nefnef 07.10.08, 20:45 Oby nie zabrakło miejsc parkingowych, bo lepsze ulice zachęcą zmotoryzowanych do licznego stawienia się własnym środkiem lokomocji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łaski Przebudują drogi dla sportu IP: *.centertel.pl 07.10.08, 20:49 a ten wąski dojazd do Kaliskiego to do groma kiedy przebudujecie - tam się z trudem dwa samochody mieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkańcy Smulska Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 22:02 my, Mieszkańcy Smulska PROTESTUJEMY! nie po to wydawaliśmy ciężką kasę na domy na peryferiach miasta żeby teraz mieć niedaleko hale sportową i szeroką do niej drogę. nie wystarczy wam Dworzec Kaliski z którego zapowiedzi pociągów prawie słychać w naszych domach? albo stadion i głośne 'sędzia ch*j' co 2 tygodnie? brak słów, płacę podatki za spokój a miasto wpycha się do mnie drzwiami i oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkaniecSmulska Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.toya.net.pl 07.10.08, 23:59 Mow za siebie pieniaczu. Potem przez takich jak ty budowa S14 opozni nam sie o kolejne lata a lodz bedzie komunikacyjno-imnprezowo-sportową dziurą. JA, mieszkaniec Smulska PROTESTUJE przeciwko takim ludziom jak TY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.hsd1.va.comcast.net 08.10.08, 01:38 slychac nas na smulsku ??? ale fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverlodz Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.grs-k0.g1.pl 08.10.08, 02:09 przepraszam gdzie jest smulsko a dworzec kaliski,do was chyba z konstantynowa dochodza te glosy ,lub z zaswiatow ,ja protestuje bo mieszkam na dobrowie a na dolach robia remont,zastanowic sie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drizzt Re: Przebudują drogi dla sportu: Smulsk a S-14. IP: *.abb.pl 08.10.08, 14:46 Durna prowokacja!!! Tak szczerze to nie mieszkam na Smulsku ale bardzo dobrze znam ta okolice. Generalnie to jak zaplanowana jest S-14 to po prostu tragedia. Droga projektowana na starych, 15-letnich planach w zupelnosci oderwana od rzeczywistosci. S-14 ma byc obwodnica lodzi i odciazyc al. Wlokniarzy od ruchu tranzytowego, tymczasem juz teraz ta "obwodnica" przechodzi przez miasto a za 5-10 lat stanie sie al. Wlokniarzy "bis". Kretynizmem jest budowanie obwodnicy miasta przez miasto. Na miejscu aktualnie planowanej S-14 mogla by powstac droga o nizszym standardzie (nie ekspresowa ale miejska) z ktorej mogli by korzystac Lodzianie. W ten sposob mozna by ominac wiele zabudowan i nie tworzyc problemow. S-14 natomiast powinna byc wyprowadzona za miasto, np za Konstantynow jako prawdziwa obwodnica miasta dla ruchu tranzytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Przebudują drogi dla sportu IP: 195.69.81.* 07.10.08, 22:15 zapewne jako parking pozostanie pobliski "Kerfur" bo barany o miejscach przy hali zapomna... a potem sie beda dziwic ze auta ludzie stawiaja na trawnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Re: Przebudują drogi dla sportu 07.10.08, 23:10 Prosze prosze..poszerza ulice, a to nowosc w naszym pieknym miescie, nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.centertel.pl 08.10.08, 10:35 to jakaś nowość z tym poszerzaniem bo do tej pory zwężali, na Narutowicza po remoncie tasiemka saMOChODÓW DWA RAZY DŁUŻSA NIŻ PRZED remontem - totalna wtopa z pasem wydzielonym tylko dla mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Przebudują drogi dla sportu IP: *.centertel.pl 08.10.08, 10:43 no i te światełka od POW do tramwajowej co 100 m - po kij to to komu potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverlodz Przebudują drogi dla sportu IP: *.grs-k0.g1.pl 08.10.08, 02:05 przepraszam ze nie na temat ale musze to napisac,kto w naszym miescie projektuje drogi bo na pewno nie mieszkaniec naszego miasta,chodzi mi o swiatla drogowe na skrzyzowaniach buduje sie ich setki bez skladu i ladu powoduja korki i nagmine lamanie przepisow kto ?wymysla swiatla na skrzywaniach typu narutowicza-lidleya itp. moze sie myle a moze ma to na celu budowe tam gdzie nie sa potrzebne mam kilka pomyslow typu dobrowskiego-podgorna,dabrowskiego-krzywa bron boze dobr-kilinsk bo tam nie potrzeba co chwile jest wypadek i rok temu byl dziwny remont,mam jescze pare pomyslow typu calom limanowskiego w swiatlach najpilniej potrzebne przy piekarskiej i tego typu skrzyzowaniach,krakowska-zlotno, nie tam nie bo tam za duzy ruch ale zlotno-podchorazych jak najbardziej ,MAM PYTANIE CZY MIASTO MA JAKIS UKLAD Z PRODUCENTAMI SWIATEL LUB CZY BIERZE UDZIAL W TAJNYM KONKURSIE NA NAJGLUPSZE USTAWIENIE SWITEL DROGOWYCH, kolejna sprawa nie ma mnie w domy4 tyg. a na przybyszewskiego jak staly barierki tak stoja i zero kogokolwiek przy pracy podobnie pl.reymonta i wielu innych miejscach i nic sie nie zmienia rozwalona rydza ktos zerwal asfalt ale nikt go nie kladzie,dojrzewa droga czy co????? LUDZIE TO JEST SABOTAZ NA TYM MIESCIE,mam prace ze jezdze non-stop po eu i nigdzie totaalnie nigdzie tak sie nie dzieje a w hiszpani tj . tak ze jedziesz drogi nie ma a nagle jest a unas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Przebudują drogi dla sportu IP: *.konstantynow.mm.pl 08.10.08, 08:36 A co z dworcem Łódz Kaliska?Mają byc piękne drogi,chodniki tylko jak to będzie wyglądac zaniedbanym dworcem,MASAKRA!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulewka Tylko nie kosztem parku Zdrowie IP: *.elkomtech.com.pl 08.10.08, 11:25 Oby nie odbyło się przy okazko okrojeni i zniszczenie parku Zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbitek Przebudują drogi dla sportu IP: *.toya.net.pl 08.10.08, 16:55 No ja już sobie wyobrażam jednoczesny wyjazd setek samochodów spod hali na Bandurskiego i ich zawracanie na wąskim rondku w kierunku Włókniarzy. Chyba, że będzie tunel pod północną jezdnią Bandurskiego, wyprowadzający ruch bezpośrednio na jezdnię południową. Ale jak znam pomysły naszego ZDiT, to "w celu zapewnienia bezpieczeństwa" wyjazd będzie maksymalnie utrudniony, a preferencje będzie miał ruch pieszy. W ogóle to Zakład Dróg i Transportu powinien zmienić nazwę na Zakład CHodników i Utrudniania Jazdy. Tylko jak oni będą skrót pisać.. Odpowiedz Link Zgłoś