aaa202 09.10.07, 19:50 wątek rozrywkowy! Tylko proooszę, bez zbytniego politykierstwa, bo właśnie zjadłam sałatkę śledziową wyprodukowaną w Zakładzie Pracy Chronionej w Karnieszewicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matador ffffffuuuuuuuuu IP: 195.76.242.* 09.10.07, 19:56 nawet tutaj czuc:( Odpowiedz Link Zgłoś
brite otóż 09.10.07, 20:01 chciałem uroczyście oświadczyć, że mamy już w Łodzi strefę Euro. Dziś, szukając jakiegoś remedium na zajady w kącikach ust, otrzymałem w pewnej aptece witaminę B. Niestety, nie miałem drobnych 3,90 PLN, a pan magister nie miał wydać z banknotu 10-złotowego. Z bilonu miałem tylko 1 Euro i parę groszy i, ku memu zdziwieniu, aptekarz zaproponował zapłatę w Euro, co też uczyniłem. Dziś Euro stoi po 3,75, zatem jestem do przodu jakieś 15 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
brite dodam również, 09.10.07, 20:02 że wątek rozrywkowy będę kontynuował dziś na Pietrynie, w Zapiecku, może zajdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 To ja muszę zbadać 09.10.07, 20:08 czy aby Łódź nie jest w strefie korony słowackiej. 90 mi zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Okropnie bolą mnie obie ręce 09.10.07, 20:16 jedna od pisania, druga od ścierania. Od pisania boli przedramię prawicy, a od ścierania triceps lewicy. Od obu czynności bolą też mięśnie grzbietu. I gardło też mnie boli. Mogłabym już przejść na emeryturę? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Dziś ścierałam 10 typów paradygmatycznych aorystu. 09.10.07, 21:15 Gąbki często strasznie śmierdzą i kalanie prawej dłoni smrodem nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Dziś ścierałam 10 typów paradygmatycznych aor 09.10.07, 21:21 Podobno tradycja nakazuje podawać na powitanie prawą dłoń, gdyż lewa bywała narażona na skalanie. Mniejsza o to czym. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka się właśnie nie mogłam nadziwić 09.10.07, 21:40 że może ścierasz gumką lewą dłonią.. bo o gumce pomyślałam. bo ja "gumuję" prawą i w zasadzie jeśli chodzi o ścieranie to tylko ten wariant uprawiam. gąbką ostatni raz ścierałam w liceum.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Ja mam pomysł na wątek ogrodniczy 09.10.07, 20:31 Otóż interesuje mnie kiedy wykopuje się kartofle. Oj chyba zahaczyłem o politykę... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 W kwestii kartofli jestem poinformowana 09.10.07, 20:38 Otóż kartofle są już wykopane, ozimina zasiana. Ale ozime w tym roku będzie liche. Zapiecze się. Opowiedziała mi to stara wieśniaczka w busie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Ja mam pomysł na wątek ogrodniczy 09.10.07, 20:39 Nasi górale wykopki kartoflane w tym roku mieli już w sierpniu. A teraz to najlepiej piłkę pokopać. A poza tym najlepsza pora na sadzenie drzew, krzewów i bylin kwiatowych. Można posadzić sobie papuzie i inne bajeczne tulipany, narcyze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Ja mam pomysł na wątek ogrodniczy 09.10.07, 20:44 dzięki za przypomnienie:) moje cebulki tulipanów i żonkili przeleżały ubiegłoroczną zimę w szopie na działce. Zakiełkowały nie w ziemi:(( teraz je wsadzę Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Ja mam pomysł na wątek ogrodniczy 09.10.07, 20:54 A to mam jeszcze jedno zapytanie. Mam taką roślinę na parapecie i nie wiem co to jest. Wygląda on tak, że ma dużo purpurowych małych kwiatków. Każdy kwiatek po cztery szpiczasto zakończone płatki. Pod kwiatkami solidne, zielone liście. Całość ma jakieś 20-30 cm wysokości. No i nie wiem, czy podlewać to często, czy mi przy otwartym oknie nie zmarznie, czy zimę przeżyje. Rzućcie jakimiś nazwami, to sobie pogooglam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Takie? 09.10.07, 21:12 en.wikipedia.org/wiki/Image:Kalanchoe.blossfeldiana.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 To bardzo fajny kwiatek. 09.10.07, 21:26 Kiedy przekwitnie, obetnij kwiatostany i dalej pielęgnuj. Jeszcze Ci w styczniu zakwitnie, zobaczysz. Może stać w pokoju w zimie i na dworze latem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: To bardzo fajny kwiatek. 09.10.07, 21:31 Właśnie zapoznaję się z charakterystyką rośliny: dom.gazeta.pl/ogrody/1,72157,2396228.html Kwiat krótkiego dnia. Znosi suchy mikroklimat. Bardzo dobrze : ) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Kalanchoe 09.10.07, 21:16 Zgadza się : D Porównałem z tym: www.puyallup.wsu.edu/Hort/Hort332/images/plantlist/kalanchoe.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A mi plectranthus (komarzyca) 09.10.07, 21:22 chyba dziś zmarznie na balkonie, słyszałam, że jeden stopień na plusie ma być w nocy w Łodzi. www.plantpol.com.pl/strony/1/i/271.php Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Pilnie poszukiwany 09.10.07, 20:36 aaa202 napisała: > wątek rozrywkowy! > > bo właśnie zjadłam > sałatkę śledziową wyprodukowaną w Zakładzie Pracy Chronionej w > Karnieszewicach. a ja serek z czosnkiem "spulchniany przy zastosowaniu azotu" z Lidla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Próbowałam założyć wątek o żółtym samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 00:00 ale i tak samo zeszło na rozmowy o wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś