trishika 20.01.03, 10:49 Gdzie lepiej pojechac na pół roku? Do Danii czy do Szwecji?? Jakieś sugestie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanya Re: Dania czy Szwecja?? 20.01.03, 15:08 trishika napisała: > Gdzie lepiej pojechac na pół roku? Najlepiej do słonecznej południowej Italii :-) >Do Danii czy do Szwecji?? Jakieś sugestie?? Nie byłam ani tu, ani tu, więc moją odpowiedzią się nie sugeruj ;-) pozdrawiam, hanya Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Dania czy Szwecja?? 20.01.03, 17:18 nie powiedziałaś najważniejszego: w jakim celu tam się wybierasz??:-) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Dania czy Szwecja?? 20.01.03, 18:08 Polecam Danię. Szwecji jeszcze nie miałam okazji bliżej poznać, tylko Szwedów, ale to się zmieni juz lada moment, jak wróce będę miała porównanie :) pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Dania czy Szwecja?? 20.01.03, 18:58 Jeżeli warunki itp. masz podobne to wybrał bym Szwecję. Stockholm jest moim zdaniem jedym z najładniejszych miast. Ogólnie Szwecja przypadła mi do gustu. Co prawda z Danii zaliczyłem jedynie Bornholm i opowieści znajomych z innych części, ale na tej podstawie sądzę, że w Szwecji ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re: Dania czy Szwecja?? IP: *.hj-vhstud.hj.se 20.01.03, 19:42 A jakie miasta/uczelnie konkretnie Cie interesuja? Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Dania czy Szwecja?? 20.01.03, 23:10 Dania - Arhus jakaś szkoła Social work, a Szwecja - Uniewrstyet Lund. Nie wiem czy UŁ nie zadecyduje za mnie i czy czasem w Szwecji nie wyląduję. Dziękuję za sugestie Pozdrawiam Trishika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re: Dania czy Szwecja?? IP: *.ing-stud2.hj.se 22.01.03, 16:26 O Danii sie nie wypowiadam, natomiast o Lund slyszalem dwie rzeczy: 1.Straszny moloch 2.Klopoty wykladowcow z jez. angielskim. Polecam Jönköping gdzie wlasnie siedze. Bardzo dobrze wyposazona uczelnia, angielski na wysokim poziomie, bardzo sympatyczne miasteczko akademickie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupek Re: Dania czy Szwecja?? IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.01.03, 23:02 Hej, Roger. Bylbym wdzieczny, gdybys poradzil mi, czy w Twojej szkole istnieje możliwość studiowania jako tzw. non-degree student (poza wymiana studencka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger Re: Dania czy Szwecja?? IP: *.hj-vhstud.hj.se 23.01.03, 23:41 Szczerze mowiac nie wiem nic na ten temat, bo wyjechalem z SOCRATESA, ale polecam www.hj.se/eng/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Dania czy Szwecja?? 23.01.03, 23:46 Gość portalu: roger napisał(a): > O Danii sie nie wypowiadam, natomiast o Lund slyszalem dwie rzeczy: 1.Straszny > moloch 2.Klopoty wykladowcow z jez. angielskim. Polecam Jönköping gdzie > wlasnie siedze. Bardzo dobrze wyposazona uczelnia, angielski na wysokim > poziomie, bardzo sympatyczne miasteczko akademickie :) Ale niestety w Szwecji zaproponowano mi tylko Lund :( Ale z Lund blisko do Malmo i do Kopenhagi :) Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: Dania czy Szwecja?? IP: *.194.186.195.dial.bluewin.ch 23.01.03, 23:48 W Danii nie bylam, ale Szwecja jest super! Podobala mi sie niesamowicie. I na pewno chcialabym tam byc latem. I w ogole chcialabym tam troche pomieszkac. Ale nie zima :-) No i w razie co z Lund masz blisko do Danii, wiec zawsze mozna sie przekonac jak to jest tam. No i mozna skoczyc do kasyna (ktorych praktycznie nie ma w Szwecji). Pozdr. Do. Odpowiedz Link Zgłoś