Dodaj do ulubionych

Centrum Informacji Turystycznej przeniosło się ...

28.02.06, 19:52
Dużo stojaków z kolorowymi ulotkami, planami miasta.Miejsce na oferty
kulturalne,propozycje róznorodne, może nawet tablica ogłoszeń ? Na scianach
mapy Łodzi w różnym okesie historycznym, koniecznie preznetacje multimedialne
do zobaczenia na tych komputerach, anglojezyczne rzecz jasna...Na zdjeciu ta
placówka wyglada jak biuro, a ona ma przecież żyć...
Obserwuj wątek
    • lodzermen.2000 Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si 28.02.06, 21:04
      "w witrynie zamiast czegokolwiek, co kojarzy się z Łodzią, stoi... palma"

I to TA witryna reklamuje TO wnętrze.
    • Gość: Łodzianin Re: Bardzo dobrze -Centrum Informacji Turystycznej IP: *.pkobp.pl 01.03.06, 08:50
      Bardzo dobrze, że centrum trafiło na Piotrkowską, bo to nasza wizytówka. Myślę,
      że wszystko powoli się dotrze i tego życzę. Ale teraz faktycznie bardzo wiele
      zależy od pana Bonisławskiego i jego operatywności, żeby szybko wyeliminować te
      drobne, moim zdaniem, niedociągnięcia. Najważniejsze, żeby byli kompetentni
      pracownicy, biegle władający obcymi językami.
      • lodzermen.2000 Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 01.03.06, 10:33
        Gość portalu: Łodzianin napisał(a):

>Ale teraz faktycznie bardzo wiele
        > zależy od pana Bonisławskiego i jego operatywności, żeby szybko wyeliminować
        te drobne, moim zdaniem, niedociągnięcia.

Jeżeli TEN pan zajmie się TYLKO realizowaniem zasad działania CIT, które
        zostały wyraźnie zapisane w Uchwale Zarządu Miasta Łodzi z 2001 roku, to
        żadnych tzw. "niedociągnięć", ani wyraźnych potknięć w działalności CIT
        nie będzie.
        Niestety w dotychczasowych rozlicznych zajęciach TEGO pana, funkcja dyrektora
        CIT była dla niego jedynie przykrywką dla różnych działań nawet w nominalnych
        godzinach pracy CIT.
        Przecież takie manewry nie dadzą się bezproblemowo pogodzić bez szkody dla
        informacji turystycznej i bez szkody dla naszego wspólnego miasta.

Może teraz, gdy wszystko jest jakby bardziej od frontu ...
        będzie łatwiej kontrolować poczynania TEGO pana.
        Może dzięki temu funkcjonowanie łódzkiego CIT będzie bardziej czytelne
        i przy tym zgodne z pierwotnymi intencjami Prezydenta Mista Łodzi,
        gdy może teraz będzie wreszcie PRZEJRZYŚCIEJ !
        Oby.
        • Gość: Ja Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.03.06, 21:19
          Łojezu zamknij sie wreszcie. Ileż razy można na forum czytać Twoje wymiociny?
          Już Ci pisałem - jeśli masz konkretne zastrzeżenia, to idź z nimi do
          prokuratury, albo przełożonego dyrektora CiT, a nie wywnętrzasz się na forum.
          Bo na razie, to Twoich wypowiedzi nie można ocenić inaczej jak pranie publiczne
          własnych brudów.
          • michal.ch Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 01.03.06, 21:53
            Spokojnie. Hehe. Odłóż te rękawice bokserskie. :)
            • Gość: Ja Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.03.06, 23:26
              No bo ileż można... Też za facetem nie przepadam jakoś specjalnie, ale są pewne
              granice. Ja też mogę napisać, że jakiśtam pan, żeby nie pokazywać palcem, bije
              żonę...
          • lodzermen.2000 Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 02.03.06, 15:57
            >jeśli masz konkretne zastrzeżenia, to idź z nimi do
            > prokuratury, albo przełożonego dyrektora CiT.

To fakt. Masz rację.
            Tak też robiłem i to nawet przed rokiem !
            Kilo papieru zużyłem, aby pokazać TEN cały problem
            zwierzchnikowi dyrektora CIT, czyli Prezydentowi Miasta Łodzi,
            bo to jemu podlega Bonisławski.
            Były tam nazwiska, adresy i telefony.
            Były tam też dokumenty dowodzące
            prawdziwości stawianych mu zarzutów.
            I co ? I nic !
            Dyrektor tzw. Audytu Wewnętrznego UMŁ wręcz stwierdził, że .....
            TEN pan " ...ma nienormowany czas pracy..." i on nie widzi niczego złego
            w oprowadzaniu wycieczek przez pana dyrektora w godzinach pracy CIT !
            Ty to wyczuwasz ?
            Bo ja nie przyswajam !
            Nawet nasza łódzka Wyborcza nie chce się TYM problemem zająć !
            Mimo, że starałem się TYM zająć sama Naczelną ...

Ale dzięki Ci za wcześniejsze rady.
            Juz z nich skorzystałem.

PS. Przyznaję, że Twoich objawów bezsilności
            nigdy nie nazwałbym "wymiocinami".
            • Gość: Ja Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.06, 18:19
              > Dyrektor tzw. Audytu Wewnętrznego UMŁ wręcz stwierdził, że .....
              > TEN pan " ...ma nienormowany czas pracy..."

No to o co Ci do świętej Faustyny chodzi? Tak trudno zrozumieć, że godziny
              pracy dyrektora nie pokrywają sie i nie muszą pokrywać sie z godzinami pracy
              CIT? Jak CIT będzie otwarte od 8.00 do 22.00 to też będziesz wymagał, aby
              dyrektor cały czas siedział w centrum? Zanim zaczniesz sie wywnętrzać, to
              czasem pomyśl. Bo w przeciwnym wypadku będzie Ci sie wydawało, że masz do
              czynienia z ogólnopolskim spiskiem pod wodzą Bonisławskiego, który knebluje
              usta urzędnikom UM oraz dziennikarzom.
              Po prostu zacznij na spokojnie czytać odpowiedzi, jakie do Ciebie przychodzą,
              bo widocznie masz ewidentne problemy z rozumieniem czytanego tekstu, albo
              zwyczajnie naoglądałeś sie za dużo "nie do wiary" i "Pod napięciem" i chciałbyś
              w takowych wystapić.

Zwyczajnie pan Bonisławski ma prawo rozporządzać sobie dowolnie swoim czasem,
              bo gwarantuje mu to umowa o pracę. I prawdopodobnie jest to nawet lepsze
              rozwiązanie, co wiecej - bardzo częste na takich stanowiskach. Nie ma bowiem
              potrzeby, aby dyrektor siedział w centrum codziennie od 8.00 do 16.00.
              Natomiast nierzadko są potrzeby, aby posiedział kiedyś dłużej, albo wyjechał na
              targi, na których kilkanaście godzin w ciągu dnia będzie na nogach.

W piętnastu miejscach na forum obrzuciłeś człowieka błotem, powywieszałeś na
              nim wsyzstkie psy z Łodzi i okazało się, że nie masz mu absolutnie nic do
              zarzucenia, bowiem ewentualny zarzut możesz co najwyżej skierować do Urzędu
              Miasta, że podpisało takie a nie inne umowy o pracę. Ale, jak już wspomniałem
              przyspawanie dyrektora na 8 godzin tylko po to, by sobie siedział w biurze i
              nic nie robił, też sie chyba mija z celem.
              • lodzermen.2000 Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 02.03.06, 20:41
                > tylko po to, by sobie siedział w biurze i
                > nic nie robił, też sie chyba mija z celem.

To fakt.
                I to by było na tyle.
            • Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.lodz.mm.pl 02.03.06, 23:28
              Bo niektorzy maja status "swietej krowy". Zeby ich ruszyc trzeba przylapac na
              goracym uczynku, ze kradna, a i to nie zawsze pomaga.
              • Gość: SWÓJ Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 16:50
                > Bo niektorzy maja status "swietej krowy". Zeby ich ruszyc trzeba przylapac na
                > goracym uczynku, ze kradna, a i to nie zawsze pomaga.

To jest własnie to,
                ten układ i ten styl "zarządzania" !
                Widzieliście gdzieś drugi taki urząd zarządzany przez DYREKTORA,
                któremu podlegają ... tylko dwaj pracownicy ?

To jest pewnie jedyny w Łodzi tak wielki dyrektoriat
                jednego pana dyrektora !
        • michal.ch Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 02.03.06, 10:06
          > Jeżeli TEN pan zajmie się TYLKO realizowaniem zasad działania CIT, które
          > zostały wyraźnie zapisane w Uchwale Zarządu Miasta Łodzi z 2001 roku, to
          > żadnych tzw. "niedociągnięć", ani wyraźnych potknięć w działalności CIT
          > nie będzie.
          > Niestety w dotychczasowych rozlicznych zajęciach TEGO pana, funkcja dyrektora
          > CIT była dla niego jedynie przykrywką dla różnych działań nawet w nominalnych
          > godzinach pracy CIT.
          > Przecież takie manewry nie dadzą się bezproblemowo pogodzić bez szkody dla
          > informacji turystycznej i bez szkody dla naszego wspólnego miasta.

To ja jeszcze odnisę się do zarzutu, który tu niedawno padł, że kursy
          przewodnickie są jedną z takich szkód dla CIT-u. Otóż odbywają się one po
          godzinach pracy CIT-u oraz w terminach, które nie kolidują z wykorzystaniem
          lokalu tej instytucji do tych tzw. właściwych celów. A przecież o to rozpętała
          się największa burza. No i to by było na tyle odnośnie "szkodliwości kursów
          przewodnickich".

Co do zajęć w stylu nagrywania programów w TV w godzinach pracy się nie
          wypowiadam.

• Gość: SWÓJ Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:28
            Co do zajęć w stylu nagrywania programów w TV w godzinach pracy się nie
            > wypowiadam.
            >

Czy taki wielki strach Cię obleciał ?
            • michal.ch Re: Jak bardzo dobre może być TO Centrum ? 02.03.06, 21:09
              Niby z jakiego powodu?
      • Gość: Te drobne ... Re: Bardzo dobrze -Centrum Informacji Turystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:53
        > teraz faktycznie bardzo wiele
        > zależy od pana Bonisławskiego i jego operatywności, żeby szybko wyeliminować
        te drobne, moim zdaniem, niedociągnięcia.

To też są te drobne, ale jakże znane "niedociągniecia" dyrekcji CITu ...
        według których ...
        "Centrum Informacji Turystycznej w Łodzi
        [dziś jeszcze nadal znajduje się pod
        - nieaktualnym - adresem:]
        90-437 Łódź, al. Kościuszki 88
        tel. (+42) 6385955, lodz@iturysta.pl"

i to według strony internetowej Urzędu Marszałkowskiego w Łodzi !!!
        www.lodzkie.pl/lodzkie/turystyka/informacja/index.html
        To też pewnie muszą być bardzo drobne niedociagniecia.
    • Gość: Saya Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: 217.153.155.* 01.03.06, 11:22
      oprócz tego regały z książkami o Łodzi i dużo fajnych gadżetów reklamujących
      miasto :) to działa na ludzi
    • Gość: W koncu... Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: *.retsat1.com.pl 01.03.06, 21:33
      pan Bonisławski moze wezmie się do roboty. Przecież on nie powinien tam
      pracować,ten człowiek nic nie robi oprócz myslenia jak zarobic nastęone
      pieniążki nagrywając kronikę w TVP3. Mam nadzieje ze nowa pani dyrektor juz mu
      obetnie takie dorabianie. Bedziemy pana obserwowac, zobaczymy co pan bedzie
      robił, bo jak dotad to NIC!!! pracownicy
      • Gość: SWÓJ Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:27

Może wreszcie ktoś się odważy mówić głośno
        o układach w jakich funkcjonuje
        pan Bonisławski.
        Przecież jego najczęściej nie ma w pracy.
        O, przepraszam, najczęściej nie ma go
        w siedzibie łódzkiego Centrum Informacji Turystycznej
        a to przecież nie musi być jednoznaczne ...
        bo że w pracy to pewne,
        tylko w innym miejscu i za inne pieniądze.
        • Gość: player Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: *.lodz.mm.pl 27.03.06, 23:54
          dopiero wróciłem z wojaży .Cieszę się ,ze pojawił sie watek nt CIKu.Moze
          równiez czas na rozmowe o bohaterskich działaczach z Regionalnej Organizacji
          Turytstycznej solidarnie trzymających sie w kupie z CIKiem i Biurem promocji .
          Dzis podobno były tzw. 'nowe " rozdania .
          Pozdrawiam
          • hubar Plejer 28.03.06, 02:14
            Zdecyduj się. Albo piszesz o CIKu, albo o CIT. Widzisz róznicę?
    • Gość: tomek Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: *.toya.net.pl 28.03.06, 13:06
      No tak wszedłem do naszego CITu i mnie powaliło. Totalna amatorszcyzna. Zero
      wystroju. Zero informacji. Nie ma nawet planu miasta na ścianie. W innych
      miastach każdy zakątek takiego miejsca zajęty jest przez ulotki, plakaty, a u
      nas nic. Teraz dopiero widać jaką ciepła posadkę mają tamtejsi pracownicy. Na
      Kościuszki byli dobrze ujryci - tutaj widać to jak na dłoni. Zero zaangażowania
      w swój wizerunek, a co za tym idzie w wizerunek miasta. Ten twór ROT to już
      jakieś totalne kuriozum. Spotykają się ciągle z jakimiś innymi organizacjami,
      podpisują jakieś durne porozumienia, organizują bankiety dla swoich kolegów z
      innnych miast i się kręci...
      • Gość: INNY Re: Centrum Informacji Turystycznej przeniosło si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:35

> Zero zaangażowania
        > w swój wizerunek, a co za tym idzie w wizerunek miasta. Ten twór ROT to już
        > jakieś totalne kuriozum. Spotykają się ciągle z jakimiś innymi organizacjami,
        > podpisują jakieś durne porozumienia, organizują bankiety dla swoich kolegów z
        > innnych miast i się kręci...

I kto to poza Tobą jeszcze tak dobrze widzi ?
        Pewnie już tylko podobni im wielcy a-ni-ma-torzy !

Przecież tego wydaje się nawet nie dostrzegać Wyborcza !
        Nas krew zalewa i się wściekamy, że to jest jednak możliwe,
        a dziennikarze tego nie widzą wcale, mimo, że podobno interweniują ostro.
        Siostro,
        basen !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka