Dodaj do ulubionych

Nowe magazyny Rossmanna

• Gość: zielony wyjsie Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 05.09.08, 22:37
      Wiem tylko jedno, że to robota Strzelczyka. To on jest głównym winowajcą to on
      chodził i narzekał na Ochmana. Ale i na niego przyjdzie kolej, jemu noga się też
      się kiedyś powinie a wtedy fora ze dwora. Niech nie myśli, że jest święty i on
      się też myli. Zieloni pokażmy temu zadufanemu w sobie chłoptasiowi, że on też
      jest nieomylny.
    • Gość: zielony wyjście Toudi:) IP: *.netburg.pl 06.09.08, 14:46
      Za pośrednictwem tego forum chciałem podziękować Ci Artur za współprace
      ...Takich przełożonych jak Ty już nie ma odeszli i zostali wyparci przez
      "donosicieli" bo po co firmie osoba która staje w obronie Sfołoszy"!!! Co do
      reszty to wiedzcie że można mieć w tej firmie normalnego brygadzistę z którym
      się dogadasz i możesz liczyć na jego pomoc ... podziękowania ode mnie i całej
      byłej Twojej byłej zmiany... 3maj się chłopie...
    • Gość: zwolniony zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:50
      Ja również chłopaki chciałbym wa bardzo podziękować za współpracę. To właśnie wy dawaliście mi poczucie że byłem wam potrzebny. Teraz jak moja kariera w firmie dobiegła końca wspieracie mnie i za to tesh wam bardzo dziękuję. Mam nadzieje że nasza znajomość na tym się nie skończy i dalej będziemy w kontakcie. Dziękuje całej mojej zmianie z sekcji wyjścia, chłopakom z załadunków oraz chłopakom z komisji od Mariusza Gruszczyńskiego naprawdę porządna zmiana. Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia na PiFkU MAM NADZIEJE!!!!!!!!!!

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za współpracę naprawdę miło było z wami współpracować teraz trzeba iść dalej!!!
      Powodzenia
    • Gość: Zal... Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 23:29
      wstydze sie zakładu pracy Rossman...
      jak tak mozna nas dołowac???
      Załadunki,Wyjscie,Przyjecie...mamy tyle samo co czerwoni;)))
      a oni nie maja pojecia o niczym ;)))
      Szkoda wszystkiego,Ochmana szczególnie ;)))
      Moze powinien podpie...c....by zostal ;)))

SZKODA SŁOW NA OBRAZANIE,Cieslak nie ma pojecia o niczym...
      to jest załosne,wielki zakład ale nie tak ma byc...

Zal mi was,tylko tyle,pracownicy trzymac sie cieplo,reszte pie...c

CALOM KADRE,I BRYGADZI...PIEDOLIC I JECHAC I NISZCZYC....

Aha....spotkamy sie po za pracom ;))))pamietajcie ;)))

ZYCIE NIE KONCZY SIE NA ROSSMANIE

Robert
    • Gość: figo fago Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 00:33
      Jak już wielu powiedziało ROSSMANN magazyn to jedno wielkie bagno prawdziwszy
      obóz pracy. Tu człowiek traktowany jest jak g..no. Nikt się w magazynie nie
      odzywa, bo obiecali nam podwyżki. Czekamy, co będzie dalej. Ale ja wam powiem
      dalej będziemy tylko robolami w obozie pracy. Ci z góry zdają sobie sprawę, że
      ciężko jest o pracę, wiec maj nas gdzieś. Dadzą nam może po 350 brutto, ale czy
      ktoś przeliczył inflacje. No może gdyby zarabiali tyle, co my to zrozumieliby
      naszą sytuację. My mamy rodziny i w wielu przypadkach jesteśmy jedynymi
      żywicielami . Prezes powiedział, że Rossmann to firma rodzinna, i miał rację. To
      wszystko ma sens. Ile małżeństw pracuje z kadry kierowniczej pracuje w
      logistyce. Czy ktoś kiedyś to policzył? Sama Śmietanka. No nie licząc pana
      Jakubowskiego i jego taty na magazynie, który robi, co chce, chodzi na przerwy
      10 min wcześniej, ale kogo to obchodzi. Tatusia ruszyć nie wolno. Prawda jest
      taka, że nikt tego nie powie prosto w oczy. Każdy się boi, to chyba oczywiste.
      Ale na szczęście jest to forum. Tu każdy ma prawo wyrazić swoje opinie. Co do
      zwolnienia Artura , to prawda jest taka, że Pan Paweł J nie pałał miłością do
      Ochmana. Nasz niby kolega Strzelczyk to wykorzystał i strzelał do ucha. No i
      stało się. Zwolnili nie tego, co trzeba. Ja wiem tyko jedno w tej firmie nie ma
      sprawiedliwości. W firnie jak w firmie, ale w magazynie na pewno. Ja prosiłbym
      dyrektora logistyki p. Piotra C o zajęcie stanowiska. I mam jeszcze jedno
      pytanie. Czemu w firmie są równi i równiejsi? Czemu ktoś, kto pracuje w firmie
      trzy lata zarabia tyle samo, co roczny pracownik? Chcecie mieć załogę, na którą
      można liczyć, to zacznijcie nas docenić. Fakt trochę nam odpuściliście to da się
      zauważyć. Ale czy uważacie, że jeśli sobie porozmawiamy czy skoczymy pracę 10
      min wcześniej to normy nie wyrobimy. Każdy z nas wie ile powinien zrobić. Nawet
      chciałby zrobić więcej, ale ten system jest do bani. Co z tego, że firma
      zainwestowała w system jak on jest do kitu. I jeszcze jedno na koniec. Pan
      Prezes przekazał fundacji Nie Jesteś Sam czek na bardzo dużą kwotę. A ja się
      pytam Panie Prezesie, czemu nie na wypłaty dla pracowników. I tu nie chodzi
      tylko o magazyn, ale o całą firmę.
    • Gość: Przemo Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 08:54
      Youtube...

Niedługo Europa i Polska sie dowie jakie jaja sa na magzynie;)))
      Pokazemy wszystkie asy magazynu...

UWAZAJCIE ;)))
    • Gość: LINK ROSSMANA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.08, 08:44
      pl.youtube.com/watch?v=Fg2HddAFaOA
      • Gość: gosć Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:49
        Nie pracuję w Rossmanie . Po przeczytanie tych wszystkich żali
        pracowników mam propozycję ,jak Was tak podle traktują to weż jeden
        z drugim kredyt ,załóż firmę ,zatrudnji pracowników i za pół roku
        pogadamy . Zobaczysz jak to fajnie mieć pracowników . Ciekawe kto
        okradł np. Boscha itd. Zobaczysz co to znaczy zarobić na spłatę
        kredytu , na podatki ,na pracowników .
    • Gość: antykret Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.08, 21:26
      chcialbym poruszyc temat podwyzek i jeszcze pare innych spraw:
      1 kiedy do h...a pana dostaniemy te aneksy
      2 murek przestań brac to co biezesz bo Ci zeby wyleca i padnie Ci na mozg a i upodobnienie do p. J. Stańczyka Ci sie nie udało i to jak go naśladujesz jest smieszne hahahhahah
      3 Bogdan! pie...sz i pie...sz przez to radyjko ośmieszasz sie czasmi chłopie, proponuje Ci prace jako prezenter radjowy tam sie napewno odnajdziesz!!!!
      4 nowy brygadzista Jarus! myslalem ze czlowieku jestes spoko ale podpie...sz równo i myslisz ze pracownicy o tym nie wiedzą
      5 kierownik Broda! ogarni sie czlowieku1 ubierz sie porzadnie, ogol bo wygladasz prawie jak menel

OGARNIJCIE SIE LUDZIE ZWŁASZCZA MUREK BO DLA MNIE JESTES SMIESZNY KOLO
    • Gość: ROSSMAN Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 07:48
      Ludzie wchodzi temat Bosha...,Nie interesuje mnie Bosh Pajacu,
      Murek duzo gada mało robi,szum medilany ale ci pomoze.
      Ludzie po co te teksty tutaj.
      Podwzyki,jak nas w ch...a zrobia,nawet nie macie pojecia,co to mialo nie byc,a aneksy juz sa,a mamy juz 24 i cisza,robia nas jak moga,ale kazdy głowa w dól bo m rodzinie i trzeba wyzywic.
      Jestem tutaj młody,wiem jak traktowani sa starzy pracownicy jak my,ale to firma,kazdy ma równouprawnienie!!!
      Brygadzisci,moja zmiania tragiczna,nie wiem po co to wogule istnieje,psuja smak tej firmy,nie przecze robia ludzie bez stazu,bez głowy,bez pojecia na zycie,musza tego pilnowac Brygadzisci,ale oni sa tacy sami.
      Od pewnego czasu patrze na Sekcje Wyjscia,chłopaki ja bede chciał do was,widze u was zgranie,kazdy za kazdym,zero podpier...macie to miedzy soba wszystko,jakie to u was jest piekne(Ale nie załadunki,za 1,8 mam 500boxow targac,PRZEPUKLINA 100PROCENT,Zresztom nikt madry by sie niezgodził,chłopcy boja sie normy i lepiej sie wykonczyc,pozdrawiam was)
      ZOBACZYMY CO CZAS POKAZE,ale Rossmnan to tragedia LOGISTYCZNA,my sluzymy sklepom mamy norme...,zieloni to na gotowo szykuja...,przyjecie nam wszytsko robi by była praca,wszyscy te same pieniadze...a BRYGADZIWSCI ZA NIC SA LEPSI...
      BRYGADZISCI CZERWONI,smieszna wasza sprawa,a niektorzy wyzej...Bobowicz,Denzel,Sylwia(dajesz juz chyba dupy wszystkim zeby ci plusowali)jest parodia.
      Jak mozna dobrac tak ludzi nieopdowiedzialnych,stragedia rossmana.
      Moge pisac milion rzeczy,ale dajecie mi na chleb,bo dwoch miesiacach w firmie znam wszystkie za i przeciw,ale dzieki wam utrzymuje dwójke dzieci.
      CHCE BYC ZIELONY,TAM JEST TRAGICZNIE ALE SZCZERZE,TAKA PRAWDA,RESZTA Z WSZYSTKIMI ZNISZCZA CIE.

ODRADZAM TEJ PRACY ;)))
      • Gość: Były pracownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.09.08, 01:23
        Czytam to forum i się śmieje, wszyscy na wszystkich narzekają nie dziwie sie. Co
        do Brygadzistów komisji to jest pomyłka oni nie wiedzą w ogóle co to jest praca
        po jednym na każdy magazyn i tylko śmieci wożą.Oni zamiast pracować to chodzą
        jak gestapo parami lub wszyscy razem i tylko gadają i szukają kogo złapać by dać
        mu upomnienie. Brygadziści na załadunkach i przyjęciu towaru nie mają lekko oni
        chociaż zostali brygadzistami to dalej ciężko pracują POZDROWIENIA DLA SEKCJI
        WYJśCIA TOWARU oni to mają urwanie głowy !!!! wiem bo tam pracowałem. Co do
        kadry zarządzającej to jest porażka!!! pan pseudo BRODA skąd oni go wzieli ten
        człowiek nie powinien być na tym stanowisku to dla mnie jest chłopek od pługa
        odciągnięty i zatrudniony w wielkiej firmie Rossmann.Reszta też się nie nadaje
        do kierowania bo nie znają sie na tym a wprowadzają zamęt w tej firmie . Jak dla
        mnie to najnormalniejszy z nich wszystkich jest pan Jarosław Stańczyk wymagający
        ale z nim można było się dogadać. Na koniec chce pogratulować wszystkim tym co
        dostali awans za podlizywanie sie, kablowanie i tzw. (wchodzenie pod stół)
        koordynatorom i szefom zmian MOJE SZCZERE GRATULACJE!!!!
        • Gość: Były pracownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.09.08, 02:36
          Co do zwolnienia Artura Ochmana to czytaliście swoje wypowiedzi bo ja tak i
          jakiś kretyn o pseudo gsm napisał(Ochman udalo ci sie rozkrecic to forum nie
          klamales. KULKA ty stra k...a jestes
          anie GIT czlowiek jak zapewniales.)I jak myślicie kierownictwo czytało wszystkie
          wypowiedzi i uznali że to on zaczął poczekali jak się wszystko uspokoi i go
          zwolnili tak więc to wszystko przez jednego kretyna co bez nazwisk nie umie
          pisać na forum. Ta wypowiedź jest z 14.05.2008 godz 19:11 teraz juz wiecie
          dlaczego został zwolniony!!!!!
      • Gość: Pracownik Błoto IP: *.netburg.pl 28.09.08, 12:39
        Panowie przestańcie nawzajem obrzucać się błotem to nic nie daje i nic dobrego
        nie przynosi...Nie ważne czy czerwony czy zielony młody czy stary wejście
        komisja przepakowanie odstawiający czy załadunkowy aneksy dostaliśmy takie same
        więc po co ta gadka...Problem nie tkwi w pieniądzach!!!...Nie mamy z kim
        rozmawiać o problemach o tym co jest złe i co mogło by być lepsze ...nie mamy na
        zakładzie ani jednej osoby(przełożonego) do której można się zwrócić (nie bojąc
        się że obróci się to przeciwko nam) a gdy dochodzi do zebrania nikt nie odzywa
        się słowem bo każdy ma rodzinę !!! Przydał by się ktoś taki kto nas wysłucha i
        nie przeleci mu to koło ucha ktoś do kogo można iść i po prostu porozmawiać
        licząc na jego pomoc w załatwieniu spraw!!!Wielu z nas potrzebuje dzień urlopu
        lub chce wyjść szybciej i co bierze dzień na żądanie bo nie widzi innego
        wyjścia...Czemu??? Nie mamy osoby zaufanej między nami a kadrą zarządzającą i w
        tym tkwi nasz problem...wszystkie problemy musimy wyżalać tutaj lub między sobą
        po cichu na magazynie...to jest po prostu chore...Jeśli macie typy kto się
        nadaje piszcie a może ktoś z naszych brygadzistów chciałby się podjąć takiej
        funkcji?? Pozdrawiam
    • Gość: pozdrowiciel Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:28
      WIELKIE POZDROWIENIA DLA P O J S Z A Ń C A !!!!
      I MAŁA PROŻBA,CO BY NIEBYŁ TAKI ŁASY NA DARMOWĄ WÓDE I NIE STARAŁ
      SIĘ WYBIELIĆ TEGO INCYDENU PODPIE...JĄC WSPÓŁPRACOWNIKÓW(BO
      KOLEGÓW W PRACY NIE MA
    • Gość: WYPŁATA WZROSŁA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 15:20
      Jestem dumny z firmy Rossman,mam tyle samo co pan na
      -Przyjeciu Towaru
      -Odstawiajacy
      -Załadunkowy

Chce sie tylko dowiedziec,czy ja jestem gorszy od Staplarza???
      Pan za siedzenie ma 400zł wiecej,poprostu to jest smieszne.
      Panowie nie podpisuja aneksu,bo 250zl to mało, co wy takiego robicie?
      Czyj jestem młody w pracy,czy nie, NIE ZNACZY ZE GORSZY...

Miłe jest jedno,wiecej niż połowa ludzi juz szuka sobie pracy,miało byc inaczj,dziekuje ze miałem przyjemnosc dowiedziec sie za co dostałem 300zl.
      Poprostu to jest zenada,czy chodze na zwolnienie czy nie,po 6miesicacach firmie jestem traktowany jak młody i weekendowy pracownik.

Sz.P.PANIE CIESLAK

Apeluje,prosze o zwolnienie Gorczycy,Jakubowskiego,Stanczyka i pana Michalskiego,dlaczego tam nam obiecuja jak pan jest,czy pan widzi co sie dzieje za plecami gdy pan konczy prace?
      Pan Zatylny,słyszałem duzo,ale dziekuje za jego słowa,i ja zwracam chonor,cytuje słowa...

Chcesz pracowac,to pracuj,zdanie zachowaj u siebie w domu,ludzi nie brakuje,i prosze zwieksz wydajnosc swoja,kierownictwo dało mi szanse,ja tez komisjonowałem,Tomek nie przeszkadzaj ja mam za duzo pracy.

(A CO TY KU... ROBISZ DEBILU JEBANY W DUPE JECHANY!!!,TY JEBANY PODPIE...CZU,PRZYJDZIE NA CIEBIE CZAS TY LUMPIE ZJECHANY!!!)
      • Gość: od siusiumajtka he Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 29.09.08, 16:45
        Odrazu moge odpowiedziec na twoje pytanie! TAK JESTES GORSZY OD SZTAPLARZA!!!! Bo sztaplarze maja bardzo odpowiedzialną prace, muszą byc precyzyjni i dokladni w tym co robią zeby przypadkiem nie zabić ponad setke ludzi i zlozyć całego ROSSMANNA jak domek z kart a dotego jeszcze uwazać na takich jak Ty którzy chodzą zamuleni na nockach i nie tylko na nich, przechodzą pod widłami i różne takie niebezpieczne manewry, żeby Ci czasami stopy nie przejechać bo Ty akurat miałeś słuchawki od mp3 i nie słyszałeś sygnału dzwiękowego........

TAKI JESTES KOZAK TO WSIADAJ NA WÓZEK RT I ZOBACZYSZ CZY TAK JEST ZAJEBIŚCIE A NIE PIE...SZ FARMAZONY!!!!!!!! Ty w kutnie nie byłes i zycia nie znasz!!!!
    • Gość: pracownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 27.09.08, 18:29
      Dzień dobry wszystkim,jak i szefom i pracownikom z magazynu .
      Mam pytanie dla pana Cieślaka oraz dla chłopaków z magazynu z wszystkich zmian
      :PAN CIEŚLAK NA KAŻDYM ZEBRANIU MÓWI NAM CYTUJE-JAK MACIE JAKIEŚ PYTANIA TO
      PROSZĘ PYTAĆ ,PROSZĘ SIĘ NIE BAĆ .
      Moje pytanie brzmi : jak się pytać jak pana pracownik panie Cieślak pan Murek
      mówi jednemu z magazynierów że jak ma jakieś ciężkie pytania na zebraniu to
      niech przyjdzie do pana Gorczycy a ,nie na zebraniu zadaje pytania . JAK TU
      ZADAĆ PYTANIE JAK PO PYTANIU MOŻNA ROZWAŻAĆ CZY JESTEŚ NA WYLOCIE CZY NIE BO
      JESTEŚ NIEWYGODNY
      PRACOWNICY CO CZYTAJĄ I PISZĄ NA FORUM PROSZĘ PISZCIE NA FORUM CZY JACYŚ LUDZIE
      KTÓRZY WSPÓŁPRACUJĄ Z PANEM CIEŚLAKIEM CZASEM NAGINAJĄ PRAWO TYLKO BY SAM PAN
      CIEŚLAK CZEGOŚ NIE WIEDZIAŁ LUB NIE WIDZIAŁ ,TAK JAK MIAŁO MIEJSCE NA ZEBRANIU
      NA KTÓRYM PAN CIEŚLAK MÓWI ŻE NIE WIE O CO CHODZI JAK GO PYTAMY.proszę was
      piszcie jeszcze raz piszcie
    • Gość: :) Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 27.09.08, 23:28
      Wiesz wydaje mi się że pan Gorczyca nie chce nadwyrężać umysłu pana Cieslaka i woli sam odpowiadać na trudne pytania osobiście najlepiej prawdopodobnie za plecami pana Cieślaka wtedy można pracownika trochę nastraszyć że go się zwolni jak ma jakiś problem i coś mu się nie podoba, do tego będzie wciskał kitu o procentach żeby zamydlić oczy pracownikowi. I po co tu ściemniać że zmieni się podejście do pracownika jak sam pan kierownik magazynu Gorczyca zapatrzony w sufit (czy się czasami nie zawali) zastrasza pracowników po zebraniu na którym maję być szczerze zadawane pytania i bez strachu.
      A teraz coś do Pana Cieślaka może pan zastanowi się czemu pracownicy mają takie a nie inne podejście do pracy, może to coś dotyczy ludzi którzy pomagają panu organizować prace w magazynie i przy okazji zastraszać ich jak pan Gorczyca.
      Pozdrowienia dla pracowników magazynu omijając frajerów i siusiumajtków ;)
    • Gość: pan od plastyki Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 29.09.08, 20:45
      Odtylny Ty jeb..y ojszczańcu, wychechłańcu, przegrańcu gubisz sie w
      tym magazynie jak sie gubi dziwka w tańcu... hehe
    • Gość: DZIEKUJE Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 23:54
      Chce podziekowac całemu zarządu Rossman,dziekuje.

-Panie Gorczyca(Jestes juz na samym na dnie,jak ty mogłes tak nas okłamac,i ty który robisz smieszne zebrania,tłumaczysz bedzie dobrze i sparwa załatwiona).A powiedz mi frajerze gdzie te rozmowy,gdzie te podsumowanie L4,gdzie wyniki,JAKIE TE ROZMOWY BYŁY???
      Ludzie ten pan jest Kłamca z mistrzowskiego składu.
      Czy pan Cieślak wie jak dajesz podwyzke ludziom???to ja tutaj wytuamcze.

PODWYZKA W ROSSMANIE
      1.Pracownik wydajny,Pracownik który nie choruje,Pracownik który ma dwójke dzieci,Pracownik Który wie co to praca,Praownik który w dzien w dzien jest do dyzpozycji,Pracownik który biega miedzy alejkami,Pracownik który nie chodzi na przerwy.

DOSTAJE...Bagatela 250zł

2.Brygadzisci(Skrót od wywozenia smieci)tutaj ciezko wypisac plusy,
      PRZEPRASZAM,niszczenie psychiki,kazanie zwiekszyc norme,wytykanie błedu,kazanie zamknac klamarki w butach,kazanie nosic koszule,kazanie nosic czerwone koszulki,itp. a tego duzo...

DOSTAJE...Mini Podwyzka 350-500zł

3.NAJLEPSZY PKT.
      Pracownicy co sa pupilkami,wiadomo juz kto,bez nazwisk,bo nie na tym to polega forum,ale sa ludzie od
      -Mr.Zatylny
      -Mrs.Gruszczynski
      -Crazy Miksa,i te czerwone Brugadzisci

NORMA....Czyli 300-400zł

THE END...

Wiec jak swiat sie kreci a ludzie pracujom,nie warto byc wporzadku,faktycznie utrzymuje rodzinie.Rossman ma troche uroku,ma na ten chleb,ale panowie.Swiat nie kreci sie na Rossmanie,pracy w Łodzi jest bardzo duzo,jesli Pan Zatylny mnie straszy(Da mi papier,i mam uwazac bo mnie obserwuje to szkoda ze niewidzi jednej rzeczy.Kolego niedługo powiem ci w oczy pare słow,bo moge pracowac i za 1tys tez utrzymam rodzinie,i te słowa kieruje do wszystkich,nie macie co straszyc,z Rossmanem slubu nikt nie brał.

Sz.P. Cieslak

Widac ze na zebraniach jest pan porzadnym facetem,wszystko co było kiedys niemozliwe panto spełnia,jedyny facet który jest na samej górze a docenia.Prosze zrobic porzadek bo na zakładzie panuje nienawisc,tak nie moze byc,mydla panu oczy,niech pan nam zrobi zebrania,a nie Gorczyca,Reszelewski,Michalski.Mam dosc czasem tego traktowania.Naprawde staram sie byc dosc dobrym,100-130pozycji staram juz utrzymac od 3miesiecy i nawet niema słowa dziekuje,tylko mozesz wiecej,ja wierze.Zrobie mniej,juz slysze,ja cie obserwuje,upadasz w mych oczach(Zatylny smieszny człowieku mam juz dosc).Niech pan da nam szanse,niech pan poprawi sytacje,pan tylko moze to zrobic.
      DZIEKUJE ZA PRZECZYTANIE

Sz.Pracownicy ZIELONI(SEKCJA WYJSCIA)

Jestecie inni niz SEKCJA PRZYJECIA(Pogadacie z kazdym,doradzicie,umiechniecie sie)Sypatyczni z was ludzie,czytam całe forum,i nie ma sensu zeby na nas jechac,popełniamy bledy jak wy,nie ma co sie złoscic.
      Wiem ze nikt do was niechce przyjsc,bo kazdy wie ze to praca fizyczna,kazdy to widzi,widac to nawet na gołe oczy.Przyjomwałem sie rok temu do zakładu,muj kolega jest u was,zwany ODSTAWIJACY,wiem ze nikt nie jest zadowolny z podwyzek,walczyc o to jak sztaplarze.

NA KONIEC MOJE PODWYZKI SPRAWIDLIWE NA MAGAZYN ROSSMAN
      RAZEM Z WYLATA TAK TO POWINO WYGLADAC

-KORDYNATORZY ...2,8tys
      -BRYGADZISCI ...2,0tys
      -KOMIJUNAJCY( ja) ...2,2tys
      -PRZYJECIE TOWARU ...2,5tys
      -SEKCJA WYJSCIA ...2,4tys
      -SZTAPLARZE ...2.6tys
      -ZAŁADUNKI ...2,6tys
      -ZWROTY ...1,5tys
      -INWENTURA ...1,7tys
      -Kontrola ...1,9tys
      -Wydajacy odziez ...1,2tys
      +premie

Gorczyca,Reszelewski,Michalski,Jakubowski(i cała rodzinia) TAK NAPRAWDE TO POWINO WYGLADAC,moze troszke opini chłopaka po Zasadniczej szkole was olsni,BO WASZNA EDUKACJA I WASZA WALKA O STOŁKI JEST ZENADA,Do konca roku wszyscy odejda do innych magazynow,bo tak nie mozna pracowac...
      Wiec moze sie przedstawie by szybciej stracic prace???

IMIE MARCIN,PANIE ZATYLNY CO TERAZ,CZEKAM NA ODP.
    • Gość: do Marcina Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 30.09.08, 07:17
      Podaj nr konta bankowego Dam Ci chlopcze pare groszy na slownik bo chyba w tej
      zawodowce to tylko zawodu Cie uczyli a o POLSKIM zapomnieli.
      Pozdrawiam Kierownictwo - Tak trzymajcie jest dobrze a jak ktos narzeka to
      zawsze moze zmienic miejsce zatrudnienia.Tym nieudacznikom zawsze bedzie malo.
      • Gość: gość Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 08:22
        Uważam że wypowiedż po wyżej jest nie na miejscu i wyszła z pod ręki
        kadry kierowniczej.Jeżeli w ten sposób ta osoba sie wypowiada o
        podwładnych to nie powinna pełnić tego stanowiska.Każdy pracownik
        który dobrze pracuje powinien być wynagrodzony czy to w formie
        pochwały czy też podwyżki finansowej.Zapewniam że taka forma
        doceniania dobrego pracownika zmotywuje go do jeszcze większego
        wysiłku na rzecz firmy.Działanie w drugą stronę grozi utratą w/wym.
        osoby lub zniechęcenie go do większego wysiłku w imie zasady ''PO CO
        MAM ZASUWAĆ SKORO I TAK TEGO NIKT NIE WIDZI''Może warto wysłuchać
        czasami tych którzy z dana osobą współpracują,a nie dawać podwyżki
        na chybiłtrafił.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POKRZYWDZONYCH FINANSOWYMI
        PODWYŻKAMI.
        P.S.
        Z drugiej strony musimy sie cieszyć z tego co mamy
        • Gość: pokrzywdzony Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 02.10.08, 10:25
          Faktycznie największe podwyżki dostali ci co robią dużo ale i ci co najgłębiej wchodzą w pupę(i ich jest spora większość ).Wiem to po naszej sekcji ci co nic nie robią tylko liżą pupcie maja najwięcej ja się nie mam zamiaru kłócić o 50-150zł. i to brutto po prostu jaka płaca
          taka praca wy nam minimum my tez z siebie damy tyle co trzeba i nic poza tym.
          Pozdrawiam i naprawdę się zastanawiam kto wskazał komu jak mają nam dać podwyżki bo chyba nie słynny LFS w którym są nasze wydajności(raczej to byli brygadziści a ja nie jestem wazeliną i po prostu robie swoje ale nie ukrywam że od poniedziałku minimum jakiego oczekujecie)
          • Gość: Don Leon Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 02.10.08, 17:22
            Co mają powiedzieć ludzie z Piotrkowa .Zamykają Magazyn,ludżmi się nie przejmują .
            • Gość: Don Norma ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 18:08
              Nie rob z siebie wiekszego debila niz jestes.
              Wszyscy nic tam nie robicie sciemniacze parszywe dziwie sie czemu mimo tego ze
              niebawem skonczy sie dla was raj w postaci pracy w rossmannie dostaliscie
              ciemniaki podwyzki skoro gowno robicie.
              • Gość: wyjście Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 22:52
                Najlepszą fuchę mają pajace z wejścia, bo nic nie robią!!!
                Tylko śpią w nocy, a gdzie? Jak gdzie w biurze z ciężarówką.
                • Gość: Wykręcony z system Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 22:57
                  Panowie,
                  To nic, ja widziałem z 12 metrów CHRUŚCIELA jak robił loda BRONKOWSKIEMU.
                  Panowie wyjedzcie do Holandii. Tam wam nikt złego słowa nie powie.
                  Bronek wyginaj śmiało ciało....
                • Gość: wejście Re: ALE ZART IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 07:30
                  Odnośnie komentarz kogoś z wyścia.
                  Pajacem to ty sam jesteś i na dodatek srającym we własne gniazdo.Co
                  ty możesz wiedzieć o naszej pracy-no chyba że siedzisz i filujesz
                  gogo tu by pod...lić,dupolizie jeden.Co boli cie że się człowiek
                  czasami napije herbaty czy kawy jak ma chwilke oddechu.Porób sobie
                  przy zakurzonych dostawach i powdychaj tego syfu to też ci w gardle
                  zaschnie.To spanie to sobie spalca wyssałeś , zazdrościsz,że
                  zapie...my szybciej od ciebie.Do kolegów z wyjścia:ale macie mende
                  u siebie dziwie się że jeszcze takie ścierwo się uchowało to musi
                  być jakieś dwulicowe bydle,bo tych co znam to wporzo goście i
                  zasuwają za dwóch.Pozdrawiam wszystkich'' zielonych ''oprócz tej
                  mendy którą trzeba zdeptać ,oraz wszystkich pozostałych którzy mają
                  swoją godność i wiedzą co to ciężka praca.
                  • Gość: zielony Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 03.10.08, 10:31
                    krowa,co dużo krzyczy i mało mleka daje!!!!!!!!!
              • Gość: Anioł Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 23:05
                Boguś jak co, to pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: były Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 02.10.08, 21:27
      ale jazda jest w tym Rossmanie
      • Gość: Wyrocznia Riki tiki aneksiki "Witam użytkownika..." IP: *.lodz.msk.pl 03.10.08, 22:05
        1.Czerwony, zielony uniform wyjebane na Rossmanna, normalne chlopaki POZDRO
        250-300 aneksik :)
        2.MG7, Czerwony uniform,uśmiech na twarzy, leci komisjonerem, 100% bateria,
        wiatr we włosach, sluchawka na uchu,7,5h 1000 pozycji ponad norma... 350pln
        aneksik. :)
        3.Czerwony,zielony, cywilny uniform pod biurkiem, jeśli nie chcesz w usta to
        przynajmniej weź go w ręke... 400-500pln aneksik :)

Każdy wybiera swoja drogę :)))

"odmeldować"
        • Gość: piętra Re: Riki tiki aneksiki "Witam użytkownika..." IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.08, 13:21
          Pamiętam jak jeździłem z MARKIEWICZEM do Piotrkowa i fajnie mu było. Pamiętam
          jakie szoł w koło siebie robił. Jemu było fajnie , ale nie mnie. Toalety w
          Piotrkowie to wiesz przez kogo były wymalowane markerem. Pozdrawiam wszystkie
          piętra, a zwłaszcza Wesołego i innych braci.
    • Gość: golda Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.08, 21:25
      ZATYLNY HAHAHHAHAHAHAHHAHA co zebranko zrobiles nowym pracownikom, myslalem ze
      pie...e ze smiechu tylko rozdawanie upomnien Ci w glowie debilu BO KU... TY
      NIE BYLES JUZ ZA 5 MINUT KONIEC ZMIANY POD SCHODAMI DO WYJSCIA JAK ZAPIE...LES
      NA KOMISJI I MUWILI NA CIEBIE DENZEL HAHAHHAHA TY PEDALE OGARNI SIE I PRZESTAN
      ROBIC LODY KIEROWNIKOM
    • Gość: DO ZIELONYCH Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 07:11
      Zielone kostiumy w magazynie Rossman.
      Po zebraniu nie trzeba przedstawiać argumentów o was.
      ZIELONI WYJSCIE,OCHRONA,REWIZJA(Banda złodzi...)

Po co zebranie czerwonym,jak my nie mamy z tym nic wspólnego,
      Po za tym Piotrków wyszedł wam bokiem.

ZRESZTOM JAKIE ZAROBKI TAKI ROSSMAN
    • Gość: były :) Nowe magazyny Rossmanna IP: 82.160.128.* 18.10.08, 12:33
      Cześc chłopaki.
      A ja myślałem, że w Rossmannie jest tak różowo he he he :))) jak
      miało byc.
      Nie odwiedzałem tego forum od pół roku, sprawdziłem dzisiaj i
      jestem, w szoku, że tu nadal jest tyle do powiedzenia.

Panowie ja opisuję już to bez emocji, zapomniałem już dawno o
      Rossmannie. Jestem szczęśliwy mam dobrą, spokojną pracę. Pracowałem
      i myślałem, że nie ma innej pracy poza Rossmannem, to jest tylko
      przyzwyczajenie przez zasiedzenie się w jednym miejscu.

Pozdrawiam Zielonych z Wyjścia, czy nadal zwią Was Elitą?
      Jeśli tak to dobrze bo na to sobie zasłużyliście. Tak zgranego
      zespołu dawno nie było w historii firmy, ktoś mi zawsze powtażał w
      pracy bądźcie zawsze grupą, mówcie grupą i miał rację. Szkoda
      Ochmana biegał starał się chłopaczyna, zresztą jak każdy na Wyjściu.

Czerwoni też, dawali z siebie dużo ale nie tyle co Zieloni.

Chłopaki jedna rada:
      - albo zaakceptujecie warunki i standardy jakie panują na magazynie
      albo zmieniajcie pracę, szkoda ZDROWIA a ono jest najważniejsze.

Pozdrawiam
      • Gość: zeeeeeeeeeen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.42.rev.vline.pl 24.10.08, 17:40
        dają u was premie na święta?
        • Gość: taa Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.10.08, 14:38
          taa 350 zeta
    • Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:30
      panowie, no cóż no cóż no cóż pracowałem w tym syfie trochę i uważam
      iż większego burdelu w Łodzi nie ma. Tacy panowie jak Reszelewski,
      Kostkowski, Gorczyca, Jakubowski, Stańczyk są tak beznadziejni, że
      jak się na nich patrzy to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
      Dawno takich ludzi nie widziałem... Skąd oni się biorą?! Nie
      wspominając już o ich marionetkach zwanych koordynatorami. Nie wiem
      kogo oni koordynują, chyba samych siebie. Takie jest moje zdanie...
      I chyba nie tylko moje!
    • Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:36
      Już niedługo napiszę jeszcze o beznadziejności tej firmy!
    • Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:43
      chyba ze mnie mafia namierzy:)
      • Gość: mafia Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 30.10.08, 16:18
        Mafia już cię namierza. Mieszkasz w okolicach Narutowicza, a twój dostawca netu to

org-name: RainbowNet
        org-type: OTHER
        descr: RainbowNet
        address: Narutowicza 86
        address: 90-139 Lodz
        address: POLAND

• Gość: Kaszubska klawiatu Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 16:35
          Kaszubska klawiatura w GNOME

Tagi:GNOME, Kaszubski Linux, systemy operacyjne

Przykład aktywowania kaszubskiej klawiatury w oparciu o dystrybucję Debian 4.0.

1. Na wstępie proszę kliknąć, po najechaniu kursorem na górny panel, prawym
          przyciskiem myszy i wybrać z menu Dodaj do panelu

2. Proszę wybrać z listy Wskaźnik klawiatury, nacisnąć przycisk Dodaj i zamknąć
          okno.

3. W górnym panelu pojawiło się oznaczenie Pol - po najechaniu na nie
          wskaźnikiem myszy, proszę wcisnąć prawy jej przycisk i z menu wybrać Otwórz
          ustawienia klawiatury.

4. W tym miejscu proszę przejść do zakładki Układy, po czym wcisnąć przycisk Dodaj.

5. Proszę wybrać z listy Poland, zaznaczyć Kashubian i wcisnąć przycisk OK.

6. Po tych operacja macie już aktywną polską jak i kaszusbką klawiaturę -
          znajdująca się na górze jest domyślną dla systemu.

7. Klikając na skrót Pol otrzymacie raz kaszubską, a raz polska klawiaturę.
          Istnieje również możliwość przełączania układów przy wykorzystaniu klawiatury.

W ten sam sposób możeci
          Barcino / Bartin
          Barczewo / Wartenburg
          Barnowo / Barnow
          Bartoszyce / Bartenstein
          Barwice / Bärwalde
          Barwik / Barwick
          Basewice / Bonsywitz
          Będargowo / Bendargau
          Będomin / Groß Bendomin
          Bińcze / Bärenwalde
          Biała / Bialla
          Białoboki / Belbuck
          Białogora / Wittenberg
          Białogard / Belgard (Kreis Belgard)
          Białogarda/ Belgard (Kreis Lauenburg)
          Bialowas / Balfanz
          Biały Bór / Baldenburg
          Bobolice / Bublitz
          Bolszewo / Bohlschau
          Borcz / Bortsch
          Borsk / Borsk
          Bory Tucholskie / Tucheier Heide
          Borzechowo / Bordzichow
          Borzestowo / Borschestowo
          Borzyszkowy / Borczyskowo
          Boże Pole Wielkie / Groß Boschpol
          Bońe Pole / Boschpol
          Braniewo / Braunsberg
          Brda / Braadorf
          Brda / Brahe
          Brętowo / Brentau
          Brodnica / Brodnitz
          Brodnica / Strasburg
          Brody / Königsforst
          Brokęcino / Bahrenbusch
          Brusy / Bruß
          Brześć Kujawski / Brest
          Brzeźno Szlacheckie / Adlig Briesen
          Brzeźno / Briesen
          Brzezie / Grünhof
          Brzyno / Reckendorf
          Buczek Wielki / Groß Butzig
          Budowo / Budow
          Bukowiec / Bukowitz
          Bukowina / Brauchitschhof
          Bukowo / Bukowo
          Bukowo Morskie / See Buckow
          Bychowo / Bychow
          Bydgoszcz / Bromberg
          Bytów / Bütow

C

Cecenowo / Zezenow
          Cedynia /Zehden
          Cetyń / Zettin
          Cewice / Zewitz
          Chałupy / Ceynowa
          Charbowo / Degendorf
          Charbrowo / Charbrow
          Charnowo / Arnshagen
          Charzykowy / Müskendorf
          Chełmno / Kulm
          Chmielno / Chmielno
          Chocielewko / Mackensen
          Choczewo / Chottchow
          Chojnice / Konitz
          Chrztowo / Kartowen
          Chwaszczyno / Quaschin
          Ciemno / Zemmen
          Czapiewice / Czapiewitz
          Czaplinek / Tempelburg
          Czarna Dąbrówka / Szwarz Damerkow
          Czarna Dąbrowa / Czarndamerow
          Czarne / Hammerstein
          Czarnowo / Czarnowo
          Czernica / Czernitza
          Czersk / Czersk
          Człopa / Schloppe
          Człuchów / Schlochau
          Czyczkowy / Czyczkowo
          Czymanowo / Rauschendorf

D

Damno / Dammen
          Darłowo / Rügenwalde
          Darżkowo / Darschkow
          Daszewo / Dassow
          Debrzno / PreuBisch Friedland
          Dębek / Dembeck
          Dębina / Eichwalde
          Dębnica Kaszubska / Rathsdamnitz
          Dębnica / Dembnitz
          Dobieszewo / GroB Dubsow
          Drahim / Draheim
          Drawa / Drage
          Drawień / Drawehn
          Drawsko Pomorskie / Dramburg
          Drwęca / Drewenz
          Drzycim / Driczmin
          Dziemiany / Dzimianen
          Dzięcielec / Zinzelitz
          Dzierżążno / Seeresen
          Dzisna / Dischenhagen
          Dziwna / Dievenow

E

Egiertowo / Eggertshiitte
          Elbląg / Elbing

F

Fordon / Fordon
          Firoga / Viereck

G

Garcz / Garz
          Garczegorze / Garzigar
          Garczyn / Gartschin
          Gardna Mala / Klein Garde
          Gardna Wielka / GroB Garde
          Gardna / Garde
          Gardzin / Gardin
          Gdańsk / Danzig

Dzielnice Gdańska:

* Brzezno / Brosen
          * Jasień / Altdorf
          * Jelitkowo / Glettkau
          * Niedzwiednik / Brentall
          * Nowe Szkoty / Schottland
          * Oliwa / Oliva
          * Olszynka / Walddorf
          * Orunia / Ohra
          * Piecki / Pietzendorf
          * Polanki / Pelonken
          * Stogi / Heubude
          * Westerplate / Westerplatte
          * Wisłoujście / Weichselmunde
          * Wrzeszcz / Langfuhr
          * Zaspa / Saspe

Gdynia / Gdingen
          Giełdon / Gildon
          Gliśno / Glisno
          Główczyce / Glowitz
          Głodnica / Glodnitz
          Głusino(pow.Kartuzy) / Glusin
          Gnieżdżewo / Gnesdau
          Gniew / Mewe
          Gniewino / Gniewin
          Gniewno / Elisenhof
          Gniewowo / Gnewau
          Gniezno / Gnesen
          Gołuń / Golluhn
          Gołubie / Gollubien
          Godętowo / Goddentow
          Goleniów / Gollnow
          Goryn / Gorinnen
          Goryń / Steinkrug
          Gostkowo / Groß
          Gustkow Gostoczyn / Liebenau
          Gostomie / Gostomie
          Gostyń / Groß Justin
          Gościno / Groß Jestin
          Goszczyno / Goschen
          Gowidlino / Gowidlino
          Grabówko / Neu Grabau
          Grabowo / Alt Grabau
          Grabowo / Grabowo
          Gródek / Groddeck
          Grudziądz / Graudenz
          Gryfia / Greifswald
          Gryfino / Greifenhagen
          Grzmiąca / Gramenz
          Grzybno / Gribno
          Grzybowe / Grzibau
          Gwda / Küddow

H

Hel / Hela
          Hopowo / Hoppendorf
          Huta / Hütte

I

Ina / Ihna
          Inowrocław / Hohensalza
          Iwiczno / Iwitzno
          Izbickie Bagna / Giesebitzer Moor

J

Jabłuszko Duże / Jabluschek
          Jackowo / Jatzkow
          Jamno / Jamund
          Janowice / Gross Jannewitz
          Janowiczki / Klein Jannewitz
          Jarosław / Jaroslaw
          Jasień / Jassen
          Jastarnia / Heisternest
          Jastrowie / Jastrow
          Jastrzębia Góra / Habichtsberg
          Jastrzębie / Königsdorf
          Jeldzino / Gelsin
          Jęczewo / Enzow
          Jeleńcz / Jellentsch
          Jeziora Raduńskie / Radaune-See
          Jeziorany / Seeburg
          Jezioro Łebsko / Leba-See
          Jezioro żarnowieckie / Zarnowitzer See
          Jezioro żukowskie / Zukowskener See
          Jezioro Białe / Biallasee
          Jezioro Białe / WeiBer See
          Jezioro Bielsko / Bielsk-See
          Jezioro Brodno (Małe i Wielkie) / Brodnosee(Kleiner und GroBer B.)
          Jezioro Bukowo / Buckower See
          Jezioro Bukrzyno Duze / Briick-See
          Jezioro Bukrzyno Male / Bukczyner See
          Jezioro Charzykowskie / Miiskendorfer See
          Jezioro Dąbrowskie / Dammrau-See
          Jezioro Długie / Langer See
          Jezioro Dołgie Duże / GroBer Dolgensee
          Jezioro Dołgie Małe / Kleiner Dolgensee
          Jezioro Gardno / Garder See
          Jezioro Głęboczko / Glambottkensee
          Jezioro Gołuń / Gelinow See
          Jezioro Gowidlińskie / Gowidlinoer See
          Jezioro Grabowskie / Grabower See
          Jezioro Grzybno / Gribno See
          Jezioro Jamno / Jamunder See
          Jezioro Jasień / Jassener See
          Jezioro Konradowo / Konradowo-See
          Jezioro Kłodno / Klodno-See
          Jezioro Krzynia / Stolpe-Stausee
          Jezioro Kwiecko / Nieder-See
          Jezioro Lipno / Lipno See
          Jezioro Lubowisko / Lubowisko-See
          Jezioro Mausz / GroBer Mausch-See
          Jezioro Miedwie / Madü-See
          Jezioro Nicemino / Nitzmin-See
          Jezioro Nidzkie / Nieder-See
          Jezioro Orle / Wurdel-See
          Jezioro Ostrzyckie / Ostritz-See
          Jezioro Patulskie / Patulli-See
          Jezioro Potęgowskie / GroBer Potengower See
          Jezioro Potęgowskie / Potengower See
          Jezioro Pręgorzyno / Prengorzyno-See
          Jezioro Radolne / Radolni-See
          Jezioro Rekowo / Reckowo-See
          Jezioro Reskowskie / Reskauer See
          Jezioro Sarbsko / Sarbsker See
          Jezioro Schodno / Schodno-See
          Jezioro Sianowskie / Sianower See
          Jezioro Skrzynka / Skrzynka See
          Jezioro Smołowe / Schmolow-See
          Jezioro Sobacz / Sobacz See
          Jezioro Stężyckie / Stasiezno-See
          Jezioro Sudomie / Sudomie-See
          Jezioro Sulęczynskie / Sullenczyner See
          Jezioro Trzebocińskie / Trzeboczino-See
          Jezioro Tuchlińskie / Tuchliner See
          Jezioro Tuczno / Tuczno-See
          Jezioro Węgorzyno / Wengorczinsee
          Jezioro Wdzydze / Wdzidzen See
          Jezioro Wicko / Vietzker See
          Jezioro Wieckie / Wetzke-See
          Jezioro Wielkie / GroBer See
          Jezioro Zagnańskie / Sagnani-See
          Jezioro Zagnanie / Zagnanie-See

K

Kaliska / Beek
          Kalisz Pomorski / Kallies
          Kalisz / Kalisch
          Kamela / Kamehlen
          Kamień Pomorski / Cammin
          Kamień / Kaminhof
          Kamienica Szlachecka / Niedeck
          Kamienny Potok / SteinflieB
          Kamionka / Steinbach
          Karlino / Körlin a. d. Persante
          Karpno / Karpno
          Karsin / Karschin
          Kartoszyno / Kartoschin
          Kartuzy / Karthaus
          Karwia / Karwen
          Karwieńskie Blota / Karwenbruch
          Kaszuba / Kaszuba
          Kazan / Kazan
          Kębłowo / Kamelow
          Kępno / Kempen i. P.
          Kiełpino / Kelpin
          Kiedrowice / Kiedrau
          Kierzkowo / Kerschkow
          Klonia / Klonia
          Kluki / Klucken
          Kłobuczyno / Klobschin
          Kłodnia / Rungenheim
          Kłodno / Kloden
          Kołbacz / Kolbatz
          Kołczyglowy / Alt Kolziglow
          Kołkowo / Kolkau
          Kołobrzeg / Kolberg
          Kołzin / Forsthaus Steinbrink
          Knieja / Klawitterbude
    • Gość: do mafii Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 01.11.08, 13:32
      brawo znaleźliście mnie!!!!! sram w majty.....
      • Gość: arbo Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 22:49
        ale debil
        • Gość: poziomka Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 83.142.205.* 20.01.09, 11:00
          ale jaja sami debile tam pracują, mam dobrą radę dla firmy : prosze
          zebyści tych wszystkich debili, głąbów i nieudaczników natychmiast
          zwolnili , bo przeciez oni wam psuja opinie na całą Polskę .
          słuchajcie bezmózgi zamknijcie w końcu te japy i myślcie o pracy za
          którą bierzecie pieniądze , bo za darmo tam nie pracujecie a jak sie
          nie podoba to fru na kuroniówke albo bo biedro.....
      • Gość: Czasoen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 16:57
        Czasownik - odmienna część mowy określająca czynność lub stan. Odpowiada na
        pytania: ?co robi?? i ?co się z nim dzieje??.
        1. Czasownik odmienia się przez:
        1. czasy ? teraźniejszy, przyszły, przeszły
        2. osoby ? pierwsza(ja), druga(ty), trzecia(on, ona, ono)
        3. liczby ? mnoga i pojedyncza
        4. rodzaje ? w liczbie pojedynczej: żeński, męski i nijaki, w liczbie mnogiej:
        męskoosobowy i niemęskoosobowy
        2. Czasownik występuje w:
        1. trybach ? rozkazujący, przypuszczający, oznajmujący
        2. aspektach ? dokonany, niedokonany
        3. stronach ? bierna, czynna zwrotna

Odmiana czasowników przez osoby to koniugacja.

Tryby czasowników (ad. 2.1.)
        a) oznajmujący ? informuje o wykonywanej czynności, np. idę, czytam, uczę
        b) przypuszczający ? wyraża czynności lub strony, które przypuszczalnie mogłyby
        się odbyć. Tryb ten tworzy się przez dodanie końcówki ?-by?, np.:
        - czytałbym, czytałabyś ? razem, jeśli końcówka ?by? występuje po czasowniku
        - by czytał, byś czytał ? osobno, jeśli końcówka ?by? występuje przed czasownikiem
        - osobno z zakończeniami wyrazów ?-no?, ?-to?
        - trzeba by, można by, warto by, osobno
        c) tryb rozkazujący ? służy do wydawania nakazów i zakazów, poleceń i próśb.
        Tworzy się go przez dodanie odpowiednich końcówek do tematu czasu
        teraźniejszego. W trybie rozkazującym nie rozróżniamy czasó
        4.8
        Akcent i intonacja w języku polskim pix
        AKCENT-polega na podkreśleniu głosem niektórych składników wypowiedzi:sylab w
        wyrazie lub wyrazów w zdaniu.Dokonuje się to za pośrednictwem siły lub melodi
        głosu,albo przez wydłużenie czasu brzmienia samogłosek. AKCENT WYRAZOWY-w
        j.polskim akcent wyrazowy ma charakter ...
        dodano: 2007-04-16 - autor: Cla_udi
        5.5
        Analiza składniowa zdania pix
        ZDANIE jest podstawową jednostką procesu komunikacji, zbudowane jest z kilku
        elementów składowych. Są to: ORZECZENIE wyrażane czasownikiem w formie osobowej
        albo jako związek łącznika i orzecznika, który wyraża czynność, proces lub stan
        określony przez zdanie. ...
        dodano: 2008-10-29 - autor: taka_sobie28
        5
        Analiza słowotwórcza. Słowotwórstwo. Powtórzenie pix
        Słowotwórstwo Wyrazy podstawowe i pochodne Liczba wyrazów w języku nie jest
        stała. Ciągle dokonujemy odkryć naukowych, doskonalimy narzędzia pracy, tworzymy
        nowe maszyny. W związku z tym coraz bardziej powiększa się liczba wyrazów.
        Natomiast nadajemy ciągle nazwy ...
        dodano: 2009-01-07 - autor: katarynka240
        5
        Autocharakterystyka satyryczna. pix
        Mówić o sobie nie lubię, ale przedstawić się wam muszę. Jakub Gajowiec się
        nazywam, czasami jestem nie do zniesienia. Żyję na tym świecie lat czternaście,
        chodź wyglądam na max jedenaście. Oczy mam niebieskie, włosy raczej ciemne.
        Jestem wysoki do nieba i ...
        dodano: 2008-05-18 - autor: geju666
        5
        Budowa słowotwórcza wyrazu pochodnego (analiza słowotwórcza) pix
        Zależności, jakie zachodzą między wyrazem podstawowym a pochodnym, oraz budowę
        wyrazu pochodnego odkrywamy za pomocą ANALIZY SŁOWOTWÓRCZEJ. NA CZYM POLEGA
        ANALIZA SŁOWOTWÓRCZA? * PO PIERWSZE: Na sprowadzeniu wyrazu pochodnego do jego
        formy podstawowej (rzeczownik w ...
        dodano: 2008-01-21 - autor: opel27
        3.2
        Budowa wypowiedzeń złożonych pix
        Wypowiedzenie złożone zawiera dwa lub więcej orzeczeń. Zdania wchodzące w skład
        wypowiedzenia złożonego nazywają się zdaniami składowymi. Zdaniem składowym może
        być zdanie pojedyncze lub równoważnik zdania. Zdanie złozone podrzędnie składa
        się ze zdania nadrzędengo, ...
        dodano: 2007-05-19 - autor: Askati
        1.5
        Błędy językowe pix
        Błąd językowy to pojęcie z zakresu językoznawstwa normatywnego oznaczające
        odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej. Kodyfikacja normy obejmuje
        istnienie gramatyki normatywnej, ortografii (zasad pisowni) i ortofonii (zasad
        wymowy starannej). Większość słowników ma ...
        dodano: 2008-12-10 - autor: Nisza15
        3
        Charakterystyka osoby ze związkami frazeologicznymi. pix
        Maja jest wysoka jak tyczka i chuda jak patyk. Jej cera jest biała jak mleko,
        ale niekiedy czerwona jak rak. Posiada olimpijski spokój. Jest punktualna jak
        szwajcarski zegarek i uważa się za pępek świata. Często zmuszona jest działać na
        wariackich papierach. Ma bujną ...
        dodano: 2008-12-20 - autor: justa3393
        4.1
        Czasownik - gramatyka pix
        Czasownik - odmienna część mowy określająca czynność lub stan. Odpowiada na
        pytania: ?co robi?? i ?co się z nim dzieje??. 1. Czasownik odmienia się przez:
        1. czasy ? teraźniejszy, przyszły, przeszły 2. osoby ? pierwsza(ja), druga(ty),
        trzecia(on, ona, ono) 3. liczby ? ...
        dodano: 2007-09-08 - autor: madzia_94
        3.6
        Czasownik i Rzeczownik pix
        Czasownik -odmiane czasownik nazywami koniugacją. Czasownik odmienia się przez:
        1. Liczby 2. Osoby 3. Czasy 4. Rodzaje 5. Tryby: • Orzekający (piszę, łapię) •
        Przypuszczający (pisałbym, łapałbym) • Rozkazujący (pisz!, ...
        dodano: 2007-04-07 - autor: kla1
    • Gość: wujek_dobra_rada Nowe magazyny Rossmanna IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.09, 20:52
      Jesli szukasz pracy w ktorej moglbys szybki wspinac sie po szczeblach to ROSSMANN jest najlepsza dla Ciebie oferta pracy w ŁODZI!!

Wystarczy ze zaczniesz podpie...c i juz po kilku tygodniach mozesz zostac brygadzista a nawet koordynatorem! To nie zart. Przyjdz, zadzwon, napisz... Jesli dobrze strzelasz z ucha to w ROSSMANNie bedziesz mial jak w domu. JEB wszystkich pracownikow, Twoj stołek jest najwazniejszy. Dla najlepszych przewidziane nagrody niespodzianki (miesieczny karnet na wejscie pod biurko kierownika zmiany/magazynu - Ty wybierasz)

Z powazaniem,
      kierownictwo.
      • Gość: poziomka Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 83.142.205.* 23.01.09, 21:42
        widze że wujek dobra rada jest obeznany w temacie czyżby z
        doświaczeń osobistych czerpał tą wiedzę, sadzę że chyba tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka