Dodaj do ulubionych

PKP - Reality Show

19.10.03, 17:16
Polecam uwadze Forumowiczów lekturę felietonu Jacka Fedorowicza:

www.gazeta.pl/tv/1,47858,1720375.html

pzdr

sluzbowo
Obserwuj wątek
    • Gość: flip Re: PKP - Reality Show IP: *.p.lodz.pl 19.10.03, 17:30
      Szkoda, ze pan Fedorowicz nie wyciagnal dalszych wnioskow. Nie wyciagnal, bo
      sam by sie ich moze wstydzil. Podejrzewamy go o to, ze jest jednym z
      najbardziej twardoglowych "liberalow".
    • Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:39
      Prawie to samo spotkało także mnie.
      • sluzbowo Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 12:27
        Opowiedz jak było i wyciągnij wnioski :-)

pzdr

sluzbowo
        • Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:06
          Oto opowieść

Jechałem pociągiem z Słupska do Warszawy a konkretnie z Ustki Do Warszawy.
          Na dworcu PKP w Ustce dowiedziałem się, że muszę dojechać do Słupska PKS-em
          bo w Ustce pociąg to rzadki okaz. Z Słupska miałem pociąg pospieszny do
          Gdańska, z Gdańska miałem jechać ekspresem do Warszawy. Ponieważ nie miałem
          kupionych jeszcze biletów a do Słupska dotarłem chwilę przed odjazdem
          pociągu, stwierdziłem, że nie będę kupował biletów na ekspres w Słupsku (bo
          to długo trawa) tylko zakupię sobie bilet na pociąg pospieszny na cała trasę
          tj. z Słupska do Warszawy (wraz ze zwiększaniem się liczby kilometrów bilet
          jest tańszy) natomiast w Gdańsku zrobię jedynie dopłatę do ekspresu z Gdańska
          do W-wy i dokupię miejscówki.
          Okazało się to niemożliwe ponieważ kobieta w kasie w Gdańsku stwierdziła, że
          pociągi pospieszne podlegają spólce PKP Przewozy Regionalne a Ekspresy PKP
          Intercity. W związku z tym musiałem oddać bilet (ze stratą dla mnie 10%) oraz
          zapłaceniem za przejazd od Słupska do Gdańska według taryfy na tej trasie a
          następnie kupić bilet na ekspres. Kosztowało mnie to około 25 zł drożej. Na
          pytanie dlaczego zatem można kupić łączny bilet na pociągi pośpieszne,
          osobowe, intercity itp. skoro mając bilet na pociąg pospieszny nie mogę
          zrobić dopłaty do ekspresu dowiedziałem się, że takie są przepisy.

Wnioski:
          Spalić, zniszczyć, zaorać
          • michal.ch Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 17:16
            > Wnioski:
            > Spalić, zniszczyć, zaorać

Plagiat! Do takich wniosków już dawno doszedł Lepper. I nawet próbuje to
            wprowadzać w życie. :)
            • sluzbowo Re: PKP - Reality Show 20.10.03, 18:52
              Słusznie! I dlatego prosimy Ingo o komplet nowych wniosków.

pzdr

sluzbowo
              • Gość: Ingo Re: PKP - Reality Show IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 09:14
                Ale moja cierpliwość się wykończyła i naprawdę już nie mam innych wniosków.
                Kocham kolej i chciałbym, żeby była świetna. Ale korzystając z usług naszej
                kolei niestety mam wrażenie, że tylko mi na tym zależy.
                W związku z tym nie mogę jeździć np. do Niemiec bo jak tam przejadę się
                pociągiem to dopada mnie przygnębienie.

Pozdrawiam
                • Gość: flip Re: PKP - Reality Show IP: *.p.lodz.pl 22.10.03, 01:00
                  > W związku z tym nie mogę jeździć np. do Niemiec bo jak tam przejadę się
                  > pociągiem to dopada mnie przygnębienie.

My zas w takich razach rozkwitamy w srodku i czujemy sie swietnie - czyli o
                  wyzszosci kosmo nad tubyl :-)

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka