Dodaj do ulubionych

BRE Tower zamieni się w RED Tower

03.05.06, 19:09
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=40471084
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:53
      super....znowu do przodu...

fajnie też że ktoś nie buduje stalowego ochydztwa a stara się wkomponować w
      Łódzki charakter....
      • Gość: MP BRE Tower a Nobelana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:14
        Lodzki charakter to miala Norbelana. To paranoja, ze w tym miescie burzy sie zabytkowe fabryki, a
        przerabia sie biurowce zeby nawiazywaly stylem do nich!!!!!!!!!!
        • superkulfon I baraki obok manufaktury 08.05.06, 17:14
          zobaczymy co powstanie w miejscu norbelany, mnie sie mary jakis klaster z dwoma
          albo trzema wiezowcami, taki jak np, poznanskie PFC. A tego zakladu nie ma co
          tak oplakiwac, jak powstanie cos ciekawego to bedzie OK. Do przodu, oby tylko
          nie zostal pusty plac
          • Gość: Michu Re: I baraki obok manufaktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:16
            No dwa-trzy wieżowce to by piękne marzenia były, tym bardziej, że widziałbym je
            z okna. Dobra koncepcja na ten teren. Tylko to osłodzi moj żal po Norbelanie.
            • berger.m Re: I baraki obok manufaktury 09.05.06, 20:00
              Przede wszystkim, oby nie powstał na terenie Norbelany tylko jeden wieżowiec
              kompletnie nie pasujący do otoczenia. A tak w ogóle, to inwestor powinien
              zbudować swoje centrum w... odbudowanej fabryce. Tak ocaliłby resztki swej
              reputacji w Łodzi.

Pzdr!
            • Gość: ojoj Re: I baraki obok manufaktury IP: *.netburg.pl 09.05.06, 21:09
              Nowe wiezowce w Lodzi,to chyba niestety na prawde sfera marzen, a juz na pewno w
              takiej ilosci.
              • superkulfon Re: I baraki obok manufaktury 10.05.06, 15:00
                pozyjemy zobaczymy.
                W innych miastach buduja, u nas na razie remontuja, gdyby bylo az tak zle to
                nikt by nie przerabial oriona, gazowni a teraz BRE
    • Gość: PS Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:42
      Srebrny, jaki srebrny? Budynek "marszałkowa" jest szary. Kto na to pozwolił??
      • yarro Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 00:41
        Ja, osobiście. Jeden pan podszedł do mnie i zapytał, "Czy tak może być?", a ja
        powiedziałem, "Dobrze towarzyszu, bardzo dobrze, oby tak dalej!"
    • Gość: Kajo Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 09:01
      Proponuję wyobrażenie sobie teraz, jak będzie wyglądał Manhattan za 1,5 roku.
      Róznokolorowe bloki mieszkalne - ujdzie. Niebieski wieżowiec - ujdzie. Szary
      budynek UM Woj. Łódzkiego - ujdzie. Ale w tym wszystkim czerwony wieżowiec???
      Jak może się budynek komponować z tymi budynkami, które sam skalą przytłacza, a
      wręcz niweluje?? Szczególnie, że nie stoi obok nich. Zauważmy - Budynek
      Philipsa- kolejna żelazno - szklana konstrukcja. W parceli między Sienkiewicza
      a Piotrkowską od południa- hotel i multikino (konwencja ta sama). Od północy
      też przeważa Stal i Szkło. I nagle w środku tego wszystkiego jakaś pomyłka.

Gratuluję poczucia humoru inwestorom, i zapytuję przy tym: GDZIE WY MACIE OCZY?
      Zero jakiegokolwiek wyczucia smaku, prosteckie gusta. Mam nadzieję, że miasto
      może w jakiś sposób wpłynąc na inwestora, i nie dopuścić do zmiany BRE w SRE!
      • superkulfon Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 08.05.06, 17:11
        Ale w tym wszystkim czerwony wieżowiec???
        > Jak może się budynek komponować z tymi budynkami, które sam skalą przytłacza,
        a
        >
        > wręcz niweluje?? Szczególnie, że nie stoi obok nich. Zauważmy - Budynek
        > Philipsa- kolejna żelazno - szklana konstrukcja. W parceli między
        Sienkiewicza
        > a Piotrkowską od południa- hotel i multikino (konwencja ta sama). Od północy
        > też przeważa Stal i Szkło. I nagle w środku tego wszystkiego jakaś pomyłka.
        >

No ale zapomniales dodac ze jest w tej samej tonacji wielka GL i budynek GW, do
        tego kompleks fabryczny do przerobki orange castle.

Zero jakiegokolwiek wyczucia smaku, prosteckie gusta. Mam nadzieję, że miasto
        > może w jakiś sposób wpłynąc na inwestora, i nie dopuścić do zmiany BRE w SRE!

A co by sie wam spodobalo, co by nie zrobiono to w lodzi zawsze czesc osob
        bedzie na nie bo nie,, bo tak ma byc, bo lodz to nie jest takie miasto zeby
        bylo cos pozytywnego.
    • Gość: Jadwiga M. Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 04.05.06, 13:40
      Odnawianie, remontowanie, przystosowanie do wymogow bezpieczenia
      przeciwpozarowego to bardzo prosze swietna decyzja, ale nadanie obocojezycznej
      nazwy RED TOWER to dziwi bardzo i zaskakuje. Toz to Lodz jest w Polsce a nie
      NEW YORK CITY IN NY USA. Prosze sie lekkutko opamietac i nie popularyzowac tej
      bzdury. Chyba, ze jezyk angielski staje sie urzedowym jezykiem w Polsce.
      • Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:02
        zdjęcia przedstawiane na równoległych forach predstawiają dość wyrażnie jego
        wizerunek

mysle że faktycznie z piaskowaca wyglądał by lepiej ale i tak cieszy mnie jego
        odnowa, bo sam projekt (wygląd) jest całkiem calkiem i napewno bedzie wyglądał
        lepiej niż obecnie

jego "czerwoność" zkolei (wydaje mi się) wcale nie była w zamyśle pasowania do
        galerii (bo stoi ona mimo wszystko kilka budynków dalej) lecz ma ona wyróżniac
        ten budynek tak by ludzie zwracali na niego uwagę, kojarzyli...

dla wlaściciela to duży plus lecz dla wyglądu całego miasta już nie do konca...
      • pawel-strzalka Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 16:20
        no zobacz, niektórzy zamiast Łódź piszą Lodz, to co komu ma przeszkadzać nazwa
        Red Tower? :>
    • damndogu Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 16:08
      www.agg.pl/projekty/c_proj31.html jakby ktoś chciał wizki obejrzeć. nawet
      nie takie najgorsze, chociaż może rzeczywiście kolor mógłby być bardziej
      stonowany, bo znowu się rozpęta bitwa "sąsiad daje mi po oczach swoją czerwoną
      ścianą" ;)
      w każdym razie będzie ładniej niż teraz. jak się skończą wieżowce do
      modernizacji to może ktoś nowy wybuduje :D
      • Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:07
        [URL=imageshack.us][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/1143/zdjbre043ki.jpg[/IMG][/URL]
        • Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:07

src="img171.imageshack.us/img171/1143/zdjbre043ki.jpg" border="0"
          width="591" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a>
          • yarro Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 21:09
            I co nowego dałęś?
            • Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 02:49
              eeee... coś mi nie wyszło ;/
              • hubar PO... 05.05.06, 03:03
                ...baw się
                ...testuj
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka