Dodaj do ulubionych

Łódź - Warszawa - Multibank

04.11.01, 19:44
Z analogowej GŁ:

Od poniedziałku rusza kampania łódzkiego Multibanku. Na ulicach Łodzi pojawią
się billboardy z hasłami promującymi miasto.
"Pytają: dlaczego w Łodzi? Odpowiadamy: Łapiemy wiatr w żagle" - takich napisów
będzie ponad 150.
Inne hasła: "Mówią: wszyscy jadą do Warszawy. Odpowiadamy: stolica bankowości
jest w Łodzi"
albo "Mówią: Łódź zapleczem Warszawy. Odpowiadamy: weźmy ich od tyłu".
---------------
- Chcemy przełamać stereotypy - twierdzi Bartosz Brzozowski, dyrektor ds.
marketingu i sprzedaży. - Przestańmy narzekać, że w Łodzi nic się nie udaje, bo
w końcu cała Polska w to uwierzy.
---------------------

Czy uważacie ten pomysł za trafiony ?
Czy spowoduje to wrogie nastawienie do Łodzi ?
Czy wszystkie firmy łódzkie powinny tak zdecydowanie podkreślać swój
patriotyzm ?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Łódź - Warszawa - Multibank 04.11.01, 20:58
      jasam napisał(a):

> albo "Mówią: Łódź zapleczem Warszawy. Odpowiadamy: weźmy ich od tyłu".
      > ---------------
      SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mam konto w mBanku a to jedna z odnóg BRE do którego należy MultiBank, dlatego
      też uważam że te banki powinien być bankiem Łodziaków.
      Czy inne łódzkie firmy? TAK!!! tylko czy starczy im odwagi aby się przyznać?
      Dlatego podwójne brawa dla BRE!!!!!!!!!!!!!!!!
      Olewjcie inne banki i miejcie tylko konta w Łóddzkich bankach!

pozdrowy
      • Gość: arcio Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 195.136.95.* 06.11.01, 10:03
        Ten bank jest tak Łódzki jak Ty jesteś Gdański. Co więcej ten bank nie jest
        nawet Polski. Jeżeli jesteś takim patriotą to załóż rachunek w Banku
        Przemysłowym (chociaż on też nie jest tak do końca Polski). Z góry zaznaczam,
        że jestem Łodzaikiem pełną gębą (chwilowo - mam nadzieje , na emigracji -
        oczywiscie wiecie gdzie:wwww-wa). Czekam na takie inicjatywy, zeby wreszcie
        wrócić do mojego ukochanego miasta)
    • mac. Re: Łódź - Warszawa - Multibank 04.11.01, 21:02
      jasam napisał(a):

> Czy uważacie ten pomysł za trafiony ?
      > Czy spowoduje to wrogie nastawienie do Łodzi ?
      > Czy wszystkie firmy łódzkie powinny tak zdecydowanie podkreślać swój
      > patriotyzm ?
      > pozdr.

Pomysł uważam za jak najbardziej słuszny i udany. Takich plakatów powinno być
      więcej. Wrogie nastawienie??? Nie wiem. Myślę, że nie. A nawet gdyby to co??
      • Gość: Paweł Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 21:32
        Najwyższy czas. Super pomysł.
        • vladip Re: Łódź - Warszawa - Multibank 04.11.01, 22:30
          super ekstra
          jestem caly za!!
          niech zyja niekonwencjonalne pomysly na reklame...
          i czekam na wiecej...
          pzdr
          vladip
    • jasam Re: Łódź - Warszawa - Multibank 04.11.01, 22:28
      Akurat to ostatnie hasło kojarzy sie z bardzo starym dowcipem:
      "Sklep zamknięty - sprzedawczyni daje od tyłu"

Ale uważam, że należy rozpocząc ogólnopolską akcję przypomnienia W-wie, że w
      Polsce są też inne miasta i nie muszą być traktowane jako "prowincja".
      I tu ważne jest podkreślenie, że jeżeli Łodzianie nie zaczną szanować swojego
      miasta, nie będą czuli wartości tej małej ojczyzny - to nikt nie będzie im
      wmawiał, że Łódź ma bardzo dużo walorów, tylko trzeba umieć to wykorzystać.
      Brawo dla bankowców, którzy mimo wielu problemów z nowymi lokalizacjami w
      Łodzi, nie przenieśli się gdzie indziej, ale próbuja w tym mieście stworzyć
      ważny ośrodek oddziaływujący na całą Polskę.
      A ten pierwszy krok - rozpatrując to z pozycji teorii reklamy - kontrowersje są
      najszybciej zauważane. I z pewnością głośno będzie we wszystkich mediach na
      temat Multibanku. A jak zdobędzie masy klientów z "prowincji" to i
      obrażeni "warszawiacy" będa korzystać z atrakcyjnej oferty bankowej.
      Może warto rozpropagować ten wątek na innych forach ?
      pozdr.

• zamek Re: Łódź - Warszawa - Multibank 04.11.01, 22:56
      Bardzo dobre. "Pro-łódzko", z humorem, a przy tym inteligentnie. Oby tylko
      akcja billboardowa nie ograniczyła się do samej Łodzi.
      Pozdrowienia.
    • Gość: HUBI Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 157.25.164.* 05.11.01, 11:03
      Pomysł z reklamą jest udany , poza tym jednym hasłem "od tyłu". POza tym,
      uważam, że należy promować dobre produkty bankowe , a nie dodatkowo
      antagonizować stosunki na linii Łódź-W-wa.
      • Gość: HackFinn Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.skydive.pl 05.11.01, 16:38
        Powiem krotko. Pomysl ZAJEBISTY! A "od tylu" jest cudownie wieloznaczne:)
        HackFinn
        • kropka. Re: Łódź - Warszawa - Multibank 05.11.01, 18:13
          Wszystko to, co pisali przedmówcy (przedpisowcy?)
          A czemu zaraz antagonizmy?
          Wólczanka też w Łodzi, Pollena-Ewa też, a Wedel w Warszawie. I co z tego?
          Każdy na swoim miejscu, tylko żeby był dobry!
          Bardziej wkurza mistrz Wajda swoim pomysłem przeniesienia szkoły filmowej czy
          wytwórni filmów do Warszawy. Na szczęście nikt tego nie bierze poważnie, więc
          spokój. To byłaby dopiero awantura!!! Na forum byśmy się z warszawiakami
          poprzegryzali wpół przez kabelki!
          Pozdrawiam
          • jasam Re: Łódź - Warszawa - Multibank 05.11.01, 19:51
            Czasem spotykam w W-wie prof. Tadeusza Chrzanowskiego - głównego orędownika w
            walce o ochrone krakowskich zabytków.
            Do tradycji już weszło nasze powitanie że
            "zabytkowa, fabryczna Łódź wita podgrodzie wawelskie."
            W czasie wykładu w Łodzi prof. Chrzanowski "wmawiał" wszystkim obecnym, że
            takich zabytków jakie sa w Łodzi nie uświadczysz nigdzie w Polsce.
            Specyfika miejsca i jego historii.

Dlatego, może właśnie w Łodzi banki będa najsilniejsze.
            Czego im i sobie życzmy
            pozdr.
            • Gość: agi Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.bremultibank.com.pl 06.11.01, 09:44
              Hasła reklamowe podobają mi się, chociaż nie wszystkie. Uważam, że nie powinny
              przekraczać granicy dobrego smaku a o jednym tego nie można powiedzieć. Poza
              tym zupełnie niepotrzebne wydaje mi się wywoływanie tej "wojny" między Łodzią i
              Warszawą. Czy po otwarciu placówek w pozostałych miastach łodzianie chcą
              wojować z całym krajem? Myślę, że w ten sposób kompleksów się nie pozbędą a być
              może zniechęcą do siebie tych jeszcze "obojętnych". Poza tym istnieje ryzyko
              stworzenia negatywnego wizerunku nowego przecież i nieznanego na rynku banku.
              Czy o to chodzi pracownikom (w końcu jednego, ogólnopolskiego) Multibanku?
              Pozdrawiam!
    • Gość: Aga Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 217.153.35.* 06.11.01, 08:46
      Moim zdaniem ta reklama, delikatnie mówiąc, jest bardzo kontrowersyjna, a
      przede wszystkim w całej przejrzystości obnażyła kompleks Łodzian wobec Wwy.
      Jestem jak najbardziej za promocją Łodzi i nie mam nic przeciwko łączeniu jej z
      promocją jakieś instytucji, ale zestawianie tego jako potencjalnej wojny z
      innym miastem, to już duża przesada. Łodź nigdy nie będzie centrum bankowości,
      bo żeby gdzieś się rozwinęła bankowość z prawdziwego zdarzenia to musi być
      potencjał gospodarczy, a takowego z pewnością w Łodzi nie ma. To, że Łódź była
      prekursorem w bankowości elektronicznej jest faktem, ale to jest jedynie
      technologia a nie biznes. Bardzo dobrze, że to rozwija się w Łodzi, ale nie
      dlatego, że tutaj jest super klimat na robienie usług bankowych, ale dlatego,
      że opracowanie technologii jest dużo tańsze w Łodzi niż w Wwie (tańsi fachowcy,
      niższe czynsze). Może jednak dużo lepszy byłby slogan typu – “Bankowość przez
      internet - wszystko zaczęło się w Łodzi i wszystko co najlepsze dzieje się w
      Łodzi”. Jakiekolwiek hasła podbicia (i załamania) potęgi Wwy są raczej żałosne
      i zupełnie nie potrzebne, bo nawet najlepsza technologia jest nic nie warta,
      jeśli nie ma nią wystarczającego popytu, a ten, czy się nam to podoba czy nie,
      nadal w największym stopniu jest kreowany przez Wwe.
    • Gość: jasam Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 10.0.203.* 06.11.01, 11:46
      Z GŁ dla osób spoza Łodzi:
      Rozmowa ze Sławomirem Lachowskim, szefem MultiBanku (fragment):

- MultiBank kieruje swoją ofertę do ludzi aktywnych, otwartych, walczących.
      Nasze reklamy też skierowane są do nich. Bo przecież nikt nie zaprzeczy, że
      jest "Wyścig szczurów", ale my odpowiadamy: "Ważne kto wygra".

Nie boi się Pan krytyki, że to nie pasuje do banku?

- Gdybyśmy powielali utarte schematy, konkurencja mogłaby spać spokojnie.
      MultiBank jest niezwykle innowacyjnym przedsięwzięciem, które nie odpowiada
      dotychczasowym standardom, podobnie nasze kampanie promocyjne. Nie muszą się
      podobać wszystkim, najważniejsze by trafiały do naszych potencjalnych klientów.

Rozmawiała Joanna Blewąska (05-11-01 19:33)

pozdr.
      I jeszcze jeden fragment z wypowiedzi:
      "Nigdy nie przewidywaliśmy publikacji hasła, że Łódź jest zapleczem Warszawy,
      choć była to jedna ze wstępnych propozycji agencji reklamowej, z którą
      współpracujemy. "
      • Gość: Aga Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 217.153.35.* 06.11.01, 13:20
        Dzięki za ten fragment. Jak zwykle Lachowski, ulubieniec i człowiek sukcesu
        lansowany przez GŁ (dla niewtajemniczonych: jest człowiekiem sukcesu, bo kiedyś
        pracował w Łodzi, potem w Wwie a teraz znów wrócił do Łodzi i powiedział, że
        kocha Łódź). Póki co Lachowski jest w zarządzie warszawskiego BRE i
        takie "wrogie" kampanie chyba nie wzbudzą wielkiego entuzjazmu jego
        pracodawców - swoją drogą, on chyba też powinien wykazać się większą klasą, ale
        jest przecież człowiekiem sukcesu.
        Nie wiem co ma do rzeczy stwierdzenie, że reklama adresowana jest do ludzi
        aktywnych, młodych, otwartych. Wg mnie to po prostu oferta banku jest kierowana
        właśnie do takich ludzi, a reklama może ich niestety tylko zniechęcić.
        • Gość: MarcinK Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 13:39
          Witam

Po pierwsze czy ktos juz widzial te reklamy na miescie? Po drugie szokowanie w reklamie
          juz dawno sprawdzil Benetton (chyba tak sie pisze?) i jakos mu sie to oplacilo. Po trzecie
          jesli inne miasta moga sie nazywac np miastami kultury to czy ja mam domniemywac, ze
          inne miasta to sa miasta braku kultury? Tak samo jesli Lodz nazywa sie stolica bankowosci
          to chyba dobrze, bo buduje dobre skojarzenie naszego miasta - nawet jesli nie w 100%
          prawdziwe. Jak chyba zauwazyliscie to kontrowersyjny pomysl ze sloganem o "braniu
          od tylu" nie zostal przyjety. O co wiec Wam chodzi, ze tak sie trzesiecie gdy jakas firma
          oglasza, ze jest z Lodzi i sie tego nie wstydzi? Ja chce aby jak najwiecej firm mowilo, ze
          sa stad i ze tu im dobrze.

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: vinc Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 13:59
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Witam
            >
            > Po pierwsze czy ktos juz widzial te reklamy na miescie? Po drugie szokowanie w
            > reklamie
            > juz dawno sprawdzil Benetton (chyba tak sie pisze?) i jakos mu sie to oplacilo.
            > Po trzecie
            > jesli inne miasta moga sie nazywac np miastami kultury to czy ja mam domniemywa
            > c, ze
            > inne miasta to sa miasta braku kultury? Tak samo jesli Lodz nazywa sie stolica
            > bankowosci
            > to chyba dobrze, bo buduje dobre skojarzenie naszego miasta - nawet jesli nie
            > w 100%
            > prawdziwe. Jak chyba zauwazyliscie to kontrowersyjny pomysl ze sloganem o "bra
            > niu
            > od tylu" nie zostal przyjety. O co wiec Wam chodzi, ze tak sie trzesiecie gdy j
            > akas firma
            > oglasza, ze jest z Lodzi i sie tego nie wstydzi? Ja chce aby jak najwiecej firm
            > mowilo, ze
            > sa stad i ze tu im dobrze.
            >
            > Pozdrawiam, MarcinK

stolica bankowości hehehe jedna dzielnica warszawska ma więcej bankow niż wasze
            całe miasto, było napisać Światowa Stolica Bankowości były by jeszcze większe
            jaja, w Łodzi są jedynie placówki banków których siedziby są w Warszawie a propo
            kurcze japończycy nie wiedzieli że to łódż jest stolicą bankowości i otworzyli
            pierwszy japoński bank w Polsce z siedzibą w Warszawie

• Gość: Aga Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 217.153.35.* 06.11.01, 14:21
            Po pierwsze, Łodź jest taką stolicą bankowości, jak i centralnym portem
            lotniczym (to chyba najbardziej przemawiające do ciebie porównanie).
            Po drugie, reklama kontrowersyjna czy szokująca nie oznacza reklamy chamskiej i
            wrogiej. Czy z powodu łódzkiego antagonizmu wobec Wwy Multibank zdobędzie
            więcej klientów ? Nie sądzę. Jeśli oferta będzie OK, każdy rozsądny się tam
            przeniesie, a nie z powodu, że to nie jest bank z Wwy. Tak swoją drogą, to to
            jest tylko cząstka BRE, czyli banku warszawskiego, a idąc dalej większościwo-
            niemieckiego. Jakie to ma znaczenie skąd jest bank ?
            • Gość: vinc Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 14:29
              chwila chwila to było moja prywatna opinia, nie chce być zaraz potraktowny jak
              prowokator itp. zamaist razem współpracowac to walcza i sie obrzucają, to mnie
              denerwuje
              • kropka. Re: Łódź - Warszawa - Multibank 06.11.01, 15:07
                Jak pewnie niektórym wiadomo, mam dość bliskie i częste kontakty z Warszawą i
                daję słowo, gdybym nie trafiła na forum, w życiu nie wiedziałabym o
                antagonizmach między miastami. No, czasem czytam o tym w gazetach.
                Proszę mi wytłumaczyć, dużymi literami (blondynka!), dlaczego fakt, że jakiś
                bank powstał w Łodzi i prowadzi kampanię reklamową, ma wzbudzać niechęć
                Warszawy? Czy dawniejsza kampania reklamowa Banku Śląskiego w Katowicach, czy
                gdzies tam, wzbudzała jakies emocje w innych miastach? Albo w gazetach?
                Czy nie jest tak, ze jakiś dziennikarz chlapnął z braku pomysłu, a inni złapali?
                O co chodzi, bo mój kropkowy rozum nie chwyta?
                Pozdrawiam
            • Gość: MarcinK Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 15:18
              To pokaz mi GDZIE widzisz te niekulturalna reklame? Gdzie na ulicach? Pomysly sa rozne, a
              ze dziennikarz cos wyszperal, no coz. Jak zobacze to bede sie wypowiadal.

A odnosnie stolicy bankowosci. Moze bankowosci w ogole to nie ale co do bankowosci
              elektronicznej to podaje fakty:

1) pierwszy oddzial elektroniczny banku w Polsce: oddzial elektroniczny PBG, obecnie jako
              PEKAO powstal i do dzis jest w Lodzi.

2) Pierwszy bank typowo internetowy: mBank - powstal i jest w Lodzi

3) LG Net Petrobanku - powstal i dziala w Lodzi

4) W koncu i Multibank - tez powstal dziala w Lodzi

Dodam, ze mBank i Multibank sa niejako uwienczeniem dzilajacej w Lodzi od
              dawna spolki BRE 7 oni zas dzialali tu w oparciu o infastrukture BRE, ktore do
              dzis ma w Lodzi swoje centrum rozliczeniowe.

Wiec jesli chodzi o ilosc projektow bankowosci elektronicznej w Lodzi jest ich
              znacznie wiecej niz gdzie indziej.

Pewnym uzupelnieniem moze byc, informacja, ze genralnie pewne instytucje lokuja
              swoje centra komputerowe i IT wlasnie w Lodzi. Poczynajac od np pewnych duzych
              projektow z branzy informacji geograficznej/GIS/GPS, a konczac na IBM Total Storage
              Solution Center. I jesli to Cie obraza to nie rozumiem.

Obrazac moze natomiast ironiczne nazywanie Lodzi glownym portem lotniczym w
              Polsce. I tyle.

MarcinK
              • Gość: Aga Do MarcinaK IP: 217.153.35.* 06.11.01, 16:26
                O tym, że Łódź jest prekursorem bankowości elektronicznej pisałam wcześniej i w
                pełni się zgadzam, ale, o czym również pisałam, aby ta technologia przyniosła
                konkretne efekty, musi znaleźć klientów, o to już nie jest aż tak łatwo w
                Łodzi,a z pewnością bank chętnie by widział u siebie cała Polskę, z Wwą
                włacznie.
                Swoją opinię nt. żałosnej kampanii reklamowej opieram, niestety, tylko na
                podstawie artykułu prasowego - nie wiem czy są bilboardy z tym haslem "od tylu"
                czy "exodus do Wwy". Pewnie rzeczywiście dziennikarz GŁ się trochę zagalopował,
                ale ja bazuje na tym co jest w internetowym wydaniu GŁ i papierowym
                ogólnopolskim - następnym razem może niech dziennikarz się trochę zastanowi co
                pisze.
                Promowanie Łodzi poprzez promocję intytucji jest jak najbardziej na miejscu,
                pod warunkiem, że jasno przedstawi się powiązanie tych dwóch elementów. W Łodzi
                może niektórzy wiedzą, że PBG/mBank/BRE7 to zalążki bankowości elektronicznej i
                tutaj się zaczęło, ale czy ktoś w Szczecinie czy Wrocławiu potrafi to skojarzyć
                to raczej wątpię. Tą promocję można było wykorzystać na znacznie większe
                uwypuklenie zasług Łodzi w dziedzinie bankowości elektronicznej, a nie
                prezentację kompleksu wobec Wwy.
                P.S. Może z tym lotniskiem trochę przesadziłam, ale na prawdę nie ma się co
                podniecać, że z powodu jednego banku czy nikomu raczej nieznanemu np.
                internetowemu projektowi LG Petro, Łódź jest stolicą bankwości. Musiałam być
                dobitna.

• Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 16:31
                  Witam

Odnosnie projektu LG Net to jest to produkt w srodowisku osob zajmujacych sie bankowoscia
                  w ogole dosyc znany. Na grupie news pl.biznes.banki mowi sie o tym bardzo duzo. A ze w
                  Polsce obecnie bankowosc elektroniczna jest skierowana do waskiego grona klientow,
                  takie sa realia.

A jeszcze odnosnie bankowosci dorzuce, ze w Lodzi wlasnie ulokowal swoje centralne
                  centrum komputerowe warszawski Bank Spolem SA.

Pozdrawiam, MarcinK
                  • Gość: Aga Re: Do MarcinaK IP: 217.153.35.* 06.11.01, 17:01

> Odnosnie projektu LG Net to jest to produkt w srodowisku osob zajmujacych sie b
                    > ankowoscia
                    > w ogole dosyc znany. Na grupie news pl.biznes.banki mowi sie o tym bardzo duzo.

Problem w tym, że reklama kierowana jest do szerszego grona niż środowisko
                    specjalistów. Wśród moich znajomych nikt nie jest jeszcze klientem klientem Net
                    Petro, w przeciwieństwie do mBanku. Pewnie w dużym stopniu dlatego, że za
                    mBankiem stoją duże pieniądze i wiarygodność BRE, zaś za Petro – Koreańczycy,
                    którzy chcą od dłuższego czasu wycofać się z tej inwestycji. Za Bankiem Społem
                    stoją już chyba tylko spółdzielcy, że też ten bank jeszcze istnieje ?

Pozdrawiam, Aga

Na prawdę życzę Łodzi bardzo dobrze i chciałabym aby się w końcu "nabrała wiatru
                    w żagle".
                    • Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 17:05
                      Witam

W zasadzie zgoda. Tylko powtorze, ze czasem reklama powinna nieco szokowac. Ale mysle, ze
                      spece od reklamy wiedza jak to robic. Przeciez taki Multibank sam nie przygotowuje reklamy
                      tylko to komus zleca. A pamietasz reklamy mBanku wysmiewajace tradycyjna bankowosc
                      i tzw banki "marmurki"? Chodzi mi o te klipy w tv.

A odnosnie LG Petro to jest szansa, ze kupi go Nordea i wtedy moze byc ciekawie. Jak na
                      razie Nordea jako jedyny bank umozliwia przelew zagraniczny przez internet.

Pozdro, MarcinK
                    • jasam Re: Do MarcinaK 06.11.01, 20:30
                      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Pewnie w dużym stopniu dlatego, że za mBankiem stoją duże pieniądze i
                      > wiarygodność BRE, zaś za Petro – Koreańczycy,
                      > którzy chcą od dłuższego czasu wycofać się z tej inwestycji. Za Bankiem Społem
                      > stoją już chyba tylko spółdzielcy, że też ten bank jeszcze istnieje ?

Coś tu nie tak
                      Od dawna wiadomo że nie ma czystych funduszy w światowej finansjerze. Nie ma
                      banków Niemieckich, nie ma Koreańskich. Wszędzie występuja międzynarodowe
                      powiazania kapitałowe - banki są międzynarodowe.
                      A Bank Społem - spółdzielczość chyba nawet nie ma większości głosów. Po kolejnych
                      fazach dofinansowywania na dobrą sprawę mógłby zmienić nazwę. Chyba MarcinK wie
                      tu najlepiej.

Dlatego postrzeganie Banku ogranicza się do działań za ostatnie kilka lat i to
                      stanowi czy Bank jest lepiej czy gorzej postrzegany. Jak LG miał ciekawą ofertę i
                      wykładał marmurami sale w Warszawie to był super - a teraz jest tylko koreańskim
                      bankiem. A powstał jako bank obsługujący polską branżę paliwową z centralą w
                      Łodzi. Wyremontowali dawny budynek łaźni.
                      Banki wędrują, zmieniają swoje oblicza. BRE wykupił bankruta i przerobił go na
                      Multibank. Nikt juz nie mówi nic o Częstochowie.
                      Oby nam działo się równie dobrze jak sferze finansowej.

pozdr.
                    • Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.11.01, 11:20
                      Gość portalu: Aga napisał(a):
                      > Za Bankiem Społem
                      > stoją już chyba tylko spółdzielcy, że też ten bank jeszcze istnieje ?

I znowu pudlo. Wyraznie napisalem, ze Bank Spolem to jest SA, a nie zaden bank
                      spoldzielczy. Bank Spolem to normalny bank dzialajacy w oparciu o prawo bankowe.
                      A ostatnio niezle sie rozwija i nawet buduje system centralny z centrum wlasnie w
                      Lodzi.

Pozdrawiam, MarcinK
                      • Gość: AGA Re: Do MarcinaK IP: 217.153.35.* 07.11.01, 12:32
                        NIe mówię, że Bank Społem to bank spółdzielczy, tylko, że jego akcjonariatem
                        była kiedyś spóldzielczość. Teraz podobno System Gwarant na udziały
                        większościowe - z całym szacunkiem Marcin wobec twojej firmy, ale nie jest to
                        dla mnie akcjonariusz, który wzbudzić mogłby moje zaufanie na tyle, aby
                        powierzyć temu bankowi moje pieniądze (nie mam nic przeciwko twojej firmie, ale
                        jej po prostu nie znam, a nie robię interesów z nieznajomymi). Ale ja jestem
                        bardzo ostrożna, a ponieważ na szczeście jest wybór, to korzystam z ofert
                        bardziej nobliwych banków. Pozdrawiam.
                        • Gość: MarcinK Re: Do MarcinaK IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.11.01, 12:36
                          Witam

W sprawie firmy gdzie pracuje nie czuje sie upowazniony do zajmowania stanowiska ;-)

W sprawie akcjonariuszy jest jest ich tam kilku i bardzo roznych.

W sprawie Banku Spolem to wyjasnialem po prostu, ze nie jest to bank spoldzielczy, a
                          ze ze spoldzielczoscia ma wiele wspolnego to zapewne tak jest. A sam Bank ma sie
                          niezle choc raczej nie chce stac sie bankiem detalicznym do trzymania tam RORow.

Pozdrawiam, MarcinK
    • jasam Re: Łódź - Warszawa - Multibank 06.11.01, 15:36
      jasam napisał(a):

> "Pytają: dlaczego w Łodzi? Odpowiadamy: Łapiemy wiatr w żagle"
      > "Mówią: wszyscy jadą do Warszawy. Odpowiadamy: stolica bankowości jest w Łodzi"
      > ---------------
      > - Chcemy przełamać stereotypy - twierdzi Bartosz Brzozowski, dyrektor ds.
      > marketingu i sprzedaży. - Przestańmy narzekać, że w Łodzi nic się nie udaje

I gdzie tu ta ogromna "obraza" SuperWarszawy ?
      Że ktos nie patrzy z pokornie pochylona głową - to co - ścinać ?

hasło - chyba niefortunnie podane w Gazecie:
      > "Mówią: Łódź zapleczem Warszawy. Odpowiadamy: weźmy ich od tyłu".
      prawdopodobnie nie będzie nagłaśnine.

Ot i cały bunt na prowincji.
      pozdr.
      • Gość: vinc Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 15:42
        dokładnie Kropko, zanim trafiłem na forum nie wiedziałem o żadnych
        antagonizmach, sądze że to kilka osób je rozsiewa i próbuje sklócić
        • kropka. Re: Łódź - Warszawa - Multibank 06.11.01, 16:32
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> dokładnie Kropko,
          TY się ze mną zgadzasz, vinc???? I takie słowa przechodzą ci przez klawiaturę???
          Nie rozsypała się??? CUD!

> zanim trafiłem na forum nie wiedziałem o żadnych
          > antagonizmach, sądze że to kilka osób je rozsiewa i próbuje sklócić
          Zaraz cię trzepnę! A kto miesza gdzie może bez względu na treść i sens?

Ale tym razem mądrze ci wyszło. Wypadek przy pracy, czy cóś?
          No i popatrz, jak miło. Jak kiedyś jeszcze przeczytam twój post kończący się
          słowami "serdecznie pozdrowiam, kropeczko", to spadnę z fotela.
          Ale nie ma obawy. Tego twoja klawiatura nie wytrzyma.
          Pozdrowionka :))

• zamek Re: Łódź - Warszawa - Multibank 06.11.01, 16:35
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> dokładnie Kropko, zanim trafiłem na forum nie wiedziałem o żadnych
          > antagonizmach,
          ...a kiedy już się dowiedziałem, spodobało mi się to, więc zacząłem rozsiewać i
          skłócać...
          Nieodmiennie bez pozdrowień (bo nie wierzę w żadną twoją metamorfozę).
          • zamek Re: Łódź - Warszawa - Multibank (suplement) 06.11.01, 16:39
            Żeby nie było wątpliwości - mój post z 16.35 odnosi się do vinca i do nikogo
            innego.
      • Gość: MarcinK Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 15:48
        Witam

Dokladnie tak Jasamie. A potem warszawiacy beda sie dziwic dlaczego nikt ich nie lubi i
        skad te wasnie pomiedzy stolica a innymi miastami. I to nie tylko Lodzia, ale Poznaniem,
        Wroclawiem czy Gdanskiem tez.

Pozdrawiam, MarcinK
    • Gość: Yarro Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.city.com.pl 12.11.01, 15:06
      Czym się różni MultiBank od mBanku?
      • Gość: MarcinK Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 13.11.01, 14:34
        Multibank to bankowosc detaliczna BRE (taki "marmurek" wzbogacony internetem),
        mBank to bankowosc elektroniczna BRE (typowy "interek", bez zadnych kas itp).

Pozdro, MarcinK

PS Widzialem juz pierwsze reklamy Multi na miescie.

MK
        • Gość: Wilczy Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.p.lodz.pl 13.11.01, 16:02

> PS Widzialem juz pierwsze reklamy Multi na miescie.

I to sporo! Okolice osiedla Politechniki sa juz niezle obwieszone, nieco wiekszy
          bilboard wisi np. na skrzyzowaniu Kosciuszki i Andrzeja, a takze na Polnocnej
          przy Nowomiejskiej. Naprawde, wyraznie widac, jak sie pojawiaja.
    • hubar Re: Łódź - Warszawa - Multibank 13.11.01, 17:30
      Dzięki Ci Multibank!!!

Kiedy rano wstaję i wsiadam do tramwaju po przejechaniu jednego przystanku
      widzę piękny plakat :"Mówią..."
      W połowie drogi, kiedy już sen mnie łapie, moim oczom ukazuję się następny- od
      razu humor lepszy i spać się tak nie chce.
      Już kiedy wysiądę z tramwaju i idę na kolejny dzień "męczarni na uczelni" tuż
      przed szkołą widnieje trzeci z "moich plakatów"!!!

Dzięki za zmianę szarej rzeczywistości.
      • Gość: Aga Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 217.153.35.* 15.11.01, 09:26
        Dla informacji - bilboardy pojawiły się już również w Wwie (ten o Łodzi -
        centrum bankowości). Pozdrawiam.
        • Gość: vinc Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 11:31
          ale wszystkie są o Multibanku w Warszawie, jest ich bardzo dużo, nawet w Puls
          Biznesie jest reklama
          • Gość: oko Re: Łódź - Warszawa - Multibank IP: 212.244.177.* 15.11.01, 18:14
            Boże - ten Multibank i m-Bank to prawdziwe DOBRODZIEJSTWO dla naszego
            miasta.......:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka