Dodaj do ulubionych

Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ

28.01.06, 13:34
W świetle tego, co ostatnio dzieje się w parlamencie, tego co funduje nam
nasz nowy prezydent, oraz ostatniego prezentu jaki otrzymaliśmy z Lublina
(pani wojewoda) jeśli dojdzie do nowych wyborów parlamentarnych na wiosne
tego roku APELUJĘ do każdego łodzianina, któremu los miasta i województwa
leży na sercu:

IDŹCIE NA WYBORY, ALE:
- JEŚLI NIE WIECIE NA KOGO GŁOSOWAĆ NIE GŁOSUJCIE NA PIS POD ŻADNYM POZOREM
- JEŚLI CHCECIE GŁOSOWAĆ NA PIS, TO NA CZAS WYBORÓW JEDŹCIE NA ZAGRANICZNE
WAKACJE, POD ŻADNYM POZOREM NIE WOLNO WAM GŁSOWAĆ NA PIS - MOŻECIE SOBIE
GŁSOWAĆ NA KOGO CHCECIE BYLE NIE NA PIS.

Nigdy wcześniej nie zakładałem wątku na forum GW, nigdy wcześniej nie
angażowałem się w politykę, ale jestem bacznym obserwatorem i stwierdzam
subiektywnie, że w historii III RP NIE BYŁO do tej pory gorszego parlamentu,
rządu i prezydenta. Jak można tyle spieprzyć w kilka miesięcy??

AntyPIS.
Obserwuj wątek
    • Gość: Psychoterapeuta Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.ckzeto.com.pl 28.01.06, 13:47
      Może i dobrze, że nigdy do tej pory polityką się nie zajmowałeś... bo głupoty
      piszesz... ile piw wypiłeś pisząc swój post o polityce...
      • bq2 Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:01
        Lekarzu lecz się sam...

Na prawdę Wam mało?

No cóż, mam nadzieję że mój apel przynajmniej w małym stopniu osiągnie swój cel.
        A jeśli ktokolwiek chce mnie odsyłać z tego forum to i kneblować wolność
        poglądów:
        1. To jest forum ogólnodostępne. Jeszcze - bo może i tu pisuary wtrącą swoje
        zasmarkane nochale.
        2. Może by lepiej spróbował mnie przekonać CO TAKIEGO DOBREGO ma nas spotkać
        (lub spotkało) ze strony PISu, poza desantem specjalistów, szansą na likwidacje
        województwa, zakusami na pieniądze na Lublinek, itd... Czy potraficie jakoś
        uzasadnić, czemu warto na PIS głosować? Tylko merytorycznie proszę a nie jakieś
        dyrdymały że Ojciec Rydzyk, albo monsiniore ksiądz Henryk Prałat tak każe.
        • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:02
          bq2 napisał:
          Tylko merytorycznie proszę a nie jakieś
          dyrdymały że Ojciec Rydzyk, albo monsiniore ksiądz Henryk Prałat tak każe.

Dyrdymałą jest pisanie monsiniore ksiądz Henryk Prałat.
          Monsiniore to znaczy właśnie prałat.
          Masło maślane więc piszesz - "prałat ksiądz Henryk Prałat"
    • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 13:53
      Wracaj tam gdzie byłeś. Angażuj się w to, na czym się znasz.
      • Gość: Madmartin Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.cc.strath.ac.uk / *.cc.strath.ac.uk 28.01.06, 14:00
        Ma rację - czy nie widzicie że Jarosław Kaczyński działa według hasła "Teraz
        k...a Ja". Nie mówię już o jego chorej wizji państwa w której cofamy się do
        czasów PRL, wizji państwa w której nie ma miejsca na samorządność, a źródłem
        dobra i szczęśliwości wszystkich mają być wielkie urzędy centralne. Ale
        Jarosław Kaczyński po prostu jak nikt wcześniej jest chciwy na władzę. Nawet
        Leszek Miller nie był tak pazerny jak on.
        • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:06
          Wybacz, ale Ty też nic nie rozumiesz.
          • Gość: Madmartin Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.cc.strath.ac.uk / *.cc.strath.ac.uk 28.01.06, 14:09
            To mi wytłumacz

A tak poza tym, każdy ma prawo do własnej opinii i oceny sytuacji. Jeśli nie
            widzisz pazerności Kaczyńskiego i tego co on proponuje (np. cenzura obyczajowa)
            to Twoja sprawa. Ja Kaczyńskiemu nie ufam i ufać nie będę
            • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:27
              Tego się nie da wytłumaczyć. Zwłaszcza osobom, które patrzą na wszystko z góry
              założoną tezą. Ty sądzisz, iż Kaczyńscy patrzą jedynie na swój czubek nosa i
              kierują się własnym interesem. Nie przychodzi Ci do głowy, że ktoś może kierować
              się wyższymi racjami. Gdybyś odrzucił uprzedzenia, być może udałoby Ci się
              dostrzec coś więcej. Np to, że dzięki takim poczynaniom lidera PiS, klaruje nam
              się scena polityczna, którą w tej chwili (jeszcze) ogarnia kilka sporych
              ugrupowań, a która to scena w zamyśle Kaczyńskiego ograniczy się w przyszłości
              do dwóch, góra trzech ugrupowań. Przyznasz, że wtedy trudniej będzie o chaos i
              tym podobne historie? Co do zaufania, to jest to oczywiście wybór każdego z nas
              z osobna. Pozdrawiam.
              • Gość: chinczyk^ Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.lodz.mm.pl 28.01.06, 14:44
                czlowieku az nie chce mi sie tego komentowac ja najchetniej wyje***bym ci w pysk
                • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:51
                  twoje szczęście ptasi móżdżku polega na tym, że nie staniesz ze mną oko w oko. W
                  innym wypadku, po wielomiesięcznym pobycie w szpitalu, musiałbyś sobie zakładać
                  czapkę nogą, internetowy zasrańcu.
                  • Gość: chinczyk^ Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.lodz.mm.pl 28.01.06, 15:00
                    zjadam drut kolczasty i sikam napalmem, czlowieku ucialbym ci jedna reka glowe
                    i powiedzialbym twojej matce zeby placila 16zl za pizze
                  • Gość: J.S. Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: 195.69.82.* 28.01.06, 15:00
                    Ta jasne, nie zsikaj sie z gniewu :>
                  • zoonk Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 16:59
                    Takich jak Big News nalezy powiesic za jajca i wymierzyc w gola dupe ok 100
                    batow,za kazdy dzien rzadzenia PiS.
                    • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 20:45
                      Tak.
                      To jest przykład argumentacji.
                • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:06
                  big_news nie jest moim herosem ale stwierdzenie "czlowieku az nie chce mi sie
                  tego komentowac ja najchetniej wyje***bym ci w pysk" to marny argument w
                  dyskusji nt. "głosować czy nie na PiS".
                  • Gość: chinczyk^ Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.lodz.mm.pl 28.01.06, 15:17
                    > big_news nie jest moim herosem ale stwierdzenie "czlowieku az nie chce mi sie
                    > tego komentowac ja najchetniej wyje***bym ci w pysk" to marny argument w
                    > dyskusji nt. "głosować czy nie na PiS".

to on pierwszy zaczal
                    • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:21
                      Więc po "chińsku" bądź mądrzejszy :) odpuść.
              • Gość: Madmartin Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.cc.strath.ac.uk / *.cc.strath.ac.uk 28.01.06, 15:05
                Nie zakładam że Kaczyński nie ma wyższych racji, ale po prostu nie zgadzam sięz
                jego poglądami ograniczania samorządności, na którą tak ciężko pracowaliśmy.

A co do sceny politycznej, to osobiście jestem zdania że pewna konolidacja jest
                potrzebna, ale na pewno nie powinno być tak że na scenie będą tylko dwie partie
                PiS i PO. Myślę że idelanie byłoby gdyby powstało kilka bloków skupionych wokół
                pewnych idei, np. blok chadecki (PiS), blok narodowo-ludowy (Samoobrona, LPR,
                PSL), blok liberalno-konserwatywny (PO), blok liberalny (PD), blok
                socjaldemokratyczny(SdPL) i blok socjalistyczny (SLD).
                Ale jak będzie, życie pokaże.
                • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:09
                  Gość portalu: Madmartin napisał(a):
                  osobiście jestem zdania że pewna konolidacja jest potrzebna.

Ciekawa definicja _konsolidacji_.
                  W Twojej wizji konsolidacji wywołałeś już 6 bloków / partii.
                  Nie sądzisz, że w takim układzie wrócilibyśmy do punktu wyjścia?
              • Gość: Kruku Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.01.06, 15:13
                > Tego się nie da wytłumaczyć.

bo brak ci argumentow glupcze

> Zwłaszcza osobom, które patrzą na wszystko z góry założoną tezą.

i kto to mowi!

> Ty sądzisz, iż Kaczyńscy patrzą jedynie na swój czubek nosa i kierują się
                własnym interesem.

to widac od kilku tygodni

> Nie przychodzi Ci do głowy, że ktoś może kierować się wyższymi racjami.

jakimi?

> Gdybyś odrzucił uprzedzenia, być może udałoby Ci się dostrzec coś więcej.

przeczytaj to jeszcze raz i zastosuj do swojej osoby, ograniczona istoto

> Np to, że dzięki takim poczynaniom lidera PiS, klaruje nam się scena
                polityczna, którą w tej chwili (jeszcze) ogarnia kilka sporych ugrupowań, a
                która to scena w zamyśle Kaczyńskiego ograniczy się w przyszłości do dwóch,
                góra trzech ugrupowań.

tak, klarowne i jasne jak slonce jest sprowadzanie obcej osoby z lublina na
                miejsce lodzkiego wojewody, w dodatku ta osoba jest prymitywna i skorumpowana

> Przyznasz, że wtedy trudniej będzie o chaos i tym podobne historie? Co do
                zaufania, to jest to oczywiście wybór każdego z nas z osobna.

nie ufam ludziom obcym, nie ufam ludziom ktorzy hamuja rozwoj lodzi.

> Pozdrawiam.

goń sie
          • bq2 Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:11
            Bardzo merytoryczne podejście, big_newsie. A jakie syntetyczne! Błyskotliwy
            gość z Ciebie, nie ma co....

---

A może byś tak sobie nagrał na dyktafonik swoje obydwie mądre wypowiedzi i
            puścił sobie. A potem zastosował do pierwszej i uwierzył w drugą. Jak do tej
            pory to Ty nic mądrego nie wykrzesałeś ze swojej głowy.
            • Gość: gosc Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.astral.lodz.pl 28.01.06, 14:17
              Obawiam sie ze rzady PiS-u cofna nas o kilkadziesiat lat do ciemnego okresu
              wszechpanujacej komuny. To "naprawianie" panstwa to ostra sciema dla pazernego
              zawlaszczania kolejnych obszarow demokratycznego panstwa.
              Poza chorobliwa podejrzliwoscia i zachlannoscia nic wiecej nie wynika z 4 miesiecznych
              rzadow "zbawicieli ojczyzny"
            • pawel-strzalka Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:26
              przecież to pis_news, nie spodziewaj się wiele :>
              • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:28
                Marny dowcip. Sądziłem, że stać Cię na więcej.
                • Gość: J.S. Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: 195.69.82.* 28.01.06, 14:45
                  big_news napisał:

> Marny dowcip. Sądziłem, że stać Cię na więcej.

Alez mu pojechales po ambicji
                • Gość: chinczyk^ Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.lodz.mm.pl 28.01.06, 14:47
                  > Marny dowcip. Sądziłem, że stać Cię na więcej.

i to mowi mistrz superdowcipnych rozprawek
            • big_news Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 14:31
              Ja się w każdym razie, już na początku dyskusji, "nie podparłem" niemiłymi mi
              postaciami. Co do głowy i krzesania z niej mądrości, to pozwolisz, iż będę to
              czynił w trudniejszych sytuacjach.
              • Gość: J.S. Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: 195.69.82.* 28.01.06, 15:02
                > Co do głowy i krzesania z niej mądrości, to pozwolisz, iż będę to
                > czynił w trudniejszych sytuacjach

Na przyklad w takich:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=22984387&a=22984387
              • bq2 Do big_newsa 28.01.06, 15:08
                Cały czas czekam na merytoryczną dyskusję.

Na prawdę big_news, daleki jestem od tego by kogokolwiek obrażać, zwłaszcza
                oponentów w dyskusji. Liczę na to, że wywiąże się tu jakaś polemika a nie
                obrzucianie błotem i inwekywami. Mój poprzedni post (z dyktafonem) napisałem,
                bo Twoje wypowiedzi ograniczały się do:

"Wracaj tam gdzie byłeś. Angażuj się w to, na czym się znasz."
                "Wybacz, ale Ty też nic nie rozumiesz."

więc jeśli już, to ja miałbym powody być czuć się obrażonym. Ale to przecież
                nie o to chodzi.

Zamysł stworzenia sceny politycznej z 2, 3 ugrupowaniami jest szczytny, ale
                wystarczyła by ordynacja większościowa (a nie proporcjonalna) do sejmu i po
                kłopocie. Po prostu metody Pisu są dość kontrowersyjne...
        • gray Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:08

nie polecam rozmowy z gościem - nie argumentuje bo ma patent na wiedzę, dobrze
          traktuje tylko tych, którzy mu przyklaskują a resztę jak półgłóków. na
          ostrzejszą krytykę odpowiada bluzgami. antykomunistyczny socjalista - nic
          wartego uwagi.
      • Gość: J.S. big_news napisal IP: 195.69.82.* 28.01.06, 15:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=30858232&a=30861699
        hehehe?

hehehe!
    • Gość: J.S. Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: 195.69.82.* 28.01.06, 14:41
      Swieta (?) racja.

A big_news dalej swoje - No ale skoro PiS potrafi zyskiwac poparcie po tym co
      odpieprza to mnie to specjalnie nie dziwi nawet. No ale przeciez ja sie nie
      znam, dzialania PiS na pewno maja drugie dno, a ja jestem egoista i tego nie
      dostrzegam :>
    • gray znowu... 28.01.06, 15:00

ja już nie chcę żadnych wyborów :|
    • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:12
      Jeśli Twój apel jest anty PiSowski, a masz do niego absolutne prawo, to kogo
      Twoim zdaniem winnismy obdarzyć naszym zaufaniem i oddać swój głos?
      • bq2 Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:29
        Od takich rad to ja jestem daleki. Nie zamierzam nikogo na nic nawracać, ani
        tym bardziej agitować za jakąkolwiek partią.

Nie jestem związany z żadnym ugrupowaniem, co więcej rozważałem w wyborach
        oddanie głosu na PIS. Teraz wiem, że bym tego bardzo żałował.
        • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:48
          bq2 napisał:
          > co więcej rozważałem w wyborach
          > oddanie głosu na PIS. Teraz wiem, że bym tego bardzo żałował.
          Dlaczego kiedyś byłeś ZA, a teraz jesteś nawet PRZECIW ?
          Co spowodowało zmianę Twojej decyzji? Jeśli możesz, przy czym nie pytam o
          emocje, tylko o przykłady konkretnych decyzji, posunięć z jakimś uzasadnieniem,
          w czym te decyzje, posunięcia Cię zawiodły, rozczarowały

• Gość: beholder Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:57
            Jeden przyklad podam: od poczatku nie ma koalicji, rzadu wiekszosciowego, zra sie o glupoty. Efekt: zaczynaja padac firmy ktore mialy nieszczescie robic cokolwiek finansowanego z funduszy unijnycgh otrzymywanych za posrednictwem PARP. Dlaczego? Bo od wyborow nie ma tam osoby odpowiedzialnej za wyplacanie kasy - starzy nic nie rusza, a nowego jeszcze nie ma. A pieniadze leza na kontach i czekaj az ktos laskawie zlozy podpis na przelewie.
            Przyklad drugi: nominacja wojewody po 4 miesiacach od wyborow? W dodatku ani fachowca ani miejscowca - komentarze z Lublina mowia same za siebie.
            Przyklad trzeci: wyciecie w jeden dzien wszystkich dyrektorow lokalnych oddz. ARiMR. Efekt jak zwykle - brak osoby decyzyjnej w instytucji - zaden z zastepcow nie ma nawet odpowiednich upowaznien zeby o czymkolwiek zadecydowac - i nie mowie tu o decyzjach istotnych.
            Przyklad 4 - becikowe i berecikowe (senioralne) - proba szukania pieniedzy gdzie sie da i opodatkowywania czego sie da (vide historia ze szkoleniami z funduszy unijnych)
            Malo?
            • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:58
              Polecam wszystkim ciekawy wiad z dzisiejszej GW. Jest bardzo a'pro'po
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3134878.html?as=1&ias=5
            • marekwojciechowski Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ 28.01.06, 15:59
              To są dobre przykłady na NIE. Na NIE dla PiSu.
    • Gość: bq Re: Nowe wybory. Na PIS NIE MOŻNA GŁOSOWAĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:03
      Mają przenieść BOT do Warszawy. PHF już przenieśli.
      Pieniędzy na Lublinek nie dadzą (bo to miejskie lotnisko), na S-8 też nie (bo
      nie damy rady wydać).

Czy ktoś potrafi podać choć jedną dobrą wiadomość z Łodzi od czasu kiedy wygrał
      PIS?

Przecież to co się dzieje to jest grabież i rozbiory w biały dzień. PIS to
      złodzieje.
      • citoyen Re: Ale ludzie jednak głosują 07.02.06, 09:15
        Bez przesady z tymi komentarzami
    • azael11 i bardzo dobrze że ni zajmowałeś się polityką 07.02.06, 10:30
      i lepiej nie rób tego dalej bo niedość że pierdoły wypisujesz
      to masz chyba jakieś problemy natury emocjonalnej
      woec czego nie powinieneś w razie czego brać udziału w wyborach
      bo może być to decyzja podjęta w stanie niepełnej świadomośći
      • citoyen Re: i bardzo dobrze że ni zajmowałeś się polityką 07.02.06, 10:50
        I kogo tu ponoszą emocje? Czy ja wnoszę na forum obrażanie ludzi jako sposób na
        przekonywanie do swoich racji?

Co do zajmowania się polityką; byłem w niej zanurzony po uszy, pisywałem do
        podziemnych samizdatów, oglądałem II kondygnację poniżej poziomu gleby w budynku
        zwanym "fabryką" przy ulicy Lutomierskiej. Mam podziękowania od Lecha Wałęsy i
        Jerzego Kropiwnickiego.

Myślę, że owe gniewne reakcje na zachowania PiS, to nic innego jak
        odreagowywanie obozu prezydenckiego Łodzi za udzielenie na kredyt
        "bezwarunkowego poparcia". Zwracałem na to krytyczną uwagę, ale bez echa. A
        teraz proszę, nie zabijajcie posłańców, którzy przynoszą Wam złe wieści.

Pozdrawiam serdecznie
        • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 08:59
          To mam do niego pytanie, mały test znajomości polityki. jesli odpowie, to chylę
          czoła przed nim. Dla pozostałych czytających proponuję zabawę>
          A oto pytanie: 5 maja 1949 r. w Londynie kilkanaście krajów europejskich
          powołało do życia Radę Europy. Jakie to były kraje?
          Pozdrawiam serdecznie
          • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 12:08
            City...:) cóż to za test, którego rozwiązanie zajmuje 30 sekund wykorzystując
            Wikipedię :)
            Rada Europy powstała w wyniku podpisania przez 10 państw (Belgię, Danię,
            Francję, Holandię, Irlandię, Luksemburg, Norwegię, Szwecję, Wielką Brytanię i
            Włochy) Traktatu Londyńskiego. Obecnie liczy 46 członków. Jej siedzibą jest
            Strasburg.

Zaproponuję inny test :) łódzki :)
            Z Łodzią związani są trzej byli Premierzy Rządu RP. Miller, Belka a kim jest
            TEN trzeci :)?
            • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 12:57
              Zła odpowiedź, Marku! Zaufałeś chyba Wikipedii?
              Próbuj dalej...
              • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 12:59
                W pytaniu było: "kilkanaście państw" a Ty podałeś 10...
              • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:03
                City przykro mi ale RE założyło 10 państwa!
                To jest fakt _bezdyskusyjny_.
                Sprawdż sobie na stronie RE!
                www.coe.int/T/PL/Com/About%5FCOE/
                Przyznam zaskoczyłeś mnie.
                Wydawało mi się, że zadając to pytanie znasz prawidłową odpowiedź...
                Tymczasem jak widać - nie bardzo.
                • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:04
                  Sprawdź tutaj!
                  www.coe.int/T/PL/Com/About_COE/dates.asp
                  I proszę, następnym razem zanim zadasz pytanie - sprawdż czy znasz odpowiedź.
                  • marekwojciechowski Rada Europy założona przez 10 państw !!! 08.02.06, 13:12
                    City
                    Radę Europy założyło 10 państw./5 maja 1949/ - tzw. Traktat Londyński

1.Belgię
                    2.Danię
                    3.Francję
                    4.Holandię
                    5.Irlandię
                    6.Luksemburg
                    7.Norwegię
                    8.Szwecję
                    9.Włochy
                    10.Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej.
                    Do sprawdzenia u samego źródła - strona www Rady Europy!
                    www.coe.int/T/PL/Com/About_COE/dates.asp
                    Pozostawię to co napisałeś - zarówno pytanie jak i Twoje "odpowiedzi" bez
                    komentarza.
                • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:04
                  Marku, 11!
                  • Gość: marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, IP: *.toya.net.pl 08.02.06, 13:05
                    www.coe.int/T/PL/Com/About_COE/dates.asp10!
                    City proszę, nie pogrążaj się.
                    • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:07
                      www.coe.int/T/PL/Com/About_COE/dates.asp10!

Wymień zatem to jedenaste :) ?
                      • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:08
                        Wymienisz? to jedenaste państwo ?
                        • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:12
                          A i owszem. Ale czy nie pora dać szansę azelowi11?
                          Ty podjąłeś wątkej i cieszę się. Była w pytaniu pułapka spowodowana tzw.
                          polityczną poprawnością!
                          • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:14
                            City, proszę Cię...
                            - właśnie poprzez takie zachowanie dajesz Azelowi11 powody do podważania
                            Ciebie, Twoich kompetencji, wiedzy, fachowości.
                            Najgorsze nie są błędy / któż ich nie robi ? / ale mętne tłumaczenia.
                            Pozdrawiam
                            • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:22
                              Wyjaśniam i chyba nie mętnie.
                              Cofnijmy się do do dnia 8 maja 1945 r. Dzień kapitulacji Rzeszy Niemieckiej. Na
                              specjalne zyczenie Stalina akt kapitulacji powtórzony raz jeszcze 9 maja. Potem
                              następuję Poczdam; podział Niemiec na 4 strefy okupacyjne, na terenie strefy
                              radzieckiej podział Berlina na wschodni i zachodni pod kontrolą 3 państw
                              zachodnioeuropejskich.
                              Ale; jest coś jeszcze...
                              Francja wymusiła powstanie dodatkowego tworu państwowego, separatystycznego pod
                              własną kontrolą, tworu, który przetrwał aż do do 1957 r.
                              Był nim: kraj Saary, stolica Saarbricken.

To Saara była jedenastym krajem. sygnatariuszem powoującym Council of Europe, a
                              także krajem podpisującym Konwencję Rzymską.

Wiesz, czym była Konwencja Rzymska?
                              • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:32
                                City...znów zadajesz pytania, na które nie znasz odpowiedzi.

Zapytałeś jakie kraje założyły RE.
                                To było proste, czytelne pytanie.
                                Odpowiedź jest jedna i tylko jedna - 10!

Żadne tłumaczenia, wywody, kraje Saary, separatystyczne mniej lub bardziej
                                twory, podział Berlina i dyktat Stalina nie zmieniają faktu, że RE założyło 10
                                państw.
                                10 a nie 11 - jak starałeś się wmówić mnie, innym forumowiczom.

Zarówno w Twoim pytaniu jak i odpowiedzi nie ma takze żadnych niuansów o
                                poprawności politycznej. Odpowiedź jest prosta, matematyczna - 10 panstw, ani
                                jednego więcej ani jednego mniej.

Przykro mi ale Twoje tłumaczenia sa mętne i co gorsza pozamerytoryczne.
                                Zakończmy ten temat bo szkoda abyś przed kolegą "A" dalej się pogrążał.

Może tytułem rehabilitacji postarsz się odpowiedzieć na moją zagadkę ?
                                • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:40
                                  Marku,
                                  11 nie równa się 10...

To, że Kraju Saary już nie ma (wchłonieta w wyniku referendum narodowego na mocy
                                  art. 123 Grundgesetzen) niczego nie zmienia. A poprawność istnieje, ponieważ
                                  powstanie struktur gospodarczch, militarnych i politycznych, wspólnych dla tej
                                  przestrzenii geograficznej postawiło takie ekspwerymenty pod ścianę.
                                  Nie strzelam z pustego działa.

Gdybym Cię nie znał, to uznałbym, że dąsasz się, a Ty po prostu podpuszczasz
                                  • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:42
                                    Konwencję Rzymską oddajesz walkowerem?
                                    • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:53
                                      Ale co "Konwencję Rzymską" ?
                                      I nie oddaje walkowerem.
                                      City to Ty - przepraszam - puściłeś bąką ze swoim pytaniem, wiec nie mów mi o
                                      walkowerze, ok.
                                  • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 13:55
                                    City...ja i dąsanie :)?
                                    Nie wiem czy mnie znasz :)...chętnie poznałbym Ciebie ja...
                                    Cenię Cię, jako "merytorycznego" forumowicza...ale na Boga nie kombinuj już z
                                    tą RE i Krajem Saary.
                                    • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:07
                                      Ok,
                                      zapomniałem napisać o premierze powiązanym z Łodzi, a właściwie regionem
                                      łódzkim. Twórca silnego złotego (1924 r.) urodził się w wiosce k. Bielaw, trasa
                                      z Piątku do Łowicza. Kąpał się w czystej jeszcze rzece Bzurze. (nominativus: Bzura)
                                      To Władysław Grabski
                                      • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:09
                                        Marku
                                        wystawa aktu Wenus - Kraków

Okładka płyty grupy "WIEM" Marka Grechuty. Występował z nim Jacek Ostaszewski,
                                        Krzysztof Ścierański, etc.

Okładka to Twoje dzieło?
                                        • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:17
                                          Wystawa Wenus :)
                                          Okładka płyty :(

Chociaż i Grechuta i Ostaszewski i Ścierański są....mmm....palce lizać.
                                      • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:12
                                        Gdybym pytał o Premiera RP powiązanego z woj. łódzkim, to tak.
                                        W pewnym sensie miałbyś rację :)
                                        Pudło.
                                        Premier związany-powiązany z Łodzią.Miastem.
                                        Miller, Belka i....?
                                        • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:20
                                          City....pomyśl...codziennie bedąc w Łodzi, a zakładam, że tak jest - masz z
                                          nim, tym premierem "w pewnym" sensie kontakt.
                                          Jak sądzę "dosłowny"!!! :))
                                          • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:41
                                            Miller z Żyrardowa.

Idąc tym tokiem rozumowania, to nie urodzony w Łodzi lecz związany jakimś
                                            epizodem...
                                            Czyli...
                                            to Komendant, dowódca Legionów,
                                            6 sierpnia
                                            Józef Piłsduski, działacz PPS,
                                            tablica ku jego czci - Wschodnia
                                            Aleja J. Piłsudskiego
                                            • citoyen Re: Robimy azael11 reklamę 08.02.06, 14:43
                                              Chyba zdominowaliśmy forum
                                              odpuśćmy więc...
                                              Pozdrawiam serdecznie
                                              • marekwojciechowski Re: Robimy azael11 reklamę 08.02.06, 14:45
                                                :))
                                                Pozdrawiam
                                            • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:44
                                              Brawo...rehabilitacja nastąpiła :) choć z pewnym, przyznam poślizgiem czasowym.
                                              Honorowy obywatel Łodzi.
                                              Epizod PPSowski / łódzki jak najbardziej /
                                              • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 14:52
                                                Wiesz już wszystko
                                            • zonard Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 15:27
                                              Brawo i za to Cie lubię!!
                                              • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 08.02.06, 17:22
                                                Obaj go, jak sądzę, za to lubimy :))
                                                • citoyen Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 09.02.06, 00:12
                                                  Marku, moc jest z Tobą,
                                                  Pamiętasz utwór "Może usłyszysz wołanie o pomoc"? Kto grał na drumsie?
                                                  • Gość: wt Re: Kim jesteś, citoyen? IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 00:48
                                                  • marekwojciechowski Re: Skoro azael11 jest taki mądry, 09.02.06, 01:00
                                                    Wiem...kto
                                                    Wiem...także, już wiem..."przeczytałem" jak sądzę to co ów bass zadrumssował :)
                                                    :)
                                                    Choć dałeś dzisiaj "ciała" :)...to...a z resztą, sam wiesz :)
      • Gość: bq I znów to samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:00
        Pierdoły to ty wypisujesz. ZERO merytorycznych poglądów tylko ślepa wiara w
        swoich idoli którzy DYMAJĄ ciebie i to miasto (mnie i wszystkich innych przy
        okazji też).

JAKIE pytam JAKIE merytoryczne przesłanki przemawiają za PISem - ludzie,
        przekonajcie mnie!! Nic wam nie przychodzi do głów, prawda?

Wcale się nie dziwię..

Nie rozumiem czemu się dziwisz emocjonalnemu podejściu? Jakby Ci ktoś w
        tramwaju łapę w kieszeń wsadził i z rozbrajającym uśmiechem wyciągnął portfel i
        na twoich oczach schował do kieszeni to pewnie też byś schował emocje, co?
        I pewnie byś sobie to tłumaczył - tak tego złodzieja wybrałem ja i większośc
        pasażerów tramwaju, więc ok, niech sobie kradnie.

Najgorsze jest to, że elektorat PISu nie przejawia najmniejszych oznak
        reagowania na to co się dzieje... Wszystko jest ok, prawda? Winszuje
        spostrzegawczości.
        • Gość: bq poprzedni post był do azaela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:02
          Jego głos już znamy i dziękujemy za bardzo merytoryczną wypowiedź. Idź się
          teraz pobawić z chłopakami na podwórko, bo nie potrafisz merytorycznie
          dyskutować.

Dalszą dyskusję kieruję do tych, którzy potrafią powiedzieć coś dobrego o PISie
          i jego pomysłach z PUNKTU widzenia regionu łódzkiego. Tylko mądrze proszę...
          • citoyen Re: poprzedni post był do azaela. 07.02.06, 22:15
            Wiem. I tak też to zrozumiałem. Wybacz, ale odbieram wiele wypowiedzi na forum
            jako rozpaczliwe szukanie miejsca dla siebie w nowej rzeczywistości,
            nieustających posad, życia bez troski o to, co dzień następny przyniesie. A
            dorobek pracy, dokonań, bilans niezłomności, odwagi, przedkładania wartości
            ponadczasowych, nad własnymi, indywidualnymi - nijaki, bezideowy, oparty jedynie
            na podwiązaniu do jakieś grupy towarzyskiej, grupy nacisku, GTW. Imponuje mi
            postawa bez lęku, bez klęcznika przed tym najważniejszym, którego władza jest
            nadana, przejściowa, umowna. Nie jest lepiej być panem samego siebie, korzystać
            z własnego zdania, aniżeli na polityczne zamówienie pisać sterty śmieci,
            atakując wskazanych przeciwników. Po co? Aby zyskać w oczach pryncypała? Bo
            nadchodzi czas negocjacji ugrupowań spod znaku "Świętej Katarzyny"? Przecież to
            bez sensu, to ześlizgiwanie się ku nicości, zaprzeczania ideom, w które niegdyś
            wierzyliśmy. Stajemy się gorsi niż nasi dawni przeciwnicy.
            Czy tak naprawdę miłujemy nieprzyjaciół swoich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka