Dodaj do ulubionych

Prywatyzować!

IP: *.lodz.mm.pl 25.09.06, 16:06
Nie ma takiego programu rewitalizacyjnego, który uratowałby centrum Łodzi od
degradacji (zapewnił środki na renowację pięknych, mimo wszystko, łódzkich
kamienic).
Dlatego postuluję konieczność PRYWATYZACJI WSZYSTKICH LOKALI KOMUNALNYCH W
ŚRÓDMIEŚCIU! Reszta musi zostać, bo gmina ustawowo jest zobowiązana do
zapewnienia niezaradnym i pokrzywdzonym przez los, mieszkań.
Na rynku pojawi się wartość (bez żadnego nakładu pracy i kapitału-grzech i
zbrodnia nie skorzystać), w nieruchomościach będzie ruch, centrum znajdzie
gospodarza i wypieknieje.
kto ma lepszy pomysł?
dziekuję
Obserwuj wątek
    • citoyen Ależ tak, Michale! 25.09.06, 17:04
      Pełna zgoda na takie rozwiązanie. Pisałem o tym wielokrotnie na forum.

Prywatyzacja jest kluczem do sukcesu.
      A my tkwimy w klinczu, rządzą nami nieudolni ludzie niezdolni do odważnych
      decyzji. Przecież musimy sobie to uzmysłowić, że mieszkalnictwo jest sektorem,
      który na bezpośrednią pomoc z Unii nie ma co liczyć poza jednym podsektorem, w
      którym istnieje największa potrzeba prowadzenia społecznej polityki
      mieszkaniowej. Jest nim budownictwo socjalne. Pomoc państwa w obecnej chwili
      powinna wyłącznie być kierowana w tym kierunku, zwłaszcza, że można uzyskać
      autentyczne rozmiary wsparcia z Rady Europy. Nieżyjący już niestety, Krzysztof
      Ners, b. wiceminister finansów w rządzie Jerzego Buzka potrafił to doskonale
      ubrać w słowa. Szkoda, że już go nie ma wśród nas.

Przecież gmina może pozbyć się kłopotów w technicznym utrzymaniu nieruchomości,
      przerzucając na barki nowych właścicieli obowiązek poprawy stanu technicznego i
      estetyki zasobu. Może też przełamać tendencję związaną z utrwalaniem się
      określonego modelu funkcjonowania dzielnic i osiedli o jednorodnej strukturze
      demograficznej, charakteryzującej się trwałością poziomu bezrobocia i życia z
      subwencji państwa. Stan rzeczy utrwala rozziew potrzeb i możliwości i wywołuje
      syndrom deficytu samodzielnych mieszkań, zagęszczenie części mieszkań,
      pogarszanie się stanu technicznego i kiepski stan wyposażenia mieszkań.
      Szczęśliwym zjawiskiem (sic!) jest depopulacja, w której Łódź przoduje.

Prywatyzacja jest w stanie uruchomić nowe tendencje rozwojowe, przyczynić się do
      pobudzenia aktywności w skali mikro. W lepiej rozwiniętych krajach poziom PKB
      opiera się przede wszystkim na sektorze usług, a blisko 80% PKB tworzą małe i
      średnie przedsiębiorstwa. Ten ekonomiczny dopalacz pozwoli na przywrócenie
      nadziei, stworzy nowy kapitał społeczny. W ślad za tym pójdą nowe inwestycje
      mieszkaniowe.
      Takie są zresztą humanitarne standardy gdzie prawo do mieszkania zaczyna się
      stawać wolnością i prawem człowieka.

Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Augustyn Citoyen na prezydenta! IP: *.lodz.mm.pl 26.09.06, 08:55
        Jak zmusić kandydatów, żeby choć przyzekli, że będą zmieniać Łódź?
        Kampania może utonąć w oceanie sloganów i błocku, którym obrzucą się
        kandydaci...
        Citoyen-może jakąś manifę zrobimy pod U.M.?
        PRYWATYZOWAĆ I NIE BAĆ SIĘ DO CHOLERY!
        • citoyen Re: Citoyen na prezydenta! 26.09.06, 09:05
          Drogi Michale,

Dziękuję za miłe słowa. Masz rację, w działaniach wielu jest tak niewiele.
          Zmieniać tak aby niczego nie zmieniać.
          W potoku słów, gołosłowia gubimy nasze szanse pokoleniowe.

Manifa? Może być mało skuteczna.

Ale z cała mocą podzielam Twój pogląd: PRYWATYZACJA - powszechna, przejrzysta i
          skuteczna. Robiona bez lęku.
          Pozdrawiam serdecznie
          • katrina_bush A jak to sie robi w Europie: 12.10.06, 18:08
            Tu linki do ludzi, którzy coś robią:

ec.europa.eu/regional_policy/urban2/index_en.htm
            www.deutscher-verband.org/seiten/urban-netzwerk/urban-links.asp
            www.urbandata.org/en/
            urbact.eu/
            P. S.
            Pierwszy krok należy do łodzian.

Lizbona, Drezno, Lipsk, Brno - to bardzo pouczajace przyklady miast, ktore byly w katastrofalnym
            stanie - a sobie swietnie poradzily z problemem ruiny wspanialych dzielnic.

Zaproscie do Łodzi ludzi z miast Europy.
    • hubar Re: Prywatyzować! 25.09.06, 22:47
      Znam przykłady kamienic nawet na Piotrkowskiej, których właściciele to osoby
      prywatne. I niestety, ale to wcale nie świadczy że oni będą dbać o wygląd i nie
      będą oszukiwać nie płacąc podatków itd.
      • Gość: standy Re: Prywatyzować! IP: *.toya.net.pl 07.10.06, 18:31
        Ale jednak należy prywatyzować, mimo wszystko.
        • michal19755 A kandydaci-chcą, czy nie prywatyzować? 10.10.06, 17:06
          A kandydaci-chcą, czy nie prywatyzować?
          Ciekawy jestem; a sztaby partyjne forum przeglądają.
          Boją się???
          Augustyn
          • citoyen Re: Chcą, 10.10.06, 17:56
            Masz moje słowo!

Pozdrawiam
            • Gość: Augustyn Citoyen-kandydujesz? IP: *.lodz.mm.pl 10.10.06, 18:41
              Drogi Citoyenie!
              Nie bądź Waść taki tajemniczy! Kto chce? Jacy oni?
              Ty sam kandydujesz? Jeśli tak, to skąd?
              Chętnie Ci pomogę (chyba, że z listy SLD-jednak zatwardziałym republikaninem
              jestem i głupio by mi było...).
              Pozdrawiam
              • Gość: Zazuzi Re: Citoyen-kandydujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 22:58
                Wystarczy poczytać. Citoyen startuje oczywiście - z listy Tadeusza Matusiaka,
                razem z innymi Panami z SLD, którzy zostali odsunięci przez obecna koalicję SLD-
                SdPL-PD-UP. W końcu rozumiem skąd ta bezpardonowa (i niestety nie zawsze
                obiektywna) krytyka Kropiwnickiego. Nie oceniam pomysłów tej nowej grupy, ale
                zrozumiała jest tam obecnośc citoyena. Przynajmniej kilka osób z tej grupy (z
                innych zresztą też) powinno zniknąć z samorządu. W tym sam patron - Tadeusz
                Matusiak, ktory okazał się najbardziej nieudolnym prezydentem Łodzi
                (choc "intelektualnie" jeszcze lepszy był prezydent-doktor-ginekolog).
                • Gość: bleee Re: Citoyen-kandydujesz? IP: *.lodz.mm.pl 10.10.06, 23:22
                  No to faktycznie nieciekawe towarzystwo... Komuchy, komuchy i jeszcze raz komuchy...
                • Gość: Augustyn Citoyen nie jest wszak komuchem! IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 17:18
                  Ordynacja proporcjonalna to jednak nieszczęście. Gdyby w moim okręgo kandydował
                  jakiś mądry socjal-demokrata, czy liberał-nie wachałbym się oddac na niego
                  głosu, gdyby nie ta cholerna ordynacja. Glosujesz na zacnego i wspierasz
                  jednocześnie gromadę miernot i karierowiczów... Cóż.
                  Citoyen, drogi Zazuzi, nie jest wszak komuchem. Nie dość, że kompetentny, to
                  otwarcie popiera prywatyzację mienia komunalnego. Jaki to komuch?
                  Powiem Ci Zazuzi, jako ortodoksyjny republikanin, dość mam tzw. prawicy-co
                  sobie gębę wyciera biało-czerwoną flagą i wartościami chrześcijańskimi,
                  ukrywając pod hasłami sanacji swój cynizm i pogardę dla wolnego rynku.
                  Spotkałem takich i w PiSie (prawie sami socjaliści-w gospodarce) i PO (też nie
                  wiedzą kim chcą być i kim są..., że o pospolitym s...yństwie i niekompetencji
                  nie wspomnę).
                  Łódź nie potrzebuje jatki ideologicznej.
                  Łodzi potrzebni są tacy jak Citoyen, Jabłoński, chłopaki z Projektu Łódź, Łodzi
                  na Fali i inni-z głową, miłością do Łodzi i konkretnym planem jak z Niej
                  uczynić wreszcie Miasto.
                  Może za cztery lata uda się stworzyć mega-listę samorządową, która odbierze
                  partiom władzę! Dziś jest jak jest. Tu Citoyen tam ktoś jeszcze. Trzeba ich
                  wyłuskac i zrobić wszystko, żeby zostali radnymi. Kropka (ale nie wiem, czy
                  Kropek).
                  Czekam niecierpliwie na program i trzymam kciuki za Citoyena i innych, co
                  kumają Łódź.
                  Hej
                  Augustyn
                  • Gość: fuck Re: Citoyen nie jest wszak komuchem! IP: *.icm.edu.pl 12.10.06, 17:34
                    Citoyen nie jest komuchem. Ale towarzysz Matusiak owszem a jak zrozumialem to z
                    jego listy Citoyne kandyduje.
                    • citoyen Re: Citoyen nie jest wszak komuchem! 12.10.06, 18:02
                      Nie jestem!
                      To są wybory do Rady Miejskiej w Łodzi.
    • Gość: Gość Re: Prywatyzować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:19
      Taki program ku mojemu zdziwieniu przedstawiła Lepsza Łódź Waldemara
      Bohdanowicza. To pewnie wpływ ich eksperta Ireneusza Jabłońskiego z Centrum
      Adama Smitha.
      • citoyen Mnie to nie dziwi 10.10.06, 20:51
        To bardzo miło!
        Znam Irka Jabłońskiego od 1987 r. i zawsze wysoko go ceniłem i cenię.
        Panu Wojewodzie Waldemarowi Bohdanowiczowi, gratuluję znakomitego pomysłu na Łódź.
        Pozdrawiam
      • Gość: Augustyn Jabłoński? IP: *.lodz.mm.pl 10.10.06, 22:25
        Jabłoński pracuje dla Bohdanowicza?
        No to nieźle. Bardzo dobrze.
        Mogłem cholera wystartować z listy Lepszej Łodzi, ale taki jestem poobijany (po
        partyjniackich przejściach), że nie dałbym rady.
        Bohdanowicz chciał mi dać drugie miejsce (albo czwarte), ale pomijając moja
        kondycję psycho-fizyczną, nie miałem 2500 zlotych (zrzuta na wspólna kampanię).
        Gdybym kurcze wiedział, że macza w tym palce Jabłoński, to bym wziął to czwarte
        i powalczył.
        Takie to skutki niedoinformowania są...
        Jeżeli jednak Lepsza Łódź (która w moim okręgu wystawia na jedynce niejakiego
        Pana Tośka-nie jestem fanem, a gdzie indziej niejakiego radnego Liberę-też
        trudno być fanem)korzysta z pomocy Jabłońskiego-to warto jej się przyjrzeć.
        Podobno kandydują z tej listy chłopaki ze stowarzyszenia Projekt Łódź-znam tam
        jednego niegłupiego człeka...
        No zobaczymy, zobaczymy...
        P.S. Citoyenie-dlaczego nie odpowiadasz na moje pytania... Tajemnica jakaś, że
        się kandyduje?...
        Pozdrawiam.
        Augustyn
        • citoyen Re: Jabłoński? 10.10.06, 22:36
          Na Twoją skrzynkę priv. piszę.
          Pozdrawiam
          • michal19755 Chyba Ci odpisałem! 11.10.06, 18:55
            Chyba Ci odpisalem Citoyenie.
            Pozdrawiam.
            Augustyn
        • Gość: Gosc Re: Jabłoński? IP: *.4web.pl 10.10.06, 23:01
          Widać, że Gruby Waldek ma więcej ikry od Kwiatkowskiego, Makowskiego i Kropy
          razem wziętych. Jego lista może wyrwać elektorat wszystkich pozostałych
          przeciwników i zrobić małą niespodziankę. Widziałem w TV, że Ryszard
          Bonisławski też jest z nimi. Zaczynam z zaciekawieniem obserwować Lepszą Łódź
        • jasam Re: Bohdanowicz + Jabłoński = dobra perspektywa 11.10.06, 22:36
          Gość portalu: Augustyn napisał(a):

> Jabłoński pracuje dla Bohdanowicza?
          > No to nieźle. Bardzo dobrze.
          > Mogłem cholera wystartować z listy Lepszej Łodzi, ale taki jestem poobijany
          > (po partyjniackich przejściach), że nie dałbym rady.
          > Gdybym kurcze wiedział, że macza w tym palce Jabłoński,

> Takie to skutki niedoinformowania są...

Raczej są to skutki wiary w siłe partii - a sam sie przekonałeś o efektach
          złego towarzystwa.
          W Łodzi wygra Łódź, a nie pseudodziałacze partyjni wystawieni do wyborów.
          pozdr.
          • Gość: dziwne Re: Bohdanowicz + Jabłoński = dobra perspektywa IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 07:59
            Na liscie Bohdanowicza jest wiele skompromitowanych nazwisk (Tosiek, Libera).
            Nie rozumiem jak można kogoś takiego wystawiać.
            • citoyen Michał Tosiek 12.10.06, 08:10
              To zacny człowiek. Kompetentny i pracowity. Potrafi słuchać i nie jest
              zapatrzony w siebie.
              • lodzermensch Re: Michał Tosiek 12.10.06, 09:47
                I zawsze glosowal w sprawie targowisk tak jak SLD. Maja wspolne interesy?
              • Gość: Augustyn Michał Tosiek IP: *.lodz.mm.pl 12.10.06, 17:22
                Różne opinie słyszałem. Na dyżury w Radzie Osiedla czasem przychodzi.
                Dla moich Kozin prawie niczego nie zrobił, ale może Miastu jako takiemu się
                przysłuzył.
                Wierzę Ci Citoyenie. Zaczekam na kampanię Tośka.
                Hej
                • citoyen Dziękuję, Michale 12.10.06, 17:59
                  Rzeczywiście, komuchem nie jestem!
                  Zawsze byłem i jestem sobą. W 1990 r. startowałem z listy ŁPO.
                  Trzeba mieć odwagę i nie tracić niczego ze swojego życiorysu.
                  A Michał Tosiek jest OK!

Pozdrawiam serdecznie!
                  • Gość: fuck Re: Dziękuję, Michale IP: *.icm.edu.pl 12.10.06, 18:08
                    Obserwowalem pana Toska na sesjach Rady Miejskiej i moim zdaniem nie jest okej.
                    Ma nieczysto za kołnierzem i wspolne interesy z panami z SLD (przy okazji jest
                    blisko zwiazany z hierarchia koscielna).
                    • citoyen Michał Tosiek 12.10.06, 18:44
                      Nie miałem czasu na obserwację. Pan Tosiek podczas posiedzeń komisji Rady
                      Miejskiej w Łodzi był zawsze wymagającym rozmówcą i nie dawał wytchnąć swoim
                      interlokutorom, do których i ja się zaliczałem. Poza nim mogę to samo powiedzieć
                      o Panu Waldemarze Bohdanowiczu i Wojciechu Michalskim.

A tak na marginesie, spróbuj może wyzbyć się maniery oceny ludzi według ich
                      przynależności.
                      • Gość: Zazuzi Re: Michał Tosiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:02
                        No właśnie, Drogi Citoyenie. Niestety Pan Tosiek jest umoczony w para-mafijne
                        układy związane z zarządzaniem targowiskami. Chyba udajesz, że nie
                        zauważyłeś "spółdzielni" - dawna LPR i SLD: my popieramy Pana Priórka (Mark-
                        Remo) - targowisko Pionier, wy popieracie Handgór - Górniak. Przeciwko
                        tej "spóldzielni" m.in. na ostatniej sesji protestowali kupcy. A
                        głową "spółdzielni" jest Pan Tosiek. Więc albo po prostu ścieminasz (w co nie
                        wierzę), albo popierasz każdego, byleby głosował przeciwko Tomaszewskiemu i
                        Kropiwnickiemu. Jesli tak (a niestety tak sądzę), to po prostu ..... gratuluję
                        bezstronności.
                        • citoyen Re: Michał Tosiek 12.10.06, 19:14
                          Zazuzi,
                          Gotów jestem rozmawiać z Tobą o tych problemach nie dlatego aby Cię do czegoś
                          przekonywać ale próbować mówić o przyszłości aby unikać tego rodzaju podejrzeń i
                          "The dark side of the business"
                          Zachęcam Cię do identyfikacji, możesz napisać do mnie priv. Nie obawiaj się, nie
                          zrobię z tego użytku.
                          Pozdrawiam serdecznie
                          • Gość: Zazuzi Re: Michał Tosiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:21
                            Niestety to nie sa "coemne" podejrzenia. Miałem mozliwość uczestniczenia w
                            spotkaniu kupców z udziałem Pana Tośka, Pana Piórka i Pana Dobrosińskiego
                            (Handgór). To co nam proponowali (nam - kupcom), to po prostu jeden wielki
                            skandal. A o oszukiwaniu przez w/w firmy Gminy Łódż (o ktorej dobro tak często
                            sam występowałeś na różnych forach Gazety) i kupców powiadomiona została już
                            prokuratura (pomimo róznych nacisków postępowanie zostało wszczęte). Dziekuję
                            za porpozycję kontaktu na priv. Tyle, że sam przez kilka lat ukrywałeś się za
                            nickiem citoyen i .... jakoś Ci to nie przeszkadzało w obsobaczaniu tych,
                            którzy Ci się nie podobali. Poza tym nawet najszczersza rozmowa akurat w
                            sprawie "spółdzielni" nic nie zmieni - Ty albo nie masz pojęcia o układach,
                            które tam panują i o pieniądzach, które są wyprowadzane (ja wiem, bo jestem też
                            tego codzienną ofiarą - tak jak inni kupcy), albo nie chcesz wiedzieć (w co
                            staram się nie wierzyć). Tak jak ja nie próbuję komentować Twoich wypowiedzi w
                            zakresie, na którym się nie znam, to proszę o nie komentowanie tych sprawa o
                            których (mam nadzieję) nie masz pojęcia.
                            Pozdrawiam
                            • citoyen Nalegam jednak 12.10.06, 19:32
                              i proszę o kontakt!

P.S. "Obsobaczanie" jak Ty to nazywasz, nie sprowadza się do moich sympatii;
                              posiada ono swoje głębsze uzasadnienie. Zdziwisz się również, zapewniam.

• Gość: fuck Re: Michał Tosiek IP: *.icm.edu.pl 12.10.06, 19:27
                            Niestety, ale pan Zazuzi ma calkowite racje. Pan Tosiek to metna postac umoczona
                            w paramafijne interesy na łódzkich targowiskach. Razem z SLD bronil
                            skorumpowanego ukladu na łódzkich targowiskach przeciwko zmianom
                            modernizacyjnym, ktore chciala wiekszosc kupcow.

Dla mnie ten pan (Michal Tosiek) nie zasluguje na pozytywna ocene. Jedyne co
                            moge o nim dobrego powiedziec to, ze dobrze prowadzil obrady Rady Miejskiej. To
                            samo moge powiedziec o Sylwestrze Pawlowskim, wiec wbrew twoim sugestiom
                            Citoyenie nie kieruje sie przynaleznoscia partyjna.

• citoyen Prywatyzujmy póki jest jeszcze na to czas! 20.10.06, 07:45
                              Do apelu wspierającego Michała Augustyna dołączam niebezpieczną prognozę dla
                              Polski na najbliższe miesiące, jaką przygotował dla Polski, Lajos Bokros,
                              węgierski ekonomista.
                              • Gość: kto Lajos Bokros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:21
                                Lajos Bokros - Dyrektor ds. systemów finansowych w Banku Światowym dla Europy i
                                Azji Centralnej.Były minister finansów Węgier, prezes Giełdy Papierów
                                Wartościowych w Budapeszcie, dyrektor Agencji Własności Skarbu Państwa. Autor
                                zakończonego sukcesem planu makrostabilizacyjnego dla Węgier z połowy lat 90-
                                tych.
                                • Gość: Augustyn Nawet socjaldemokraci wiedzą, że zanim się coś... IP: *.lodz.mm.pl 20.10.06, 15:50
                                  Nawet socjaldemokraci wiedzą, że zanim się coś podzieli, to trzeba wartość
                                  dodaną wypracować.
                                  U nas się pomnażaniem dóbr niewielu przejmuje, dzielić chcą (prawie) wszyscy.
                                  Taki stan rzeczy musi prędzej, czy później doprowadzić do kryzysu.
                                  Tak na mój rozum (jakąś tam wiedzę), doświadczenie (wciąż jestem młody) i
                                  obserwację (otoczenia), to musi być źle.
                                  Zbyt wielu tęskni za socjalizmem (w PRL-owskim, a nie szwedzkim wydaniu),
                                  niewielu zna się na ekonomii, wielu korzeniami mocno tkwi w chłopskiej kulturze
                                  (kultywując oczywiście jedynie jej destrukcyjne aspekty: zazdrość, pazerność,
                                  niedbałość o publiczne dobro...); politycy albo się boją (PO) albą wierzą we
                                  wszechmoc państwa (PiS), wielu szczuje przeciwko wolnemu rynkowi (Giertych)
                                  zgadywał, że na marszu PO przyjdą panowie w cylindrach i z cygarami w ustach
                                  (kto go w dziecięctwie marksizmem karmił?), prawie wszyscy to amatorzy...
                                  W sumie (pogubieni Polacy plus tzw. klasa polityczna) mamy mieszankę wybuchową.
                                  Prędzej, czy później pierdyknie...
                                  Nadzieje na zmiany w Łodzi i Polsce trzeba chyba na jakiś czas odłożyć.
                                  Augustyn
                                  • Gość: Obserwator sceny AK dołącza do grona IP: *.toya.net.pl 05.11.06, 17:11
                                    Dlaczego prywatyzowac?
                                    Autor: andrzejkorasiewicz. Data: 05.11.06, 16:56
                                    Wlasnosc prywatna jest po pierwsze moralnie wlasciwsza od wlasnosci
                                    kolektywnej, a po drugie, jak ucza wspolczesni ekonomisci, z punktu widzenia
                                    calosci gospodarki skuteczniejsza w dochodzeniu do dobrobytu. Dlatego wladze
                                    samorządowe zarowno wojewodzkie jak i miejskie powinny prywatyzowac cale
                                    mienie do nich nalezace z wyjatkiem tych jego częsci, ktore stanowia naturalne
                                    monopole (infrastruktura wodno-kanalizacyjna, torowiska).

Bardzo mnie ucieszylo, ze mowil o tym Donald Tusk podczas sobotniego pobytu w
                                    Łodzi. Nawet w czasach kiedy bylem sympatykiem UPR uwazalem tego goscia za
                                    jedynego mainstreamowego polityka, ktory jest po pierwsze naprawde uczciwy, a
                                    po drugie ma szczerze liberalne poglady.

Osobiscie uwazam rowniez, ze z prywatyzacji moga byc wylaczone niektore
                                    instytucje kultury, ktore w swojej dzialalnosci nie sa nastawione na zysk i na
                                    dzialalnosc pozostajaca w ramach kultury masowej. Ale i w tym przypadku nalezy
                                    szukac prywatnego mecenatu, ktory bylby w stanie utrzymywac taka twórczośc. I
                                    tutaj (w poszukiwaniu i zachecaniu prywatnego mecenatu) widze rowniez role
                                    wladz samorzadowych (zarowno miejskich jak i wojewodzkich).
                                    • michal19755 AK dołącza do grona 06.11.06, 21:38
                                      Trzymamy Cię Andrzeju za słowo!
                                      Dobrze by było gdyby całe ŁPO, ChRS i ZChN się nawróciło na Korasiewicza.
                                      Pozdrawiam.
                                      P.S. Nie podlizuj się Tuskowi-i tak tego nie przeczyta!
                                      • Gość: rodzic Re: AK dołącza do grona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:32
                                        Tak czytam twoje wypociny panie Augustyn i wydaje mi sie, ze jestes nieco
                                        niezrownowazony. Jesli takie osoby nauczaja w szkole to strach posylac do nie
                                        dzieci.
                                        • citoyen Pochwała Augustyna 07.11.06, 01:30
                                          Pisz Michale, nie zrażaj się niepowaznymi opiniami. Czyta Cię wiele osób i
                                          każdy, z kim rozmawiam, ceni Cię z powodu niezależności sądów.

Pozdrawiam serdecznie
                                          • michal19755 Pozdrowienia dla Rodzica 07.11.06, 20:09
                                            Dlaczego miałbym się zrażać Drogi Citoyenie?
                                            Choć nie jest dobrze jak ktoś zarzuca nauczycielowi brak równowagi pszychicznej
                                            publicznie. Tym bardziej, że to forum czytają moim uczniowie.
                                            No ale...wiedziałem, co robię podpisując swoje "dzieła".
                                            Dziękuję Citoyen.
                                        • michal19755 O kurczę! 07.11.06, 20:06
                                          Ja niezrównoważony?
                                          Chyba jednak nie. Nikt w żadnej szkole (ani rodzice, ani dzieci) nie narzekał
                                          na moją równowagę psychiczną. No ale... tak konkretnie to o co Ci chodzi drogi
                                          Rodzicu?
                                          Pozdrawiam mimo wszystko.
                                          Augustyn
                                          • citoyen Chwalebne i godne podziwu 08.11.06, 10:31
                                            było wczorajsze oświadczenie pretendenta do fotela prezydenckiego, Pana
                                            Waldemara Bohdanowicza w sprawie prywatyzacji zarządzania nieruchomościami
                                            komunalnymi. Odwoływał się do pozytywnej prywatyzacji w dzielnicy Łódź Górna. To
                                            są pozytywny, które pozwalają patrzeć na Łódź przez pryzmat szacunku dla potrzeb
                                            społecznych i dobra współnego, zerkać w przyszłość w wymiarze pokoleniowym.

O wspólnotach mieszkaniowych nie wspomnę, bo przed 6 laty o nielegalności
                                            zarządzania wspólnotami przez zakłady budżetowe mówił Pan Karol Chądzyński).

Pozdrawiam serdecznie
                                            • Gość: tak_tak tak i nie tak zarazem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:19
                                              w pół prywatnych dyskusjach na ten temat obecny zastępca prezydenta mówi to
                                              samo, ale to nie znaczy że oficjalnie ma też tak byc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka