Gość: Betti IP: *.grgo.de 12.02.08, 12:47 Mam pytanie do wszystkich na temat Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych w Łodzi. Jakie sa Wasze opinie na temat tej szkoly? Warto do niej isc? Jaka jest kadra nauczycielska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikołaj_31_!! Re: opinie na temat WSSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:57 No cóż...Kadra może była ale od jakiegoś czasu już nie jest najmocniejszą strona tej uczelni. Wykładowcy wiedzą, ze źródłem dochodu jest student więc robią wszystko, by nie dostrzegać coraz gorszego z roku na rok napływu "nowych" studentów...a potem..no cóż, ci studenci nasze dzieci uczą.. Zawsze jest ktoś kogo warto pochwalic..komu zawdzięcza się dużo ale niektóre zajęcia to strata czasu i pieniędzy..Nie wspomnę o wykładowcach płci męskiej w wieku średnim, którzy lubią piękne kobiety i wykorzystując swą pozycję dostają niejdnokrotnie to co chcą..Przykład pewien pan dr, który upodobał sobie jedną z moich koleżanek ... Miała dziewczyna cięzko okiełznać uczucia doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżabi Re: opinie na temat WSSM IP: *.retsat1.com.pl 28.10.08, 13:30 Nauczam w niezłym łódzkim liceum. Jak mamy leniwego ucznia któremu się nic nie chce robić to go straszymy: jak będziesz leniwy to maturze zostanie ci tylko nauka w WSSM... bo nigdzie indziej cię nie przyjmą. I to jest święta prawda, znam parę takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: opinie na temat WSSM IP: *.haye.cable.virginm.net 03.03.15, 15:26 Nie polecam. Studiowalam tam 4 lata temu, skusil nowy kierunek. Organizacja beznadziejna, nawet za darmo bym tam nie wrocila. Zeby bylo malo po 4 latavh zazadali ode mnie splaty 1 roku studiow magisterskich na ktore nawet zapisana nie bylam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: opinie na temat WSSM IP: *.kappa.com.pl 02.07.15, 09:55 Właśnie obroniłam magisterke w WSSM na anglistyce. Jestem bardzo zadowolona. Poziom wysoki, a angielski jest dla mnie podstawą w firmie. Polecam zwłaszcza specjalność translatoryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba Marian racze Re: opinie na temat WSSM IP: khonsu 21.07.15, 12:16 och tak, tak - wspaniała to szkółka była - dobra chyba dla tych co mają plecy, bo jeżeli nic a nic nie wymaga się od studentów to jakże można ich traktować poważnie po ukończeniu tej placówki? jak ktoś chce mieć tylko papier, który nic nie znaczy to niech idzie, tylko niech potem nie pluje sobie w brodę na co zaprzepaścił kilkadziesiąt tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Specjalność, taaa Re: opinie na temat WSSM IP: *.215.60.64.op-net.com 28.07.15, 20:33 Jasne, jasne ;D jak ktoś wierzy w te bajki to niech żąda żeby wssm na papierze firmowym z pieczatką dziekanatu i podpisem rektora mu to zagwarantowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las Re: opinie na temat WSSM IP: *.kappa.com.pl 30.07.15, 14:37 Nie zgadzam się z opinią poprzednika,zapisz się na anglistykę w WSSM i zalicz przedmioty np. u profesora Tomaszczyka,przestań gadac slogany bez pokrycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tric Re: opinie na temat WSSM IP: 109.71.44.* 30.07.15, 18:07 ukończyłam anglistykę w 2012, więc niestety mogę powiedzieć, że był to jeden z naprawdę niewielu wykładowców który nie bał się powiedzieć dość i jak powiedział tak trzymał - zaliczeń nie dawał tym którym się wydawało, że jak płacą to za 3 lata mogą przyjść i odebrać dyplom. Z nim poziom zajęć był jak trzeba, ale niestety 80% pozostałych zajęć było na kiepskim poziomie . ludzie dostawali zaliczenia za nic a nawet jak nie dostawali to i tak mogli przejść na następny rok - dochodziło do kuriozalnych sytuacji, że ktoś z trzeciego roku nie miał pozaliczanych ćwiczeń i wykładów z uwaga! pierwszego roku studiów... Czy tak powinno być? Czy tak byłoby na państwowej uczelni? - NIE... Odradzam niestety tą szkółkę ze wględu na to, że idą tu w ogromnej ilości niekompetentne osoby, którym nic a nic nie zależy na nauce a przez nich reszta, która chce się uczyć ma zaniżany poziom i jest do jednego słoika wrzucana z tymi studentami z przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś