huann 24.06.06, 00:06 nie dość że ciemno w chusteczkę, to już sie słowikom całkiem pokiciało: na Święty Wit Słowik cyt przecież. a to 15 czerwca było. a co WY zrobiliście w tę noc? puszczaliście wianki, czy traciliście pawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Świętojańska Noc 24.06.06, 00:55 Faktycznie,jutro znów trzeba walczyć i iść do pracy,ale najładniejsza kobieta to noc. Odpowiedz Link Zgłoś
tarsylia Re: Świętojańska Noc 24.06.06, 03:50 Wianek nosiłam na głowie :) Noc włąsnie się kończy - była cudowna pełna przygód na łonie natury !!! I włąsnie po to warto życ :):):) Pozdrawiam wszystkich których spotkałam tej nocy :) panna z wiankiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Świętojańska Noc 24.06.06, 23:35 tarsylia napisała: > panna z wiankiem :) pożycz. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Świętojańska Noc 25.06.06, 12:31 Przepraszam, przespałem. Stało się coś? Wzbudzono jakiś wyż demograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Świętojańska Noc 25.06.06, 13:26 ja w każdym razie nad nim pracowałam. orgia tym razem była wyłącznie czytelnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota korekta 25.06.06, 13:27 szprota napisała: ja w każdym razie nad nim pracowałam. winno być ja w każdym razie nad nim NIE pracowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy heh 25.06.06, 21:41 Przez chwile sie zastanawialem jak Ty ksiazki czytasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Świętojańska Noc 25.06.06, 20:42 Jako stoliczanka oglądałam w domu z okna(mieszkam na bielanach więc dobrze widać) przed północą pokaz ogni sztucznych. Było lepiej niż zawsze. ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Świętojańska Noc 26.06.06, 16:40 takie czasy, że nawet w noc świętojańską ognie są sztuczne... Odpowiedz Link Zgłoś
afika Re: Świętojańska Noc 26.06.06, 08:09 była cudowna... marzyłam o pewnym spokojnym nieśmiałym mężczyźnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
afika Re: Świętojańska Noc 26.06.06, 08:29 jasne że były... noc była niezapomniana... Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Kiedy była ta noc? 26.06.06, 09:04 Ja już od 20 czerwca swiętowałem tą noc bo co chwile dowiadywałem się, że to dziś...Już mogę przestać świętować? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Cierpliwości 26.06.06, 09:08 Bo przegapisz termin i do konca zycia bedziesz zalowal. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani spoko 26.06.06, 09:50 królowa Elżbieta od kwietnia obchodzi urodziny i w jakiej jest formie a Ty narzekasz po ledwie tygodniu! Elżbieta pobiła nawet rekord mojejgo kolegi, który ciągiem 5 tygodni wytrzymał! :) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: spoko 26.06.06, 09:53 ja tez dlugo moge ale finanse mi na to nie pozwalają i do tego te orgie kazdej nocy, jak ja sie wyspowiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: spoko 26.06.06, 09:56 finanse na alko czy orgie? jak na orgie to nielegalne - dopóki nie znajdą kwiatu paproci mają oddawać za free! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani to gorzej 26.06.06, 10:05 mi starczyło na szczęście. na styk - ale starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: to gorzej 26.06.06, 10:11 no - ja też nie od parady - przyznam nieskromnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: to gorzej 26.06.06, 10:13 ta jak kiedys skoczymy na piwo to wszystko wypijemy! Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: to gorzej 26.06.06, 10:18 pewnie jedno i drugie... w Annie jest troche pifka do wypicia... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja spędziłem 26.06.06, 09:19 w Jastarni - oglądając miejscowe zwyczaje. Impreza rozpoczęła sie przemarszem młodzieńców przebranych za diabły i panien w jakichś białych szmatkach - wszyscy z napisami na ubraniach - "rocznik 1987" - to taki ich chyba wstęp do dorosłości - pierwszy rocznik po "osiemnastce". Było uganianie się diabłów za pannami i mazanie ich po twarzach sadzą - która najmniej umazana - ma najmniejsze szanse na męża - i do zakonu. Potem przemarsz z orkiestrą strażacką do zatoki, tańce i hulanki - strzelanie racami (przyznam że ze względu na prostotę dużo bardziej mi sie podobało od wykwintnych sztucznych ogni), jakieś rytuały kaszubskie, koncerty, piwko, zimny wiatr od morza przez wydmy. ewakuowałem się ok 23 - ale to chyba był środek imprezy - oceniając po wzroku starszego jegomościa spotkanego rankiem następnego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja spędziłem 26.06.06, 12:24 Zgadzam się. Występy teatralne zawsze przebiją sztuczne ognie. ;-) W Toruniu kiedyś był jakiś przegląd teatrzyków ogródkowych. Nie wiem czy w czerwcu czy lipcu, ale jakoś tak na początku wakacji. Też było super. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka <a href="http://www.sztukaulicy.pl/" target="_blank">www.sztuk 26.06.06, 12:42 www.sztukaulicy.pl/ jakby kto chciał się wybierać do Stolycy. Macie cioś takiego w Łodzi? Tez chętnie pozwiedzam... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ja spędziłem 26.06.06, 16:43 cassani napisał: > która najmniej umazana - ma najmniejsze szanse na męża - i do zakonu. a później: "plażą szły zakonnice - piękne aż strach!" Odpowiedz Link Zgłoś
longeta zakonnice też potrafią.... 26.06.06, 16:48 iśc po całości,ponieważ są twarde i miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś