodatek z poczuciem humoru, czego specjalnie
      w moich postach nie widać...) może powinienem zrozumieć, czym kierował się
      tworzący witrynę, ale jakoś nie potrafię. Strona parafii jest skierowana
      głównie do zainteresowanych kościołem, a wśród nich wielu osób, delikatnie
      mówiąc, zgorzkniałych. I choćby jedna osoba miała się poczuć zgorszona treścią,
      znaczy to, że coś jest nie w porządku. A kilka z rysunków przekracza normy
      dobrego smaku - np. Jezusowy fotomontaż.

Swoją drogą rzygać mi się chce jak widzę, jakie artykuły lądują w Wyborczej.
      Jeszcze tylko dorzucić parę zwrotów typu "Hańba!", "Zgroza w
      internecie!", "Ekskomunikować!" i już będzie Fakt...
      • Gość: Padre Italiano Rozmowa dwoch wloskich ksiezy: IP: 66.133.95.* 19.01.06, 18:45
        - Padre Pietro: Czy dozujemy konca celibatu?
        - My nie, Padre Giovanni. Ale nasze dzeeci - napewno.
    • absurdello TO SĄ KAWAŁY Z BRODĄ Z GŁĘBIN INTERNETU ! 19.01.06, 18:48
      Wszystkie te (opisane) żarty znane są od dawna i często rozsyłane e-mailem w
      biurach (część z nich pochodzi z róznych gazet).

Pamiętam jeden rysunek: Mały dzieciak siedzi w wanience a w niej woda jest
      rozdzielona na dwie części wzdłuż wanienki. Matka mówi do dzieciaka: Mojżesz
      skończ z tymi zabawami i kąp się normalnie !

Ludzie to nie mają poczucia humoru (często za grosz)!
      • absurdello Np. ten z Bogiem i joystickiem widziałem pierwszy 19.01.06, 18:54
        raz w wersji niemieckiej gdzie Bóg trzymając jojstick w ręku i patrząc na
        samochód na słupie mówi: Scheisse !
        Kawał z małym Mojżeszem pochodzi chyba z Puncha francuskiego.
        • absurdello To jest mocne ! 19.01.06, 19:11
          archidiecezja.lodz.pl/pwp/radocha/strange.gif
          Do czego przepuszczenie negatywu obrazu przez układ wzrokowy człowieka !
      • Gość: Padre Italiano Re: TO SĄ KAWAŁY Z BRODĄ Z GŁĘBIN INTERNETU ! IP: 66.133.95.* 19.01.06, 19:00
        A ja ten kawal o Mozjeszu widze (czytam) po raz pierwszy i sie smieje do lez.

A propos:
        Tlum zabiera sie do kamieniowania jawnogresznicy. Przed nia staje mlody smutny
        mezczyzna i mowi:
        - Niech ten, kto jest bez grzechu rzuci pierwszy kamien.
        Z tlumu wychodzi kobieta i wali biedna jawnogrzesznice wilkim kamieniem w glowe.
        Smutny mezczyzna patrrzy na kobiete i mowi:
        - Dlaczego ty mi ciagle preszkadzasz w pracy, mamusiu?

(Ten kawal opowiedzial mi ksiadz).
    • jpp Kontrowersja jest kwestią indywidualnej oceny... 19.01.06, 18:49
      ...czy dla was www.darthrydzyk.com jest kontrowersyjna?
    • Gość: Sz Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.06, 18:58
      Moj Boze..znowu wybiorcza. Tylko wybiorcza jest cacy. I nieomylna. I bezbledna.
      A michnik jest bogiem.
      • Gość: DonJose Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: 66.133.95.* 19.01.06, 19:01
        Swietny kawal
    • Gość: ks. Marek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.toya.net.pl 19.01.06, 19:50
      Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają osoby niewierzące. Tymczasem Ci,
      których bezpośrednio to dotyczy, są powściągliwi w radykalnych ocenach. Według
      mnie żarty są momentami nieco ciężkie, ale trudno obrazić nimi uczucia
      religijne. Jeśli jednak kogoś urażają, to pozostaje ubolewać nad kruchością
      takiej wiary.
    • jolkakur Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 19:58
      Nie róbcie sensacji sama ma kumpla księdza i to z tytułami naukowymi i sami
      księża opowiadaja takie dowcipy że szok. A te na stronie Parafii wcale nie
      takie straszne.
    • Gość: Pieer Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.devs.futuro.pl 19.01.06, 20:56
      Wszystko jest OKI.
      archidiecezja.lodz.pl/pwp/
      • fan.ortografii Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 22:22
        Większość jest po prostu głupia. Ten z wypadkiem samochodowym obrzydliwy. Ale
        taki Mojżesz w wanience mnie rozbawił.
    • Gość: proboszcz Spoko! gazetka sensacji szuka IP: *.borsodweb.hu 19.01.06, 23:48
      wesole i do myslenia dajece. Dzieki!
    • Gość: tezolk <- adamy powinny sie zajac kawalami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:57
      z zydowskich kręgów. Tamte to dopiero potrafią być niesmaczne.
      kiedyś usłyszałem w tramwaju:

-stary, spałem z szyksą
      -nie może być!?!. I co?
      -Ty wiesz? Miała pionowo!!
    • Gość: Jacek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:23
      Może niektóre żarty są rzeczywiście niesmaczne, ale nie przesadzajmy, dlaczego nie
      pośmiać się z siebie, czy nawet z naszych wyobrażeń o Bogu, przecież nie oznacza
      to braku szacunku.
    • Gość: a Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:21
      mnie te żarty zupełnie nie śmieszyły,ale widocznie księża z tej parafii lubią z
      siebie zartowac,no coż...
    • Gość: beeek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.219.204.150.pentex.pl 20.01.06, 01:53
      też uważam że gazeta robi z igły widły, może dzięki takim stronom kościół zrobi
      się mniej czarny
    • framberg Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 20.01.06, 09:45
      Każdy dowcip dotykający religii to w rozumieniu "funkcjonariuszy" kościaoła
      dowcip niesmaczny.
      Od, grobowa powaga i całkowity brak luzu. A to nie jest atrakcyjne, zalewanie
      się łzmi wruszenia i egzaltacji bez większego powodu nie tylko wyszło z mody.
      Odstrasza.
    • Gość: denirob <a href="http://archidiecezja.lodz.pl/pwp/" target="_blank">ar IP: 81.210.118.* 20.01.06, 10:13
      archidiecezja.lodz.pl/pwp/
    • belfer314 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 20.01.06, 11:42
      Obejrzałam te dowcipy i stwierdzam, że nie są one ani niemoralne, ani
      niesmaczne. Wreszcie ktoś u nas potrafi z humorem podejść do spraw religii. Czy
      ma prawdę wszystko co kościelne musi być super poważne? Czy religia to tylko
      obowiązek, martyrologia, pouczanie innych? A gdzie chociaż odrobina poczucia
      humoru i radości?
      • Gość: zorro Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.01.06, 12:07
        bóg,honor,ojczyzna,wy mi z boga żartów nie róbcie. bo was kara boska spotka.
      • Gość: baya Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: 82.160.17.* 20.01.06, 17:54
        Pan Bóg..jako Istota Najlepsza I Najmądrzejsza..nie może nie mieć poczucia
        humoru..to sprzeczność..))..Jakkolwiek godząc się na taki kościół..wykazał
        poczucie humoru dość ...wisielcze..)))
    • gobi03 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 21.01.06, 23:42
      uśmiałem się
    • Gość: agniechan@autograf Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:07
      Znam bardzo dobrze Proboszcza wspomnianej parafii. Rzadko zdarza sie człowiek o
      tak wysokiej kulturze osobistej. Nie jest jednak w stanie wychować swoich
      wikariuszy, których przydział zawdzięcza Kurii. Nie jest Jego winą że głupcy są
      na świecie i lądują w każdym środowisku, w dodatku nie reagują na czynione im
      uwagi. Poprzedni wikariusz najwidoczniej nie zastosował sie do nakazu
      przełozonego, zresztą rzadko to czynił. myślę że trzeba o takich sprawach mówić
      jednak czynić to po bardziej wnikliwej analizie sytuacji. Osobiście współczuję
      temuż Proboszczowi takich miernot jako współpracowników.A. N.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka