Dodaj do ulubionych

IKEA szuka pracowników

05.02.07, 22:23
Z całym szacunkiem do tego sklepu, który tak świetnie zadziałał że wszyscy
łacznie z politykami go oczekują, nie zważając nawet na łamanie prawa przy
postępowaniu lokalizacyjnym i zmianie przeznaczeniu gruntów.

Ale czy taką IKEĘ można porównywać do inwestycji Philipsa, Della czy Gilletta?
To jest niby duży inwestor? To co z Manufakturą, Hachinsonem czy AAB?
Obserwuj wątek
    • Gość: V Re: IKEA szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:33
      szacunek DLA kogos, nie DO kogos, to po pierwsze, po drugie kazdy inwestor,
      ktory daje cwierc tysiaca miejsc pracy jest godny oczekiwania. Moze praca w
      Ikei nie bedzie jakos super platna, ale bedzie! Czas zmienic sposob myslenia,
      czasy kiedy czy sie stalo czy sie lezalo iles tam sie nalezalo - bezpowrotnie
      zniknely, panie hubar.
      • hubar Re: IKEA szuka pracowników 05.02.07, 22:45
        No nie za wiele miałeś do napisania ktosiu V. Poza wytknięciem mojego małego
        błędu i napisaniem truizmu.
      • skodabodzio Re: IKEA szuka pracowników 06.02.07, 09:24
        po drugie kazdy inwestor,
        > ktory daje cwierc tysiaca miejsc pracy jest godny oczekiwania.

Gdyby tesco otwieralo kolejny hipermarket tez bys sie tak cieszyl?
      • Gość: gosc Re: IKEA szuka pracowników IP: *.leom.ec-lyon.fr 06.02.07, 12:23
        Rzeczywiscie, panie kolego, czas zmienic sposob myslenia. Nie ma czegos takiego
        jak "dawanie miejsc pracy". Praca jest towarem i pracodawca moze ja sobie co
        najwyzej KUPIC - jesli go na to stac.
    • Gość: VI IKEA szuka pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 02:15
      Tak jak myśli gość V to sztampa i truizm wiecie dlaczego zmniejszło si w Łodzi
      bezrobocie WYJECHAŁO 50 tys MŁODYCH LUDZI a nie jak twierdzi Kropa to wynik
      jego mozolnej pracy
    • skodabodzio Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Philips 06.02.07, 09:23
      Przeciez to zwykla siec hipermarketow i trzeba ja porownac z castorama, tesco,
      Realem itp. Rewdaktorze, troche wyczucia, ja rozumiem ze lubisz wypady do janek
      i sie cieszysz ze ikea wreszcie bedzie w lodzi ale porownywanie jej do
      strategicznych zagranicznych inwestorow to przesadsa. Stawiaja blaszany market
      i dobrze, bedzie wiekszy wybor ale to nie powod by robic z nich strategicznego
      inwestora.
      • Gość: WW dawny łodzianin Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph IP: *.pai.net.pl 06.02.07, 10:22
        Narzekanie, narzekanie i niewidza...
        Już od dawno waidomo, że IKEA nie wybuduje zwykłego blaszaka jaki w innych
        miastach, tylko jakieś piękne cerntrum handlowe, w którym będzie się chciało
        przebywać.
        I nie rozumiem tych narzekań... Gdybyście Wy nie miele pracy chociażby od roku,
        to byście nie mówili, że to kolejny hipermarketowy blaszak...
        • Gość: cal Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 11:27
          nie wiemy czy to blaszak czy cuś pięknego to tajemnice magistratu .A co się
          okaże? tak jak zawsze wielkie otwarcie a potem szajs ,szajs i jeszcze raz.
          Nie zapomnijcie zostawić przy kupionych sprzętach etykiety IKEA a może i
          rachunku bo inaczej nikt nie zwróci na nie uwagi.
        • Gość: gosc Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph IP: *.leom.ec-lyon.fr 06.02.07, 12:27
          "piękne cerntrum handlowe, w którym będzie się chciało przebywać" I to jest
          nieszczescie naszych czasow - spedzanie wolnego czasu w centrach handlowych.
          Przeczytanie ksiazki czy uprawianie sportu juz przekracza wyobraznie jak
          widze...
          • camelot Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph 06.02.07, 12:40
            A ja lubię Ikeę. Niezależnie co o tym wszyscy sądzą. Szwedzka firma jest to
            trochę inna bajka niż te całe hipermarkety. Poza tym Ikea to początek centrum
            handlowego później przyjdą na te teren inni i stworzą takie łódzkie Janki. Ja
            popieram gdyż zawsze zastanawiałem się dlaczego przy wszytkich drogach
            wylotowych z Łodzi są jakieś hipermarkety a jedynie przy Pabianickiej drodze
            wylotowej na Wrocław nie jak dotąd nic.
            • hubar Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph 06.02.07, 15:17
              Ja też lubię Ikeę, ale co to ma do rzeczy?
        • Gość: Piotr Re: Dlaczego IKEA porownano z Dell, Gillette i Ph IP: *.lodz.msk.pl 07.02.07, 18:42
          Blaszak Ikei powinno się postawić gdzieś pod Rzgowem, pasowałaby do tamtejszych
          bazarów, a nie marnować w granicach miasta ładne tereny które można by było
          wykorzystać np. pod budownictwo.
    • Gość: fgh Re: IKEA szuka pracowników IP: 212.160.172.* 06.02.07, 14:19
      "pensji, której wysokość objęta jest tajemnicą"

gdybym aplikował do firmy i powiedziano by mi że pensja jest tajemnicą i nie
      powiedza na razie ile bede zarabial, z miejsca bym wyszedł, i chyba każdy
      powinien tak zrobić
      to tak jakby kupowac mieszkanie i sprzedawca powiedzialby ze powie ile
      mieszkanie kosztuje jak juz negocjacje będą w zaawansowanej formie
      • Gość: tomek Re: IKEA szuka pracowników IP: *.tme.pl 06.02.07, 15:12
        Ja też bardzo lubię Ikeę a jakie pyszne jedzonko i tanie w restauracji aż chce
        sie przychodzić.
        Każdy znajdzie tam coś dla siebie, to wzornictwo jest proste tanie cottage
        style co nawet po latach nie znudzi się.
        • Gość: WW dawny łodzianin Re: IKEA szuka pracowników IP: *.pai.net.pl 06.02.07, 20:33
          Brak słów! Wolę żeby mi zbudowali "blaszaka" niż żeby 30tys. łodzian nie miało
          pracy!
          • jasam Re: IKEA szuka pracowników 11.02.07, 17:48
            > Brak słów! Wolę żeby mi zbudowali "blaszaka" niż żeby 30tys. łodzian nie miało
            > pracy!

spokojnie tu ledwie 200 docelowo, z tego połowa z Pabianic i okolic.

pozdr.
            • Gość: WW dawny łodzianin Re: IKEA szuka pracowników IP: 212.191.172.* 11.02.07, 18:50
              Z Łodzi też się pewnie załapią...
              I na prawdę wolę, żeby bezrobocie spadło o 200 niż żeby nie spadało w ogóle!
        • Gość: Paweł Re: IKEA szuka pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:03
          > Ja też bardzo lubię Ikeę a jakie pyszne jedzonko i tanie w restauracji aż chce
          > sie przychodzić.

no i oczywiście te kultowe darmowe ołówki ;]
      • Gość: Slavekk Re: IKEA szuka pracowników IP: *.pai.net.pl 11.02.07, 13:57
        Gość portalu: fgh napisał(a):

> "pensji, której wysokość objęta jest tajemnicą"
        >
        > gdybym aplikował do firmy i powiedziano by mi że pensja jest tajemnicą i nie
        > powiedza na razie ile bede zarabial, z miejsca bym wyszedł, i chyba każdy
        > powinien tak zrobić

Coś ci się pomerdało...
        Tajemnicą to jest dla dziennikarzy i całego świata zewnętrznego.
        Nie dla pracowników i pracodawców. Ale te dwie strony zobowiązują sie tajmnicy
        nie ujawniać...
    • podpisanym ja moge sprawdzać jakość torcików karmelowych 06.02.07, 21:54
      • Gość: Bary Whary Re: ja moge sprawdzać jakość torcików karmelowych IP: *.toya.net.pl 11.02.07, 12:16
        A ja jestem zadowolony z tego, że fatalnie wyglądające w tej chwili miejsce na
        granicy Łodzi (ciemno, dziurawo, pusto i wiatr hula) zmieni swój wygląd. Przykro
        o tym mówić, ale wjazd do Łodzi w okolicach Chocianowic wygląda gorzej niż wjazd
        do Ksawerowa od strony Łodzi. IKEA zajmie się nie tylko swoim sklepem, ale i
        drogą, co też jest ważne. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
    • jasam Re: IKEA szuka tanich pracowników 11.02.07, 17:44
      Gość portalu: V napisał(a):

> Moze praca w Ikei nie bedzie jakos super platna, ale bedzie!
      > Czas zmienic sposob myslenia,

Chyba już najwyższy czas, aby przestano traktować Łódź jako najtańsza siła
      robocza w tym regionie.
      Może i w tym temacie władze tego miasta zaczęłyby jakąs aktywność.
      Rozumien, że kolejny inwestor - to konkurencja w pozyskaniu siły roboczej i
      kiedyś wynagrodzenia ruszą, ale nadal panuje psychologia jak wyżej.
      A może wraz ze zwolnieniami z podatków lokalnych zawrzeć jakis pakiet wymagań
      dla praowników ?
      Średnie wynagrodzenie pracowników u tych superinwestorów to ok 1/2 średniej
      krajowej. Czy tylko takich inwestorów potrafi ściągnąć Łódź, bo :
      "praca w xxx nie bedzie jakos super platna, ale bedzie"

pozdr.
    • Gość: tyym IKEA szuka pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:25
      na nową halę widowiskową przeznaczono 180 mln zł a tu inwestycja pochłonie 260
      mln zł? To ta hala chyba marna będzie.
      • Gość: tomek Re: IKEA szuka pracowników IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 14:08
        Wydaje się by najlepiej przesunąć krańcówkę Chocianowice na teren kompleksu
        Ikei gdzieś z tyłu, obecny budynek przerobić na muzeum kolejnictwa tramwajów
        samochodów itp, wszystko to pod dachem w ogrzewanym wielkim budynku wkompmować
        jako super muzeum i skomunikować to z nowym centum.

Nie mogę sobie jedynie wyobrazić tego wiaduktu nadającego się do kięgi Guineesa
        nad Pabianicką czy ktoś nie myślał o kilka lat do przodu.Jak to coś teraz
        zaadoptować do przebudowywanej Pabianickiej do granic miasta.Przecież to istny
        koszmarek.

Centrum Ikea będzie dla całej aglomeracji łódzkiej plus Sieradz Łask Zduńska
        Wola i dalszych miasteczek dlatego dobra lokalizacja.

Marudzenie na temat porównywania tej firmy do Philipsa jest raczej dziecinne
        panie Hubar, co ma piernik do wiatraka.

Proszę pojechać sobie rano w sobotę do Janek i zobaczyć jakie tłumy
        warszawiaków i przyjezdnych jedzą piją kupują w tym kompleksie każdego dnia
        zresztą i to że tyle lat byliśmy wiochą i że nie było tego w Łodzi to przykre.
        Czasami lepiej mniej zarabiać a mieć wspaniały klimat w pracy jak jest w Ikei
        nić pracować za więcej w crazy firmie.

Dodatkowo centrum Ikei i Pabianicka ( Chocianowicka)musi być skomunikowana z
        lotniskiem od tej strony z dobrą informacją dla wszystkich, że z tąd będzie 5
        minut do Lotniska i będzie to super promocja Łodzi i lotniska.
        • Gość: Slavekk Re: IKEA szuka pracowników IP: 195.69.80.* 03.03.07, 14:17
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> Wydaje się by najlepiej przesunąć krańcówkę Chocianowice na teren kompleksu
          > Ikei gdzieś z tyłu, obecny budynek przerobić na muzeum kolejnictwa tramwajów
          > samochodów itp, wszystko to pod dachem w ogrzewanym wielkim budynku
          wkompmować
          > jako super muzeum i skomunikować to z nowym centum.

Dobrze.
          Zrób to.

> Dodatkowo centrum Ikei i Pabianicka ( Chocianowicka)musi być skomunikowana z
          > lotniskiem od tej strony z dobrą informacją dla wszystkich, że z tąd będzie 5
          > minut do Lotniska i będzie to super promocja Łodzi i lotniska.

Tzn co?
          Będą przylatywać samolotami, kupować je w naszej IKEi i zabierać do tych
          samolotów w drogę powrotną?
          ;-)
          • Gość: tomek Re: IKEA szuka pracowników IP: *.toya.net.pl 03.03.07, 20:36
            Nie, :-) będzie masa narodu przyjezdnego zobaczą, że lotnisko jest blisko to
            podjadą zobaczą i promocja za darmo dla lotniska i całego regionu łódzkiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka