diogenespies 12.06.06, 09:43 Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu, za zniesławienie posła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uerbe Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 09:44 diogenespies napisał: > Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu, > za zniesławienie posła? To zależy czy zostanie to uznane za wyrażenie opinii czy zniesławienie. Możesz bez obaw nazywać "zerem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diogenespies Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:45 ale gnida bardziej do niego pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Tuska Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 09:51 A jak nazwać Posłankę Senyszyn, żeby do niej pasowało a nie być pociągniętym do odpowiedzialności za zniesławienie? Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 12:36 z urzedu to nie..z oskarzenia prywatnego - tak ;P chyba ze bedziesz działał w "usprawiedliwionym interesie społecznym" noo i oczywiscie twoj atak musi byc skierowany nie w posła M jako osobe tylko posła jako posła -> w jego stanowisko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Sarnecki Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.lublin.mm.pl 12.06.06, 13:40 Nie żałuj sobie. Mnie wczoraj nazwano słowem powszechnie uznawanym za adekwatne i jest mi miło, że ktoś zechciał przemówić do mnie w moim języku. Znaczy - zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 15:08 diogenespies napisał: > Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu, > za zniesławienie posła? czy może jednak gnidy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diogenespies Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:59 Chodziło mi o jednego posła wiec gnida. dzisiaj go i tak, tak nie nazwe bo jakos mi smutnawo.. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Kultury trochę! 12.06.06, 17:18 Ja myślę, że dasz o sobie dobre świadecto, jeżeli po prostu przeprosisz tego posła za to, że jest gnidą. Po co wyzywać od razu ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Kultury trochę! 12.06.06, 17:22 ale to nie moja wina, ze sadze o nim, ze jest gnida Odpowiedz Link Zgłoś