Dodaj do ulubionych

Wielki plac budowy

20.05.06, 13:09

Zastanawiam sie czy we Francji albo Niemczech otworzono by nowe wielkie
centrum handlowe, ktore jest niedokonczone i dlugo jeszcze nie bedzie, udając
przy tym ze wszystko jest cacy. Czy po prostu ciagle nas sie tratuje jako kraj
drugiej kategorii?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart / bart_step Re: Wielki plac budowy IP: *.mnc.pl 20.05.06, 13:16
      Kolejny z kompleksem Poznańskiego
      • protz Re: Wielki plac budowy 20.05.06, 13:20
        Gość portalu: Bart / bart_step napisał(a):

> Kolejny z kompleksem Poznańskiego

Tak, oczywiscie.
    • Gość: wielki brat Re: Wielki plac budowy IP: *.4web.pl 20.05.06, 13:22
      dobrze ze jest wiosna, bo zima malowaliby pewnie trawe na zielono
      • Gość: Bart / bart_step Re: Wielki plac budowy IP: *.mnc.pl 20.05.06, 13:25
        A drzewka zdają się pochylać się w powitlanym ukłonie*

*) uwaga satyra, cytat z Alternatywy 4, prosze nie pisać, ze tam drzewek nie
        ma, wiem o tym
      • Gość: stilka Re: Wielki plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:29
        zgadzam się. wielkie halo wokół tej manufaktury a 1/3 sklepów nieczynna,
        wszędzie rozgardiasz, mapek za mało, toalet też, że nie powiem o otwartych
        restauracjach. nie ma się czym podniecać. ja tam nie zawitam ponownie, póki nie
        otworzą wszystkich sklepów. nie lubie jak mi ktoś ochłapy rzuca i czeka aż
        zamerdam :/
        • Gość: Bart / bart_step Re: Wielki plac budowy IP: *.mnc.pl 20.05.06, 13:36
          Siejesz defektyzm. 1/3 nieczynna ale za to 2/3 czynne!

Tak na serio to masz rację. Tzeba poczekać aż wszystko ruszy.
        • cassani a mi się podoba Manufaktura 20.05.06, 14:02
          i nie mam żadnych zastrzeżeń że niektóre sklepy są zamknięte. Jak otworzą to
          będa otwarte - proste. jestem w stanie też zrozumieć że inwestor dokonuje
          oddawania budybków etapami. to normalne przy takim rozmachu inwestycji.
          Ale też uwielbiam czytać te wszystkie wypociny jakie wszystko jest fe i na
          pewno się nie uda. bardzo lubię to czytać.
          • keridwen Re: a mi się podoba Manufaktura 20.05.06, 14:32
            kaszani, wpadnij do mnie do sklepu, pogadamy sobie (;
            • cassani Re: a mi się podoba Manufaktura 21.05.06, 18:23
              a wpadne - puść mi na priva który to sklep!
        • huann Re: Wielki plac budowy 20.05.06, 14:41
          Gość portalu: stilka napisał(a):

> zgadzam się. wielkie halo wokół tej manufaktury a 1/3 sklepów nieczynna,
          > wszędzie rozgardiasz, mapek za mało, toalet też, że nie powiem o otwartych
          > restauracjach.

bojkotuję m. póki restauracji nie otworzą!
          • Gość: Bart / bart_step Re: Wielki plac budowy IP: *.mnc.pl 20.05.06, 15:08
            Żryyyyć?
            • huann Re: Wielki plac budowy 20.05.06, 15:14
              żrrryć !!! :>
    • histeryx idź na rower skoczy Ci adreanalina to i podniesie 20.05.06, 13:26
      poczucie własnej wartosci i zniknie dylemat do której kategorii przynależysz.
      pozdrawiam
    • cassani otworzono by 20.05.06, 13:33
      kasa wszędzie pachnie tak samo.
    • Gość: aaa Jak tu wszystkim dogodzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:49
      Albo stęki, że Manufaktury nie otwierają, albo pretensje, że otworzyli.
      Nie byłam tam, nie wiem, jak to wygląda, ale czytałam tu na forum, że już sporo
      fajnych rzeczy tam jest. Z każdym tygodniem, miesiącem, będzie lepiej. Czemu
      nie cieszyć się, że idzie ku lepszemu?
      Szłam dziś sobie pieszo Zachodnią. Martwy i podupadły wielki kawał miasta
      zamienia się na naszych oczach w świetny biznes, w ulubione miejsce rozrywki
      Łodzian, kipi życiem, ludzie chcą tam być. W czym problem? Po co szukać dziury
      w całym?
      • Gość: gosc Gowno chłopu nie zegarek IP: *.astral.lodz.pl 20.05.06, 15:54
        A bylo tak wspaniale gdy mury Poznanskiego przypominaly Warszawe po wyzwoleniu.
        I komu to przeszkadzalo ?
        • Gość: inwestuje Re: Gowno chłopu nie zegarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:43
          Sharp patrzy na Bydgoszcz

Krzysztof Aładowicz 19-05-2006 , ostatnia aktualizacja 19-05-2006 19:36

Japoński koncern szuka terenu na swoje centrum logistyczne - najlepszą
          lokalizację proponuje Bydgoski Park Przemysłowy

Przedstawiciele Sharpa byli już w tej sprawie w naszym mieście. - Pokazaliśmy
          Japończykom tereny w Parku, które mogą być przeznaczone na tę inwestycję - mówi
          zastępca prezydenta Bolesław Grygorewicz. - Goście byli na razie tajemniczy:
          dokładnie oglądali infrastrukturę Parku, ale nie dzielili się wrażeniami -
          dodaje prezes Parku Grzegorz Dudziński

Japończycy potrzebują zaplecza dla wielkiej fabryki Sharpa w Łysomicach pod
          Toruniem, której budowa ruszy w czerwcu. Przypomnijmy, że w Łysomicach od
          stycznia będą produkowane panele ciekłokrystaliczne do płaskich telewizorów
          LCD, które montowane są w Kronach (Niemcy) i w San Cugat del Valles pod
          Barceloną (Hiszpania). Z zapewnień inwestora wynika, że docelowo pracę pod
          Toruniem znajdzie około 10 tysięcy osób.

Oferta Bydgoskiego Parku Przemysłowego spełnia wiele warunków stawianych przez
          Japończyków. Koncern potrzebuje zaplecza z dużą bocznicą kolejową, a taka
          znajduje się na terenie Zachemu, zajmowanym przez Park. Sharp planuje bowiem z
          jednej strony dowóz części do produkcji z innych fabryk na świecie do Hamburga
          statkami, natomiast dalej do Polski - pociągami. Z drugiej strony transport
          kolejowy mógłby być wykorzystany do przewozu - wyprodukowanych w Łysomicach
          modułów - do fabryk w Niemczech i Hiszpanii. Bydgoszcz byłaby punktem
          przeładunkowym: tiry zabierałyby towar z wagonów i wiozły do Łysomic, a tam
          pakowały monitory LCD i transportowały do centrum w Parku.

- Jesteśmy w stanie przekazać inwestorowi taką ilość ziemi, jaka będzie mu
          potrzebna. Możemy też spełnić wiele innych warunków - zapewnia prezydent
          Grygorewicz.

Jest też dodatkowa propozycja dla Japończyków - rozpoczęcie budowy terminalu
          cargo na bydgoskim lotnisku. Dzięki tej inwestycji, po wylądowaniu samolotu z
          towarami, można byłoby swobodnie przeprowadzić rozładunek, odprawę celną i
          przechowywać materiały. - Odpowiedzi, czy nasza propozycja okazała się
          atrakcyjna i czy właśnie tutaj będzie budowane centrum logistyczne, spodziewamy
          się w najbliższych tygodniach - kończy zastępca prezydenta.

Na temat swoich zamiarów nie chce wypowiadać się nikt ze strony przedstawicieli
          Sharpa w Polsce ani Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych
          [której szef podpisywał umowę z Sharpem o budowie w Łysomicach - przyp. red.]. -
          Jesteśmy zobowiązani do całkowitego milczenia - wyjaśnia Krystyna Skrzyńska,
          specjalista ds. komunikacji z mediami w PAIiIZ.

Przypomnijmy, że rozwój Parku Przemysłowego bydgoszczanie uznali za jedno z
          najważniejszych zadań dla władz miejskich w specjalnym sondażu, przeprowadzonym
          przez bydgoską "Gazetę Wyborczą", którego wyniki ogłosiliśmy wczoraj na jej
          łamach.
      • protz Re: Jak tu wszystkim dogodzić? 20.05.06, 20:40
        > Czemu
        > nie cieszyć się, że idzie ku lepszemu?

Ja sie cieszę.

>W czym problem? Po co szukać dziury w całym?

Bo ta dziura jednak jest. Nie wolno?
    • geograf Re: Wielki plac budowy 21.05.06, 01:55
      Moge tylko podejrzewać, że tyle o tyle już odwlekli termin otwarcia, tyle musieli najemcy czekać na swoje zyski (choćby Springfield, którego przez rok w Łodzi nie było...), że musieli to zrobić z uwagi na grożące im kary, odszkodowania i inne płatności...
      Zresztą otwarta część moze już zacząć zarabiać na spłatę kredytów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka