aksamitka7 03.06.08, 12:30 Czy można wysłac paczkę lub odebrac avizo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pocztowiec Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:46 kawusia, herbatka, pani Ania przyniosła wiedeńskie. strajkowac nie umierac, przynajmniej tych namoli klientow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 04.06.08, 08:53 Gość portalu: pocztowiec napisał(a): > kawusia, herbatka, pani Ania przyniosła wiedeńskie. strajkowac nie umierac Tylko potem zamiast dniówki ucho od śledzia, a w perspektywie dyscyplinarka. I będziesz sobie strajkował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 04.06.08, 10:45 zamek napisał: > Tylko potem zamiast dniówki ucho od śledzia, a w perspektywie dyscyplinarka. I > będziesz sobie strajkował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Qu.. płaca ci za straszenie pocztowców cycuś? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 12:53 "Mój" listonosz, który dzisiaj dostarczył (jak sam zaznaczył) zaległą korespondencję oświadczył był mi, że świeże listy, przekazy i pozostałe przesyłki, prawdopodobnie utknęły w sortowniach i ich dostawy w najbliższym czasie nie będzie. Z lekka się podk[...]iłem, bo spodziewam się ważnych pism. Sam wczoraj nadałem priorytet polecony do W-wy, który teraz pewnie zamiast u adresata, leży sobie w jakimś pocztowym zakamarku. Ja tam nikomu źle nie życzę, ale w tej sytuacji ślę dzielnym pocztowcom nader serdeczne wyrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 13:06 Ja też czekam na przesyłki i prenumeratę. Ale, co zrobić? Poczcie Polskiej potrzebna jest reforma, zwłaszcza, że konkurencja nie będzie spać. Mailowanie też im klientów odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 13:13 Co zrobić? Chyba tylko czekać na obiecane Cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 13:24 Mam nadzieję ze dobrze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 13:27 Mógłbyś dokładniej wyłożyć, co oznacza Twoja nadzieja? Bo nie wiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 13:38 big_news napisał: > Mógłbyś dokładniej wyłożyć, co oznacza Twoja nadzieja? Bo nie wiem;) Z przyjemnością,tylko ostrzegam ze nie będzie to miłe dla wszelkiej maści POlitycznych oszustów i oszołomów z Kaszub oraz wyborców PO...dlatego radzę nie czytać;-) Z przyjemnością stwierdzam ze król jest nagi,na dodatek to pasztet wyborczy......bez Pomysłu i dlatego mam nadzieję że pocztowcy a niedługo też inne grupy zawodowe obalą ten cudaczny rząd kłamców którego jedynym sukcesem były wakacje w Peru:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 14:14 Moj drogi przedmowco, nie mozna tak traktowac chorego na nerwice. Nerwice natrectw ;> Gdzie Big rzuci "cud", tam jak echo slychac "Donek". Moze jak dobrodziej na mszy w Brzezinach mowi o cudzie w Kanie Galilejskiej, to zaraz z lawki slychac glos"DOOOONEK, nu pagadzi". PS. Do podku..jacych postow mozna stosowac kosz(ale jak sie przyznasz do uzywania, to zaraz bedziesz stal tam, gdzie stalo zomo). Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 14:18 Gość portalu: nett napisał(a):. Do podku..jacych postow mozna stosowac kosz Mam lepszy sposób zamiast podpie..nia...nie czytać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 14:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=80315893&a=80346588 Jeszcze lepszy: na dramtyczne przezycia sie nie narazac. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 14:29 Gość portalu: nett napisał(a): > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=80315893&a=80346588 > Jeszcze lepszy: na dramtyczne przezycia sie nie narazac. Lubię dobre sztuki.....bez szczęśliwego zakończenia ;-) Taka Antygona n/p;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:37 witold, ale z ciebie erudyta, o ja p na pewno jej zaimponowales Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 14:39 na pewno(rotfl) tak samo jak jakiemuś baranowi co mnie nie odpuszcza na post:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdyne Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 05.06.08, 12:51 > Ja też czekam na przesyłki i prenumeratę. Ale, co zrobić? > Poczcie Polskiej potrzebna jest reforma, zwłaszcza, że konkurencja > nie będzie spać. Mailowanie też im klientów odbiera. > > Reforma jest jedna - całkowita prywatyzacja Poczty polskiej [czekam na przesyłke z Argentyny juz chyba 3 tydzień...] pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:02 Porozjezdzalbym walcem tych wszystkich pocztowcow Nienawidze z calego serca tej instytucji 1. listy polecone i paczki roznoszone sa tylko w terminach dogodnych dla emerytow i rencistow, jak cie nie ma w domu to bron boze nie doniosa ci przesylki drugi raz - ZA KARE ze cie nie bylo jedz sobie odebrac paczke przez cwierc miasta - w przypadku poprzedniego strajku poczta podnajela firmy kurierskie i ludzie byli b. zadowoleni, bo mozna sie bylo z kurierem umowic, i tak powinno byc - to poczta jest dla mnie a nie ja dla poczty 2. jak odbieram paczke to zawsze daja mi podpisania "paczke odebralem w dobrym stanie" zanim laskawie rusza tylek po nia do magazynu. Kiedy pytam dlaczego kaza mi podpisywac nieprawde to sa wielce oburzeni 3. na piec przesylek z zagranicy ktore w tym roku otrzymalem za posrednictwem ukochanej poczty polskiej cztery byly otwierane - pocztowi zlodzieje przystawiaja oczywiscie pieczatke ze "przesylka nadeszla z zagranicy w stanie uszkodzonym" 4. nawet pozostawienie awiza to tez wielka laska, kiedys dostalem UPSem paczke z USA ktora utknela w urzedzie celnym, zeby ja odebrac stamtad potrzebowalem NIPu. Zalatwilem formalnosci w urzedzie skarbowym, a NIPu nie otrzymalem (przychodza poleconym) - gdyby nie to ze poszedlem na poczte sie dowiedziec czy cos im nie zalega moja paczka zostalaby z powrotem odeslana do USA. drugi przypadek to paczka z UK ktora byla wyslana przez ParcelForce, EMS rowniez nie raczyl zostawic awiza, zostawiono je dopiero po tym jak paczke odebralem (!) precz z tymi baranami Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 15:54 Pkt2 - święta prawda. Jak babsztylowie mówie, że podpiszę, jak zobaczę, to mi mówi, że bez tego to ona do magazynu nie może. Awiza to temat-rzeka. Na pocznie na ul. Dabrowskiego mają w zwyczaju niezostawiania awiz (sporadycznie zastaję awizo wtórne. Z reguły leży na skrzynce, razem z innym i można sobie wziąć, to co człowieka zainteresuje). Człowiek czeka jak bałwan na paczkę a tu dupa. Trzeba się fatygować osobiście. Irytuje mnie jeszcze jedno, w mały urzędzie, gdzie czasem kupuję znaczki, siedzi tak ogroma, opasła baba po 50-tce, zawsze ma bluzki z dekoltem do pasa i zawsze wylewają się z nich wielgachne, obwisłe cyce jak donice. Masakryczny widok. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
link2 Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 03.06.08, 21:57 A mnie ten cyrk... bawi ;) Nie od dziś wiadomo, że to jeden z ostatnich bastionów minionej epoki. Od tej złodziejskiej i mafijnej organizacji mogli by się uczyć największe Włoskie bandziory. Może dzięki dzisiejszym 'wagarom' pocztowych ślimaków, zostanie uchylona ustawowa ochrona tego molocha i jeszcze wcześniej zostanie rozszarpany przez wolny rynek. Większość emerytur i tak już trafia na konta bankowe, druki reklamowe były podobno 'za ciężkie'... więc teraz nosi je kto inny (tak trzymać!!). Jeszcze trochę i te NIEUKI będą biegały z pustymi torbami, a tu już tylko krok do wywalenia NA ZBITY PYSK (redukcja zbędnych etatów) ! I co wtedy zrobi 'biedny' listonosz, żądający teraz podwyżki w kwocie za którą niejeden emeryt musi jakoś przetrwać cały miesiąc ??? Do zmywania garów za granicą, większość nie ma kwalifikacji, bo trzeba by pewnie znać trochę języka, a do szkoły było ... za daleko(?), a może tornister był ... za ciężki ? I z tym optymistycznym akcentem czekam na jutrzejsze poranne wiadomości - dzisiejsze paczki już wysłałem InPost'em ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej IP: *.13.rev.vline.pl 04.06.08, 16:46 Ciekawe ile zarabia listonosz? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Jak w Łodzi przebiega strajk Poczty Polskiej 05.06.08, 12:43 Tez mam szczera nadzieje ze ten strajk to poczatek konca tego nieefektywnego molocha. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:05 Właśnie słyszę, że Donek wziął się do pracy, widocznie w tym Peru nabrał takich sił i odżył. Chce spełnić jeden z moich snów. Czyż życie nie jest cudowne? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:08 W z i ą ł__s i ę__d o__p r a c y?!?!?! Czyli Cud już nastąpił?! Niewiargodne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:10 To dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:18 Tak tak. To początek. Końca. Nader smutnego, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:29 To się jeszcze okaże, kto ze smutkiem będzie kończył. Są tacy, co kończą nie bez przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:34 Sama piszesz, że Cudów nie ma. Nie ma zatem wątpliwości, jak skończy Cudotwórca-uzurpator. Marny ten koniec będzie, oj marny! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 19:29 Marny ma być koniec, a może właśnie z przyjemnością? A w cuda po prostu nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:12 Bigi, Bronek to tę powieść publikuje na swoim blogu w salonie24? Czy Leo jest Lwem? Czy jak mu tam? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:14 Przecież ja tej książki nie będę kupować, nawet jeśli ją przecenią. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:18 To po co sobie zawracasz głowę tym, czy jest na S24? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Donek wstydu oszczęź i odejdź sam........ 03.06.08, 16:32 Po to, by poznać to za darmo. Z mojej strony to i tak będzie duże poświęcenie. Szkoda, że akcja kończy się na 2004 roku. Muszę zobaczyć, na ile strawny będzie ten political fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diogenespies Przez okno widzę, że siedzą i palą papierochy IP: *.toya.net.pl 04.06.08, 17:15 czasami nie pala a sie opalają a jak przy tym pięknie się oflagowali... lodz2016.blox.pl/2008/06/Strajk-sklada-sie-z.html Odpowiedz Link Zgłoś
rioterini Re: Przez okno widzę, że siedzą i palą papierochy 05.06.08, 10:08 Listy nie dochodzą, nawet nie przyjmują od masowych nadawców (info z wczoraj). Odpowiedz Link Zgłoś