Dodaj do ulubionych

opiekunka do dzieci w Łodzi

09.02.07, 08:55
Witam! Czy ktoś się orientuje, ile zarabia niania za godzinę? Wracam wkrótce
do pracy i zupełnie nie mam pojęcia jak rozmawiać na ten temat z daną osobą.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów gorąco!!!!!
Obserwuj wątek
    • karotka69 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 17:35
      Mojej opiekunce płaciłam 5zł/godz.Była u nas w domu 9
      godz.dziennie,5xtydzień.Moja koleżanka umówiła się na 700zł/miesięcznie(też 9
      godz./dziennie)-była zadowolona.Z tym że nawet w wakacje,gdy pojechali na
      urlop,też płacili 700zł.Przelicz co Ci się lepiej opłaci->stała pensja czy
      tzw.godzinówka.U mnie wyszło,że ja płacę więcej.Pozdrawiam....
      • karotka69 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 17:52
        Nie wim w jakim wieku masz dziecko,jeżeli masz małe dzieciątko,zwróć uwagę czy
        przed przywitaniem się z dzieckiem umyła ręce.Wiem że to może prozaiczne,ale na
        dzień dobry widzisz czy czysta.
        Kiedyś jak ja szukałam opiekunki,trafiła się taka,która wyjęła swój telefon
        komórkowy i nim go zajmowała moją małą.To ją przekreśliło.
        Takiej pani musisz trochę opowiedzieć o swoim dziecku,co lubi,jakie jest
        wesołe/smutne,łobuziak/grzeczniutkie itp.Informacje ogólne.Pożniej taka pani
        musi opowiedzieć o sobie.Trzeba ustalić co Panibędzie musiała robić:gotować itp.
        • graz.ka Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 23:20
          karotka69 napisała:

> Nie wim w jakim wieku masz dziecko,jeżeli masz małe dzieciątko,zwróć uwagę
          czy
          > przed przywitaniem się z dzieckiem umyła ręce.Wiem że to może prozaiczne,ale
          na
          >
          > dzień dobry widzisz czy czysta.

Super rada. :D Oplułam monitor herbatą. Od jutra stosuję - na dzień dobry!
          • anka19791 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 12.02.07, 11:15
            Widocznie nie masz dzieci,abo zapomniałaś.Ja mam synka 6miesięcznego i o tej
            porze roku zwracam uwagę na to,by każdy kto wchodzi do mojego domu i chce się
            pobawić lub przywitać z moim dzieskiem NIESTETY ALE MYJE RĘCE.To się nazywa
            minimum higieny.Gratuluję nawet BRUDNEGO MONITORA.
    • pom Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 21:36
      Ja także szukam opiekunki, chcę płacić 6zł/h

Kandydatki weryfikuję przez to, czy pytają o dziecko, jakie to są pytania.
      Jak zaczniesz sama mówić to nie dowiesz się wiele. Niech one wykażę inicjatywę.
      Sprawdź jak się zachowują w stosunku do dziecka, czy się z nim potrafią
      przywitać, czy potrafią z nim rozmawiać.
    • anka19791 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 12.02.07, 11:25
      Ja mojej opiekunce płacę 900zł miesięcznie,przychodzi w niektóre soboty na 4
      godziny(muszę pracować).Podczas pierwszych rozmów potencjalna NIANIA musi jakoś
      zachęcić do uśmiechu dziecka.Jeżeli dziecko nie będzie mieć oporów i bardziej
      zainteresuje się nową osobą to dodatkowy plus.Jeżeli nie będziesz znała
      zupełnie danej osoby,możesz spytać o poprzednie miejsce pracy i czy możesz tam
      zadzwonić.
      Ale najlepsze są osoby polecone,znane przyjaciołom-rodzinie.Moja NIANIA jest
      super,poświęca się całkowicie dziecku(rano widzę reakcję-radość na jej widok).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka