Gość: radiosłuchacz Pytanie do nawiedzonych wege-pajaców IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 01.03.06, 15:31 Czy w waszych rodzinach wszyscy sa "wege"? Sam sobie odpowiem: nie sa Fajnie miec mordercow w rodzinie? Fajnie, nie? A moze juz wam tak odbilo, ze sie do nich nie przyznajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiosłuchacz Zaden wege-hipokryta nie odpowie? Tak myslalem IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 01.03.06, 16:48 Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Wielce ważni wegetarianie! 01.03.06, 19:25 Wasz wielgachny wątek, wymusił wypowiedź wtryniającego wprost wagony wyrobów wędliniarskich. Wyimaginujcie w Waszych wegetariańskich wodogłowiach: warunkiem wspaniałej wyżerki - wołowina, wieprzowina. We wczorajszy wtorek, wczesnym wieczorem, wespół, wzespół, wtranżalaliśmy wielkie wędzone wspaniałości, wnętrzności wielgachnego, wypasionego, wszystko wchłaniającego wieprza. Wrzuciliśmy wielką wołową wątróbkę. Wielce wysublimowana, wystawna wieczerza, wywołała we wszystkich wielką wesołość. Wegetarianie! Weźcie wywalcie Wasze warzywska! Wsuwajcie wzorem wpisującego wyroby wielobiałkowe! Warunkiem Waszego wigoru - więcej wołowiny! Witaminy - w wieprzowinie! Wszystkiego wielce wspaniałego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianczyk Re: Wielce wazni wegetarianie! IP: *.pl 02.03.06, 00:35 no tak jeszcze tylko ciebie tu brakowalo spaslaku lepiej uwazaj bo cie te nawiedzone matoly zmieszaja z blotem lepiej niz marianczyk Odpowiedz Link Zgłoś
brite Bigniusie! 02.03.06, 22:54 Bacz, bagnet bierz - bohatersko brońmy boskiego baleronu, bezpieczeństwa boczku, budując barykadę bodzącą bęzmięsnych, bezpodstawnie bulwersowanych 'bydlęcym bestialstwem'! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe do "onetoffca" 01.03.06, 21:26 Znasz powiedzenie "jesteś głupi jak komentarz na Onecie"? PS. fcvreqnynw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: do "onetoffca" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:59 Nie obrażaj onetka, usrabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: puhw pv j qhcę (nt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:13 Usrabe znów bełkocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środa popielcowa A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:40 A jednak: www.alternatywnezycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piątek z pankracym Re: A jednak IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 12:27 placki-pankracki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środa popielcowa Lubicie dyskutować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:28 Lubicie dyskutować? Macie coś do powiedzenia? Pokażcie się na ogólnopolskim forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300 Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Lubicie dyskutować? 02.03.06, 12:50 Tzn jak, mam tam propagować mięsożerstwo? W przeciwieństwie do wojujących wegetarian nie mam nic przeciwko odmiennym nawykom żywieniowym. Lubię zjeść zarówno kiełki rzodkiewki jak i udko kurczacze. A mesjanistyczne brednie o wyzwoleniu świata od śmierci i przemocy nie są mi przy jedzeniu potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w samo południe Do brite Re: Lubicie dyskutować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:56 Wiec wypowiedz się na forum ogólnopolskim, nie tylko na tym wątku w zaściankowej Łodzi. Napisz, niech wszyscy wiedzą, że brite nie marzy o wyzwoleniu swiata od przemocy. Chyba nie wstydzisz się swoich poglądów. Ja bym sie wstydziła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Do brite Re: Lubicie dyskutować? 02.03.06, 13:09 > zaściankowej Łodzi. hoho, jaka prowokacja > brite nie marzy o wyzwoleniu swiata od przemocy. Powiedz to głodnemu tygrysowi. > Chyba nie wstydzisz się swoich poglądów. Ja bym sie wstydziła. Mam się wstydzić, że jem kurczaka na obiad? Jak daleko posuniecie się w swojej paranoi? Odpowiedz Link Zgłoś
firlejka1 Do brite Re: 02.03.06, 22:22 Takie ładne dziewczę z Ciebie a takie bezwstydne, fe brite, fe. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Do brite Re: 02.03.06, 22:33 Ach, zarumieniło mi się lico! Ach jakże pięknie by było, gdyby wszyscy się kochali, wilk tulił do piersi owieczkę, lwica dawała buziaka antylopie, kurczęta grały z lisem w łapki, zięć przynosił kwiaty teściowej, a nad wszystkim latały aniołki przygrywające na trąbkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Do brite Re: IP: *.devs.futuro.pl 02.03.06, 22:42 widzę, ze tradycji staje się zadość na tym forum. brak czegokolwiek do powiedzenia nie oznacza, że nie można nic napisać, hura. Odpowiedz Link Zgłoś
brite bubot 03.03.06, 14:24 what's your problem? Nie pojąłeś widocznie mojej aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
bubot Re: bubot 06.03.06, 18:36 mój post nie był skierowany bezpośrednio do Ciebie, zainspirowałes mnie po prostu, kein problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.popieraj.zabijania Linda i Paul 02.03.06, 10:46 "Mięso przestaliśmy jeść wiele lat temu. W czasie niedzielnego lunchu, wyglądając przez kuchenne okno, dostrzegliśmy nasze małe jagniątka, bawiące się radośnie na łące. Spoglądając ponownie na nasze talerze, zdaliśmy sobie nagle sprawę, iż spożywamy właśnie nogi zwierzęcia, które jeszcze nie tak dawno temu, równie wesoło biegało po pastwisku. Wymieniliśmy spojrzenia, stwierdzając: Zaraz, zaraz, przecież my kochamy te owce - to takie łagodne stworzenia. W takim razie, dlaczego je zjadamy? Więcej już tego nie zrobiliśmy." Linda i Paul McCartney Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy No, no, ale przykład 02.03.06, 11:47 jeszce troche i mnie przekonacie. W czasie niedzielnego lunchu, wygladajac przez kuchenne okno, dostrzeglem moje male kurczaczki, bawiace sie w berka radosnie na lace. Spogladajac ponownie na swoj talerz, zdalem sobie nagle sprawe, iż spozywam wlasnie nogi zwierzecia, ktore jeszcze nie tak dawno temu, rownie wesolo biegalo po pastwisku. Jakiez to bylo radosne skojarzenie. Po namysle, stwierdzilem: Zaraz, zaraz, przeciez ja kocham te kurczaki - to takie radosne stworzenia. W takim razie, dlaczego je zjadam? Poniewaz sa przepyszne - szybko narzucila sie odpowiedz. I zaraz po tym wydarzeniu pojechalem na targowisko i zakupilem jescze kilka radosnych kurczakow, zeby radosnie bawily sie w berka na radosnej lace i zeby wszyscy byli szczesliwi i najedzeni, a niebo bylo przy tym niebieskie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: No, no, ale przykład 02.03.06, 12:15 dziad_borowy napisał: > Po namysle, stwierdzilem: > Zaraz, zaraz, przeciez ja kocham te kurczaki - to takie radosne stworzenia. Dzieci tez kochasz? zatem pojedź do domu dziecka, 'kup' kilkoro dzieci, zeby radośnie biegały po podwórku i (...) żeby niebo było niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Jak nie widzisz różnicy 02.03.06, 12:31 pomiędzy dzieckiem a kurczakiem to zazdroszcze dreszczyku emocji w oczekiwaniu na narodziny potomka. I pamietaj, zeby nie bylo nieporozumien i klotni z dyrekcjami szkol, obowiazek edukacyjny kurczakow nie obejmuje. No i becikowe tez raczej nie bedzie ci sie nalezalo. Ale ogolnie masz fajowe zycie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Linda i Paul 02.03.06, 22:14 nie.popieraj.zabijania napisała: > "Mięso przestaliśmy jeść wiele lat temu..." > Linda i Paul McCartney Ja jadłem rano. Robert Urbaniak Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ale się wuntek wysmażył 02.03.06, 11:38 Ode mnie tyle: 1. Kury, ktore sie za mnie modlicie, dziekuje Wam kokoko ja rowniez o Was szepne Najwyzszemu. 2. Nie ma to jak miesko. 3. Jak ktos chce byc wegetarianinem niechaj sobie bedzie na zdrowie ale niechaj nie pie.. o mordercach. No chyba, ze brak miesa powoduje takie braki w mozgu - wtedy rozumiem i bede tolerowal spokojnie. 4. Jak ktos chce byc weganem niechaj sobie bedzie. W koncu bardzo mozliwe, ze kura cierpi okrutnie jak znosi jajko, a i jako moze poczuc bol jak sie skorupke lyzeczka na miekko poklepie. Wiem tylko, ze moj znajomy, ktory jest weganem bardzo zle wyglada, mimo, ze zapewnia, ze czuje sie swietnie. Ja jednak wole i czuc sie i wygladac swietnie;-) Ech ta proznosc. Wyglad nad bol jajka przedkladac. No coz... 5. I powtarzam: nie ma to jak miesko. 6. I powtarzam po dwanakroc: dziekuje Wam kury kokoko Dzierżżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanibal lecter a ja i tak was zjem w całości i popije kijanti..mn IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.03.06, 12:25 mniam mniam lubie ludzkie mięso... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w samo południe Do wszystkich kanibali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:34 "Ludożerca wyrusza na łowy, ściga i zabija innego człowieka, by następnie ugotować go i spożyć tak, jak uczyniłby to z dowolną inną zwierzyną. Nie ma takiego argumentu ani takiego faktu, który dałoby się użyć w obronie mięsa, a którego nie można by z równą mocą wysunąć na korzyść kanibalizmu." Herbert Shelton Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Do wszystkich kanibali 02.03.06, 23:03 Gość portalu: w samo południe napisał(a): > ... wyrusza na łowy (...) by (...) spożyć ... To przypomina hasło reklamowe śp. 10.5 - znajdź & spożyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.06, 13:10 Ciekawi mnie, czy ktos wreszcie odpowie na to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36830101&a=37706003 Zdaje sie ze "wege" nabrali wody w usta w tym temacie, co specjalnie mnie nie zaskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: news Do rs/radiosłuchacz Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:40 Co dajesz, wraca. Jak posiejesz, tak zbierzesz. Przypomnij sobie, co napisałeś w poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=36830101&a=37705378 Napisałeś: ...zamknij paszcze, bo pieprzysz glupoty, nawiedzona cipko... Teraz odpowiem: ...zamknij paszcze, bo pieprzysz glupoty, nawiedzona cipko... Lepiej weź mordę w kubeł i posłuchaj radia, mamroczący radiosłuchaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Do rs/radiosłuchacz Re: IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.06, 14:47 Lepiej mi odpowiedz czy fajnie jest miec mordercow w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt 02.03.06, 13:49 Gość portalu: rs napisał(a): > Zdaje sie ze "wege" nabrali wody w usta Raczej tofu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-miki Do yavorius Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:20 A kogo obchodzą Twoje "ulubione" wątki? No powiedz, kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Do yavorius Re: IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.06, 16:21 A wiesz co to jest sygnaturka, rozmodlona kuro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-miki Do rs/rsdiosłuchacz Re: Do yavorius Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:31 A pyta Cię kto o zdanie, pacanie? Lepiej zajmij się swoimi IP: Gość: rs IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl Gość: radiosłuchacz IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl rs i radiosłuchacz to to samo idiocisko, ot i wszystko Hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs [...] IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.03.06, 00:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiki-miki Do rs/rsdiosłuchacz Re: Do yavorius Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:47 A robercika znasz, wyślizgany palanciku? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Do rs/rsdiosłuchacz Re: Do yavorius Re: 03.03.06, 12:32 Hm, zaleciało kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs wciaz czekam na odpowiedz od wojujacych wege IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 02.03.06, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglita Do brite i uerbe Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:59 Labas. Ne suprantu. Iki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglota Do brite i uerbe Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:07 dziękówa, guloniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Uwaga! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.03.06, 00:07 Alez wy jestescie glupi, potraficie inwektywami sypac i obrazkami z rozmodlonymi kurami. Zryj tofu i pomstuj, ze masz w rodzinie mordercow. Odpowiedz Link Zgłoś
raz.na.milion.lat Krzyk dochodzący z rzeźni 03.03.06, 09:50 "Od setek tysięcy lat z mięsa duszonego w garnku sączy się wywar żalu i nienawiści, którym tak trudno jest położyć kres. Jeśli chcesz wiedzieć, skąd biorą się na świecie nieszczęścia wojen, wsłuchaj się w rozpaczliwy krzyk dochodzący z rzeźni o północy." Philip Kapleau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs [...] IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.03.06, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt IP: *.mnc.pl 03.03.06, 11:01 mnie zastanawia, czemu w takim razie, skoro podobno zdecydowana większośc je mięso, robi wrazenie ludzkie mięso. jego widopk jest straszny i budzi lęk, wiadomość, że ktoś może je jeść to świetny news, bo przyciąga wszystkich i wywołuje oburzenie i szok. na widok zwłok wymiotujemy, boimy się, mdlejemy. a na widok zwłok zwierzat raczej nie reagujemy (no chyba, żebbyłaby to rzeźnia, gdzie zabija się taśmowo). może boimy się, że można by zrobić z nami samymi to, co ze zwierzetami? Odpowiedz Link Zgłoś
firlejka1 Do bubot Re: 03.03.06, 17:11 Codziennie zagłuszamy swoje sumienia i podrzynamy gardła, ukręcamy łebki, dusimy, traktujemy pradem, walimy obuchem, gazujemy... i zjadamy zwłoki. Codziennie magazyny naszych sumień wypełniają się cierpieniem, które zadajemy zwierzętom w imię napełnienia sobie kałdunów. W końcu to sumiene zacznie nas żreć, aż zeżre do cna. A przecież łatwiej jest powiedzieć sobie: od dziś kończę z mordowaniem. Prawda? Ja tak zrobiłam już dawno temu. Od razu poczułam się lżej, wiedząć, że moje sumienie będzie czyste. Tak trzymam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt 05.03.06, 16:47 Gość portalu: bubot napisał(a): > na widok zwłok wymiotujemy, boimy się, mdlejemy. a na widok zwłok zwierzat > raczej nie reagujemy ... Nie wiem, nigdy (całe szczęście) nie dane mi było widzieć zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Morderstwo IP: 195.69.82.* 03.03.06, 11:33 «przestępstwo polegające na pozbawieniu życia człowieka; mord, zabójstwo» Tak wiec, problem lezy u podstaw waszej ideologii - nie rozumiecie slowa "morderstwo" Odpowiedz Link Zgłoś
firlejka1 Re: Morderstwo 03.03.06, 15:08 "Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa i przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja, będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo jak teraz patrzą na mordercę ludzi." Leonardo da Vinci *Teraz nadszedł czas, o którym pisał Leonardo* :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S> Re: Morderstwo IP: 195.69.82.* 03.03.06, 16:08 > *Teraz nadszedł czas, o którym pisał Leonardo* Wlasnie nie nadszedl, gdyby nadszedl definicja ze slownika by to uwzgledniala. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.popieraj.zabijania Lista niekulturalnych nicków 03.03.06, 12:25 Ale się nam rozrósł ten wątek, ho,ho. Obserwując niektóre wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu, że miał rację ten, kto nazwał forum "spluwaczką internetu". No cóż, chamskich pieniaczy jest nadal dużo. Niedługo zrobimy listę niekulturalnych nicków i opublikujemy w necie. Uśmiechajcie się i nie zapominajcie o celu tego wątku. Tak będzie lepiej. www.alternatywnezycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nie.popieraj.zabijania Re: Lista niekulturalnych nicków 03.03.06, 12:28 Jako pierwszego proponuję na tę liste wpisać nick uerbe. Uzasadnienie: - już kilka jego brzydkich postów zostało wyciętych przez admina - uerbe z reguły zaczepia i lży forumowiczom Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Mimo wszystko wierzę, że ... 03.03.06, 12:54 rowniez za tego zlego Uerbego kury sie modla. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Re: Mimo wszystko wierzę, że ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:05 Tak, modlą się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Lista niekulturalnych nicków IP: 195.69.82.* 03.03.06, 17:33 Koniecznie opublikuj jego nick w internecie, zrujnujesz mu zycie z cala pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Re: Lista niekulturalnych nicków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:07 Po co rujnować komuś życie? Ty wredny podpuszczaczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Lista niekulturalnych nicków IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.03.06, 18:28 To byl sarkazm, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Lista niekulturalnych nicków 05.03.06, 16:49 nie.popieraj.zabijania napisała: > - już kilka jego brzydkich postów zostało wyciętych przez admina No i? > - uerbe z reguły zaczepia i lży forumowiczom Dopełniacz: forumowiczów (kogo? czego?) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Lista niekulturalnych nicków 05.03.06, 16:52 nie.popieraj.zabijania napisała: > Jako pierwszego proponuję na tę liste wpisać nick uerbe. Mój Borże - skąd znasz mojego nicka?! Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Re: Lista niekulturalnych nicków 03.03.06, 13:57 >>> Niedługo zrobimy listę niekulturalnych nicków i opublikujemy w necie. Nie wygrażaj innym. To nie ładnie ;) >>> Uśmiechajcie się i nie zapominajcie o celu tego wątku. >>> Tak będzie lepiej. Nie pouczaj. Przeczytaj maila który wywołał ten wątek i napisz jaki jest cel tego wątku w twojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.popieraj.zabijania Do jaslon Re: 03.03.06, 14:18 jaslon napisał: > >>> Niedługo zrobimy listę niekulturalnych nicków i opublikujemy w > necie. > > Nie wygrażaj innym. To nie ładnie ;) To nie wygrażanie, to stwierdzenie faktu :) > > >>> Uśmiechajcie się i nie zapominajcie o celu tego wątku. > > >>> Tak będzie lepiej. > > > Nie pouczaj. Przeczytaj maila który wywołał ten wątek i napisz jaki jest cel > tego wątku w twojej opinii. To nie pouczanie, tylko propozycja. Powtarzam, uśmiechajcie się :) Jeśli zgubiłeś cel tego wątku, polecam ponowne odwiedzenie strony: www.alternatywnezycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Do jaslon Re: 03.03.06, 14:30 Zamiar, że coś zrobisz nie jest faktem. Postaraj się to zrozumieć. To tylko propozycja ;) Ja nie mogłem zgubić celu tego wątku, ponieważ nigdy nie byłem w posiadaniu celu tego wątku. To też nie jest pouczanie, to tylko wyjaśnienie pewnej kwestii, w której tylko ja mogę się wypowiadać. Tylko ja, ponieważ nikt inny z wypowiadających się w tym wątku nic w tej sprawie nie wie. W sprawie tego co posiadam, oczywiście ;) Już raz zadałem te pytania, może teraz zechcesz na nie odpowiedzieć: Ponieważ kilka formuł jest tu stale powtarzanych, ja poproszę o kilka wyjaśnień. 1. Proszę o definicję używanego przez was pojęcia "zwierzęta". 2. Proszę o jasne wyjaśnienie głównej przesłanki waszych poglądów, chodzi o nie zabijanie zwierząt, czy o nie jedzenie mięsa. Chodzi mi o wyjaśnienie zasad leżących u podstawy waszych poglądów. 3. Piszecie, że jesteście po jasnej stronie. Czy należy to rozumieć, że ja jestem po "ciemnej stronie"? To jakiś nowy rodzaj klasyfikowania ludzi? Będę potępiony, czy może będziecie mnie nawracać ogniem i mieczem? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do jaslon Re: 05.03.06, 16:51 nie.popieraj.zabijania napisała: > Powtarzam, uśmiechajcie się :) T.Love - Jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Post roku IP: 195.69.82.* 03.03.06, 16:09 > Niedługo zrobimy listę niekulturalnych nicków i opublikujemy w necie. OJEJ TO WIELKIE UPOKORZENIE Co to ma niby dac i komu? Odpowiedz Link Zgłoś
firlejka1 Ciekawa stronka 03.03.06, 15:00 www.slawni-wegetarianie.w.pl -wegetarianizm-wszystko o diecie bezmięsnej - zdrowszej, ekologicznej, polecanej przez lekarzy, dietetyków - wegetarianie od Jezusa do Einsteina, naukowcy, artyści, twórcy, gwiazdy muzyki, filmu Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Re: Ciekawa stronka 03.03.06, 15:05 Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić co może oznaczać, że "dieta bezmięsna jest ekologiczna" ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Ciekawa stronka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 03.03.06, 18:42 > Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić co może oznaczać, że "dieta bezmięsna jest > ekologiczna" ????? Chyba tylko korzystajac z logiki rozmytej i stosujac porownania typu "zwierze- dziecko", albo "jedzenie miesa-mordowanie" modlimy sie za was!, jak mawiala pewna kura Odpowiedz Link Zgłoś
pomsta.do.nieba Re: Ciekawa stronka 03.03.06, 18:34 firlejka1 napisała: > wegetarianie od Jezusa do Einsteina a później już nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
vorto Re: Ciekawa stronka 03.03.06, 18:45 A jak sądzisz, jeśli myślisz? Masz coś do powiedzenia, czy tylko zaczepiasz ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Do pomsta.do.nieba Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:48 Znów zmieniłeś nick? Dlaczego zaśmiecasz net? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Ciekawa stronka 05.03.06, 17:00 Kilka lat temu dane mi było poznać stronę www.niejedzenie.pl Na stronie tej w dość, że tak się wyrażę, naukowy sposób starano się dowieść, że dieta polegające na całkowitym nieprzyjmowaniu pokarmu jest zdrowa (nie zaśmiecamy organizmu, nie obciążamy go niepotrzebnie koniecznością trawienia, nie ma szkodliwych produktów przemiany materii) i ekologiczna. Twierdzono, że człowiekowi wystarczy w zupełności żywienie się Światłem, Praną, czy inną Energią Kosmiczną. Strona chyba nadal istnieje, choć już od jakiegoś czasu nie ma na niej co bardziej radykalnych treści zwolenników diety bezpokarmowej. No i teraz mam powtórkę z rozrywki - ta sama konwencja, ten sam podział na dobrych (świadomych) i złych (żyjących lub raczej wegetujących w mrokach nieświadomości), to samo powoływanie się na przykłady historyczne, religijne i kto tam ich jeszcze wie jakie... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Jeszcze jedna ciekawa stronka 05.03.06, 17:03 dla wielbicieli konwencji - www.milosierdzieboze.com Mój ulubiony fragment: "... PO PRZEMIENIENIU PAŃSKIM GDY ZACZNĘ WSKRZESZAĆ ZMARŁYCH, ODMŁADZAĆ LUDZI, BĘDĘ POMNAŻAŁ MATERIALIZOWAŁ, LEWITOWAŁ. MOJE CIŚNIENIE TĘTNICZE BĘDZIE 400/100. Moją stronę będzie odwiedzać 4 000 000 (cztery miliony) ludzi na minutę..." Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Ciekawa stronka 05.03.06, 17:41 uerbe napisał: > Kilka lat temu dane mi było poznać stronę www.niejedzenie.pl niejedzenie... to straszne... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
raz.na.milion.lat Edgar 03.03.06, 17:21 "Nie zjadam zwierząt, ponieważ nie chcę żywić się cierpieniem i śmiercią innych stworzeń. Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nie jestem prześladowany, miałbym prześladować lub pozwalać na prześladowanie innych stworzeń? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nie jestem uwięziony, miałbym więzić lub pozwalać na więzienie innych stworzeń? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy mi nikt nie przysparza cierpień, miałbym przysparzać cierpień lub pozwalać na sprawianie cierpień innym stworzeniom? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nikt mnie nie rani i nie zabija, miałbym ranić lub zabijać inne żywe stworzenia lub pozwalać by były ranione lub zabijane ze względu na mnie?" Edgar Kupfer-Koberwitz Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon No i infantylną dyskusję na infantylny temat zakoń 04.03.06, 11:51 ...czyliśmy. Dzieci, przyłóżcie się do nauki w szkole. Nauczcie się najpierw szacunku do drugiego człowieka. Zapytajcie wychowawczynię, co to za system ta demokracja. Panią od biologii (przyrody ?) zapytajcie, co też za stworzonka żyją wokół nas. A rodziców poproście, żeby wam wytłumaczyli, dlaczego należy się odnosić z szacunkiem do poglądów innych ludzi. I pozdrówka. Z uśmiechem :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz B. i jeszcze spytajcie kogoś - biblistę ? historyka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 14:14 czy rzeczywiście w Palestynie w czasach Chrystusa mozna było w ogole wyżyć będąc wegetarianinem. Nawet jedząc szarańczę jak Jan Chrzciciel. Tam nie rosly wtedy pomidory, kartofle,banany ani wasza ukochana soja. Manna z nieba leciala tylko sezonowo. Urodzajnej ziemi nie było za duzo, na szczeście owce zadowalają się badziewną trawą. Te właśnie owce do spółki z rybami byly żywicielkami na tych ziemiach. Ewangeliści nie opisali całego menu Ostatniej Wieczerzy, bo kiedyś każdy wiedział, że była to uczta paschalna, a uczta paschalna to przede wszystkim pieczony baranek. Przestańcie wciskać ciemnotę o wegetarianizmie Chrystusa, bo to tak jakby dewotki zaczęły nagle twierdzić, że nigdy nie tykał On alkoholu. Jako dziecko i mlodzieniec jadl co rodzice dali, a wędrując i żywiąc się tu i ówdzie to co gospodarz dał. I zapewne nie wyzywał owego gospodarza od morderców. Natomiast zgoda co do tego, ze nie jadał wieprzowiny, choć nie przysięgałabym na to. bo może kiedyś, u jakiegoś Samarytanina... Odpowiedz Link Zgłoś
klejnot.forum Ciesz się z nowej sytuacji 04.03.06, 12:29 "Idź na bazar, spójrz dookoła, kup sobie coś, co wygląda pięknie i pachnie pięknie, jakieś warzywo albo owoc, zrób sobie z tego posiłek. Zamiast mięsa. To jest niezwykle satysfakcjonująca zamiana, bardzo trudno jest potem wrócić do punktu wyjścia, bo wygląda on już jak absurdalny, niesmaczny, okrutny i zamknięty przedział życia. Ciesz się z nowej sytuacji." Dariusz Gzyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GA Jak naprawdę umierają zwierzęta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:39 Marsz na rzeźnie - nowa akcja Green Angels (2-9 kwietnia 2006 r.) Czym jest rzeźnia? To wiedzą chyba wszyscy. Ale niewiele osób wie, jak naprawdę wygląda to miejsce od środka, jak naprawdę umierają zwierzęta. - Temu właśnie służy ta akcja. Nie możemy wejść do rzeźni, ale możemy zabrać głos, możemy zaprotestować! Szczegółowe informacje i zgłoszenia: www.greenangels.org/marsz.htm Organizatorzy akcji planują, że odbędzie się ona w całej Polsce od 2 do 9 kwietnia 2006 r. w formie hapeningów, bojkotów, kampanii informacyjnych w mediach, rozdawania ulotek, prelekcji i koncertów. Uwaga! W przygotowaniu są ulotki i inne materiały. Kontakt: Ruch na rzecz Ochrony Planety "Green Angels", info@greenangels.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GA Re: Jak naprawdę umierają zwierzęta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:57 Poprawny link :) www.greenangels.org/marsz.html Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no i na czym w końcu stanęło? 08.03.06, 13:39 mogę dziś odgrzać bigos czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8marca Wegetarianki ładniej pachną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:40 Jest dowiedzione, że kobiety wegetarianki ładniej pachną od kobiet mięsojadów. W Dniu Kobiet, życzę wszystkim paniom, żeby zawsze ładnie pachniały :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe ... 08.03.06, 14:54 Gość portalu: 8marca napisał(a): > Jest dowiedzione, że kobiety wegetarianki ładniej pachną od kobiet mięsojadów. Dowiedzione przez kogo? I jaka jest, jeśli można wiedzieć, obiektywna wykładnia "ładnego zapachu"? > W Dniu Kobiet, życzę wszystkim paniom, żeby zawsze ładnie pachniały :) A w pozostałe dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vegaska Bronimy fok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:47 Jeśli uważasz, że nie masz nic wspólnego z rzezią fok w Kanadzie, mylisz się... Twoje milczenie ma na pewno wiele z tym wspólnego. 15 marca (środa), godzina 17.00, Długi targ, Gdańsk-Śródmieście Przyjdź z podpisanymi petycjami, zdjęciami przedstawiającymi kanadyjską rzeź, poduszką, usiądź wśród nieobojętnych. Przyłącz się! www.stop-rzezi-fok.ovh.org Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Bronimy fok 10.03.06, 14:51 Gość portalu: Vegaska napisał(a): > Jeśli uważasz, że nie masz nic wspólnego z rzezią fok w Kanadzie, mylisz się... > Twoje milczenie ma na pewno wiele z tym wspólnego. weź leki uspokajające.... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Bronimy fok 10.03.06, 14:52 słusznie, foki nie jadam. co więcej, doceniam fokę jako Tę, co lubi sobie rybek podjeść :> brońmy foki! (choć rybki wyżera, ale ja teżr;) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Bronimy fok 10.03.06, 21:14 Gość portalu: Vegaska napisał(a): > 15 marca (środa), godzina 17.00, Długi targ, Gdańsk-Śródmieście... Szkoda, w środę po południu pracuję i prawdopodobnie nie zdążę dojechać z Łodzi do Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Bronimy fok 10.03.06, 21:21 nie możesz bronić foki w pracy? np. w ramach obrony foki możesz zademonstrować klientowi rower wodny z adnotacją, że jako pojazd napędzany ekologicznie nie niszczy środowiska naturalnego foki. działajmy lokalnie - myślmy globalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Bronimy fok 10.03.06, 21:39 huann napisała: > nie możesz bronić foki w pracy? Ale ja chciałem petycję przynieść... > działajmy lokalnie - myślmy globalnie! Właśnie idę zadziałać w kuchni (lokalnie) - przygotuję sobie coś na ząb i będę spożywał w pokoju przy kompie albo w drugim przy tv (globalnie czyli). Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Bronimy fok 10.03.06, 21:41 to smacznego życzę aż się bojąc zapytać na tym tu oto wątku co na kolację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Dla ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:53 Dla ciekawości ale nie po to żeby przekonywać cytuję ten link: www.nadzieja.pl/zielarz/wegetarianizm.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astronom Tydzień Wegetarianizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 22:43 Tydzień Wegetarianizmu 23-29 MAJ 2005 r. www.wegetydzien.pl Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Tydzień Wegetarianizmu 23.03.06, 22:51 ale później już można boczuś? :> Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Tydzień Wegetarianizmu 24.03.06, 14:33 w sam raz termin na porzadnego grilla :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Tydzień Wegetarianizmu 24.03.06, 00:56 Gość portalu: astronom napisał(a): > Tydzień Wegetarianizmu > 23-29 MAJ 2005 r. Znaczy się - był w tamtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
wege7 W tym roku też będą dni wege :) 21.04.06, 14:45 Ogółnopolski Tydzień Wegetarianizmu - maj 2006 ----- W Polsce, w samych rzeźniach, ponad milion zwierząt traci z rąk ludzkich to, co ma dla nich największą wartość – własne życie; ponad 50 tysięcy w jednej godzinie, prawie tysiąc, minuta po minucie! Trudno jest uciec od zauważenia morza krwi, cierpienia, śmierci. Niektórzy sądzą, że jest to nieuniknione, jednak istnieje satysfakcjonująca alternatywa: wegetarianizm. Pomyślcie, może się okazać, że prosty wybór pożywienia roślinnego jest najefektywniejszym sposobem zatrzymania cywilizacji rzezi? ----- www.wegetydzien.pl----- www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/htm/AL-polish-2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wege7 Re: W tym roku też będą dni wege :) (2) 21.04.06, 14:46 Poprawa linku, sorx :) www.wegetydzien.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cassani wiesz co mnie zawsze fascynyje w tych tekstach 21.04.06, 14:50 o milionach zwirząt? że wielu z was tak lubi chodzić np. w skórzanych Martensach albo ramonezkach. No - ale ta skóra rośnie na drzewach. nie mam nic przeciwko wegetarianom - ale hipokryzja to rzecz piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
jajo_jajo_jajo Do cassani Re: 21.04.06, 14:54 Dobrze godosz...możesz sobie jeszcze beknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Czekamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:42 Czekamy na wypowiedź znanego zwolennika wegetarianizmu, niejakiego uerbe... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani uerbe 21.04.06, 15:50 nie jest niejaki. to kawał chodzącego, żywego mięcha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Do cassani Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:34 Więc uważaj i nie napocznij go czasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Czekamy... 21.04.06, 23:01 Gość portalu: Fraszka napisał(a): > Czekamy na wypowiedź znanego zwolennika wegetarianizmu, niejakiego uerbe... ech Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Czekamy... 21.04.06, 23:03 też bym coś zjadł :> ps. ale idzie ku lepszemu, w niedzielę paróweczki z leclerca ;) uerbe napisał: > ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzyżowanie Re: Czekamy... IP: 195.69.82.* 22.04.06, 00:17 fraszka - zamknij pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Do skrzyżowanie Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:20 Pysk to może masz Ty, albo jeszcze coś innego? A tak przy okazji, "pysk" to obraza czy pochwała? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do skrzyżowanie Re: 22.04.06, 22:35 Gość portalu: Fraszka napisał(a): > Pysk to może masz Ty, albo jeszcze coś innego? > A tak przy okazji, "pysk" to obraza czy pochwała? Twoje pierwsze zdanie pozwala sądzić, że to obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraszka Do skrzyżowanie Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:24 E tam... Odpowiedz Link Zgłoś