Dodaj do ulubionych

CD Preisnera w GW nie byla prezentem

IP: 62.233.147.* 07.12.01, 09:42
...bo skad nagle cena 3 zl ? Nie twierdze ze to duzo, ale jezeli
juz tak sie robi to nie wspomina sie o Mikolajkach, ktore
wszyscy kojarza z prezentami. A tak kupilismy sobie prezent od
Plusa i Gazety. Ale moze sie myle...

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: szwed Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.kappa.com.pl 07.12.01, 10:33
      Popieram, że płytka nie była prezentem. Tez uważam, że kupiłem ją od GW i Plusa
      za cenę jeden złotówki. Chociaż muszę się przyznać, że dostałem ją za darmo.
      Stało się to na stacji benzynowej (Shella). Kupowałem GW i w kasie zażądano ode
      mnie 2 złote. Zwróciłem uwagę, że GW kosztuje dziś 3 złote. Ponowne odczyt
      komputera - 2 złote. Zapłaciłe tyle ile żądali. I MOGĘ MÓWIĆ ZE MAM PREZENT W
      POSTACI PŁYTKI.
      • geograf Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 07.12.01, 15:50
        oj nie przesadzajcie.. gdzie dostalibyście taką płytkę za 1 złotówkę...??
        • vladip Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 07.12.01, 17:46
          geograf napisał(a):

> oj nie przesadzajcie.. gdzie dostalibyście taką płytkę
          za 1 złotówkę...??
          no tak prezent :))
          który podniósł ci wartość normalnie kupowanego towaru o
          33 % :))
          a tak BTW ostatnio słowo prezent znacząco zmienia swoje
          znaczenie
          pzdr
          vladip
        • cumella Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 08.12.01, 12:00
          geograf napisał(a):

> oj nie przesadzajcie.. gdzie dostalibyście taką płytkę za 1 złotówkę...??

Więc czemu nie nazwano sprawy po imieniu: "Do czwartkowego wydania GW płyta
          Preisnera tylko za złotówkę". Też bym kupiła!

• Gość: pit Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 22:49
      Swoją drogą, czy to nie ciekawe że artysta Preisner wydaje juz tylko płyty w
      Gazecie i pisze koncerty sponsorowane?
      Pamiętam kilka lat temu z hukiem wyemigrował do Szwajcarii, potem po cichutku
      wrócił i od tego czasu korzysta raz na jakiś czas z modnego nazwiska.

pit
    • cumella Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 08.12.01, 11:58
      Dokładnie to samo powiedziałam do koleżanki czwartkowego poranka, wkładając
      płytę do cd-roomu.

Nie ma czegoś takiego jak "gratis"! Za każdy gratis płaci klient, tylko czasami
      nieświadomie.
      Pozdrawiam, Cumella
    • Gość: Jack Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: 10.0.213.* 08.12.01, 21:18
      Ja też nie chce takich prezentów. Jeśli byłbym zainteresowany to kupiłbym płytę
      za większe pieniądze, a tak wyrzuciłem ja razem z gazetą. Była dla mnie
      zwyczajnym śmieciem. Nawet jej nie posłuchałem. Poza tym już wyborczą przestałem
      kupować. Ich strata.
    • ixtlilto Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 08.12.01, 21:26
      Już jakis czas temu chcialam to napisac:
      przeciez ktos musi sfinansowac te egzemplarze GW rozdawane na miescie, ostatnio
      w GW tez byla plytka i tez za 3 zl; nie chce mi sie liczyc, ale GW musi miec z
      tego duzy zysk, skoro od poczatku wprowadzenia nowej szaty graficznej- w kilku
      punktach miasta stoja panowie w czerwonych kurtkach, ktorzy wreczaja
      przechodniom GW...

pozdroofka, Ixtlilto
      • Gość: Nikki Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:35
        Zgoda, niech sobie rozrzucają Gazete nawet z wahadłowca, ale prezent to prezent. Ma jedną definicje.
        Mimo różnych okazji jest gratisem, który ma sprawić przyjemność. Chyba, że coś sie zmieniło...?
        • ixtlilto Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 08.12.01, 21:43
          specjalnie poszlam po GAZETĘ, i co się okazało- nigdzie nie jest napisane, że
          CD będzie prezentem, czy też gratisem, z tego co widze: w czwartkowej GAZECIE
          napisali: "dziś w gazecie płyta".
          Więc chyba nie mamy się czego czepiać...
          • geograf Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 08.12.01, 22:46
            a ja i tak się cieszę, że mam płytę za 1 zł:)))
          • Gość: Nikki Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 23:50
            A wyraz Mikołajki coś Ci mówi ?
            • Gość: Ixtlilto Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.12.01, 10:18
              wiem o co chodzi w mikołajki, ale Ci w GAZECIE dokładnie przemyśleli jak
              dołączyć CD i nie dać czytelnikom podstaw do jakichkolwiek zarzutów. Mozemy sie
              tu bulwersowac, ale tak jak powiedział geograf- ja się też ciesze, że mam CD za
              1zł.
              Czepiamy się w tym wątku nie tego co trzeba. Bo jak byłoby napisane, że to
              bezie prezent-a GAZETA kosztowałaby 3zł- to byłby problem. Możemy jednak w
              takiej sytuacji- dopytywać się GAZETY, dlaczego w mikołajki- jeśli dołączyła CD-
              to płytka ine była gratis-w końcu to byłby prezento dla Czytelników.

pozroofka, Ixtlilto
              • geograf Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem 09.12.01, 10:45
                a co do Mikołajek Nikki-
                kojarzy mi się ten dzień ze skomercjalizowanym "świętem" i dnień, w którym
                wszyscy sobie coś na siłę kupują "bo tak wypada".
                Tak mi się kojarzą Mikołajki i coraz częściej Wigilia....
    • Gość: Mirek Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 15:20
      No już dobra, nt. 1 zł zostało powiedziane chyba wszystko. To teraz napiszcie
      co sądzicie o samej muzyce.
      • Gość: Ixtlilto Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.12.01, 15:43
        Słuszna uwaga :)
        Własnie jestem w trakcie przesłuchiwania... jak dojdę do ost utworu to znów
        napisze.. :)
        • Gość: Mirek Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 16:02
          No to ja, bo szybciej doszedłem do końca:
          Najwyższej klasy rzemiosło, zero sztuki. Bo każdą chyba nutę już wcześniej
          gdzieś słyszałem.
          Inaczej mówiąc miło się słucha, zgodnie z powiedzeniem "najbardziej lubię
          piosenki, które znam".
          • Gość: Ixtlilto Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.12.01, 16:21
            OKi przesluchalam... hmm... najbardziej wpadl mi w ucho kawalek "wędkowanie"
            podoba mi sie tlo muzyczne, no i ten saksofon na początku...
            Ogólnie- może być...
            ocena: 3
            • Gość: Yahagi Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.kielce.tpsa.pl 10.12.01, 03:25
              sorki, ale nawiąże jeszcze do tematu wiodącego: płytak jest gratis, ale w
              SALONACH i PUNKTACH Sieci PLUS ( na pięciolecie) ja w jednym salonie poprosiłem
              i dostałem za kompletną darmochę 43 (słownie: czterdzieści trzy) egzemplarze.
              Za kompletną darmochę.... Więc wniosek jest prosty: Gazeta zarobiła: nakład x 1
              złotych na prezencie od POLKOMTELA ... i już....:))

Tylko nie uderzajcie do mnie w temacie płytek, bo zostało mi juz tylko 29 ...:))
              • Gość: Snake Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: 62.233.147.* 10.12.01, 13:56
                Meloman jestes pelna geba - 43 plyty... Bo chyba nie tyle
                dlatego ze za free, hm? Preisner sie wkurzy. 43 zlote w plechy.
                Ile to fajek pomysli.
                Pozdr.
      • Gość: Mirek Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 21:07
        Kurcze, ludzie! Czy oprócz mnie i Ixtlilto ktokolwiek słuchał płyty, o którą
        tak się obraziliście?
        Nie jestem krytykiem muzycznym i ciekaw byłem Waszej oceny. A wy w kółko 1 zł,
        1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1
        zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1
        zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł, 1 zł,
        • Gość: Snake Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: 62.233.147.* 11.12.01, 09:41
          Mirek, spojrz na to od strony wydawcy.
          Ty kupiles sobie prezent za 1 zl a on dostal za 1 zl x naklad
          GW. Pozdr.
          • Gość: Mirek Re: CD Preisnera w GW nie byla prezentem IP: *.makolab.pl 11.12.01, 12:51
            Ale wiem, dokładnie zgadzam się! To że smordek został (można zapytać Agorę -
            czy dla 1 zł warto było?) jest oczywiste. Tyle że o tym zostało już wszystko
            powiedziane. A o muzyce - nic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka