staahoo 14.10.08, 22:02 Czy Czerwona Księga powstrzyma falę niszczącą łódzkie zabytki? Całe to burzenie wygląda na jakiś koszmarny spisek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dp Re: Czerwona Księga IP: *.toya.net.pl 14.10.08, 22:05 To nie spisek, to ekonomia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Czerwona Księga IP: *.toya.net.pl 14.10.08, 22:10 jeśli równa się z ziemia prywatne budynki, nawet wpisane do rejestru zabytków to zał i tyle - nie nasza sprawa ale jesli miejskie budynki miasto celowo niszczy to jest to sku...syństwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Czerwona Księga 15.10.08, 00:45 Gość portalu: dp napisał(a): > To nie spisek, to ekonomia.. No nie wiem czy łapówkarstwo, zaniechania planistyczne, kolesiostwo, grzanie terenów pod kolesiowe inwestycje albo marnowanie środków publicznych i niegospodarność to jest EKONOMIA. Raczej ANTY-ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Czerwona Księga 14.10.08, 22:06 Nie powstrzyma. Na burzeniu robi się świetne interesy a to w dzisiejszym świecie cel numer jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Czerwona Księga 14.10.08, 22:11 Sama księga nic nie powstrzyma, ale udział łodzian i aktywne ich działanie i wywieranie presji społecznej - może. Zresztą to dotyczy wszystkich dziedzin życia. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Czerwona Księga 14.10.08, 22:17 Ach, presja społeczna… są tacy, którzy jej nie ulegają. Ulec to mogę ja bo nie mam właściwej obsady w sądach, prokuraturach, m…ach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Czerwona Księga 15.10.08, 00:49 nefnef napisał: > Ach, presja społeczna… są tacy, którzy jej nie ulegają. Ulec to mogę ja b > o nie > mam właściwej obsady w sądach, prokuraturach, m…ach etc. To chyba Twoja racjonalizacja, żeby nie stawiać się. Okej, nie musisz. Ale nie jest prawdą to co napisałeś. Nikt z UMŁ nie ma żadnych pleców w prokuraturze itd. Nacisk społeczny natomiast daje ogromne wsparcie wszelkim inicjatywom. Chociażby dlatego, że później dany urzędnik może nie liczyć już z powodu ZŁEJ PRASY i PROTESTÓW SPOŁECZNYCH na ponowny stołek w nowych wyborach. A oni raczej o tym głównie myślą. Skoro donos do NIK i CBA spowodowało wyprowadzenie w kajdankach dyrekcji i kierownictwa Administracji Nieruchomościami, to o czym Ty piszesz??? :D Znajdzie się paragraf, chociażby za zaniechanie, łapówki albo co inne, sąd przy dobrze udokumentowanej sprawie MUSI wydać wyrok, nawet na urzędnika. Przypominam, że na prokuraturę też można wywierać nacisk społeczny i medialny, bo ta też się nierzadko opitala, szczególnie w/s zabytków. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Czerwona Księga 16.10.08, 18:26 Ja już w d dostałem za pilnowanie mienia publicznego. Dziękuje nie usłyszałem, przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś