Gość: ja IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 19:33 biznes.onet.pl/0,1325034,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman Re: nowe loty Wizzair IP: *.interserwer.pl 19.05.06, 08:21 "Być może niebawem na mapie połączeń linii pojawią się dwa dalsze porty regionalne." Mam nadzieje, ze jednym z nich będzie Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiżer Re: Nowy rozkłąd lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:34 Dzień dobry. Nazywam się Edgar Wiżer. Jestem właścicielem, pomysłodawcą i managerem lini lotniczych W!zzair. Chciałbym zaznaczyć ze po wyjściu z Lublinka Łódzkiego regionalnych polskich tanich lini lotniczych nasza organizacja znalazła nisze rynkową która umozliwi uzyskanie odpowiednich, adekwatnych do progu rentowności, profitów. Dlatego trwają rozmowy z zarzadem łódzkiego lotniska na temat otworzenia połączęń Łódź - Dublin oraz Łódź Barcelona. Życzę miłej podróży i satysfakcji z naszych usług. Pozdrawiam. Edgar Wiżer tel. 692 456 418 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Nowy rozkłąd lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:26 świetnie świetnie ! JESLI To Barcelona stawiam skrzynke dobrego wina czy piwa co pan woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.m Re: nowe loty Wizzair IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 09:50 Siema Łyżer!! A czy linia z Łodzi do Zgierza też będzie otwarta?? To pilne i zależy mi na tym!! Często kożystam z połączenia tego typu (raz na 3-4 lata) a wobec faktu że takie połączenie lotnicze obecnie nie istnieje zmuszony jestem do kożystania z usług również nie istiejącego Tramwaju Regionalnego!! To jest nisza... i te Twoje profity i marże i inne duperele będą rosły jak trza!! pzdr i oczekuję rozpoczęcia lotów na trasie LCJ->ZGR Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: nowe loty Wizzair 19.05.06, 23:08 Gość portalu: tomek.m napisał(a): > A czy linia z Łodzi do Zgierza też będzie otwarta?? Siema! Wyczaiłeś ziomal niezłom zajawke, bo morzna by po drodze miendzylondować w Aleksie - ja takrze bym kożystała wetdy z tego połonczenia! Wpisujcie miasta kture popierajom! Szacuneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Re: nowe loty Wizzair 20.05.06, 08:33 "Według prezesa linii Jozsefa Varadiego, Wizz Air będzie nadal rozszerzał swoją działalność w Polsce. Jego samoloty korzystają z lotnisk w Katowicach, Gdańsku, Wrocławiu, Poznaniu i Warszawie. Być może niebawem na mapie połączeń linii pojawią się dwa dalsze porty regionalne." no to na moje chłodne oko z naukowego pkt. widzenia mamy coś kole 40% na to, żeby to była łódź, a na zdrowy rozsądek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: nowe loty Wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:04 Ja oceniam szanse na ciut więcej (około 60 %) i to nawet przy założeniu, że mamy leniwe władze. Wizzair nie lata do: Krakowa, Łodzi, Bydgoszczy, Rzeszowa i Szczecina, o Zielonej Górze i Szymanach nie będę nawet wspominał. Mają więc do wyboru 6 portów. Są naprawdę bardzo małe szanse, aby Wizzair wszedł obecnie do Krakowa - jeszcze nie w tym momencie Wizzair i SkyEurope wejdą sobie w paradę (w Krakowie króluje SkyEurope, a w Katowicach - Wizzair 60% rynku). Pozostaje: Łódź, Bydgoszcz, Rzeszów i Szczecin. Rzeszów i Szczecin to miasta, gdzie nawet połączenia najtańszego z najtańszych (Ryanaira) mają trudności z utrzymaniem się. Z Rzeszowa zniknął Frankfurt Hahn, a ze Szczecina - część Londynu. Pozostaje Łódź i Bydgoszcz (czyli już tylko dwójka), ale Łódź pod względem potencjału rynkowego to lotnisko I ligi w Polsce, Bydgoszcz jest znacznie słabsza. Wydaje mi się, że są duże szanse, że we wzmiankowanej dwójce portów jest Łódź, pomimo faktu, że mamy mało zaradnych włodarzy. Co przewoźnik wybierze: lotnisko z dużym potencjałem, ale z trudnymi władzami czy też lotnisko o bardzo niskim potencjale, ale z przedsiębiorczym zarządem? To niełatwy dylemat, ale trudno przewoźnikowi się pakować w miejsce, które pomimo najlepszych chęci może rokować klapę. Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: nowe loty Wizzair IP: 82.177.98.* 21.05.06, 03:06 hm nie wiem dlaczego RZE ciagle jest dyskwalifikowany przez HHN, sprawdz sobie statystyki z połączenia choćby do/z STN i zobaczysz że RZE choćby w ostatnim miesiącu Kwietniu obsłużył więcej pax niż LCJ, tak więc nie lekceważ lotniska przez to że nie wypaliło jedno połączenie bo z LCJ zrezygnował już C0, a Direct też tabunów nie przewozi :)a co do tych 2 nowych połąćzeń to fakt pewnie bęzie to LCJ i BZG( bo wiekszze miasto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś z retkini Re: nowe loty Wizzair IP: *.4web.pl 21.05.06, 09:44 res . pozdrawiam Rzeszów .Musimy trzymać się razem bo "warszawka" wszystkich nas chce zdeptac. Zyczę dużo nowych kierunków i wielu pasażerów pasażerów. A co z Wasza " kasą " ( z budżetu) Słyszałem że tak jak u nas czyli nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: nowe loty Wizzair IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.06, 12:54 Ja się bardzo dziwię dlaczego Rzeszów nie rozwija się dynamicznie. Przecież to półtorej godziny pociągiem do granicy w Szeginiach, a 4 godziny do Lwowa. Wizzair mógłby utworzyć specjalną linię autobusową ze Lwowa do Rzeszowa tak jak to jest w Krakowie i Kopenhadze. Pozdrawiam Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: nowe loty Wizzair IP: 82.177.98.* 21.05.06, 13:03 pozyjemy zobaczymy, nie w tym roku to rozwinie sie w przyszlym, na szczescie transport lotniczy w Polsce jest w powijaach tak wiec chcac nie chcac musi sie rozwinać. Ja jestem za ostroznym otwieraniem kierunkow, bo widzimy jak to jest jak jais nie wypali ciagnie sie to poznej i kazdy to przytacza, tak wiec nowa trasa musi byc przemyslana, co do Lwowa takie autobusowe polaczenie organizowane przez przewoznia nie ma racji bytu, bo nigdy nie wiadomo ile bedzie sie czekac na granicy, a co do pieniedzy z budzetu to sie okaze.pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: nowe loty Wizzair IP: *.brda.net 21.05.06, 20:45 super by bylo gdyby wybrali Bydgoszcz... ale rownie dobrze moga wybrac Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś