flipper6 01.04.08, 16:57 które polecacie siłownie męskie w łodzi? cena bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.o.d.z.i.r.e.j Parowa, wiatrowa czy wodna? ;) 01.04.08, 22:05 źródło: Wikipedia.pl Siłownia – zespół urządzeń należących do większego, przetwarzającego energię (najczęściej silnika cieplnego), układu, w którym odbywa się ostateczna konwersja pewnego rodzaju energii na energię mechaniczną. Na przykład na statku napędzana jest śruba okrętowa. Siłownia parowa składa się z kotłowni i maszynowni. W siłowni okrętowej wytwarzana jest też energia elektryczna, potrzebna do napędu statku. Na statkach i okrętach oprócz siłowni głównej napędzającej śruby występują siłownie pomocnicze zawierające np. agregaty prądotwórcze, pompy itp. W elektrowni cieplnej mianem siłowni często określa się wydzielony budynek, w którym znajduje się: turbina parowa, generator oraz urządzenia wspomagające (układ sterowania, pompy, rurociągi, kocioł parowy, skraplacz, wymienniki regeneracyjne itp.). Określenie siłownia wiatrowa odnosi się do gondoli, w której mieści się wirnik, przekładnia, generator oraz układ sterowania, choć w mowie potocznej często pod tym pojęciem rozumie się cały wiatrak. Na siłownię wodną składa się turbina wodna, przekładnia, generator i urządzenia pomocnicze. --- "W moim poduszkowcu jest pełno węgorzy" - Monty Python - Węgierski klient Odpowiedz Link Zgłoś
binbash8przez5 najtańsza to według mnie ... 01.04.08, 22:41 Polecam Ośrodek Angelica przy szkole Wsinf ul. Rzgowska. Siłownia do godziny 16 tylko 5 zl za godzine. Czysto ładnie. z rana mniej osób. Skonkretyzuj się, jaką dysponujesz kwotą, bo siłownie sa różne w zaleznosci od ceny. Jest w Łodzi pare drogi, z osobistym trenerem z badaniami .. wiejdz w google ;) Odpowiedz Link Zgłoś
flipper6 Re: najtańsza to według mnie ... 01.04.08, 23:01 cena nie gra roli, mogą być i drogie jakie jeszcze są godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: najtańsza to według mnie ... IP: *.toya.net.pl 01.04.08, 23:37 Gymnasion jest fajny... Dużo ładnych mężczyzn tam przychodzi, wielu jest gejami... Mniamuśni... Odpowiedz Link Zgłoś
witwdo Re: najtańsza to według mnie ... 02.04.08, 10:08 Ja chodzę do Rytmu na Zgierskiej i jest ok. Bez rewelacji ale trener rozpisuje dobre treningi, sprzęt wystarczający, ceny przystępne. Tylko od czasu (rzadko) bywa tłoczno. Zdaje się że można raz za darmo wejść na próbę. PS. Gdybyś się zapisywał powołaj sie na mnie. Witek W. Odpowiedz Link Zgłoś
raczki82 Re: siłownia 08.04.16, 11:28 Chciałbym zasięgnąć rady gdyż planuję zacząć ćwiczyć na siłowni. Chcę zrzucić brzuch, który jest moją bolączką gdyż mam lekką nadwagę. Będę zadowolony gdy rozwiną się moje mięśnie :D Zabieram się do tego dość długo.. Brak mi zdecydowania ale idzie lato więc czas najwyższy! Wydaje mi się, że zawsze najciężej jest po prostu wystartować. Mój główny cel to poprawić wygląd, zwiększyć siłę a także kondycję, która ostatnio jest po prostu dramatyczna. Oprócz zwykłych ćwiczeń zamierzam też biegać. Szukam odpowiedniego miejsca gdzie mógłbym zacząć chodzić. Chodzi o północną część Łodzi. Zastanawiałem się nad Nową Gdynią - siłownia . Czy ktoś z was ma jakieś dobre doświadczenia związane z tym miejscem? Czy osoby, które tam pracują są pro? Wygląda to całkiem spoko a mogę wziąć kartę z pracy co dodatkowo mnie do tego przekonuje. Czy może jednak warto przejść się do osiedlowych siłowni i tam próbować? Chciałbym dobrze trafić jak już zacznę się w to angażować Odpowiedz Link Zgłoś