Dodaj do ulubionych

z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej?

IP: 83.142.201.* 16.02.06, 21:54
jak w temacie, z ktorej sieci ERA, PLUS, IDEA korzystac jesli idzie o internet
bezprzewodowy. Prosze o opinie osoby, ktore maja taka usluge i ktore
korzystaja z niej w Lodzi - plusy i minusy.

Dzieki
Grzesiek
Obserwuj wątek
    • Gość: krzychob Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 21:56
      mam bezprzewodowy net ale w toya
      ja bym wybral ere bo ma najlepszy i najwiekszy zasieg
      • Gość: bosman Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? IP: *.intersoft.pl 17.02.06, 09:11
        W Łodzi to wszystkie sieci mają taki sam zasięg.
        • teufel Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? 17.02.06, 18:26
          Nie w całej.
    • cassani w przyszłym roku wchodzi 4-ty operator 17.02.06, 09:14
      jego nazwa bodajże T4 - mam nadzieję ze namiesza na rynku
      • yavorius P4 17.02.06, 09:28
        Zasięg będzie miał taki sam jak Era, bo będzie korzystał z jej infrastruktury.
        • keridwen L4? 17.02.06, 14:12
          albo T8...
          fajnie.
          • yavorius Czy chodziło Ci o: 17.02.06, 14:15
            t9 :p?
            • keridwen jestem tylko kobieta (; [nt] 17.02.06, 14:37

• barracuda7110 Re: C4? 17.02.06, 18:14
            Będzie wystrzałowo ;)
        • cassani akurat 17.02.06, 14:34
          zasięg jest tu nieważny, bo wszyscy operatorzy juz "pokryli" większość kraju -
          zobaczymy na ceny. I na telefony - mam nadzieje że nie będą mieli w ofercie
          Sony Ericsonna:)
          • barracuda7110 Re: akurat 17.02.06, 18:15
            Wolałbym żeby mieli sonyerissona ;P
    • Gość: Wojtek Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:25
      Trudno mi mówić o poszczególnych ofertach bo nie korzystam, ale na pewno przed
      decyzja sprawdz dokładnie jakość sygnału w miejscach w których będziesz
      korzystał z netu. Bo z zasięgiem nie wszędzie jest jednakowo dobrze. Ja np
      mieszkam w rejonie Paderewskiego/Zaolziańska i np z Erą wewnątrz bloku mam
      kłopoty. Jakośc rozmowy jest nie najlepsza, potrafi gubić zasięg, trzeba
      szukać "dobrego" miejsca w mieszkaniu. A z Idea/Orange czy Plusem nie ma
      najmniejszych kłopotów. A swoją drogą to dziwne że w tak ruchliwym i gęsto
      zamieszkałym miejscu są kłopoty z Era.
      • jolbla Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? 17.02.06, 14:30
        może własnie dlatego są kłopoty???

Ja słyszałam, że w Łodzi najlepiej chodzi bezprzewodówka Plusa.
        • dzieci-sieci Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? 17.02.06, 18:11
          Ja używam iPlusa, więc o tym mogę się wypowiedzieć. Na modemie z EDGE, zdarza mi
          się go używać zarówno w ścisłym centrum, jak i tam gdzie mieszkam, czyt. Górna.
          Odbiór na obrzeżach jest średnio zadowalający, tzn. realizuje oczekiwania,
          aczkolwiek pozostawia pewien niedosyt. Miewa zrywy, że działa świetnie, a bywa,
          że beznadziejnie. Zastanawiałem się nad dokupieniem anteny do modemu, myślę
          jednak, że nie jest mi to aż tak bardzo potrzebne. Szczególnie, że w okolicach
          centrum, gdzie używam laptopa, prędkość jest naprawdę porządna. Można sobie
          spokojnie pozwolić na używanie iPlusa jako jedynego internetu jeśli się używa
          netu głównie "biurowo", tzn. poczta, gg, etc.
          Nie wiadomo mi nic na temat działania konkurencyjnych usług. iPlusa zdecydowanie
          polecam, do tego radzę zainwestować w droższy modem.

Pozdrawiam,
          Krzysiek
      • Gość: Piotrek Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:54
        dziwne
        ja też mieszka w tym rejonie ine mam problemów z era
    • Gość: Ro Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.02.06, 19:50
      W Łodzi obecnie tylko dwaj operatorzy (ERA i PLUS) dysponują zasięgiem sieci 3G
      (UMTS) a dopiero ta technologia pozwala na łączenie się z netem z zadowalajacą
      prędkością (obecnie około 200 kbit/s a będzie lepiej). ERA ma lepsze pokrycie
      (około 80 stacji bazowych), PLUS do końca marca br. będzie w sumie miał 40
      stacji baz. Łączyć można się poprzez modem (blueconnect, iPlus) albo za pomocą
      komórki 3G. W ERZE możliwe jest tylko połączenie modemowe, ponieważ mają wciąż
      problemy z rozmowami w 3G i nie oferują telefonów UMTS. W PLUSie można łączyć
      na oba sposoby. Ja używam połączenia za pomocą telefonu Nokii 6680. Wygodne, bo
      nie muszę mieć i telefonu, i modemu. Mieszkam na Smulsku i sygnał jest średniej
      jakości, dlatego uzyskuję prękości niewiele ponad 100 kbit/s, ale do końca
      marca będzie nowa stacja bazowa UMTS i wtedy będzie znacznie lepiej.
      Generalnie przed wyborem należy sprawdzić poziom sygnału w miejscu, gdzie ma
      się zamiar łączyć z internetem. Sposób łączenia - tel czy modem - determinują
      koszty i zasobność kieszeni.
    • hudefak Re: z ktorej sieci komorkowej w Lodzi najlepiej? 18.02.06, 01:42
      Na poczatku sprawdź zasięg w miejscu, gdzie najczęściej masz zamiar używać.
      Druga sprawa to (deklarowana) prędkość transmisji. No i unikaj kart z doczepianą
      antenką (np.Sony Ericsson).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka