Dodaj do ulubionych

Pytanie prawno - polityczne.

12.06.06, 09:43
Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu,
za zniesławienie posła?
Obserwuj wątek
    • uerbe Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 09:44
      diogenespies napisał:

> Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu,
      > za zniesławienie posła?

To zależy czy zostanie to uznane za wyrażenie opinii czy zniesławienie. Możesz bez obaw nazywać "zerem".
      • Gość: diogenespies Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:45
        ale gnida bardziej do niego pasuje
    • Gość: Wyborca Tuska Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 09:51
      A jak nazwać Posłankę Senyszyn, żeby do niej pasowało a nie być pociągniętym do
      odpowiedzialności za zniesławienie?
      • brite Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 10:19
        nazwij ją prowokatorką.
      • gray Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 15:10

papierzyca!
    • more.words Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 12:36
      z urzedu to nie..z oskarzenia prywatnego - tak ;P
      chyba ze bedziesz działał w "usprawiedliwionym interesie społecznym" noo i
      oczywiscie twoj atak musi byc skierowany nie w posła M jako osobe tylko posła
      jako posła -> w jego stanowisko ;)
      • Gość: Krzysio Sarnecki Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.lublin.mm.pl 12.06.06, 13:40
        Nie żałuj sobie. Mnie wczoraj nazwano słowem powszechnie uznawanym za adekwatne
        i jest mi miło, że ktoś zechciał przemówić do mnie w moim języku. Znaczy -
        zrozumiałem.
    • gray Re: Pytanie prawno - polityczne. 12.06.06, 15:08
      diogenespies napisał:

> Czy jeśli nazwę posła M.... gnidą to będę ścigany przez prokuraturę z urzędu,
      > za zniesławienie posła?

czy może jednak gnidy?
      • Gość: diogenespies Re: Pytanie prawno - polityczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:59
        Chodziło mi o jednego posła wiec gnida. dzisiaj go i tak, tak nie nazwe bo
        jakos mi smutnawo..
    • michael00 Kultury trochę! 12.06.06, 17:18
      Ja myślę, że dasz o sobie dobre świadecto, jeżeli po prostu przeprosisz tego
      posła za to, że jest gnidą. Po co wyzywać od razu ... ;)
      • diogenespies Re: Kultury trochę! 12.06.06, 17:22
        ale to nie moja wina, ze sadze o nim, ze jest gnida
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka