Gość: obserwator IP: *.tomnice.pl 01.08.06, 01:29 jeszcze powinni zachecic absolwentow politechniki lodzkiej, zeby nie wyjezdzali masowo do Londynu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxxman Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł 01.08.06, 02:26 Wszystko fajnie tylko ze to jest kropla w morzu potrzeb. Gdyby w Lodzi takich firm bylo z 200, i to nie tylko z branzy IT, to Lodz rzeczywiscie bylaby na fali. A tak niestety nie jest. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Myślisz że w AMG zarabia się 3000-4000 zl? IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 14:47 To nie Warszawa. Nie dziwię się, że ludzie tam emigrują. Mając do wyboru 1200-1400 zł w Łodzi, a 3000-4000 zł w Warszawce (na starcie, na rękę), co byś wybrał? 1200 zł to głodowa pensja, a wiem że w Łodzi informatyk może pracować i 10 lat, a w zamian dostanie co najwyżej 200 zł podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez przesady Re: Myślisz że w AMG zarabia się 3000-4000 zl? IP: 217.153.8.* 01.08.06, 17:29 Napewno nie beda placic mniej niz 2500 brutto. Tyle to sie placi w indesicie. A badz co badz, amg.net musi byc lepiej zorganizowane i przez to placic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.astral.lodz.pl 01.08.06, 06:39 Guzik prawda! Napisze taka GW, ze Informatycy zarabiaja 4000pln, a pozniej ludzie sie dziwia ze w takim Bosh`u czy gdzie indziej Inf. dostanie do 2000MAX! Firmy z zachodu, nie szukaja specjalistow, szukaja taniej sily roboczej, tanich specjalistow. Wymagania ogromne place minimalne. Wiec nie czarujcie ludzi, nie czarujcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 5.6.2D* / *.braun.de 01.08.06, 10:41 Nie wiesz to nie pisz głupot, jeszcze byś chciał zarabiać tyle co w IT w Boschu. A 2tys. na rękę (uwzględniając dodatki i premie) można tam dostać jako szeregowy elektryk czy mechanik. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Jedno małe pytanko: 01.08.06, 08:20 Czy Ci państwo, którzy siedzą pod tym plakatem to pracownicy AMG? :) P.S. taki tam żarcik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 213.17.170.* 01.08.06, 08:44 Oh żeby takich firm było w Łodzi tysiące. Działających w róznorodnych branżach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 195.136.80.* 01.08.06, 08:46 ha ha ha za 700 PLN. tyle to se w d. wsadźcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 213.77.34.* 01.08.06, 08:48 Szkoda że pewna Firma Ubezpieczeniowa mająca siedzibę w Łodzi nie myśli podobnie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Masz na myśli UNIQA? 01.08.06, 09:12 a niech się przenosi do Warszawy i płaci dwa razy większe pensje pracownikom! Ich wybór, ich pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucassso jak wasze posty sobie czytam....ehhh :/ IP: 212.160.172.* 02.08.06, 10:40 najgorsze jest to ze czytam sobie kazdego odpowiedzi na ten artykuł i mnie troche cisnie....najgorsze jest to ze jest pare osob przekonanych ze stawka 2 tysie na reke w lodzi to sporo i ze to jest ok....ja uwazam ze jest to rozbój i ze ludzie powinni sie buntowac w lodzi... ja ucieklem z tego miasta bo w wawie na wstepie student dostaje 3 na reke. Fakt, ze mieszkanie jest drozsze ale po roku zarabia sie 2 razy wiecej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
joannamc Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł 01.08.06, 09:36 a czemu amg kropka net przyjmuje do pracy za darmo w ramach praktyk, a własnym pracownikom płaci najtańsze stawki? Jakbym była informatykiem to ruszyłabym do irlandii do della. Tam są jakby 10 krotnie lepsze stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucasssoo Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 212.160.172.* 01.08.06, 09:52 najlepsi-czyli tacy ktorzy maja doswiadczenie i koncza studia :)) smiech!!!! mam kolege ktory tam pracowal i dostawal tysiaka a zapieprzal jak glupi osioł....ja w wawie pracuje i podejscie do pracownika jest lepsze niz pokazuja lodzkie firmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1obserwator Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł 01.08.06, 12:17 Ucieczka absolwentow to nie wina Łodzi, ale Panstwa, ktory tkwi w chorym systemie nie ruszanym od lat. Debilne prawo, drakonskie podatki, male szanse rozwoju, to wszystko powoduje ze bardziej oplaca sie wyjechac i gdzies sprzatac za godziwe pieniadze, niz w Polsce probowac otwirac wlasna firme w kierunku jakim sie ksztalcilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Nie zrzucaj winy na państwo IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 14:50 Jakoś w Warszawie można zarabiać 3000-4000 zł na starcie. A w Łodzi? 650-750 zł. I tak przez 5 lat. A w międzyczasie podwyżka 120 zł. A wszelkie rozmowy z szefem o podwyżce kończą się słowami "moja droga, w Łodzi tyle się nie zarabia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Nie zrzucaj winy na państwo IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 01.08.06, 15:39 nie tłumacz temu nieudacznikowi ze 2+2=4. on, i jemu podobni potrafia tylko narzekac, bo tak jest po prostu modnie. hubar zarbia malo przez Kaczynskich:D!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nie zrzucaj winy na państwo 01.08.06, 21:39 Czyje ty pensje porownujesz? Czy ja przecze ze pensje i ceny sa wyzsze w stolycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.nordeabank.pl 01.08.06, 13:04 Zamiast rozwieszać gdzieś przy torach hasła do pozostania w Łodzi lepiej naprawić tory. Jak pociąg do Warszawy będzie jechał mniej więcej tyle co autobus z Olechowa na Teofilów to wiele osób zdecyduje się pozostać w Łodzi. Zapewne pracodawcy z Łodzi nie będą tym zachwyceni bo będą musieli podnieść płace ale na pewno zyska na tym Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 14:40 Bzdury, mój chłopak pracował w AMG w Łodzi, dostawał 1400 zł na rękę. Teraz pracuje w warszawie za 6200 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Bzdury cz. 2 IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 14:44 I jeszcze dodam, że średnia łódzka pensja dla informatyka to 1200 zł na rękę, 2000 zł zarabiają nieliczni. Gdyby mój chłopak nie przerzucił się na Warszawę, to przez najbliższe 10 lat nie byłoby nas stać na żaden kredyt. Ja pracuję w logistyce, w Łodzi dostaję 750 zł na rękę, na szczęście byłam już na kilku rozmowach w Warszawie, gdzie mam szansę na minimum 3000 zł. Jeśli się uda, to wyjeżdżam z tej głupiej Łodzi i tam będziemy mieć razem 8000 zł na rękę, w sam raz by w dwa, trzy lata postawić dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Bzdury cz. 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:02 Boze, ales Ty głupia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-nina Nina, ty myslisz tylko o kasie IP: *.tomnice.pl 01.08.06, 19:47 a gdzie tu milosc, gdzie pasja, tylko money, money, money Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Oprócz o kasie myślę też o rodzinie IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 21:11 Pytasz "a gdzie pasja?", ja odpowiadam "a gdzie pieniądze na życie, na kredyt, na pieluchy dla dziecka, na samochód, na trzeci filar?" Pracując za 1200 zł na rękę stać cię tylko na chleb i paszteciki. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Oprócz o kasie myślę też o rodzinie 01.08.06, 21:41 I to wina tej glupiej Łodzi... buuu najlepiej sie poplacz. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Oprócz o kasie myślę też o rodzinie 01.08.06, 22:03 Wina, nie wina, w każdym razie tu szanse są marne na normalne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Mam wyższe wykszt. i zarabiam 700 zł z hakiem IP: *.toya.net.pl 02.08.06, 12:22 Odłóż coś z tych pieniędzy, zarób na mieszkanie, na dziecko, na samochód, na urlop, na cokolwiek. Kup sobie spodnie albo buty na zimę, skoro za wynajem mieszkania trzeba płacić 600 zł za kawalerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: 195.42.249.* 01.08.06, 15:47 Widze jestes troche uprzedzona do firmy AMG. Nie mozna na podstawie 1 przykladu oceniac calej firmy. Pensja akurat zalezy od wielu czynnikow ( w kazdej firmie ) takich jak wiedza, doswidczenia oraz tak zwane "soft skills" ( sorry, nie wiem jak to polski przetluczyc dobrze :). Tak sie zlozylo ze znam pare osob z tej firmy i wierz mi ze nie mozna narzekac na pensje przy odrobinie zaangarzownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer "do pozostanie" IP: *.uml.lodz.pl 01.08.06, 16:05 "Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Łodzi" - Szkoda, że nikt nie zachęcił do pozostania w kraju dziennikarzy, którzy potrafią pisać poprawnie. Widać wszyscy wyjechali już na Zachód, a ich miejsca zajeli przybysze ze Wschodu, dla których polska gramatyka jest niezgłębioną tajemnicą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IT Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.Astral.Lodz.PL 01.08.06, 17:25 >>W zależności od liczby dyżurów, zarabia 3-4 tys. na rękę. - Uwzględniając koszty >>utrzymania w Warszawie, na pewno kandydaci nie zarobią w naszej firmie mniej niż >>w stolicy - zapewniają szefowie firmy. To znaczy, że max. 2000zł na rękę. Mimo wszystko wolałbym w Warszawie za 5-6 tys. na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~programista Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł IP: *.134.rev.vline.pl 01.08.06, 21:10 Hej, skonczylem(prawie :P) pokrewny kierunek do infy na PŁ. W amg.net Pan zaproponowal mi na stanowisku programisty 1600 brutto i za 2 lata podwyzke. Rewelacja! Za 2 tygodnie zaczynam we Wroclawiu w miedzynarodowym koncernie. 1700netto na probnym i potem 30% podwyzki(po 3 miesiacach). Nie mam wysokich wymagan ale uwazam, ze to jest uczciwa propozycja. Do tego szanse rozwoju sa duzo lepsze niz w amg.net. Bede pracowal z C/C++/Java/Linuxem i urzadzeniami mobilnymi a nie tylko klepal CRMy z Javie do znudzenia. Szkoda bo bardzo lubie Lodz ale pracy dla programisty C++ to za duzo tu nie ma. Moze poza Teleca i Ericpolem ale Wroclaw szybciej zareagowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdyne Re: Firma informatyczna zachęca do pozostanie w Ł 03.08.06, 19:32 mam takie pytanko do Ciebie - a mógłbyś zdradzić nazwę firmy, w której zaczynasz pracę?? Odpowiedz Link Zgłoś
beers Nineczko droga ;-) 01.08.06, 23:50 Nie oceniaj całego miasta tylko według swoich perspektyw! Jeżeli nikt ci nie zaproponował lepszych warunków to na pewno miał ku temu powody także inne niż to, że "w Łodzi się tyle nie zarabia".... Zapewniam cię, że jest w Łodzi mnóstwo ludzi, którzy zarabiają "tyle" a nawet jeszcze więcej. Chociażby ten wstrętny szef, który swoim ludziom tak mało płaci...Sęk w tym, że trzeba mieć ambicje i wizję zawodowego rozwoju, a nie cieszyć się jak dziecko, że dostaniesz parę setek więcej za przewalanie papierków i wycieranie biurka łokciami. Acha, i życzę szczęścia w budowie domu za 8k miesięcznie - tylko pamiętaj, że jeszcze go trzeba będzie wykończyć i wyposażyć...No i najtańsze działki to są godzinę jazdy samochodem od centrum, tak więc na elegancki Mokotów czy Saską Kępę raczej nie licz.... Ale powodzenia mimo wszystko - i pamietaj: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjechałem I to jest właśnie żałosne myślenie IP: *.deltavista.pl 02.08.06, 14:18 Oprócz pieniędzy liczy się jakość projektów, dojrzałość organizacji, kompetencje ludzi od których się uczysz itp. Ja bym do amg nie poszedł nawet za nie wiem ile netto wymarzone dla Łodziaków. Odpowiedz Link Zgłoś