szalcia 09.02.07, 08:55 Witam! Czy ktoś się orientuje, ile zarabia niania za godzinę? Wracam wkrótce do pracy i zupełnie nie mam pojęcia jak rozmawiać na ten temat z daną osobą. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów gorąco!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka69 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 17:35 Mojej opiekunce płaciłam 5zł/godz.Była u nas w domu 9 godz.dziennie,5xtydzień.Moja koleżanka umówiła się na 700zł/miesięcznie(też 9 godz./dziennie)-była zadowolona.Z tym że nawet w wakacje,gdy pojechali na urlop,też płacili 700zł.Przelicz co Ci się lepiej opłaci->stała pensja czy tzw.godzinówka.U mnie wyszło,że ja płacę więcej.Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
karotka69 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 17:52 Nie wim w jakim wieku masz dziecko,jeżeli masz małe dzieciątko,zwróć uwagę czy przed przywitaniem się z dzieckiem umyła ręce.Wiem że to może prozaiczne,ale na dzień dobry widzisz czy czysta. Kiedyś jak ja szukałam opiekunki,trafiła się taka,która wyjęła swój telefon komórkowy i nim go zajmowała moją małą.To ją przekreśliło. Takiej pani musisz trochę opowiedzieć o swoim dziecku,co lubi,jakie jest wesołe/smutne,łobuziak/grzeczniutkie itp.Informacje ogólne.Pożniej taka pani musi opowiedzieć o sobie.Trzeba ustalić co Panibędzie musiała robić:gotować itp. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 23:20 karotka69 napisała: > Nie wim w jakim wieku masz dziecko,jeżeli masz małe dzieciątko,zwróć uwagę czy > przed przywitaniem się z dzieckiem umyła ręce.Wiem że to może prozaiczne,ale na > > dzień dobry widzisz czy czysta. Super rada. :D Oplułam monitor herbatą. Od jutra stosuję - na dzień dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
anka19791 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 12.02.07, 11:15 Widocznie nie masz dzieci,abo zapomniałaś.Ja mam synka 6miesięcznego i o tej porze roku zwracam uwagę na to,by każdy kto wchodzi do mojego domu i chce się pobawić lub przywitać z moim dzieskiem NIESTETY ALE MYJE RĘCE.To się nazywa minimum higieny.Gratuluję nawet BRUDNEGO MONITORA. Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 11.02.07, 21:36 Ja także szukam opiekunki, chcę płacić 6zł/h Kandydatki weryfikuję przez to, czy pytają o dziecko, jakie to są pytania. Jak zaczniesz sama mówić to nie dowiesz się wiele. Niech one wykażę inicjatywę. Sprawdź jak się zachowują w stosunku do dziecka, czy się z nim potrafią przywitać, czy potrafią z nim rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
anka19791 Re: opiekunka do dzieci w Łodzi 12.02.07, 11:25 Ja mojej opiekunce płacę 900zł miesięcznie,przychodzi w niektóre soboty na 4 godziny(muszę pracować).Podczas pierwszych rozmów potencjalna NIANIA musi jakoś zachęcić do uśmiechu dziecka.Jeżeli dziecko nie będzie mieć oporów i bardziej zainteresuje się nową osobą to dodatkowy plus.Jeżeli nie będziesz znała zupełnie danej osoby,możesz spytać o poprzednie miejsce pracy i czy możesz tam zadzwonić. Ale najlepsze są osoby polecone,znane przyjaciołom-rodzinie.Moja NIANIA jest super,poświęca się całkowicie dziecku(rano widzę reakcję-radość na jej widok). Odpowiedz Link Zgłoś