olus_ 18.12.02, 17:20 Na wydziale Zarządzania UŁ parę lat temu było to samo : ( Też przyjeżdżaliśmy na uczelnię o dziwnych godzinach tylko po to, by zapisać się na jakieś zajęcia. PARANOJA ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Konr@D Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz-choralna.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 21:11 W przyszłym semestrze będę wybierał specjalności. JUŻ SIĘ BOJĘ. Może już stanę w kolejce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurzyk Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 21:58 w ogóle na uniwerku panuje taki burdel, ze szkoda gadac. wybor przedmiotow to jedno. W tym roku stypendia to przydzielali chyba droga losowania :) wsrod ludzi ktorzy mieli jednakowa srednia jedni dostali a drudzy nie i niemozliwoscia jest dowiedziec sie kto podjal taka decyzje, bo kazdy mowi "ja sie tym nie zajmuje, prosze isc do..." (osoba dowolna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Nasz cudowny UŁ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 22:19 Nasza wspaniała uczelnia jeszcze nie wydostała z poprzedniego ustroju i w dalszym ciągu realizuje hasła sprawiedliwości społecznej. Naszym kochanym wykładowcom nie może przecież spaść włos z głowy. Tym bardziej nie może być mowy o wprowadzeniu zdrowych kapitalistycznych zasad; dobry przedmiot (czytaj wykładowca) zostaje, zły odpada, a Pan/Pani Profesor z racji zasług może realizować się np. w uniwersytecie 3-go wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Ach... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 22:20 Ach... Uniwersytet to byłoby wspaniałe miejsce do pracy, gdyby nie ci p... studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &ree Re: Kłopoty studentów IP: *.pai.net.pl / 10.40.1.* 18.12.02, 22:33 normalnie nienormalne:| Odpowiedz Link Zgłoś
aard Matko! Pomyśleć, że tam studiowałem... 19.12.02, 08:44 Co prawda zawsze olewałem tę paranoję i przychodziłem pod koniec godzin zapisów, a i tak często potem mogłem się zamienić na któryś z "atrakcyjniejszych" przedmiotów. Tak czy owak układ jest chory, bo ten kierunek jest chory. przestrzegam przed nim wszystkich, a szczególnie niejaką hannę C., o której wiem, że się tam wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
aard E... rrata 19.12.02, 09:24 aard napisał: a szczególnie niejaką hannę C., Przepraszam Cię, Haniu - shift mi się zacina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrQ Re: Kłopoty studentów IP: *.lib.uni.lodz.pl 19.12.02, 11:05 Małe sprostowanie: w "pobliskiej kawiarenece inernetowej" noc spędziło czterech studentów III r WSMiP. Wiem, bo byłem jednym z nich :) W końcu okazało się, że nawet osoby ok. nr 80 na liście mogły wybrać to, co sobie zaplanowały. Trzeba przyznać, że zrobienie tych list to był naprawdę dobry pomysł (brawo Arek P. i Kuba! :) ) W tym roku nam się udało w miarę rozwiązać problem. Jak będzie dalej - nie wiadomo. Jutro zapisy mają studenci III r studiów wieczorowych (od 8:30), gdy przyszedłem dziś na zajecia (7:55) dwie osoby już utworzyły listę oczekujących :)). W ich przypadku jest jeszcze gorzej niż u nas: na specjalizację Interregionalną przygotowano 15 miejsc, a chętnych jest ok. 40! Niech moc będzie z Wami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety niekujon Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz.msk.pl / 10.122.16.* 19.12.02, 15:55 Ludzie! ten sposób jest naprawdę prosty i świetnie funkcjonuje w tzw. świecie. Preferować tych z najlepszą srednią. Pierwszeństwo dla kujonów! Jak się chcesz opitalać na studiach, to się opitalaj, ale nie zabieraj miejsca lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicjoo Re: Kłopoty studentów IP: *.pdi.net 19.12.02, 17:38 no coz, czasy sie zmienily i nie da sie tego ukryc, jest tylko jedna roznica: kiedys stalo sie po pralke czy lodowke a dzis po przyszlosc!!! W tym wypadku warto zarwac nocke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kłopoty studentów IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.12.02, 21:08 Jestem starostą drugiego roku stosunków międzynarodowych. Nam jakoś się udało dojść do porozumienia i nie kontynuowaliśmy Waszej paranoi. Podstawa do pójście na pewne kompromisy. Mistralboy@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 23:01 Jestem studentem WSMiP. Problem polega na tym, że uczelnia nie zwalnia kiepskich wykładowców i nie stwarza możliwości aby na ich miejsce mogli prowadzić zajęcia lepsi nauczyciele. To nie zajecia sa dla studentów, tylko studenci dla wykładowców, żeby dostawali pieniądze niezależnie od tego jak słabo uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 23:16 Zapisy według średniej ocen są fatalnym rozwiązaniem, ponieważ mniej zdolnych studentów skazuje się na zajęcia u kiepskich wykładowców. Należę do Samorządu Studenckiego i proponowaliśmy pani Dziekan bardzo proste rozwiązanie problemu: Robimy tzw. "przedzapisy", które pozwolą dziekanatowi zorientować się które przedmioty będą szczególnie oblegane. Daje to mozliwość stworzenia dodatkowych grup. Niestety aby wygispodarować środki na ciekawsze zajęcia trzeba byłoby zlikwidować niechciane przedmioty. W związku z tym nasza propozycja została zignorowana. Ręka rękę myje. Student to nie prezydent Jagiełło i nikt się nim tu nie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student WSMiP Re: Kłopoty studentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 23:28 Oprócz tego, że Dziekanat sztucznie utrzymuje zajęcia z kiepskimi nauczycielami, to powodem kolejek jest to, że większość przedmiotów jest zupełnie do niczego nieprzydatna. Studiujemy stosunki międzynarodowe ale niestety z tą tematyką nie wiele przedmiotów ma coś wspólnego. Proponuje się nam za to zajęcia o kuchnii, Celtach, kobietach czy Aborygenach. Zajęć np. o Unii Europejskiej jest jak na lekarstwo, stąd ludzie się o nie tak zabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Kłopoty studentów IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 20.12.02, 09:40 Chyba na każdym wydziale mają bałagan. Na Prawie i Adm. też muszę w chorych godzinach jeździć na zapisy, są limity, obsługa nie jest zbytnio miła, a sekretarki katedr w większości wykorzystują marną władzę w postaci kierowania dokumentacją. Jedno wielkie dziadowstwo. Ale mam nadzieję, że 2003 rok będzie szczęśliwy i skończę studia:). Tym co zaczną studiować albo jeszcze studiują wypada złożyć kondolencje:( Odpowiedz Link Zgłoś