Gość: wr IP: *.toya.net.pl / 10.0.228.* 14.04.03, 11:45 "Kto się chwali,ten wiary niegodzien" (Ignacy Krasicki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szym Re: Dyrektor samochwała IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 14:40 Bylem uczniem "dziewiatki". Przez cztery lata mojej edukacji w tej jakze szanowanej szkole zdazylem dokladnie poznac nie tylko pana profesora Ignaczaka (byl moim nauczycielem fizyki) ale rowniez pana dyrektora.Pan Ignaczak (nie ukrywam ze nigdy go nie lubilem - jak kazdy w tej szkole) to pospolity karierowicz (kurator oswiaty, dyrektor liceum, praca w lodzkim oddziale kas chorych...) z checia podlizujacy sie wyzej postawionemu... W czasach, gdy Ignaczak pracowal w liceum jako nauczyciel mial wrecz swietne stosunki z dyrektorem.Bylo to swoiste kolo wzajemnej adoracji. A pan Kolasinski??? Wedlug mnie to czlowiek chorobliwie obawiajacy sie o swoj stolek. Zwolnil najlepszego nauczyciela posiadajacego ciekawe pomysly i wprowadzajacego innowacje w nudne, "sztampowe" lekcje. A to w obawie przed utrata pozycji dyrektora! Ani jednego pana ani drugiego nie ma za co chwalic, wrecz przeciwnie... jest za co ganic! Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Dyrektor samochwała 14.04.03, 15:20 Czegoś tutaj nie rozumiem... A skąd dziennikarze mają pewność że to co mówią im dyrektorzy łódzkich ogólniaków to prawda? Jest w Łodzi jedna szkoła, która jakoś WYJĄTKOWO CZĘSTO gości na łamach łódzkiej prasy chwaląc się przed czytelnikami coraz to bardziej wyszukanymi salami lekcyjnymi, odjazdowymi pomysłami i cool atmosferą. A skąd macie pewność, dziennikarze, że obraz szkoły który Wam pokazuje dyrektor jest obrazem prawdziwym? Eleganckie sale lekcyjne, cool pomysły to nie jest prawdziwy obraz szkoły. tak naprawdę może ona być np. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Dyrektor samochwała 14.04.03, 15:22 [dokończenie] np. BARDZO STRESUJĄCA. Ale tego Wam uśmiechnięty dyrektor nie powie... maxxman P.S. Więcej ode mnie jak zdam maturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprotka Dyrektor samochwała IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 17:02 Tak szczerze: IX lo tlumi indywidualne zdolnosci ucznia.Nauczyciele w wiekszosci pracuja nad tym, by zdominowac uczniow, nie pozwolic wykonanie idywidualnej inicjatywy.Nauczyciele w wiekszosci nie sa partnerami ale narzucajacymi swoja wole egzekutorami!!! nie polecam nikomu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timajo Re: Dyrektor samochwała IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 00:32 Nie wiem jak jest w tym przypadku ale generalnie Polacy są pełni zawiści i zazdrości i kiedy ktoś się wyróżnia próbuje zrobić więcej niż to jest przyjęte, to się go w różny sposób szkaluje. Szkoły, i nie tylko, pozostawione są teraz same sobie, niktsię nimi nie przejmuje, urzędą tylko przeszkadzają bo ciągle wymagają funduszy, więc trudno czekać aż ktoś kogoś pochwali. Trochę po tym artykule rysuje się taki wniosek, że lepsi są ci co nic nierobią, siedzący cicho nieudaczniki bez pomysłów i inicjatywy. A teraz tak jesst w szkołach, że wszystko zależy od inicjatywy dyrerktorów - często ich prywatnych kontaktów. Każda dobra inicjatywa powiina być raczej nagłaśniana. Jak wyglądają w większości szkolne boiska - w każdej niemalże brakuje ogrodzeń, przebywa na nich kto chce kiedy chce i robi co chce, a sprzęt sportowy jest zdewastowany. Może przydałaby się akcja pod hasłem Szkole boisko. Odpowiedz Link Zgłoś