Gość: DO WSZYSTKICH Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 10:32 Panowie rozumie wasze oburzenie i złość na innych pracowników ale dajcie spokój z obelgami i wytykaniem wad co drugiemu brygadziście i koordynatorowi. Lepiej napiszcie czego chcecie czego oczekujecie zbierzmy to do kupy i podejmijmy decyzję co dalej robić! Piszcie jak najwięcej bo szefowie już mają plan-POCZEKAJą JAK SPRAWA SAMA PRZYCICHNIE PRZESTANIECIE PISAć I NIE BęDZIE śLADU PO WASZYCH żALACH. Piszcie wszystkie wpadki, jakie krzywdy was spotkały ze strony przełożonych, co waszym zdaniem należy poprawić aby lepiej się pracowało i co by wpłynęło na poprawę atmosfery!!!!!!! Więcej informacji większa szansa na dobry artykuł w gazecie!!!!! Do tego dążmy do osiągnięcia wspólnych celów!!!!!! Pozdrowienia dla całej załogi magazynu z trzech zmian!!! Siła w naszej spójności!!!!! PISZCIE PISZCIE PISZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!ZWIĄZKI!!! Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 10:36 Chcecie związki zawodowe będziecie chcieli walczyć o swoje! Trzeba nie wiele minimum 10 osób i odwagi!!!! Chętnych proszeni o potwierdzenie pod tą wypowiedzią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 13:01 TAK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRÓG LIZUSA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 11:11 A MOZE INFORMACJA DO NIEMICKIEJ CENTRALI?NIECH SIE DOWIEDZA JAK DZIAŁA POLSKI RODZINNY ROSSMANN.POZDROWIENIA DLA PANA ROSSMANNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIRK R. Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:49 mnie najbardziej irytuje to, że mam z 15. kierowników, każdy mądry i wykształcony ...a efekt tego taki, że rzucają mną po całym magazynie bez pożytku dla firmy i mojej skromnej osoby... logistyka tak, ale tylko z nazwy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PALETYZATOR Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 14.05.08, 12:21 WITAM ,zgadzam sie z pisarzem "DO WSZYSTKICH" ponieważ ma racje by pisać bo chodzą suchy po magazynie że góra chce to wyciszyć by wszystko umarło śmiercią naturalną nie pozwólmy na to.Zgadzam sie też po części z osobą "KADRA ZARZADZANIA" bo znam osobę która była w firmie kierownikiem zmiany i zrezygnowała bo nie zgodził sie na złe traktowanie ludzi z komisji,potwierdził tylko że nacisk jest nie tylko na ludzi czerwonozielonych lecz i oni maja normy ale on był prawdziwym mężczyzną i im po prosty odmówił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PALETYZATOR Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 14.05.08, 12:37 WITAM, ktoś napisał że trzeba pisać konkrety a nie jakieś obrazy w stronę góry no wam napiszę kilka konkretów : 1- OłóWMEN każdy go zna i wie że coś jest na rzeczy bo sie panoszy i nawet kierownicy i brygadziści wiedzą jak sie z nim pracuje ale sami mówią głośno na magazynie że on ma PLECY . TO NAM SIE NIE PODOBA 2-SłONKO-MAJTEłUSZ-KULA ten człowiek wywoził palety jasne z magazynu i nic nawet w tedy gdy było zgłaszane że znikają dobre EUROPALETY jasne z szrotami i co i nic żadnej reakcji 3-PSIłKI było kiedyś gorzej lecz dużo sie nie zmieniło zapraszam panie z biur na naszą stronę na zupkę z kiełbaską a potem wizyta w WC dlaczego my fizyczni i cała większa siła tej firmy nie możemy jeść godnych posiłków jak ci umysłowi . POZDRAWIAM I JESZCZE SIE POJAWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PALETYZATOR Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 14.05.08, 12:53 WITAM mam jeszcze jeden przykład co nam sie nie podoba : OCHRONA -wiedzą wszyscy że nie raz sie zdarzyło jak ci co pilnują nas byśmy nic nie kradli to sami np:pili alkohol i zasypiali w boksie z pokrowcem oraz ja byli w pracy na kacu .Zadaje pytanie dlaczego oni nie są kontrolowani czy coś nie wynoszą oni tacy sami jak my "TYLKO LUDZIE " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Nowe magazyny Rossmanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 13:02 praca w rossmannie...obóz pracy jednym słowem, gdzie nie liczą się z człowiekiem...tak wspominam prace w tej firmie..i gdyby nie osoby z którymi współpracowałam pewnie nie wytrzymałabym tam aż tyle. na szczescie mnie juz tam nie ma a wszystkich magazynierów serdecznie pozdrawiam:)))nie dajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 15:18 Piszę to głównie z myślą o ludziach z zewnątrz, tych co myślą trzeźwo i rozsądnie. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że na magazynie większość pracowników to spokojni i sumienni pracownicy. A tutaj najgłośniej krzyczą Ci już zwolnieni za nygustwo, zakompleksieni i niedowartościowani ludzie, a po słownictwie, pisowni oraz poziomie agresji widać też garść zwyczajnych prymitywów. Takich żadne argumenty nie przekonają. Oni wiedzą swoje i tyle. A prawda oczywiście leży po środku, każda ze stron ma swoje racje. 1.Racje ma ten kto pisze, że za sumienną pracę należy się godziwe wynagrodzenie. Ale najpierw trzeba sumienie pracować! Za darmo byście chcieli podwyżki? A jak sie popatrzy po magazynie to jakoś nie u wszystkich widać chęć do pracy. U mnie na zmianie akurat jest inaczej, mamy najlepszą wydajność ka każdej części magazynu. Największe nygusy już poleciały i atmosfera jest dużo lepsza. Nikt nam nie każe robić coraz więcej i więcej. Jak my mamy wydajność 115 a reszta 100 to się nie dziwię, że macie rozmowy. Weźcie się do roboty lepiej, będą lepsze wyniki, to i pensja będzie lepsza. 2.Dużo tu jest prawdy, ale u dużo informacji nieprawdziwych, zasłyszanych od kolegi kolegi i wyolbrzymionych. Brygadziści wcale nie mają takiej dużej kasy. 300zl więcej, a nadgodzin nie mogą robić. i żeby pisać ze pod...ją? Może i tak, jak się do kogoś mówi po kilka razy i nic, albo jak ktoś gada zamiast pracować to nie mają innego wyjścia. Oni też są rozliczani. Mają o wiele więcej obowiązków niż się Wam wydaje. Ja mam dość bliski kontakt z jednym i wiem, że wcale łatwo nie mają. Taki szmata np potrafi dużo pomóc, urlop załatwi czy wcześniejsze wyjście. Bez problemu. Jak jest dużo roboty to patrzy żeby ludzie nie gadali, ale normalnie to pozwoli chwilę pogadać. Czepia się jak coś jest źle, to fakt, ale przynajmniej jest konsekwentny i się nie boi tego powiedzieć. Jaro też spoko koleś. Jak trzeba to opier..li, a tak to na luzie facet. Kula też według mnie jest porządny facet. O swoich dba, ale jak trzeba to równo objedzie. Ma koleś jaja i nadaje się do tej roboty jak mało kto. O reszcie ludzie też dużo gadają złego, ale jak jest to nie wiem, nie moja zmiana. Tylko ten co do Piotrkowa jeździ to jakiś dziwny, krzyczy na wszystkich, nie wiadomo jakie panisko, zachowuje się jakby był najważniejszy na magazynie. 3.Co do nadgodzin, to to już taki rodzaj pracy. Czasem trzeba więcej potyrać. Ale wszystko zgodnie z prawem. Te odbiory godzin też mi się nie podobają, bo jak już pracuje więcej niż 8h to wole dostać więcej kasy. To oddawanie 1 godziny za 1 nadgodzinę też mi się zaczyna nie podobać. A już totalnie do bani jest dawanie urlopów jednodniowych jak jest mało pracy. Albo raz przychodzę na noc do pracy a mi koordynator mówi żebym szedł do domu... to nie mogą zadzwonić kilka godzin wcześniej? Przecież siedzą i planują cały czas ile jest do zrobienia. Tutaj mogłoby być lepiej. Urlopy wypoczynkowe też są planowane chusteczkowo. Ale trzeba popatrzeć, z 2 strony, że połowy ludzi nie puszczą w wakacje, bo nie będzie miał kto robić, a sklepy pracują cały czas. A z puszczaniem z nadgodzin... ja tam nie mam problemów. Pracuję solidnie i zostaję jak trzeba.Czasem jak mi nie pasuje to idę do kierownika i mówię. wWydajność mam ponad średnią, na chorobowe nie uciekam i dobrze mnie traktują. A jak ktoś jest ściemniacz i symulant to kij mu w oko. Raz słyszałem jak kierownik mówił brygadziście, że w wiekszości przypadków nadgodzin by nie było jakby każdy pracował na przyzwoitym poziomie. A że cwaniaków nie brakuje to musimy za nich robić. A oni potem najbardziej płaczą, że źle jest na magazynie i że źle ich traktują. Dobrze ktoś napisał > nie pasuje to na pocztę pracować. 4. Tak piszecie że kierownicy są beznadziejni, a robią rzeczy o których pojęcia nie macie. Ale krytykować jest zawsze łatwo. 5. Ta rewizja i ochrona to faktycznie przegięcie pały. Zwłaszcza ta ochrona. Ja tam nie wiem czy kradną, ale obijają się nieprzeciętnie. Pewnie na parę spraw nie odpisałem, ale już mi sie nie chce pisać. myślę, że sytuacja idzie ku lepszemu. na magazynie jest większy porządek niż rok temu, największych ściemniaczy już nie ma, nowa stołówka jest super i tylko ta "kawa" mogłaby być lepsza. Pozdrawiam wszystkich magazynierów, zwłaszcza zmianę W.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoL Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 16:08 tak czytam i miejscami nic nie rozumiem. polecam posty Pana Magister i Pana zwolniony w lutym. pierwszorzędne !! edukacja zakończona na etapie dzisiejszego gimnazjum. część z was pisze naprawdę rozsądnie, choć macie różne punkty widzenia. ciekawe ile prawdy jest w tych opowieściach sfrustrowanych pracowników. tu znów na głowę bije wszystkich Pan zwolniony w lutym. zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorany Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 17:35 Do Pana spokojnego tak ładnie piszesz o brygadzistach i o Panu KULI pogadaj z chłopakami od niego to się dowiesz jaki to ptaszyna.Paletyzator ma rację że ze wszystkich sztaplarzy to największy nygus.Jak paru poszło do Pana Gorczycy po urlopy na 2 maja to prawie cały magazyn gadał jak ich potraktowano(zrobił zebranie i im pojechał na maxa).A o ludzi dba ale swoich tego co mu paletki sortuje i może jeszcze ze 3 znajdziesz a tych co jeżdżą na mg7 to chce zaorać.Wszyscy wiedzą że tylko Majcher,Śledziu,Broda,Pawłow i Hodałek tam się nadają(bez urazy do reszty).A sam Pan KULA to może kiedyś zejdzie z tego LR-a i sam się weźmie do pracy bo nic nie robi oprócz palet,spania przy kompie,jeżdżenia i dobrego wrażenia.Niech kierownictwo zobaczy ile chłopaki robią jak go nie ma znacznie więcej on im po prostu utrudnia pracę.Od niego powinno się zacząć-OD NAJLEPSZEGO I NAJWIęKSZEGO NYGUSA NA MAGAZYNIE.I proszę spokojny nie pisz o nim rzeczy których nie wiesz bo to boli nie tyle mnie co kolegów którzy jeżdżą na jego zmianie bo to dobrzy pracownicy(z wyjątkiem Kuli i tego na mg3 co palety robi) Cześć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 17:02 Kiedy slysze 115%normy to przypomina mi sie Mateusz Birkut,jest cos z tym nie tak.Pamietacie jak skonczyl?a tak piszac (Do wszystkich) to faktycznie trzebaby o tym porozmawiac tylko jaka mamy gwarancje ze za ujawnieniem sie nie leza juz wymowienia?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc123 Nowe magazyny Rossmanna IP: 81.168.185.* 14.05.08, 18:12 Jestem bylym pracownikiem Rossmanna i to nie takim,ktorego zwolniono ale takim,ktory sam odszedl do lepszej pracy.Zgadzam sie z tymi,ktorzy twierdza,ze w Rossmanie nie da sie normalnie pracowac.Ta cala banda na kierowniczym stanowisku zrobi wszystko,by z normalnego uczciwego czlowieka zrobic bandyte i zlodzieja.Pamietam nasze przerwy gdzie karano nas za to ,ze o minute za wczesnie szlismy na przerwe!!!!! I za to przewinienie skrocili nam przerwe o 10 minut.Paranoja jakas jak w obozie.A nadgodziny?!!!JAk ktos mial dziecko do odebrania z przedkszkola i nie mogl zostac to szanowny pan Jakubowski kazal by dziecko poczekalo przed przedszkolem az skoncze prace!Rozumiecie cos z tego? W takich warunkach nie dalo sie pracowac i jednoczesnie normalnie funkcjonowac w rodzinie. Pozdrawiam Was wszystkich kochani i calym sercem jestem z WAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rts polesie Musiałem to napisac ! IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.08, 18:31 Najwieksi sciemniacze maja tu najwiecej do gadania. Stoicie w rajkach sciemniacie w kiblu stoicie gadacie na magazynie np ze sztaplarzami ktorzy zasypiaja w wozkach na mg7, nie dosc ze sciemniacie w rajkach to te osoby co maja komisjonery stoja w tej wąskiej rajce i nie przepuszczaja ludzi ktorzy uderzaja z buta pchajac boksy - takie z was cwaniaki. Tak narzekacie na to jedzenie a jak jest czas przerwy to malo co sie nie pozabijacie na schodach czy nawet w kolejce po obiad - jak wam nie smakuje to nie bierzcie a nie malo co sie nie posracie by dostac szybko jedzenie a potem gadacie ze wam nie smakuje i zawsze macie jakies "ale" co do posiłkow.Ja nie biore jedzenia bo nie jestem glodny w robocie wole posiedziec i wypic herbate. Komisjonery bierzecie swinie ale zeby wpisac sie w zeszyt to nie wpiszecie albo nie podlaczycie pod koniec zmiany aby sie naladowal tylko jak staniecie tak ten wozek stoi z 10 procentami. Nie mowie juz o tym jak je niszczycie obijacie czy malujecie po nich. Talkmany tez poniszczone juz was łapy swędzialy i kable pociete słuchawki polamane. Na spozywce i perce maja raj komisje skonczy idzie posiedziec 10 min potem idzie kolejna komisje zrobi i znowu przerwa nawet maja swoj sygnal jak jedzie ktos od nich w windzie to naciska guzik alarmowy dzwonek wtedy sciemniacze wiedza ze to nadciaga "swoj" wiec mozna spokojnie siedziec i odpoczywac, jak nie slychac dzwonka to wszyscy w biegu skacza do boksow albo sciemniaja np cos ustawia w skanerze czy np pisze cos na kartce np kolejny sklep do karty pracy dodaje. Tak na prawde 2.5 godziny ze zmiany to sciemniacie,reszta jest robiona w delikatnym chodzie.. cos wrzucisz do boksu byle do przodu. Bylem w piotrkowie i co widzialem? a to ze nas wysylaja a tam boksow nie ma o kuwetach nie wspomne, my mamy tyrac a tamci stoja sciemniaja i sie z wszystkich z lodzi smieja. I tylko krzycza ze u nich norma nie obowiazuje oni tak robia zeby sie nie narobic i nie spocic - dokladnie tak slyszalem. Ja jestem zadowolony z pracy w rossmannie, a wy zamiast narzekac wezcie sie do roboty pokazcie ze potraficie to dopiero pozniej mozna o czyms zaczac gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS Bałuty ;) Re: Musiałem to napisac ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 18:45 Coś Ci się kolego ogólnie pomyliło, a jeśli tak nie uważasz to polecam udać się do doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Re: Musiałem to napisac ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:19 Masz predyspozycje na brygadzistę.Wkrótce cię dostrzegą i awansują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam małysz Re: Musiałem to napisac ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:23 TO musiał pisać SZMATA ZWANY RASZEM, CH.. ZORRA MIKSą ZWANY - ULUBIONA ZABAWA JEGO DZIECKA TO A KUKU <LOL2>RODZI SIE KOLEJNY PODPIE..CZ czytaliście W GAZETCE CO TAM SłYCHAć POLECAM:) <LOL2> ALBO też KOLEś KTóRY ZOSTAł KOORDYNATOREM PO Pół ROKU I GADA Z ODDECHEM I PRZERAżONYM MIXą żE MY TO BANDA CHłOPóW BEZ MóZGóW./... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: Musiałem to napisac ! IP: *.skomur.pl 23.05.08, 19:37 kim ty ku.. jestes pojebie przez takich jak ty pozniej nas jada te swinie z biura i w dupe ..i brygadzisci wez ku.. na 12 godzin dziennie zostawaj jak ci sie tak podoba a na jedzenie narzekamy bo jest ch..owe a bierzemy bo sie nam nalezy jak by te stawke dorzucili do pensji to bym mial to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyluzowany Nowe magazyny Rossmanna IP: *.eranet.pl 14.05.08, 18:31 Słuchajcie, a może by tak ranking brygadzistów i koordynatorów zrobić, od najbardziej ludzkiego do największej mendy na magazynie, może tych z ostatnich miejsc wypier...lom i będzie żyło się lżej, głosujcie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisjoner Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.08, 18:51 Z tym rankingiem to super pomysł!!! ale po co go robic jak wszyscy brygadzisci to jedni wieklcy podpie..cze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rts polesie Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.08, 18:47 Co tłumoki prawda boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybrygadier Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.08, 19:12 Pozdrowiena dla brygadzistow Bogusia(pedałka), Denisa (van pringelsa),Msr Miksera ( zorro), Szmaty, i innych o których zapomnialem bez was żyło by sie lepiej!!! Ale funkcja ktorą spełniacie na magazynie czyli wywoz smieci i NAJWAZNIEJSZA FUNKCJA CZYLI PODPIE..NIE jest funkcją przez ktora robicie sobie tyle wrogow że bałbym sie na waszym miejscu wychodzić z magazynu!!! Lepiej wychodzcie tak jak SZMATA 30 MINUT PUZNIEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 23.05.08, 19:42 ja widzialem tego frajera w okolicach franciszkanskiej z jakas klabzdra w swojej fiescie jechalcw.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 23.05.08, 19:45 ty ..y frajerze synu szmaty wynalazku ku.. i szatana napisz kim jestes chociaz i tak cie znajdziemy UWAGA WSZYSCY poszukiwany frajer ktoremu bardzo podoba sie w rossmannie i obrazil 99.9% pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rafika Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 24.05.08, 10:15 Szanowny Leszczu zamknij jape i nie prowokuj ludzi do nędznego pisania. Jak tego nie zrobisz bede zmuszony podjac radykalne kroki i Cie młocie znaleźć a uwierz mi ze dam rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsm Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 18:59 OCHMAN ale rozkreciles ta stronke! Udalo ci sie. Ciekawe na jakich warunkach zostali ci podpadnieci? A znam kilku takich.{kulka jak sie teraz czujesz,a mowiles ze "tam" byles GIT czlowiek! Co sie chyba zmienilo? Odisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsm Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 19:11 Ochman udalo ci sie rozkrecic to forum nie klamales. KULKA ty stra k...a jestes anie GIT czlowiek jak zapewniales. Poslizgniesz sie kiedys na wlasnym gownie,albo ktos z twojego timu cie wysadzi. Bym zapomnial ,z tym Robertem to ktos nieslusznie pocisnol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odmeldowac Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.08, 19:14 gsm zalosny pajac z Ciebie plebsie na strzala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztaplarz Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 19:19 Ludzie co brudy wyciagacie,GRATULACJE,powiedz w twarz cos komus robisz wylot,Taki Rossman!!!Kula kradnie,niech kradnie te palety,ja mu niezaluje,jest moim kochanym brygadzistom,ktury nic nierobi a karze tyrac...Hasło---CO TAM---No kur.... jaki to prostak,ale chlopak mi sie podoba,tupni noga a ten zasrany!!!Ale brygadzista,nastepny As Rossmana,Zatylny,hmm wielki komisiunujacy,sprzedal kolege najlepszego za zapalki,potem bzyknol Gruszke i mamy Korydnatora,kolejny As Rossmana,Zorro Mexico Team,panowie z Kontroli,to juz porazka,nic niewiem na wasz temat(jak mozna miec cos do kogo jak nic sie nierobi a popie..?),DESER... Julita zwana Sarenkom,ile ty zwierzat potracilas co???Szkoda ze do wiesniakow odeszlas...Brak mi twej tuszy i 1000 poczkow,echh;( NOWI PRACOWNICY ZAPRASZAM DO ZOO,tu jest chlew niesamowity,gorzej niz w Chinach ale mas te 1,3 tys przynajmniej;) NIC SIE NIE ZMIENI NIESTETY,ZA DUZO MLOTOW ROBI NA MAGAZYNIE POZDRAWIAM WSZYTSKICH ZIELONYCH PRZY OKAZJI,CHLOPAKI SA JEDNYM ZA DRUGIM,BRAWA DLA WAS POZDRAWIAM KOMISJE,CHLOPAKI ZESTRESOWANI NORMA,NIECH GONIOM I SZTAPLARZE GÓRA!!! .. KULE I JEGO FUNFLI,MATIZA MA CUDNEGO,SZCZYT MOICH MARZEN TE AUTO,MUSIMY MU POMUZ,DAJMY MU 2TYS PALET KUPI COS LEPSZEGO;))),I TAK SZRAMIE W DUPE WCHODZI TO GO NIEPOSADZA O NIC,ZGONIOM NA CIEBIE POZDRAWIAM AMLUX,TU SA DOPIERO GWIAZDY,TU JUZ KUR..... ELITA,KOLEDZY KULI Z OSIEDLA;)) TEO=LKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimek Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 19:23 Kogos zabolalo to pod biurko bo lepszy nie jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 14.05.08, 19:27 Ludzie jak juz udzielacie sie w tym miejscu to prosze Was róbcie to z pomoca słownika bo robicie takie byki ze wstyd! trzeba bylo isc na studia a nie po podstawowce pchac sie do magazynu...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karnet na basen Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 19:36 czy was już całkiem powaliło? teraz widać jak sie pracownicy(mowie o NAS zielono-czerwonych) 3mają razem,tak to kaszel leci na maxa, a na forum jeden drugiemu tyłek obrabia, jeden drugiemu ciśnie, padaczka, pamiętajcie, niezgoda rujnuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1-2-3 Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:43 Coś mi się wydaje, że zamiast polepszyć to pogorszymy swoją sytuację, bo niektótych zaczynają języki swędzieć.Ludziska postępujecie jak popaprańcy donosząc na siebie.Nie macie tego dość w pracy!Marudzicie i narzekacie na donosicieli a sami się tak zachowujecie.Moja rada:najpierw spójrz w lustro zanim coś tutaj napiszesz.Niektórzy z Was postępują wg zasady ja ma żle to inni też tak będą mieli.Żal mi ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popapraniec kulii Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 20:41 Panowie co kto robi na magazynie jego sprawa jest ochrona i przełożeni.Nie powinniście pisać takich rzeczy.Stwórzmy petycje lub list do kierownictwa i napiszmy co nas boli ale nie pierzmy swoich brudów na otwartych stronach dla całego świata.Za moment zamiast nas wspierać to się ludzie będą śmiali.Spadnie dochód firmy i polecą głowy co wtedy zrobicie!? Ja nikogo nie bronię tylko apeluję o kulturę i rozsądek-DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjście towaru!!!! Nowe magazyny Rossmanna IP: *.netburg.pl 14.05.08, 20:40 Witam was panowie i panie ,tych narzekających i tych wyluzowanych... Piszecie o komisjach i brygadzistach jedziecie po wszystkich itd... lecz może chcecie zamienić sie z nami "zielonymi" 1.Narzekacie na boksy że targacie je po mg7 lub mg2 lecz nie wszyscy niektórzy biorą je na komisjoner i wcale nawet nie uświadczą jego ciężaru .......ciekawi mnie co byście zrobili jeżeli takich boksów byście dziennie przestawili ręcznie 1500 z punktu A do B i po 10 godzinach czujecie że przepuchlina już wam rysuje o podłoge... 2. Macie normy na załadunkach nikt tego nie normuje przychodzisz masz rozpisane załadunki i robisz i co z tego że niby masz godzine między jednym a drugim jak w grafiku widzisz wyjazd o 11.30 12.00 i 13.30 i później co godzine opóźnia sie towar i wszyscy biegamy kosztem naszej przerwy bo kierowcy na nas bluźnia bo są po 16 godzinach a przełóżeni krzyczą byśmy nie opóźniali tras ... 3. Pracujecie na 3 zmiany i nawet jak 1 tydzień przepracujecie nadgodziny to w innym coś załatwicie ciekawe co byście powiedzieli na zmiany 8-16lub 18tej następny tydzień 10-18tej lub 20tej i kolejny 9-17 lub 19tej w domu jesteś gość a jak chcesz coś załatwić to zamień sie z 1 kolegą który jest na 6 a chętnych masa 4.Jak na komisje nie przyjdzie 1 czy dwie osoby to nawet tego nie odczuwacie u nas brak dwóch chłopaków to masakra bo reszta za nich musi zrobić bo sklepy MUSZĄ JEchać!!!!!! 5.A robimy za te same pieniądze a odpowiedzialność mamy 10 razy większą niż komisja kiedyś był dodatek rampowy ale nam zabrano i zamieniono na premie te same co wam...... Myślicie że wyjście to tylko kawa i komputer przyjdzcie i zobaczcie sami albo pogadajcie z tymi co byli i woleli wrócić na komisje..... Na koniec coś do pana Wojtka S. Proszę Pana my też mamy domy i dzieci zostajemy po godzinach ile możemy ale dziecko w przedzkolu nie bedzie czekać do 20tej na schodach aż wyjde z pracy bo sie kierowca spóźnił ....troche serca i zrozumienia... Chłopaków z wyjścia gorąco pozdrawiam jesteście zajebiści i to dzięki wam to wszystko jeździ i się kręci czuje się to że jeden drugiemu by serce oddał i to nas trzyma i to dzięki temu jeszcze jakoś dajemy radę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 15.05.08, 17:21 pamiętajcie jak już pisałem skłuconymi ludźmi łatwiej sie dyryguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygadzista Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 20:47 Czeka was zebranie do 31.05.2008 za Forum.Wszystkich zwolnimy,Wtedy bedzie wielki was płacz,ze firma nas niepotrzebuje,jestescie wyrzutkami kturzy nie zasługuja na prace w magazynie Rossman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajac Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 87.204.155.* 14.05.08, 20:53 Wszystko co zostało napisane to absolutna prawda. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam do zatrudnienia sie w Rossmanie albo jak ktoś woli w HALEMBIE. Pozdrowienia dla pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3_liga Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 21:00 Polecam zapoznać się ze słownikiem ortograficznym "brygadzisto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 91.189.0.* 15.05.08, 11:17 Do brygadzisty.Napisałeś "Czeka was zebranie do 31.05.2008 za Forum.Wszystkich zwolnimy,Wtedy bedzie wielki was płacz,ze firma nas niepotrzebuje,jestescie wyrzutkami kturzy nie zasługuja na prace w magazynie Rossman" To jest nowa wstępnie(poprawiona)wersja. "Czeka was zebranie do 31.05.2008 za Forum.Wszystkich zwolnimy,Wtedy będzie wielki wasz płacz,że firma nas nie potrzebuje,jesteście wyrzutkami którzy nie zasługują na pracę w magazynie Rossmann" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam małysz Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:48 hehehehe i pan jest brygadzistą "ktUry" pisze się przez "Ó" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@# Nowe magazyny Rossmanna IP: *.smrw.lodz.pl 14.05.08, 21:06 Jak już zresztą wiadomo, jest głośno o tym forum, ale zamiast siedzieć i tylko krytykować jaki ten Rossmann jest zły, to może byście się troszkę ogarnęli i przestali już krytykować, brygadzistów, koordynatów czy szefów zmian, wiadomo są lepsi i gorsi, jeśli wam coś nie pasuje, to możecie to napisać macie prawo( wolność słowa) ale jeśli już krytykujesz to róbcie to z szacunkiem do tych osób, Internet ma to do siebie że myślicie że jesteście anonimowi, i się z tym mylicie, tak jak jesteście odważni tylko i wyłącznie na Internecie, a każdy z was boi się odezwać na zebraniu, pewnie żaden z was by nie miał odwagi wyjść na środek, i zacząć mówić coś mądrego, wyrażajcie swoje opinie ale róbcie to z SZACUNKIEM DO TYCH LUDZI! Cały czas tylko krytykujecie a nie wnosicie nić co można by zmienić, byście tylko bluźnili i ubliżali każdemu kogo nie lubicie, ale może byście już napisali co byście chcieli zmienić i nie piszcie że chcecie innych brygadzistów, szefów zmian itp. Bo to jest bez sensu, mnie np. boli to że pewien człowiek robi problemy z tym żeby dostać nową koszulkę, czy to tak naprawdę jest trudne do zrozumienia, że my chcemy pracować w komfortowych warunkach, higiena to podstawa tak? Więc nie chcę chodzić w tej samej koszulce przez cały tydzień, jeszcze jak przez cały tydzień mamy nadgodziny tak? Czy to są już takie wielkie koszty dla magazynu żeby każdy z nas miał po te dwie czy 3 koszulki na zmianę? A jak się przychodzi w innym kolorze to dostaje się opie..aaaa!!!! Higiena pracy jest najważniejsza!! Pracujemy w Rossmanie a nie mamy żadnych zniżek w sklepach, warto by było rozpatrzyć coś takiego w ramach pakietu socjalnego, na pewno poprawiło by to morale personelu ale naszego tzn ludzi z magazynu a nie tych pań z biur ;P Ludzi z uprawnieniami na wózki przybywa, a komisjonerów niestety nie, a jak już są to trafiają, na wyjście, albo brygadzistów, bez sensu, a przecież każdy z nas wie jak wózki ułatwiają życie. Co od ochrony, to pozdrawiam tego chłopaka, który na nocce sobie spał w boksie z pokrowcami, trzeba było go wysłać gdzieś w Polskę troszkę by się zdziwił, ale tak na poważnie, czemu oni mogą mieć telefony na magazynie a my nie? Czy my się od nich, czym różnimy? Ja rozumiem, że im, się nudzi, ale czemu oni mogą a my nie? Jak dla mnie oni też powinni być kontrolowani, bo większość rzeczy jakie są wynoszone to przez nich, a później idzie na komisje że to są złodzieje! Co do jedzenia, to jestem ciekaw czy zostały wyciągnięte jakieś konsekwencje po tym jak 15 osób miało problemy z żołądkiem? Coś postanowiono czy przeszło to bez większego echa? I jak macie jakieś swoje pomysły to piszcie, wyrażajcie swoją opinię, ale w sposób kulturalny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 15.05.08, 16:36 to kadra niech zacznie traktować nas czerwono zielonych z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś