Dodaj do ulubionych

Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy

IP: *.toya.net.pl 25.08.06, 19:44
No to faktycznie zrobili ułatwienie
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:33
      W PKP nadal myślą ze to PRL, szkoda, ze tacy ludzie niszcza kolej, noc óż, są
      na szczęscie jeszcze inne środki lokomocji, jak PKP upadnie, chyba wtedy
      zrozumieją, że trzeba szanować swoich klientów, ale wtedy bedzie juz za późno!
      • oto_nowy_login Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy 27.08.06, 10:38
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> W PKP nadal myślą ze to PRL,

W PRL to pamiętam, że do Warszawy jeździłem akurat 100 minut, a nie 140.
    • Gość: walczak Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:44
      Skoro jeżdżą jak pociągi osobowe, to może jednak powinno się zmienić ich status
      na osobowe???
      • pes3dy Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy 25.08.06, 23:03
        Bardzo mnie ciekawi ta "mniejsza ilość" pociągów. Jeżeli faktycznie będzie ich
        mniej, to chyba kupię maczetę, żeby dostać się do pociągu w Warszawie.
        A pociąg dzisiaj był spoźniony nie 20 minut a 40, z czego 35 staliśmy w
        Koluszkach - to może lepiej pospać dłużej.
    • maxxman Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy 26.08.06, 00:29
      Trzy slowa do Polskich Kolei Panstwowych: 'F*** YOU PKP'!

maxxman
    • Gość: antywsza A po ch.. tam wogóle jeździć IP: *.toya.net.pl 26.08.06, 02:22
      Honor Łodzianina nie pozwala na kontakty z wszawą.
    • Gość: manek Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.mnc.pl 26.08.06, 11:07
      a wystarczylo 'tylko' zrobic remont linii do Lowicza i byla by alternatywna
      trasa do W-wy. ale po co myslec? po co remontowac? po co robic cokolwiek?
      dotacje i tak wplyna na konto spolki.
    • Gość: coś mi tu nie gra Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: 81.219.179.* 26.08.06, 12:01
      Jeżdżę codziennie do Warszawy Łodzianinem (6:00) i także nim wracam (17:20). W
      artykule autor pisze o zmianach w rozkładzie od września, tyle że tymczasowy
      rozkład jest ustalony do końca września z powodu remontu Koluszki - Rogów. W tym
      momencie remontowana jest jedna nitka (właściwie koniec prac), a analogiznie
      będzie remontowany drugi tor, więc nie wiem jaki jest sens zmian we wrześniu.
      Dobrze jakby autor odopwiedział na moje wątpliwosci.
      Radzę jednak spojrzeć na planowany rozkład na następny sezon 2006/07

www.pr.pkp.pl/img_in//SRJP/Projekt%202007/01.pdf
      Łodzianin do Centralnej będzie jechał 2:09 (7 minut dłużej), a standardowy
      pociąg 2:14 (w stosunku do 2:07 obecnie, czyli tez 7 minut dłużej).
      Powstaje pytanie czy wyremontowany odcinek nic nie da??? Co prawda to kilka
      kilometrów ale nie powinien od wydłuzyć czasu dojazdu do Warszawy mimo dlaszych
      robót.
      Zdaje się że PKP powinna zmienić nazwę na Pięknie Ku..a Pięknie, bo ja już nie
      znajduję wytłumaczenia dla takiego postępowania tej firmy. W pociągach relacji
      Łódź - Warszawa przedziały są pełne, częstokroć ludzie stoją w korytarzu więc na
      wpływy chyba nie ma co narzekać. jak dla mnie jest to po prostu działanie
      monopolisty zupelnie nie liczącego się ze zdaniem klientów....
      • maxxman Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy 26.08.06, 12:25
        Pewnie ze jest to dzialanie monopolisty. Nadzieja konkurencja ktora wjedzie juz
        za czas jakis.

Pozdro,
        maxxman
      • Gość: piotr Od 10.12.2006 Łodzianin szybszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 21:31
        Łodzianin w nowym rozkładzie wyruszy z Łodzi o 5.55 a na Centralnym będzie o
        7.55,czas jazdy się skróci.Takie są najnowsze zmiany.
        • pitimaster Re: Od 10.12.2006 Łodzianin szybszy! 27.08.06, 08:32
          a skąd masz takie informacje???? W planie jest jak byk Łódź Fabryczna - 5:46
          W-wa Centralna - 7:55
          • Gość: piotr Re: Od 10.12.2006 Łodzianin szybszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:54
            Plany,które są na stronie PKP PLK są już zmienione,czasy +/- 10
            minut.Pozdrawiam.
            • Gość: piotr Re: Od 10.12.2006 Łodzianin szybszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:57
              Na stronie PKP PR,przepraszam.Będzie też jeszcze niespodzianka dotycząca
              Łodzianina.Więcej optymizmu drodzy internauci.
    • Gość: i jadę, i jadę... Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.08.06, 15:02
      Szlag mnie trafia! Z pewnością będą opóźnienia w modernizacji linii.
      • Gość: piotr Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:59
        raczej przyspieszenia,ale opóźnień napewno nie.Pozdrawiam.
    • Gość: skome Re: Dłużej i rzadziej pociągami do Warszawy IP: *.lnet.pl / *.lnet.pl 26.08.06, 23:27
      7 km nowego toru - proponuję zaprosić premiera, prezydenta i cały sejm na
      otwarcie tego odcinka. niebywała sprawa całe 7 km toru, a może i z tej okazji
      ustanowić nowe święto narodowe. jak ładnie "opokowano" to gów...
    • Gość: Jacek -USA ogrodzic lodz plotem IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.08.06, 16:20
      Niedlugo warszawscy urzednicy kaza ogrodzic Lodz plotem, aby zadne inwestycje
      nie trafily do tego dyskriminowanego przez lata miasta.Najchetnie chcieli by
      aby nie bylo do Lodzi zadnych drog dojazdowych, kolei ani lotnisk.Dlaczego nikt
      nie protestuje???
      • Gość: jan Re: ogrodzic lodz plotem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:12
        Dlaczego nikt
        >
        > nie protestuje???

bo polityka kropiwnickiego polega na tym: będziemy grzeczni, bedziemy cicho to
        monę i nam coś skapnie..."

a już najbardziej dobijający są ci forumowicze którzy go bronią :/ bo "za
        kropiwnickiego łódź zaczyna nabierać wiatr w żagle" (bez konkretnych przykładów)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka