Gość: zaciekawiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:04 Czy ktoś z was wie, kim może być ta osoba? Rzuca jakimiś ustawami, dobrze zorienotwany w sytuacji lokalnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gvsadg Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:31 Jest napewno KIMŚ interesującym !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:43 Pod jakim względem intersujacy? To kobieta czy mężczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.uml.lodz.pl 13.02.06, 09:39 Megaloman, ktory udaje Niezwykle Wazna Osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:44 Dlaczego tak uważasz? Za dużo wie i nic z tą wiedzą nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Kim jest Citoyen? IP: *.uml.lodz.pl 13.02.06, 09:46 Mysle, ze to jest ktos kto kiedys mial jakis zwiazek z samorzadem, a dzisiaj jest w odstawce i wylewa swoje zale w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 10:07 Cytat: "Rada Miejska w Łodzi jednogłośnie przyjęła budżet na rok 2006. Do tych wszystkich zachwytów i ukontentowania należy dodać wątek sceptyczny, czy aby na pewno jest to budżet doskonały?...." Myślisz, że zna sie na rzeczy, czy tylko potrafi wytykać wszystkim błędy? A może to co pisze jest po prostu nieprawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Kim jest Citoyen? IP: *.uml.lodz.pl 13.02.06, 11:13 To co pisze w sprawie budzetu jest oczywista nieprawda. Budzet zanim trafi pod obrady Rady, musi byc zaopiniowany najpierw przez Regionalna Izbe Obrachunkowa (organ niezalezny od wladz miasta). I w tym roku RIO nie miala ZADNYCH uwag do budzetu. Miara tego jak dobry jest to budzet niech bedzie to, ze budzet zostal przyjety JEDNOGLOSNIE przez wszystkich radnych z wszystkich opcji politycznych (od SLD, przez Socjaldemokracje, PD, Samoobrony, LPR, PiS, ŁPO). Nie oznacza to, ze budzet jest doskonaly. Zawsze moze byc lepiej, ale biorac pod uwage okolicznosci to jest bardzo dobry budzet. A z cala pewnoscia nie ma uchybien jesli chodzi o prawo finansowe (patrz opinia RIO). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:35 Czy aby na pewno masz rację? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 13.02.06, 17:50 Ja nim jestem. Dzień dobry wszystkim! W kwestii budżetu; nadaje się on do poprawki. Obecnny nie przewiduje dochodów z mienia jst zapisanych jako przychodów budżetu (art. 5 ustawy o.f.p.). Śmiem podejrzewać, że kluby Rady Miejskiej w Łodzi zagłosowały gremialnie za uchwałą w pewnym sensie "topiąc" Pana Prezydenta, wprawiając go w niemałe kłopoty. Analizując wydarzenia z okresu: czerwiec - grudzień 2005 r. Pan Jerzy Kropiwnicki miał niewielki wpływ na kształt budżetu, jego zgodność z porządkiem prawnym w 2006 r. Zadziwiające jest to, że nikt z ogromnej rzeszy doradców, dyrektorów, działaczy nie zauważył projektów ustaw; w wersji rządowej i poselskiej, toku debaty w komisjach, 10 opinii eksperckich i samej debaty sejmowej, a potem znanego tekstu ustawy. Dziennik Ustaw opublikował tekst ustawy przed świetami, a więc był jeszcze czas na korektę brzmienia uchwały budżetowej. RIO również była dobrze poinformowana instytucją więc jej pozytywna opinia może budzić tylko zdziwienie. Ważną rzeczą jest teraz szybkie uchwalenie nowej uchwały budżetowej aby Łódź znów nie była negatywnym bohaterem mediów. Naturalnie, podtrzymuję informacje o sobie, nawet jeśli niektórzy pracownicy magistratu uznają je za przejaw megalomanii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 13.02.06, 18:44 Jakie informacje o sobie podtrzymujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: A może opinia RIO? 13.02.06, 22:12 Mirosław Paczocha, Uchwała budżetowa jednostki samorządu terytorialnego w świetle przepisów ustawy z 30 czerwca 2005 r. o finansach publicznych (członek Kolegium Regionalnej Izby Obrachunkowej w Rzeszowie) W dniu 1 stycznia 2006 r. wejdzie w życie ustawa z 30 czerwca 2005 r. o finansach publicznych, która modyfikuje regulacje prawne dotyczące budżetu jednostki samorządu terytorialnego. W nowej ustawie, poza recypowaniem przepisów ustawy o finansach publicznych z 1998 r. dokonano szczegółowych zmian merytorycznych i redakcyjnych. Przykładem nowych rozwiązań jest definicja kluczowego, z punktu widzenia finansów jednostek samorządu terytorialnego, pojęcia - budżetu. Inaczej niż w ustawie 1998 r. w pojęciu budżetu nie mieszczą się plany przychodów i wydatków zakładów budżetowych, gospodarstw pomocniczych jednostek budżetowych i funduszy celowych. Plany te, łącznie z planami przychodów i wydatków dochodów własnych jednostek budżetowych, zawiera uchwała budżetowa. Tym samym, nie wchodząc w zakres pojęcia budżetu jednostki samorządu terytorialnego są one objęte uchwałą budżetową. [Finanse komunalne, Nr 12, 2005). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: A może opinia RIO? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 14.02.06, 18:47 Czepiasz sie czegos, co dotyczy wszystkich gmin w Polsce. Wszystkie gminy musza zmienic swoje uchwaly budzetowe i naprawde nie jest to zaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: A może opinia RIO? 14.02.06, 23:35 Czy tak trudno być przyzwoitym? I nie jest prawdziwym pogląd, że wszystkie gminy mają te same problemy. Mam na swoim koncie udane zmiany organizacyjne, które zaowocowały dobrymi wynikami ekonomicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: A może opinia RIO? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 07:59 Nie rozsmieszaj mnie i radze dobrze - idz sie leczyc. Bo to co wypisujesz juz znacznie wykroczylo poza pojecie "bujna wyobraznia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pociecha Re: A może opinia RIO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:32 Kwestionujesz istnienie RIO ? A to się pan Krawczyk ucieszy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:42 zadzwon jutro pod numer tel.(+4842) 676 27 46 Usłyszysz tego megalomana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:29 "Koalicja PiS, Samoobrony i LPR w regionie łódzkim szykuje się do podziału łupów. Do obsadzenia są dziesiątki dyrektorskich foteli oraz stanowisk w radach nadzorczych i zarządach spółek Skarbu Państwa." Jakie macie propozycje? Kto z PiSu zasądzie na tych stołkach? Może Citoyen? Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 18:00 Citoyen nie jest pieszczoszkiem PiSu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 14.02.06, 18:45 Na pewno nie jest, zwlaszcza, ze PiS nie wie nawet o jego istnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 18:52 oj wie, zaręczam Ci - i wlasnie dlatego twierdze, ze nie jest ich pieszczochem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 14.02.06, 18:55 Udowodnij to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 14.02.06, 21:24 Ze wiesz o kim piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 23:02 A dlaczego miałbym to udowadniać i to akurat Tobie? Ja wiem, City wie, zainteresowani i zorientowani wiedzą. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 23:32 Chciałbym uspokoić! Nie jestem pieszczochem. Niczyim. Partyjność jest złem. Władza deprawuje. Nigdy, przenigdy nie przyjąłem synekur, nie sięgnąłem po konfitury. PiS nie wie o moim istnieniu i dobrze mi z tym. Chyba, że moje protesty przeciwko kubłom pomyj wylewanych na głowę wojewodziny coś znaczą. Całe szczęście, że nie muszę się przed nikim płaszczyć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 23:34 City...nie myl im tropów :) Juź prawie są, już witają się z Gąską :) - a Ty im piszesz taki tekst :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 14.02.06, 23:57 Masz pewność, tylko niepotrzebnie szukasz dziury w całym. Jak śpiewał VooVoo - wyluzuj czapkę :) Pzdr Dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 07:58 Jestescie panowie obaj niezlymi megalomanami. Az tak wam doskwiera anonimowosc, ze jeden z was musi udawac kogos waznego? Przeciez to zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 15.02.06, 08:30 Póki co "internauto" to Ty pozostajesz Anonimowy. Ja "od zawsze" występuje tutaj pod imieniem i nazwiskiem. A jeśli City nie chce ujawnić swojej tożsamości / byc moze ma powody/ to dlaczego ja mam to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonard Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:10 No nie wiem?....A może jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonard Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:11 A może jesteś pieszczoszkiem?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvsadg Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:29 Może moim pieszczoszkiem mógłby być !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonard Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:34 obawiam się żźe chyba nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 15.02.06, 10:00 Internauto, co Cię dręczy? Megalomanem nie jestem, słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:54 Pewnie internauta pluje żłocią, tak jak pan Edward ze Szczecina z wczorajszego Szkła kontaktowego? Lub tez może byż niedoceniamym człowikeim Łodzi, zazdrosny o sukcesy, może o wiedzę Twoją Citoeyn? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 17:59 Ale za to jestes malo wiarygodny. Kilka przypadkowych kompilacji ustaw i uchwal roznej masci wrzucone na forum metoda ctrl+c/ctrl+v nie swiadczy o tobie najlepiej. Do tego dochodza jeszcze megalomanskie wezwania do prezydenta Łodzi, zeby do ciebie napisal (nawet maila podawales). Czy to nie jest zenujace? Skoro masz jakas sprawe do prezydenta to zapisz sie do niego na spotkanie i powiedz o co co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 15.02.06, 18:21 Internauto, Potrafisz zniechęcić. I nawet czytasz nieuważnie. mail podawałem do b. prezydenta Zgierza, Pana Jana Macieja Czajkowskiego. Prezydenta Łodzi pozostawiam w spokoju z jego sprawami i jego otoczeniem. Gdybym posiadał umiejętności obrażania to zajzwyczajniej w świecie zignorowałbym Twoje gorzkie uwagi. I mała uwaga na koniec, odnoszę wrażenie, że chyba musisz reagować z taki sposób, to mieści się w zakresie twoich obowiązków bądź dziwacznych przekonań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 18:27 Bardzo przepraszam szanownego pana. To sie wiecej nie powtorzy. p.s. z panem Czajkowskim tez sie mozna umowic. na stronie urzedu miasta znalazlem do niego kontakt: www.uml.lodz.pl/index.php?menu2=8&zapytanie=1,01,03,65 nawet telefon jest. google twoim przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 15.02.06, 18:43 Przeprosiny przyjęte! Nie gniewam się. Z Panem Janem Czajkowkim spotkam się w katedrze Geographicum przy ulicy Kopcińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 19:13 A nie przy Aleksandrowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 15.02.06, 19:56 Jeśli to aluzja, to wielkie dzięki. Grasz na wielkich emocjach. Kim będziesz w przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Kim jest Citoyen? IP: 5.6.2R* / 202.88.129.* 15.02.06, 20:41 W przyszlosci bede zbieral resztki w smietnikach i bede Nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:20 Z Twoich wpisów wynika, że na to sie zanosi!! A klawisze ctrl+c i ctrl+v są po to aby z nich korzystać!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Coś się jednak wydarzyło 18.02.06, 07:08 Smutne jest to, że nie analizujemy tego co mamy do powiedzenia lecz bezmyślnie dusimy wolność espresji, słowa i dobre pomysły. To ogólna sentencja. Dedykuję ją internaucie. Może teraz przeczyta raz jeszcze moje uwagi zamiast kąsać na zlecenie/ Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:35 I wiecie już kim jest citoyen i czyim jest pupilkiem? Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvsadg Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:36 Jest KIMŚ bardzo interesujacym. Może być moim pupilkiem ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:34 Jak tak bardzo chcesz, ale nie znam zdania citoyena na ten temat!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 01:18 Kim jest Citoyen? Proszę bardzo - tu macie link do strony, na której jest jego imie, nazwisko, telefon, miejsce pracy. Zastanowcie sie, kto sposrod tych osob to Citoyen. www.sse.lodz.pl/page_pl.php?id=121 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Kim jest Citoyen? IP: 203.162.92.* 19.02.06, 01:26 To sie trzyma kupy. Wlasciwie to juz mnie nie obchodzi czy Citoyen to Osniecki czy ktos nizszy ranga. Wystarczy, ze zidentyfikowalismy zrodlo wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:07 Trzyma się kupy masz rację. Tutaj jest link do strony na ktorej pada imie, nazwisko oraz nazwa bylej funkcji naszego Citoyena :) Kombinujcie, porównujcie. Kim jest Citoyen ? tiny.pl/mcd3 Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:31 City...depczą Ci po piętach :) A tak swoją drogą - jakie ma znaczenie, tak naprawdę, kim jest City? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paramparam Re: Kim jest Citoyen? IP: 203.162.92.* 19.02.06, 11:07 Z tego co piszesz wynika, ze to Tomasz Joachim. Powiem szczerze. Wszystko trzyma sie kupy i zgadza sie. Wyjasnia to takze skad zna Czajkowskiego i dlaczego go lubi. Ale dla mnie Tomasz Joachim to nie jest jakies powalajace nazwisko. Aczkolwiek warto wiedziec z kim sie rozmawia. Dzieki Clouseau :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 06:46 Inspektorze ! Bardzo celny strzał ! Gratuluje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 08:52 Jestem pod wrażeniem. Skrót myślowy skrócony o myśl. Droga na skróty i kula w płot. Strzał niecelny. Gratulacje przedwczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:45 Który? Kierunkowy, szczęśliwy, numerus classus? Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:46 Chcesz abym powiedział wszystko? Nie pogrywaj ze mna Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 10:51 Panowie wyjaśniajcie sobie Wasze sprawy na ubitej ziemi, ok? Forum nie jest dobrym miejscem na osobiste porachunki, wycieczki. Na łódzkim Forum już i tak jest wiele "klimatów". Nie dokładajmy kolejnego, ok? Taka prośba. Zawsze można napisać maila :) i powiedzieć to, co lezy na sercu. Kim jest City to jedno, a kultura wypowiedzi to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:17 A co ty jestes adwokat Citoyena? Jak widzisz juz ludzie wpadli kim on jest. Madrzyl sie, docinal, pouczal a okazal sie sfrustrowanym bylym radnym lewicy ktory dzieki Peczakowi dostak dyrektorski stolek w łódzkiej SSE. A mienil sie takim szlachetnym i prawym, dobre, nie? Za ciebie tez sie wezme markuwojciechowski, o przepraszam Panie Oficerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:20 Zazdrościsz mu dyrektorskiego stołka? Nie wiem czy dostał go dzięki protekcji Pęczaka. Domyślam się natomiast dzięki komu Ty dostałeś stołek szpicla! Oficerem byłem. A Ty? kategoria E ? Odpowiedz Link Zgłoś
zonard Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:28 Chyba muszę obu panów wyprowadzić z błędu!!Nie macie racji.Wasze podejrzenia mijaja sie z prawdą. On nadal jest prawym człowiekiem i myślę, że nadal nim zostanie!! Ale to żadna z wymienianych przez Was osób!! Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:32 Ha ha ha. Citoyen to Tomasz Jochim. Bez dwóch zdań. Na temat faktów się nie dyskutuje. A to, ze Tomasz Jochim jest Citoyenem to FAKT. Igrał wiec sie doigrał. Odpowiedz Link Zgłoś
zonard Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:40 Niestety nie!! Mylisz sie bardzo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 12:39 Tomasz Jochim. O faktach trudno dyskutować.Nie myle się.Wiemy o tym i ty i ja. Jeśli uważasz ze sie myle, zapytam - skad wiesz, ze to nie on? Nie musisz odpowiadac. Powtarzam - Tomasz J O C H I M Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 12:50 Ok. Tomasz Jochim. A kim jesteś TY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyste_rece Re: Kim jest Citoyen? IP: 203.162.92.* 19.02.06, 13:01 Nie ma sie co denerwowac. Zonard to zapewne alter ego Citoyena. Strzal byl celny z tym Jochimem. Rownie ciekawe jest zreszta skad to wiedziales drogi Clouseau i kim ty jestes :) Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 13:58 Tu jest odpowiedź Więc kimże w końcu jesteś? Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wieczne czyni dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porefes Re: Kim jest Citoyen? IP: 203.162.92.* 19.02.06, 11:32 Prawym czlowiekiem to on na pewno nie jest, raczej lewym (jako czlowiek lewicy). Wiesz, bycie dyrektorem w strefie ekonomicznej to zaden wstyd. Nie musisz go bronic. I tak sie sklada, ze wszystko doskonale pasuje, wiec musialbys podac inne nazwisko, zebym sie ponownie zastanowil nad tozsamoscia Citoyena. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 12:47 Czy człowiek "lewicy" nie może być prawy? :) Czy kazdy prawicowiec jest z założenia "prawy" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyste_rece Re: Kim jest Citoyen? IP: 203.162.92.* 19.02.06, 12:57 To byla tylko gra slow. Nie znam go osobiscie, ale popytalem tych, ktorzy znali i ogolnie cieszy sie opinia, ze "jak na czlowieka lewicy to porzadny". A jesli chodzi o ludzi prawicy, to jak widac na przykladzie Tomaszewskiego, "nieporzadnosc" nie jest cecha konstytutywna ani lewicy, ani prawicy. Zalezy po prostu od czlowieka. Choc prawica zawsze lubila nosic na sztandarach "prawo i sprawiedliwosc". Ale z praktyka tych wartosci to juz roznie bywalo. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 12:49 Bez względu na to kim jest City nikt nie zarzuca mu tego, iż nie jest "prawy". Bycie radnym, nawet byłym radnym SLD, w najgorszym dla tej partii okresie, nie musi automatycznie dyskredytować człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 11:27 Ispektorze, Miły Bracie! Za komuny to ja byłem zwierzyną łowną. Jestem z tego dumny! Ale, wcale nie odcinam z tego kuponów bo na tym polega odwaga obywatelska, że każdy kto występuje przeciwko istniejącemu porządkowi prawnemu, a taki był wtedy okrutny system prawny stanu wojennego wprowadzony zresztą bocznym wejściem przy uzyciu marionetkowej Rady Państwa, poza Ryszardem Reiffem, przypięczowanym haniebną uchwałą Sejmu PRL, poza jedynym sprawiedliwym, Romualdem Bukowskim. Teraz też występuję przeciwko złym praktykom życia politycznego, gospodarczego, obojętnie czy Ty tego chcesz, czy nie. Nie odbierzesz mi wolności bo jest ona nadana prawem naturalnym, a filozofia chrześciańska daje mi swobodę wyboru. Więc, nie sil się na uszczypliwości, docinki i wtłaczanie mnie w ramki nieco przyciasne dla mojej osobowości. Tak czy owak, wybaczam Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvsadg Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:57 Jesteś KIMŚ niezwykle interesujacym. Możesz zostać moim pupilkiem ?! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 18:37 inspektor_clouseau napisał: > A co ty jestes adwokat Citoyena? Nie jestem żadnym adwokatem, ale zapędziłeś się ciemny róg, uznając własne imaginacje jako niepodważalną prawdę. Znam i Tomasza Jochima i Citoyena. To nie ta sama osoba. I obie budzą u mnie uznanie - mimo że politycznie "różnią" się od siebie. Bo potrafią z odwagą robić dobre rzeczy dla tego miasta. Np. pamiętam takie wydarzenie - gdy na sesji Rady Miejskiej gdzie zastosowano zaostrzoną dyscypline partyjną, aby przepchnąc uchwałe dla Auchana - Tomasz Jochim włamał się. Jest wiele przykładów rozsądku tego człowieka. Ale prywatne oceny ludzi, nie powinny byc przedmiotem dyskusji na forum. A Citoyena - szukajcie dalej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zonard Re: Kim jest Citoyen? 19.02.06, 18:51 Chociaż jedna wspierajaca mnie osoba! Też znam Citoyena. Dzięki za wsparcie jasam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Kim jest Citoyen? 21.03.06, 22:06 Też znam Citoyen'a i na pewno nie jest to Tomasz Jachim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowy Re: Kim jest Citoyen? IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 19:44 jest nikim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:46 Ale każdy jest kimś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvsadg I TYM OPTYMMISTYCZNYM AKCENTEM............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:51 proponuję zakończyć ten wątek................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: I TYM OPTYMMISTYCZNYM AKCENTEM............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:33 Chyba trzeba koniecznie, bo niektórym całą żółć się wyleje!! Pozdrawiam i kończę wątek!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Z otymizmem 20.02.06, 13:52 po cichutku gaszę świece. "Tylko dlatego, że jesteś nikim, możesz pogadać z drugim człowiekiem... Wkrótce znów was zaskoczę w wymiarze pozytywnym, dla dodania animuszu. A teraz mówię, do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Z otymizmem IP: 212.180.161.* 20.02.06, 13:53 zalezy co dla kogo jest "pozytywne" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Citoyenie, Tomku, towarzyszu 21.02.06, 19:51 Citoyen alias Tomasz Jochim - jakoś zamilkł? Tyle zawsze miał do powiedzenia, skomentowania. Mądrzył się, pouczał, komentował. A teraz kiedy okazało się kim jest - milczy. Czyżby dlatego, że traci robotę? Jak donoszą media ciepły dyrektorski stołek w ŁSSE zagrożony! Jochim były lewicowy radny miejski, dzięki poparciu Pęczaka przez kilka lat zaszył się na ciepłej synekurce - tymczasem miotła PiSowska wymiata... miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3176352.html Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Citoyenie, Tomku, towarzyszu 21.02.06, 21:00 Zachowam wpis Twój jako curriosum. To niebywałe jak nieuważnie czytasz wpisy moje. Jeśli czytasz, a nie przyjmujesz to znaczy, że kłamstwo masz wypisane na sztandarach. Ciekawe czy powiewać będą jak dowiesz się kim jestem naprawdę. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re:Inspektorze, towarzyszu 21.02.06, 21:06 Z Ciebie inspektor jak z koziej dupy trąba. Uważasz że pracownicy ŁSSE przewałkowali się przez 4 lata i podajesz jako uzasadnienie: "Ale mamy też tylko swoje sukcesy. ŁSSE jako jedyna dostała prestiżowy medal europejski za obsługę inwestorów, pierwsza w Polsce (stref jest 14) zdobyła też certyfikat ISO. W 2005 r. uruchomiła najwięcej w Polsce fabryk - produkcja ruszyła aż w 14 zakładach. " T. Jochim - zapracował z pewnością na swój pensję. I chyba byłaby szkoda, gdy go wywalili z Prezesem. A jak ci sę mówi że bredzisz łacząc te dwie osoby - ty na upór swoje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Inspektorze Tadeuszu 22.02.06, 10:20 Oj Tadziu, Tadziu zająłbyś się swoim ToNzem a nie maskowaniem i dorabianiem alibi dla Citoyena alias Tomasza Jochima. Sprawiasz takim działaniem dosyć żałosne wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Pomyliłem Wiesiu twoje imie :) 22.02.06, 10:28 Widzisz Wiesiu miałbyś argument. Pomyliłem twoje imię. Chociaż Tadeusz też ładnie brzmi, takie polskie, ładne, co szczególnie w twoim przypadku ma znaczenie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Pomyliłem Wiesiu twoje imie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:01 A tak w ogóle to zupełnie nie kojarzysz osób!! Teraz znowu Wiesław? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: tetektyw 22.02.06, 22:36 Przechodząc na familiarny ton - nie zmienisz faktu swojego beznadziejnego uporu tkwienia w błędzie. A okreslenie : " takie polskie, ładne, co szczególnie w twoim przypadku ma znaczenie, prawda? " ma jakis dziwny, niezrozumiały dla mnie podtekst. Więc powtarzam panie inspektorze - kozia dupa nie trąba. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Citoyenie, Tomku, towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:19 Chciałbym zobaczyć wasze głupie miny, przy osobistym waszym spotkaniu!!! Gratuluję wspaniałej dedukcji!!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monk Re: Kim jest Citoyen? IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 19:09 Po wielu wypowiedziach i przedstawianych przez niego opiniach, jasnym jest ,że ta osoba jest dobrze poinformowana. Pozostało jej z dawnych czsów wielu jeszcze przyjaciół na tzw. stołkach. Myślę, że z długiego niebytu politycznego powrócił do Łodzi i niebawem chce zająć miejsce Kropy. Zresztą to chyba też jest jego człowiek. Moim zdaniem jego imię to Waldemar. Co Wy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Kim jest Citoyen? IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 21:11 Nie, to nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 21:33 Nie noszę imienia Waldemar. Nie chcę zająć fotela prezydenta Kropiwnickiego. Źle bym się czuł w sztywnym gorsecie partyjniactwa. Ale, pomysł jest niezły. Obalenie władzy partii politycznych alternatywną propozycją; sojuszem osób i środowisk mających wyczucie problemów Łodzi, ludzi myślących perspektywicznie, wybiegającymi poza schematy, ludzi mądrych, nie skompromitowanych, nie idących na dziwaczne koalicje w radzie miejskiej. Alternatywa samorządowa - porozumienie, forum ludzi bez skazy, nie umoczonych w afery, zmieniających środowiska i koterie. To porozumienie społeczności lokalnej. To porozumienie społeczeństwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Kim jest Citoyen? IP: *.lodz.mm.pl 22.02.06, 21:42 w tak duzej gminie jak Łódź to jest nierealne. tutaj zawsze beda najwieksza role odgrywaly partie polityczne, a te rzadza sie swoimi, czesto para- mafijnymi, prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 23:21 Zniszczmy je! To można zrobić, trzeba tylko chcieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:43 to może jakieś pomysły jak zrealizować zorganizowanie tego społeczeństwa obywatelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:02 Super zabawa, niezła zgadywanka, ale niestety wszystkie typy są fałszywe!! Zgadujce dalej!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Kim jest Citoyen? IP: *.uml.lodz.pl 23.02.06, 14:18 Citoyen to jest moj maz. pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 15:25 Wiemy, wiemy Dorotko za czasów kiedy twój lewicowy maz byl czlonkiem RM Lodzi ty pracowalas w UML. Rodzinna klika :) na cieplych posadkach. Prawicowy zarzad miasta was jednak pogonil. Stad w Tomku tyle jadu i zlosliwosci Imię i nazwisko: Dorota Żelazna-Jochim Telefon: 638 44 42, 638 44 65 Fax: 638 44 41 E-mail: strategia@uml.lodz.pl Lokal: 442, 438 A tak przy okazji Dorotko juz obronilas doktorat? Mgr Dorota Żelazna Jochim – „Koncepcja zarządzania jakością w realizacji inwestycji komunalnych na przykładzie Gminy Łódź”, Wydział Zarządzania, Katedra Zarządzania Miastem i Regionem Uniwersytetu Łódzkiego, promotor prof. dr hab. Tadeusz Markowski, Uniwersytet Łódzki 2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyr Re: Kim jest Citoyen? IP: *.uml.lodz.pl 23.02.06, 15:36 p. Dorota, nadal tutaj pracuje. choc nie jest wyrozniajacym sie pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_clouseau Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 15:46 Nadal to dobre słowo. Jak sie mezowi chcialo wojowac to trzeba teraz miec swiadomosc zwolnienia, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorklozetowy Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:56 donosze spiesznie że Cytoien to moja babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 23:41 Popatrz a byłem pewny, ze jest moją :) Przestańcie sobie robić jaja z człowieka, bez względu na to kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 00:07 Dziękuję, Marku, ale proszę, nie powstrzymuj interlokutorów. Z wielkim zainteresowaniem mogę przyjrzeć się skali złości i marnych dowcipów dzielnych zuchów i funkcyjnych śledczych wolności myśli. Widać, nie potrafią inaczej. A finezję i lekkość bytu pozostawiają do wyłącznej dyspozycji nam i pozostałym forumowiczom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monk Re: Kim jest Citoyen? IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 22:08 Myślę,że mam rację. Zdradziły Cię szczegóły, a diabeł właśnie tkwi w nich. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 23:33 > Alternatywa samorządowa - porozumienie, forum ludzi bez skazy, nie umoczonych > w afery, zmieniających środowiska i koterie. > To porozumienie społeczności lokalnej. > To porozumienie społeczeństwa obywatelskiego. Masz moje poparcie, tylko widzę mały problem. Wielu ludzi chcących działac - często skusili się na drogę kariery ze wsparciem jakiejś partii, która do tej pory była jedyną właściwą drogą do działania w elitach. Już umoczyli - mimo ze nie mają przekonań partyjnych. Więc w pierwszych wyborach może brakować "nazwisk-lokomotyw". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 23:43 Może jednak, warto spróbować? Po nas przyjdą kolejni Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 23:49 Tak, drogi Obywatelu :) Tylko wokół kogo takie porozumienie zbudowac? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 22.02.06, 23:52 NGO korporacje zawodowe izby zawodowe środowiska twórcze grupy formalne i nieformalne ludzie z pomysłami forumowicze Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 00:11 Na sąsiednim wątku rodzi się podobna inicjatywa. Proponowałem spotkanie aby na spokojnie przedyskutować, zmierzyć, zważyć, ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 00:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=37088094 Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 23.02.06, 00:37 Tylko ku...wa nie nawal :) Nie chcę słyszeć, ze wizyta u stomatologa, randka, czy inne takie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 07:37 Widzę, że watek dalej sie rozwija. Nie barkuje w nim złośliwości i zazdrości. Analizując wpisy Citoyena o finansach, które poparte są decyzjami personalnymi, złym zarządzaniem a ostatnio o bardzo złym budżecie miasta, mam wrażenie, że Citoyen w myśli "Seksmisji" jest po prostu KOBIETĄ. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 07:53 Zwłaszcza gdy wyobrazimy sobie skutki nieudanej ucieczki Maksia i Albercika i konsekwencje ich udanej operacji. ("Seksmisja") Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:24 Ale obaj panowie postawili na swoim. Ród meski nie zginął i twa do dziś!! I mam nadzieje, ze w końcu formułowiecze odpowiedza na pytanie "Kim jest Citoyen" bez pudła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:41 > Alternatywa samorządowa - porozumienie, forum ludzi bez skazy, nie umoczonych > w afery, zmieniających środowiska i koterie. > To porozumienie społeczności lokalnej. > To porozumienie społeczeństwa obywatelskiego. Zgłaszam swój akces do porozumienia. Jestem bezpartyjny od urodzenia. Czekam na kontakt od cityoyena. jefimik@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:55 Ten wpis już był! Czyzby zmiana nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 17:04 Super! Bardzo dziękuję:-) Proszę o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:26 ja też poproszę.... roberts-71@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 17:46 Jezu! To mnie raduje i wzbogaca duchowo! dzięki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? IP: *.lodz.mm.pl 24.02.06, 18:33 Jak na bylego radnego lewicy to duzo wie o prawicy. No i dziwne, ze jest przyjaznie sie do niego odnosi brat Pawla Wojciechowskiego (czlowieka Tomaszewskiego przeciez). Z kolei jego ataki na prawice wskazuja na to, ze nie kocha prawicy. Troche dziwne ogolnie jest to zjawisko zwane Citoyenem. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 18:56 Robisz błąd, że denuncjujesz ludzi. Akurat źle trafiłeś, bo jestem czuły na taką perfidię. Wiesz dlaczego? Nie wiesz. Nie warto o tym mówić. Marka znam 24 lata, poznaliśmy się w czasie, gdy Ty już dawno łkałbyś przed oficerem bezpieki sypiąc ludzi bez opamiętania. Signum temporus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? IP: *.lodz.mm.pl 24.02.06, 19:39 jak to denuncjuje? przeciez on sie podpisuje imieniem i nazwiskiem. on sam sie "denuncjuje". "signum temporIs" jesli juz Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 20:23 Super! II deklinacja zastosowałem dwa rzeczowniki w I przypadku deklinacji II, singularis. A Ty zestawiłeś znak czasu, nominativus, kogo czego? czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? IP: *.lodz.mm.pl 24.02.06, 20:58 nie zmuszaj mnie od odgrzebywania znajomosci laciny ;). w kazdym razie nominativus to pierwszy przypadek, wiec na pewno nie "kogo? czego?", a "kto? co?". pierwszy przypadek singularis slowa "czas" brzmi "tempus". drugi przypadek (genetivus) singularis brzmi wlasnie "temporis". a tak w ogole to jest III deklinacja :P Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 21:23 Jesteś inspektorem_clouseau. Dałeś się łatwo podejść. Widzisz, konspira mnie fascynuje, robię to już od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? IP: *.lodz.mm.pl 24.02.06, 21:30 No i widzisz jak sie mylisz :P. Bynajmniej nie jestem ta sama osoba, ktora wystepuje sie jako inspektor_clouseau. wlasne imaginacje bierzesz za pewnik :P ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 22:06 A Ty, odnalazłeś, Tylko co? złoty róg, sznur? Odpowiedz Link Zgłoś
zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 22:19 Odnalazlem twoja niepewnosc i twoje zwatpienie w stawiane diagnozy oraz przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.02.06, 22:24 Podążaj więc za nią. Chwytaj w drżące dłonie, a dojrzysz swoje przeznaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Kim jest Citoyen? 26.02.06, 10:41 Nie jestem bratem Pawła Wojciechowskiego! Jedyny "Paweł" w mojej rodzinie to Andrzej Paweł Wojciechowski - dziennikarz muzyczny z Polskiego Radia. Tyle wyjaśnienia. Jakiś czas temu postawiłeś tezę o moim, rzekomym pokrewieństwie z Pawłem Wojciechowskim jak widać nie dociera do Ciebie, że strzeliłeś kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:34 Jak długo jeszcze "to" potrwa. Obrzucanie się inwektywami stało się już normą. Nie potrafiliście odpowiedzieć na pytanie, więc skończmy ten wątek, bo staje się chamski, a nie taki miał przynieść efekt. Wygląda na to, że nie potrafimy kulturalnie dyskutować, współpracować ze sobą. Zazdrość i bezdradność niektórych formułowiczów wypaczył cel tego wątku. Uczmy się kultury ( zarodek_w_zanadrzu) dyskusji. Pozdrawiam :(( Odpowiedz Link Zgłoś
zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? 25.02.06, 08:55 Akurat jak skonczylismy dyskusje w tym watku wlacza sie niejaki "zaciekawiony" i zaczyna pouczac o kulturze samemu obrzucajac inwektywami. Masz racje, uczmy sie dyskusji. p.s. jesli idzie o zazdrosc to zeby zazdroscic najpierw trzeba wiedziec komu i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 08:59 Popatrz. kto założył wątek!!! A może okularki podać? A po drugie nikogo inetywami nie obrzucam, wyciągam wnoski z tego co zostało w tym wątku napisane!!! Pozdrawiam i proszę! czytajmy ze zrozumieniem!! Odpowiedz Link Zgłoś
zarodek_w_zanadrzu Re: Kim jest Citoyen? 25.02.06, 09:29 Wymieniasz moj nick w kontekscie tego, ze watek stal sie chamski (twoje wpisy sa pelne kultury z pewnoscia). Przemysl sobie to. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.lodz Re: Kim jest Citoyen? 25.02.06, 11:03 Zaobserwowałem że po okresie dość ostrej, mało merytorycznej dyskusji Panowie ochłoneli i zaczeli poważnieszą dyskusję. Może nie w tym wątku ale o tym samym czasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:46 :-(( i to by było na tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro no wreszcie mózgi narodu poszły na odwyk ... IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.02.06, 20:36 a od poniedziałku znowu zaczną klepać dziobem na koszt podatników ...może w przyszłym tygodniu będziemy mieli znowu jakąś małą aferke z udziałem panów z urzędu miasta...brawo niech żyje łódz wolna od afer i łapówek ze strony urzędasów...hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: no wreszcie mózgi narodu poszły na odwyk ... IP: *.lodz.mm.pl 26.02.06, 04:46 a wiesz, ze to cenna uwaga. Citoyen jakos milknie w weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Po co prowokujesz? 26.02.06, 09:38 Panie urzędniku. Skąd w Tobie tyle umiejętności do tworzenia nienawiści. Na archeologii tego nie uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Po co prowokujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 10:46 A czegóż można się spodziewać po zadrodku? Ale dziwi mnie, że w zarodku tyle nienawiści!! A fe!! Nieładnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Po co prowokujesz? IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 23:09 To nie Jochim, napewno nie Jochim. Kiedys na jakims watku Cityoen napisal cos takiego, czego nie mogl wiedziec Jochim. Wiedzial to za to pan byly wojewoda i ja obstawiam. ze to on jest tajemniczym uczestnikiem fotum z duza wiedza o urzedzie. A to cos co wiedzial doyczylo mnie osobiscie i nawet ja to rozpuscilem , wiec wiem do kogo gadalem. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Po co prowokujesz? 06.03.06, 09:35 Konfabulujesz, Pawełku. Ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:16 Widzę, że zagadka nie została rozwiazana. Propzycji wiele,ale czy prawdziwe? chyba nie! wynika to z kolejnych wpisów. Czas zakończyc wątek!! Odpowiedz Link Zgłoś
zachwyconyformulowicz Re: Kim jest Citoyen? 16.03.06, 15:54 No właśnie kim jest? Moim zdaniem człowiek znający się na rzeczy! W sposób kulturalny , ale dobitny wytyka błędy naszym włodarzom. Zabiera głos w dyskusji o finansach publicznych, widzi poważne nieprawidłowości w nowo uchwalonym budżecie miasta Pokazuje ustawy które nie są przestrzegane przez urzędujących, ewidentnie ignorujących społeczeństwo. Widać, że zależy mu , może jej na pozytywnym wizerunku Łodzi, a bezczynność władzy jest denerwująca. Krytyczne i sensownie pisze o Wspólnotach mieszkaniowych i nieruchomościach, rożnego rodzaju spółkach działających na naszym, terenie. Brawo Citoyen, oby takich ludzi jak Ty było jak najwięcej w Łodzi, może wtedy znów zaistniejemy w naszym kraju!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro jakto my nie istniejemy a ośmiornica to co..a tyle IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.03.06, 16:22 afer z udziałem ludzi ze świecznika urzędu miasta łodzi to co ,nie obrażaj na te przekręty pracowały całe pokolenia i sztab inteligentnych ludzi ,zajmujemy 1 miejsce w polsce a niewiem czy nie w europie...no...to myśl troche nie rujnuj naszej pozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
zachwyconyformulowicz Re: jakto my nie istniejemy a ośmiornica to co..a 17.03.06, 06:59 Tylu było w naszym mieście? To dziw, że jeszcze istnieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:15 Cyt>>> kończ Waść wstydu oszczędż.Mam nadzieję,że znajdzie się ktoś młodszy bardziej rzutki,i mądrejszy.pozwoli teatrom i miastu odetchnąć pełną piersią.Dość wydawania naszych pięniędzy na własne przyjemności.Łódz się sypie a On jeżdzi po świecie zamiast zadbać o to biedne szare smutne miasto.On i jego nieuczciwi zastępcy panoszą się w tym mieście spijają śmietankę ze swoich posadek.I guzik ich obchodzą zmęczeni bezrobociem ludzie.Won Cieszę sie, ze wiele osób ma takie poglady!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec30 Re: Kim jest Citoyen? 20.03.06, 09:26 A może Citoyen na prezydenta? Jak znacie go to moze namówicie? Tak mądrze pisze!!! Niech pokaże cio potrafi!!! Bo krytykowac jest łatwo, trudniej krytykę wprowadzić w czyn!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx9914 Re: Kim jest Citoyen? 20.03.06, 16:09 A może rzeczywiście warto spróbować poznać jego dokonania, pomysły, Niekoniecznie w uniformie prezydenckim. Są jeszcze inne możliwości odgrywania pozytywnych ról w samorządzie.Kierując się naturalnie przyzwoitością, wiedzą, wykształceniem i dotychczasowymi dokonaniami. Citoyen, spróbuj swoich sił w wyborach!! Może tobie będziemy zawdzieczać jakieś pozytywne zmiany w naszym mieście!! Nie daj się prosić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biss Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:48 no, no.....całkiem niezły pomysł ! jesli sie ujawni ,to kto wie ! w końcu muszę wiedzieć na kogo głosować.....nick internetowy chyba w grę nie wchodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Kim jest Citoyen? 20.03.06, 20:39 To ja strzelam, ze Citoyen to Andrzej Terlecki. Pare faktow by sie zgadzalo. No i juz raz kandydowal zdaje sie na prezydenta Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 21.03.06, 08:06 Witam w pierwszy dzień wiosny. Strzał oddany ale nietrafiony. Nie, nie jestem Andrzejem Terleckim. Poczuwam się jedynie do znajomości z pierwszym przewodniczacym sejmiku samorządowego województwa łódzkiego, lidera KPN, niegdyś współkoalicjanta rządzącego ŁPO. Pozdrawiwm nieustająco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?!?!?!?!?!?!? Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:42 Cóz za rozległe znajomości i optymizm !!! A może jednak przyszły p r e z y d e n t tego zmęczonego miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Kim jest Citoyen? 21.03.06, 19:30 A orientujesz sie moze co dzisiaj porabia imc pan Terlecki? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 22.03.06, 08:33 Witam. Andrzej Terlecki prowadzi knajpkę "Kresowa" przy Narutowicza. Widuję go także w pobliżu UMŁ jak rozdaje posiłki dla najuboższych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:38 Bardzo ciekawe zajęcie. Może lepiej płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zek Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:50 Citoyen wymądrza się na forum więc w życiu zawodowym pewnie niewiele robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: 212.180.161.* 24.03.06, 14:04 i A.T. coś tam kręci przy bezrobotnych! Odpowiedz Link Zgłoś
zachwyconyformulowicz Re: Kim jest Citoyen? 24.03.06, 15:56 Z jego wypowiedzi wcale tak nie wynika. Czytajcie ze zrozumieniem jego wypowiedzi! Warto sprawdzić kim on jest!!! Moim zdaniem za dużo wie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *********** Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:47 Obyśmy wszyscy tyle , albo jeszcze więcej wiedzieli !!!!!!!!!!!! Nie byłoby takich "wpadek " jak choćby przypadkowi posłowie czy prezydenci. Wiedza nie boli !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 24.03.06, 22:44 O, wątek znów aktywny! Najważniejsze, to nie dać się zniechęcić. I nie warto odwracać się od problemów i udawać, że ich nie ma. Pozdrawiam wiosennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 06:58 Wielkie dzięki za wiosenne pozdrowienia WIELKI NIEZNAJOMY!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 10:37 Pozdrawiam wiosennie Citoyena!! Słusznie piszesz, daj się namówić na start w wyborach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: 212.180.161.* 28.03.06, 08:17 przypominam sobie, pisałeśże nas niebawem zaskoczysz.... czy to nie pora? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.06, 13:47 ponawiam pytanie.... czy to nie pora? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:29 Też oto pytałam, ale nikt nie potrafi odpowiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 29.03.06, 22:07 Znam odpowiedź, ale to nie czas jeszcze i nie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gvsadg Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:10 Jest KIMŚ bardzo interesującym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 07:54 Zaiste, ciekawa osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: 212.180.161.* 30.03.06, 14:49 ciekawe czy się znamy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:01 No wreszcie jest ktoś kto sie zna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: 212.180.161.* 31.03.06, 19:21 jesli się znamy to... hmmm.... dlaczego jeszcze nie zrobilismy w tym miescie porządku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:43 Bo takich trzech, jak was dwóch, to nie ma ani jednego. (Stary lwowski greps). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: 212.180.161.* 02.04.06, 17:42 :-))) pewnie tak! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 02.04.06, 23:43 Nie byłbym tego taki pewny. Sarkazm Che, che che wydaje się nieco bliższy i autentyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 07:45 To nie pierwszy i nie ostatni sarkazm w tym wątku. Ale jest nadzieja, ze dostanę odpowiedź na moje pytanie! :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletariat [...] IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 08:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:11 Dziękuję za odpwiedź, jeśli ona jest prawdziwa, bo było już tyle typów, że trudno uwierzyć w kolejny strzał! Jesteś tego pewny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletariat Re: Kim jest Citoyen? IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 09:22 na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:26 Dzięki jeśli to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletariat Re: Kim jest Citoyen? IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 09:28 Prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumpenproletariat Re: Kim jest Citoyen? IP: *.toya.net.pl 03.04.06, 09:29 Prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:35 To super!! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Kim jest Citoyen? 03.04.06, 09:37 czyżby? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=23047064&a=23047064 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:09 to nazwisko zupełnie nic mi nie mówi.... Był kiedyś taki dyrektor od TBS-u. Czy to ten Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:49 Czy to jakaś znana osobistość w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kim jest Citoyen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:53 Gdzie się podziałeś Lumpenproletariat ??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś