hubar 03.05.06, 19:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=40471084 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leon Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:53 super....znowu do przodu... fajnie też że ktoś nie buduje stalowego ochydztwa a stara się wkomponować w Łódzki charakter.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP BRE Tower a Nobelana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:14 Lodzki charakter to miala Norbelana. To paranoja, ze w tym miescie burzy sie zabytkowe fabryki, a przerabia sie biurowce zeby nawiazywaly stylem do nich!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon I baraki obok manufaktury 08.05.06, 17:14 zobaczymy co powstanie w miejscu norbelany, mnie sie mary jakis klaster z dwoma albo trzema wiezowcami, taki jak np, poznanskie PFC. A tego zakladu nie ma co tak oplakiwac, jak powstanie cos ciekawego to bedzie OK. Do przodu, oby tylko nie zostal pusty plac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: I baraki obok manufaktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:16 No dwa-trzy wieżowce to by piękne marzenia były, tym bardziej, że widziałbym je z okna. Dobra koncepcja na ten teren. Tylko to osłodzi moj żal po Norbelanie. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: I baraki obok manufaktury 09.05.06, 20:00 Przede wszystkim, oby nie powstał na terenie Norbelany tylko jeden wieżowiec kompletnie nie pasujący do otoczenia. A tak w ogóle, to inwestor powinien zbudować swoje centrum w... odbudowanej fabryce. Tak ocaliłby resztki swej reputacji w Łodzi. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: I baraki obok manufaktury IP: *.netburg.pl 09.05.06, 21:09 Nowe wiezowce w Lodzi,to chyba niestety na prawde sfera marzen, a juz na pewno w takiej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: I baraki obok manufaktury 10.05.06, 15:00 pozyjemy zobaczymy. W innych miastach buduja, u nas na razie remontuja, gdyby bylo az tak zle to nikt by nie przerabial oriona, gazowni a teraz BRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:42 Srebrny, jaki srebrny? Budynek "marszałkowa" jest szary. Kto na to pozwolił?? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 00:41 Ja, osobiście. Jeden pan podszedł do mnie i zapytał, "Czy tak może być?", a ja powiedziałem, "Dobrze towarzyszu, bardzo dobrze, oby tak dalej!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajo Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 09:01 Proponuję wyobrażenie sobie teraz, jak będzie wyglądał Manhattan za 1,5 roku. Róznokolorowe bloki mieszkalne - ujdzie. Niebieski wieżowiec - ujdzie. Szary budynek UM Woj. Łódzkiego - ujdzie. Ale w tym wszystkim czerwony wieżowiec??? Jak może się budynek komponować z tymi budynkami, które sam skalą przytłacza, a wręcz niweluje?? Szczególnie, że nie stoi obok nich. Zauważmy - Budynek Philipsa- kolejna żelazno - szklana konstrukcja. W parceli między Sienkiewicza a Piotrkowską od południa- hotel i multikino (konwencja ta sama). Od północy też przeważa Stal i Szkło. I nagle w środku tego wszystkiego jakaś pomyłka. Gratuluję poczucia humoru inwestorom, i zapytuję przy tym: GDZIE WY MACIE OCZY? Zero jakiegokolwiek wyczucia smaku, prosteckie gusta. Mam nadzieję, że miasto może w jakiś sposób wpłynąc na inwestora, i nie dopuścić do zmiany BRE w SRE! Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 08.05.06, 17:11 Ale w tym wszystkim czerwony wieżowiec??? > Jak może się budynek komponować z tymi budynkami, które sam skalą przytłacza, a > > wręcz niweluje?? Szczególnie, że nie stoi obok nich. Zauważmy - Budynek > Philipsa- kolejna żelazno - szklana konstrukcja. W parceli między Sienkiewicza > a Piotrkowską od południa- hotel i multikino (konwencja ta sama). Od północy > też przeważa Stal i Szkło. I nagle w środku tego wszystkiego jakaś pomyłka. > No ale zapomniales dodac ze jest w tej samej tonacji wielka GL i budynek GW, do tego kompleks fabryczny do przerobki orange castle. Zero jakiegokolwiek wyczucia smaku, prosteckie gusta. Mam nadzieję, że miasto > może w jakiś sposób wpłynąc na inwestora, i nie dopuścić do zmiany BRE w SRE! A co by sie wam spodobalo, co by nie zrobiono to w lodzi zawsze czesc osob bedzie na nie bo nie,, bo tak ma byc, bo lodz to nie jest takie miasto zeby bylo cos pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga M. Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 04.05.06, 13:40 Odnawianie, remontowanie, przystosowanie do wymogow bezpieczenia przeciwpozarowego to bardzo prosze swietna decyzja, ale nadanie obocojezycznej nazwy RED TOWER to dziwi bardzo i zaskakuje. Toz to Lodz jest w Polsce a nie NEW YORK CITY IN NY USA. Prosze sie lekkutko opamietac i nie popularyzowac tej bzdury. Chyba, ze jezyk angielski staje sie urzedowym jezykiem w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:02 zdjęcia przedstawiane na równoległych forach predstawiają dość wyrażnie jego wizerunek mysle że faktycznie z piaskowaca wyglądał by lepiej ale i tak cieszy mnie jego odnowa, bo sam projekt (wygląd) jest całkiem calkiem i napewno bedzie wyglądał lepiej niż obecnie jego "czerwoność" zkolei (wydaje mi się) wcale nie była w zamyśle pasowania do galerii (bo stoi ona mimo wszystko kilka budynków dalej) lecz ma ona wyróżniac ten budynek tak by ludzie zwracali na niego uwagę, kojarzyli... dla wlaściciela to duży plus lecz dla wyglądu całego miasta już nie do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 16:20 no zobacz, niektórzy zamiast Łódź piszą Lodz, to co komu ma przeszkadzać nazwa Red Tower? :> Odpowiedz Link Zgłoś
damndogu Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower 04.05.06, 16:08 www.agg.pl/projekty/c_proj31.html jakby ktoś chciał wizki obejrzeć. nawet nie takie najgorsze, chociaż może rzeczywiście kolor mógłby być bardziej stonowany, bo znowu się rozpęta bitwa "sąsiad daje mi po oczach swoją czerwoną ścianą" ;) w każdym razie będzie ładniej niż teraz. jak się skończą wieżowce do modernizacji to może ktoś nowy wybuduje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:07 [URL=imageshack.us][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/1143/zdjbre043ki.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:07 src="img171.imageshack.us/img171/1143/zdjbre043ki.jpg" border="0" width="591" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: BRE Tower zamieni się w RED Tower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 02:49 eeee... coś mi nie wyszło ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar PO... 05.05.06, 03:03 ...baw się ...testuj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1 Odpowiedz Link Zgłoś