Dodaj do ulubionych

helen doron

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:07
Nie wiem czy warto wydać tyle kasy na zajęcia dla dzieci metodą Helen Doron?
Podpowiedźcie czy warto?
Może są inne szkoły językowe dla maluszków?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: helen doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 00:16
      Nie polecam Helen Doron- wysoka cena, nieprofesjonalni lektorzy.
      • margareta13 Re: helen doron 20.08.06, 00:18
        w Łodzi powstaje nowa szkoła językowa dla maluszków, z językiem angielskim i
        niemieckim,www.kids-club.pl
    • Gość: mama Re: helen doron IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 25.08.06, 12:29
      chodziłam z dzieckiem w zeszłym roku na te zajęcia mój syn ma teraz 3,5 roku i
      chyba zapiszę go ponownie choć przyznaję, że cena jest wysoka a wyniki takie
      sobie ale jeśli ktoś sądzi że 3latek może się nauczyć języka tylko na zajęciach
      tego typu to jest w błędzie i żadna metoda nie przyniesie rezultatów od razu.
      Co mnie osobiście denerwuje w tej metodzie to konieczność słuchania płyt 2 razy
      dziennie codziennie i mój syn już miał tego tak dosyć że jak usłyszał te
      piosenki to uciekał do innego pokoju:)). Wiem, że angielski jest w
      przedszkolach ale sądzę że to też wyrzucanie pieniędzy bo nauczycielce w helen
      doron gdzie w grupie było 5-6 dzieci trudno było skupić uwagę dzieciaków a w
      grupach większych to chyba niemożliwe. Jestem ciekawa opini innych osób, którzy
      mają jakieś zdanie na ten temat!
      • Gość: gość Re: helen doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 23:49
        według mnie strata pieniędzy,
        zajęcia nudne, raz w tygodniu, beznadziejny program zupełnie niedostosowany do
        dzieci najmłodszych
        • Gość: szkolnie Re: helen doron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:04
          Sadze, ze dla maluszkow najlepiej zatrudnic lektorke-nianie. Jest sporo
          studentek na Filologii Angielskiej, ktore beda przyjezdzac i poprzez zabawe
          uczyc dziecko. Jednak trzeba je pilowac zeby mowily tylko po angielsku. Rowniez
          trzeba sprawdzic czy ich poziom angielskiego (glownie akcent poniewaz to przy
          uczeniu dzieci jest najwazniejsze). Mozna wywiesic ogloszenie na filologii, na
          pewno sporo osob sie odezwie. A i cena jest atrakcyjna - typowo za 1h 20 zl.
          Wychodzi taniej niz Helen Doron, i lepiej. Pozdrawiam
    • gustus.pl Re: helen doron 08.09.06, 13:17
      a czy ktoś wie czym ta metoda różni się od metody stosowanej w sieci szkół
      Abrakadabra i która jest bardziej warta uwagi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka