Dodaj do ulubionych

Zenon I Medialny

11.07.06, 16:48
Ostatnio głosno o naszym prezydencie w ogolnopolskich gazetach. co prawda w
tabloidach, no ale nieczesto prezi takiegomiasta jak zdunska wola jest
napierwszej stronie "Superexpresu", ostatnio w Tygodniku "Nie". Jak myslicie
skandal obyczajowy pomoze mu w wyborach i jaki to moze miec wplyw na
postrzeganie miasta i jego mieszkancow. Cos mi sie wydaje , ze bedzie sie
kojarzylo Zdunska Wole przez pryzmat Zenka-Skandalisty:))) Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • violator2 Re: Zenon I Medialny 11.07.06, 19:14
      Tak, mamy "reklamę" miasta. Myślę, że jednak w pewnym sensie jest to osobisty
      dramat Zenona i jego rodziny. Może co robi jest naganne, ale chyba ma prawo do
      prywatnego życia i wyborów. I chyba nie jest przypadkiem, ,że te newsy w
      tabloidach pojawiły się po ogłoszeniu, że kandyduje na Prezydenta. A w Zduni
      wszyscy wiedzą kto za "T.y M." stoi :-) Nie popieram Zenona I. Nie podoba mi
      sie ten rozgłos. Nie lubię też sępów, które za wszelką cenę napiszą wszystko i
      zacytują nawet płacz eks-żony. Ten skandal mu nie pomoże, ale jeśli media i
      wszyscy będą go tak atakować, to zyska mu w końcu obrońców. Bo my Polacy
      utożsamiamy się z atakowanymi. Pepe1123- pomysł na dyskusję jest dobry! Pozdro
      • pepe1123 Re: Zenon I Medialny 12.07.06, 23:10
        no wlasnie violator! wcale sie nie zdziwie jak Rzezniczak wygra te wybory
        wedlug mnie to bardzo realny scenariusz. ciekaw jestem co by wtedy zrobil jak
        by sie zachowal i jakim bylby prezydentem?
        • violator2 Re: Zenon I Medialny 13.07.06, 08:39
          Jednak myślę, że Zenek I nie ma szans na reelekcje:
          - Nigdy się to nie zdarzyło, by ktoś był po raz drugi wybrany, nawet jeśli to
          była osoba tak dobra jak Prezydent Sieradzki.
          - Ludziom znudziła się ta twarz
          - Za dużo kłotni w radzie i mieście
          - Za dużo ludzi skrzywdził dziwnymi zwolnieniami z pracy, były sprawy sądowe,
          artykuły w mediach
          - Artykuły obecne to może jednak być gwóźdź do trumny, choć lepszy jawny rozód
          niż obłuda i "ktoś na boku", ale Polacy są jednak obłudni i akceptują to drugie.
          - Poparcie LPR, PSL i Samoobrony to samobójstwo - pierwsze dwie partie maja
          notowania poniżej 2%, Samoobrona ma wyniki, ale na wsi
          - Będzie ostra kampania, na pewno znowu Forum wymyśli jakieś gazetki. Co z tego,
          że znowu będą w nich kłamać. Kłamstwo powtarzane staje się "faktem" w umysłach
          wyborców
          - Nie będzie miał poparcia Kościoła, a to może odebrać mu głosy, szczególnie
          "moherkowe";-) choc to i tak jest elektorat PiS
          - Wysokie notowania ma PiS i Platforma i to są główni rywale Zenka, Brodzki już
          się znudził, poza tym kojarzy się z wiecznymi wyborczymi porazkami i
          krytykanctwem, poza tym SLD ma dół w notowaniach i podzieliło się na SLD i
          jakieś 3xP
          - Media są przeciw Zenkowi, zauważ że dobrze pisze się tylko o Forum i Pohlu,
          ten ostatni pojawia się w mediach od lat (szpital, Urząd, NFZ, dzialnośc w
          kulturze odkryłem!!!) dużo jest o nim w necie (wrzuć google to zobaczysz, ale
          strony www nie znalazłem, choć podobno do niedawna była, chyba robi sobie nową
          pod wybory). Poza tym Pohl pracowal w Urzdzie za czasów Zenona i może z tego być
          niezła nawalanka wyborcza jeśli coś wie ;-))) o kulisach i metodach rządzenia.
          - Ma dar robienia sobie wrogów i w mediach nie sprzedaje się dobrze, choć
          znający go lepiej mówią, że to inny człowiek w urzedzie i przed kamerą a inny na
          luzie...
          - Ma trudną sytuację jesli chodzi o lojalność kadrową, rzeczniczka Urzędu to
          córka kontrkandydata, w MDKu konferencje robi opozycja i reklamuje się w ten
          sposób, pozbył się zbyt wielu dobrych ludzi z Urzędu (p. Wisińska, p. Stawski,
          p. Matusiak, poza tym w Wydziale Promocji czy Rozwoju było chyba z 5ciu
          kierowników, to chyba dziwne, nie???
          - Skąd weźmie kase na wybory? Ma alimenty, nową rodzine, nie sfinansuje go
          Forum, anie jego biedne partie. jesli wyskoczy z duża kasą na kampanę to będzie
          pytanie skąd ją ma? Zauważ że PiS i PO na pewno zrobią duża ogólnopolską i
          lokalną kampanię na rzezc swoich kandydatów. W mediach typu łodzka trójka wciąz
          jest Senator Rybka (PiS) wicewojewoda Gwiazda (PiS) a jakieś dwa tygodnie temu
          był Pohl (PO) z marszalkiem Sejmu Komorowskim (PO) i posłem Grabarczykiem (PO) z
          jakiegoś spotkania w Sieradzu relacja czy coś takiego.
          -Zenon I ma co prawda w ręku gazetkę samorządową, ale ona z racji wydawania
          przez UM jest niewiarygodna ("propaganda sukcesu" :-) i redagowana w sposób
          żenujący. To już lepsze były te gazety zduńskowolskie wczesniejsze (tytułow nie
          pamietam)
          - No i jak pogodzi kampanie z pracą? Nie pójdzie na urlop to znaczy, że
          wykorzystuje stanowisko, pójdzie na urlop, znaczy olewa pracę ;-))) Niezły
          dylemat:-)
          A jakim byłby Prezydentem gdyby wygrał? Takim samym po prostu. Może tylko
          bardziej cwanym...Kolejne 4 lata wojny w mieście :-)
          -
          -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka