Dodaj do ulubionych

Aleja Grzegorza Palki

IP: *.toya.net.pl 17.01.07, 20:04
A kogo to obchodzi!!!Czy miasto nie ma innych problemów-wymiernych-
załatwienie których da coś mieszkańcom.???Jestem członkiem jednej z Rad
Osiedla-raz w tygodniu mam dyżury w siedzibie rady.Przychodzą ludzie z
interwencjami-że na osiedlu jest brudno,że firmy sprzątającej na zlecenie
Selegatury nie widzieli od tygodni,że Straż Miejska jest widoczna tylko w TV
w asyście "KROPY",że na osiedlach jest plaga napadów i pospolitego
chuligaństwa.Nikt nie wnioskuje o zmianę nazwy ulicy!!! Nikomu nie jset to do
szczęścia potrzebne i nic nie daje.Ale urzędasy miejskie żyją we własnym
świeci-sobie tylko stwoerzonym.Miasto i problemy jego mieszkańców dla nich
nie istnieją!!!!
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: Aleja Grzegorza Palki 17.01.07, 20:10
      No i pięknie, teraz Strykowska będzie się zaczynać od numeru 10, ale w tym
      mieście nikogo to nie powinno przecież dziwić. Co prawda dokumentów nie trzeba
      będzie wymieniać, ale koszty poniesie bank (ciekawe czy może domagać się
      odszkodowania?), MPK (na rozkładach i bocznych tablicach w autobusach jest
      przecież jak wół "Strykowska").
      Ale w sumie dobrze, że to akurat koło cmentarza będzie przebiegać ulica Palki,
      tak ku przestordze. Szkoda tylko że na nowych tablicach nie ma miejsca na skrót
      życiorysu: "Prezydent Łodzi, pirat drogowy".
      • Gość: haahaa zgadzam się, że to absolutna bzdura ! IP: *.mnc.pl 18.01.07, 01:16
        Według mnie radni powinni sobie zachować tę nazwę, dla jakiejś nowo-powstałej
        drogi. Bo ich obecny pomysł jest bez sensu.

Żałuję, że to dopiero teraz wypływa, znając nazwiska tych radnych, którzy
        głosują za tą kosztowną bzdurą, wiedziałbym komu nie jest potrzebny mój głos.

pis to, rozumiem...ale, że platforma jest za tą bzdurą...
      • Gość: Krzychu Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 18.01.07, 09:46
        A czy tej głupiej uchwały nie da się zaskarżyć - nie wiem do SKO czy wojewody?
        Czy ktoś się ornietuje, jakie są szanse uchylenia takiego kretynizmu?
        I czy bank może się domagać pokrycia kosztów zmiany przez debili - radnych???
    • Gość: Iza Joński jest żałosny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:11
      Żal mi tego chłopca..
      • Gość: łodzianin Iza - zgol wąsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:31
        żal mi ciebie, załosna, katolicka stara panno. Zgol wąsy, Iza, a potem siadaj
        do klawiatury, ok?
    • Gość: Łodzianin Bravo radni. Ta decyzja już dawno powinna zapaść. IP: *.toya.net.pl 17.01.07, 20:21
      Łódź powinna doceniać zasłużonych dla niej obywateli.
      • Gość: darek Re: Bravo radni. Ta decyzja już dawno powinna zap IP: *.105.rev.vline.pl 17.01.07, 21:26
        Określę to tylko jednym słowem "druzgot". Czy Ci ludzie w radzie nie mają nic do
        roboty? Zmian nazwy części ulicy to skomplikowanie życia wielu osobom. A czy są
        z tego jakieś korzyści?
      • Gość: łodzianin Re: Bravo radni. Ta decyzja już dawno powinna zap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:32
        Dawno to powinna nastąpić decyzja, żeby ci dać zakaz wjazdu do Łodzi,
        Łodzianinie. Piszesz tu same głupoty. Może byś się przymknął?!
      • Gość: m@teo Re: Bravo radni. Ta decyzja już dawno powinna zap IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 15:35
        A czym on się zasłużył - piractwem na drodze?
        Kim ten gość tak naprawdę był, żeby ulice jego imieniem nazywać?
        Proponuje przemianować ul. Piotrkowską na Jasia Fasoli. Będzie chociaż
        śmiezniej.
    • Gość: leon Wprowadźmy inne nazwy co przecznice! IP: *.lodz.mm.pl 17.01.07, 21:23
      tak proponuje...zacznijmy od Piotrkowskiej...podzielmy ją może na równe odcinki
      co 100m i dajmy każdej nazwisko po obecnym radnym!

Jak mnie szlag trafia, że utrzymuje takich kretynów!

Nie umniejszając roli Palki i JP II to czy nie można tego uczcić w jakis mądry
      rozsądny sposób?!Nie buduję się nowych ulic w tym mieście?Nowych osiedli?

Najlepiej co 2lata zmieniać jakieś nazwy w Łodzi...najpierw po 89 fobie swoje
      leczyli...teraz jeszcze to?!

Co nowa władza będzie to nowe nazwy?!KRETYNIZM!

Miasta i nazwy ulic powinny przejrzyste i oczywiste nie dla Łodzian bo Ci miasto
      znają ale dla przyjezdnych!!!!!

Ale do tych imbecyli nie dotrze to...im pazerność mózgi wyżarła!
    • Gość: pitum Aleja Grzegorza Palki IP: *.kullen.RWTH-Aachen.DE 17.01.07, 21:30
      wielka szkoda, glupia dacyzja, w takim razeie bedzie ulica kropy kiedys, a tak
      bylo fajnie jak Strykowska byla dluga i szeroka, co za gowniani radni, Palka
      byl piratem drogowym i zprzeciwial sie rozbudowie Lublinka, debil jeden, dobrze
      mu tak ze ziemie gryzie
      • Gość: barnaba Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.lodz.msk.pl 17.01.07, 22:00
        Dodajmy jeszcze spartolony remont Piotrkowskiej przez Urzedem Miasta, tandetne i
        wadliwe tablice z nazwami ulic (nic to, ważne, że odpowiednie firmy zarobiły),
        niechęć do zagranicznych inwestycji, Fundusz (niezupełnie) Dobrowolnych
        Świadczeń oraz bierne przyglądanie się upadkowi przemysłu włókienniczego
        (podobno komunistycznego).

Niezły dorobek jak na jedną kadencję i niezły przykład do naśladowania dla Łodzian.

Człowiek ten miał 3 zalety:
        - był pierwszym demokratycznie wybranym prezydentem miasta od czasów II RP
        - zaczął remont Piotrkowskiej (na szczęście następne odcinki nie były tak
        spartaczone)
        - zabił się w sposób, który jest ostrzeżeniem dla kierowców, których ponosi
        fantazja.
      • Gość: A Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.01.07, 22:29
        To szanowny właśnie Palka zdecydował o rozwoju Lublinka i remoncie pierwszego
        terminala i poniósl tego konsekwencje, bo żałosny czekalski na tej bazie zaczął
        prowadzić swoją kampanię wyborczą, o remoncie piotrkowskiej nie wspomnę , o
        przygotowaniu terenów pod budownictwo mieszkaniowe na janowie olechowie o
        remontach zabytkowych elewacji w mieście o iluminacji zabytkowych obiektów o
        planie zagospodarowania miasta ... mam dalej wymieniać ... Gdyby palant kropa
        miał choćby tylko 50 % takiej chęci działania jak palka , to mielibyśmy INNĄ
        łodź
        • Gość: barnaba Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.lodz.msk.pl 18.01.07, 13:03
          > To szanowny właśnie Palka zdecydował o rozwoju Lublinka i remoncie pierwszego
          > terminala i poniósl tego konsekwencje, bo żałosny czekalski na tej bazie
          > zaczął prowadzić swoją kampanię wyborczą,

Tutaj zgoda, rzeczywiście zaczął to Palka. Szkoda tylko, że inwestycje były
          robione na pół gwizdka.

> o remoncie piotrkowskiej nie wspomnę

Lepiej nie wspominaj. Kilka lat później trzeba było robić remont remontu (bo
          nawierzchnię w niesprawdzonej technologii musiała zbudować zaprzyjaźniona firma)

> , o
          > przygotowaniu terenów pod budownictwo mieszkaniowe na janowie olechowie

Decyzję podjęto i zaczęto prace jeszcze za PRL. To "sukces" Niewiadomskiego, a
          nie Palki.

> o remontach zabytkowych elewacji w mieście

Trzeba się było nieźle nachodzić, zeby którąś z nich znaleźć.
    • Gość: kasia Tylko widzę Lewica i Demokraci jest prawdziwą opoz IP: *.retsat1.com.pl 17.01.07, 22:10
      Platforma daje się mamić Kropie, tylko LiD potafi coś pokazać , tak dalej
      chłopcy
    • Gość: ag A może by tak GŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:27
      zapytała matkę zabitego chłopca i sparaliżowanej córki co myśli o tej uchwale.
      Może porozmawiać także z innymi ofiarami piratów drogowych. No Gazeto, śmiało
      pokaż pluralizm, odwagę i pryncypialność!

(oczywiście to gorzki żart, bo Gazeta zawsze idzie na postronku aktualnej
      władzy; w redakcji codziennie powinno się na głos czytać Folwark Zwierzęcy)
      • Gość: qq A co z Decem ??? IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 00:29
        Kiedy wreszcie miasto uhonoruje profesora Deca ?? Jednego z największych Łodzian ?
        Tysiące łodzian zawdzięcza życie swoje lub swoich bliskich temu człowiekowi. I
        wcale nie musi być to nazwa ulicy, może nazwa wydziału na UM?
        A Palka, choć go nie ceniłem, niech sobie ma.A co.
    • Gość: MW Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:23
      Z calym szacunkiem dla ś.p pana Palki, ale zmiana nazwy Strykowskiej na pewnym
      odcinku jest, delikatnie mowiac, nieporozumieniem. Przykro mi, ze zamiast
      upraszczac, bedzie trudniej i straszniej.
    • Gość: heniek w mózgach im sie juz pier.... !!!! IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 00:32
      Co to nie powstaja nowe ulice??? Nie dla nich tylko slogany są ważne. Papieżowi
      wykroiky ulice Palce drugi kawałek no a oni na pewno by tego chcieli..żeby
      banda czubków czciła ich ulicami a nie czynami.....
    • xk dla mnie zawsze będzie to Strykowska! 18.01.07, 00:34

• Gość: RB ŁÓDŹ A dla czego nie : Aleja Kota Rekordzisty !? IP: 212.51.205.* 18.01.07, 07:43
      A ja pozbawiłbym tych radnych mandatu. Przecież to jakaś paranoja . Ilu ludzi
      to interesuje ?. Wystarczy ,że mamy pamięć o nim.
      Dlatego , mimo ,że mieszkam w Łodzi ponad 50 lat nigdy nie identyfikowałem się
      z "władzami" miasta . A może b. wskazane byłoby nazwać ulicę Strykowską
      imieniem kota- rekordzisty. Dla przypomnienia : mieszka pod Łodzią i waży 12 kg
    • Gość: shelti Aleja Grzegorza Palki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:10
      A kiedy będzie al. dr Deca, który był godniejszą postacią w Łodzi niż Palka
      (dr deca po śmierci nie wpuszczono trumy do kościoła, a Palkę-sprawcę
      tragicznego wypadku chowano z honorami).
      Wstydzę się, że jestem łodzianinem i muszę na to wszystko patrzeć.
      Panie Kropiwnicki w drugiej turze głosowałem na Pana-bo nie miałem innej
      alternatywy, ale w pierwszej turze głosowałem na LEWICĘ i się tego nie będę
      wstydził. Na pewno Was Historia rozliczy-i na to bardzo bardzo liczę(a miejsc
      na smutnej jest pod dostatkiem).
      • kszo.pany Re: Aleja Grzegorza Palki 18.01.07, 09:57

ul. Dra Deca to boczna od Podchorążych, bardzo mała uliczka.
    • teufel Re: Aleja Grzegorza Palki 18.01.07, 09:25
      Hmmm, jeśli już musi być ulica Palki to jednak myślę, że pownnia być nowo wybudowana ulica, bo mimo iż na danym odcinku jest tylko bank, stacja i cmentarz to i tak domy na północ od WP będą musiały zmienić numerację no chyba, że zostanie idiotyczna numeracja od 8 po zachodniej stronie Strykowskiej i od 11 po wschodniej:(
    • Gość: antyPalka Palka bohater??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:29
      Pan Król jak zwykle bredzi. Palka zginął, bo jechał z absurdalną prędkością,
      pędził jak debil. Nie widzę powodu, żeby uhonorowywać takich ludzi. Szczerze
      mówiąc - wolę, jak piraci drogowi giną na drzewach, niż mieliby zabić mnie lub
      kogoś z moich bliskich. Szkoda tylko drzew. Tak więc w pewnym sensie dobrze się
      stało, że nie zginął nikt poza Palką i pasażerami z jego auta.
      Uważam, że to oburzające, że fetuje się w Łodzi takiego człowieka. To był
      bezmyślny morderca, skoro prowadził samochód w taki sposób.
      I jeszcze jedno - rozumiem, że prawica w Łodzi szuka swojego bohatera, by
      dorównać wielkim postaciom łódzkiej lewicy. Ale Palka nie wydaje mi się dobrym
      kandydatem na prawicowy mit. Za dużo było wokół niego niejasnym sytuacji -
      wszyscy dobrze o tym wiemy. Więc niech lepiej katolicy szukają dalej. Mogę
      podpowiedzieć kandydaturę - tego pana z PiSuaru, który pytał podwładne w
      urzędzie wojewódzkim, czy "wylizać im muszelki". Przynajmniej był to człowiek z
      fantazją, chociaż wyjątkowo obrzydliwy nawet jak na katolika...
    • Gość: Łodzianin Kopcińskiego wywalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:41
      bo to socjalista...
    • Gość: ciekawski Aleja Grzegorza Palki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:47
      Mam inną propozycję:

Jedną strone Strykowskiej (na przykład stronę zachodnią )nazwać "strona PAŁKI"
      Natomiat zostawić (na razie),drugą stronę proponuję zostawić wolną od nazwy aby
      w przyszłości nazwać: "Stona Kropy"

Jestem w stanie zapłacić za poradę u dobrego psychiatry dla wszystkich radnych.
      To wszystko nie mieści mi sie w głowie, że radni zajmują się tak bzdurnymi
      sprawami a nie dostrzegają istotnych spraw ułatwiajacych nam wszystkim życie.
      Tragedia.
      • Gość: Krzychu Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 18.01.07, 10:55
        > Jestem w stanie zapłacić za poradę u dobrego psychiatry dla wszystkich
        radnych.

Sądzisz, że to pomoże??
        Lepiej ufunduj im blety w jedną stronę do Izraela albo na Antarktydę. :)))
        • halicz5 Reaguję na antysemitę, bo trzeba: jesteś debilem 18.01.07, 20:07
          Przy każdej okazji kretyn musi coś napisać o Izraelu, bo mu cały czas przed
          oczami tańczą hasydzi w oparach gorącej mgły...
          Lecz się człowieku jakimiś środkami uspakającymi lub lewatywą.
          • Gość: Krzychu Re: Reaguję na antysemitę, bo trzeba: jesteś debi IP: *.piotrkow.net.pl 21.01.07, 12:04
            Sam jesteś kretyn albo chory - wystarczy napisać Izrael, a od razu pieprzysz
            coś o antysemityźmie. :PPP
            Jeżeli Kropaszenko więcej czasu spędza w Izraelu niż w Łodzi, to może tam się
            lepiej czuje? Niech więc tam jedzie i nie wraca - może tam się spodobają jego
            chore pomysły.
    • jacek2216 Aleja Grzegorza Palki 18.01.07, 09:53
      Palka byl miernym prezdentem i nie zasługuje, aby nazwać ulicę jego imieniem.
      Ale skoro już się stało, to proponuje, niejako w linii z ta decyzją,
      przemianować część Strykowskiej na Aleję Nienawiści do Komunizmu. Nienawiść do
      komuny jest jak najbardziej trendy i przybiera na sile tym bardziej, im więcej
      czasu mija od jej panowania.
      • Gość: cerkiew Re: Aleja Grzegorza Palki IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 10:24
        Komuniści już wymarli, ale kartofle i tak będą ich rozliczać, tylko z czego?
    • Gość: sss nie wiedzą co robić to zmieniaja nazwy ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:25
      Wy darmozjady cholerne do roboty
    • Gość: Michał M. Aleja Grzegorza Palki IP: *.u.lodz.pl 18.01.07, 12:27
      Może warto poszukać po niebezpiecznych dzielnicach Łodzi innych tragicznie
      zmarłych bandytów i kretynów, a może jakichś drechów? Jest wiele ulic w Łodzi
      do przemianowania!

Co za radę wybraliśmy!
    • Gość: barnaba To dopiero początek radosnej "tfurczości" IP: *.lodz.msk.pl 18.01.07, 13:11
      www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/689605.html
      <<<<<<<<<<<<<
      [...]Prezydent Jerzy Kropiwnicki chciał również, by fragment ul. POW (od ul.
      Jaracza do ulicy Rewolucji 1905 r.) przemianować na ul. Cezarego Józefiaka -
      niedawno zmarłego łódzkiego ekonomisty, ale radni nie wpisali tej propozycji do
      porządku obrad.
      />>>>>>>>>>>

Prezydent jak widać zgłupiał do reszty. Profesor Józefiak był postacią
      zasłużoną, ale przemianowywać istniejącą ulicę nadająć jej imię ekonomisty? To
      chyba jakaś żałosna kpina- taki pomysł śp. profesorowi zwyczajnie ubliża. Taki
      pomysł z ekonomią nie ma nic wspólnego.

Kropiwnicki jak widać lubi wydawać pieniądze miasta na duperele: ulica Palki,
      szarfy, czapki, szopka z okazji wprowadzenia stanu wojennego (naprawdę było co
      świętować? może następną szopkę zrobimy z okazji wkroczenia wojsk niemieckich do
      Łodzi w 1939r? albo utworzenia Litzmannstadt Ghetto?). Może sam pokryje koszty
      swoich durnych pomysłów?
      • bigos_kk Re: To dopiero początek radosnej "tfurczości" 18.01.07, 13:46
        > może następną szopkę zrobimy z okazji wkroczenia wojsk niemieckich do
        > Łodzi w 1939r?

A nie wypada czasem jakoś dzisiaj czy jutro rocznica wyzwolenia Łodzi przez
        Armię Czerwoną??
      • gothmucha Re: To dopiero początek radosnej "tfurczości" 18.01.07, 16:09
        > Prezydent jak widać zgłupiał do reszty. Profesor Józefiak był postacią
        > zasłużoną, ale przemianowywać istniejącą ulicę nadająć jej imię ekonomisty? To
        > chyba jakaś żałosna kpina- taki pomysł śp. profesorowi zwyczajnie ubliża. Taki
        > pomysł z ekonomią nie ma nic wspólnego.

A ja tak nie uważam - akurat na tym odcinku nie ma żadnych instytucji poza Ek-Socem (drukarnia ma adres na Rewolucji), więc koszty niemal żadne, a skoro prof. Józefiak był związany z uczelnią (i swoim wydziałem) to czemu nie?

Akurat ta propozycja podoba mi się 1000 razy bardziej, niż ulica upamiętniająca Palkę...
        • Gość: barnaba Re: To dopiero początek radosnej "tfurczości" IP: *.lodz.msk.pl 19.01.07, 13:15
          > A ja tak nie uważam - akurat na tym odcinku nie ma żadnych instytucji poza Ek-S
          > ocem (drukarnia ma adres na Rewolucji), więc koszty niemal żadne,

Poza wprowadzaniem mnóstwa poprawek do dokumentacji (od ksiąg wieczystych do
          planów zagospodarowania przestrzennego) i nowymi tabliczkami...
          Czyste marnotrwastwo w starym dobrym komunistycznym stylu.

> Akurat ta propozycja podoba mi się 1000 razy bardziej, niż ulica
          > upamiętniająca Palkę..

Masz rację, ulica upamiętniająca Palkę bije rekordy głupoty. Gdyby głupota mogła
          fruwać, to ci, którzy pomysł poparli, lataliby jak pterodaktyle.
          • Gość: Tomasz.bu Re: To dopiero początek radosnej "tfurczości" IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 19:06
            > Poza wprowadzaniem mnóstwa poprawek do dokumentacji (od ksiąg wieczystych do
            > planów zagospodarowania przestrzennego) i nowymi tabliczkami...
            > Czyste marnotrwastwo w starym dobrym komunistycznym stylu.

Nie mówiąc o biedakach, którzy później będą musieli tę ulicę odnaleźć,
            względnie nie będą wiedzieli, że ulica której szukają zmieniła w międzyczase
            nazwę i że ulica której znaleźć nie mogą, to ta, którą już 15 razy mijali...
    • jacenciak Re: Aleja Grzegorza Palki = Alej Pirata Drogowego! 18.01.07, 13:19
      To czysta bezczelność!!! Facet gnał ponad 170km/godzinę! a sprawę tuszowano ile
      wlezie! Ale ponieważ był jaśnie panem prezydentem - to oczywiście "winny" był
      kierowca ciężarówki...
      Ohyda i obrzydliwstwo!!!
      Nie wspominając o jego żonce - świetnie ulokowanej w spółce należącej do
      miasta - gdzie zasłynęła głównie zażądaniem samochodu służbowego na wyłączność
      (pierwszy taki przypadek w tym przedsiębiorstwie) i tym, że nie ma bladego
      pojęcia o tym co robi.
    • Gość: pawel Aleja Grzegorza Palki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:21
      może zamiast zmieniac co jakis czas nazwy fragmenty istniejących ulic władze
      wybudują nowe??? bo jak ten trend sie uchwali to już niedługo aleja Włókniarzy,
      Rokiciska, Pabianicka, Zgierska, Rzgowska i inne moga się doczekać kilku nowych
      patronów (oczywiście o jedynie poprawnym życiorysie)
      • bigos_kk Re: Aleja Grzegorza Palki 18.01.07, 13:44
        Zapomniałeś o Aleksadnrowskiej i Konstantynowskiej... ;)))
    • Gość: Adam A gdzie ul. Kartoflana? IP: *.devs.futuro.pl 18.01.07, 13:33
      Przepraszam, chodziło o ul. Braci Kaczyńskich? Przecież zasłużyli się miastu
      odbierając pieniądze na lotnisko i S8.
    • Gość: bosman Aleja Grzegorza Palki IP: *.intersoft.pl 18.01.07, 13:48
      Teraz małolaci będą dorabiać na tabliczkach kreskę i będzie ulica Pałki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka