Gość: vladip IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 13:25 czy juz widzieliscie film promujacy nasze miasto? moim zdaniem super... dobrze zrobiony i zeczywiscie pokazujacy Lodz z dobrej strony pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mch Re: film promujacy Lodz IP: *.pai.net.pl 29.10.01, 15:15 Nie widziałem. Film może i jest dobry, ale z pewnością nie spodobał się Warszawiakom (jak mówisz, że pokazuje Łódź z dobrej strony), bo oni nas nie lubią... Nawet nie wiem czemu. Może myślą, że jak mieszkają w stolicy, to im wolno dusić i poniżać innych... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Lodz 29.10.01, 18:59 Gość portalu: mch napisał(a): > Nie widziałem. Film może i jest dobry, ale z pewnością nie spodobał się > Warszawiakom (jak mówisz, że pokazuje Łódź z dobrej strony), bo oni nas nie > lubią... Nawet nie wiem czemu. Może myślą, że jak mieszkają w stolicy, to im > wolno dusić i poniżać innych... Nie wal od razu między oczy! Trenuj! Nie masz racji. Ostatnio na forum warszawskim zachowali sie bardzo w porządku! Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: film promujacy Lodz IP: *.pai.net.pl 31.10.01, 19:23 Nie wierzę w to. Chociaż, chociaż...cuda się czasem zdarzają. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 18:44 Chciałbym wiedzieć gdzie można ów film obejżeć, możesz mi powiedzieć? pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 19:02 hubar napisał(a): > Chciałbym wiedzieć gdzie można ów film obejżeć, możesz mi powiedzieć? obejżec - nigdzie, ale obejRZeć pewnie w sali kinowej Urzędu Miasta, jak go z szafy pancernej wyjmą i pokaz pod strażą zorganizują. A gdzie go widziałes, vladip? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 19:06 Ale ty się kropko czepiasz! Teraz jestem w kropce... nie wiem czy pisać po "swojemu" czy nie pisać wcale. pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Lodz 29.10.01, 18:54 Gość portalu: vladip napisał(a): > dobrze zrobiony i zeczywiscie pokazujacy Lodz z dobrej strony RZeczywiście? Nie widziałam jeszcze. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 18:58 Ty też nie? To może kropeczko idziemy razem? Grają to w jakimś kinie? ;-) pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 22:24 nie wiem gdzie go graja ale jak dobrze pojdzie to jutro bedzie u mnie na dysku ... ;))) pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 23:01 Czy rozumiec to jako zaproszenie dla forumowiczów :-))))) HuBar pewnie i tak pójdzie z Kropką do kina, ale pozostali, no coż - jest ich gromadka. Sprawdzaj wątek HuBara ile nas do pieczenia chleba. pozdr. PS. Film chętnie obejrzę. Może byc przesłany pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 23:11 troche duzy zebym go wysylal... ale pewnie bedzie ogolnie dostepny... zreszta do jutra pomysle... tyle ze to bedzie zlamanie ustawy o prawach autorskich... pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 23:15 vladip napisał(a): > tyle ze to bedzie zlamanie ustawy o prawach autorskich... A twój dysk to na autorskich prawach :-))))))))))) Chyba że masz w tym udział jako współautor - to sie przyznaj. Co z tym oglądaniem u Ciebie ????????? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: film promujacy Łódź 29.10.01, 23:27 > A twój dysk to na autorskich prawach :-))))))))))) narazie jeszcze go tam nie ma... > Chyba że masz w tym udział jako współautor - to sie przyznaj. az taki zdolny to nie jestem... > Co z tym oglądaniem u Ciebie ????????? u mnie malo miejsca... moze u kropki? kropko co ty na to? a potem maly brydzyk...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: film promujacy Łódź 30.10.01, 13:07 No i znów dobry pomysł na forum. Brydż z filmem o Łodzi w tle. Chyba UMŁ powinien sfinansować koszty takiego spotkania ???? :-)))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: film promujacy Łódź 30.10.01, 13:48 Czyli idziemy oglądać do vladipa lub kropki?? Jak ustalicie szczegóły to zapodajcie na forum. Ja też chętnie obejrzę :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: film promujacy Łódź IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 30.10.01, 13:28 A moze autor filmu pozwolilby go opublikowac w necie. Moge wrzucic na ftp lub na stronke. Byle tylko legalnie. Pozdrawiam, MarcinK - tez chetny obejrzec film Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Łódź 30.10.01, 16:36 vladip napisał(a): > moze u kropki? > kropko co ty na to? o Jezu! > a potem maly brydzyk...;))) Jeszcze czego! :P Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Łódź 30.10.01, 16:32 vladip napisał(a): > tyle ze to bedzie zlamanie ustawy o prawach autorskich... Pokaz zamknięty nie podlega prawu autorskiemu. A poza tym należy nam się jak psu zupa. Mało to gadamy o bolączkach Łodzi? Mało pomysłów podsuwamy? Mało krwawych bojów w jej obronie toczymy? Dawaj ten film, vladip! Posdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: film promujacy Łódź 30.10.01, 16:43 > Dawaj ten film, vladip! i mnie tesz, i mnie tesz!!! pB Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: film promujacy Łódź 31.10.01, 19:12 film jest juz u kropki... teraz kropko czekamy na seans dla forumowiczow.. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Łódź 31.10.01, 20:03 ale w piatek będzie spowrotem u ciebie, o ile wiem? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: film promujacy Łódź 01.11.01, 19:49 Widziałam! Film rewelacyjny! Najlepszy, jaki dotąd widziałam (tego typu). Błyskotliwy, świetne pomysły realizatorskie! A Łódź - jak nie Łódź. Reżyser - Wojciech Bruszewski. Widać rękę mistrza! Ściskam Wojtku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Do REDAKCJI 30.10.01, 20:25 Czy Redakcja może wystawic nam list referencyjny do UMŁ, aby przekazano stosowne CD (kilkanaście sztuk) na potrzeby promocji Łodzi na forum. Wydział Promocji z pewnością Redacji GŁ nie odmówi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Do wszystkich zainteresowanych! 02.11.01, 14:34 Vladip ma film i dobre serduszko :) Zainteresowanych prosi o kontakt mailem (z vladipem, nie ze mną!) Jest możliwość rozesłania. Warto! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladip Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa IP: 62.233.138.* 02.11.01, 19:57 niestety przez maila raczej nie dam rady... sprawdzilem wielkosc i 98 MB to mi przez nic nie przejdzie... ale postaram sie go rozmnozyc przez weekend i moze mi sie uda dostarczyc jakos osobiscie... szczegoly powysylam mailem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 23:34 Witam Moglbym ten film wrzucic na ftp. Jesli nie na anonimowe to na haslo znane tylko forumowiczom. Mysle, ze mozna by go tam potrzymac ze 3 dni i kazdy kto chce moglby go sciagnac. Jesli zas chodzi o rozmnozenie to tez sluze sprzetem i krazkami. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa 03.11.01, 00:03 na 95 % w poniedzialek film bedzie u jasama... a potem ta sama droga co koperty... pzdr vladip Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa 03.11.01, 00:15 Jeśli otrzymam w poniedziałek to od środy będzie 10 krążków Jeśli w środę - to od piątku. Zasady wg wątku "Książki dla..." Chyba że MarcinK podrzuci w poniedziałek własną produkcję. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa 03.11.01, 19:30 służę jako skrzynka odbiorcza dla tych, którzy juz wiedzą, gdzie jestem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa 04.11.01, 13:47 Czyżbys miała juz CD dla innych ? Czy tylko robisz za poczhalterię (to coś rodzinnego chyba) ? pozdr. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Mam film! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.11.01, 12:24 Witam Wlasnie przed chwila dostalem od Jasama plyte z filmem. Jesli ktos jest zainteresowany to moge zrobic kopie. Pozdrwiam MarcinK PS Jednoczesnie chcialbym podziekowac Jasamowi za ksiazke dolaczona do plyty. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINNA Re: Mam film! IP: 138.227.189.* 08.11.01, 12:58 Ja chcialabym, ale trudno mi jest zmuszac was do ponownego wysylania kopert za granice. Moze by tak "polozyc" na internecie, to bym sobie zciagnela? Mam polaczenie w domu ok 500Mbit/s. //NINNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Do NINNY IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 08.11.01, 13:42 Witam Jutro lub dzis wieczorem poloze ten fil na ftp. Jednak ze wzgledu na prawa autorskie bedzie to ftp na haslo. Podaj mi swoj e-mail to podesle Ci nazwe uzytkownika i haslo. Moj e-mail to mkaniew@systemgwarant.pl Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasam Re: Do wszystkich zainteresowanych! od vladipa IP: *.Astral.Lodz.PL 07.11.01, 13:33 jasam napisał(a): > Jeśli otrzymam w poniedziałek to od środy będzie 10 krążków > Jeśli w środę - to od piątku. > Zasady wg wątku "Książki dla..." NIEAKTUALNE PRZEPRASZAM :-((( Proszę kontaktowac się z MarcinemK lub Kropką. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CZTERY PŁYTY CD SĄ U MNIE. KROPKA 07.11.01, 16:16 Ja kropka ja kropka przechodzę na rozpowszechnianie: Dzięki jasamowi mamy 4 płyty! 1. Jedna jest dla WSHE - HuBar, bartolomeo, skontaktujcie się ze mną jakoś 2. Vladip - twoja płyta jest u mnie do odbioru Pozostałe - komu, gdzie i jak? No proszę, KFŁ ma już własną wypożyczalnię CD :)) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: CZTERY PŁYTY CD SĄ U MNIE. KROPKA 07.11.01, 19:15 Dla mnie! (Razem z naprasowanką). Obiecuję, że szybko obejrzę i oddam do wypożyczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: CZTERY PŁYTY CD SĄ U MNIE. KROPKA 07.11.01, 22:06 A gdzie jest to "u mnie"?? Bo ja jak zwykle jestem nie doinformowany :((( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CZTERY PŁYTY CD SĄ U MNIE. KROPKA 08.11.01, 15:33 Fakt. Jesteś niedoinformowany, że "nie" z przymiotnikami pisze się razem bez względu na długość przymiotnika, a z czasownikami osobno :)) Bywasz gdzieś, gdzie jest portiernia, albo coś takiego? Gdzie można zostawić na twoje nazwisko? A może w WSHE? u HuBara? znacie się? Daj znać mailem, bardzo proszę :)) Czy są jeszcze jacyś chętni? Czekam na maile :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: KROPKA 08.11.01, 16:55 Kropko Ten urząd pocztowy w rodzinie chyba zadecydował. Mimo że został stracony ale TY MOŻESZ ZBUDOWAĆ COS ZUPEŁNIE NOWEGO. Poczta dla Forum :-)))) Jak będziesz wymyślać hasła na bilbordy - daj znać. Już my wymyślimy odpowiednie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: JASAM 08.11.01, 17:22 kropka. napisał(a): > coś narozrabiałam? :((( Ależ skąd - wpaniale HuBar rzuca hasła. Ty tworzysz instytucje obsługujące forum, inni gotują i smażą, jeszcze inni narzekają itd............ Podział jakis jest. A wszystko dla naszej wspaniałej Gazety i jej Forumowiczów ;-) pozdr. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka. DO BARTOLOMEO I HUBARA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 08:47 Koperta czeka na was w portierni przy szlabanie parkingowym przy Pomorskiej na nazwisko Bartolomeo. Miłych wrażeń :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: CZTERY PŁYTY CD SĄ U MNIE. KROPKA 09.11.01, 19:51 kropka. napisał(a): > Fakt. Jesteś niedoinformowany, że "nie" z przymiotnikami pisze się razem bez > względu na długość przymiotnika, a z czasownikami osobno :)) :P w końcu i mnie się dostało :))) A tak mi coś właśnie nie pasowało. Może teraz zapamiętam. > Bywasz gdzieś, gdzie jest portiernia, albo coś takiego? Gdzie można zostawić > na twoje nazwisko? > A może w WSHE? u HuBara? znacie się? > Daj znać mailem, bardzo proszę :)) Co do reszty postu to się zastanowię i postaram coś zapodać na maila. pozrd. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: film promujacy Lodz 09.11.01, 10:56 Obejrzałem... :) Od paru minut usiłuję podnieść moją szczękę z podłogi - z marnym skutkiem. Niby już wyleczyłem chrypę, a znowu mowę mi odjęło. Czuję się tak, jak gdybym sam to wszystko nakręcił - tam jest wszystko to, co zawsze mówię innym o Łodzi. Mieszkam w pięknym mieście, pełnym życia, dumnym ze swoich osiągnięć i otwartym na przyszłość. Dziękuję, Imć Panie Reżyserze. Dzięki Seb za świetną muzę :) Ponoć ten film ma być pokazywany na Videowall. To znakomicie. Marzy się jeszcze coś takiego, co się spotyka w zachodnich telewizjach: quasi-reklamowe, najwyżej 1-minutowe spoty pokazujące właśnie jakieś miasto czy kraj. Dobry wybór z tego, co jest, sprzedaż do kilkunastu sieci telewizyjnych (nie tylko PL), emisja w dobrym czasie i... Ave Łódź! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: film promujacy Lodz 09.11.01, 19:19 Jeszcze jedna refleksja: Dziś analogowa GW została wyposażona w CD z "Metrem" Stokłosy i Józefowicza. W porządku, z pewnością wielu się ucieszyło z takiego prezentu za 1 PLN ekstra. Ale czy nie byłoby jeszcze lepiej, gdyby któregoś dnia z ogólnopolską GW został rozpowszechniony ten film? Pozdrowienia i ku namysłowi, Redakcjo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: film promujacy Lodz 09.11.01, 19:44 Iles tam wpisów wyżej prosiłem, żeby Redakcja załatwiła kilka CD dla KaFeLków. Studnia. Teraz będzie tak samo, chyba że uniosą sie honorem i napiszą. "Nie ma takiej mozliwości" HuBar pisał, że maja wewnętrzny nakaz ignora forum. Co przeczytali mają zapomnieć natychmiast. Ale w takim razie, po co pytania na wątku o Wielkim konkursie ? Nieprzewidywalni są ci dziennikarze. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: film promujacy Lodz 09.11.01, 19:51 jasam napisał(a): > Iles tam wpisów wyżej prosiłem, żeby Redakcja załatwiła kilka CD dla KaFeLków. > Studnia. > Teraz będzie tak samo, chyba że uniosą sie honorem i napiszą. > "Nie ma takiej mozliwości" Pewnie masz rację. Ech, życie, życie... > pozdr. Wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: film promujacy Lodz 11.11.01, 19:48 Nie zupełnie ignorują Forum, nie mogą "tylko" nic pisać od siebie. Z tego co słyszałem to mamy wsparcie w Jacku Sarzało, który regularnie czyta i wybiera odpowiednie wątki do druku. Co do filmu to mam tylko jedno zastrzeżenie- troszkę przydługi i szkoda że nie ma podpisanych miejsc, które są pokazywane. pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
movy Re: film promujacy Lodz 12.11.01, 09:50 zamek napisał(a): > Obejrzałem... :) > Od paru minut usiłuję podnieść moją szczękę z podłogi - z marnym skutkiem. Moje odczucia były podobne tylko ślinka potoczyła się z ust. > Czuję się tak, jak gdybym sam to wszystko nakręcił - tam jest wszystko to, co > zawsze mówię innym o Łodzi. Mieszkam w pięknym mieście, pełnym życia, dumnym ze > swoich osiągnięć i otwartym na przyszłość. > Ave Łódź! :)))Powstań z grobu!! Obejrzałam dzięki uprzejmości Vladipa. Składam hołd twórcom, że pokazali piękną Łódź, pełną zalet, szans rozwoju regionu. Tylko uwierzyć trudno. Pozd.:)) Odpowiedz Link Zgłoś