sluzbowo 19.10.03, 17:16 Polecam uwadze Forumowiczów lekturę felietonu Jacka Fedorowicza: www.gazeta.pl/tv/1,47858,1720375.html pzdr sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flip Re: PKP - Reality Show IP: *.p.lodz.pl 19.10.03, 17:30 Szkoda, ze pan Fedorowicz nie wyciagnal dalszych wnioskow. Nie wyciagnal, bo sam by sie ich moze wstydzil. Podejrzewamy go o to, ze jest jednym z najbardziej twardoglowych "liberalow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:39 Prawie to samo spotkało także mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 12:27 Opowiedz jak było i wyciągnij wnioski :-) pzdr sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:06 Oto opowieść Jechałem pociągiem z Słupska do Warszawy a konkretnie z Ustki Do Warszawy. Na dworcu PKP w Ustce dowiedziałem się, że muszę dojechać do Słupska PKS-em bo w Ustce pociąg to rzadki okaz. Z Słupska miałem pociąg pospieszny do Gdańska, z Gdańska miałem jechać ekspresem do Warszawy. Ponieważ nie miałem kupionych jeszcze biletów a do Słupska dotarłem chwilę przed odjazdem pociągu, stwierdziłem, że nie będę kupował biletów na ekspres w Słupsku (bo to długo trawa) tylko zakupię sobie bilet na pociąg pospieszny na cała trasę tj. z Słupska do Warszawy (wraz ze zwiększaniem się liczby kilometrów bilet jest tańszy) natomiast w Gdańsku zrobię jedynie dopłatę do ekspresu z Gdańska do W-wy i dokupię miejscówki. Okazało się to niemożliwe ponieważ kobieta w kasie w Gdańsku stwierdziła, że pociągi pospieszne podlegają spólce PKP Przewozy Regionalne a Ekspresy PKP Intercity. W związku z tym musiałem oddać bilet (ze stratą dla mnie 10%) oraz zapłaceniem za przejazd od Słupska do Gdańska według taryfy na tej trasie a następnie kupić bilet na ekspres. Kosztowało mnie to około 25 zł drożej. Na pytanie dlaczego zatem można kupić łączny bilet na pociągi pośpieszne, osobowe, intercity itp. skoro mając bilet na pociąg pospieszny nie mogę zrobić dopłaty do ekspresu dowiedziałem się, że takie są przepisy. Wnioski: Spalić, zniszczyć, zaorać Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 17:16 > Wnioski: > Spalić, zniszczyć, zaorać Plagiat! Do takich wniosków już dawno doszedł Lepper. I nawet próbuje to wprowadzać w życie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 18:52 Słusznie! I dlatego prosimy Ingo o komplet nowych wniosków. pzdr sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:14 Ale moja cierpliwość się wykończyła i naprawdę już nie mam innych wniosków. Kocham kolej i chciałbym, żeby była świetna. Ale korzystając z usług naszej kolei niestety mam wrażenie, że tylko mi na tym zależy. W związku z tym nie mogę jeździć np. do Niemiec bo jak tam przejadę się pociągiem to dopada mnie przygnębienie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: PKP - Reality Show IP: *.p.lodz.pl 22.10.03, 01:00 > W związku z tym nie mogę jeździć np. do Niemiec bo jak tam przejadę się > pociągiem to dopada mnie przygnębienie. My zas w takich razach rozkwitamy w srodku i czujemy sie swietnie - czyli o wyzszosci kosmo nad tubyl :-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś