Gość: Łodzianin IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.02.07, 23:26 J***Ć Giertycha j***ć mundurki ,jeszcze mam za to płacić czego wogole nie chce to jest dopiero komuna:PP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Azazel Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.02.07, 00:26 Jeśli wprowadzą te mundurki to ja naszyje na niego sierp i młot, a jeśli to przewidzą w ustawie to wymyśle coś innego by uprzykrzyć Giertychowi życie:) Nie ma tak łatwo jak mu się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.02.07, 00:44 Wystarczy zapis, że nie może być na mundurku innych znaków niż logo szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly uczen XII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 01:43 "XII LO (...) ma tradycje francuskie, więc granatowe uniformy mają mieć akcenty czerwieni." Chodzilem pare lat temu do tego liceum i zupelnie nie przypominam sobie o takich "tradycjach". Czy moze pomylono to z XIII LO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: XII LO IP: *.59.rev.vline.pl 16.02.07, 18:40 chodzi o "trzynastkę" Aleksadra Ratuszniak to vc-dyrektor 13lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Jestem za ale ladnymi IP: *.rkt.am.lodz.pl 16.02.07, 08:27 Jestem jak najbardziej za mundurkami! Wreszcie można będzie rozpoznać kto z której szkoły, bo widoku tarczy już się nie uświadczy! Tylko proszę wybierzcie jakieś ładne bo te na zdjęciu są tragiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczniów IP: *.netburg.pl 16.02.07, 09:40 Co biznes zaczął się kręcić?????????...wprowadzono alby komunijne i przyszła kolej na mundurki. Ceny tych okryć zróżnicowane,gatunek materiałów z jakiich będą uszyte również.Zastanawiam się ile wydam na tą zbedny strój a jedna sztuka to mało. Przynajmniej raz w tygodniu trzeba zmienić na czysty.Dobrze ,że córka zdaje już maturę,jedno mniej do przebrania. Mundurki...zbędne okrycie przysporzą dużo problemów rodzicom a szkoła i tak będzie taka sama...Młodzież w gimnazjum i liceum zmienia swoje gabaryty bardzo szybko...i co ma zrobić rodzic??? Sama nosiłam taki stwór gdy uczęszczałam do szkoły,wkładało się go TYLKO na lekcję a po skończeniu zajęć wędrował do plecaka...po za szkołą nikt w nim nie chodził..obecnie młodzież będzie też tak robić również,przecież dyrekcja zna swoich uczniów i nikt obcy nie wejdzie.Czemu zlikwidowano tarcze??? a to lepszy pomysł i tańszy.. Wystarczy wprowadzić indentyfikatory dla uczniów,pannice nadmiernie ubrane rozryfkowoi kolorowo karać niewpuszczając na lekcję,uszczelnić wpuszczanie obcych do szkoły,przestrzegać regulaminu szkoły i obowiązku ucznia,wprowadzić monitoring a tu jeszcze mundurki!!!!Psychiki danego ucznia i wychowania,złego podejścia do obowiązku szkolnego nie zmieni jednakowy uniform w całej szkole... lecz Wy Szanowni Pedagodzy,Nauczyciele współpracując z Nami Rodzicami a z własnego doświadczenia wiem ,że nie zawsze jesteście wporządku .... Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn 16.02.07, 09:51 Jeszcze koniecznie juniorki ! Juniorki na nogi młodzieży, takie hasło rzucam dziś. Bo kto to widział, żeby każde miało inne kapcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia-azor Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.retsat1.com.pl 01.03.07, 16:39 Czy to średniowiecze. NIedotarło jeszcze, że nieważne co na głowie, lecz co w głowie;przysłowia mądrością narodu,ale widać nie naszego, ani naszego ministra,ani tych co ten projekt zatwierdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabu Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczniów IP: *.lnet.pl 16.02.07, 11:45 Czemu ten idiota goni młodzież w militarnych wdziankach - może to kandydaci na zgon w Iraku lub Afganistanie ku chwale zidiociałej kupy polityków. Komuna wróciła w nowej postaci, w mózgach Kaczyńskich, Giertychów, Lepperów i innego badziewia.Popieram wniosek o obowiązkowe juniorki, sugerowałbym także reaktywację Klubu Wiewiórka, SKO oraz woreczków czystości. Obowiązkowa manifestacja 3 maja i 15 sierpnia wydaje mi się bezdyskusyjna. A na poważnie: koniec końców i tak zmiecie was zdrowy rozsądek tego narodu, który jak żaden inny w świecie ma poczucie niezależności i waszymi nędznymi mundurkami obwiesicie sobie pokoje w szpitalach psychiatrycznych, gdzie zapewne skończycie Czego życzę wam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vi_ola Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.orange.pl 16.02.07, 12:05 Tak, tak... polarowe mundurki. Jak znalazł na ciepły maj, czerwiec czy wrzesień. Niech się dzieciaki ukiszą. Zresztą w zimowe miesiące też chyba nie znajdą uznania. Szkoły są przecież na tyle ogrzewane, że nie da się wysiedzieć w jakiejś bluzce i polarze. Bogowie, jaki to bezsens! Dorwał się Giertych do władzy, wprowadza jakieś pomysły w życie, dotyka to wszystkich uczniów (i rodziców)... a potem facet odejdzie, jak wielu przed nim. Wtedy pewnie mundurki zostaną wycofane, albo odgórnie, albo oddolnie. Ale co krwi napsuje dzieciakom i rodzicom - to jego. Wrrr... Jak ja nienawidziłam fartuszków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama antyfartuch Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.lodz.msk.pl 16.02.07, 15:54 Przepraszam czy ktoś się orientuje jaka kara jest przewidywana dla rodzica , który nie ubierze w to cos swojego dziecka 1 wrzesnia? Chyba się poswięce dla narodu i przyjmę ją na siebie...Nie cierpię zmuszania do czegokolwiek. Myślałam, że etap koszmarnych fartuszków mamy juz za sobą. Osobiście nie cierpiałam tych stylonowych kreacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.retsat1.com.pl 01.03.07, 16:16 Czemu ma służyć fartuszek? chyba tylko dodatkowemu wydatku(w wielu rodzinach wątłego statusu finansowego),czy z pod fartuszka niewidać(ubogie ubranko, lub super drogi strój),a po szkole ten fartuszek nie obowiązuje(przy wyjściu ze szkoły natychmiast będzie schowany do plecaka. Pozatym w razie jakiegoś "przestępstwa" łatwo będze się skryć, uciec "łobuziakowi" za zasłoną jednolitych mundurków. Nielogiczny przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !łodzianin! Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.toya.net.pl 16.02.07, 18:48 Wymyśl sobie innego nicka, bo takim upokarzasz moje miasto i jego mieszkańców. Jeśli chcesz to nazwij się "warszawiak". Mundurki są ok, ale powinny być darmowe. Poza tym ładny mundurek podnosi prestige ucznia i dodaje muu powagi, a to ostatnie jest bardzo potrzebne tej rozwydrzonej chołocie na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !łodzianin! Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.toya.net.pl 16.02.07, 18:49 To było do Łodzianina :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quide Re: Łódzkie szkoły już szukają mundurków dla uczn IP: *.retsat1.com.pl 18.02.07, 21:19 musze cie zmartwic - nie ma rzeczy darmowych, za wszystko trzeba placic, pytanie tylko kto za co placi. ja np juz za swoj mundurek zaplacilem, i to dwukrotnie, w sumie grubo ponad 3 stowy (w sumie nie ja, ale mama :P) i nie mam ochoty placic za mundurki innych, zwlaszcza "bezrobotnych" odwozacych dzieci do szkoly toyota rav4 (znam takich). Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Zero tolerancji dla niekompetentnych ministrów!! 23.02.07, 11:10 taaaaa....... i to napewno rozwiąże wszystkie problemy polskiego szkolnictwa.... Przez ubiór uczeń wyraża swój własny styl,mundurki są ograniczeniem pewnej swery indywidualności. Zwłaszcza w wieku lat nastu jest to niezykle istotne. Pewnie,że nie chodzi o chodzenie z irokezem na głowie i gołymi brzuchem z tym nalezy walczyć i nie ma co do tego żadnej wątpliwości.No jeszcze jak na mundurkiw gimnazjum mogę przmknąć oko to wprowadzenie tego do szkół średnich to naprawdę jakaś paranoja.....Ciekawe też kto za to wszystko zapłaci....?Przecież jeden czy nawet dwa mundurki to za mało co jeśli się ubrudzi ufarbuje zniszczy? różne rzeczy się zdarzają.....? łodzianin obawiam się że to dopiero początek programu zaro tolerancji Giertycha. Jeszcze troche a wszczepią wam chipiesy to pozwoli na permanetną kontrolę zachowań ucznia...pod salami będzie stać ochrona.Taka jak jest w hipermarketach- panowie bez szyj z mięśniami niczym Pudzian i wrazie jak nauczyciel nie bedzie dawał sobie rady będą interweniowali.....Nie ja nie żartuje, dotego to wszystko zmierza...Zdaje się że padł już podobny pomysł...?Szkoły dla trudnej młodzieży (dla chuliganów i bandytów jak to się bardzo "inteligentnie" wyraził pan minister) w nich byli komandorowie jako wychowawcy....Sam widzisz,obawiam się,że to dopiero początek reformy szkolnictwa przez pana Romana...Aha i jeszcze słyszałeś z pewnością o pomyśle by robić imienny spis uczniów sprawiających kłopoty wychowawcze...Zdaje się,że to nie przeszło,ale pomysł tez był "rewelacyjny""taki przemyślany,pedagogiczny,rozsądny" Szkoda słów..... Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Zero tolerancji dla niekompetentnych ministró 24.02.07, 20:50 Jeśli w rozporządzeniu Romana jest to samo co w projekcie to nie mam tam zapisu o obowiązku wprowadzania mundurków. Będzie to nadgorliwość i chęć włazidupstwa władzy przez dyrektorów szkół. Nie rozumiem skąd ten cały raban. Poczekajmy na rozporządzenie wtedy wszystko się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemundurek Re: Zero tolerancji dla niekompetentnych ministró IP: *.retsat1.com.pl 01.03.07, 16:50 Popieram Maline862,jeszcze raz szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Zero tolerancji dla niekompetentnych ministró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:11 "taaaaa....... i to napewno rozwiąże wszystkie problemy polskiego szkolnictwa.... Przez ubiór uczeń wyraża swój własny styl,mundurki są ograniczeniem pewnej swery indywidualności." Malina a nie pomyślałaś ,że to zwalczy nierówność i dzieci biedniejszych rodziców będą nie będą czuli się gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 wierzysz w to co piszesz w ogóle:-) 01.03.07, 21:51 Malina a nie pomyślałaś ,że to zwalczy nierówność i dzieci biedniejszych > rodziców będą nie będą czuli się gorsze Gosia naprawdę myślisz że tak łatwo jest zlikwidować nierówność społeczną? ;- ):D:D:D:Dwystarczy wszystkich ubrać w jednakowe bluzeczki i już problem znika? Twój argument jest dość często używany mnie jednak nie przekonuje. Dzieci będą chodziły w tym samym mundurku ale czy to naprawdę tak dużo zmieni? Nadal przecież jedno będzie jadło na przerwie chleb ze smalcem drugie kanapkę z polędwicą Jedno będzie miało najnowszy telefon noki ze wszystkimi bajerami drugie będzie patrzyło z zazdrością, jedne będzie chwalił się nowym odtwarzaczem mp3 drugi będzie obserwował marząc o takim samym. Jeden będzie mieszkał w rozwalającej się starej kamienicy drugi na strzeżonym nowym osiedlu…… można tak wymieniac i wymieniać ….Nic się nie zmieni….To nieuniknione że dzieci zawsze będą się stykać z sytuacją gdzie ktoś będzie miał od nich więcej. Może zabrzmi to cynicznie ,ale takie niestety jest już życie, jeden ma a drugi nie ma. I oszukiwanie ludzi że jest inaczej ubierając je w te same ciuchy do niczego nie prowadzi i nie rozwiązuje problemu Niestety…. choć wiele bym dała by to było takie proste… Odpowiedz Link Zgłoś