jadwiga_r 29.07.06, 22:33 Gdzie w Łodzi mogę znaleźć zakład usługowy,który wykonuje pranie pierza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapi7 Re: Pranie pierza 29.07.06, 23:44 Kiedyś taki punkt był przy ul. Narutowicza w suterenie kamienicy po stronie parzystej na odcinku między Wschodnią a Kilińskiego,bliżej Kilińskiego.W tym samym ciągu kamienic obok był optyk, sklep z parasolkami i odzieżą dziecięcą, przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Pranie pierza 30.07.06, 09:54 Mam ogromną prośbę do piszących, ponieważ mieszkam ponad 60 km od Łodzi i nie chciałabym przyjechać z pokaźnym bagażem pierza w ciemno. Gdybyście przechodzili obok takiego punktu usługowego, czy możecie zapytać o numer telefonu do zakładu oraz o cenę za usługę. Gdybym znała nazwę zakładu, może udałoby mi sie znaleźć numer w informacji telefonicznej. Będę wdzięczna za cenną informację. Sprawa dość pilna. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaxja Re: Pranie pierza 30.07.06, 10:40 Nie podam Ci aktualnej ceny, bo jej nie znam. Jednak rok temu pytałam w punkcie na Narutowicza ile ta usługa kosztuje (nie pamiętam tej sumy), ale okazałao się, że taniej wyjdzie kupić nową poduszkę. A na dodatek będzie ona w nowym purpurze. Kołdry tez gdy są w promocji to sa niedrogie. Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_mloda Re: Pranie pierza 30.07.06, 12:27 Zakład prania pierza mam akurat po sąsiedzku :) ul.Srebrzyńska 29 (okolice MAKRO)tel.0-42 6536900. Z tego co widzę to nawet już są po urlopie i jest czynny. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyga60 Re: Pranie pierza 30.07.06, 20:00 punkt przy ul. narutowicza jest napewno, ale chyba nie warto bawic sie w pranie pierza. sama tam przd wielu laty korzystalam z tej uslugi ale trzeba dac uszyty nowy purpur bo trudno zeby w stary i brudny wsypac czyste pierze. pierza trzeba dokupic bo po praniu ubywa. szkoda zachodu w sklepach sa dobrej jakosci wyroby. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Pranie pierza 30.07.06, 22:38 Jutro będę w pobliżu punktu na Narutowicza, to sprawdzę czy jest czynny, telefon i cenę usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Pranie pierza 02.08.06, 22:21 Jeżeli nadal potrzebujesz informacji o praniu pierza to podaję dane o punkcie przy ul Narutowicza 36,sprawdziłam dziś. Jest czynny, tel o42 630 15 54, czynne poniedziałek-piątek 12.00-18.00, 8 zł za kilogram czyszczonego pierza, czyszczą z poduszek, pierzyn, kołder,piernatów, jaśków. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Pranie pierza 03.08.06, 22:16 Dziękuję wszystkim forumowiczom za zainteresowanie moim problemem. Jestem niezmiernie wdzięczna za bezinteresowną życzliwość. Pozdrawiam serdecznie. Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś