barbitka1980 17.02.07, 12:27 czy ktoś z Was nosi takie markowe rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szprota Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 12:30 my, Szprota, ubieramy się wyłącznie w lumpeksach i w gadżety firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 12:33 Ja noszę. Ale jak wychodzę z domu, to skrywam wszystko pod długim prochowcem z lichutkiego materiału zakupionym w Rzgowie. Dla niepoznaki zakładam też filcowy beret z antenką, natomiast na nogi wciągam wodery. Wszystko to po to, żeby nie wpaść w oko niezamożnym opryszkom, którzy czają się za każdym rogiem, chcąc wejść w posiadanie markowych ciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 12:37 Ale po co ,powiedz nam po co , zaprzatac glowe szmatkami z naszywkami, daje ci to poczucie wyjatkowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 12:39 To bylo _tylko_ pytanie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 12:52 Uderz w stół,diabeł się odezwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 14:01 tak, to było tylko pytanie, chociaż jeśli się ma dużo pieniędzy to obciach nosić takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 14:13 Nie obciach. Obciachem jest uwazac, ze jesli ktos nosi takie rzeczy to robi to wylacznie dla poczucia wyjatkowosci. Nosi, bo widocznie lubi i kropa. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 14:20 Tak, to jest argument ,ale jesli mam znajome,co ksiazek nie kupuja a piszcza przed kazda wystawa sklepowa, to sie zmienia nastawienie .A i jeszcze oceniaja ludzi tylko i wylacznie po wartosci odzienia , podobnie jak szprota uwazam ,ze mozna fajnie wygladac niekoniecznie za bajonskie sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 15:13 To nie ozacza wszak,że należy innych za takie podejście wyśmiewać.Każdy ubibiera się w co chce. To,że chodzę dajmy na to w lumpexowych ciuchach nie oznacza,że brydzę się ludźmi,którzy tego nie robią. lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Do dziada i barbitki 17.02.07, 15:20 Nie uzylam slowa obciach , bylam tylko ciekawa .Osoby ktore znam ,a kosza duzy szmal i lubia drogie marki , wlasnie na tym buduja swoje poczucie wartosci ,chociaz wygladaja nieciekawie. Jesli ktos umie swietnie wygladac ,w rzeczach pieknych i umie to zgrac z pieknem wewnetrznym , to tylko cieszyc oczy .Mi raczej chodzil nie tyle o metki ,co o umiejetnosc zestawiania tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Do dziada i barbitki 17.02.07, 15:29 O ile mi wiadomo to osoby,które budują swoje poczucie wartości na tym na co ich stać,zazwyczaj nie brukają się "markami z Arkadii" ale kupują np. buty za 20tys. Dolarów. A potem ja mam projektować szafę na 200par butów których delikwent nawet nie nosi.[serio,nie zmyślam-są tacy ludzie] lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka żaden obciach 17.02.07, 15:12 Noszenie takich ubrań to żaden obciach pod warunkiem,że wygląda się w miarę elegancko. To nie sztuka ubrać się beznadziejnie za parę tysięcy.Tyle,że mamy tu taką wszystkowiedzącą która zawsze ma zdanie na jakihś temat i nie zauważa przy okazji,że niejednokrotnie sama sobie zaprzecza :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 Re: żaden obciach 17.02.07, 20:17 ze niby ja sobie zaprzeczam? jesli tak to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: żaden obciach 17.02.07, 20:18 oczywisci chodzi o mnie , nie stresuj sie , stawiasz na styl czy na mode ,jesli na to i na to, hmm w jakich proporcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka ależ nie to nie o Tobie :) 17.02.07, 22:35 zresztą jak widac poniżej uderz w stół, a netti się odezwie :) nawet nie bedę czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka lavinka ubiera się w domu oraz... 17.02.07, 12:52 nosi rzeczy w torebce :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: lavinka ubiera się w domu oraz... 17.02.07, 14:05 Ja bym się w takich sklepach nie ubierał ale marzą mi się takie butiki na Pietrynie, jakaś marka kupuje całą kamiennice, remontuje i urządza w nim swój sklep, tak jak zrobił/ma zamiar zrobić Louis Vitton w Warszawie. Wtedy Piotrkowska znowu miałaby większą rangę. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: lavinka ubiera się w domu oraz... 17.02.07, 14:15 Oj jak by wyremontowali kamienice , to moze, a niech tam ,zagladalabym czasem i cos topowego kupila. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: lavinka ubiera się w domu oraz... 17.02.07, 15:15 Co do jedngo masz rację.Odkąd Nowy Świat nietóre firmy zaczęły wykupować w całości,a nie parterowo-bardzo zyskał.Ale pomogło mu miasto-remontując nawierzchnię. Z drugiej strony miasto teraz się mści i narzuca takie czynsze,że i pomału Nowy Swiat podupada na koszt ZT czy Arkadii. Samo życie lav Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie mam zielonego pojęcia, jaki mają asortyment 17.02.07, 15:49 w tych sklepach. W ogóle nie widziałam takiego sklepu na oczy. Zwykle noszę proletariacki sweterek powyciągany z przodu i skurczony z tyłu. Wyprzedaż w Zarze, 35 zyli. Poczucie własnej wartości, prestiżu, pozycji społecznej mam w nim niezwykle wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Nie mam zielonego pojęcia, jaki mają asortyme 17.02.07, 15:55 No i o to chodzi, krotko i na temat .Lepper w garniturze od Bossa to i tak burak prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Ciekawe jak by wyglądał Komorowski 17.02.07, 16:43 Ciekawe jak by wyglądał Komorowski w porozciąganym i dziurawym swetrze.. ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Ciekawe jak by wyglądał Komorowski 17.02.07, 16:52 Ja raz widziałam na wieszaku w jakimś sklepie (a nie był to lumpeks) jeansy Chanel dziurawe i wytarte, mimo że nowe - brzydkie jak noc (głupie powiedzenie, jako że noc jest z natury swej piękna, ale coż, tak się mówi) , ale cena zabiła mnie najbardziej - 800 zł. Fakt, że w stylizacji "zużycia" tych jeansów doszli do perfekcji - z wyglądu przypominały mi znoszone spodnie mojego ojca, których używał do prac polowych przez kilka lat. Może stąd ta cena? Z resztą nie mi oceniać, ja się na modzie nie wyznaję, wolę po prostu styl. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest styl 17.02.07, 17:00 Wiem tylko, że w białych spodniach mogłabym stać obok Pałacu Kultury i Nauki celem przyćmienia, tudzież zasłonięcia tegoż - co zresztą, jak podejrzewam, znacznie podniosłoby estetykę centrum stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:05 I to właśnie jest styl - świadomość tego, co w połączeniu z czym wygląda ładnie, a co nie. No i jeszcze nie ograniczanie indywidualności swojego ubioru przez "modę". Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Czyli sugerujesz, że zalążki stylu mam;) 17.02.07, 17:08 Wszystkie młode dziewczyny obecnie wyglądają tak samo, zauważyłaś? Oficerki, jeansy, kurtka z kapturem obszytym misiem. I teraz wyobraź sobie, że musisz nauczyć się imion 300 takich osobniczek... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota też bym to zasugerowała 17.02.07, 17:13 zwłaszcza stwierdziwszy naocznie, po czemu miałam wszak okazję. a względem takiejsamości, to wystarczy popracować w tej firmie, co ja i Breblebrox i zapamiętanie 300 imion przestaje być problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Niemożność dopasowania 300 imion do 300 17.02.07, 17:20 identycznych dziewcząt w wieku 18-23 jest obecnie moją główną troską. Niby zapamiętuję, a one potem, hyc-hyc, a to do kibla pójdą i wrócą w innej konfiguracji, albo jedna tipsy sobie zrobi, a druga zdejmie i nici z mojej imionologii stosowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota w podstawówce miałam bliźniaczki u siebie w klasie 17.02.07, 17:22 jedna miała łaskotki, a druga nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka nie pamięta wół jak cielęciem był.... 17.02.07, 19:24 nie pamięta wół jak cielęciem był.... nasze pokolenie chodziło w parkach,kraciastych flanelkach i dżinsach powycieranych naturalnie. Niektórzy wyróżniali się glanami i agrafkami(chyba punki) oraz czarnymi naćwiekowanymi skórami(metale). Było też troszkę skinów(ale nie pamietam w co się ubierali) lav Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:13 Ale lumpeksy też są fajne i na Piotrkowskiej mogłyby być tylko, że bardziej estetyczne. Ja widziałem kiedyś taki na Kołobrzeskim rynku, miał złoty napis SECOND HAND i baaardz mi się to podobało. Więcej takich na Pietrynie, a nie takich z naklejonymi napisem ze tu najtaniej w Łodzi, to jest tandetne. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:22 Na tvn style jest taki program i tam dwie panie proponuja zmiane stylu roznym paniom bez gustu ubranym , daja im 2000 funtow ,ale co mnie zdziwilo wszystkie ich ofiary wygladaja bardzo podobnie , to znaczy ladnie ,schludnie ale jakos tak bez indywidualnosci,ja je potem jakos tak myle .AA i te panie prowadzace maja zasade ,ze na Second Handach elegantki sie nie ubieraja, pewnie maja sponsorow (nie, nie Gucci czy Prada )i tak musza gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Taa, jest taki program "10 lat mniej" albo jakoś 17.02.07, 17:29 tak. Brytolski. Biorą panią, robią jej zęby, prowadzą do fryzjera itd. Potem jedna blondynka o lisiej lecz przyjemnej twarzy, sugeruje im zmianę stylu. Dziwnym trafem wszystkie lądują w obcisłych jeansach, na nogi kozaczki na szpilce, krótki żakiet, fioletowa lub czerwona tunika, cienki szaliczek zawiązany na szyi jak pętla wisielcza. Bez wyjątku. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Taa, jest taki program "10 lat mniej" albo ja 17.02.07, 17:34 W tym chodzi tylko i wylacznie o zmianie ciuchow ,plus wlosy obetna i oko zrobia, cichy to fajna sprawa ,ale jak to pisala poprzedniczka ,najwazniejszy jest styl nie moda, a dziewczyny w wieku 18-23 rzadko to rozumieja . Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Taa, jest taki program "10 lat mniej" albo ja 17.02.07, 19:26 I te kozaczki nierzadko są złote Moja madres się dowartościowuje na tym programie,bo ona wygląda lepiej niż te panie po lifingu ;-))) mimo,że ma 58lat... Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:32 Widziałem ten program, moja mama często go ogląda i jakoś tak mało mnie obchodzi co one mówią. Wiele osób z show-biznesu, światowego i polskiego, mówi o tym, że second handy są świetne, ja też tak uważam, ostatnio kupiłem sobie oryginalną koszulkę CK za 1.40!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:35 Napisalam tylko ,ze te panie maja pewnie prikaz z gory ,zeby tak mowic ,przeciez puszczaja te swoje zahukane dziczki przez sklepy , do ktorych normalnie boja sie wejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:38 No tak, sklepy też są reklamowane w tym programie, w siostrzanym programie TVN Style, który był kiedyś(jako on się nazywa, bo nie pamiętam) marki nie były reklamowane. I tak w ogóle chyba był lepszy, bo czasami go ogldałem z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:31 A czy ja mówię, że secondhandy sa złe? W życiu, sama chętnie robię tam zakupy, co szanowna Szprota może potwierdzić. Opisane przeze mnie spodnie widziałam w jakimś niezmiernie markowym sklepie (marki nie pamiętam) podczas mojego wizyty w Galerii Łódzkiej pół roku temu. W UK są bardzo ładne i schludne lumpeksy, wyglądają jak małe "butiki", każdy ma swoją metkę. Przydałoby się takie coś u nas, oj, przydałoby się. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Tymczasem ja nie mam także pojęcia co to jest 17.02.07, 17:34 Nawet na Pietrynie według mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 gucci prada chanel 17.02.07, 19:56 ostatnio przebywałam w tajlandii w bangkoku bylam w takich sklepach o jakich nawet nie myslalam, piekne rzeczy, piekne ceny i piekni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: gucci prada chanel 17.02.07, 19:58 ...ja byłem ostatnio na East Side. Mały sklepik, ale wszystko tam i piękna "na kasie". Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 zara 17.02.07, 19:53 problem z zara zrobił się wówczas gdy przestali dbać o jakość, uśmiechają się kiedy kupujesz ale kiedy nagminnie zaczęłam reklamować te ich badziewia to już takich super min nie mieli wręcz oburzenie i sarkastyczny śmiech wraz z wymuszeniem- mówię tu o galerii Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Jeśli zaczną szyć coś 17.02.07, 19:26 dla kolarzy to ( np. wygodny pampers ) się zastanowię ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 Re: Jeśli zaczną szyć coś 17.02.07, 20:00 ide jeść, jestem dziś przeziębiona na maxa! i głodna! a takie fajn e portki odłożyłam do dziś w sklepie zara.... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Epidemia? 17.02.07, 22:36 nie strasze. Ona była, jest i będzie, choćby wszystkie wydusili łabedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 20:05 barbitka1980 napisała: > czy ktoś z Was nosi takie markowe rzeczy? owszem ,czasami pan Marek coś mi skroi i uszyje,tamtych trzech nie znam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 17.02.07, 20:09 Ja się ubieram w swoim mieszkaniu (zazwyczaj), a dokładnie w małym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
maginiak Re: kto się ubiera w chanel, gucci, prada? 19.02.07, 14:57 Ja nie noszę. Ale gdybym miała kasę, to bym nosiła. Nie dlatego że uważam to za nobilitację, tylko dlatego że Prada wygląda lepiej niż Esprit cz Mexx. A ja po prostu lubię ładne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja mam jedną spódnicę nie od parady. 19.02.07, 16:31 Przebieram się w nią jak jestem samotny i mnie nikt nie kocha! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja mam jedną spódnicę nie od parady. 19.02.07, 16:48 cassani napisał: > mnie nikt nie kocha! A to śfinie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś