brite 29.05.08, 18:03 "Był też moment dramatyczny: lekko podpity chłopak zatoczył się na konstrukcję i runął razem z nią. Nic mu się jednak nie stało." Nie zatoczył, a wyraźnie po pijaku skoczył na Bezczynnościan. Nie był to członek GPO ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxxman Re: Bezczynnościan przed magistratem 29.05.08, 18:10 Brawooo Pewne Osoby! A menu brzmi bosko :-) mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Tuwim... IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 18:42 Ale wstyd, jakiś mieszaniec pomalował Tuwimowi ślepia na biało i poszło w świat. Vivat Łódź i jej mieszańcy! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Tuwim... 29.05.08, 18:49 Najlepsze jest to, że pomalowane oczodoły Tuwim miał już w Święto Łodzi, i wciąż go nie umyto... Odpowiedz Link Zgłoś
jancik-elegancik członki gpo 29.05.08, 18:47 Członki gpo okropnymi rozrabiakami są. Oj dochrapią się, dochrapią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmony Re: członki gpo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:04 Banda idiotów z nich, nie? Jancik byśmy im kiedyś srogi łomot spóscili. Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Re: członki gpo 29.05.08, 19:12 Uwaga pewne osoby: ignorujemy takie wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Re: członki gpo IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 19:15 Ciiiii, nas tu nie ma! W ciemnych kazamatach, o chlebie i wodzie myślimy komu znowu dop... Odpowiedz Link Zgłoś
patsywojt Re: członki gpo 29.05.08, 19:46 jak to... przecież nie od dziś wiadomo przeciw komu ta nasza młodzieżówka jest wymierzona, najbardziej nękanym jest pan Ch... , co zresztą sam publicznie ogłosił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Bezczynnościan przed magistratem IP: *.lodz.msk.pl 29.05.08, 19:29 od dluzszego czasu zastanawiam sie czyja mlodziezowka jest GPO - PO czy SLD? ktos moze jest zorientowany? Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Re: Bezczynnościan przed magistratem 29.05.08, 19:31 Ligi Odosobnionych Dzielnych Ziomków Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Tak! 29.05.08, 19:32 Już jest, oto on! Gó..any placek! Tyle czekania, ludzie, więdłem a wy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 19:33 Twojej mamy, przecież potrzebuje mlodziezowki (?) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 19:45 Ktoś mi mówił, że to jest młodzieżówka Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 20:19 "Pewne Osoby przypomniały przez megafon historię kiosku gastronomicznego na rogu al. Piłsudskiego i ul. Piotrkowskiej. Stoi nielegalnie, ale właściciel mimo nakazów nie chce go rozebrać. - Nie zaprzeczamy, że jest nawet ładny - mówili dziennikarzom uczestnicy happeningu. - Ale chodzi o to, że jego miejsce jest na Bałuckim Rynku albo Górniaku" nie zgadzam się, w centrum według mnie jest nawet za mało budek, w których można kupić sobie tanio hot-doga czy zapiekankę, brakuje ich zwłaszcza na piotrkowskiej, nie każdy ma pieniądze i czas aby iść do restauracji a jemy nie należą do tanich i najsmaczniejszych, jak komuś przeszkadzają budki to niech na nie po prostu nie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 20:28 tak! za mało ich jest! Powinni zacząć stawiać piętrowe budki! Niech się budy pną do góry! A w sercu Maj... A tak na poważnie to nie wydaje Ci się, że można stworzyć małą gastronomię, która będzie estetycznym meblem miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Re: Bezczynnościan przed magistratem 29.05.08, 20:33 Jedź do ŚCISŁEGO centrum Poznania, Gdańska, Wrocławia (nie mówiąc o Warszawie, Krakowie czy miastach zachodniej Europy) i poszukaj budek z tanim żarciem albo nawet sklepu spożywczego z normalnymi cenami. Nie uświadczysz. Zdecydujmy się wreszcie, czy Łódź ma dążyć do poziomu europejskiego czy chcemy zostawić ją taką swojsko-prowincjonalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.lodz.mm.pl 29.05.08, 22:29 wicka napisał: > Jedź do ŚCISŁEGO centrum Poznania, Gdańska, Wrocławia (nie mówiąc >o Warszawie, Krakowie czy miastach zachodniej Europy) i poszukaj >budek z tanim żarciem albo nawet sklepu spożywczego z normalnymi >cenami. Nie uświadczysz. Zgadza sie. A jesli juz to niech ta budka jakos wyglada, np. tak jak ta po lewej. Ta po prawej bedzie w sam raz na Balucki: fotoforum.gazeta.pl/72,2,735,72700597,72700597.html Odpowiedz Link Zgłoś
witul85 Re: Bezczynnościan przed magistratem 30.05.08, 04:51 zgadzam się, że budki te powinny zupełnie inaczej wyglądać ale co do: > Jedź do ŚCISŁEGO centrum Poznania, Gdańska, Wrocławia (nie mówiąc o Warszawie, > Krakowie czy miastach zachodniej Europy) i poszukaj budek z tanim żarciem albo > nawet sklepu spożywczego z normalnymi cenami. Nie uświadczysz. to powiedz mi, czy DWORZEC WARSZAWA CENTRALNA to ścisłe centrum Warszawy czy może peryferia, skoro da się tam kupić hot-dogi w cenach 1,80(!)-3zł... W Łodzi takich cen nie znajdziesz. Tak więc co do wyglądu budek z tanim żarciem mam pretensje zaś co do samego taniego żarcia niezbyt.. Odpowiedz Link Zgłoś
wicka Re: Bezczynnościan przed magistratem 30.05.08, 11:43 Nie widzisz różnicy między Dworcem Centralnym a Krakowskim Przedmieściem, placem Trzech Krzyży czy Starym Miastem? Pewnie, na Dworcu Głównym we Wrocławiu też jest syf itd. Ale ja miałem na myśli dzielnice reprezentacyjne, nie okolice polskich dworców kolejowych, które swą estetyką odstają od dworców na Białorusi czy Ukrainie (kto był i widział, ten wie, o czym piszę). Gdzie na ulicy Piotrkowskiej albo Piłsudskiego mamy dworzec kolejowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:06 przecież w Łodzi to w ogóle nie mamy dworca są tylko stacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 13:03 wicka napisał: > Zdecydujmy się wreszcie, czy Łódź ma dążyć do poziomu europejskiego czy chcemy > zostawić ją taką swojsko-prowincjonalną. Przecież decyzja zostałą dawno podjęta i jest z powodzeniem realizowana Łódź pozostaje WIOCHĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.160.172.* 30.05.08, 09:13 jak nie lubisz jemów to idź do turka. tortilla jest swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 08:54 Zara zara czekaj pan... z leadu, do tego artykułu wynika, że samowolą budowlaną jest ławeczka Tuwima, którą podobnież pikietowała gpo. To pokazuje jakim zainteresowaniem cieszą sie takie eventy. Nawet GW ma je w dupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 09:06 Begbie, upierdliwie się nas czepiając odnajdź argumenty, które zachowują chociaż pozory logiki, po tej pikiecie jest ich trochę. Potem przejdź się do biblioteki i znajdź w archiwalnych numerach GW jakąkolwiek akcję GPO, której nie wsparła ona dużym artykułem. Potem wyjaśnij jaki związek ma błąd stylistyczny z dozą zainteresowania, jaką zapodał nam red. Jagiełło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 09:21 Momencik. Czepiać to ja sie czepiam ale tym razem GW - od korekty błędów stylistyczny to jest prowadzący gazetę, który czyta tekst dziennikarza przed publikacją. Jak widać olali to. A art owszem rzetelny - szczególnie kawałek o zainteresowaniu ludzi i o pijanym kolesiu.. Gdyby to napisał GJB albo Olek Hac to laurkę byście mieli jak w banku - jak zwykle zresztą. A tak to życie = szara rzetelność. Pudła mam nadzieje osoby posprzątalły po sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 217.153.8.* 30.05.08, 10:43 Handel na kartonach- porażka. Ale z tymi budami to nie do końca prawda... Zobaczcie np. centrum Rzymu... Tyle, że tam to jest lokalny folklor, kolorowy, bez którego chyba trudno sobie to miasto wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 11:11 Możesz mi powiedzieć o jakim fragmencie centrum Rzymu dokładnie mówisz i jakie artykuły z nich (podobnych bud??) rzymianie sprzedawali? :) Nie widziałem ani jednej małej gastronomi tego typu w Rzymie sprzedawanej z tak ordynarnej plastikowego budy ani porównywalnej w chociaż niewielkim stopniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 217.153.8.* 30.05.08, 12:13 No i co mam Ci powiedzieć, że przy np. Pl. Republiki lub w okolicach Termini na rogu co drugiej ulicy (o okolicach Watykanu nie wspominając) są białe budki, w których można coś przekąsić i kupić (na ogół po zawyżonych cenach) wodę lub owoce? Tak samo sytuacja wygląda również w Mediolanie. Inną sprawą jest to, że te dość kolorowe stoiska wpisują się w klimat tych miast. Ale budy same z siebie sa obskurne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 13:28 Ja tylko kojarzę ruchome punkty sprzedaży, które by pasowały do Twojego opisu, w okolicach głównych atrakcji i reprezentacyjnych miejsc a nie w ich bezpośrednim sąsiedztwie. No cóż, ale ja też mogę się mylić. Rzeczywiście plac Republiki to rażący sposób niedbania włochów o swoją spóściznę. To, że włosi nie umieją sobie poradzić z problemem niczego nie usprawiedliwia. Przyznam, że włoskie budy jakoś mnie nie drażnią jak te łódzkie syfy niemyte, możliwe też, dlatego, że cały Rzym to jeden wielki zabytek i to ginie w bezmiarze piękna i wielkości monumentalnych budowli. My nie możemy sobie pozwolić na takie zanidbania bo nie mamy tylu budowli takiej rangi. Piotrkowską mamy jedną i musimy ją sprzedać najlepiej jak potrafimy. Dlatego jestem gorącym zwolennikiem ESTETYCZNYCH mebli miejskich dopasowanych do charakteru naszego miasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.160.240.* 30.05.08, 12:13 Brawo GPO a Pani z Konstantynowa niech swoje wiejskie budki zabierze gdzie chce. Niech do tej Pani dotrze, że nikt nie chce skasowac w mieście taniego żarcia i wszystkich wysłac do Esplanady. Ale wszystko musi mieć swoje miejsce i nie rójnowac estetyki miasta. Konstantynów ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.160.240.* 30.05.08, 12:15 sorry za to rójnowac. Człowiek się rozpedzi. Rujnowac naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 12:57 Tia tylko, że skasowanie bud = koniec taniego żarcia. W gołębiarni podobno mieli już stawiać jakieś dizajnerskie knajpy. Nikt mi mi powie, że w takim przybytku wtroi się sajgony za 3 zeta. Będzie to kolejne miejsce do lansu dla szmul w szpanglasach zalewających sie do nieprzytomności latte i frappucino... Gdzie w takim razie postulujesz postawienie budek z tanim żarciem? Na rogatkach? Co cię kanzas uwiera? kompleksy jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 13:42 Mam na dla Ciebie złoty środek! Przejdziesz się trochę dalej niż zwykle. Na zdrowie Ci to tylko wyjdzie. A może będzie jeszcze taniej? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 13:57 to na mnie ten złoty środek czy dla mnie? zdecyduj sie bo to różnica jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 14:10 marna odpowiedź... Myślałem, że jesteś bardziej domyślny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 14:27 jaki post taka odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conri Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 14:31 Właśnie zostałeś dla mnie mistrzem samokrytyki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Begbie Re: Bezczynnościan przed magistratem IP: 212.51.221.* 30.05.08, 14:38 suuuuuuper chociaż tyle... ale zyskałem przez to w twoich oczach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryste Bezczynnościan przed magistratem IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 22:43 Na Starym Rokiciu w Łodzi od ponad czternastu lat istnieje budynek wziesiony samowolnie w sprawie którego od ponad dwunastu lat prowadzone są przez organy nadzoru budowlanego postępowania administracyjne. Właściciel budynku prowadzi w nim działalność gospodarczą ignorująć wszelkie decyzje administracyjne. Podobnie będzie z samowolą budowlana w centrum miasta, bo gdy zachodzi potrzeba wezwania na pomoc państwa w osobie funkcjonariusza najczęściej ten funkcjonariusz twierdzi że nic w zasadzie zrobić nie można. Bezczynność ponad wszystko ; i choćby rankiem miało być o jednego mniej, to funkcjonariusz wykaże że tego nikt nie mógł przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Bezczynnościan przed magistratem IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 09:47 mam nadzieję, że straż miejska interweniowała i były odpowiednie mandaty Odpowiedz Link Zgłoś