Dodaj do ulubionych

Sprawa plakatów opóźniona

14.03.07, 20:38
Nie no lepiej zajmowac sie idiotycznym zmienianiem nazwy ulic... Zalala mnie
dzis krew.
Obserwuj wątek
    • brite Re: Sprawa plakatów opóźniona 14.03.07, 21:56
      ech.. a dodatkowo jeszcze obojętne twarze radnych podczas akcji:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=59026039&a=59027418
    • Gość: under Re: Sprawa plakatów opóźniona IP: *.4web.pl 14.03.07, 22:13
      a czy można do tej nieformalnej grupy jakoś się przyłączyć? Jestem chętny
      • avatary napisz na maila 14.03.07, 22:22
        • Gość: under Re: napisz na maila IP: *.4web.pl 14.03.07, 22:40
          jakiego??
          • avatary avatary@gazeta.pl 14.03.07, 22:49
      • tome.k Re: Sprawa plakatów opóźniona 16.03.07, 10:31
        www.akcja.dlalodzi.info
    • hubar Re: Sprawa plakatów opóźniona 14.03.07, 23:03
      Ręce opadają!

Czekamy na co, na uchwałę? A do czego uchwała, aby zacząć ścigac firmy które
      dewastują miasto? Co trzeba zrobić, aby wreszcie się komuś zachciało zareagować
      no codzienne, powtarzane w tym samym miejscu i porze wykroczenie. Wykroczenie na
      masową skalę.
      Jesli ktoś nie wie, o czym mówię, proponuje pooglądac KAŻDĄ barierkę w Łodzi.
      Jankowski od kursów tańca, robi sobie darmową reklamę!
    • szprota Re: Sprawa plakatów opóźniona 14.03.07, 23:10
      nawidoczniej ważne dla radnych jest, żeby na ich biurkach bylo czysto i nie za
      dużo papierów, a miasto... a kto by tam po mieście chodził...!
      ech :/
      • Gość: Szymon Re: Sprawa plakatów opóźniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 23:24
        mam wrażenie, że każdy radny teleportuje sie z miejsca zamieszkania do miejsca
        pracy nie widząc przy okazji powszechnego syfu... Z pomocą wyborczej od pół roku
        walczymy z brudem i syfem miejskim. Zastanawiające jest, że tak dużo czasu
        zajmuje zajęcie sie podstawowym problemem miasta.
    • Gość: obi7 Sprawa plakatów opóźniona IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 07:26
      "Dyrektor Rajchert obiecywał,..."-ten facet jest żałosny!!
      • podpisanym a wiesz ile to już lat zajmuje swoje stanowisko ? 15.03.07, 09:55
    • Gość: andrzej Nieroby i brudasy z UM IP: 82.177.55.* 15.03.07, 09:35
      Partczae od siedmiu bolesci. Jestescie nieudolnymi nierobami ... niestety musze
      placic podatki.
    • Gość: bene Re: Sprawa plakatów jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:09
      Sprawa ma proste rozwiązanie. Wystarczy zrobić tak:

a) szwagier radnego zakłada firmę zdzierającą plakaty, dobierając szwagrów
      kilku innych radnych (koniecznie z PiS)na współwłaścicieli albo do zarządu,

b) firma deklaruje przekazywanie części zysku na cele społeczne ( kościelne
      i klasztorne)

c) Radni zatwierdzają odpowiednio atrakcyjne stawki za 1 m² oczyszczonej
      powierzchni;

I temat znika. Do końca kadencji.
      • de_ent to by bylo extra 15.03.07, 15:36
        przynajmniej cos by zrobili pozytecznego, ale w sumie jesli oni sa tak malo
        rozgarnieci ze kloca sie o ulice jakiegos tam nieznanego ludzika tak zarliwie
        to moze lepiej jak nic nie robia, przynajmniej nie robia glupot, ciekawe jak
        oni zrobili kariery, czy wszyscy normalni juz wyjechali i zostali tylko
        kropiwnicki z laszkiewiczem, dwoch nieudanych smutasow ktorzy polozyli w zyciu
        wszystko za co sie wzieli i musieli czekac na swoja kolej az wszyscy wyjada....
        chyba peczak juz byl lepszy, kradl ale przynajmniej dbal zeby bylo co ukrasc a
        ci tylko zgliszcza zostawia i to nie rozkradzione tylko glupio zmarnowane....
    • brite Zamiast tego 2 godziny kłócili się o nazwę ulicy 15.03.07, 10:30
      lodz.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/710283.html
      2 godziny kłócili się o NAZWĘ jednej ulicy, zamiast zająć się WYGLĄDEM
      wszystkich łódzkich ulic... I dziwić tu się prostym ludziom, że czasem na
      taczkach chcą włodarzy wywozić?
    • lodzermensz Cy to nasza, łódzka Rada Miejska ? 15.03.07, 13:22
      Dołączam się do małego, internetowego tłumku wiwatującego na cześć Pani Joanny.
      Robi Pani świetną robotę. Szkoda wielka, że jest Pani całkowicie osamotniona.
      Właściwie, poza grupą internautów będącą, jak wnioskuję z lektury forum, młodą
      łódzką inteligencją, nie może Pani liczyć na nikogo dla działania na rzecz
      dobrego imienia mojego miasta.
      Głosowałem w wyborach pokładając wielkie nadzieje w prezydenturze Kropy. Raczej
      doznałem zawodu, jak dotychczas. Do Rady Miejskiej wybierałem PO, jako partię
      uczciwej polskiej inteligencji i również się zawiodłem. Widzę, że w Radzie
      dominują nasi katoliccy talibowie – nieważne, że dookoła bród, smród i ubóstwo –
      ważne, że następna ulica będzie święta lub błogosławiona.
      Żenada i rozpacz mnie ogarnia – czy już zawsze łodzianie będą wybierać do RM
      fanatycznych religijnych głupków, aby nimi rządzili? I smutek, kiedy widzę, że
      jedyni rozsądnie mówiący ludzie w RM to postkomuniści.
      Łódź staje się w świecie synonimem antysemityzmu, ale – przeczytajcie pierwszą
      stronę Dziennika Łódzkiego - dla wiceprezydenta Tomaszewskiego to „przejaw ...
      rywalizacji między klubami sportowymi”. I tego palanta Kropa zrobił swoim
      zastępcą(!!!)
      Na nasze łódzkie władze nie ma więc co liczyć – proste rozwiązania prawne,
      stosowane na świecie i w innych miastach Polski dla poskromienia wojujących na
      murach antysemitów nie będą w Łodzi zastosowane, gdyż radni tego zrobić NIE
      CHCĄ!!!
      Marzy mi się konstruktywna dyskusja wśród prawdziwych lokalnych łódzkich
      patriotów – co sami możemy zrobić dla naszego miasta. Pomimo widocznej, a nawet
      demonstrowanej niechęci władz do polepszania życia we własnym chlewie.
      Pewien „Szymon” napisał na forum:
      „mam wrażenie, że każdy radny teleportuje sie z miejsca zamieszkania do miejsca
      pracy nie widząc przy okazji powszechnego syfu...”
      Mylił się. Radni Łodzi mogą funkcjonować wyłącznie w powszechnym syfie...

A na marginesie – co to za Rada Miejska? Rada – to kilku mądrych i wpływowych
      facetów. Sześciu, może dziesięciu.
      W Los Angeles rada miejska liczy ośmiu członków!!!
      W Łodzi ponad czterdziestu. A prezydentów mamy sześciu.
      Czterdzieści osób - to może być rozfanatyzowane religijnie zbiegowisko uliczne,
      w którym nikt nie słyszy cienkich głosików kilku wątłych inteligentów. Ale nie
      Rada Miejska.
      • de_ent glosowales na krope???? 15.03.07, 15:38
        wniosek: kretyn i jeszcze sie tym chwali.... wez sie schowaj kolo, oszczedz
        sobie wstydu, jak ktos zaczyna wypowiedz tak wyznaniem ze glosowal na krope to
        reszty juz mu nie dadza powiedziec, bo szkoda czasu na sluchanie imbecyli
    • de_ent naprawde nie wiedza co z tym zrobic???? 15.03.07, 15:30
      w innych miastach np w gdansku straz miejska dawala mandaty wlascicielom
      plakatow ale w lodzi straz miejska boi sie i musi na wszystko dostac rozkaz na
      pismie, tak to jest jak miastem rzadzi marudny stomik kropa, wszyscy sie boja
      zrobic cokolwiek bez rozkazu centrali a centrala milczy, tak to w pewnych
      aspektach dzieki kropie stare wraca, ale nie za to go przeciez kochamy,
      nieprawdaz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka