Gość: zielony wyjsie Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 05.09.08, 22:37 Wiem tylko jedno, że to robota Strzelczyka. To on jest głównym winowajcą to on chodził i narzekał na Ochmana. Ale i na niego przyjdzie kolej, jemu noga się też się kiedyś powinie a wtedy fora ze dwora. Niech nie myśli, że jest święty i on się też myli. Zieloni pokażmy temu zadufanemu w sobie chłoptasiowi, że on też jest nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony wyjście Toudi:) IP: *.netburg.pl 06.09.08, 14:46 Za pośrednictwem tego forum chciałem podziękować Ci Artur za współprace ...Takich przełożonych jak Ty już nie ma odeszli i zostali wyparci przez "donosicieli" bo po co firmie osoba która staje w obronie Sfołoszy"!!! Co do reszty to wiedzcie że można mieć w tej firmie normalnego brygadzistę z którym się dogadasz i możesz liczyć na jego pomoc ... podziękowania ode mnie i całej byłej Twojej byłej zmiany... 3maj się chłopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 09:50 Ja również chłopaki chciałbym wa bardzo podziękować za współpracę. To właśnie wy dawaliście mi poczucie że byłem wam potrzebny. Teraz jak moja kariera w firmie dobiegła końca wspieracie mnie i za to tesh wam bardzo dziękuję. Mam nadzieje że nasza znajomość na tym się nie skończy i dalej będziemy w kontakcie. Dziękuje całej mojej zmianie z sekcji wyjścia, chłopakom z załadunków oraz chłopakom z komisji od Mariusza Gruszczyńskiego naprawdę porządna zmiana. Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia na PiFkU MAM NADZIEJE!!!!!!!!!! Jeszcze raz wszystkim dziękuję za współpracę naprawdę miło było z wami współpracować teraz trzeba iść dalej!!! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal... Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.08, 23:29 wstydze sie zakładu pracy Rossman... jak tak mozna nas dołowac??? Załadunki,Wyjscie,Przyjecie...mamy tyle samo co czerwoni;))) a oni nie maja pojecia o niczym ;))) Szkoda wszystkiego,Ochmana szczególnie ;))) Moze powinien podpie...c....by zostal ;))) SZKODA SŁOW NA OBRAZANIE,Cieslak nie ma pojecia o niczym... to jest załosne,wielki zakład ale nie tak ma byc... Zal mi was,tylko tyle,pracownicy trzymac sie cieplo,reszte pie...c CALOM KADRE,I BRYGADZI...PIEDOLIC I JECHAC I NISZCZYC.... Aha....spotkamy sie po za pracom ;))))pamietajcie ;))) ZYCIE NIE KONCZY SIE NA ROSSMANIE Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo fago Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 11.09.08, 00:33 Jak już wielu powiedziało ROSSMANN magazyn to jedno wielkie bagno prawdziwszy obóz pracy. Tu człowiek traktowany jest jak g..no. Nikt się w magazynie nie odzywa, bo obiecali nam podwyżki. Czekamy, co będzie dalej. Ale ja wam powiem dalej będziemy tylko robolami w obozie pracy. Ci z góry zdają sobie sprawę, że ciężko jest o pracę, wiec maj nas gdzieś. Dadzą nam może po 350 brutto, ale czy ktoś przeliczył inflacje. No może gdyby zarabiali tyle, co my to zrozumieliby naszą sytuację. My mamy rodziny i w wielu przypadkach jesteśmy jedynymi żywicielami . Prezes powiedział, że Rossmann to firma rodzinna, i miał rację. To wszystko ma sens. Ile małżeństw pracuje z kadry kierowniczej pracuje w logistyce. Czy ktoś kiedyś to policzył? Sama Śmietanka. No nie licząc pana Jakubowskiego i jego taty na magazynie, który robi, co chce, chodzi na przerwy 10 min wcześniej, ale kogo to obchodzi. Tatusia ruszyć nie wolno. Prawda jest taka, że nikt tego nie powie prosto w oczy. Każdy się boi, to chyba oczywiste. Ale na szczęście jest to forum. Tu każdy ma prawo wyrazić swoje opinie. Co do zwolnienia Artura , to prawda jest taka, że Pan Paweł J nie pałał miłością do Ochmana. Nasz niby kolega Strzelczyk to wykorzystał i strzelał do ucha. No i stało się. Zwolnili nie tego, co trzeba. Ja wiem tyko jedno w tej firmie nie ma sprawiedliwości. W firnie jak w firmie, ale w magazynie na pewno. Ja prosiłbym dyrektora logistyki p. Piotra C o zajęcie stanowiska. I mam jeszcze jedno pytanie. Czemu w firmie są równi i równiejsi? Czemu ktoś, kto pracuje w firmie trzy lata zarabia tyle samo, co roczny pracownik? Chcecie mieć załogę, na którą można liczyć, to zacznijcie nas docenić. Fakt trochę nam odpuściliście to da się zauważyć. Ale czy uważacie, że jeśli sobie porozmawiamy czy skoczymy pracę 10 min wcześniej to normy nie wyrobimy. Każdy z nas wie ile powinien zrobić. Nawet chciałby zrobić więcej, ale ten system jest do bani. Co z tego, że firma zainwestowała w system jak on jest do kitu. I jeszcze jedno na koniec. Pan Prezes przekazał fundacji Nie Jesteś Sam czek na bardzo dużą kwotę. A ja się pytam Panie Prezesie, czemu nie na wypłaty dla pracowników. I tu nie chodzi tylko o magazyn, ale o całą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 08:54 Youtube... Niedługo Europa i Polska sie dowie jakie jaja sa na magzynie;))) Pokazemy wszystkie asy magazynu... UWAZAJCIE ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LINK ROSSMANA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.08, 08:44 pl.youtube.com/watch?v=Fg2HddAFaOA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 12:49 Nie pracuję w Rossmanie . Po przeczytanie tych wszystkich żali pracowników mam propozycję ,jak Was tak podle traktują to weż jeden z drugim kredyt ,załóż firmę ,zatrudnji pracowników i za pół roku pogadamy . Zobaczysz jak to fajnie mieć pracowników . Ciekawe kto okradł np. Boscha itd. Zobaczysz co to znaczy zarobić na spłatę kredytu , na podatki ,na pracowników . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykret Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.08, 21:26 chcialbym poruszyc temat podwyzek i jeszcze pare innych spraw: 1 kiedy do h...a pana dostaniemy te aneksy 2 murek przestań brac to co biezesz bo Ci zeby wyleca i padnie Ci na mozg a i upodobnienie do p. J. Stańczyka Ci sie nie udało i to jak go naśladujesz jest smieszne hahahhahah 3 Bogdan! pie...sz i pie...sz przez to radyjko ośmieszasz sie czasmi chłopie, proponuje Ci prace jako prezenter radjowy tam sie napewno odnajdziesz!!!! 4 nowy brygadzista Jarus! myslalem ze czlowieku jestes spoko ale podpie...sz równo i myslisz ze pracownicy o tym nie wiedzą 5 kierownik Broda! ogarni sie czlowieku1 ubierz sie porzadnie, ogol bo wygladasz prawie jak menel OGARNIJCIE SIE LUDZIE ZWŁASZCZA MUREK BO DLA MNIE JESTES SMIESZNY KOLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROSSMAN Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 07:48 Ludzie wchodzi temat Bosha...,Nie interesuje mnie Bosh Pajacu, Murek duzo gada mało robi,szum medilany ale ci pomoze. Ludzie po co te teksty tutaj. Podwzyki,jak nas w ch...a zrobia,nawet nie macie pojecia,co to mialo nie byc,a aneksy juz sa,a mamy juz 24 i cisza,robia nas jak moga,ale kazdy głowa w dól bo m rodzinie i trzeba wyzywic. Jestem tutaj młody,wiem jak traktowani sa starzy pracownicy jak my,ale to firma,kazdy ma równouprawnienie!!! Brygadzisci,moja zmiania tragiczna,nie wiem po co to wogule istnieje,psuja smak tej firmy,nie przecze robia ludzie bez stazu,bez głowy,bez pojecia na zycie,musza tego pilnowac Brygadzisci,ale oni sa tacy sami. Od pewnego czasu patrze na Sekcje Wyjscia,chłopaki ja bede chciał do was,widze u was zgranie,kazdy za kazdym,zero podpier...macie to miedzy soba wszystko,jakie to u was jest piekne(Ale nie załadunki,za 1,8 mam 500boxow targac,PRZEPUKLINA 100PROCENT,Zresztom nikt madry by sie niezgodził,chłopcy boja sie normy i lepiej sie wykonczyc,pozdrawiam was) ZOBACZYMY CO CZAS POKAZE,ale Rossmnan to tragedia LOGISTYCZNA,my sluzymy sklepom mamy norme...,zieloni to na gotowo szykuja...,przyjecie nam wszytsko robi by była praca,wszyscy te same pieniadze...a BRYGADZIWSCI ZA NIC SA LEPSI... BRYGADZISCI CZERWONI,smieszna wasza sprawa,a niektorzy wyzej...Bobowicz,Denzel,Sylwia(dajesz juz chyba dupy wszystkim zeby ci plusowali)jest parodia. Jak mozna dobrac tak ludzi nieopdowiedzialnych,stragedia rossmana. Moge pisac milion rzeczy,ale dajecie mi na chleb,bo dwoch miesiacach w firmie znam wszystkie za i przeciw,ale dzieki wam utrzymuje dwójke dzieci. CHCE BYC ZIELONY,TAM JEST TRAGICZNIE ALE SZCZERZE,TAKA PRAWDA,RESZTA Z WSZYSTKIMI ZNISZCZA CIE. ODRADZAM TEJ PRACY ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.09.08, 01:23 Czytam to forum i się śmieje, wszyscy na wszystkich narzekają nie dziwie sie. Co do Brygadzistów komisji to jest pomyłka oni nie wiedzą w ogóle co to jest praca po jednym na każdy magazyn i tylko śmieci wożą.Oni zamiast pracować to chodzą jak gestapo parami lub wszyscy razem i tylko gadają i szukają kogo złapać by dać mu upomnienie. Brygadziści na załadunkach i przyjęciu towaru nie mają lekko oni chociaż zostali brygadzistami to dalej ciężko pracują POZDROWIENIA DLA SEKCJI WYJśCIA TOWARU oni to mają urwanie głowy !!!! wiem bo tam pracowałem. Co do kadry zarządzającej to jest porażka!!! pan pseudo BRODA skąd oni go wzieli ten człowiek nie powinien być na tym stanowisku to dla mnie jest chłopek od pługa odciągnięty i zatrudniony w wielkiej firmie Rossmann.Reszta też się nie nadaje do kierowania bo nie znają sie na tym a wprowadzają zamęt w tej firmie . Jak dla mnie to najnormalniejszy z nich wszystkich jest pan Jarosław Stańczyk wymagający ale z nim można było się dogadać. Na koniec chce pogratulować wszystkim tym co dostali awans za podlizywanie sie, kablowanie i tzw. (wchodzenie pod stół) koordynatorom i szefom zmian MOJE SZCZERE GRATULACJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.09.08, 02:36 Co do zwolnienia Artura Ochmana to czytaliście swoje wypowiedzi bo ja tak i jakiś kretyn o pseudo gsm napisał(Ochman udalo ci sie rozkrecic to forum nie klamales. KULKA ty stra k...a jestes anie GIT czlowiek jak zapewniales.)I jak myślicie kierownictwo czytało wszystkie wypowiedzi i uznali że to on zaczął poczekali jak się wszystko uspokoi i go zwolnili tak więc to wszystko przez jednego kretyna co bez nazwisk nie umie pisać na forum. Ta wypowiedź jest z 14.05.2008 godz 19:11 teraz juz wiecie dlaczego został zwolniony!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Błoto IP: *.netburg.pl 28.09.08, 12:39 Panowie przestańcie nawzajem obrzucać się błotem to nic nie daje i nic dobrego nie przynosi...Nie ważne czy czerwony czy zielony młody czy stary wejście komisja przepakowanie odstawiający czy załadunkowy aneksy dostaliśmy takie same więc po co ta gadka...Problem nie tkwi w pieniądzach!!!...Nie mamy z kim rozmawiać o problemach o tym co jest złe i co mogło by być lepsze ...nie mamy na zakładzie ani jednej osoby(przełożonego) do której można się zwrócić (nie bojąc się że obróci się to przeciwko nam) a gdy dochodzi do zebrania nikt nie odzywa się słowem bo każdy ma rodzinę !!! Przydał by się ktoś taki kto nas wysłucha i nie przeleci mu to koło ucha ktoś do kogo można iść i po prostu porozmawiać licząc na jego pomoc w załatwieniu spraw!!!Wielu z nas potrzebuje dzień urlopu lub chce wyjść szybciej i co bierze dzień na żądanie bo nie widzi innego wyjścia...Czemu??? Nie mamy osoby zaufanej między nami a kadrą zarządzającą i w tym tkwi nasz problem...wszystkie problemy musimy wyżalać tutaj lub między sobą po cichu na magazynie...to jest po prostu chore...Jeśli macie typy kto się nadaje piszcie a może ktoś z naszych brygadzistów chciałby się podjąć takiej funkcji?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrowiciel Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:28 WIELKIE POZDROWIENIA DLA P O J S Z A Ń C A !!!! I MAŁA PROŻBA,CO BY NIEBYŁ TAKI ŁASY NA DARMOWĄ WÓDE I NIE STARAŁ SIĘ WYBIELIĆ TEGO INCYDENU PODPIE...JĄC WSPÓŁPRACOWNIKÓW(BO KOLEGÓW W PRACY NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYPŁATA WZROSŁA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 15:20 Jestem dumny z firmy Rossman,mam tyle samo co pan na -Przyjeciu Towaru -Odstawiajacy -Załadunkowy Chce sie tylko dowiedziec,czy ja jestem gorszy od Staplarza??? Pan za siedzenie ma 400zł wiecej,poprostu to jest smieszne. Panowie nie podpisuja aneksu,bo 250zl to mało, co wy takiego robicie? Czyj jestem młody w pracy,czy nie, NIE ZNACZY ZE GORSZY... Miłe jest jedno,wiecej niż połowa ludzi juz szuka sobie pracy,miało byc inaczj,dziekuje ze miałem przyjemnosc dowiedziec sie za co dostałem 300zl. Poprostu to jest zenada,czy chodze na zwolnienie czy nie,po 6miesicacach firmie jestem traktowany jak młody i weekendowy pracownik. Sz.P.PANIE CIESLAK Apeluje,prosze o zwolnienie Gorczycy,Jakubowskiego,Stanczyka i pana Michalskiego,dlaczego tam nam obiecuja jak pan jest,czy pan widzi co sie dzieje za plecami gdy pan konczy prace? Pan Zatylny,słyszałem duzo,ale dziekuje za jego słowa,i ja zwracam chonor,cytuje słowa... Chcesz pracowac,to pracuj,zdanie zachowaj u siebie w domu,ludzi nie brakuje,i prosze zwieksz wydajnosc swoja,kierownictwo dało mi szanse,ja tez komisjonowałem,Tomek nie przeszkadzaj ja mam za duzo pracy. (A CO TY KU... ROBISZ DEBILU JEBANY W DUPE JECHANY!!!,TY JEBANY PODPIE...CZU,PRZYJDZIE NA CIEBIE CZAS TY LUMPIE ZJECHANY!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od siusiumajtka he Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 29.09.08, 16:45 Odrazu moge odpowiedziec na twoje pytanie! TAK JESTES GORSZY OD SZTAPLARZA!!!! Bo sztaplarze maja bardzo odpowiedzialną prace, muszą byc precyzyjni i dokladni w tym co robią zeby przypadkiem nie zabić ponad setke ludzi i zlozyć całego ROSSMANNA jak domek z kart a dotego jeszcze uwazać na takich jak Ty którzy chodzą zamuleni na nockach i nie tylko na nich, przechodzą pod widłami i różne takie niebezpieczne manewry, żeby Ci czasami stopy nie przejechać bo Ty akurat miałeś słuchawki od mp3 i nie słyszałeś sygnału dzwiękowego........ TAKI JESTES KOZAK TO WSIADAJ NA WÓZEK RT I ZOBACZYSZ CZY TAK JEST ZAJEBIŚCIE A NIE PIE...SZ FARMAZONY!!!!!!!! Ty w kutnie nie byłes i zycia nie znasz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 27.09.08, 18:29 Dzień dobry wszystkim,jak i szefom i pracownikom z magazynu . Mam pytanie dla pana Cieślaka oraz dla chłopaków z magazynu z wszystkich zmian :PAN CIEŚLAK NA KAŻDYM ZEBRANIU MÓWI NAM CYTUJE-JAK MACIE JAKIEŚ PYTANIA TO PROSZĘ PYTAĆ ,PROSZĘ SIĘ NIE BAĆ . Moje pytanie brzmi : jak się pytać jak pana pracownik panie Cieślak pan Murek mówi jednemu z magazynierów że jak ma jakieś ciężkie pytania na zebraniu to niech przyjdzie do pana Gorczycy a ,nie na zebraniu zadaje pytania . JAK TU ZADAĆ PYTANIE JAK PO PYTANIU MOŻNA ROZWAŻAĆ CZY JESTEŚ NA WYLOCIE CZY NIE BO JESTEŚ NIEWYGODNY PRACOWNICY CO CZYTAJĄ I PISZĄ NA FORUM PROSZĘ PISZCIE NA FORUM CZY JACYŚ LUDZIE KTÓRZY WSPÓŁPRACUJĄ Z PANEM CIEŚLAKIEM CZASEM NAGINAJĄ PRAWO TYLKO BY SAM PAN CIEŚLAK CZEGOŚ NIE WIEDZIAŁ LUB NIE WIDZIAŁ ,TAK JAK MIAŁO MIEJSCE NA ZEBRANIU NA KTÓRYM PAN CIEŚLAK MÓWI ŻE NIE WIE O CO CHODZI JAK GO PYTAMY.proszę was piszcie jeszcze raz piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 27.09.08, 23:28 Wiesz wydaje mi się że pan Gorczyca nie chce nadwyrężać umysłu pana Cieslaka i woli sam odpowiadać na trudne pytania osobiście najlepiej prawdopodobnie za plecami pana Cieślaka wtedy można pracownika trochę nastraszyć że go się zwolni jak ma jakiś problem i coś mu się nie podoba, do tego będzie wciskał kitu o procentach żeby zamydlić oczy pracownikowi. I po co tu ściemniać że zmieni się podejście do pracownika jak sam pan kierownik magazynu Gorczyca zapatrzony w sufit (czy się czasami nie zawali) zastrasza pracowników po zebraniu na którym maję być szczerze zadawane pytania i bez strachu. A teraz coś do Pana Cieślaka może pan zastanowi się czemu pracownicy mają takie a nie inne podejście do pracy, może to coś dotyczy ludzi którzy pomagają panu organizować prace w magazynie i przy okazji zastraszać ich jak pan Gorczyca. Pozdrowienia dla pracowników magazynu omijając frajerów i siusiumajtków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan od plastyki Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 29.09.08, 20:45 Odtylny Ty jeb..y ojszczańcu, wychechłańcu, przegrańcu gubisz sie w tym magazynie jak sie gubi dziwka w tańcu... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIEKUJE Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 23:54 Chce podziekowac całemu zarządu Rossman,dziekuje. -Panie Gorczyca(Jestes juz na samym na dnie,jak ty mogłes tak nas okłamac,i ty który robisz smieszne zebrania,tłumaczysz bedzie dobrze i sparwa załatwiona).A powiedz mi frajerze gdzie te rozmowy,gdzie te podsumowanie L4,gdzie wyniki,JAKIE TE ROZMOWY BYŁY??? Ludzie ten pan jest Kłamca z mistrzowskiego składu. Czy pan Cieślak wie jak dajesz podwyzke ludziom???to ja tutaj wytuamcze. PODWYZKA W ROSSMANIE 1.Pracownik wydajny,Pracownik który nie choruje,Pracownik który ma dwójke dzieci,Pracownik Który wie co to praca,Praownik który w dzien w dzien jest do dyzpozycji,Pracownik który biega miedzy alejkami,Pracownik który nie chodzi na przerwy. DOSTAJE...Bagatela 250zł 2.Brygadzisci(Skrót od wywozenia smieci)tutaj ciezko wypisac plusy, PRZEPRASZAM,niszczenie psychiki,kazanie zwiekszyc norme,wytykanie błedu,kazanie zamknac klamarki w butach,kazanie nosic koszule,kazanie nosic czerwone koszulki,itp. a tego duzo... DOSTAJE...Mini Podwyzka 350-500zł 3.NAJLEPSZY PKT. Pracownicy co sa pupilkami,wiadomo juz kto,bez nazwisk,bo nie na tym to polega forum,ale sa ludzie od -Mr.Zatylny -Mrs.Gruszczynski -Crazy Miksa,i te czerwone Brugadzisci NORMA....Czyli 300-400zł THE END... Wiec jak swiat sie kreci a ludzie pracujom,nie warto byc wporzadku,faktycznie utrzymuje rodzinie.Rossman ma troche uroku,ma na ten chleb,ale panowie.Swiat nie kreci sie na Rossmanie,pracy w Łodzi jest bardzo duzo,jesli Pan Zatylny mnie straszy(Da mi papier,i mam uwazac bo mnie obserwuje to szkoda ze niewidzi jednej rzeczy.Kolego niedługo powiem ci w oczy pare słow,bo moge pracowac i za 1tys tez utrzymam rodzinie,i te słowa kieruje do wszystkich,nie macie co straszyc,z Rossmanem slubu nikt nie brał. Sz.P. Cieslak Widac ze na zebraniach jest pan porzadnym facetem,wszystko co było kiedys niemozliwe panto spełnia,jedyny facet który jest na samej górze a docenia.Prosze zrobic porzadek bo na zakładzie panuje nienawisc,tak nie moze byc,mydla panu oczy,niech pan nam zrobi zebrania,a nie Gorczyca,Reszelewski,Michalski.Mam dosc czasem tego traktowania.Naprawde staram sie byc dosc dobrym,100-130pozycji staram juz utrzymac od 3miesiecy i nawet niema słowa dziekuje,tylko mozesz wiecej,ja wierze.Zrobie mniej,juz slysze,ja cie obserwuje,upadasz w mych oczach(Zatylny smieszny człowieku mam juz dosc).Niech pan da nam szanse,niech pan poprawi sytacje,pan tylko moze to zrobic. DZIEKUJE ZA PRZECZYTANIE Sz.Pracownicy ZIELONI(SEKCJA WYJSCIA) Jestecie inni niz SEKCJA PRZYJECIA(Pogadacie z kazdym,doradzicie,umiechniecie sie)Sypatyczni z was ludzie,czytam całe forum,i nie ma sensu zeby na nas jechac,popełniamy bledy jak wy,nie ma co sie złoscic. Wiem ze nikt do was niechce przyjsc,bo kazdy wie ze to praca fizyczna,kazdy to widzi,widac to nawet na gołe oczy.Przyjomwałem sie rok temu do zakładu,muj kolega jest u was,zwany ODSTAWIJACY,wiem ze nikt nie jest zadowolny z podwyzek,walczyc o to jak sztaplarze. NA KONIEC MOJE PODWYZKI SPRAWIDLIWE NA MAGAZYN ROSSMAN RAZEM Z WYLATA TAK TO POWINO WYGLADAC -KORDYNATORZY ...2,8tys -BRYGADZISCI ...2,0tys -KOMIJUNAJCY( ja) ...2,2tys -PRZYJECIE TOWARU ...2,5tys -SEKCJA WYJSCIA ...2,4tys -SZTAPLARZE ...2.6tys -ZAŁADUNKI ...2,6tys -ZWROTY ...1,5tys -INWENTURA ...1,7tys -Kontrola ...1,9tys -Wydajacy odziez ...1,2tys +premie Gorczyca,Reszelewski,Michalski,Jakubowski(i cała rodzinia) TAK NAPRAWDE TO POWINO WYGLADAC,moze troszke opini chłopaka po Zasadniczej szkole was olsni,BO WASZNA EDUKACJA I WASZA WALKA O STOŁKI JEST ZENADA,Do konca roku wszyscy odejda do innych magazynow,bo tak nie mozna pracowac... Wiec moze sie przedstawie by szybciej stracic prace??? IMIE MARCIN,PANIE ZATYLNY CO TERAZ,CZEKAM NA ODP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Marcina Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 30.09.08, 07:17 Podaj nr konta bankowego Dam Ci chlopcze pare groszy na slownik bo chyba w tej zawodowce to tylko zawodu Cie uczyli a o POLSKIM zapomnieli. Pozdrawiam Kierownictwo - Tak trzymajcie jest dobrze a jak ktos narzeka to zawsze moze zmienic miejsce zatrudnienia.Tym nieudacznikom zawsze bedzie malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.08, 08:22 Uważam że wypowiedż po wyżej jest nie na miejscu i wyszła z pod ręki kadry kierowniczej.Jeżeli w ten sposób ta osoba sie wypowiada o podwładnych to nie powinna pełnić tego stanowiska.Każdy pracownik który dobrze pracuje powinien być wynagrodzony czy to w formie pochwały czy też podwyżki finansowej.Zapewniam że taka forma doceniania dobrego pracownika zmotywuje go do jeszcze większego wysiłku na rzecz firmy.Działanie w drugą stronę grozi utratą w/wym. osoby lub zniechęcenie go do większego wysiłku w imie zasady ''PO CO MAM ZASUWAĆ SKORO I TAK TEGO NIKT NIE WIDZI''Może warto wysłuchać czasami tych którzy z dana osobą współpracują,a nie dawać podwyżki na chybiłtrafił.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POKRZYWDZONYCH FINANSOWYMI PODWYŻKAMI. P.S. Z drugiej strony musimy sie cieszyć z tego co mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 02.10.08, 10:25 Faktycznie największe podwyżki dostali ci co robią dużo ale i ci co najgłębiej wchodzą w pupę(i ich jest spora większość ).Wiem to po naszej sekcji ci co nic nie robią tylko liżą pupcie maja najwięcej ja się nie mam zamiaru kłócić o 50-150zł. i to brutto po prostu jaka płaca taka praca wy nam minimum my tez z siebie damy tyle co trzeba i nic poza tym. Pozdrawiam i naprawdę się zastanawiam kto wskazał komu jak mają nam dać podwyżki bo chyba nie słynny LFS w którym są nasze wydajności(raczej to byli brygadziści a ja nie jestem wazeliną i po prostu robie swoje ale nie ukrywam że od poniedziałku minimum jakiego oczekujecie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Leon Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 02.10.08, 17:22 Co mają powiedzieć ludzie z Piotrkowa .Zamykają Magazyn,ludżmi się nie przejmują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Norma ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 18:08 Nie rob z siebie wiekszego debila niz jestes. Wszyscy nic tam nie robicie sciemniacze parszywe dziwie sie czemu mimo tego ze niebawem skonczy sie dla was raj w postaci pracy w rossmannie dostaliscie ciemniaki podwyzki skoro gowno robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjście Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 22:52 Najlepszą fuchę mają pajace z wejścia, bo nic nie robią!!! Tylko śpią w nocy, a gdzie? Jak gdzie w biurze z ciężarówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykręcony z system Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 22:57 Panowie, To nic, ja widziałem z 12 metrów CHRUŚCIELA jak robił loda BRONKOWSKIEMU. Panowie wyjedzcie do Holandii. Tam wam nikt złego słowa nie powie. Bronek wyginaj śmiało ciało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wejście Re: ALE ZART IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 07:30 Odnośnie komentarz kogoś z wyścia. Pajacem to ty sam jesteś i na dodatek srającym we własne gniazdo.Co ty możesz wiedzieć o naszej pracy-no chyba że siedzisz i filujesz gogo tu by pod...lić,dupolizie jeden.Co boli cie że się człowiek czasami napije herbaty czy kawy jak ma chwilke oddechu.Porób sobie przy zakurzonych dostawach i powdychaj tego syfu to też ci w gardle zaschnie.To spanie to sobie spalca wyssałeś , zazdrościsz,że zapie...my szybciej od ciebie.Do kolegów z wyjścia:ale macie mende u siebie dziwie się że jeszcze takie ścierwo się uchowało to musi być jakieś dwulicowe bydle,bo tych co znam to wporzo goście i zasuwają za dwóch.Pozdrawiam wszystkich'' zielonych ''oprócz tej mendy którą trzeba zdeptać ,oraz wszystkich pozostałych którzy mają swoją godność i wiedzą co to ciężka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 03.10.08, 10:31 krowa,co dużo krzyczy i mało mleka daje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: ALE ZART IP: *.lodz.mm.pl 02.10.08, 23:05 Boguś jak co, to pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 02.10.08, 21:27 ale jazda jest w tym Rossmanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyrocznia Riki tiki aneksiki "Witam użytkownika..." IP: *.lodz.msk.pl 03.10.08, 22:05 1.Czerwony, zielony uniform wyjebane na Rossmanna, normalne chlopaki POZDRO 250-300 aneksik :) 2.MG7, Czerwony uniform,uśmiech na twarzy, leci komisjonerem, 100% bateria, wiatr we włosach, sluchawka na uchu,7,5h 1000 pozycji ponad norma... 350pln aneksik. :) 3.Czerwony,zielony, cywilny uniform pod biurkiem, jeśli nie chcesz w usta to przynajmniej weź go w ręke... 400-500pln aneksik :) Każdy wybiera swoja drogę :))) "odmeldować" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piętra Re: Riki tiki aneksiki "Witam użytkownika..." IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.08, 13:21 Pamiętam jak jeździłem z MARKIEWICZEM do Piotrkowa i fajnie mu było. Pamiętam jakie szoł w koło siebie robił. Jemu było fajnie , ale nie mnie. Toalety w Piotrkowie to wiesz przez kogo były wymalowane markerem. Pozdrawiam wszystkie piętra, a zwłaszcza Wesołego i innych braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golda Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.08, 21:25 ZATYLNY HAHAHHAHAHAHAHHAHA co zebranko zrobiles nowym pracownikom, myslalem ze pie...e ze smiechu tylko rozdawanie upomnien Ci w glowie debilu BO KU... TY NIE BYLES JUZ ZA 5 MINUT KONIEC ZMIANY POD SCHODAMI DO WYJSCIA JAK ZAPIE...LES NA KOMISJI I MUWILI NA CIEBIE DENZEL HAHAHHAHA TY PEDALE OGARNI SIE I PRZESTAN ROBIC LODY KIEROWNIKOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ZIELONYCH Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 07:11 Zielone kostiumy w magazynie Rossman. Po zebraniu nie trzeba przedstawiać argumentów o was. ZIELONI WYJSCIE,OCHRONA,REWIZJA(Banda złodzi...) Po co zebranie czerwonym,jak my nie mamy z tym nic wspólnego, Po za tym Piotrków wyszedł wam bokiem. ZRESZTOM JAKIE ZAROBKI TAKI ROSSMAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były :) Nowe magazyny Rossmanna IP: 82.160.128.* 18.10.08, 12:33 Cześc chłopaki. A ja myślałem, że w Rossmannie jest tak różowo he he he :))) jak miało byc. Nie odwiedzałem tego forum od pół roku, sprawdziłem dzisiaj i jestem, w szoku, że tu nadal jest tyle do powiedzenia. Panowie ja opisuję już to bez emocji, zapomniałem już dawno o Rossmannie. Jestem szczęśliwy mam dobrą, spokojną pracę. Pracowałem i myślałem, że nie ma innej pracy poza Rossmannem, to jest tylko przyzwyczajenie przez zasiedzenie się w jednym miejscu. Pozdrawiam Zielonych z Wyjścia, czy nadal zwią Was Elitą? Jeśli tak to dobrze bo na to sobie zasłużyliście. Tak zgranego zespołu dawno nie było w historii firmy, ktoś mi zawsze powtażał w pracy bądźcie zawsze grupą, mówcie grupą i miał rację. Szkoda Ochmana biegał starał się chłopaczyna, zresztą jak każdy na Wyjściu. Czerwoni też, dawali z siebie dużo ale nie tyle co Zieloni. Chłopaki jedna rada: - albo zaakceptujecie warunki i standardy jakie panują na magazynie albo zmieniajcie pracę, szkoda ZDROWIA a ono jest najważniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeeeeeeeeeen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.42.rev.vline.pl 24.10.08, 17:40 dają u was premie na święta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taa Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 25.10.08, 14:38 taa 350 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:30 panowie, no cóż no cóż no cóż pracowałem w tym syfie trochę i uważam iż większego burdelu w Łodzi nie ma. Tacy panowie jak Reszelewski, Kostkowski, Gorczyca, Jakubowski, Stańczyk są tak beznadziejni, że jak się na nich patrzy to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Dawno takich ludzi nie widziałem... Skąd oni się biorą?! Nie wspominając już o ich marionetkach zwanych koordynatorami. Nie wiem kogo oni koordynują, chyba samych siebie. Takie jest moje zdanie... I chyba nie tylko moje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:36 Już niedługo napiszę jeszcze o beznadziejności tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos byly Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 28.10.08, 21:43 chyba ze mnie mafia namierzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafia Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 30.10.08, 16:18 Mafia już cię namierza. Mieszkasz w okolicach Narutowicza, a twój dostawca netu to org-name: RainbowNet org-type: OTHER descr: RainbowNet address: Narutowicza 86 address: 90-139 Lodz address: POLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszubska klawiatu Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 16:35 Kaszubska klawiatura w GNOME Tagi:GNOME, Kaszubski Linux, systemy operacyjne Przykład aktywowania kaszubskiej klawiatury w oparciu o dystrybucję Debian 4.0. 1. Na wstępie proszę kliknąć, po najechaniu kursorem na górny panel, prawym przyciskiem myszy i wybrać z menu Dodaj do panelu 2. Proszę wybrać z listy Wskaźnik klawiatury, nacisnąć przycisk Dodaj i zamknąć okno. 3. W górnym panelu pojawiło się oznaczenie Pol - po najechaniu na nie wskaźnikiem myszy, proszę wcisnąć prawy jej przycisk i z menu wybrać Otwórz ustawienia klawiatury. 4. W tym miejscu proszę przejść do zakładki Układy, po czym wcisnąć przycisk Dodaj. 5. Proszę wybrać z listy Poland, zaznaczyć Kashubian i wcisnąć przycisk OK. 6. Po tych operacja macie już aktywną polską jak i kaszusbką klawiaturę - znajdująca się na górze jest domyślną dla systemu. 7. Klikając na skrót Pol otrzymacie raz kaszubską, a raz polska klawiaturę. Istnieje również możliwość przełączania układów przy wykorzystaniu klawiatury. W ten sam sposób możeci Barcino / Bartin Barczewo / Wartenburg Barnowo / Barnow Bartoszyce / Bartenstein Barwice / Bärwalde Barwik / Barwick Basewice / Bonsywitz Będargowo / Bendargau Będomin / Groß Bendomin Bińcze / Bärenwalde Biała / Bialla Białoboki / Belbuck Białogora / Wittenberg Białogard / Belgard (Kreis Belgard) Białogarda/ Belgard (Kreis Lauenburg) Bialowas / Balfanz Biały Bór / Baldenburg Bobolice / Bublitz Bolszewo / Bohlschau Borcz / Bortsch Borsk / Borsk Bory Tucholskie / Tucheier Heide Borzechowo / Bordzichow Borzestowo / Borschestowo Borzyszkowy / Borczyskowo Boże Pole Wielkie / Groß Boschpol Bońe Pole / Boschpol Braniewo / Braunsberg Brda / Braadorf Brda / Brahe Brętowo / Brentau Brodnica / Brodnitz Brodnica / Strasburg Brody / Königsforst Brokęcino / Bahrenbusch Brusy / Bruß Brześć Kujawski / Brest Brzeźno Szlacheckie / Adlig Briesen Brzeźno / Briesen Brzezie / Grünhof Brzyno / Reckendorf Buczek Wielki / Groß Butzig Budowo / Budow Bukowiec / Bukowitz Bukowina / Brauchitschhof Bukowo / Bukowo Bukowo Morskie / See Buckow Bychowo / Bychow Bydgoszcz / Bromberg Bytów / Bütow C Cecenowo / Zezenow Cedynia /Zehden Cetyń / Zettin Cewice / Zewitz Chałupy / Ceynowa Charbowo / Degendorf Charbrowo / Charbrow Charnowo / Arnshagen Charzykowy / Müskendorf Chełmno / Kulm Chmielno / Chmielno Chocielewko / Mackensen Choczewo / Chottchow Chojnice / Konitz Chrztowo / Kartowen Chwaszczyno / Quaschin Ciemno / Zemmen Czapiewice / Czapiewitz Czaplinek / Tempelburg Czarna Dąbrówka / Szwarz Damerkow Czarna Dąbrowa / Czarndamerow Czarne / Hammerstein Czarnowo / Czarnowo Czernica / Czernitza Czersk / Czersk Człopa / Schloppe Człuchów / Schlochau Czyczkowy / Czyczkowo Czymanowo / Rauschendorf D Damno / Dammen Darłowo / Rügenwalde Darżkowo / Darschkow Daszewo / Dassow Debrzno / PreuBisch Friedland Dębek / Dembeck Dębina / Eichwalde Dębnica Kaszubska / Rathsdamnitz Dębnica / Dembnitz Dobieszewo / GroB Dubsow Drahim / Draheim Drawa / Drage Drawień / Drawehn Drawsko Pomorskie / Dramburg Drwęca / Drewenz Drzycim / Driczmin Dziemiany / Dzimianen Dzięcielec / Zinzelitz Dzierżążno / Seeresen Dzisna / Dischenhagen Dziwna / Dievenow E Egiertowo / Eggertshiitte Elbląg / Elbing F Fordon / Fordon Firoga / Viereck G Garcz / Garz Garczegorze / Garzigar Garczyn / Gartschin Gardna Mala / Klein Garde Gardna Wielka / GroB Garde Gardna / Garde Gardzin / Gardin Gdańsk / Danzig Dzielnice Gdańska: * Brzezno / Brosen * Jasień / Altdorf * Jelitkowo / Glettkau * Niedzwiednik / Brentall * Nowe Szkoty / Schottland * Oliwa / Oliva * Olszynka / Walddorf * Orunia / Ohra * Piecki / Pietzendorf * Polanki / Pelonken * Stogi / Heubude * Westerplate / Westerplatte * Wisłoujście / Weichselmunde * Wrzeszcz / Langfuhr * Zaspa / Saspe Gdynia / Gdingen Giełdon / Gildon Gliśno / Glisno Główczyce / Glowitz Głodnica / Glodnitz Głusino(pow.Kartuzy) / Glusin Gnieżdżewo / Gnesdau Gniew / Mewe Gniewino / Gniewin Gniewno / Elisenhof Gniewowo / Gnewau Gniezno / Gnesen Gołuń / Golluhn Gołubie / Gollubien Godętowo / Goddentow Goleniów / Gollnow Goryn / Gorinnen Goryń / Steinkrug Gostkowo / Groß Gustkow Gostoczyn / Liebenau Gostomie / Gostomie Gostyń / Groß Justin Gościno / Groß Jestin Goszczyno / Goschen Gowidlino / Gowidlino Grabówko / Neu Grabau Grabowo / Alt Grabau Grabowo / Grabowo Gródek / Groddeck Grudziądz / Graudenz Gryfia / Greifswald Gryfino / Greifenhagen Grzmiąca / Gramenz Grzybno / Gribno Grzybowe / Grzibau Gwda / Küddow H Hel / Hela Hopowo / Hoppendorf Huta / Hütte I Ina / Ihna Inowrocław / Hohensalza Iwiczno / Iwitzno Izbickie Bagna / Giesebitzer Moor J Jabłuszko Duże / Jabluschek Jackowo / Jatzkow Jamno / Jamund Janowice / Gross Jannewitz Janowiczki / Klein Jannewitz Jarosław / Jaroslaw Jasień / Jassen Jastarnia / Heisternest Jastrowie / Jastrow Jastrzębia Góra / Habichtsberg Jastrzębie / Königsdorf Jeldzino / Gelsin Jęczewo / Enzow Jeleńcz / Jellentsch Jeziora Raduńskie / Radaune-See Jeziorany / Seeburg Jezioro Łebsko / Leba-See Jezioro żarnowieckie / Zarnowitzer See Jezioro żukowskie / Zukowskener See Jezioro Białe / Biallasee Jezioro Białe / WeiBer See Jezioro Bielsko / Bielsk-See Jezioro Brodno (Małe i Wielkie) / Brodnosee(Kleiner und GroBer B.) Jezioro Bukowo / Buckower See Jezioro Bukrzyno Duze / Briick-See Jezioro Bukrzyno Male / Bukczyner See Jezioro Charzykowskie / Miiskendorfer See Jezioro Dąbrowskie / Dammrau-See Jezioro Długie / Langer See Jezioro Dołgie Duże / GroBer Dolgensee Jezioro Dołgie Małe / Kleiner Dolgensee Jezioro Gardno / Garder See Jezioro Głęboczko / Glambottkensee Jezioro Gołuń / Gelinow See Jezioro Gowidlińskie / Gowidlinoer See Jezioro Grabowskie / Grabower See Jezioro Grzybno / Gribno See Jezioro Jamno / Jamunder See Jezioro Jasień / Jassener See Jezioro Konradowo / Konradowo-See Jezioro Kłodno / Klodno-See Jezioro Krzynia / Stolpe-Stausee Jezioro Kwiecko / Nieder-See Jezioro Lipno / Lipno See Jezioro Lubowisko / Lubowisko-See Jezioro Mausz / GroBer Mausch-See Jezioro Miedwie / Madü-See Jezioro Nicemino / Nitzmin-See Jezioro Nidzkie / Nieder-See Jezioro Orle / Wurdel-See Jezioro Ostrzyckie / Ostritz-See Jezioro Patulskie / Patulli-See Jezioro Potęgowskie / GroBer Potengower See Jezioro Potęgowskie / Potengower See Jezioro Pręgorzyno / Prengorzyno-See Jezioro Radolne / Radolni-See Jezioro Rekowo / Reckowo-See Jezioro Reskowskie / Reskauer See Jezioro Sarbsko / Sarbsker See Jezioro Schodno / Schodno-See Jezioro Sianowskie / Sianower See Jezioro Skrzynka / Skrzynka See Jezioro Smołowe / Schmolow-See Jezioro Sobacz / Sobacz See Jezioro Stężyckie / Stasiezno-See Jezioro Sudomie / Sudomie-See Jezioro Sulęczynskie / Sullenczyner See Jezioro Trzebocińskie / Trzeboczino-See Jezioro Tuchlińskie / Tuchliner See Jezioro Tuczno / Tuczno-See Jezioro Węgorzyno / Wengorczinsee Jezioro Wdzydze / Wdzidzen See Jezioro Wicko / Vietzker See Jezioro Wieckie / Wetzke-See Jezioro Wielkie / GroBer See Jezioro Zagnańskie / Sagnani-See Jezioro Zagnanie / Zagnanie-See K Kaliska / Beek Kalisz Pomorski / Kallies Kalisz / Kalisch Kamela / Kamehlen Kamień Pomorski / Cammin Kamień / Kaminhof Kamienica Szlachecka / Niedeck Kamienny Potok / SteinflieB Kamionka / Steinbach Karlino / Körlin a. d. Persante Karpno / Karpno Karsin / Karschin Kartoszyno / Kartoschin Kartuzy / Karthaus Karwia / Karwen Karwieńskie Blota / Karwenbruch Kaszuba / Kaszuba Kazan / Kazan Kębłowo / Kamelow Kępno / Kempen i. P. Kiełpino / Kelpin Kiedrowice / Kiedrau Kierzkowo / Kerschkow Klonia / Klonia Kluki / Klucken Kłobuczyno / Klobschin Kłodnia / Rungenheim Kłodno / Kloden Kołbacz / Kolbatz Kołczyglowy / Alt Kolziglow Kołkowo / Kolkau Kołobrzeg / Kolberg Kołzin / Forsthaus Steinbrink Knieja / Klawitterbude Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mafii Nowe magazyny Rossmanna IP: 193.33.110.* 01.11.08, 13:32 brawo znaleźliście mnie!!!!! sram w majty..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbo Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 22:49 ale debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 83.142.205.* 20.01.09, 11:00 ale jaja sami debile tam pracują, mam dobrą radę dla firmy : prosze zebyści tych wszystkich debili, głąbów i nieudaczników natychmiast zwolnili , bo przeciez oni wam psuja opinie na całą Polskę . słuchajcie bezmózgi zamknijcie w końcu te japy i myślcie o pracy za którą bierzecie pieniądze , bo za darmo tam nie pracujecie a jak sie nie podoba to fru na kuroniówke albo bo biedro..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czasoen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 02.03.09, 16:57 Czasownik - odmienna część mowy określająca czynność lub stan. Odpowiada na pytania: ?co robi?? i ?co się z nim dzieje??. 1. Czasownik odmienia się przez: 1. czasy ? teraźniejszy, przyszły, przeszły 2. osoby ? pierwsza(ja), druga(ty), trzecia(on, ona, ono) 3. liczby ? mnoga i pojedyncza 4. rodzaje ? w liczbie pojedynczej: żeński, męski i nijaki, w liczbie mnogiej: męskoosobowy i niemęskoosobowy 2. Czasownik występuje w: 1. trybach ? rozkazujący, przypuszczający, oznajmujący 2. aspektach ? dokonany, niedokonany 3. stronach ? bierna, czynna zwrotna Odmiana czasowników przez osoby to koniugacja. Tryby czasowników (ad. 2.1.) a) oznajmujący ? informuje o wykonywanej czynności, np. idę, czytam, uczę b) przypuszczający ? wyraża czynności lub strony, które przypuszczalnie mogłyby się odbyć. Tryb ten tworzy się przez dodanie końcówki ?-by?, np.: - czytałbym, czytałabyś ? razem, jeśli końcówka ?by? występuje po czasowniku - by czytał, byś czytał ? osobno, jeśli końcówka ?by? występuje przed czasownikiem - osobno z zakończeniami wyrazów ?-no?, ?-to? - trzeba by, można by, warto by, osobno c) tryb rozkazujący ? służy do wydawania nakazów i zakazów, poleceń i próśb. Tworzy się go przez dodanie odpowiednich końcówek do tematu czasu teraźniejszego. W trybie rozkazującym nie rozróżniamy czasó 4.8 Akcent i intonacja w języku polskim pix AKCENT-polega na podkreśleniu głosem niektórych składników wypowiedzi:sylab w wyrazie lub wyrazów w zdaniu.Dokonuje się to za pośrednictwem siły lub melodi głosu,albo przez wydłużenie czasu brzmienia samogłosek. AKCENT WYRAZOWY-w j.polskim akcent wyrazowy ma charakter ... dodano: 2007-04-16 - autor: Cla_udi 5.5 Analiza składniowa zdania pix ZDANIE jest podstawową jednostką procesu komunikacji, zbudowane jest z kilku elementów składowych. Są to: ORZECZENIE wyrażane czasownikiem w formie osobowej albo jako związek łącznika i orzecznika, który wyraża czynność, proces lub stan określony przez zdanie. ... dodano: 2008-10-29 - autor: taka_sobie28 5 Analiza słowotwórcza. Słowotwórstwo. Powtórzenie pix Słowotwórstwo Wyrazy podstawowe i pochodne Liczba wyrazów w języku nie jest stała. Ciągle dokonujemy odkryć naukowych, doskonalimy narzędzia pracy, tworzymy nowe maszyny. W związku z tym coraz bardziej powiększa się liczba wyrazów. Natomiast nadajemy ciągle nazwy ... dodano: 2009-01-07 - autor: katarynka240 5 Autocharakterystyka satyryczna. pix Mówić o sobie nie lubię, ale przedstawić się wam muszę. Jakub Gajowiec się nazywam, czasami jestem nie do zniesienia. Żyję na tym świecie lat czternaście, chodź wyglądam na max jedenaście. Oczy mam niebieskie, włosy raczej ciemne. Jestem wysoki do nieba i ... dodano: 2008-05-18 - autor: geju666 5 Budowa słowotwórcza wyrazu pochodnego (analiza słowotwórcza) pix Zależności, jakie zachodzą między wyrazem podstawowym a pochodnym, oraz budowę wyrazu pochodnego odkrywamy za pomocą ANALIZY SŁOWOTWÓRCZEJ. NA CZYM POLEGA ANALIZA SŁOWOTWÓRCZA? * PO PIERWSZE: Na sprowadzeniu wyrazu pochodnego do jego formy podstawowej (rzeczownik w ... dodano: 2008-01-21 - autor: opel27 3.2 Budowa wypowiedzeń złożonych pix Wypowiedzenie złożone zawiera dwa lub więcej orzeczeń. Zdania wchodzące w skład wypowiedzenia złożonego nazywają się zdaniami składowymi. Zdaniem składowym może być zdanie pojedyncze lub równoważnik zdania. Zdanie złozone podrzędnie składa się ze zdania nadrzędengo, ... dodano: 2007-05-19 - autor: Askati 1.5 Błędy językowe pix Błąd językowy to pojęcie z zakresu językoznawstwa normatywnego oznaczające odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej. Kodyfikacja normy obejmuje istnienie gramatyki normatywnej, ortografii (zasad pisowni) i ortofonii (zasad wymowy starannej). Większość słowników ma ... dodano: 2008-12-10 - autor: Nisza15 3 Charakterystyka osoby ze związkami frazeologicznymi. pix Maja jest wysoka jak tyczka i chuda jak patyk. Jej cera jest biała jak mleko, ale niekiedy czerwona jak rak. Posiada olimpijski spokój. Jest punktualna jak szwajcarski zegarek i uważa się za pępek świata. Często zmuszona jest działać na wariackich papierach. Ma bujną ... dodano: 2008-12-20 - autor: justa3393 4.1 Czasownik - gramatyka pix Czasownik - odmienna część mowy określająca czynność lub stan. Odpowiada na pytania: ?co robi?? i ?co się z nim dzieje??. 1. Czasownik odmienia się przez: 1. czasy ? teraźniejszy, przyszły, przeszły 2. osoby ? pierwsza(ja), druga(ty), trzecia(on, ona, ono) 3. liczby ? ... dodano: 2007-09-08 - autor: madzia_94 3.6 Czasownik i Rzeczownik pix Czasownik -odmiane czasownik nazywami koniugacją. Czasownik odmienia się przez: 1. Liczby 2. Osoby 3. Czasy 4. Rodzaje 5. Tryby: • Orzekający (piszę, łapię) • Przypuszczający (pisałbym, łapałbym) • Rozkazujący (pisz!, ... dodano: 2007-04-07 - autor: kla1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_dobra_rada Nowe magazyny Rossmanna IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.09, 20:52 Jesli szukasz pracy w ktorej moglbys szybki wspinac sie po szczeblach to ROSSMANN jest najlepsza dla Ciebie oferta pracy w ŁODZI!! Wystarczy ze zaczniesz podpie...c i juz po kilku tygodniach mozesz zostac brygadzista a nawet koordynatorem! To nie zart. Przyjdz, zadzwon, napisz... Jesli dobrze strzelasz z ucha to w ROSSMANNie bedziesz mial jak w domu. JEB wszystkich pracownikow, Twoj stołek jest najwazniejszy. Dla najlepszych przewidziane nagrody niespodzianki (miesieczny karnet na wejscie pod biurko kierownika zmiany/magazynu - Ty wybierasz) Z powazaniem, kierownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: 83.142.205.* 23.01.09, 21:42 widze że wujek dobra rada jest obeznany w temacie czyżby z doświaczeń osobistych czerpał tą wiedzę, sadzę że chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś