Dodaj do ulubionych

Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro!

• Gość: tetradrachma moj syn (11 lat), po przeczytaniu listu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:59
      powiedział: widzisz, nie trzeba sie wcale uczyć aby zostac milionerem.
      • Gość: xxx Twój syn to bardzo mądry dzieciak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:17
        Ma całkowitą rację- formalne wykształcenie jest do prowadzenia milionowych
        interesów doskonale zbędne. Bardziej liczy się wrodzony talent, szczęście,
        odwaga w podejmowaniu ryzyka, dostęp do odpowiednich ludzi i informacji
        (umiejętność znajdowania się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie).
        Studia przydają się tylko w zakresie kontaktów, które można tam pozyskać
        (zaoczne są pod tym względem raczej nieprzydatne). Mnie też od małego
        powtarzano, że "wykształcenie wystarczy"- zacząłem sobie radzić finansowo
        dopiero wtedy, gdy zrozumiałem, że to bzdura.
        • Gość: tetradrachma Re: Twój syn to bardzo mądry dzieciak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:30
          dzięki, że się odezwałeś, ale (niestety) mój syn (bardzo mi ciężko to przyznać)
          zupełnie olewa naukę ! Pociąga go drobny handel (tanio kupić, drogo sprzedać).
          Jedno jest pozytywne, gdy przeczytał ist p. Misztala, to, ku mojemu zdziwieniu,
          wychwycił błędy i, tym sprawił mi przyjemność.
          • ppo Re: Twój syn to bardzo mądry dzieciak! 05.06.07, 01:19
            > zupełnie olewa naukę ! Pociąga go drobny handel (tanio kupić, drogo
            sprzedać).

Doskonale! Bądź z niego dumny i broń Boże nie utrudniaj mu tego! Będziesz miał
            na stare lata wielką pociechę z syna. Musisz tylko pilnować, zeby za młodu nie
            wdał się w coś nielegalnego. Ale myślę, ze sam tego uniknie, jeśli zorientuje
            sie, że to mu się nie opłaca (na wolności jednak więcej można zarobić) ;)
    • Gość: oldkibol Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:59
      Posla chyba opuscili przyjaciele ktorzy mogliby doradzic mu wizyte u dobrego
      psychiatry
    • Gość: michalmly Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:02
      Następny po Giertychu nadający się do macania kur. Panie Misztal, nie dość że
      dziś nie 1 kwietnia, to żart o tyle żenujący, że już więcej nie mam zamiar na
      ten temat pisać. W ogóle po co ja te bzdury czytałem...?
      • lejbakogelmogel Przyszedł Rywin do Michnka ...... 04.06.07, 22:11
        Rywin to załatwi, ma talent do "załatwiania" spraw.
    • striker27 Re: nie, ja akurat będę zarządzał, a kopał ciebie 04.06.07, 22:06
      Lodzian jest ok 800 tys., znasz wszystkich zeby obrazac nas i nasze miasto?
      • mil1231 to było do polactwa z Łodzi. Ty się chyba do niego 04.06.07, 22:08
        nie zaliczasz?
        • striker27 Re: to było do polactwa z Łodzi. Ty się chyba do 04.06.07, 22:11
          mil1231 napisał:

> nie zaliczasz?

Zaliczam sie do Łodzian i akurat piszac w ten sposob o moim miescie obrazasz
          takze i mnie, a mnie akurat daleko do pomyslow ludzi pokroju Misztala i jemu
          podobnych. Wyobraz sobie, ze ktos, gdy jestes zagranica obraza "Polactwo z
          Polski", zdenerwujesz sie? zareagujesz?
          • mil1231 Jeśli czujesz sie urażony- przepraszam 04.06.07, 22:13
            • striker27 Re: Jeśli czujesz sie urażony- przepraszam 04.06.07, 22:20
              No i super, naprawde nie ma po co wzniecac niepotrzebnych animozji miedzy
              polskimi miastami, bo w ten sposob nigdy jako narod nie osiagniemy sukcesu
              jesli nawzajem nie bedziemy siebie szanowac. Tez nie rozumiem jak wielu Łodzian
              pisze np. o Warszawie i Warszawiakach w negatywny sposob, ja znam mase osob z W-
              wy, ktorzy sa sympatyczni i mozna z nimi pogadac na kazdy temat, w kazdym
              miescie, w kazdym regionie znajda sie ludzie o odmiennych pogladach czy niskiej
              kulturze, i poki "nie dorosniemy" jako spoleczenstwo, poty takich ludzi bedzie
              niestety duzo.
              • mil1231 Nic do Ciebie nie mam, szanuję Cię 04.06.07, 22:22
      • Gość: tetradrachma Re: nie, ja akurat będę zarządzał, a kopał ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:35
        smieszne, a nawet żałosne sa takie naśmiewanie się z ludzi "z prowincji" "ze
        wsi". To sadzenie się na szlachtę, świadczy o niskiej kulturze i kompleksach.
        Nie mam tytułu, aby Was oceniać, ale budujące jest że się dogadfaliście.
    • Gość: gosc Re: nie, ja akurat będę zarządzał, a kopał ciebie IP: *.astral.lodz.pl 04.06.07, 22:08
      To masz taka długa noge zeby z tej swoje wsi siegnac do Łodzi BUHAHAH
      Dobra rada kopnij sie w głowe to może ci jakies odszkodowanie wyplaca.
      A zarzadzac to mozesz tylko koparka ale reczna jak bedziesz kopal te rowy pod
      autostrady ale spoko nie obawiaj sie odpowiedzialnosc kraj na ciebie liczy dasz
      rade Polska bedzie dumna, rosła w siłe a obywatelom bedzie sie żyło dostatnie
      buhahah
      • mil1231 [...] 04.06.07, 22:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: gosc Brak fasonu IP: *.astral.lodz.pl 04.06.07, 22:27
          Oj panie willa chyba traci pan fason ale do gumofliców i waciaka pasuje buhaha
          A w niedziele zapraszamy do miasta na zakupy w hipermarkecie moze to byc szok
          kulturowy ale warto przyjechac zeby bylo co wnuczkowi opowiadac jak to dziadzia
          wybral sie do wielkiego miasta buhahah
          • mil1231 hehe, gumofilcu, z twojej metropolii do mojego 04.06.07, 22:29
            miasta do pracy garna się takie półgłówki jak ty- żebrzą o pracę- więcej
            pokory, matołku!
            • Gość: gosc Re: hehe, gumofilcu, z twojej metropolii do mojeg IP: *.astral.lodz.pl 04.06.07, 22:36
              Na serio ?? No ponoc wlasnie jest taka moda zeby po wsiach jedzic na urlopy i
              pomagac rolnikowi przy dojeniu krow, ja w tym nic specjalnego nie widze. Ale
              doceniam prace rolnikow (no moze oprocz jednego) w koncu zywia caly narod.
              A kto jest matołkeiem to chyba widac po wypowiedziach szczegolnie tych
              skasowanych buhaha
    • Gość: przemas sam siebie sprzedaj fakin łęko IP: *.range81-152.btcentralplus.com 04.06.07, 22:12
      szkoda słow na takie brednie. angol by powiedział: fakin łęka...
      Pozdrawiam
    • alterpars buahahaha 04.06.07, 22:19
      ok budujcie sobie te autostrady a ja sobie spokojnie poczekam na euro 2012.
      hihihihi. Potrafie docenic Wasza wydajna prace. Nawet zatrudnilem kilku Polakow
      ostatnio w ramach dobrego uczynku.
      • mil1231 ooooo....przedsiębiorca...no proszę....i jak tam 04.06.07, 22:20
        byznesy???
        • alterpars Re: ooooo....przedsiębiorca...no proszę....i jak 04.06.07, 22:23
          jeszcze troche i moze w obcym jezyku Ci sie uda to slowo napisac poprawnie.
          Cwicz cwicz. Kiedys Ci sie przyda.
          • mil1231 poznałem sporo języków- teraz kolej na ciebie 04.06.07, 22:25
    • alterpars Re: darmozjad i leń polski? 04.06.07, 22:22
      coz ty tak plujesz na swoj narod? Wydawalo mi sie ze jestes dumny?
      • mil1231 masz przerost ego- pństwo to nie ty, ludwiczku! 04.06.07, 22:24
        chyba ci ten płyn do mycia naczyń po garach daje!
    • Gość: polityk Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.07, 22:26
      Sprzedajmy a kase z tego ukradną potem politycy tacy jak Misztal.
    • jama314 Przecież już niedługo Tusk a może i sam... 04.06.07, 22:29
      Kwaśniewski przejmie ster władzy i wtedy pozytywne losy imprezy będą
      przesądzone. Za Tuska to pewnie i w każdym województwie powstanie na czas
      odpowiedni stadion piłkarski, a za Kwaśniewskiego to byłaby szansa na nie już w
      przyszłym roku...
    • Gość: gruby Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.aster.pl 04.06.07, 22:31
      8 na 10 osob* zapytanych czy wypali euro 2012 mowi ze nie, wiec cos w tym jest

*znajomi z GG w wieku miedzy 26 a 35 lat

jak widze ile czasu buduja METRO w wawie to watpie zeby dali rade ze stadionem ,
      ale jestem dobrej mysli i licze ze cos im sie uda
    • gupek222 W Polsce będzie jak w Stolicy Meksyku Korki dużo 04.06.07, 22:50
      W Polsce będzie jak w Stolicy Meksyku Korki dużo dymu smogu i cały świat bedzie włos jeżył.
    • Gość: KosiiMazakii Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.piaseczno.robbo.pl 04.06.07, 22:50
      debil zawsze pozostanie debilem...nawet bogaty...
    • Gość: Goblin Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:56
      Ten to by nawet swoją starą sprzedał .I takie coś jest przedstawicielem
      narodu ,żenada.
      • pies_na_prawizne Re: zenada to bedzie plajta mistrzostw 04.06.07, 23:03
        Gość portalu: Goblin napisał(a):

> Ten to by nawet swoją starą sprzedał .I takie coś jest przedstawicielem
        > narodu ,żenada.
        --------------------------------

bo nic nie bedzie przygotowane na 100%, tak po Polsku, jak zwykle
      • Gość: gosc Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.astral.lodz.pl 04.06.07, 23:04
        A kto go wybrał ?? No kto ??
        Poseł szyty na miarę akurat do naszego sejmu :)
    • Gość: Irek Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.lodz.mm.pl 04.06.07, 23:10
      pomysł dobry, ale Ukraina i UEFA na to się nie zgodzą i już nigdy nie otrzymamy takiej imprezy. EURO to nie tylko kasa, ale i prestiż.
      Zresztą w 2012 na pewno nie bęzie ani Olimpiady ani EURO z powodu lokalnej wojny nuklearnej i efektów globalnego ocieplenia.
      • Gość: yunan Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 00:02
        Obrzucanie p.Misztala wyzwiskami jak głupek,idiota, kretyn itd. zmusza do
        zadania autorom prostego pytania :jeżeli jesteście tacy mądrzy ,to dlaczego nie
        jestescie bogaci ? Choć w częsci Misztalowej fortuny.
        Dzisiaj słyszałem, niestety,frgmenty rozmowy z p. Misztalem w radiu
        TOKFM.Dlaczego powinnismy się pozbyć EURO 2012, wyjaśniał na przykładzie
        cementu.Otoż polskie cementownie mają przydzielone przez Unię zbyt niskie
        limity na emisję dwutlenku wegla - braki cementu pokrywane są przez producentów
        z Zachodu.Tam tez płyną za ten cament pieniążki z Polski.Ceny niektórych
        materiałów budowlanych podskoczyły od ubiegłego roku o 300 procent , kto buduje
        wie najlepiej co się dzieje na rynku mat.budowlanych.Wizja jaką p.Misztal
        przedstawiał nie wróży dobrze...Będziemy zmuszeni kupować wsio na kredyt , ale
        najwazniejsze to zastaw się, a postaw się.Zbudujemy Euro2012 , a od 2013
        REMONT !!! Swoje zastrzezenia posłał p.poseł do pana Premiera.Zaczekajmy .
    • pos3gacz Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! 04.06.07, 23:24
      Myśl jest dobra,tylko czy aby realna?
      Nie wnikałem w ortografię ani w stylistykę jak co niektórzy.
    • Gość: ania Panie Misztal naucz się Pan interpunkcji!!! IP: *.chello.pl 04.06.07, 23:26
      • Gość: gosc z caribbean Re: Panie Misztal naucz się Pan interpunkcji!!! IP: *.socal.res.rr.com 04.06.07, 23:37
        ale przynajmniej umie liczyc forse
    • Gość: Mark Gonzales Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:48
      On ma rację!!!!!!!!!!!!!!!
    • adamowski1 Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! 05.06.07, 00:16
      Nie cierpie Samoobrony i posła Misztala,ale tutaj w zupełności go popieram,skoro w komitecie organizacyjnym jest cała wierchuszka z PIS-u,dobrze to nie wróży,raczej stawiam na kompromitacje naszego kraju niż na sprawność organizacyjną,może Maciorka zlustruje kilku sędziów i zawodników,Giertych odsieje kochających inaczej,a mecze będą rozgrywane na stadionie 10-lecia,jako kibice będą robić Wietnamczycy sprzedający podrobione Adidasy i Nike.Autostrade wybudują do Włoszczowy,aby można było przetransportować pomnik Gosiewskiego ufundowany przez trzech pasażerów korzystających z pośpiesznego do W-wy.
      • Gość: gosc Rewelacyjny dowcip IP: *.tpn.ceron.pl 05.06.07, 01:13
        Ludzie, gosc ma niesamowite poczucie humory, chce zeby sie troche posmiac a wy
        go krytykujecie ;) Pomijajac fakt, ze pomysl sprzedania euro to czysta paranoja,
        po prostu niewykonalne, to trzeba brac pod uwage to, w jaki sposob tak
        bezprecedensowa sytuacja wplynelaby na wizerunek naszego kraju. Rozne dziwne,
        komiczne rzeczy sie tu dzieja ale to, to juz chyba czysta fikcja.
        Nie zaprzeczam ze moze nie wyjsc idealnie (z tym rzadem jest to mocno
        prawdopodobne) ale oddanie bez walki takiej szansy bedzie wyrokiem dla Polski.
        Nigdy nie dogonimy Europy i wszyscy powoli stad uciekna :/

A panu Misztalowi proponuje kariere komika :)
    • Gość: zlg Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.07, 00:29
      kurcze,dobry gostek jest
    • Gość: wampir ten Misztal jest jednak naprawde beznadziejny! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.06.07, 01:22
      co za beznadzieja z tego Misztala,to tak jakbym mu zaproponowal-daj pan te
      pieniadze ktore zes pan gdzies tam "zarobil" ,ja rozdam je biednym poniewaz pan
      i tak coraz bardziej zawrotu glowy od nich dostaje ,a jak tak dalej pojdzie to
      pan calkiem zeswiruje i bedzie wielki wstyd......
    • Gość: kusy Jakiego premiera????? IP: 88.156.70.* 05.06.07, 02:04
      Jarosław Kaczyński to k.u.r.w.a. o.b.c.i.ą.g.a.r.a pedał w dupę cięty i flejtuch!
    • Gość: Zniesmaczony Patr Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.07, 02:50
      Drodzy Rodacy, Euro to nie tylko pieniadze to honor! NIe znamy wielu szczegółów
      finansowych całej tej zabawy wiec nie formujmy zbyt pochopnych wniosków.A co do
      Misztala to to, że ma on jais wiekszy majątek nie świadczy, że zna się na tym a
      w tej dziedzinie napewno nie jest autorytetem... Pozdrawiam
    • arkadius1977 Re: Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! 05.06.07, 03:29
      Misztal Mistrzem Mowy Polskiej!

Genialny stylista!

Największe wrażenie zrobił na mnie fragment o "profesjonalnych wirtuozach
      futbolu europejskiego".
    • Gość: Syty Misztal do premiera: niech Pan sprzeda Euro! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 04:27
      Jeden z najbogatszych posłów a opowiada takie "pierdoły".Jak można mówić o
      sprzedaży euro i zarabianiu pieniędzy,przecież gdyby to Euro nie było kopalnią
      pieniędzy to niebyło by żadnego chętnego do organizowania takiej imprezy.
      Uwierzmy w siebie, polak potrafi,z myśleniem pana posła Warszawa do dziś by nie
      została odbudowana.Pamiętajmy,że polacy za granicą uznawani są za jednych z
      najleprzych pracowników,problem leży tylko po stroni dyscypliny,przepisów i
      organizacji pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka