ww_lodz 01.08.07, 20:20 A zarząd lotniska jak zwykle w dobrym humorze... Wszystko będzie dobrze, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klakier Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:34 Modlin nie ma dobrego połączenia ze stolicą??? Widać, że gościu nie był na lotnisku. Droga S7 jest w odległości ok. 2 km od lotniska. I bocznica kolejowa też jest - wystarczy więc postawić peronik jak we Włoszczowej i autobusik szynowy będzie śmigał, że aż miło... Odpowiedz Link Zgłoś
urve Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? 01.08.07, 20:56 I cziękujmy Panu,że skończy się cała szopka z Lublinkiem.Zostanie wreszcie tym czym powinien być - lotniskiem dyspozycyjnym i sportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: 91.109.130.* 02.08.07, 01:37 Nareszcie bedzie cisza i spokoj. Krowki w parku Sledzia, furmanki na Piotrkowskiej. I raz dziennie pociag do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag A dlaczego nie sprywatyzować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:12 Czy może ktoś wyjaśnić dlaczego nie można Lublinka sprywatyzować? Sprzedać po prostu dużemu, doświadczonemu w branży inwestorowi, a on już będzie wiedział (lepiej przecież niż urzednicy) jak lotnisko rozwijać i na nim zarobić. Zyskają pasażerowie, łodzianie, do kasy miasta wpadłaby pewnie pokaźna suma. Jedyne wytłumaczenie przeciwko takiemu ruchowi to samkowite synekury dla królika i jego znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kropa powinien zatrudnić jeszcze kilku IP: *.toya.net.pl 01.08.07, 21:47 przydupas... jedyna kompetentna tam osoba to Pan Michał Marzec a pozostałe urzędasy powinny zostać spuszczone ale co zrobić Pan Seliga musi gdzieś pracować a to najlepszy przykład kto tam pracuje sami spadochroniarze z urzędu zamiast profesjonalnych menadżerów tylko buce którym wydaje się że Polska to kraj wybrany a Łódź to już szczyt tej piramidy gdzie na kolanach powinno się Panów prosić o pozwolenie na latanie do łodzi bleeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Kropa powinien zatrudnić jeszcze kilku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:05 Marzec kompetentny? No umrę ze śmiechu. I pewnie z tej kompetencji póki był prezesem nie rozbudował portu, twierdził, że boeingi tu nie wylądują, a przed rozpoczęciem lotów Ryanaira za wąsko rozstawił oświetlenie pasa. To taki sam szkodnik jak dentysta. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Kropa powinien zatrudnić jeszcze kilku IP: 82.153.172.* 01.08.07, 22:48 O tak z powrotem Marca nam trzeba. I chyba z powrotem motolotni. Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta.pl Re: Kropa powinien zatrudnić jeszcze kilku IP: *.toya.net.pl 02.08.07, 09:12 Gość portalu: Michał napisał(a): > przydupas... jedyna kompetentna tam osoba to Pan Michał Marzec Z grubej rury ten dowcip walnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Kropa powinien zatrudnić jeszcze kilku IP: *.lodz.msk.pl 02.08.07, 21:11 > > przydupas... jedyna kompetentna tam osoba to Pan Michał Marzec > > Z grubej rury ten dowcip walnąłeś. Być może na tle reszty towarzystwa wydaje się kompetentny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:02 Przeciwko pieniądzom na lotnisko głosowali: Jarosław Jagiełło (PiS) Mirosław Orzechowski (LPR) Małgorzata Bartyzel (PiS) - dwa razy zagłosowała przeciw, w trzecim głosowaniu nie wzięła udziału Piotr Krzywicki (PiS)- dwa razy głosował przeciw i raz za swoją poprawką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.toya.net.pl 01.08.07, 22:09 No to jestem ciekaw, który matoł z magistratu zostanie zesłany jako kolejny wzorowy pracownik dla Lublinka. Może macie jakieś propozycje pewniaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.lodz.msk.pl 02.08.07, 21:11 > No to jestem ciekaw, który matoł z magistratu zostanie zesłany jako kolejny > wzorowy pracownik dla Lublinka. > Może macie jakieś propozycje pewniaków? Alina Giedryś. Będzie opracowywać przebudowę pasa startowego na dwupasmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Anpio - dobry artykuł, dzięki. 01.08.07, 22:19 Obiektywna krytyka i oby budzik dla UM. Poza tym nie wiem czy oglądaliście materiał z debaty w Toya, gdzie Łaszkiewicz i Michalik przepowiadali, że łódzki port ma być regionalnym portem z 20-30 połączeniami i to ma wystarczyć. Żeby być obiektywnym należy jeszcze dodać że ma być uruchomione połączenie do Cardiff przez CW, o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Pamiętam 01.08.07, 22:22 Była taka propozycja wybudowania lotniska w połowie drogi z Łodzi do Warszawy. Gdzieś za Rawą to miało być. Lotnisko miało być ogromne, największe w Polsce i miało obsługiwać łódz i Warszawę oraz inne miejscowośi. Nie wiem czemu projekt upadł. To byłby koniec konkurencji. Oczywiście minilotnisko modlińskie to dopiero projekt, który nie wiadomo czy powstanie. Moze być tu gorzej niż z drugim terminalem Okęcia. Ponadto modlińskie lotnisko zabierze Lublinkowi tylko warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Pamiętam IP: *.lodz.msk.pl 02.08.07, 21:14 > Była taka propozycja wybudowania lotniska w połowie drogi z Łodzi do Warszawy. > Gdzieś za Rawą to miało być. Lotnisko miało być ogromne, największe w Polsce i > miało obsługiwać łódz i Warszawę oraz inne miejscowośi. Nie wiem czemu projekt > upadł. A jak myślisz? Zbyt wiele interesów jest kręconych przy okazji budowy i eksploatacji Okęcia i Modlina. Poza tym- warwszawiacy mieliby dojeżdżać do lotniska? i to jeszcze w kierunku Łodzi? Przecież to ujma na honorze. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Pamiętam 02.08.07, 22:55 To była propozycja warszawska. Po co proponowali skoro się wycofali z tak głupiego powodu. Teraz będą mieli stałą konkurencję w Łodzi. Nawet jeśli Lublinek upadnie to się podniesie jak "Fenix z popiołów" i będzie zabierał pasażerów. Przy czym zabieranie pasażerów to nic w porównaniu z konkurencją jakości obsługi. Narazie Lublinek i Okęcie to denerwujące pasażerów porty lotnicze. CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? 01.08.07, 22:38 Brawo Anpio! :-) A teraz przed testem męskości stoją jeszcze inne redakcje. I zobaczymy, ile mamy w Łodzi dziennikarzy z jajami, a ile z protezemi. mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Róbmy swoje IP: *.toya.net.pl 01.08.07, 23:21 Znając perypeti z nowym terminalem na Okęciu mozna mieć nadzieje że to nie odosobniony przypadek(napewno) i Modlin to pieśn bliżej nie określonej przyszłości.Lublinek powinien robic swoje i wtedy bęzie szansa może mała ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartas Bez paniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 23:44 Chyba nie ma co az tak panikowac. Modlin jest dalej od Lodzi niz Okecie a do tego jest gorzej skomunikowany. Po prostu tanie loty z Okecia przeniosa do Modlina, w pewnym sensie moze to byc nawet minimalny zysk dla lotniska w Lodzi, bo klienci beda mieli dalej na tanie loty z Warszawy. W Lodzi to pozadny terminal jest potrzebny zeby moc sprawnie obslugiwac podroznych i by ludzie w jako takim komforcie oczekiwali na samoloty. A jak juz bedzie pozadny terminal to wtedy wymiana calej zalogi na jakis pozadnych znajacych sie na rzeczy profesjonalistow. Ale na dzis bardziej od nowych polaczen jest potrzebna infrastruktura. No chyba ze chcemy odstraszac klientow i linie tym naszym obecnym kornikiem zwanym terminalem PS Jedyne zagrozenie to co zrobi Ryanair. Mam nadzieje ze bedzie traktowal Lodz iModlin jako rownolegle lotniska, oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Bez paniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 00:16 a ja dodam od siebie (truizm) że w polsce choćby jutro powstało 10 takich 'modlinów' to apetyt na latanie i tak długo pozostałby niezaspokojony! brak nowych połączeń na lublinku można tłumaczyć tylko fatalnym jego zarządzaniem bo gdy u nas się połączenia zabiera bo linii lotniczej 'brakuje samolotów' daje się je katowicom by obsłużyły zmęczonych obsługą podróżnych z okencia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sufler2007 Re: Bez paniki IP: *.lodz.mm.pl 02.08.07, 12:20 Do BArtasa:Według mnie to nie powinno polegać na rozbudowaniu lotniska i wymianie szefostwa ale na równoczesnym rozbudowaniu(wybudowaniu terminala) i równocześnie na zwolnieniu i zatrudnieniu kompetetnych i poważnych ludzi jako osoby podejmujące decyzje strategiczne i mające wizje rozwoju lotniska. Łodzi jaknajbardziej są potrzebne nowe połączenia i to natychmiast.Nawet obecny terminal jest w stanie obsłużyć więcej pasażerów i samolotów dziennie.Co kilka godzin.Prawda jest oczywista-poprostu niema połączeń.Ja sam chętnie bym wylądował na LCJ niż w Katowicach.Poprostu czysta przyjemność znaleść sie w swojim mieście.A co do rozwoju Modlina to możecie sie bardzo zdziwić-i obym nie miał racji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: 213.17.170.* 02.08.07, 08:51 Panie Krawczyk Pan jako człoweik z zarzadu Lotniska ma nie mieć nadziei lecz opierać się na faktach i na tym co Pan jako odpowiedzialny za lotnisko wypracował dla lotniska i jakie ma przewidywania co do otwierania nowych połaczeń. Nadzieje to moge miec ja jako uzytkownik lotniska. Pan ma obowiązek poruszać się w faktach. Władze maista powinny wreszcie odwołac cały ten pożal się Boże zarząd lotniska i powołac nowy kompetentny. Myslę, ze w stowarzyszeniu Lotnisko dla łódzi znalazłaby się nie jedna fachowa osoba. Tylko, że Kropiwnicki musiałby wreszcie zrezygnowac z upychania swoich znajomych po instytucjach miasta i postawić na profesjonalizm. A to to juz chyba dla niego herezja (niestety). Ps. Swoją droga to nie wydaje mi się aby łódzkie lotnisko miało nastawiać się na warszwiaków. Myslę, że klienci naszego lotniska pochodzić powinni z innych rejonów. Ale do tego potrzebna jest dobra siatka połaczeń i dobra komunikiacja z lotniskiem i z Łodziąi A to pisczy. do lotniska powinien dojeżdżać pociąg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Będą latać razem IP: *.toya.net.pl 02.08.07, 13:24 Tanie linie latają w określonych godzinach, więc nie można obsadzać pozostałych godzin jak się chce.Kadrę należy wymienić jak najszybciej. Po za tym, UM mówi, że nie chce dopłacać do połączeń i w tym leży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2007 Re: Będą latać razem IP: *.lodz.mm.pl 02.08.07, 15:31 Jak więc wyglądaja dopłaty do siatki ze strony finansowej? Gdzie tutaj sens i interes miasta?Chyba ze bardzo długofalowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bred Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.smrw.lodz.pl 02.08.07, 16:44 Nie chcę byc okrutny , ale my przecież nie mamy lotniska , przecież to wyglada jak jakiś dworzec pks. Dziwi mnie natomist dobry humor władz lotniska i miasta. Niestety wydaje mi się , że mamy pecha bo ludzie , którzy zarządzają naszym kochanym miastem i lotniskiem są tam tylko po to żeby gdzieś poprostu być dostając swoje stołki z jakiejś bliżej nie określonej wdzięczności. Tymczasem życie szybko mija i wszystkie większe mista jak Wrocław , Poznań czy Kraków i Gdańsk bo stolicy to nawet nie liczę , uciekają nam w zastraszającym tępie. Nie chciałbym uprawiać tu taniej agitacji ale chyba wreszcie przyszła pora żebyśmy wzięli sprawe w swoje ręce i poszli rzetelnie głosować na inteligentnych ludzi po szkołach a nie na aparatczyków , tych samych od lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk_bank Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:43 masz rację, nie znam sie na lotniskach:), ale dla mnie to ewidentny brak kompetencji tego Prezesika, już od dluzszego czasu jest ta dłuższa plyta dla samolotów, a ja ciągle slysze o tejemniczych przewoźnikach, ktorzy juz za chwile podpiszą z nami umowe, a potem jak zwykle grucha, ale jak mniemam jego szefem jest Kropa, wiec o skutecznym zarzadzaniu nie moze byc mowy... ech, szkoda qde, szkoda, bo cierpi na tym moje miasto... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? IP: *.pai.net.pl 02.08.07, 19:12 Pamiętamy, nikt tak nie przysłużył się rozwojowi lotniska jak władze miasta z opcji UW/SLD. Tam po prostu byli sami fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Modlin poleci, Lublinek się rozleci? 02.08.07, 19:31 Nie bronię poprzedniej władzy, ale przy następnej wypowiedzi weź pod uwagę datę liberalizacji polskiego rynku lotniczego (czyli datę pojawienia się tanich przewoźników). mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Panie Piotrze gratulujemy artkułu! IP: *.teoc.pl 02.08.07, 21:59 Ja bym jeszcze dodał, że w Poznaniu, do rywalizacji z którym jeszcze kilka miesięcy temu aspirowaliśmy (Krawczyk powiedział kiedyś, że go wyprzedzimy i będziemy 5 lotniskiem w Polsce) otworzyli 10 nowych połączeń w ciągu miesiąca. Może to wreszcie otworzy oczy władzom miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Panie Piotrze gratulujemy artkułu! 03.08.07, 00:50 Gość portalu: gitz napisał(a): > otworzyli 10 nowych połączeń w ciągu miesiąca 11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: Panie Piotrze gratulujemy artkułu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:43 11 w ciągu całego pierwszego półrocza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Łaszkiewicz skazuje Lublinek na klęskę IP: 212.2.101.* 03.08.07, 16:03 sama jego obecność w zarzadzie lotniska nie wróży nic dobrego. W końcu to specjalista "pseudowybitny" , nawet we własnym "wyuczonym" zawodzie czyli stomatologii. Sześć implantów =osiem spraw ( sądowych) - jak powtarzają znawcy tematu ze środowiska. W końcu nie bez powodu odebrano mu prawo wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś