Dodaj do ulubionych

Nowe magazyny Rossmanna

• bylyzielony Nowe magazyny Rossmanna 13.05.08, 06:30
      Na wstępie pozdrowionka dla wejścia i pozostałych kołchożników.
      Jest mi niezmjernie przykro czytając te wszystkie wypociny o tej "
      Kochanej" firmie.Przecież nikt was tam siłą nie trzyma nie staje na
      schodach wyjściowych i nie spisuje danych ludzi chcących skączyć po
      8h pracy. I powinniście się szczycić tym że zostaliście wybrani do
      tej " elity" mających zaszczyt pracować w tak miłej atmoswerze i tak
      doborowym toważystwie ( her.gen.Kreska , kapo Rumci , maj.domus
      Musztarda, fuler Arcziban i mentor her.Jakubson).Przecież ta firma
      żyje dla was dając wam beztroskie życie bez dylematów , i problemów
      z rodziną. Wypełnia każdą wolną chwile, i żona nie krzyczy bo nas
      nie ma, a i dzieci są zadowolone z imprez w zoo, i cała reszta
      rodziny z otrzymywanych bonusów którymi to nasz "Rossmann" zasypuje
      pracowników. I pragnę jeszcze dodać że już napeno niedługo dokończy
      budowe nowego kołchozu oj przepraszam magazynu i da prace wielu
      nowym nieśwjadomym bezrobotnym z terenu woj.łódzkiego i zawiesi ten
      wybrany w drodze referendu ( na terenie magazynu) afisz z swojsko
      brzmiącym mottem " Praca czyni wolnym" i zmjeni nazwe
      na "ROMSCHWITZ".
      Poruszając kwestje wypoczynku letniego który z was lubi spocone
      kobiety i co gorsz ciepłe piwo. A nie lepjej jechach na narty zimą?
      A tak wogóle to potrzebujecie te 14 dni wolnego? Po co przecież w
      pracy odpoczniecie lepiej i bardziej twórczo. W kwestji zwolnień z
      pracy bez podania przyczyn to wydaje mi się że przesadzacie przecież
      każdy wje że głównym motorem napendowym i co za tym idzie tzw.
      ciągiem przyczynowo-skótkowym jest nic lub nikt wjęcej jak taka
      zielona istotka zwana "Przyrodą"i to ona jest wszystkiemu winna.
      A palarnia również jest nie potrzebna bo każdy papieros to strata
      waszego zdrowja i utrata ok 3 min. życia . A wyobrażcie sobie że
      właśnie tych 3 min braknie wam na dokończenie komisji i co wtedy?
      Tak wjem najlepiej niech SZ.P. Gruszka zostawi wszystko i skończy za
      was albo najleprzy sztaplarzyna SZ.P.Kula ( w półśwjadku
      zwany "Majteuszem) zejdzie z wózka i dokończy - niestety jest to nie
      możliwe i nie dlatego że im się nie chce poprostu przez ten nawał
      pracy zapomnieli zwojego loginu ( dla nie wtajemniczonych numer
      ewidencyjny taki sam jak nr.Vin.w samochodzie tylko że nie wybity na
      przedramieniu).
      Nie prawdą jest też że szary ( zielony, czerwony) pracownik działu
      logistyki dalej zwany magazynierem ma wjekszą wjedze na tematy
      zwjązane z pracą i wszelkimi probkemami zwjązanymi z tą jak że
      skomplikowaną dziedziną jaką jest ( taraaa!!!) "LOGISTYKA". I nie do
      pomyślenia jest również sytuacja że taki magazynier ma również
      wyższe wykształcenie niż osoby z kadry kierowniczej, jak równiesz
      dobór osób na każde stanowisko nie jest przypadkowy czego naj
      lepszym dowodem jest- (i tu również famfary) SZ.P. Buzi.
      Nie stał sie przeciez brygadzistą przez przypadek lub co gorsza
      jakieś koneksje rodzinne. No właśnie NIE! Przecież jest człowiekiem
      wielkiej wiedzy i zgłembiał tajniki logistyczne przez lata by stanąć
      na zaszczytnym miejscu abiturjentów uczelni wyższej ( 1-go roku) by
      było mu dane za owe 5 lat (teraz już chyba 4 lata) muc spłodzić
      dzieło które wstrząśnie śwjatem logistyki bardziej niż wywody
      Kopernika i udowodni w swym dziele że ta nauka ma wpływ na
      gastronomje pisząc prace pt.:" Wpływ turbulencji powietrza na
      czajnik z gwizdkiem a doroszkarstwo w polsce" i wszystkim wam
      niedowjarkom będzie łyso ( nie ubliżając kuli) .ZOBACZYCIE!!!
      Dobrze nie męcze was już dłużej tym sarkazmem pozdrowienia i nie
      dajcie się systemowi. Miłej tyrki PAPROKI.
      PS.
      Do kumpli z wejścia odwjedze was kiedyś.
      • Gość: ortografia Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 195.69.80.* 15.12.10, 06:40
        wez sie synku naucz pisac w polskim jezyku najpierw :) bo ortografia nie grzeszysz :)
    • Gość: lysy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 13.05.08, 08:01
      zero szacunku od szefow zmian-Daniela,Reszelewskiego i pozostalych wliczajac brygadzistow-taki Miksa byl zwyklm pracownikiem i rozumial zwyklych pracownikow sam narzekal a ze dostal stanowisko teraz jest kapo tyranem dla innych.Pracownikow wejscia sztaplarzy-od nich wymaga sie wiele gdy wykonuja swoje obowiazki potrafia byc jeszcze za nie karane-zdejmowani ze stanowiska juz kilku ludzi przez to sie zwolnilo.Ogolnie wszystko to co pisza inni to szczea prawda.CHcesz dzien wolny-nie wystarczy powiedziec juz tydzien przed teraz trzeba 2tygodnie wczesniej a i to bywa malo...gdy zglasza sie jakis problem brygadzista szefa itd to sprawa jest tak naprawde odpuszczana-jednym uchem weszla drugim wyszla.TAK TO WYGLADA>LUDZIE ZALUZMY ZWIAZEK ZAWODOWY> NIE DAJMY SIE IM NIE JESTESMY OD NICH W NICZYM GORSI
    • Gość: biały murzyn Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 08:57
      Stękacie jak przekupki na rynku a w pracy podwijacie ogony i nikt się nie
      odezwie, jak widzicie brygadzistów to się łasicie jak pieski pokojowe, a tutaj
      wielcy odważni. Macie coś do nich, powiedzcie im to w twarz.
      • Gość: gosc Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 09:22
        A ty im mowisz o wszystkim co cie boli?Chyba nie,bo sam widocznie jestes kapo brygadzista.Cwaniaczku,zeby sie role odwrocily i obys ty byl j....y.
      • Gość: ktoś Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 13.05.08, 09:48
        To prawda że nikt się nie odezwie bo mają rodziny ja tam leję na to bo jej nie
        mam.A co wychodzenia po 8 h-to absurd sam pamiętam jak nas nie wypuszczali i
        przy drzwiach stali by nikt nie wyszedł.Nawet swojego czasu dowali kwitki jak
        nie chciałeś na nadgodzinach zastać.A SS rossmanna REWIZJA to ludzi nie cofa jak
        jest sraczka na komisji.
        A co do sztaplarzy to co myślicie że normy nie mają-mają to jest paranoja
        przecież to właśnie oni jej nie powinni jej mieć.
        Ktoś pisał że możemy się poskarżyć tylko komu pokaż mi kogoś z wyższych
        stanowisk kto powie tak macie rację coś z tym robimy nie ma takiego,ale prawda
        jest może ze 2 tam nad magazynierem co są ludźmi ale tylko po cichu mruczą to co
        my ale głośno się nikt nie odezwie ani komis ani koordnator a tym bardziej szef
        zmiany.
        Dobrze o nich powie każdy kto już awansował a do tematu Kuli to nie poruszajcie
        bo się ludzie rozpiszą i będzie lipa,bo on jest firmą w firmie i na boku ma
        nasze 3 pensje więcej z rossmann.
        Pozdro dla zioma od paprochów jarzę ktoś ty jak ci leci dobrze się stało że cię
        już nie ma bo dalej byś się tu w gó..e kompał.
        NARA
    • Gość: szanujący prace Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:00
      ryba gnije od głowy !!!!
    • Gość: szanujący prace Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:19
      a tak wogóle to kto wychował tych magazynowych-brygadzistów i kto
      ich zatrudnił i w jakim celu? Szambo się robi w tym kraju,jedni
      budują piękne domy za miliony złotych a inni na nich zapie..ją i
      jeszcze im żle !!!!
      • Gość: taki jeden Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 13.05.08, 10:02
        To co pisza koledzy wyzej to niestety sama prawda. Na kazdym kroku "elita" daje
        odczuc zwyklym pracownikom ze sa nikim i nie maja zupelnie nic do gadania.
        Inwigilacja na kazdym kroku, a w jaki sposob robi sie "kariere" w tej firmie
        doskonale powszechnie wiadomo...
    • Gość: TALKMANN!!!! Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 15:09
      witam cała czerwono- zielona brac!!! coz wiekszosc z tych opinnii to prawda!!!
      Moim zdaniem uNas jeszcze tak rok temu bylo o wiele lepiej, ale pojewil sie min.
      frajer Rysz, krzysiu M vel ZORRO, i Odtylny i wszystkko sie poznmienialo. Fakt
      ze byla podwyzka ale za ta prace te pieniadze to smieszna rzecz! no chyba ze
      jestes brygadzista albo koordynatorem. jesli chodzi o nadgodziny to coz moim
      zdaniem bylo by niezle jak bylo by ich tak conajmniej 10 max 15 gdyz moglibysmy
      zarobic a z tego co wiem to 90% zalogii podzila moje zdanie gdyz mozna nawet
      niezle wyjsc z wyplata. ale z urlopami to jest walenie w hu... ja maxa. jesli
      chodzio o socjal to jest najlepszy jaki kiedykolwiek miałem i to im sie chwali(
      Eurest silownia pol godziny przerwy) no i klima na magazynie to sa pozytywy
      jesli chodzi o ten magazyn. obecnie Wszyscy liczymy na podwyzke i moze jakas
      petyxje napisali? po cichu zebralibysmy podpisy i przekazali GOrczycy albo
      Arcziemu. zacznijmy działac a nie pisac i sie zalic wkoncu to od NAs zalezy
      funkcjonowanie tej firmy. jeszcze raz jeb..!!! konfidentow (szmata, zorro,
      odtylny orzepowski )
      • Gość: hmmmm Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 15:43
        a wogole co z parkingami beda kiedys????? wiem ze artur ma gdzie parkowac z musztarda a my?????? mamy parkowac na trawie czy w odlegosci 200m od zakladu pracy bo tam sa jeszce miejsca wolne. lub proponuje wprowadzic jedna zmiane po 16h i zbudowac pomieszcenie na lezanki wtedy problem parkingow zniknie, nikt do pracy nie bedzie sie spozniaj jak bedzie na miejscu o o takisz szmatach i reszcie to brak slow nie wspomne o zdzichu i jego nieswiezym oddechu (jebie strasznie) a moze on przypomnial by sobie jak robil komisje i bluznil na caly glos po magazynie na arturka a teraz jakis spokojny sie zrobil wkoncu jest wielkim brygadzista od wywozenia smieci i podpie..nia gratulujemy awansu Zdzisku nasz kolego!!
        • Gość: obozwy pracownik!! Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 15:44
          hmm ja tam najbardziej lubilem Smalca mily przyjemny chlopak pogadac sie dalo ale nie stety wy..i go!!!! A najbardziej utkwila mi w pamieci wycieczka jaka Smalec sobie zrobil z Bobowiczem (czemu ten matol ktory sie kompletnie na niczym nie zna jeszce tutaj pracuje!!!!) przeszli sie na spacer po magazynie i nagle widza kolo 10 palet a na nich cos!!!!!! Smalec sie pyta Bobowicza co to jest hmm po chwilki zamyslu Bobowicz odpowiada nie wiem i poszli szczesliwie dalej nie zastanawiajac sie juz na tym pytaniem skoro i tak nie znaja odpowiedzi, a to poprostu byly to polki pod kasy ale skad oni mogli to wiedziec przeciez na szefa zmiany to juz zbyt wielka wiedze. A propo mam takie pytanie czy Bobowicz pracuja juz tyle tutaj lat cokolwiek umie?????????? moze mi ktos na to pytanie odpowiedziec!!!!!!!!!!
          • Gość: ((((((( Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 15:47
            A zna ktos odpowiedz na pytanie ile ludzi sie przewinelo przez magazyn?????????? z pol lodzi na miekko szanowe kadry mogly by na to pytanie odpowiedziec
            • Gość: (((((( Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 15:56
              nowi pracownicy zastanowcie sie czy wogole chcecie tutaj przyjsc do pracy!!!!!!!! bo wakacje sa tu po dyszku!!!!! super sprawa zamiast sie poopalac to mozna sobie pobiegadz po magazynie z szmata za plecami czekajacym tylko aby cie zacokolwiek podpie..c!!!!! ciekawy tylko jestem ile osob tutaj bedzie pracowalo w wakacje! pewnie wiekszosc z przepracowania bedzie siedziala na L4 ale dla reszty raszelewski lub inny super szef zmiany jak rumcajs wywieski kartke dzisiaj 1 zmiana pracuje do godziny 16 i uratuje cala sytulacje z usmiechem na twarzy !!!!!!!!!
          • Gość: Fan bobka Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.msk.pl 13.05.08, 20:08
            Nie no co ty... w końcu nauczył się wydukować komisje. Pech chiał, że weszły PbV
            i na ch.. mu się to przyda. Teraz cieżkie zadanie przed nim... dodrukować
            naklejkę to już nie lada wyzwanie :P
    • Gość: adam małysz Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:33
      tzn a co zrobicie z pracownikami skoro robot wystarczy co z umową??
    • Gość: zorro ssij:) Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 13.05.08, 16:05
      witam. w 90% zgodze sie z tym co jest tu napisane... panowie
      kordynatorzy brygadzisci i inne lizusy za pierd olone pare groszy
      chodza i podpier dalaja kogo sie da np taki pan Zorro typowy pies
      Gruchy nic nie potrafi sam zrobic tylko wszystko przez ta falowke mu
      mowia,, razem ze zdzisiem( ktory na kazde pytanie ma jedna
      odpowiedz...Nie wiem ale zaraz sie zapytam mariusza pies nr 2)
      wyworza smieci i chowaja sie za ta nowa maszyna ( chyba sobie po
      lodzie tam robia bo kazdy wozek wyworza jakies 30 min) Pan Murek
      • Gość: anonim Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 01:12
        Troche zabardzo wczules sie w sytuacje, Murek to jeden z normalniejszych ludzi,
        mlody ambitny, ogarnia sytuacje i w miare wyrozumialy, trzeba pamietac, ze sa
        nad nim pewne typy wymienione przez inne osoby i za wiele nie moze zmienic na
        lepsze, bo sam za wiele nie ma moze, co do picwasa to tez G wiesz, z tego co
        widze, koles robi czasem babole, zdaza sie, ale jak nie mozesz zostac na
        nadgodzinach, albo cos musisz zalatwic lub ogolnie zmienic czas pracy pomaga i
        jakos idzie sie dogadac! Co do reszty ok, nikogo nie bronie, ale co do tych
        dwoch ludzi sie nie zgodzie. Reszta wypowiedzi innych osob, odnosnie
        donosicielstwa i ogolniego traktowania ludzi jak maszyny, to w 100% prawda.
        • Gość: maniuś Re:pozdrowienia dla ludzi z traktorowej IP: *.4web.pl 15.05.08, 20:35
          pozdrawiam starom ekipe z traktorowej okim mowa ten wie trzymajcie
          sie eloo
    • Gość: ;-) Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 17:39
      Wyobraźcie sobie jakbyśmy tak przez 1 dzień pracy wszyscy zastrajkowali i nie
      zrobili ani jednej komisji? Jacy byliby zesrani?! A ile by strat mieli?! Może by
      się w końcu szacunku nauczyli...
    • Gość: mAGISTER Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 13.05.08, 17:47
      WIDZE CHIPSY,A NA PLECACH CZUJE ODDECH ZDZICHZA. NAJLEPSZY JEST TEN
      CO CZYTAC NIE UMIE A DLA KARIERY TO BY TO ZROBIL Z WLASNA MATKA [BO
      ODTYLNY JEST]
      • Gość: nowy!! Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 17:54
        no co racja to razja odtylny nawet czytac nie umie tylko cos duka haha
    • Gość: dido Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 20:01
      Sluchajcie za uczciwa i solidna prace nalezy nam sie godziwa
      pensja,a to wcale nie jest tak wiele.To ze opieka socjalna jest
      niezla jest ok. w koncu nie zyjemy w Kamerunie tylko w Polsce i na
      dodatek w Unii Europejskiej wiec nie ma sie co podniecac taki jest
      standart.to pracownicy buduja firme i to wlasciwie dzieki nim
      istnieje moze gora w koncu by to zrozumiala i zaczeli by szanowac
      zwyklych ludzi!trzeba sie dopominac o swoje w koncu nie po to Lechu
      skakal przez plot!trzymajcie sie!
    • Gość: komisjoner105 Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 20:19
      Odczepcie sie od Leszka Bobowicza bo to w porzadku facet i to co piszecie ze nic
      nie umie to nie prawda. On jako jeden z nielicznych jako tako jest normalny.
      Nie rozumiem wiec co od niego chcecie.
      Niektorzy tu narzekaja zastanawiam sie czy chociaz norme wyrabiacie na danym
      magazynie bo z tego co widze to wymagania macie duuuuze ciekawe co wy dajecie
      tej firmie bo cos sadze ze tylko zostawiacie po sobie smród.
      Przychodzicie do roboty by pogadac posciemniac w rajkach a nie robic taka jest
      prawda i nie udawajcie tu aniołkow. Jakby kazdy wyrabial norme to i kierownictwo
      by inaczej na nas wszystkich patrzylo. A jak nie to nawet w tedy by mozna bylo
      pogadac w tej sprawie z nimi a takto to jak chcecie teraz z nimi gadac to tylko
      sie osmieszycie.

Cieszcie sie z roboty bo nie jest taka tragiczna chociazby przerwa ktorej nie
      trzeba odrabiac ... bo gdzie niegdzie trzeba, duzym plusem tez jest darmowy
      obiad byle jaki ale zawsze cos na ząb.

Zastanowcie sie co wy dajecie tej firmie a nie co ona wam moze dac . JAK
      BEDZIECIE WIDZIEC EFEKTY TEGO CO DAJECIE TO MOZNA MYSLEC O ROZMOWIE Z
      KIEROWNICTWEM... pomyslcie myslenie nie boli
      • Gość: Mg2 Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.msk.pl 13.05.08, 21:09
        To zes zablysnal komisjoner 105 ;) pogratulowac!!!
        To ze jest posilek chyba nie jest zly za to plus!Przerwa odrabiac ??? to gdzie
        ty pracowales w chinach??
        -Norma!Ok jest.nie bylo by kazdy by lezal a nie robil.Ale po kiego jeden z
        drugim Pan "Ambitny" za....dala? Np: 500 na 8h a on robi 700-750 i z bananem na
        mordzie sie kazdemu chwali.Dzieki takim norma sukcesywnie wzrasta
        GRATULACJE!!!!!A co ja maszyna jestem zeby nie pogadac?? Boli Cie to ze stoje i
        gadam?tez pogadaj :D
        Bobo normalny??haha lazi gapi sie a jak stanie to jakby sie zacial i stoji....po..b!
        A od Zdzicha nie wiem co chcecie jak dla mnie najnormalnieszy z tych wszystkich
        pedalow ! Fakt troche z kopary mu wali ale kazdy ma jakies wady ;)
      • Gość: Ktos Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gprs.plus.pl 13.05.08, 23:00
        ktosKomisjoner ty to sie k..wa zamknij jak wyrabiamy norme to i tak nam pier..la ze za malo!! Co rusz na jakims magazynie ktos norme podnosi ale wiem jedno sami sobie niektorzy ta swinie podkladamy!!

A jak myslicie czy ktos sprawdza rewizje?? Ile razy ktos z Was wspolpracownicy widzial jak rewizja czy Locus wchodzi w tych bojowkach z pustymi kieszeniami a wychodzi z wypchanymi?? Masakra a puzniej nas opierd...ja i krzywym ryjem patrza!! A najbardziej wku..ia mnie fakt zatrudniania takiego lapsa jak Rumcajs!! Wchodzi na stolowke i zaczyna cos gadac a jak sie go pytamy to zmiania scierwo temat !! Jak chcecie nam robic zebrania to dawajcie nam kogos kto jest zdolny pojac ta wiedze i nam odpowiedziec!! Zatrudniajac nas mowia nam nadgodz sa sporadycznie!! Sporadycznie to sa ku..a dni po 8h!! A co do rewizji prz wyjsciu z magazynu smieszy mnie koles co ciagle jak nas sprawdza to "widze wiedze widze" co on sie ku..a zacial czy jak?? Kogo wy kuzwa zatrudniacie co to za patafiany?? Jak pamieci do nas niemaja ze wyszlismy 1 min wczesniej niech se kuzwa zdjecia jelopy robia!! Zal mi tego wszystkiego i "Was Bracia i Siostry"

Wiem jedno to my jestemy trybami tej maszyny zwanej Rossmann-em ale z czasem tryby sie psuja zapamietajcie to sobie mowa do Waszej Swietobliwosci Wladzy!!
    • Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 13.05.08, 21:02
      Dużo się dawało i gó.. to dało.
    • Gość: Mistrz Zen Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 21:32
      Rossmann musi zacząć finansować badania genetyczne...sklonują takiego Waldka czy
      Zenka z 10x i wszyscy z "góry" będą zadowoleni! Nawet roboty już nam potrzebne
      nie będą...! xD
    • Gość: paproć Yebac przypucowanych IP: *.lodz.mm.pl 13.05.08, 21:36
      Tak jak w temacie <---
      Jeszcze rok temu w tej firmie normalnie sie pracowalo.
      Na Traktorowej jak nie bylo roboty i sobie siedzielismy to zadnej lipy nie bylo
      nawet jak przechodzil obok ktos z "gory".
      Tam bylo tak ze: od .. es co musiales i mogles se siedziec. A tutaj nie dosc
      ze co drugi sie pucuje to nie szanuja pracownika. KOŁCHOZ!!

Duzo ludzi sie zmienilo i duzo zmienilo sie na magazynie.
      Pracujac w tej firmie ponad 2 lata moge stwierdzic, ze z przyjaznie nastawionej
      firmy dla pracownika (moze kiedys nie bylo basenow, silowni itp. ale bylo lepiej
      i szanowali pracownika) teraz zrobilo sie bydlo.

Łaske robia, ze dadza urlop. Nie dosc, ze jestem jednym z najstarszych
      pracownikow w tej firmie (bo osoby z mojej rekrutacji juz dawno odpadly) to
      dostalem urlop w terminie, ktory odbiegal od tego ktory sam chcialem od kilka
      tygodni! Ale osoby, ktore pracuja po pol roku mieli w tym terminie w ktorym
      chcieli. I GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOSC???

Panowie w garniturach odwracaja sie plecami gdy chce z nimi normalnie jak
      czlowiek porozmawiac o tym co sie dzieje i dlaczego dostalem urlop akurat w
      terminie ktory mi nie odpowiada. Wczasy z rodzina poszly sie kochac. PRZECIEZ JA
      TEZ MAM RODZINE!

Pracownicy tez sa po rownych pieniadzach. Tylko patrza zeby kogos podp pie..c.

Najbardziej boli, ze robia to starzy pracownicy. Taki pan Robert G. z inv
      jeszcze kilka miesiecy temu jezdzil po rodzinach kierownikom zmian itp a dzisiaj
      jest jednym z tych, ktorzy dla pozostawienia ich w robocie podpie.. nawet
      swojego kumpla. To przykre.

TYLKO PAMIETAJCIE KAPUSIE: DO EMERYTURY W ROSSMANNIE NIE DOROBICIE I PRZYJDZIE
      CZAS ZE BYC MOZE KIEDYS SPOTKAMY SIE W NOWEJ ROBOCIE. Swiat jest maly.

• Gość: ktoś Re: Yebac przypucowanych IP: *.toya.net.pl 13.05.08, 22:24
        Do komisjonera 105-niestety tu piszą osoby co co najmniej 95% normy robią ale
        domyślam się że tego nie wiesz.Tu chodzi o niesprawiedliwe traktowanie takich
        jak my co robimy dużo dlaczego łeb taki co robi o 200 pozycji mniej od nas ma
        taką samą pensję co ja który tyra jak wół.
        Bobo spoko zakręcony ale facet się naprawdę na większości rzeczy nie zna-to fakt.
        A prawda jest taka że wszyscy brygadziści może by byli inni gdyby nie zebrania w
        akwarium dostali awanse ale to działa w 1 stronę albo się wykaże albo go
        zwolnią-i tak niestety jest.
        Ale inna bajka niestety jest z pod pie..czami jak nie masz się czym wykazać
        to podjebiesz kolegę co z.. robotę ot jaki ja jestem dobry i uczciwy dla firmy.
        A sam pamiętam jak Zatylny komisję tyrał i jakie głupie pytania walił na
        zebraniach ale niestety sprzedał kolegów i jako uczciwy pod pie..cz awansował
        szkoda że jak się go spytasz o coś to się robi zielony i ma żabie oczy.
        Ciekawe kiedy zrobią zebranie o tym nie formalnym forum albo zamkną stronkę.
        Pozdro czerwono-zieloni kołchoźnicy:)P
        • Gość: adam małysz Re: Yebac przypucowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 05:07
          jeju 200 pozycji więcej robicie i jesteście z tego dumni taaaak a zapierd...alaj
          tak jeszcze z pół roku na pełnym gazie zobaczymy co będziesz miał z kręgosłupem
          myślisz ze więcej dostaniesz ....ch..a więc czy warto sie tak rozumiem też nie
          można nic nie robić a druga rzecz to zobacz co robisz kolegom zwiększasz normę i
          jesteś z tego dumny tak Czy chcesz byś brygadzistą który po przekroczeniu muru
          Rossmanna zegna się tylko z oddechem z zorro??? i łeb na dół i skulony ogon .......
    • Gość: logistyk men Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 22:00
      Mam tylko nadzieje,ze w koncu cos ruszy,ze ktos zacznie rozliczac cala ta bande przekretow i cwaniakow,Pana Arciego,Gorzkiego,Szrame i znerwicowanego Jakubka i ich smiesznych kierowniczkow zmian.Napewno bylo juz powazne zebranie z kierownikami zmian i kordynatorami,mowiace zeby udawac,ze nic sie nie stalo(czyli cos w stylu,ze ktos na nich pluje,a oni mowia,ze deszcz pada).Po pieciu latach ich rzadow,miejmy nadzieje,ze w koncu nadejdzie ich kres.Teraz w koncu widac jaki maja szacunek,jak odbieraja ich ludzie,dzieki,ktorym miedzyinnymi,ta firma odnosi sukces na polskim rynku.Jak jeden z drugim bedzie mogl spojrzec komus w twarz,jak bedzie mogl dalej zarzadzac tym magazynem i ludzmi przepelnionych pogarda i brakiem szacunku do nich?Zyje nadzieja,ze dotarlo to wszystko w koncu do Pana Cieslaka,ktory jako jeden z najwyzej postawionych w dziale logistyki,ma pojecie,kulture i poszanowanie wsrod pracownikow dzialu.Mam rowniez nadzieje,ze zainteresuje sie tym wszystkim Pan Prezes i poczyni kroki,ktore oczyszcza ta toksyczna atmosfere,ktora napewno nie czyni niczego dobrego.Wiem,ze rozpoczela sie walka,walka o Nasze dobro,walka abysmy byli szanowani i godziwie wynagradzani.Zycze tego Wam czerwono-zieloni koledzy,oraz sobie.P.S.Ty komisjoner 105,pewnie jestes synusiem Bobka,Junior?No to walnij sie w leb za to co piszesz.Nie pisze tutaj o Twoim ojcu lecz o tym jak odbierasz chlopakow,pieknie kolego!
    • Gość: Zwolniony W Lutym Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 22:32
      Rossman...Solidna Niemiecka firma...W rekach Polakow,przepraszam Zydów.. Stary pracownik dla nich to smiec;((( rok i po tobie... Jest madra grupa Brygadzistow-Cieci kturzy cie podpierd.... na kazdym kroku.. Szkoda mi tych chlopakow.... Grupa czerwonych robaczki kturzy gonia za norma,zaklad na nich zarabia i wykancza... jak nie zostaniesz 2-och nadz upomnienie,lub zwolnienie juz myslom.... Zieloni nastepni,panownie maja 3 razy ciezej a te same pieniadze.... JESTEM CIEKAWY ILE MAJA WIELCY PRZYWODCY NYGUSTWA...Brygadzista jak to przepieknie Brzmi, jestem nim a w operujesz dupe wyzej oni mu wierza i pracownik tepiony i aut... Co to jest podzwyzka w Rossmnie??? Jest ... co miesiac wiecej normy...Pozdrawiam Ochrone ktura tam kradnie najwiecej... a na pracownikow ma zale....

TRZYMAC SIE CHLOPAKI....zwolniom... smiac sie z nich...Pracy niebrakuje... 1,8tys brutto jest juz wszedzie.... WSZYSCY NA ZADANIE 1nego DNIA I ROSSMAN WAS BLAGA O WSZYSTKO....

POZDRAWIAM CALA KOMISJE Z MG7 ZMIANIA Z..EGO ZIELISKIEGO NAJWIEKSZEGO LAPSA I OPIER....NA MAGAZYNIE.... LUDZIE BEZ GLOWY....
      TO TYLKO ROSSMAN

AHA... PANIE RASCH ZWANY SZMATOM... ZASTANOW SIE NAD SOBA I INNI BRYGADZISCI TEZ... MACIE WYSOKIE MNIE MANIE O SOBIE... FUKCJA WASZA PRZSZLOSCIOM A NA ULICY SIE SPOTKAMY...

KOMISJA MG 7 RZADZI...;))) Inspekcja Pracy bedzie i ukarze ich.... Brak palarni,slowo wewnatrz norma jak nie zwolnienie,boxy waza sobie 500kg ty pchaj))) jest tego...

NIE POLECAM ROSSMANA NIKOMU... Miesiac ci wchodza w dupe potem ci lizom,wchodza powoli a potem wytrysk NIESAMOWITY...i po karierze ;)))
    • Gość: lizus :) ponownie Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.05.08, 23:28
      Do smoka walelskiego mój staż w firmie jeszcze by cię zadziwił:) Poza tym
      panowie a może i nawet panie. Proszę nie obrażać ludzi i to jeszcze używając
      ich nazwisk na ogólnym forum. Co by nie robili i nie mówili po prostu tak nie
      wypada !!! Chcecie aby przeczytał to dyrektor logistyki a nawet prezes naszej
      firmy okej ale co mają czytać ??? :0 wyzwiska obelgi ??? Coś tu jest nie tak. Ps.
    • Gość: Kadra zarządzająca Nowe magazyny Rossmanna IP: *.eranet.pl 13.05.08, 23:48
      To o czym piszecie, to prawda ale prawda widziana tylko z jednej
      strony. Myślicie, że za Brygadzistami, Koordynatorami, Szefami
      Zmiany i Kierownikami, nikt nie chodzi i nie mierzy normy?!
      Tak samo jak Wy jesteśmy rozliczani z wyznaczonych zadań. Nie mamy
      normy 700 itd., naszą normą jest wykonanie zadania i plan
      zrealizowany w 100%. To o czym piszecie ma sens, nadgodziny przykra
      sprawa, a co mamy powiedzieć MY, zostajemy po godzinach za darmo!, i
      tu pojawi się zaraz komentarz "przecież macie pensje 3x większe"
      BZDURA! Nasze pensje są tak samo niskie.
      Urlopy temat bardzo ciężki może kiedyś dojdziemy do sytuacji, kiedy
      zamkniemy zakład w lipcu lub sierpniu i wszyscy będziemy mieli wolne
      wakacje. Czy tak będzie ??? Wyobraźcie sobie sytuację, że w/w
      wspomnianych miesiącach nie ma połowy ludzi :( Sklepy niestety tego
      nie zrozumieją będą zamawiać większe ilości bo sprzedaż jest
      większa. Jak widzicie nie ma rzeczy białych i czarnych zawsze jest
      jakiś odcień szarości.
      Zapewne nie dogodzi się wszystkim pracownikom, a na tym forum to
      oczywiście piszą najbardziej wzburzeni aby wreszcie powiedzieć to o
      czym myślą.
      Pomimo, że pada tu wiele słów krytyki pod adresem kadry
      zarządzającej, nie mamy Wam tego za złe. Macie prawo do swoich opini.
      Postarajcie się jednak spojrzeć na to z dwuch stron dodając kolejny
      komentarz. Aha i nie mówcie, że nam to mózgi wyprali i działamy jak
      zwierzęta a nie jak ludzie bo to przykre. Ci, którzy mówią, że droga
      do awansu wiedzie tylko przez sprzedawanie innych są w błędzie.

• Gość: byłyzielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.08, 04:20
      No niby tak można na wszystko patrzeć z obu stron ale postaw sie na miejscu
      szarego magazyniera który za marne 1.7 tys musi utrzymać rodzinę a nie ukrywając
      kadra zarabia dużo więcej.
      Nie pomyśl sobie że pisze to żeby się "wybielić" bo tyrałem tam 2 lata mając
      wyższe wykształcenie od osób które koordynowały to wszystko i uwierz mi że
      chciało mi się śmiać patrząc na nieudolność i brak kompetencji. Ale co może
      wiedzieć magazynier o kierowaniu ludżmi i podejmowaniu strategicznych decyzji.
      Okazuje się że może mając zdrowy rozsądek, zdolność logicznego myślenia,i co za
      tym idzie wiedzę potrzebną do tego.
      Z wielkim żalem muszę również stwierdzić że na takie stanowiska nie każdy się
      nadaje. po prostu trzeba mieć do tego predyspozycje i nic więcej.
      Stwierdzenie również że macie nie wiele większe zarobki zakrawa o pomstę do
      nieba. Chociaż wiem co chciałeś przekazać. I teraz to ty postaw się z drugiej
      strony, bo to jest wielce nie subiektywne i pokuszę się tutaj o taką małą
      dygresje bo vw golf z 89r nie jest w stanie konkurować z Fordem Focusem z 2007r
      a według twojego toku rozumowania jest to samochód bez różnicy jaki. Więc chodzi
      tutaj tylko o różnice w standardzie życia i niby tych samych potrzebach.
      • Gość: ja Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 14.05.08, 18:03
        jak coś to 1300 plus możliwa premia jak sie jej nie straci za głupote
    • Gość: byłyzielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.08, 04:53
      A tak poza tym wszystkim to mam nadzieję ( chociaż nadzieja matką głupców) że
      SZ.P. Cieślak w końcu przerwie to jedno wielkie pasmo porażek i nie porozumień a
      wtedy może ta firma odbuduje swoją opinię. Bo coraz bardziej wydaje mi się że
      stacza się po równi pochyłej i może być ta sama sytuacja co z firmą gillet ale
      oni już ten etap maja juz za sobą.
      Dlatego życzę wam jak najlepiej.
      I taka mała rada dla pana Cieślaka żeby może kiedyś porozmawiał z kimś kto już w
      tej firmie nie pracuje a dowie się na pewno więcej bo nie czarujmy się
      pracownik zawsze mu powie że jest super w obawie o pracę i konsekwencje.Dlatego
      w moim odczuciu czasem warto przyjrzeć się kogo firma zwalnia i za co bo czasem
      to jest zupełnie inaczej niż to przedstawiają.
      Ale to już zostawię pod osobisty osąd.

Pozdrowionka jeszcze raz dla wszystkich i nie dajcie się tak trzymać.
    • Gość: Do Debili Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 07:14
      Widze same plusy,ale kto pisze z kierownictwa na forum,Stancyk,Reszelewski??? debile juz naprawde...Stanczyk zdejmi juz ta koszulke jeden z drugim i pupe w kroki i zamien sie na tydzien...Zostan magazynierem,pogadamy.Daje ci dwa dni i bys sie posral i Brygadzista by cie jeszcze popie..l ze nie dajesz rady.
      CO ZA SMIESZNY ZAKLAD
    • Gość: pracownik magazynu Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 08:34
      nie proście się p.Cieślaka o zrozumienie bo niemożliwe żeby
      mr.Cieślak o tym co piszecie nie wiedział.Z resztą taki z niego
      logistyk jak ze mnie dyrektor (ukończył AWF),Ja na 100% szukam sobie
      nowej pracy bo w tej po paru latach psycha mi siada,jestem z..y
      jak koń po westernie i nie licze na cuda. Wam wszystkim koledzy też
      radze ZRÓBCJE RZĄD....
    • Gość: Pani z biura. Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 08:38
      Każdy wie,ze cała ta kadra zarzadzająca magazynem to największe sztywniaki i gbury w firmie.Gdzie by nie pojechali,zachowują sie sztucznie i obłudnie,nawet tam nie umieją sie wyluzowac i byc normalnymi ludżmi.Panowie nie dajcie sie!
      • Gość: pracownik magazynu Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 08:47
        wielkie dzięki dla pani z biura za wsparcie dla"logistycznych
        roboli" i pozdrowienia
        • Gość: ktoś Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 09:18
          Sz.P.Cieślak prawdopodobnie nic nie wie o całej sytuacji gdyż pracownicy są
          zatrzymywani(ci co się zwalniają i idą do niego).A panowie z magazynu
          przedstawiają mu tylko wykresy i mówią że wszystko jest OK.
          A może jest ktoś z biura i dotrze to dolej i wyżej bo załoga już nie wytrzymuje
          a nie mówić co dalej będzie.
          A co do pensji pracowników to jak zabiorą premie mamy tylko 1300 netto fakt że
          brygadzista ma jakieś 300 więcej ale ma jeszcze zwykłą premię więc nie piszcie
          bzdur bo zawsze macie koło 2000 netto albo i ze 200 więcej więc już najbiedniej
          masz jakieś 700 netto na plusie.A o koordynatorach i reszcie nie mówię.
          Pozdro dla czerwono-zielonych kolegów.
          P.S.a może się zbierzemy i weźmiemy 1 dzień na żądanie razem wszystkie sekcje
          może wtedy sama góra się pofatyguje i porozmawia ale nie panowie z akwarium bo
          to i tak nic nie da
    • Gość: pracownik mg. Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:10
      oglądaliście <bruneta wieczorową porą>,tam był cytat :to jest
      butelka z XVII wieku z której szlachta rozpijała pańszczyżnianych
      chłopów. ludziska nie chodżcie na imprezy z tą kadrą bo wódka czyni
      cuda i powiecie pare słów za d...i zażygacie korytarz i buractwo
      spod strzechy z dyplomem będzie miało powód do radochy.Pół litra
      kosztuje mniej niż godność!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka