Dodaj do ulubionych

31 punktów karnych i co teraz?

04.05.05, 21:53
zarobiłem dzisiaj 29 punktów karnych i spory mandacik na video kamerze
zarejestrowali mi wyprzedzanie na ciągłej ,na skrzyżowaniu, przekroczenie
prędkości .wcześniej miałem na koncie 2 punkty.czy pozbęde się prawa jazdy.co
mogę zrobić żeby go nie stracić..proszę o porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: niegrzeczny Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.echostar.pl 04.05.05, 22:11
      Na wideoradarze? Zakładam, że w dzień...
      Nie patrzysz w lusterka??
      Pewnie tak skoro nie zauważyłeś radiowozu
      z dwoma funkcjonariuszami i kamerą wiszącą jak
      byk koło lusterka.

A teraz co? Trzeba jeździć bez prawka. Mówi się trudno.
      Lepiej żeby Cię nie złapali drugi raz.

Powodzenia.
    • Gość: Swan Ganz Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 00:03
      pewnie nie to Ci chodzi ale nie mogę się powstrzymać. Bardzo się cieszę. No
      cieszę się jak cholera, że Cię namierzyli. Mam nadzieję, że poradzisz sobie
      jakoś rowerem.
      • vatseq Re: 31 punktów karnych i co teraz? 05.05.05, 09:47
        Łączę się w radości! Jednego kretyna na ulicach mniej (przynajmniej
        teoretycznie, bo nie wiadomo, czy powstrzymasz się od jazdy bez prawa).

Brawo Panowie policjanci - tak należy łapać patafianów, a nie tylko z suszarką!

vatseq
        • Gość: wami4 Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:14

Re: 31 punktów karnych i co teraz?
          Autor: vatseq
          Data: 05.05.2005 09:47 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          Łączę się w radości! Jednego kretyna na ulicach mniej (przynajmniej
          teoretycznie, bo nie wiadomo, czy powstrzymasz się od jazdy bez prawa).

Brawo Panowie policjanci - tak należy łapać patafianów, a nie tylko z suszarką!

vatseq

---------------------------------------------
          Ja rowniez dolaczam sie z moja radoscia. Zabrac prawo jazdy takiemu idiocie.
          • adik.s Re: 31 punktów karnych i co teraz? 08.05.05, 15:18
            za samo przekroczenie predkosci to bym zdzierżył ale za reszte nie ! Również
            łącze sie w radości ! Musiales dac niezły przykład idioty, bo za 178 (na 70) to
            dają 10pkt, wiec nie wiem za co reszta (!!)... Słusznie.. -prawko pójdzie sie
            je*ać!!
    • Gość: ORMOwiec Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.chello.pl 05.05.05, 00:27
      Dowiem się kto tyle przypunktował to i bez prawka długo nie pojeździsz...
    • Gość: trebor_d Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: 193.27.5.* 05.05.05, 08:54
      No rozumie przekroczenie predkosci, ale pozostale. Wybacz, ale moze to bedzie
      lekcja dla Ciebie i nastepnym razem nie bedziesz juz potencjalnym zabojcą
    • wichura Re: 31 punktów karnych i co teraz? 05.05.05, 09:23
      Za nieuwagę się płaci (podkreślam: nieuwagę, nie wykroczenia, bo te popełniamy
      wszyscy), musieli długo siedzieć Ci "na ogonie".
      Istnieje możliwość pomniejszenia o 6 pkt stanu konta - udział w szkoleniu nt.
      bezpieczeństwa ruchu etc. (oczywiście płatnym), o szczegóły pytaj np. w swoim
      wydziale komunikacji. Ale w Twoim przypadku -6 pkt to i tak zostaje 25, czyli o
      jeden za dużo. Musisz poczekać, aż minie rok zdarzenia za 2 punkty. A do tego
      czasu autobusik / taksóweczka / prywatny kierowca.
      • Gość: Swan Ganz Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 04:40
        Rok??. Powinni takim przestępcom zabierać prawko na dłużej...
        • vatseq Re: 31 punktów karnych i co teraz? 06.05.05, 08:37
          ... na ZAWSZE!!!

vatseq
      • Gość: sweetkiss Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: 192.168.5.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:11
        Istnieje możliwość pomniejszenia o 6 pkt, ale tylko i wyłącznie
        przed "uzbieraniem" 24, także w Twoim przypadku taka możliwość nie istnieje.
    • mejson.e Spokój 06.05.05, 20:44
      I co teraz?

Teraz święty spokój.

Dla Ciebie i dla nas.

Chyba, że to podpucha dla ożywienia dyskusji i wypłoszenia prymusów drogowych z
      ukrycia...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
    • k_az Re: 31 punktów karnych i co teraz? 07.05.05, 16:57
      Dziwne twoje zachowanie nie pozwala mi udzielić tobie dobrej rady. Dodam tylko,
      że jest możliwość uniknięcia utraty prawa jazdy.
      kaz.
    • w_r_e_d_n_y Re: 31 punktów karnych i co teraz? 09.05.05, 02:28
      ramiol napisał:

> zarobiłem dzisiaj 29 punktów karnych ........czy pozbęde się prawa jazdy.co
      > mogę zrobić żeby go nie stracić..proszę o porady.

Chyba sniles ,bo inaczej prawko zabraliby na miejscu i nie pytal bys sie czy Ci
      zabiora.
    • ramiol Re: 31 punktów karnych i co teraz? 09.05.05, 19:01
      dzięki wam panowie i panie za super porady.nie rozumiem tylko jednego że będąc
      normalnym człowiekiem [nie idiotą debilem jtp.] robicie ze mnie jakiegos
      pajaca.nie oto mi chodziło.co zrobic zeby miec to prawko to już wiem bez waszej
      pomocy kochane dzieci.miałem je lat 14 i dalej bede miał bo dzięki niemu moje
      dzieci mają na chleb.....co dziwicie sie??? sprawa jest prosta egzamin z teori
      i oczywiście praktyczny i w ciagu tygodnia mam je zurick i ... i strzeszcie
      się ..ps.a szkodz słów......
      • Gość: :) Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:22
        to jak masz (miales) prawko tyle czasu to po co pytasz? Przeciez wszystko
        wiesz... A złapać tyle pkt na raz to nie jest `zwykle wykroczenie`... tak
        wiec... powodzonka na egzaminach... tylko pochwal sie, za którym razem zdales :)
      • Gość: Swan Ganz Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:09
        jaki jest stan Twojego umysłu to zdaje sie zarejestrowała kamera video. Wróć
        proszę do swojego pierwszego postu i poczytaj; skrzyżowanie, wyprzedzanie,
        podwójna ciągła. I co? Dalej uważasz, że wszystko między uszami masz w porządku?
      • w_r_e_d_n_y Re: 31 punktów karnych i co teraz? 10.05.05, 01:32
        ramiol napisał:

> dzięki wam panowie i panie za super porady.nie rozumiem tylko jednego że
        > będąc normalnym człowiekiem [nie idiotą debilem jtp.] robicie ze mnie
        > jakiegos pajaca ..

sam z siebie robisz pajaca wciskajac kit
        gdyby to byla prawda to nie pytalbys sie czy odbiora Ci prawko ,bo wrocilbys do
        domu na piechote

" ..po przekroczeniu 24 punktów karnych policjant kontrolujący zatrzyma prawo
        jazdy uniemożliwiając dalsze kierowanie pojazdem.."

egzamin moze zdasz ,ale ciekawe czy na testach psychologicznych "przejdziesz"

"..po utracie prawa jazdy za przekroczenie dozwolonej liczby punktów karnych,
        kierujący jest zobligowany do poddania się badaniu psychologicznemu oraz zdać
        egzamin państwowy, w zakres którego wchodzi część teoretyczna i praktyczna
        kursu na prawo jazdy. "
      • Gość: wami4 Re: 31 punktów karnych i co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 08:16

Re: 31 punktów karnych i co teraz?
        Autor: ramiol
        Data: 09.05.2005 19:01 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        dzięki wam panowie i panie za super porady.nie rozumiem tylko jednego że będąc
        normalnym człowiekiem [nie idiotą debilem jtp.] robicie ze mnie jakiegos
        pajaca.nie oto mi chodziło.co zrobic zeby miec to prawko to już wiem bez waszej
        pomocy kochane dzieci.miałem je lat 14 i dalej bede miał bo dzięki niemu moje
        dzieci mają na chleb.....co dziwicie sie??? sprawa jest prosta egzamin z teori
        i oczywiście praktyczny i w ciagu tygodnia mam je zurick i ... i strzeszcie
        się ..ps.a szkodz słów......
        ------------------------------------------------
        jak mnie ktos zapewnia,ze "nie jest debilem czy idiota" to od tego momentu mam
        pewnosc, ze jednak jest.

• najpiekniejsza_z_calej_wsi Nie przejmuj sie 09.05.05, 19:58
      Mi wkazdym razie bardzo zaimponowales. Imponuja mi odwazni mezczyzni z wysokimi
      kfalifikacjami. Nie zwracaj uwagi na tych zlosliwcow i zazdrosnikow.

Napisz na muj adres.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka