Dodaj do ulubionych

Tylko Forum będzie żal...

21.02.06, 23:38
Pojutrze znika Nowy Dzień. Cały czas wzrasta wielkość zwrotów GW. Nie uratuje
GW "teczkowa" sprzedaż po 1 zł. Akcje Agory lecą już prawie na mordę. I to
nie tylko na warszawskim parkiecie. Także w Londynie robi się bryndza. Słowem
- koniec bliski. Z tego wszystkiego, najbardziej będzie mi żal Forum, a
zwłaszcza FŁ. Bo mimo, że zdarza się tu sporo "nieporozumień", to przecież
chętnie się tu wraca. Szczególny charakter tego miejsca, jego przejrzystość,
łatwość poruszania się i oczywiście ludzie tu zaglądający, to niebagatelne
atuty tego miejsca. Chyba można mimo wszystko powiedzieć, że to właśnie na
forach "gazetowych", z tych ogólnie dostępnych, panowała największa kultura.
Tak więc śpieszcie się pisać na FŁ, ono może tak szybko odejść.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:49
      liceum.cimoszenko.info/wyborcza1.jpg
      • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:58
        Ambitne...
    • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:13
      Juz mi tu nie lej łez krokodylich.

A o GW bym sie tak bardzo nie martwił. Po prostu chwile słabości.
      • Gość: gay'owy Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:30
        laske podlaskiej poproszę!
        pokroic?
        a co ja mam d_pe na żetony?!
    • Gość: marianczyk Re: Tylko Forum bedzie zal... IP: *.pl 22.02.06, 00:18
      ojojojoj nie bedziesz mial gdzie pisac grubasku
      glowa ci peknie od tych wszystkich twoich genialnych mysli ktore nie beda mialy ujscia
    • uerbe Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:32
      big_news napisał:

> Słowem - koniec bliski.

Serwer nntp będę musiał zmienić.
      • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:35

tu akurat żaden żal - news.icm.edu.pl feeduje chyba więcej grup...
        • uerbe Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:36
          gray napisał:

> tu akurat żaden żal - news.icm.edu.pl feeduje chyba więcej grup...

Ja z news. i news-archive.icm.edu.pl _już_ korzystam ale one są read-only. A do serwera onetu nie chcę wracać...
          • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:38

a to jakiego ty masz providera?
            • uerbe Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:41
              gray napisał:

> a to jakiego ty masz providera?

Toyę. A newsy ciagnę przez Hamstera (stoi na dysku 50GB więć sobie może z wielu serwerów ciągnąć) i dopiero z niego na Thunderbirda. Spod samego Thunderbirda właśnie tylko z news.gazeta.pl korzystam, a na Hamsterze idą grupy z caverna, icm, gazety...
              • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:42

sprytnie :)

ale to dziwne, bo ja korzystam z news.icm i mam prawa r/w...
                • uerbe Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 00:45
                  gray napisał:

> ale to dziwne, bo ja korzystam z news.icm i mam prawa r/w...

To musiałbym zobaczyć...
    • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 01:57

no słychać w głosie nutkę radości, słychać, ale agora to nie balkonex - z dnia
      na dzień nie zamkną.
      • Gość: J.S. Re: Tylko Forum będzie żal... IP: 195.69.82.* 22.02.06, 02:02
        Balkonex zamkneli?
        • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 08:33

nie wiem. to był przykład.
        • gray z dobrze poinformowanych źródeł 22.02.06, 12:50

dowiedziałem się, że już dawno - czyli prawda :)
          • Gość: J.S. OT IP: 195.69.82.* 22.02.06, 13:38
            I tak tam bylo drogo, z tego co pamietam ;)
      • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 02:45
        Ale który Balkonex ;)
        • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 12:51

ten na radogoszczu wschodzie. nazywał się balkonex bo był skonstruowany z balkonu.
          • yarro :) <niciewo> 22.02.06, 23:00

• Gość: zuzia Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.devs.futuro.pl 22.02.06, 23:11
            ojejku kochany, ja w tym balkonexie robiłam zakupy, naprawdę niespotykany był
            to twór handlowy
    • cassani Nawy dzień już stary 22.02.06, 08:24
      www.agora.pl/agora_pl/1,66405,3176723.html
      ale co ciekawe dział reklamy ciągle dumnie działa (ciekawe czy przyjmuje
      reklamy:):
      www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70405,3149797.html
      Ale bez paniki, Agora jako taka 4 lata przeżyje, a potem i tak wróci lewica
      połączona z partią demokratyczną, w jakiejś nowej wersji i wszystko sie jakoś
      poukłada.
      • Gość: ja masz racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:52
        templumnovum.com/Templum/gacparski/komuna.jpg
        • cassani no wiesz 23.02.06, 08:24
          nie aż tak. nie żywię się ciągle jednym. nie jestem Wasserman
    • lew_konia Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 13:03
      Byłoby szkoda. Dlatego życzę nam jak najwięcej rzeczowych, ale i błyskotliwych
      wpisów. Ponadto stali bywalcy na pewno wesprą Łódź w głosowaniu
      www.gmina.pl/index.php?dzial=gminy&ran=452
      • radioaktywny Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 13:46
        A czy "Nasz Dziennik" ma forum Łódź?, po trzeba by sie rozejrzec nad nowym
        przystankiem w okresie mckaczyzmu.
        Trzeba sie gdzie zbunkrowac na ten czas.
        • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 13:58
          Tak. Forum Łódź na Naszym Dzienniku z adminem bigniusem :)
          • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 14:12
            Już po raz wtóry wyjeżdżasz o jakimś adminowaniu pod moim adresem. Kompleksy Cię
            zdzierają, cy cuś??
            • Gość: gay'owy Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:38
              kakaowi zawsze maja kompleksy wiec yarro nie jest wyjatkiem
              • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:01
                Hm? Możesz rozwinąć tę myśl? Mam wrażenie, że masz do mnie jakąś sprawę.

Wyartykułuj ją proszę :)
            • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 22:59
              Żadne kompleksy. Spokojna głowa :)

Dowcip miał być.
              • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:54
                Aaaaaaaaa, dowcip, hm (drapię się w głowę...).
                No cóż, poproszę kogoś z domowników, może mnie oświeci;)
                • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:55
                  Chyba latarką ;P
                  • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:56
                    E tam. Do takiego ciemniaka jak ja, to trzeba wystartować z porządnym reflektorem.
                    • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:59
                      Lotniczym, a nuż zobaczy połcień ;P
                      • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 00:02
                        No tak. To ja jak ten głupi łudziłem się, że widziałem parę razy w życiu UFO, a
                        to po prostu wynajęta eskadra rzucała na moją tępotę ŚWIATŁO. Ech...;)
                        • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 00:12
                          Lepiej pozno, niz wcale :)
    • evonka a czemu znika? 22.02.06, 13:50
      nie miałam okazji poczytać, ale coś dziwnego, że tak szybko znika... ledwie sie
      ukazał i już???
      • Gość: bad_news eeee tow. big_new usiluje zapunktowac IP: *.astral.lodz.pl 22.02.06, 14:03
        Łudzi sie, ze zostanie dostrzezony w masie klakierow, hehehe
        Pamietajcie big_news ze rewolucja pozera swoje wlasne dzieci....
    • moheras Wracaj na forum radai maryja 22.02.06, 14:07
      tam twoje miejsce i towich kolezkow neokomunistow
      • big_news Re: Wracaj na forum radai maryja 22.02.06, 14:10
        Coś ci się rączki trzęsą, hehehe
        • moheras Bo tacy jak ty przerabiaja Polske na Bialorus 23.02.06, 13:19
          17 lat budowali Placy Polske taka jaka teraz mamy, a holota spod znaku PiS i
          Samoobrony chce nam teraz ja przerobic na Bialorus i zrobic PRL PiS. Mam
          nadzieje ze Kaczynskiego, Leppera i reszte tej holoty rozlicza za to co teraz
          robia.

wypad na Bialorus ciemniaku z PiS
    • Gość: leslaw_m Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.lodz.msk.pl 22.02.06, 22:55
      nowy dzien- wycofali się z rynku po 3 miesiącach-kompromitacja i utopione
      pieniądze.

GW też padnie,co jest niemal przesądzone,a patrząc na to jaki poziom osiągnęła
      ta gazeta,może się wydawać,ze to zostało po części zamierzone,gdyż obecna
      sytuacja polityczna jest niemal wymarzona do potrojenia sprzedaży po przez
      konstruktywną choć stanowczą polemikę z układem rządzącym.
      tymczasem miota się w rząd niesprawdzonymi informacjami podważając włąsną
      wiarygodność i o ironio osiągając skutek odwrotny do zamierzonego.

piszę to nie bez emocji-wychowałem się na tej gazecie,choc big news w to nie
      uwierzy tworzyła ona pewien etos,dlatego nie wstydzę się,ze kupowałem ją długie
      lata nawet codziennie,pózniej kilka razy w tygodniu,póżniej piątkową,aż w koncu
      przestałem,
      myslę,ze kilka lat za póżno:/
      dlaczego w kilka lat rozwalono w strzępy tak potęzny dziennik nigdy nie
      zrozumiem:/

natomiast agora jako taka nie upadnie,na dzien dzisiejszy to kilkanascie
      tytułów miesięczników,kilkanaście stacji radiowych,olbrzymi portal potrafiący
      istnieć bez GW,kilkaset tysięcy czytelników przez długie lata płacący po 2pln
      dziennie uzbierało ładną sumkę,niezależnie czy mi się to podoba czy nie,a
      powiem tyle,ze wisi mi to:/
      ptaszki też ćwierkają,ze koncern przejmie pewien szanowany dziennik o bardzo
      dumnej nazwie:)pewnie zrobią z nim to samo co z GW:/
      dlatego drogi big newsie-ciesz się swietnym zdrowiem i przelewaj na forum
      swoje "oszołomstwa"portal i forum pewnie obu nas przeżyje.

• big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:17
        A czemu to wątpisz w moją wiarę w Twoje zapewnienia?;)
        Może to Ty nie uwierzysz, ale ja na prawdę na początku wielce GW ufałem. Jak
        zdecydowana większośc Polaków, widziałem w GW nasz głos. Co z tego. Szybciuteńko
        okazało się, że naczelstwo GW zupełnie inaczej widziało przeszłość,
        teraźniejszość i przyszłość, niż jej czytelnicy. A w każdym razie ich gros. To,
        co wyczynia GW aktualnie, nie jest jakimś nagłym zwrotem. Uważny czytelnik
        obserwował już na początku lat 90-tych dziwny kierunek gazety. Dzisiaj to już
        jest apogeum. Odwrotnie niż Ty widzę za to rzekomą potęgę Agory, która miałaby
        się objawiać w posiadaniu i znaczeniu innych tytułów niż sztandarowa GW.
        Miesięczniki - dołują, stacje radiowe - nie są w czołówce (o widącej stacji TOK
        FM nie warto mówić, to co sie tam wygaduje, to czysta propaganda wzorowana na
        czasach stalinowskich), portal niby się trzyma, ale są już takie, które odwiedza
        więcej ludzi. Słusznie dostrzegłeś, że Polacy już się nie dają nabierać na
        hasełka rzucane przez redaktorów gazety. Myślę też, że szczęściem Agory jest to,
        że nie udało się jej przejąć Polsatu. Widząc "zdolności" kierownictwa koncernu,
        można być prawie pewnym, że w sytuacji posiadania TV, jeszcze prędzej ta
        olbrzymia korporacja popadłaby na samo dno. Chociaż nie podzielam Twojej wiary w
        to, że portal nas przeżyje, to oczywiście także życzę Ci wielu sił i pogody ducha.
        • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:25
          Zyj w swoim świecie dalej.
          • Gość: gay'owy Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:27
            ty też forumowy krzykaczu a w życiu pizd_czko
            • yarro Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:46
              W przeciwieństwie do ciebie mały człowieczku ja się nie ukrywam i loguję.

Poza tym, wypraszam sobie takie personalne ataki.
          • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 22.02.06, 23:33
            Dzięki łaskawco.
          • Gość: marek Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.forweb.pl 22.02.06, 23:39
            szanauj innych, a inni beda szanowac ciebie
    • Gość: koczkodan Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 01:25
      Spokonie...
      Akcje Agory leca? Przeciez to calkiem normalne - nie znam akcji, ktore by zawsze
      szly w gore. Co zas sie tyczy 'Nowego Dnia', to musze zmartwic - cel zostal
      osigniety. Niskim kosztem akcje zostaly w odpowienim momencie - hossa -
      wywinodowane po samo sklepienie niebios Agorowych ;) . Teraz zwijamy interes, bo
      co to byl za interes? Do kogo skierowany niby? Taki jest los krotkoterminowych
      badziewow. A forum trzyma sie dobrze - uzytkownikow przybywa i tutaj mozna mi
      ufac - wiem to na 100% :)
      • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 07:53
        Po takim, pełnym optymizmu poście, zatroskanym o los Agory kamień winien spaść z
        serca. Także moje faryzeuszowskie zmartwienia odganiam precz. Tylko mam jeszcze
        pewną, drobną wątpliwość. Ja rozumiem, że do celu dochodzi się w różny sposób.
        Wiem, że czasem idzie się po trupach. Ale jak się ktoś zagalopuje, to może nie
        zauważyć, iż drepcze po własnym truchle. No bo jeszcze na początku tygodnia
        bębni się o zwiększonych nakładach na ten niby kapitalny projekt jakim był ND, a
        za dwa dni zwija się tę gazetę. Nie pierwszy to "numer" Agory. Czy przypadkiem
        koncern nie przejedzie się na takim traktowaniu akcjonariuszy i reklamodawców?
        Ok, ja tam nie wiem, nie znam się, a poza tym to nie mój geszeft. Stopy wody pod
        kilem życzę;)
        • cassani Biggi 23.02.06, 08:27
          jak tak Ci forum żal to kupuj codziennie GW żeby je wspomóc. Jak ci treści tam
          nie bliskie to czytaj tylko kronike sportową (nie została wymieniona w
          płomiennym przemówieniu Jarosława jako be - więc chyba można) i wyrzucaj. A
          Agora dzięki temu sie utrzyma :)
          Ja np kupuje tylko świąteczną GW - dla środkowych felietonów, gdzie nawet w
          znienawidzonym piśmie i Jarosław czy inni się mogą wypowiedzieć - ale jak
          będzie miała mi zniknąć ostatnia nitka kontaktu z Tobą - to przyrzekam
          zwiększyc moje zapotrzebowanie na Gazetę!
          • big_news Re: Biggi 23.02.06, 09:08
            Żal nie może przecież wygrać ze zdrowym rozsądkiem. Wspomagam przecież Agorę
            klepaniem na forum i jak sądzę to w zupełności wystarczy. Na GW nie zamierzam w
            związku z tym wydawać żywej gotówki.
            • Gość: cassani Re: Biggi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:28
              chocby dla samego poziomu forum warto wydać miesięcznie 10 zł!
              • big_news Re: Biggi 23.02.06, 09:33
                Sporo tu takich, wedle których ja ten poziom zaniżam. Zrozumiałe chyba w takim
                razie, że nie będę dodatkowo dopłacał do forum, które mam zaszczyt ciągnąć w dół;)
                • cassani Re: Biggi 23.02.06, 09:36
                  he, nie jest tak źle. jesteś tu charakterystyczny - a to niedobrze, ludzie
                  palcyma wytykają :)
                  w modzie zaś jest nieudacznictwo i nijactwo!
                  a co Agory - poradzi sobie. Mimo że nie prowadzi zbiórek na Stocznie Gdańska na
                  własny rozwój.
                  • Gość: viki Re: Biggi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:43
                    niektórzy umieją prowadzić zbiórki
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30304806&s=1
        • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 08:50
          big_news napisał:

> to nie mój geszeft.

znowu nie znasz słowa czy obrażasz z zasady?
          • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 09:04
            A jeżeli i znam słowo i jednocześnie mam wątpliwości do czystości tego interesu,
            to co? A tak w ogóle, to zmień sobie obiekt zainteresowania. Zdrowszy będziesz.
            • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 09:26
              big_news napisał:

> A jeżeli i znam słowo i jednocześnie mam wątpliwości do czystości tego
              > interesu, to co?

to znaczy, że masz coś na poparcie swoich słów, bo jeżeli nie masz to pozostaje
              ci zamknąć buzię - przeprosin raczej nikt się po tobie nie spodziewa.

> A tak w ogóle, to zmień sobie obiekt zainteresowania. Zdrowszy będziesz.

mnie od wariatów się nie pogarsza za to tobie od wyborczej chyba tak więc to
              może ty zajmij się czymś mniej rujnującym twoją delikatną konstytucję.
              • cassani chłopaki 23.02.06, 09:37
                a nie lepiej byłoby sie spotkac i poznać? zapewne obydwaj jesteście
                wartościowymi młodym ludźmi o identycznych poglądach i zainteresowaniach!
                pokochalibyście sie na wzajem. jestem pewien!
                :)
                • Gość: troll Re: chłopaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:08
                  nie kazdy facet ma miekkiego tak jak ty chlopaku(watek o ludziach zebranych na
                  Lublinku...), kilku z TWA wskoczylo wtedy na ciebie a tobie rura szybko zmiekla
                  i zaczeles im wchodzic po palcu do du.y
                  liz im dalej tylki bo cie wyklna jak Bigga a ty napewno sobie z tym nie
                  poradzisz forumowa chorągiewko
                  • cassani tak jest 23.02.06, 10:16
                    masz rację. ciesze się ze obserwujesz moją karierę.
                    teraz sie zaloguj.
              • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 09:40
                Chłopaku, zacznij wreszcie myśleć samodzielnie. A jak nie potrafisz, to poczytaj
                sobie tu i ówdzie, co mądrzejsi od ciebie sądzą o tym "interesie" z ND.
                Tobie od wariatów nawet nie może się pogorszyć. Jesteś jednym z większych
                czubków jakiego miałem wirtualną nieprzyjemność poznać. Do tego jesteś
                nieuleczalnie chorym, zadufanym w sobie zwykłym ignorantem. Jak już koniecznie
                chcesz poprawiać innych, to wpierw rzuć okiem do słownika, żebyś znowu nie
                walnął jakąś delikatną konstytucją.
                • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 10:48

co chciałem powiedzieć to już powiedziałem a co się tyczy słownika...

konstytucja - 2. biol. «budowa ciała, struktura organizmu; zespół typowych dla
                  danego organizmu cech morfologicznych i czynnościowych, a także sposobów
                  reagowania na bodźce środowiska zewnętrznego»

tępaku.
                  • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 11:09
                    Pogratulować.
                    Nie dość, że informatyk, to jeszcze i biolog.
                    Szkoda, że do tego zwykły cham.
                    • Gość: J.S. Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.02.06, 11:57
                      > Nie dość, że informatyk, to jeszcze i biolog.

Alez to ciete! Wkleil definicje ze slownika, a ty go nazwales biologiem! Jestes
                      taki smieszny :))))))))))

Szkoda, ze taki glupi
                      • big_news Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 12:11
                        Widzisz...
                        Jeżeli nawet graya mam za zwykłego chama, jeżeli z nim prawdopodobnie nigdy nie
                        dojdę do żadnego porozumienia, to na swój sposób go szanuję. Bo mimo tego, że
                        bryluje głównie na polu buraczanym, to od czasu do czasu czymś błyśnie. A ty,
                        milutki studenciaku, nie dość, żeś niezbyt lotny, to na dodatek prymitywny, a i
                        jeszcze guzik masz do powiedzenia. Arrivederci.
                        • Gość: J.S. Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.02.06, 13:43
                          Strasznie mi teraz przykro
                    • gray Re: Tylko Forum będzie żal... 23.02.06, 15:50

dla kogo szkoda dla tego szkoda - sa tacy, którzy nie żałują.

i sorry za tego tępaka ale żeby wysyłać do słownika samemu nie sprawdziwszy?...

a biologami są rodzice ;)
                • Gość: marianczyk Re: Tylko Forum bedzie zal... IP: *.pl 23.02.06, 10:55
                  przymknij sie juz spasiony nudziarzu
                  • Gość: cassani o! i wtakich momentach chce się wyjść z kina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:57
                    i wychodzę.
    • Gość: aqq Re: Tylko Forum będzie żal... IP: *.lodz.msk.pl 23.02.06, 19:33
      Spadaj łysy PiSdzielcu ze swoją propagandą
      • cassani a skąd wiesz 23.02.06, 19:34
        że on jest łysy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka