Gość: cen IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.08.03, 21:52 Witam Mam pytanie jak dojechac od strony Zgierza Gdanska ( gdzie jest ) ul. Bracka - cmentarz Zydowski ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Pytanko 01.08.03, 22:08 Bliżej masz do Brackiej, więc tam pojedź najpierw. Ponieważ w Zgierzu w tej chwili jest bardzo rozkopane jedno newralgiczne skrzyżowanie, więc na krzyżówce z drogą 71 skręć w nią w lewo. Kieruj się po znakach na Warszawę. Miniesz wiadukt kolejowy, a potem główna szosa odjedzie Ci w prawo. Ty jedziesz prosto, a potem po pierwszeństwie w prawo. jedziesz sobie lasem cały czas prosto, aż natrafiasz na światła. Skręć w lewo. To droga nr 72. Po paru światłach będzie duuże skrzyżowanie (pojawił się z lewej tramwaj), na którym skręcasz w lewo zgodnie z przebiegiem trasy (znaki ponownie na Warszawę). Za hipermarketem Leclerc, koło kościoła, będzie spore skrzyżowanie, na którym skręcisz w prawo w drogę dwujezdniową (ta, którą jechałeś, zrobi się jednojezdniowa, do czego masz NIE dojechać). Gdy i ta ulica zrobi się jednojezdniowa, skręcasz w lewo i jesteś na Brackiej. Podjedź prosto, po kilkuset metrach zobaczysz po lewej bramę cmentarza. Zaraz jest mały placyk, na którym możesz się zatrzymać. Przez główną bramę ni wejdziesz, ale skręć za węgieł muru cmentarnego i wkrótce dojdziesz do drzwiczek, które są wejściem na cmentarz. Z Brackiej na Gdańską - cofnij się Bracką po własnych śladach. Na podporządkowaniu skręć w lewo, a potem na światłach (ulica z tramwajem) - w prawo. Teraz cały czas prosto, aż Ci się ta ulica skończy. Tutaj na światłach w lewo i potem prosto przez park (nawierzchnia z kostki i ostro w dół). Ponownie dojeżdżasz do świateł. Skręć w prawo, a przez następne światła (przy b. okazałym pałacu) przejedź prosto. Najbliższa ulica w lewo to Gdańska. Ponieważ ma ok. 150 numerów, więc nie zrażaj się i jedź cały czas prosto, a znajdziesz punkt docelowy. Uwaga - pod koniec Gdańska jest przedzielona szosą dwupasmową. Aby dojechać do dalszego ciągu, musisz po prostu skręcić w tę dwupasmówkę w prawo, zawrócić na najbliższym skrzyżowaniu i ponownie w Gdańską w prawo. Powodzenia i miłego pobytu w Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Pytanko IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.93.* 01.08.03, 22:38 pst. Opis dojazdu do cmentarza żydowskiego dobry :)A co do dojazdu do Gdańskiej to wydaje mi się, że pytanie zadane przez Cen powinno brzmieć: "jak dojechać od strony Zgierza (Gdańska)(gdzie jest) ul. Bracka". I nie o dojazd na ulicę Gdańską (która notabene warta jest odwiedzenia, a szczególnie jeden bardzo muzykalny budynek:)) tu chodzi, lecz o kierunek wjazdu do Łodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Pytanko 01.08.03, 22:44 Hihi, merci za dobre słowo :) Troszkę mnie interpunkcja zawiodła - gdyby było "Zgierza, Gdańska" albo "Zgierza i Gdańska", to wszystko byłoby jasne. Ale może kolega zechce się tak czy siak przejechać na Gdańską? Pozdrowienia dla wszystkich zainteresowanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Pytanko IP: 80.48.116.* 01.08.03, 22:13 do Lodzi wjezdża sie zgierską. a bracką możesz znaleźć tu: www.maplook.pl/Przyklady/Ulice/ tyle, że na cmentarz nie wchodzi sie gł. wejsciem poza VIP-ami. idzie się boczna uliczką. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Pytanko 01.08.03, 22:15 Kwiatuszku, nie polecaj koledze Zgierskiej, bo to, co się dzieje obecnie na Zgierskiej na rogatkach Łodzi to istny Sajgon. Wiem, bo dziś widziałem :( Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: Pytanko 01.08.03, 22:24 przepraszam Mistrzu już nie polecam. Cos chyba pólprzytomna dzis jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: Pytanko 01.08.03, 23:01 zamek napisał: > Kwiatuszku, nie polecaj koledze Zgierskiej, bo to, co się > dzieje obecnie na Zgierskiej na rogatkach Łodzi to istny > Sajgon. Wiem, bo dziś widziałem Ja też widziałam. Jeżeli ktoś nie ma ochoty dowiedzieć się co to jest MEGAKOREK!!! to niech starannie omija Zgierską. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Pytanko 02.08.03, 00:28 chyba, że chce zobaczyć ten korek-wtedy wystarczy wsiąść w tramwaj;-) i dlatego właśnie jestr wydizelone torowisko.słyszysz HuBar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cen Re: Pytanko IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 04.08.03, 04:21 dziekuje Dzisiaj (niedziela) bylem i sobie poradzilem. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Pytanko 04.08.03, 08:47 Cieszymy sie niezmiernie:-) Jak wrażenia? Jak będziesz jeszcze potrzebował pomocy to pisz...ktoś na pewno odpowie Odpowiedz Link Zgłoś