Gość: pysiak Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:51 obejrzalam te obrazki i wcale to nie jest taki e straszne!!!! moim zdaniem to dobrze ze chociaz na jednej parafi potrafia miec zdroowe podejscie do tego co robia!!! nie sobie wszystkie babcie w beretach to ogladna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w smieszne . mnie to rozbawilo . upsss hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:22 robicie tania sensacje wyborcza . co to juz nie mozna sie posmiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: smieszne . mnie to rozbawilo . upsss hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:25 A jeśli uważał, że to, co robi, jest śmieszne, to potrzebuje Bożej pomocy i powinien o nia prosic pomocy napewno potrzebujesz ty ksieze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.mnc.pl 19.01.06, 16:34 No i bardzo dobrze. Boga należy "odpomniczyć' i przywrócic mu człowieczeństwo, takie jakim cieszyli się bogowie starozytnej Grecji. Brawo Parafia Nemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_klecha Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 16:59 Ten o "trzech osobach na krzyż" jest zajefajny .... Szkoda, że nie dali więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod od dzisiaj prawde nazywamy wpadka IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.06, 17:03 Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 17:04 Dowcipy raczej są delikatne. Księża z poczuciem humoru i dystansem należą do rzadkości. Po co ich tępić? Moherowe berety w Wyborczej?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.telpol.net.pl 19.01.06, 17:49 ludzie śmiertelnie powazni-bez dystansu do zycia żyją krócej.Oby tylko takie rzeczy bulwersowały... bo ja znam znacznie powazniejsze powody do troski o jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makierfakier Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.ds13.agh.edu.pl 19.01.06, 18:00 kolejny skandalizujacy artykul, tania sensacja, moim zdaniem nie warto ekscytowac sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiak Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:15 Imho, strona bardzo fajnie zrobiona :) Z poczuciem humoru, ale jak zwykle GW równa w dół Rozmawia dwóch dziennikarzy: -Widziałeś nowy brukowiec Agory? -Wyborcza? -Ten drugi... :) z jakiegoś komiksu internetowego zaczerpnięte, ale zapomniełem jakiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie.jestem Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:18 Jako autor strony parafialnej (na dodatek z poczuciem humoru, czego specjalnie w moich postach nie widać...) może powinienem zrozumieć, czym kierował się tworzący witrynę, ale jakoś nie potrafię. Strona parafii jest skierowana głównie do zainteresowanych kościołem, a wśród nich wielu osób, delikatnie mówiąc, zgorzkniałych. I choćby jedna osoba miała się poczuć zgorszona treścią, znaczy to, że coś jest nie w porządku. A kilka z rysunków przekracza normy dobrego smaku - np. Jezusowy fotomontaż. Swoją drogą rzygać mi się chce jak widzę, jakie artykuły lądują w Wyborczej. Jeszcze tylko dorzucić parę zwrotów typu "Hańba!", "Zgroza w internecie!", "Ekskomunikować!" i już będzie Fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padre Italiano Rozmowa dwoch wloskich ksiezy: IP: 66.133.95.* 19.01.06, 18:45 - Padre Pietro: Czy dozujemy konca celibatu? - My nie, Padre Giovanni. Ale nasze dzeeci - napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello TO SĄ KAWAŁY Z BRODĄ Z GŁĘBIN INTERNETU ! 19.01.06, 18:48 Wszystkie te (opisane) żarty znane są od dawna i często rozsyłane e-mailem w biurach (część z nich pochodzi z róznych gazet). Pamiętam jeden rysunek: Mały dzieciak siedzi w wanience a w niej woda jest rozdzielona na dwie części wzdłuż wanienki. Matka mówi do dzieciaka: Mojżesz skończ z tymi zabawami i kąp się normalnie ! Ludzie to nie mają poczucia humoru (często za grosz)! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Np. ten z Bogiem i joystickiem widziałem pierwszy 19.01.06, 18:54 raz w wersji niemieckiej gdzie Bóg trzymając jojstick w ręku i patrząc na samochód na słupie mówi: Scheisse ! Kawał z małym Mojżeszem pochodzi chyba z Puncha francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To jest mocne ! 19.01.06, 19:11 archidiecezja.lodz.pl/pwp/radocha/strange.gif Do czego przepuszczenie negatywu obrazu przez układ wzrokowy człowieka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padre Italiano Re: TO SĄ KAWAŁY Z BRODĄ Z GŁĘBIN INTERNETU ! IP: 66.133.95.* 19.01.06, 19:00 A ja ten kawal o Mozjeszu widze (czytam) po raz pierwszy i sie smieje do lez. A propos: Tlum zabiera sie do kamieniowania jawnogresznicy. Przed nia staje mlody smutny mezczyzna i mowi: - Niech ten, kto jest bez grzechu rzuci pierwszy kamien. Z tlumu wychodzi kobieta i wali biedna jawnogrzesznice wilkim kamieniem w glowe. Smutny mezczyzna patrrzy na kobiete i mowi: - Dlaczego ty mi ciagle preszkadzasz w pracy, mamusiu? (Ten kawal opowiedzial mi ksiadz). Odpowiedz Link Zgłoś
jpp Kontrowersja jest kwestią indywidualnej oceny... 19.01.06, 18:49 ...czy dla was www.darthrydzyk.com jest kontrowersyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.06, 18:58 Moj Boze..znowu wybiorcza. Tylko wybiorcza jest cacy. I nieomylna. I bezbledna. A michnik jest bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: 66.133.95.* 19.01.06, 19:01 Swietny kawal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Marek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.toya.net.pl 19.01.06, 19:50 Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają osoby niewierzące. Tymczasem Ci, których bezpośrednio to dotyczy, są powściągliwi w radykalnych ocenach. Według mnie żarty są momentami nieco ciężkie, ale trudno obrazić nimi uczucia religijne. Jeśli jednak kogoś urażają, to pozostaje ubolewać nad kruchością takiej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkakur Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 19:58 Nie róbcie sensacji sama ma kumpla księdza i to z tytułami naukowymi i sami księża opowiadaja takie dowcipy że szok. A te na stronie Parafii wcale nie takie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieer Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.devs.futuro.pl 19.01.06, 20:56 Wszystko jest OKI. archidiecezja.lodz.pl/pwp/ Odpowiedz Link Zgłoś
fan.ortografii Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 19.01.06, 22:22 Większość jest po prostu głupia. Ten z wypadkiem samochodowym obrzydliwy. Ale taki Mojżesz w wanience mnie rozbawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Spoko! gazetka sensacji szuka IP: *.borsodweb.hu 19.01.06, 23:48 wesole i do myslenia dajece. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezolk <- adamy powinny sie zajac kawalami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:57 z zydowskich kręgów. Tamte to dopiero potrafią być niesmaczne. kiedyś usłyszałem w tramwaju: -stary, spałem z szyksą -nie może być!?!. I co? -Ty wiesz? Miała pionowo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:23 Może niektóre żarty są rzeczywiście niesmaczne, ale nie przesadzajmy, dlaczego nie pośmiać się z siebie, czy nawet z naszych wyobrażeń o Bogu, przecież nie oznacza to braku szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:21 mnie te żarty zupełnie nie śmieszyły,ale widocznie księża z tej parafii lubią z siebie zartowac,no coż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeek Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.219.204.150.pentex.pl 20.01.06, 01:53 też uważam że gazeta robi z igły widły, może dzięki takim stronom kościół zrobi się mniej czarny Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 20.01.06, 09:45 Każdy dowcip dotykający religii to w rozumieniu "funkcjonariuszy" kościaoła dowcip niesmaczny. Od, grobowa powaga i całkowity brak luzu. A to nie jest atrakcyjne, zalewanie się łzmi wruszenia i egzaltacji bez większego powodu nie tylko wyszło z mody. Odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denirob <a href="http://archidiecezja.lodz.pl/pwp/" target="_blank">ar IP: 81.210.118.* 20.01.06, 10:13 archidiecezja.lodz.pl/pwp/ Odpowiedz Link Zgłoś
belfer314 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 20.01.06, 11:42 Obejrzałam te dowcipy i stwierdzam, że nie są one ani niemoralne, ani niesmaczne. Wreszcie ktoś u nas potrafi z humorem podejść do spraw religii. Czy ma prawdę wszystko co kościelne musi być super poważne? Czy religia to tylko obowiązek, martyrologia, pouczanie innych? A gdzie chociaż odrobina poczucia humoru i radości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.01.06, 12:07 bóg,honor,ojczyzna,wy mi z boga żartów nie róbcie. bo was kara boska spotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baya Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: 82.160.17.* 20.01.06, 17:54 Pan Bóg..jako Istota Najlepsza I Najmądrzejsza..nie może nie mieć poczucia humoru..to sprzeczność..))..Jakkolwiek godząc się na taki kościół..wykazał poczucie humoru dość ...wisielcze..))) Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie 21.01.06, 23:42 uśmiałem się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniechan@autograf Re: Kontrowersyjne żarty na internetowej stronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:07 Znam bardzo dobrze Proboszcza wspomnianej parafii. Rzadko zdarza sie człowiek o tak wysokiej kulturze osobistej. Nie jest jednak w stanie wychować swoich wikariuszy, których przydział zawdzięcza Kurii. Nie jest Jego winą że głupcy są na świecie i lądują w każdym środowisku, w dodatku nie reagują na czynione im uwagi. Poprzedni wikariusz najwidoczniej nie zastosował sie do nakazu przełozonego, zresztą rzadko to czynił. myślę że trzeba o takich sprawach mówić jednak czynić to po bardziej wnikliwej analizie sytuacji. Osobiście współczuję temuż Proboszczowi takich miernot jako współpracowników.A. N. Odpowiedz Link Zgłoś