Gość: lodz IP: 89.125.97.* 13.07.07, 19:21 moze by wstawili fragmenty filmu Olka ze skoku z BRE banku-widac na nim niezle oswietlone centrum Lodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wirusx Brytyjczycy kręcą w Łodzi 13.07.07, 20:38 A bigota Kropę, zaszczane bramy i żebrzące na Pietrynie menelstwo też w klipie zobaczymy, czy dopiero w realu zobaczą to naiwni zagraniczni turyści po przyjeździe do tej turystycznej perły? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi 13.07.07, 22:45 > A bigota Kropę, zaszczane bramy i żebrzące na Pietrynie menelstwo też w klipie > zobaczymy, czy dopiero w realu zobaczą to naiwni zagraniczni turyści po > przyjeździe do tej turystycznej perły? Takiego czegoś jest więcej zdecydowanie we Wrocławiu, Krakowie i na Centralnym w Warszawie. Niestety, taka jest prawda. Łódź jednak co trzeba przyznać, ma najspokojniejsze dworce. Jest na nich 70% mniej meneli niż w Syfiastym Krakowie, Wrocławiu i oczywiście Warszawie. Bądzmy sprawiedliwi - tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym poniatowski ? syfno tam ostatnio się zrobiło 13.07.07, 22:02 coś ludzie Karola nie_domagają ? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi 13.07.07, 23:35 Warszawski spot, który również trafił do BBC wygląda tak youtube.com/watch?v=uQX0t-9liV4 Na wzór Wawy powstała także strona www.destinationlodz.pl/ Sądzę, że możemy być spokojni o końcowy efekt. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi rezyser albo Kropka na procesji lub mszy IP: *.bel.vectranet.pl 13.07.07, 23:49 a tak na powaznie najlepsze ujecia z derbow tez! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Filmy o Łodzi 13.07.07, 23:50 pl.youtube.com/watch?v=otzjpYgv5UM Łódź You Like? pl.youtube.com/watch?v=Ozt6OIQMcxY Welcome to Lodz pl.youtube.com/watch?v=VO2vA0hCeqc Łódź - Prząśniczka pl.youtube.com/watch?v=ZjcfvEFicow Theo wir fahr'n nach Lodz Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 15:34 Nie rozumiem polityki władz Łodzi, przecież zanim tam się jakichkolwiek turystów zaprosi to wpierw trzeba zainwestować z 10 mld Euro. Umówmy się, bez jakiegoś Disneylandu itp. nie ma sensu do Łodzi jechać (już nie mówiąc o stanie łódzkiej zabudowy), poza tym bardzo źle by było jakby na podstawie wizerunku Łodzi turysta budował opinie o Polsce. To będzie antyreklama dla Krakowa, Wrocławia i Gdańska. Pozdrawiam z Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 15:35 Może jeszcze władze Katowic wpadną na pomysł, promowania miasta jako kurortu uzdrowiskowego... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 20:27 Kraków to syf. Dlaczego? 1. Brak ciemnego piwa w pubach. 2. Brak zasięgi telefonów komurkowych w pubach piwnicznych. 3. Stare gierkowskie płyty na brzydkim krakowskim rynku. 4. Brud na ulicach. 5. Srające na ludzi rynkowe gołebie. 6. Śmieszny zacinający się z ziajaniem, zardzewiały smok. Wrocław Kompletnie nic ciekawego, brudna Odra, wstyd. Ja się nie przyznaję, zę to gó..ane miasto jest w Polsce. Gdańsk Tiry, stocznia syf i zaniedbany pseudoport. Port na którym nic sie nie dzieje. Wiem, że ci żal rozwoju Łodzi, ale pogódź się z tym ludojadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 22:40 Troszkę respektu dla tych trzech miast, bo to 1 liga w Polsce. A Łódź na 1 ligę to musi jeszcze popracować troszkę. Porównaj sobie dochód na głowę, ilość zabytków, poziom uczelni, średnie zarobki, ilość inwestycji itp., a zobaczysz że chyba w każdej dziedzinie Łódź jest na końcu stawki, także nie wyj tylko do roboty. btw. w Łodzi chyba nawet rzeki nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 22:51 Sądzisz, że jak macie rzekę to jesteście lepsi? .... żałosne. Już się tak nie chwal tym Wrocławiem bo dobrze wiemy od kiedy wygląda jakoś po ludzku. Dostaliście masę kasy od UE i rządu po powodzi. My oprócz władz musimy walczyć z Wa-wą, która ma potężne oddziaływanie na Łódź. A w zabytkach myślę, że spokojnie możemy się porównywać bo trochę ich mamy, tym bardziej w szkołach bo żadna z wrocławskich nie dorasta do pięt Szkole Filmowej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 00:34 Po prostu mamy zaradne władze. A Łódź 2 co do wielkości miasto w Polsce nawet Euro nie będzie miało.. wstyd. Co do filmówki to nie żartuj sobie, bo ona ma takie samo oddziaływanie na rynek jak Wyższa Szkoła Teologiczna we Wrocławiu. Popatrz realnie na politechniki np. Także pokory trochę, bo Bydgoszcz depta po piętach :) Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 08:25 > Po prostu mamy zaradne władze. A Łódź 2 co do wielkości miasto w Polsce nawet > Euro nie będzie miało.. wstyd. Euro to wina towarzystwa wzajemnej adoracji - Warszawa Wrocław Gdańsk Kraków. Nie wiem jak zorganizuje Euro Gdańsk, nie wiem co będzie z komunikacją w śmiesznym Wrocłariu i Paralizawie Komunikacyjnej(Warszawie). > Co do filmówki to nie żartuj sobie, bo ona ma takie samo oddziaływanie na rynek > jak Wyższa Szkoła Teologiczna we Wrocławiu. Popatrz realnie na politechniki np. > Także pokory trochę, bo Bydgoszcz depta po piętach :) Filmówkę porównujesz do czegośtam dzikiego na swojej wsi? Udowodniłeś, że jesteś ludojad, jak prawie wszyscy we wsi Wrocław. Ośmieszacie się, serio. Dla dobra Wrocławian apeluję, myślcie inaczej bo Polska się z was smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 09:07 Cała Polska sie śmieje z Łodzi, największej sypialni taniej siły roboczej w Polsce. miasta.gazeta.pl/lodz/1,78965,4265959.htmlhahaha To widzę, że jeszcze musicie dogonić Rzeszów wpierw, powodzenia:) hahaha Także pokory trochę, zanim zaczniecie się porównywać z takim Toruniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 09:38 > To widzę, że jeszcze musicie dogonić Rzeszów wpierw, powodzenia:) hahaha > Także pokory trochę, zanim zaczniecie się porównywać z takim Toruniem :) Od Rzeszowa, Poznania i Torunia, Wrocław dzieli kosmos jeśli chodzi o stan budynków. Wrocławskie kamienice są obecnie bardziej zaniedbane niż łódzkie. Pamiętam w TV wielkie szczury chodzace po śmierdzącym popowodziowym Wrocku. Grzyb jest w każdej śmierdzącej wrocławskiej kamienicy. Dodatkowo przypemnę o tym czego osobiście nienawidze we Wrocławiu. Odry. Kiedy sprzatniecie zdechłe ryby, smieci i kiedy Odra we Wrocławiu przestanie smierdzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: Filmy o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:22 do wrocka nie ma po co jechać. korki nie pozwola na wjazd. wstyd najgorsza organizacja i wogule nie mozna jezdzic. po łodzi jedzie sie super. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 21:26 Zero korków, tylko teraz jak są remonty. A tym debilem z Wrocławia się nie przejmujmy. Jego miasta nie stać na reklamę w BBC i kwiczy z żalu, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 14.07.07, 22:32 forum.lodznafali.org/showthread.php?t=794 Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 08:19 Za każdym razem jak jadę do Wrocławia na delegację chce mi się wyć. Kompromitujecie Europę komunikacyjnie. U was nie ma korków - u was jest paraliż komunikacyjny. W komunikacji jesteście w 5 lidze, a Łódź w 1. Łódź ma najlepszą komunikację w Polsce, a od Wrocławia gorsza jest już tylko Warszawa. Moze o tym coś napiszesz ludojadku? Ciekawe jak obronisz paraliż komunikacyjny w swojej wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 09:01 Po pierwsze jest bardzo dużo remontów, po drugie zgadnij dlaczego od Wrocławia jest już "gorsza tylko" Warszawa. Ponieważ tam jest biznes. W Łodzi nie ma korków bo biznesu nie ma. Proste. W Białymstoku tez nie ma korków:) Widzę, że edukacja kuleje, ale cóż można wymagać od takiego słabego poziomu nauczania w mieście Łódź. Warszawa--->Poznań, Kraków, Gdańsk, Wrocław --> Szczecin, Łódź, Bydgoszcz .... hahaha Poza tym bliskość Warszawy powoduje, że jesteście tania siłą roboczą dla tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 09:32 > Po pierwsze jest bardzo dużo remontów Nawet bez remontów macie sam paraliż kominukacyjny. Przyjeżdzam co miesiąc na 2- 3 dni i mam dośc. Nie pitol głupot. > po drugie zgadnij dlaczego od Wrocławia > jest już "gorsza tylko" Warszawa. Ponieważ tam jest biznes. Tak jest ludojadzie. W Brukseli, Londynie nie ma biznesu. W Krakowie nie ma TYLKO jest w Warszawie i w zakorkowanym i sparaliżownym kominukacyjnie Wrocławiu. Komptromituj się dalej. > Poza tym bliskość Warszawy powoduje, że jesteście tania siłą roboczą dla tego > miasta. Nie opłaca się nikomu już z Łodzi pracować w Warszawie. Tak jak Warszawiacy wybieramy Londyn. Pozatym znam warszawiaków pracujących już w Łodzi na stanowiskach. Myślą o przeprowadzce z paraliżawy komunikacyjnej. Łodzianie pracowali w Warszawie tylko na początku lat 90-tych. Pozatym stolica ma siedziby firm. Wrocławianie w ramach awansu też pracują w Warszawie. Co by jednak nie pisać kominikacja we Wrocławiu to dno. Pozatym Wrocław to wiocha z krańca Polski. Dla ludzi z centralnej cześci kraju jesteście dzikusami. Nie wierzyłem. Coraz bardzie wydaje mi się, że to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 10:12 A idź ty stąd , ty wrocławski oszołomie i się nie kompromituj! Bo my zaczniemy akcje na waszym forum i wtedy się zacznie! A sile nabywczej nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 12:34 Dutkiewicz chce być wiecznym prezydentem i zrobił im z głów sieczkę. Tym samym Wrocławianie jak widać mają kompleks bo we Wrocławiu nie jest tak świetnie jak im kuglarz wmówił. Chodza jak jochowi i ględzom prowincjonalne wrocławskie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 18:29 Ja nie twierdze, że Wrocław to jakieś super miasto, ma swoje problemy. Natomiast Łódź to kompletne dno pod każdym względem. Wymień mi jakiś parametr jak dochód, poziom wyższych uczelni, zarobki, ilość inwestycji itp. który Łodzi ma lepszy niż Wrocław. Jeżeli Wrocław to prowincja, to w Łodzi diabeł dobranoc mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 19:12 Szkoła Filmowa, jedyna w Europie. Wrocław nie posiada uczelni tej klasy. Dwa zespoły w 1 lidze piłki nożnej. Nie chełpimy sie jednak takimi rzeczami, bo nie o to chodzi. Łódź w statystykach wygląda gorzej, przy czym statystyki nie zawsze mówią prawdę. Np w Katowicach bezrobocie jest połowę mniejsze niż w Łodzi, ale płakałbym szukając tam pracy. Łódź ma system zasiłków 50% komornego, przy bezrobotnym członku w rodzinie. Taka chojnośc miasta oczywiście zwiększa liczbę bezrobotnych. Pracę w Łodzi można znaleźć znacznie łatwiej, prawie od ręki, a Katowice obsługują resztę sląska i statystyka tu na nic. Kaźde wielkie miasto ma swoje "straszydła". W Londynie odchodząc niedaleko centrum można natknąć sie na domy tak zniszczone, że w łodzi nawet te do rozbiurki wyglądają lepiej. Brak szyb lub drzwi, dziury w budynkach itp. Mimo to Londyn jest świetną metropolią. Wiele samochodów, a ruch jest połynny. Łódź napewno jest lepsza pod względem komunikacji. Wrocław ma szkielet komunikacyjny sprzed 200 lat i za mało mostów. Ciągle brakuje wam pieniędzy na dwa mosty i dwie obwodnice. Zobacz co się pisze na wrocławskim forum dotyczącym dróg. Każdy ma swoje wady jednak niesądzę aby we Wrocławiu było lepiej. Należy stosowac język korzyści, a nie opluwać się. Jezyk niekorzyści może odstraszyć nie tylko turystów. Opluwanie innych bezpodstawne jest oznaką słabości. Osobiście, szczerze, nie widzę się we Wrocławiu. Mógłbym się przeprowadzić, ale narazie wolę zdecydowanie Łódź. Tu zarobie więcej, a statystyki można naginać jak się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:03 "Jest na nich 70% mniej meneli niż w Syfiastym Krakowie, Wrocławiu i oczywiście Warszawie. Bądzmy sprawiedliwi - tak jest!" Uważam, że to szczyt bezczelności nazywać taki Kraków syfiastym będąc Łodzianinem, bo jak sam dobrze wiesz Łódź odstaje od Krakowa pod każdym względem. Jeżeli Wrocławiowi brakuje pieniędzy na mosty, przy budżecie 2 w Polsce(wyższym niż ma większa Łódź a nawet Kraków) to znaczy, że Polska wciąż jest biednym krajem. Obwodnice są finansowane z budżetu państwa, to wiem na pewno. Także zanim napiszesz "syfiasty Kraków" to spójrz w swój dowód osobisty i zobacz gdzie Ty mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:08 Szkoła filmowa.. no fajnie, ale inwestor nie patrzy na filmówkę tylko potrzebuje absolwentów np. politechniki. Dwa zespoły w 1 lidze, no też fajnie.. tylko że co z tego jak Euro będzie np. we Wrocławiu i Gdańsku i tam będą nowoczesne stadiony. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=65942881 koniec i kropka Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:39 Propaganda to nie ze mną. Powiedz coś wreszcie o śmierdzącej wrocławskiej Odrze. Pozatym stój godziny w korkach i zachwycaj się satystykami Wrocławia. Kraków niestety za czysty też nie jest. Byłem i widziałem. New York też jest niszczony, ale nie ma co go porównywać z Wrocławiem nawet jeśli Wrocław czystszy. Każy ma swoje zdanie i niech tak pozostanie. Jestem dumny, ze mieszkam w Łodzi i podoba mi się tu. Nie myślimy jak prusacy z Wrocławia i nadmuchiwane statystki nas nie bawią. Wrocławianie mówią, ze Wrocław to Wiedeń południa Polski. Chyba Wiedeń dla ubogich. Łódź nie porówna się z żadnym miastem bo jest unikalna i dlatego światowiec David Lynch będzie miał tu studio filmowe, a nie we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 02:33 Wrocław nie ma żadnego porównania do Wiednia i nie gadaj bzdur. Natomiast Łódź jest unikalna to fakt; jest we wszystkich statystykach na samym dole. Dobrze, że Ci się podoba w Łodzi, niektórzy lubią turpizm. Pamiętaj jedno, ja nie mówię, że Wrocław jest super bo nie jest, ja mówię że Łódź to zgliszcza i dno. Oprócz Lyncha myślę, że także Tarantino przyjedzie kręcić Hostel 3. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 02:50 To co mi się nie podoba, że turysta po wizycie w Łodzi, będzie się bał jechać w jakiekolwiek inne miejsce Polski. miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3939900.html "drugiej strony - co tu więcej robić? Zwiedzać powłókienniczy, rozkradziony skansen na Księżym Młynie? Piotrkowską, którą zabiły markety i na której handluje się już od frontu używanymi ciuchami, a Saspol i Dom Buta padły? Nie, chlać i bawić się za grosze. Z tym się kojarzymy innym? - pytałem. Na hasło "Łódź" są jeszcze odpowiedzi typu: "łowcy skór", "dzieci z beczek", "Pęczak full wypas", ale zostawmy stereotypy głupców." "Pociąg do Warszawy przemierza 130 km w 2,5 godziny, a obskurne dworce wyglądają gorzej niż prowincjonalny dworzec w Skierniewicach. Kaliski - idealny dla reportażu o bezdomnych, Fabryczny - o narkomanach." "Polityków też mamy marnych. Wpływu na centralne władze nie mają żadnego, trzeci garnitur w parlamencie. Nie potrafili nawet skutecznie lobbować na rzecz szybkiej drogi do Wrocławia czy załatwić kilku milionów na prowincjonalne lotnisko." "Jest niebezpiecznie. Ale jak ma być bezpiecznie, skoro nasza dzielna policja nawet o napadzie na bank dowiedziała się od dziennikarzy "Gazety"!? Okazuje się bowiem, że alarmowy numer 112 obsługują w komendzie miejskiej dwie, trzy osoby na milionowe miasto i dodzwonić się pod niego nie sposób. Komisariaty to ruina, miasto nie ma żadnego pomysłu, jak wspomóc policję. A wystarczyłoby na przykład kupić trochę komputerów, bo policyjne maszyny do pisania (tak, tak!) non stop są w naprawie." "Centrum Łodzi to sypiące się kamienice, wymarłe fabryki, rudery, na których zagospodarowanie nikt nie ma pomysłu. Dobrze, że mamy mnóstwo prywatnych szkół. Uczą co prawda marnie, ale przynajmniej za pieniądze z czesnego wyremontują jedną czy dwie pofabryczne hale. Nie tylko szkoły tak robią. Zrujnowane imperium Poznańskich wyremontowali sobie Francuzi i stworzyli Manufakturę. To nie żart - owo gigantyczne centrum handlowe to obecnie największa atrakcja turystyczna Łodzi - wystarczy spojrzeć na samochodowe rejestracje na parkingach!" Ależ porażka, auuu, szczerze współczuje, ale nie zapraszajcie turystów, bo będą sobie na podstawie Łodzi opinie robić o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 11:13 > "Pociąg do Warszawy przemierza 130 km w 2,5 godziny, a obskurne dworce wyglądaj > ą > gorzej niż prowincjonalny dworzec w Skierniewicach. Kaliski - idealny dla > reportażu o bezdomnych, Fabryczny - o narkomanach." Nie przesadzaj. Na Kaliskim jest spokojnie i nie ma żadnych bezdomnych. chyba dawno na nim nie byłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Filmy o Łodzi 21.07.07, 19:34 minigry.amor.pl napisał: > Nie przesadzaj. Na Kaliskim jest spokojnie i nie ma żadnych bezdomnych. chyba > dawno na nim nie byłeś. Są. I śmierdzą jak zwykle. Byłem wczoraj. Przykro mi to pisać jako Łodzianinowi, ale prawda jaka jest - każdy widzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:46 Łódż buduje halę widowiskowo sportowa za którą można byłoby zbudować dwa mosty we Wrocławiu. Albo obwodnice samemu zbudować. Coś z tymi statystykami nie tak. Wyszukujesz cytatów niekorzystnych dla Łodzi. Pewnie pisanych przez nie Łodzian. Propaganda wrocławska jest tak głupia. Jakby głupota miała skrzydła wylądowalibyście na marsie. Ależ to byłby sukces medialny. Wrocław pierwszy na Marsie. Pomyśl o tym jak będziesz wąchał Odrę w korku. Nie wmawiaj Łodzianom i ludziom z innych mist bzdur o ich miastach i o pięknie Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 02:43 Tak Łódź ze swoim budżetem mniejszym na głowę od Rzeszowa, wybudowałaby obwodnicę za ponad 1,5mld zł???? hahahaha. Łódź nie potrafiła nawet wniosku napisać o euro, a ty gadasz o budowach za miliardy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,4091748.html Wniosek jest niechlujny, pełno w nim drobnych błędów, literówek. Już na początku widzimy np. fragment, w którym wnioskujemy o : "...o organizacje Euro w... 20012 r!" Także chłopak, daj se siana, bo ja nie twierdze że Wrocław jest piękny(gdzie tak napisałem???) i jest lepszy od Krakowa, czy Kraków od Poznania, czy Poznań od Wrocławia. Natomiast zgodnym jest, że Łódź to największa dziura w Polsce. Nie mieszaj tu innych miast, ja piszę wyraźnie o Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 15.07.07, 20:56 Euro 2012 we Wrocławiu. Warszawa boi się Łodzi więc nie może jej wzmacniać. Pytanie tylko czy Wrocław z paraliżem komunikacyjnym zasługuje na Euro. Mnie nie zalezy na Euro w Łodzi. Po co. Mecze typu Bułgaria Włochy mnie nie interesują. Reprezentacja Polski będzie grać w Warszawie, tylko i wyłącznie więc kto wygrywa, nie wiem. Nowy stadion w Łodzi także powstaje. Stać nas na to bez pieprzenia. Nie pieprzymy, bo nie jesteśmy propagandzistami jak śmieszni Wrocławianie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 02:27 Warszawa się boi Łodzi, hahahaha :) nie, Warszawa zlewa Łódź. Jak by się bała to by Euro było. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 11:29 > Warszawa się boi Łodzi, hahahaha :) nie, Warszawa zlewa Łódź. Jak by się bała t > o > by Euro było. Boi się i torpeduje. --- Nie słyszałem, aby Łodzianie pracowali we Wrocławiu, bo tam nie ma pracy. Za to w Łodzi pracuję wrocławianie. Znam takich 5 przypadków, a dowodem jest naczelana redaktorka GW. Przyjechała do Łodzi za pracą z głodu. miasta.gazeta.pl/lodz/1,78965,3925267.html Poczuła się jak prowincjuszka i musiała ratować się głupim artykułem. Ciekawi mnie dlaczego do tej brzydkiej ich zdaniem, a ładnej i światowej zdaniem innych Łodzi przyjeżdzają głodni Wrocławianie i Wrocławianki? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 12:07 gazetapraca.pl Liczba znalezionych ofert pracy: 1,285 Miasto: Wrocław Liczba znalezionych ofert pracy: 342 Miasto: Łódź ale miazga, dobra koniec, bo załapiesz doła jeszcze większego:) btw. może sobie pensje porównaj jeszcze, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 12:13 Liczba znalezionych ofert pracy: 331 Miasto: Częstochowa hahahahahahahahahahahahahahhahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat błąd Re: Filmy o Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 12:37 Mniej łódzkich pracodawców reklamuje się w internecie. Wolą np na autobusach jak Gilette. To jak widzisz to nie jest autorytatywne. Sam widzisz jak zakłamujesz statystykę. Pozatym wiem jak cięzko z pracą we Wrocławiu, bo tam bywam. Ponadto podałeś ilośc miejsc pracy woj śląskiego razem z Gliwicami. Ilość miejsc pracy w Łodzi zmniejszyłeś. Prowincjusz i propagandzista jesteś. Nie wpadnę w doła bo nie zmienie miasta na prowincję. Londyn jest bogatszy od Łodzi, Wrocławia i Warszawy razem pomnożone przez 2. Ma też wstrętne brune miejsca jak każde wielkie miasto. Mimo to jednak Londyn jest przepiękny. Łódz jest światowym wielkim miastem i też ma miejsca zaniednabe, ale i wspaniałe. Nie jest prowincją jak Wrocław. Powracając do statystyk to procentowo więcej miejsc pracy jest w wielu małych miastach. Np bezrobocie Wocław 8,1% Sopot 2,9% Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 14:54 Na autobusach, hahahahaha:) Na autobusach macie ogłoszenia o pracę? Jeżeli we Wrocławiu jest ciężko z pracą to w biednej Łodzi jest 4x ciężej. Jeżeli Wrocław jest prowincją to Łódź jest totalnym zadupiem. Jak sam widziałeś Łódź ma mniej więcej potencjał Częstochowy, także do boju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 15:51 No niestety, ale Ty masz umysł 5-latka, który tupie nóżkami gdy cos jest nie po jego mysli. Łódź się rozwija o wiele szybciej od Wrocławia dlatego te wszytskie durnowate posty... PS Szkoda, że nie zauważyłeś tego, że Sopot ma o wiele mniejsze bezrobocie od Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 16:30 Ale macie słabe argumenty. Łódź się rozwija wolniej i nie tylko od Wrocławia ale nawet od Rzeszowa, popatrz na statystki i rankingi; Łódź zawsze na ostatnim miejscu. Sopot jest najbogatszym miastem w Polsce. Oki, koniec to nie ma sensu. Nie podaliście do tej pory żadnego wskaźnika ekonomicznego, który by pokazywał, że Łódź sie lepiej rozwija od Wrocławia, a ja wam mogę zaraz całą serie wypisać. Żal mi Was. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Filmy o Łodzi 16.07.07, 16:44 A nam ciebie pajacu! i tego miasteczka na dzikim zachodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Prowincja zdegenerowała się. 16.07.07, 17:47 Ten prowincjonalny ludojad pieprzy tylko o statystykach i nawet je nagina. Nie ma innych argumentów, bo innych nie ma. Dlatego miasteczko Wrocław zawsze będzie prowincją. Boli go to jak widać. Mnie jego ból wzmacnia i coraz bardziej się cieszę, że mieszkam w światowym i naprawdę szybko się rozwijającym mieście mieście. Po prostu lubię wrocławską zazdrość, dlatego prowokowałem rozmowę. Przepraszam wszystkich, którym przy tym uraziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Prowincja zdegenerowała się. 16.07.07, 20:15 Ale was łatwo zjadłem:) i w związku z tym to mój ostatni post. Nie burkajcie mi już w żołądku, bo nie lubię bekać łódzioludziki. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Prowincja zdegenerowała się. 16.07.07, 21:54 Nieźle masz nasrane we łbie skoro uważasz, ze nas zjadłeś xD Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Prowincja zdegenerowała się. 16.07.07, 21:54 Pozdro chłopczyku i więcej tu nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Zyczeniowe zakłamywanie rzeczywistości 21.07.07, 19:15 minigry.amor.pl napisał: > Nie opłaca się nikomu już z Łodzi pracować w Warszawie. Nie pitol głupot. Tak - niestety - nie jest. Trochę Cię poniosło z tym lokalnym patriotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl nie poniosło 21.07.07, 19:33 Pociąg jedzie teraz do Warszawywy ponad 2,5 godz. i tak będzie do zbudowania szybkiej koleji. Praca w Warszawie nie jest zatem możliwa. Wynajem mieszkania to więcej niż drożyzna, a zarobki nie aż tak większe. A dodatkowo przytocze nie mój cytat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=66180709&a=66268885 Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: nie poniosło 21.07.07, 19:44 Wczoraj się przekonałem, że jedzie grubo ponad trzy! Od 21.30 do 00.15, niestety. Na szczęście są jeszcze prywatne samochody dla "desantu" z Łodzi. I wielu z nas pracujących w Wwie jednak wynajmuje mieszkania. Ja też, i wielu innych, więc nie pitol na temat, o którym niewiele wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: nie poniosło 21.07.07, 20:11 Zależy od zawodu. Ja pracuję w Łodzi i Łódź czasami zamieniam lub zamieniłbym na Londyn. Mnie się Wa-wa nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Tak Peter!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 10:26 "Ujęła mnie Piotrkowska, z pubami i restauracjami. Pierwsze skojarzenie: Kopenhaga! [...]- opowiada Peter Chipping, reżyser klipu. Zabawne, kiedyś po powrocie min. z Kopenhagi wybrałem się na Pietrynę. Był piękny, ciepły wieczór. Dziewczyny kuso i kolorowo ubrane. Wszyscy uśmiechnięci. A ja sobie myślę: O kurka, Kopenhaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytyt troche w tym prawdy IP: *.bel.vectranet.pl 14.07.07, 13:27 rzwczewiscie chwilami Lodz przypomina Kobe ale tylko chwilami, tak naprawde jest w ch...uj do zrobienia a z tymi nieudolnymi wladzami zle to widze!!Kropek co? ty prawicowo sieroto!!!you know widzew whore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Euro2012 IP: *.winn.adsl.virgin.net 14.07.07, 14:45 Brytyjczycy mogliby wspomnieć, że znajdowaliśmy się w gronie poważnych miast-kandydatów do organizowania Euro2012. Że prawie nam się udało, ale nie tym razem. No i o tym że ulica Sporna jest podzielona na trzy odcinki, z których każdy ma swojego patrona. Na pewno Anglicy to docenią i przyjadą zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi 14.07.07, 16:06 Myślę, że aż tak źle nie jest, poza tym Łódź ma kilka obiektów, które powinny zainteresować turystów z Zachodu np. największy w Polsce aquapark(jeszcze w budowie), Manufakturę czy wciąż panujący mit o Piotrkowskiej... należy to wykorzystać. Nie od razu Kraków zbudowano, a jeśli ludzie zaczną przyjeżdżać to zacznie to generować większe zyski całego miasta co pociągnie za sobą inwestycje, także w elewacje budynków. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rednosek Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi 15.07.07, 19:29 a dlaczego Miasto wynajęło zagranicznych filmowców do kręcenia tego klipu???? To u nas mało jest operatorów, reżyserów itd??? Wydawało mi się, że to do Polski przylatują, bo tani pracownicy są a efekt taki sam, jak nie lepszy. To chyba w Łodzi mamy najlepszą szkołę filmową w kraju. Mój Boże, za 250 tys dolarów łódzki Se-ma-for nakręciłby taki klip, że mucha nie siada, a pieniądze zostałyby w Łodzi. ŻENADA :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi IP: *.chello.pl 16.07.07, 00:23 Myślę, że szkoda pieniedzy na reklamowanie Łodzi. To bardzo brzydkie miasto. Po co kłamać?? Przyjedzie kilku naiwnych do tego smrodu i sie niemile zaskoczy. Co za bezsens! Dla mnie Łódź to miasto, które najlepsze czasy (komuna) ma juz za sobą. Ludzie uciekają jak najdalej od tego syfu. I w sumie się nie dziwię. I nie ma sensu porównywać Łodzi do Wrocławia albo Krakowa. To są zabytkowe grody a nie jakieś śmierdzące blokowisko - Łodź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojniok Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi IP: *.cbmm.lodz.pl 16.07.07, 11:13 Dobra skoro Łódź jest miastem bez zabytków to co reprezentuje ze sobą Wrocław??! Wasze zabytki!jakie zabytki?!Te zniszczone wczasie wojny, a potem rozebrane tak samo jak Malbork:)Wrocławskie cegły odbudowały Warszawe!Nasze kamienice maja bogatą metryke, a wasze hmmm;)watpliwa sprawa!!!!!!!Wrocław tak samo jak Gdańsk- ---starówki 50letnie!!!! Wy macie Odre, a my 18 rzek, rzeczek!Chciałbys zobaczyc przeprowadzona rekultywacje naszych rzek (Sokołówka)!A lotnisko hhmm moze młode i małe ale sie rozwija. W przeciągu 2 lat osiagnelismy pozimo 150 tys pasazerow rocznie!A o inwestycjach w Łodzi co ty mozesz Wrocławianinie wiedzieć. Czytasz gazete i wiesz wszystko!Gratuluje, naprawde!przyjedz zobacz na własne oczy, popytaj sie zorientowanych ludzi!Powiem ci tylko tyle, że archeolodzy sie niewyrabiają z badaniami pod inwestycje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Po co rozmawiamy z Wrocławianami? 16.07.07, 11:18 Ja skończyłem, bo to jak widać nie ma sensu. Łódż ma Instytut Europejski, Szkołę Filmową i będzie miała Stidio Filmowe Davida Lyncha. Te instytucje powodują, że Łódż jest światowa, a Wrocław jest jak mawiał Bogdan Łazuka "nie kwi pro kwo". Czyli Wrocław to prostactwo. Wrocław dlatego musi poprawiać sobie humor i image idiotycznymi manupulacjami statystycznymi i cytowanie wybranych bzdur. KONIEC GADANIA Z NIEŚWIATOWYM PROSTACTWEM z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Po co rozmawiamy z Wrocławianami? 16.07.07, 17:30 minigry.amor.pl napisał: > Ja skończyłem, Uff, nareszcie. Twoje pozbawione kultury pyskówki na tym forum skierowane przeciwko innym miastom szkodziły wizerunkowi Łodzi bardziej, niż Twoi adwersarze. > Wrocław to prostactwo. > KONIEC GADANIA Z NIEŚWIATOWYM PROSTACTWEM z Wrocławia. Miałeś skończyć. Naucz się dyskutować, dorośnij, i potem dopiero wróć do pisania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Po co rozmawiamy z Wrocławianami? 16.07.07, 17:49 Racja. Jednakże czasami jestem jak Kmicic. Porywczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Po co rozmawiamy z Wrocławianami? 21.07.07, 19:51 minigry.amor.pl napisał: > Ja skończyłem, bo to jak widać nie ma sensu. Łódż ma Instytut Europejski, > Szkołę Filmową i będzie miała Stidio Filmowe Davida Lyncha. Te instytucje > powodują, że Łódż jest światowa, Właśnie upadł światowej sławy Se-Ma-For. A co wyniknie z kaprysu Lyncza - poczekamy, zobaczymy... On tak gaworzy już ładnych parę lat... Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Upadł? 21.07.07, 20:20 > Właśnie upadł światowej sławy Se-Ma-For. Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Brytyjczycy kręcą w Łodzi 16.07.07, 11:53 Nie ma co obrażać całych miast od razu. Wypowiedzi akurat tego mieszkańca z Wrocławia świadczą tylko o jego poziomie..... I Wrocław i Łódź to ciekawe miasta, każde z nich ma swoje zabytki itp, a pomysł z reklamą Łodzi w BBC popieram w 100%. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś