a.bc 25.12.02, 18:37 pogoda dopisuje, snopki siana też się wycygani jedyny problem stanowią konie / ostatecznie moga być mechaniczne/ i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: de Kotlet Mielony Re: a może by tak KULIG zorganizować? IP: *.fenix.katowice.pl 25.12.02, 18:46 Lepsza chyba zabawa na sankach z górki.... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: a może by tak KULIG zorganizować? 25.12.02, 18:47 Konie mechaniczne mają nas ciągnąć?? Spalinami się potrujemy! Ale pomysł mi się podoba! Trochę info o kuligu: www2.gazeta.pl/swieta/1,39863,80959.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: a może by tak KULIG zorganizować? 25.12.02, 19:12 Kulig, gdzie konie żywe zastępowane są spalinowymi są zabronione i karalne według kodeksu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Fajny pomysł 25.12.02, 20:22 Ja to widzę tak: jakiś tydzień wcześniej trzeba ustalić termin, musi się zdeklarować z 3-4 kierowców, trzeba wytypować teren, zabrać liny, jakieś grile, kiełbaski, kaszanki, apatart foto, chyba że ktoś ma znajomego leśniczego, który taką zgraję przygarnie. zatem czas na deklaracje. Hubar: kodeks drogowy nie wszędzie obowiązuje;) Inaczej chyba się nie da. Konie sporo kosztowałyby. Ale można spróbować. Znam taką stadninę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Kulig tralalalala 26.12.02, 12:22 Na początku trzeba ustalić miejsce i wytyczyć trasę. Czy któś ma pomysł gdzie można odbyć taką sannę? Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Re: Kulig tralalalala 26.12.02, 12:48 Jest fajne miejsce w Burzeninie nad Wartą. Można też koło Smardzewa, jak beda konkrety i chętni, moge pogadać z leśniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Kulig tralalalala 26.12.02, 12:53 a może gdzieś bliżej?? Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich- coś koło Brzezin. Może tam?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Fajny pomysł 26.12.02, 14:37 med_max napisał: > Hubar: kodeks drogowy nie wszędzie obowiązuje;) Inaczej chyba się nie da. Konie sporo kosztowałyby. Ale można spróbować. Znam taką stadninę. --Gdzie nie obowiązuje? Poza tym, zakaz nie jest jakimś "widzi mi się", jest to poprostu niebezpieczne. No chyba że mowimy o jakiś saniach na sztywnym łączu, bo jak na lince to wiesz co działoby się podczas hamowania? Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Fajny pomysł 26.12.02, 17:18 HuBar,a od kiedy to przestrzegasz kodeksu drogowego?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Fajny pomysł 26.12.02, 18:36 bibus napisał: > HuBar,a od kiedy to przestrzegasz kodeksu drogowego?? --Przestrzeganie niektórych przepisów podpowiada mi także zdrowa wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: a może by tak KULIG zorganizować? 26.12.02, 18:38 Spoko, Hubcio, przy wolnej jezdzie nic sie nie stanie. A kulig z konmi to faktycznie droga zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIK Może w sobotę?? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 18:47 Podobno pogoda ma się zmienić ,wiec ten fajny pomysł trzeba by jakoś w miarę szybko realizować..co do czasu proponuje np sobote..:) a dobre trasy dla kuligu mini widziałam dziS na własne oczy w Grotnikach..:)( ślizgało aż miło).Co wy zainteresowani tym pomysłem na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIK Re: a może by tak KULIG zorganizować? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 21:04 To juz nikt na ten kulig nie jedzie???? :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: a może by tak KULIG zorganizować? 27.12.02, 21:56 Przy tej pogodzie to chyba nici :( Ale może warto wymyślić plan, tak na przyszłość? Gdzie kulig? czym? na jakiej ew. trasie?... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: a może by tak KULIG zorganizować? 27.12.02, 23:03 Zróbcie Noworoczny kulig. Ma być zimno i śnieżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: a może by tak KULIG zorganizować? 27.12.02, 23:11 Narazie to zapowiada sie na jakieś ocieplenie, a co zatym idzie odwilż. Dwa dni ciepła i po śniegu będzie, z jedznej strony dobrze bo zaczne na rowerze, forme szlifowac, lecz z drugiej szkoda mi że w tym roku tak krótko i tak mało tego białego puchu spadło. Odpowiedz Link Zgłoś
marezzia Re: a może by tak KULIG zorganizować? 27.12.02, 23:15 sylwek ma byc cholernie mrozny... a Nowy Rok to nie wiem, no ale moze tak szybko sie ta zima nie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: a może by tak KULIG zorganizować? 04.01.03, 12:09 Wątek z niemałym trudem odkopany i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: a może by tak KULIG zorganizować? IP: *.toya.net.pl 04.01.03, 20:05 to ja odkope jeszcze raz JESTEM ZDECYDOWANIE ZA!!! pozdrowionka mra Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto btw KULIGU! 04.01.03, 21:23 Dziś widziałam na ul. Sasanek samochód do ktorego przyczepione były na sznurku sanki, na sankach siedziała dwójka zieci! :( Nie daj Boże jakieś hamowanie, górka i dzieciaki lądują pod samochodem! Trochę pomyślunku!! Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: btw KULIGU! 04.01.03, 23:48 Taaa, a ja dzisiaj właśnie uczestniczyłem w takim kuligu samochodowym na 3 pary sanek w okolicach Matki Polki, na prawie niewykorzystywanej przez samochody drodze... było bardzo fajnie... kilka wywrotek i kupa śmiechu... czekam na następny raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanya Re: a może by tak KULIG zorganizować? 05.01.03, 12:34 A ja właśnie zaraz się wybieram na kulig :-) Będą konie mechaniczne, tylko jedne sanki - a na nich Ja, no może namówię jeszcze Mamę... i fru jedziemy. A żeby było bezpiecznie i bezkolizyjnie jedziemy do lasu - ale oczywiście na drogi publiczne. pozdrawiam życząc sobie niewielu wywrotek ;-), hanya Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Ile mozna zadawac pytanie? 05.01.03, 12:44 Teraz trzeba po prostu organizowac. Podajesz proponowany termin. Miejsce, co ma kto zabrac i juz...a.bc do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś